![]() |
Wracając do MN, zobaczcie jak niektórzy potrafią się ogarnąc a u nas połowa wypowiadających zastanawia się czy należy wyjśc w 70 min meczu mimo iż taką decyzję podjęto i czy w ogóle pojawienie się na MN nie przysporzy nam złej prasy...
http://i41.tinypic.com/2ltjz2t.jpg |
Policjant postanowił wszystkich zagadać i tym samym wybić z koncepcji. Jak się okazuje częściowo dobra metoda, bo nie docisnęli go w sprawie niemieckich turystów tak jak należy.
|
Cytat:
Nie wiemy, co się działo WCZEŚNIEJ - mamy tylko jego słowa. Ewidentnie jednak widać, że policjant skopał go po twarzy - a to wcale nie było potrzebne, by go zaaresztować. Ewidentne nadużycie siły przez policjanta, który powinien zostać za to przykładnie ukarany. Liczę, że Gazeta Polska będzie nadal monitorowała tą sprawę. PS. Proszę nie odpowiadać trollom i prowokatorom. |
Cytat:
Troli i prowokatorów powinnno sie banować z miejsca. |
Cytat:
|
Długo na forum mnie nie było , ale to co się wyprawia w tym temacie nie pozwala mi być obojętnym i muszę wyrazić swoją opinię na temat marszu Niepodległości i wydarzeń z nim związanych. Będzie krótko i treściwie.
Po pierwsze: Cieszę się, że Państwem nie rządzą tak zwane "dresy" i ludzie "spod klatek schodowych", którzy stawili się na marszu w liczbie 20 tys i myślą, że są najmądrzejszą grupą społeczną w Polsce. Po drugie: Cieszę się, że Polską nie rządzi SLD i innego typu lewactwa, które tak naprawdę niczym nie różnią się od tych panów zapisanych wyżej. Po trzecie: Każdy normalny obywatel tego kraju, pracujący uczciwie, posiadający rodzinę, nie ma czasu bawić się w takie śmieszne manifestacje organizowane przez jednych czy przez drugich. Obydwa zgromadzenia porównałbym do "marszu oburzonych niedorajdów życiowych", którym w życiu nic nie wyszło, a teraz na siłę chcą tą swoją nieporadnością zainteresować innych. Dziękuję za uwagę. |
W dupie byles gowno widziales
|
Cytat:
50% (z tego co widać na filmikach) to kibole (kibice), w dresach, barwach klubowych, w kominiarkach.. nie wmówisz mi, że to jest ELITA naszego narodu, albo chociaż jakakolwiek przyszłość tego kraju. Normalni, uczciwi Polacy ten dzień spędzali na wyjazdach weekendowych, na spacerach itp, tak aby odpocząć od pracy i obowiązków dnia codziennego. Tylko społeczeństwo konfliktowe, nierobów itp, ma czas się organizować i jeździć do Warszawy na tego typu marsze czy zgromadzenia (Niepodległa Kolorowa pff = niezłe gówno). Martwi mnie ogólne poparcie tutaj na forum do tego typu akcji.. Choć z drugiej strony to forum kibicowskie, gdzie większość pewnie ma wiele spólnego z "dresami" stąd taki wysoki współczynnik poparcia dla Marszu Niepodległości. Jestem również oburzony tym, że tak mało osób usłyszało zarzuty, a jak je usłyszało to, że są one wręcz śmieszne. Dać by tak przykładowo jednemu i drugiemu po 5 tys kary to by się oduczyli wyrywania kostek z chodników, bądź pałowania przypadkowo spotkanych osób z flagami narodowymi. |
To ciekawe jakie filmiku oglądasz. Poszukaj tego 16-minutowego i licz kominiarki.
Chyba, że nie oglądasz niczego co nie ma znaku jakości TVN. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co najgorsze w Twoim przypadku to nawet nie trzeba byłoby być, a wystarczyłaby odrobina dobrej woli i obejrzenie czegoś poza przekazem medialnym TVN, TVP czy Polsatu, aby zastanowić się i powstrzymać rękę przed stukaniem w klawisze pierdół o 20 tys. dresów. Osobiście to najbardziej żałuję, że Ludzie tacy jak Ty, więc zbyt leniwi aby skłonić się do poszperania w internecie i zbyt odmóżdżeni aby zmusić się do odrobiny obiektywizmu, mają takie same prawa wyborcze jak ja. Właśnie dlatego, że takich jak Ty zbyt leniwych i zbyt odmóżdżonych jest większość w Naszym Kraju wciąż rządzi demagogia i PR. Proszę bardzo poniżej jest link do filmiku pokazującego cały Marsz Niepodległości, jeżeli w Twoim przekonaniu 50% uczestników ma dresy i kominiarki to zastanawiam się jak się w tych Katowicach ma nauczanie matematyki, może tam u Was 50% procent to nie połowa ale jakieś mniejsze proporcje??:> http://www.wykop.pl/link/942833/caly...-ilu-nas-bylo/ Przepraszam z góry innych Ślązaków przeglądających ten temat;) |
Cytat:
Zakładam, że popierasz prawicę Korwina? Dla mnie Korwin to największy błazen XXI wieku, jak słyszałem jego w komentarzach po wydarzeniach z 11 listopada to krew mnie zalewała jak taki człowiek w ogóle może jeszcze się w mediach wypowiadać, człowiek który nawołuje do walki z Policją, do walki młodzieży między sobą..albo że Muzułmanie przyjdą i nam gardła podetną. Człowiek kretyn i idiota i aż dziw, że ma jakiekolwiek poparcie. |
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda słów... na szczęście za rok będzie Nas więcej. |
Cytat:
|
Cytat:
Czytaj: niewiele. |
Cytat:
Na Marszu obecny byli ludzie reprezentujący cały przekrój społeczeństwa. A tymczasem premier : Cytat:
Najgorsze,że często pada to na podatny grunt i nawet w miarę zdroworozsądkowa osoba potrafi dać się zmanipulować. |
Cytat:
Niech to wystarczy za komentarz. Ba, nawet, gdyby 70% uczestników marszu stanowili kibice, to co? Wydaje mi się, że sam uważasz się za kibica, skoro jesteś na tym forum. Czy w takim razie twoja obecność gdziekolwiek, to coś złego? Wchodząc do jakiegoś miejsca mówisz od drzwi "Przepraszam, że tu jestem i obniżam prestiż"? |
Cytat:
Cytat:
Mozna palić samochody stacji TV? Cytat: Tak jak niegdyś w Berlinie płonęły furgonetki należące do Axel Springer, tak 11 listopada br. zapłonął wielkim jasnym ogniem znienawidzony symbol zła. Skoro Joschka Fischer mógł palić - to tym bardziej Jaś Kowalski. Odp: jak widać - można. :) Tusk jest beszczelny. Walcząc z nami zaczyna nas kreować na jakąś siłę polityczną... żebyś się chłopie nie przejechał w końcu na tych gierkach. |
Faszyzm nie przeszedł:
http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt...u_marszu_16940 |
Cytat:
Tusk traci poparcie, ale wsrod moich znaojmych wszyscy, ktorzy niegdys glosowali na PO opowiedziala sie teraz za Ruchem Palikota, ktory mimo w zasadzie braku jakiegokolwiek programu wzbudza wieksze poparcie spoleczne (rzucajac tylko populistyczne hasla) niz ktorakolwiek inna partia. PiS'u i pana Jaroslawa K. wszyscy unikaja jak ognia, acz to nie miejsce na polityczne dyskusje, bo na to jest osobny temat. |
Cytat:
Natomiast co do Arki to widzę grupę mniej więcej tak samo liczną, z własnym transparentem, doskonale widoczną, podświetloną i dumną z tego kim są i dlaczego się tam znaleźli. I odkładam tu nasze chęci-niechęci do siebie bo to nie temat aby to rozkminiac ale moim zdaniem poprostu prezentują się zajebiście.. Takie moje zdanie. |
Ponieważ niektore osoby z Wisły, nie chcą robić sobie przypału, opisując tutaj swój wyjazd. Sama Legia nas dobrze oceniła, więc w czym rzecz?? (Oceniała tutaj grupę spod źródełka)
|
Z opisów legionistów (tych bardziej ogarniętych) wynika, że Wisła była jedną z najlepiej zorganizowanych grup obecnych na Marszu.
|
Cytat:
Dziwi mnie strasznie ta latwosc osadzania ludzi, ktorzy byli na Marszu samemu tam nie bedac ... mnie by nie bylo tak latwo napisac, ze jestes idiota, ktoremu moze i w zyciu wyszlo ale to chyba tylko dlatego, ze zbierales caly czas po dupie i chowales sie po pracy w swoim domu w kacie ... oczywiscie, ze nie przyszloby mi z latwoscia nazwanie Cie bezwartosciowym czlowiekiem, ktorego jedynym celem w zyciu jest sie nazrec i w zyc dobrobycie ... a mi akurat pasuje pracowanie po kilkanascie godzin dziennie i jezdzenie na takie Marsze i inne uroczystosci, pamietanie i przypominanie o wydarzeniach historycznych, z ktorych jestesmy dumni, pomaganie roznym srodowiskom kombatanckim ... a to wszystko po to zeby Ty .. tak Ty... mial spokoj w zyciu i mial czas zeby sie nazrec .... |
Ciekaw jestem, wybiegając w przyszłość, czy za rok dostaną organizatorzy zgodę na podobny Marsz Niepodległości. Obawiam się, że już zapowiedź podwyżek dla Policji i Żołnierzy ( jakie my mamy w Polsce wojsko?! ) jest jasnym przesłaniem. Strach cokolwiek pisać. :-)
|
Cytat:
|
Ta ....a, Garbarnia...!!
|
Wywiady z pobitymi przez ZOMO:
http://www.youtube.com/watch?v=Zx081...eature=feedbul |
Jeśli tak to ok i cieszy mnie to bardzo..
Na Marszu Niepodległości krzyczeliśmy "gdzie jest orzełek" a za rok będziemy "gdzie jest korona?" http://www.weszlo.com/news/8590-Tym_...jedni_to_lepsi Jedynie słowa pewnej piosenki cisną się na usta... Kto Cię obroni Polsko, kto Cię obroni...?! |
Cytat:
We wczorajszym wydaniu ABG Info też jest skrótowy opis wyjazdu |
Dzięki Arapaho.
Bez względu na to ile razy użyjecie słowa "faszyści" Nie powstrzymacie Nas To już się dzieje.. http://www.youtube.com/watch?v=8zDBR-ikjIA Czyli szacunek dla wszystkich kibiców Najjaśniejszej Gwiazdy, którzy byli wtedy 11.11.11 w Warszawie! Wielkiej Polski moc to MY! |
Panowie ale czy my tam jeździmy po to by sie potem lansowac ilu nas było?
Od początku byłem zdania że wogóle nie powinno sie podawac żadnych liczb - kto był tam i siam ten wie kto i gdzie był. Nie każdy czuje potrzebe robienia z tego imprezy klubowej gdzie każada ekipa stoi osobno w swoich barwach po to by potem pisac ilu ich było. Krystian piszesz o tych klikunastu osobach, które Ty widziałeś...do tej setki o której wczesniej była mowa mozna wiec ich dodać bo zapewniam ze w tej setce nie byli uwzględnieni....tylko czy jest sens to wogóle sumować? (gościnnie-rwd) |
Nie chodzi żeby sie lansować a o to żeby dac świadectwo patriotyzmu Wislaków i ich/nas zaangażowania w takie akcje. Wielu młodych jak sie dowie że była zgrabna ekipa na Marszu MOŻE w przyszlym roku także zechce pojechać. Gdzie jak gdzie ale u nas powinno było być przed i po marszu jak najwięcej mówione o tym wydarzeniu zachęcając ludzi do aktywności.
Jak się nie pochwalimy ilu nas było, wielu niezdecydowanych czy młodych nawet nie pomyśli o wyjeżdzie za rok myśląć że mamy w dupie takie imprezy |
Jak dla mnie to lepiej napisać, bo za 20 lat na forum żydów będą nam cisnąć, że byliśmy pachołkami reżimu Tuska, syn Fortuny znajdzie skany udowadniające niezwykłą łaskawość PO w stosunku do Wisły. Inne parchy będą udowadniały, że to Master z Szogunem zorganizowali Marsze Niepodległości,a Radson w pierwszym szeregu szturmował Belweder, by zawiesić na nim symbol polskości w postaci Gwiazdy Dawida.
Wiecie o co mi chodzi :-) |
Wiemy, wiemy dlatego o tym piszemy i myślę, że to słuszna droga.
RWD witam :) bardzo żałuję, że Was tam nie spotkałem ale w tak ogromnym tłumie z ledwością odnalazłem swoją siostrę z mężem a byliśmy cały czas w kontakcie.. Fajny, naprawdę fajny wyjazd i pamiętajcie, że do następnego III-go już Marszu Niepodległości 11.11.2012 coraz bliżej z każdym dniem! Najważniejsze to nakręcac jak najwięcej młodych, nieprzekonanych, niedokońcaogarniających temat nacjonalizmu i ich uczyc, zajawiac, edukowac. Bo szkoła za nas tego nie zrobi na pewno a tym bardziej prorządowe, polsko-języczne media. Z UK będzie prawdopodobnie wynajęty samolot czarterowy na Marsz, sprawa jest na językach czas pokaże jak się to uda ogarnąc ale zainteresowanie jest ogromne! Fakt, że na MN pojawiają się różne środowiska sprawia, że różni ludzie postanawiają brac sprawy w swoje ręce. Kibice po MN z większą uwagą przyglądają się tej tzw Antifie w swoich miastach i wszystko wskazuje, że w niedługim czasie ich szeregi znacznie się przerzedzą :) Z drugiej strony np pani Hanna Zaborowska skarży pseudoartystę występującego na blokadzie ze swoim kawałkiem "Dymac Orła Białego".. http://www.fronda.pl/news/czytaj/tyt...anskiego_17026 |
Krystian ciężko nas było poznać bo zgodnie z przedmarszowymi ustaleniami byliśmy nie w swoich barwach (w większości) tylko w takich, że wyglądalismy jak Legia.
Do następnego - jestem pewien że liczniejszego |
SDP: miliony widzów otrzymały 11 listopada fałszywy obraz wydarzeń
Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich uważa, że znaczna część mediów 11 listopada marginalnie relacjonowała lub zignorowała skalę i przebieg warszawskiej manifestacji patriotycznej, budując relacje wokół starć demonstrantów z policją. Zdaniem SDP, miliony widzów otrzymały tego dnia fałszywy obraz wydarzeń. W przesłanym oświadczeniu SDP napisano, że te starcia "pokazywano i komentowano jednostronnie". - W relacjach nie uwzględniono ewidentnych błędów służb zabezpieczających ani nie zadawano pytań o możliwość celowego prowokowania i zamieszek. Nie robiono tego także i wtedy, gdy zdjęcia potwierdzające uchybienia organizacyjne i przypadki nasuwające podejrzenia o prowokację były już powszechnie dostępne w internecie - napisano w oświadczeniu SDP, podpisanym przez jego prezesa Krzysztofa Skowrońskiego oraz dwoje wiceprezesów - Agnieszkę Romaszewską-Guzy i Piotra Legutkę. Władze Stowarzyszenia oceniły, że praktyki "z jakimi mieliśmy do czynienia w ostatnich tygodniach, są głęboko szkodliwe dla dziennikarstwa i całości komunikacji społecznej w naszym kraju", gdyż podważają zaufanie do profesjonalizmu i rzetelności dziennikarzy, wzmacniają negatywne stereotypy i pogłębiają podziały społeczne. SDP zaznacza, że czas, jaki upłynął od wydarzeń z 11 listopada "pozwala na nabranie dystansu i rzetelną ocenę tego, jak swoją misję wypełniły tego dnia media", a ocena taka jest możliwa "dzięki postawie całej rzeszy dziennikarzy obywatelskich, którzy stworzyli w sieci bogatą dokumentację, przede wszystkim filmową". Jakiś sukces został osiągnięty. :) |
A Gazeta Wyborcza znów tworzy nowy artykuł...
http://www.youtube.com/watch?v=TuF1OJ1 BTW Dla tych, którzy tego jeszcze nie zrobili - zachęcam do polubienia facebooka Marszu - praktycznie codziennie nowa dawka humoru, fotografii, rzetelnych artykułów, ciekawych dyskusji, filmików pokazujących prawdę... Czyli czegoś co nie tak łatwo odnaleźć dziś jest w polskojezycznych mediach głównego nurtu :) https://www.facebook.com/Niepodleglosci.Marsz |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl