Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Poszukiwania nowego trenera Wisly - plotki, propozycje, komentarze. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8388)

Martinus 17.12.2011 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1202780)
ja bym przeanalizował dokładnie wszystkie za i przeciw temu zaciągowi z holandii co poza wątpliwym - nazwiskiem ten cały valx wniósł do Wisły

No tak, zapewne Ty z takimi środkami jakie do dyspozycji miał Valckx ściągnąłbyś Messiego, który pewnie jeszcze by dopłacił by grac w Wiśle.
Rzenóła

Sialalalala 17.12.2011 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinus (Post 1202893)
No tak, zapewne Ty z takimi środkami jakie do dyspozycji miał Valckx ściągnąłbyś Messiego, który pewnie jeszcze by dopłacił by grac w Wiśle.
Rzenóła

nie ja bym przeanalizował tylko czy on jest potrzebny Wiśle czy to tylko nazwisko, które ma podniecać naiwniaków jak ty :)

FraMat 17.12.2011 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1202899)
nie ja bym przeanalizował tylko czy on jest potrzebny Wiśle czy to tylko nazwisko, które ma podniecać naiwniaków jak ty :)

To zrób to szybko i potem podziel sie wynikami zamiast cedzic jakies półsłówka. Co do Stana to jest oddzielny temat

Sialalalala 17.12.2011 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1202907)
To zrób to szybko i potem podziel sie wynikami zamiast cedzic jakies półsłówka. Co do Stana to jest oddzielny temat

wszystko szybko byście dzieci chcieli najlepiej odrazu już teraz! a pojawi się jakiś pajac z zagranicy i odrazu jest bogiem :)

FraMat 17.12.2011 12:32

że nie wspomnę o tym, iż pojawi się jakiś pajac pod jakimś nickiem, (np. sialalalala) i robi z siebie Boga

Jeszcze raz: masz coś konkretnego do napisania to napisz. Najlepiej w temacie. Zamiast nabijać posty wypowiedziami ogólnikowymi i sugerujacymi "niewiadomoco"...

Fiti 17.12.2011 15:35

Jestem zwolennikiem zostawienia Moskala, ale jeśli ma odejść to już teraz, trzeba zatrudnić kogoś nowego. A nie tak że na 2 dni przed meczem ze Standardem i kuku że nie znają taktyki. Albo Moskal zostaje albo nowy trener powinien być zatrudniony do końca przyszłego tygodnia, takie jest moje zdanie.

xanti1906 17.12.2011 17:02

Też jestem zdania, że teraz po tym awansie to Moskal powinien zostać i przygotować po swojemu drużynę. Musi dostać jasny komunikat - Kazek, zostajesz, dostajesz czas i trochę pieniędzy, mów kogo trzeba. Wydaje mi się, że na nowego trenera to już jest za późno.

qaro 17.12.2011 17:17

pytanie do przeciwnikow pozostawienia Moskala jako trenera zastanawialiscie sie co sie stanie gdy do Wisly trafi trener z renomowanym nazwiskiem taki o ktorym marzy polowa tego forum i o zgrozo nic nie ugra w le do tego przegra pp i zajmie w lidze miejsce przykladowo nr 5 ? zaufamy mu i damy mu czas na zbudowanie lepszej Wisly? wszyscy widza jak wyglada u nas sytlacja z transferami o lm wciaz marzymy czy trener z nazwiskiem ale bez zawodnikow wprowadzi nas do lm ? co sie stanie za 2 lata gdy okaze sie ze lm kolejny raz jest poza zasiegiem nawet z trenerem z nazwiskiem? wywalimy i wezmiemy nastepnego zbawiciela? ocknijcie sie bez konkretnych zawodnikow nawet Josep Guardiola bylby w czarnej d... na dzien dzisiejszy Moskal pokazal ze nie jest gorszy od Maaskanta a do tego jego serce jest Wislackie dopoki nie zmieni sie nasza polityka transferowa zaden trener nie wyczaruje nam sukcesow a na dzien dzisiejszy Kazimierz Moskal to najlepszy wybor

Wesoły Romek 17.12.2011 17:21

A co się stanie, gdy Moskal zostanie i przegra kilka meczów?

qaro 17.12.2011 17:29

wtedy posypie glowe popiolem :-D
a tak powaznie skoro Maaskant nic z nimi nie ugral a potem Moskal nic z nimi nie ugral to myslisz ze ktos ta ekipe odczaruje?

Wesoły Romek 17.12.2011 17:39

Jestem tego pewien.

Piotson 17.12.2011 17:45

Maaskant ugrał mistrzostwo i awans do LE.
Jak dla was to nic.
To ja dziękuje, postoję.

To się określ.
Napisać jedno zdanie i niech się każdy domyśli o co chodzi.
Co miał w tym ugrać?
Piłkarze bez przerwy grali od lutego do grudnia. Zrobił się szpital w drużynie, że nie było kim grać w przodzie.
A i w tym sezonie ugrał.
Awansował do LE i był blisko awansu do LM.

wisl@k_TS 17.12.2011 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wesoły Romek (Post 1203012)

Wtedy wbrew przyśpiewce będą chcieli ruszyć Kazika.

qaro 17.12.2011 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotson (Post 1203025)
Maaskant ugrał mistrzostwo i awans do LE.
Jak dla was to nic.
To ja dziękuje, postoję.

ja pisze o tym sezonie

willow 17.12.2011 18:06

Cytat:

Wtedy dalej nie będzie wiadomo, czy mamy kiepskiego trenera, czy kiepskich zawodników. Będziemy w punkcie wyjścia.
A jeśli dobry trener z zagranicy, z doświadczeniem i sukcesami nic z nimi nie ugra, to przynajmniej będziemy wiedzieli, że mamy skład do wymiany.

mitmichael 17.12.2011 18:12

Cytat:

Trudno - zmiana trenera w tym momencie to glupota.

RYBA 17.12.2011 18:32

Tymbardziej że jeżeli przyjdzie nowy trener i przegra kilka meczy na starcie znów wszyscy będziemy piać, że Moskal powinien był zostać przecież awansował w LE....dajmy człowiekowi szanse, moim zdaniem przynajmniej runda na spróbowanie mu się nalezy

rozarian 17.12.2011 18:45

Zespół musi być przygotowany do rundy wiosennej wręcz genialnie.Aby jeszcze myśleć o mistrzostwie,trzeba wygrać z dwanaście(z trzynastu),no niech będzie jedenaście meczow.Z tą ekipą szkoleniową jest to raczej niemożliwe.Tu trzeba kogoś,kto świetnie przygotuje pod względem kondycyjnym zawodników.Bardzo lubię Moskala,ale gdzie on niby miał nabyć tę odpowiednią wiedzę? Nigdy nie był w takiej sytuacji.Wisła nie może sobie pozwolić na taki eksperyment.Nie teraz.Nawałka też miał być wielką nadzieją trenerską Wisły.Były staże zagraniczne w jego przypadku i jak to się potoczyło wiemy.

haldir_sgn 17.12.2011 19:05

a mi sie marzy żeby Kazek nas trenował przez kilkanaście lat. Czegos takiego potrzebujemy, czas na budowanie zespołu, przywiazanie i miłośc do klubu. Kazimierz Moskal jest odpowiednia osobą. Nam sie wydaje ze jak zatrudnimy szkoleniowca to po 4 miesiacach pracy musi byc 20 punktów przewagi nad Legia, po 8 miesiacach grupa LM. To straszne, że w obecnych czasach gdzie mozna przez internet chocby nawet wzorowac sie na wielkich klubach europy, zarzad Wisły nie jest w stanie załapać, że na budowanie potegi potrzebny jest CZAS ! wystarczy przykład United ( zobaczcie co SAF wygrał przez pierwsze 5 lat pracy), oraz chocby nawet Apoelu.... gdzie budzet jest nie wiele wiekszy od naszego. pozdrawiam

arrosmay 17.12.2011 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1203033)
ja pisze o tym sezonie

No, a w którym sezonie awansowaliśmy do LE?

1q2 17.12.2011 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1203037)
A jeśli dobry trener z zagranicy, z doświadczeniem i sukcesami nic z nimi nie ugra, to przynajmniej będziemy wiedzieli, że mamy skład do wymiany.

Większość i tak stwierdzi że to jednak był nieudacznik - Poza tym , dobry trener z zagranicy i sukcesami a Wisła to rzeczy wykluczające się, chyba że jakiś dziadek ale oni tez się cenią

Kocur 18.12.2011 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1203037)
Wtedy dalej nie będzie wiadomo, czy mamy kiepskiego trenera, czy kiepskich zawodników. Będziemy w punkcie wyjścia.

Nie trzeba wyrzucać kasy w błoto na treneiro z zagranicy bo każdy widzi że połowa składu do wymiany.
I patrząc na historię ostatnich lat na 99% nic się nie zmieni - w sensie nikt nie sypnie ojro z rękawa wiec zatrudnianie trenera który dostanie taki sam materiał jak ma Kazimierz to sabotaż :)

JOSE 841 20.12.2011 16:26

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...lashnews.shtml stary znajmoy konkurent Maaskanta w wyścigu o posadę w Wiśle.Po zwolnieniu Skorży był głównym kandydatem do objęcia posady jako nowy szkoleniowiecv Wisły.Ciekawe czy teraz Wisła skorzysta z faktu że rozstał się z Racingiem bo raczej Simeone do Atletico nie zawita

tarantulaw2 22.12.2011 18:18

Mały refresh tematu. Info z oficjalnego FB Wisły:

Cytat:

Jeszcze dziś na oficjalnej stronie Wisły podamy nazwisko trenera, który poprowadzi pierwszą drużynę Białej Gwiazdy wiosną 2012 roku!

Gucio25 22.12.2011 18:29

dziękuje, dobranoc, temat zamknąć. :)

JOSE 841 22.12.2011 18:46

Ta Kazimierz"Wielki" został następcom M teraz poszukiwanie następcy Moskala czyli nowego asystenta czas zacząć.Chyba ze już wiadomo kto będzie asystentem Moskala??

lukaku 22.12.2011 19:45

Tylko Kazio Moskal:). Zasłużył!

WISŁAZWE 22.12.2011 20:56

Temat na dzień dzisiejszy zamykam.

Nowym (starym) trenerem Wisły Kraków został Kazimierz Moskal.

Zapraszam tu: http://wislakrakow.com/forum/showthr...t=8389&page=28

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl