Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   I Liga - temat zbiorczy. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8005)

Kociewiak 09.06.2013 10:59

może i tak ;)

Ogryzek 09.06.2013 11:00

No i wielki "szoł" i gra pozorów w przedostatniej kolejce niektórym zamydliły oczy. (cała czołówka solidarnie pogubiła punkty). No ale trzeba było coś zrobić po numerze który odwalił wcześniej Cabaj żeby odwrócić uwagę. Nie miałem wątpliwości że parchate awansują, po okazywanym luziku w przegranym meczu z Tychami.

Mam nadzieję że kiedyś ktoś puści farbę i Wrocław przywita co poniektórych.

Jak to mówią - tak czy owak sierżanta Nowak czyli drucovia ) - tak miało być i i niestety było. Dwaj bydgoscy kumple przecież krzywdy nie dadzą sobie zrobić (Filipiak i Boniek).

Jednym słowem żenada.

tommiyacht 09.06.2013 12:49

Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy

Konrad. 09.06.2013 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1316836)
Tekst z mocnym przymrużeniem oka. Dla C+,TME i reszty mało interesujących się aspektami licencyjnymi to nadal były derby. Tak samo jak Lech nadal jest Lechem ;) W sumie mógłbym dalej brnąć w porównania ale nie ma sensu bo nie o to tutaj chodzi.

A dla kibiców tak nie jest? To niby czemu mobilizujemy się na wyjazdy do "wronek"? Dlaczego takie ciśnienie jest na meczach z amica?

Fakty są takie, że kibice Lecha uznali fuzję. Można się śmiać czy było to zagranie honorowe czy nie, ale faktem jest iż jest to Lech, zgoda Cracovii, nasza kosa.

Bo już mnie w....ia pisanie o amice, tym bardziej po ostatnim meczu...

wislacki 09.06.2013 13:59

1. Nie wszyscy kibice Lecha uznali fuzję z Amicą.
2. Piszemy o Amice, bo to dalej jest Amica, tyle, że pod nazwą Lecha i żadne tam nazywanie tego tworu Lechem przez C+ czy UEFA tego faktu nie zmieni. Kłamstwo powtórzone tysiąc razy nie stanie się prawdą. Dlatego też warto o tym mówić i powtarzać przy każdej okazji, żeby któreś tam z kolei pokolenie kibiców Amici nie zapomniało, że ich nowy klub powstał w 2006 roku.

skttrbrain 09.06.2013 14:42

1. 99% uznało więc nie twórz bajek.
2. Bla, bla, bla. Lech to ludzie na trybunach, klub jest dodatkiem do tego. Tak więc możesz sobie to powtarzać kiedy tylko chcesz, ale rzeczywistości nie zmienisz :)

@Kocur
Niestety, meczów Cracovii nie oglądałem, nie mogę się na temat karnych z dupy wypowiedzieć. Aczkolwiek faktem jest, że mecz z Miedzią śmierdzi ustawką. Grzegorzewski ponoć oba karne strzelał tak, żeby nie strzelić, tylko że przy drugim się przeliczył;) No ale mówię, nie widziałem, ciężko o jakieś pewne sądy. Fakty są takie, że Cracovia przegrała mecz tydzień temu i to Nieciecza miała wszystko w nogach, żeby awansować, a przyjęła czwórkę. Bez tego to i dziesięć zero by Cracovii nie pomogło. Ale jak już mówiłem, to nie fryzjer, to piłkarze walczą o swoje pewne etaty w drugiej lidze poza pojedynczymi wyjątkami typu Pawlusiński np.

wislacki 09.06.2013 14:50

1. Co nie zmienia faktu, że część osób (mniejsza o to czy był to 1% czy 20%) potrafiło zachować się jak trzeba, czyli można było wybrać drogę honorową i założyć np. klub w B klasie. Większość z was wybrała jednak drogę na skróty, słowo honor mając w głębokim poważaniu.

2. Nikt nie neguje, że macie ludzi na trybunach. Mało kto jednak przyzna, że jesteście klubem poznańskim z 91-letnią tradycją. Możecie nazywać siebie Lechem, ale tym stwierdzeniem ubliżacie tylko tym, którzy nie poszli jak barany za stadem, ale nie zaakceptowali nowego tworu. Ciekawi mnie wasz stosunek do kibiców Polonii Warszawa, którzy podobnie jak wy z honorem i zasadami mają niewiele wspólnego.

Z mojej strony koniec OT, do ewentualnej dyskusji zapraszam na priv.

Bóg Trybun (objawion) 09.06.2013 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1316879)
1. 99% uznało więc nie twórz bajek.
2. Bla, bla, bla. Lech to ludzie na trybunach, klub jest dodatkiem do tego. Tak więc możesz sobie to powtarzać kiedy tylko chcesz, ale rzeczywistości nie zmienisz :)

To za kim "przemierzacie cały świat wiele sezonów, kilkadziesiąt lat"?
Chvj z logiką, grunt to dobre samopoczucie : )

PS. Następny ze słitaśnego gangu "bla bla bla".

skttrbrain 09.06.2013 18:05

Z mojej strony koniec tematu, nie chce mi się dyskutować o tym po raz setny tutaj w kolejnym temacie, a pisanie przez Was o Amice odnosi skutek odwrotny i raczej mnie bawi niż porusza. Także Bogu Trybun, nie mam powodu mieć złego samopoczucia, wręcz przeciwnie :)

FraMat 09.06.2013 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1316901)
Z mojej strony koniec tematu, nie chce mi się dyskutować o tym po raz setny tutaj w kolejnym temacie, a pisanie przez Was o Amice odnosi skutek odwrotny i raczej mnie bawi niż porusza. Także Bogu Trybun, nie mam powodu mieć złego samopoczucia, wręcz przeciwnie :)

Ciesz się, że w ogóle jesteś tu tolerowany. I szanuj gospodarzy.
Na forum Amiki pojawienie się jakiegokolwiek kibica innej drużyny (nie piszę o Cracovii czy Arce) skutkuje banem przy pierwszej okazji.
Chcesz, żebyśmy zastosowali waszą, amikowską praktykę?

Gwiaździsty 10.06.2013 07:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1316884)
To za kim "przemierzacie cały świat wiele sezonów, kilkadziesiąt lat"?
Chvj z logiką, grunt to dobre samopoczucie : )

PS. Następny ze słitaśnego gangu "bla bla bla".

Dlatego w swoim zakłamaniu wymyslili hasło, że "Klub jest tam gdzie wiara". Czyli w zalezności gdzie decyzyjnii tej wiary sie przemieszczą tam będą mieli swój klub. W zdecydowanej wiekszości w innych klubach to kibice są tam gdzie ich klub. Dlatego np. kibice Zawiszy dali weto Hydrotworowi i nie skopiowali amikowego hasła, a dzisiaj świetują powrót do ekstraklasy z własnym klubem a nie jakims dziwolągiem. Najlepsze , że amikowcy werbalnie wspierali ich walkę a w chwilę później sami zrobili odwrotnie bo ....puchary zapachniały.

studio 10.06.2013 08:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1316905)
pojawienie się jakiegokolwiek kibica innej drużyny (nie piszę o Cracovii czy Arce) skutkuje banem przy pierwszej okazji.

g**** prawda, sa kibice Legii, Gornika, Pogoni. Banowani sa wasi kibice, ktorzy w wiekszosci pisza glupoty.

Bóg Trybun (objawion) 10.06.2013 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 1316901)

masz tu na jeszcze lepsze sampoczucie :-) my też się śmiejemy ilekroć słitas od bla bla bla promienieje dumą z faktu kibicowania AGD.

Wierzba

- Wielkim wydarzeniem jest to, że odrodziła się Lechia, która wyszła z szóstej ligi. Wiesz co to jest szósta liga? To boisko na łące, na które piłkarze wchodzili zaraz po krowach. Piłka wpadała do jeziora. Mieścina liczyła 500 osób, a nas przyjeżdżało na mecz 300. Policjantów - 200. Nawet nie było gdzie rozwiesić flag. Kładliśmy je na ziemi.

Dufo

- Zacznijmy od tego, jak to się zaczęło. Bo to jest ewenement graniczący z cudem. Pamiętam, jak Lechia spadła do szóstej ligi. To był czas, gdy w klubie nie mieliśmy na nic, ani na wodę, ani na prąd. Nie było na piłki ani na buty do gry. My to wszystko wzięliśmy w swoje ręce, po raz pierwszy w historii klubu, bo nie mogliśmy się z tym pogodzić. Nie mogliśmy tego przełknąć, że wielu działaczy, którzy gdzieś wypływają na tym, że byli działaczami Lechii, zostawili klub w takiej biedzie. A Lechia to tradycje. Były trzy bastiony "Solidarności" w Gdańsku: stocznia, Brygida i stadion Lechii Gdańsk. Co to jest Lechia? Styl bycia, zasady, kodeks honorowy, wychowanie. Rodzina i przyjaźń.

studio 10.06.2013 10:15

Ale ze wczesniej ci ludzie chodzili na Lechia/Olimpia to nie wspominasz ;)

Bóg Trybun (objawion) 10.06.2013 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1316960)
Ale ze wczesniej ci ludzie chodzili na Lechia/Olimpia to nie wspominasz ;)

mówię. I mówią też Lechiści.
Lechia-Olimpia w perspektywie czasów jest uznawana za efemerydę. Nie można, niestety, pomijać tego zjawiska i udawać, że go nie było. Bo czy można historycznie nie uznawać Polski za lata 1945-89?

Czekamy na wasz ruch, efemerydo :-)

studio 10.06.2013 11:12

Co by bylo gdyby Lechia/Olimpia nie spadla? :))))

Bóg Trybun (objawion) 10.06.2013 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1316976)
Co by bylo gdyby Lechia/Olimpia nie spadla? :))))

a co jest, kiedy Amicolech mozolnie walczy o majstra? : ))))

studio 10.06.2013 11:35

A co ma jedno z drugim?

Lechia "powstala" bo wczesniej spadla z ligi, gdyby byly suckesy nadal by lazily tlumy na ten twor powstaly z fuzji

Bóg Trybun (objawion) 10.06.2013 12:16

zgadnij, na jaki twór powstały z fuzji nadal łażą tłumy

lubicie łazić na skróty w wielu aspektach

---
powiem tak: do Wielkopolski mam sentyment z kilku względów, przede wszystkim historia (w tym bastion endecji z czasów nowszych)
klubem wizytówką dla tamtej przedwojennej Wlkp była Warta, której po drodze było z ówczesną Wisłą
teraz symbolem Wlkp jest ekipa, która dla sukcesu łazi na skróty i stroi się w królewskie szaty

a jeśli się zanurzyć w gdybologię, którą tak lubisz, to gdyby po pewnym meczu kadry pewna propozycja pewnej ambitnej ekipy została przyjęta przez naszych chłopaków [...]

czy stać was na to, co zrobiła Lechia? szczerze wątpię. Za etykietą "Lech", którą pompujecie od nastu lat nie idzie żaden etos poza manią wielkości

Lechia była czymś więcej niż klub i dzięki temu przetrwała najgorsze

a wracając do tematu i spinając klamrą - właśnie kończy się Warta. Pogrążył warciarzy nasz wychowanek. Przewrotne koleje (z naciskiem na dębiec) losu :-)

studio 10.06.2013 12:22

A co zrobila Lechia? Tylko nie pisz o honorze bo mieli taki honor ze ciagle chodzili na Olimpie, dopoki ona nie spadla, tak samo na Polonie. Zrobili nowy klub bo tamten sukcesu nie odniosl a nie ze brzydzili sie fuzja.

Warty mi nie zal, im niej jej (dokladniej Pyzalskiej) tym lepiej dla wszystkich. glupsza wersja Wojciechowskiego/Krola.

Bóg Trybun (objawion) 10.06.2013 12:51

pomijając fakt, że obie fuzje Lechii były gównem i wywołały wówczas spory wśród kibiców Lechii - w zestawieniu z tym, co napisał twoj kolega po szalu stronę wcześniej o 99% waszych popierających fuzję A z L brzmi wesoło - to Lechiści przęjęli klub we własne ręce i nie odwrócili się od niego w najtrudniejszym momencie. I robią coś, czego wam brakuje: nazywają rzeczy po imieniu.

Tak samo z casusem Śląska. Dało się zapobiec fuzji? Da się nazywać po imieniu takie kurestwo nawet, gdy dotyka wieloletnią zgodę?

!!IRIVER!! 10.06.2013 18:27

....a, jaki jest ogólnie związek tematu "Fuzja Amiki Wronki i Lecha Poznań" z "I liga - zbiorczo", że wałkujecie to od kilkudziesięciu postów?
Wszędzie walicie o tej fuzji, sprzedali się, to się sprzedali, na .... drążyć temat? :D

Bóg Trybun (objawion) 10.06.2013 18:31

ja rozdrapałem ale wróciłem na tory upadającą Wartą :-)

ale mogę jeszcze dołożyć do pieca cygańską dolą Stawowego! Tiki taka zaczyna się od bramkarza - dlatego wszystkie laski w paski kochają cabaja!

Karamazow 10.06.2013 18:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jose (Post 1317030)
A zatem dlatego zaakceptowali bo Lech gra w pucharach. Za sukcesy.

Nie tylko, Lech Poznań miał zarzuty korupcyjne.

spartan 10.06.2013 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1316990)
A co zrobila Lechia? Tylko nie pisz o honorze bo mieli taki honor ze ciagle chodzili na Olimpie, dopoki ona nie spadla, tak samo na Polonie. Zrobili nowy klub bo tamten sukcesu nie odniosl a nie ze brzydzili sie fuzja.

Warty mi nie zal, im niej jej (dokladniej Pyzalskiej) tym lepiej dla wszystkich. glupsza wersja Wojciechowskiego/Krola.

Jesteś niczym kacap (tak, to rodzaj inwektywy ale żeby ją zrozumieć musiałbyś spróbować choć na chwilę porzucić swoją bolszewicką ideologię). Dwustukrotnie powtórzone kłamstwo nie stanie się prawdą. Jesteście Amiką. Farbowaną ale Amicą. Do tego jesteście złodziejami i oszustami winnymi pieniądze wierzycielom. Nie mieliście honoru i zasad sprzedając tradycję, barwy, tytuły za obietnicę lepszych czasów i nie macie ich dziś próbując ochlapać waszym gównem innych. Masz czelność porównywać fuzję Olimpii/Lechii gdy gdańszczanie przyznali się do błędu. Popełnili głupstwo bo w tamtych czasach taka sytuacja to było novum o trudnych do przewidzenia konsekwencjach. Wy weszliście w to bez wazeliny. Mam nadzieję, że kiedyś wam od tego pękną zwieracze. Gdy takim praktykom twarde nie postawili portowcy czy Śląsk wy zrobiliście to co zrobili i tkwicie w tym niczym ruscy wspomniani na wstępie. Pomieszanie symboli i wartości. Nigdy nie odzyskacie twarzy bo tkwicie w waszym urojonym świecie. Nie mam do was szacunku niczym do waszej zgody. Obie warte siebie.

Jaroo1 10.06.2013 21:02

"Studio", trochę konsekwencji... dlaczego wypominasz fuzję Lechii z Olimpią, piszesz, że Lechiści nie mieli honoru bo chodzili na Lechię/Olimpię itd Przecież zgodnie z Twoim rozumowaniem to fuzja nie jest niczym złym. Dlaczego więc zamiast bronić Lechii to się czepiasz?
Jak Amica się połączyła z Lechem to dobrze, to klub jest tam gdzie wiara, a jak Lechia się połączyła z Olimpią to źle? Dziwne

Kocur 10.06.2013 21:51

Tak jak jesteśmy w temacie dawania dupy.

Zastanawiam sie gdzie gra ten prawdziwy Lech, który wtedy spadł z ligi i zajął 16 miejsce jak pisano?

Przegladnalem tabele niższych lig w Wielkopolsce i żadnego Lecha nie znalazłem. To tak w kontekście tego jakby kibice tego LECHA Poznań chcieli zacząć od początku z swoim oryginalnym klubem.

studio 10.06.2013 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1317056)
"Studio", trochę konsekwencji... dlaczego wypominasz fuzję Lechii z Olimpią, piszesz, że Lechiści nie mieli honoru bo chodzili na Lechię/Olimpię itd Przecież zgodnie z Twoim rozumowaniem to fuzja nie jest niczym złym. Dlaczego więc zamiast bronić Lechii to się czepiasz?
Jak Amica się połączyła z Lechem to dobrze, to klub jest tam gdzie wiara, a jak Lechia się połączyła z Olimpią to źle? Dziwne

Tobie odpisze bo reszta kompletnie nie rozumie:) Ktos tam pisal o honorze Lechistow bo sprzeciwili sie fuzji, a to g***o prawda bo chodzili caly czas dopoki ten twor nie padl, gdyby byly sukcesy to nadal by tkwili przy tym klube.
ps. nie mowie ze nasza fuzja to mi na reke, juz kiedys o tym psalem.

arti 10.06.2013 22:14

A wracając do tematu 1 ligi - Baniak dostał k w d.
Jedna szumowina znalazła się chwilowo(?) na aucie.
Chociaż np. koledzy z Poznania może mają inne zdanie na temat BB?

Jose 11.06.2013 07:08

Kazimierz Moskal uważa, że moment ogłoszenia decyzji o nieprzyznaniu licencji był zły bo podciął skrzydła.

Ja uważam, że proces licencyjny powinien się kończyć już na 10 kolejek przed końcem a nie, że jesteśmy 2 tygodnie po sezonie ekstraklasy za miesiąc następny a my jeszcze nie znamy składu ekstraklasy na przyszły sezon. To jest chore.

serek.c2 11.06.2013 07:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 1317062)
Tobie odpisze bo reszta kompletnie nie rozumie:) Ktos tam pisal o honorze Lechistow bo sprzeciwili sie fuzji, a to g***o prawda bo chodzili caly czas dopoki ten twor nie padl, gdyby byly sukcesy to nadal by tkwili przy tym klube.
ps. nie mowie ze nasza fuzja to mi na reke, juz kiedys o tym psalem.

No popatrz, nikt nie rozumie tylko Wy... Lechia potrafiła przyznać, że postąpili chujowo, Wy brniecie w gówno coraz głębiej. Cóż tu za filozofia? Chciało się grać w pucharach, chciało się szybciutko pozbyć korupcyjnych zarzutów (bo przecież jesteście prawnym kontynuatorem Wronek - czyż nie?) to się przefarbowało Amikę na Lecha. Sprzedaliście się i tyle.

mitmichael 11.06.2013 12:29

I jednak Polonia nie zagra w 1 lidze tak jak sciemniał ostatnio Krol.

Polonia Warszawa i ŁKS Łódź zagrają w III lidze. Takie ustalenia zapadły na spotkaniu prezesów Mazowieckiego i Łódzkiego ZPN - Zdzisława Łazarczyka i Edward Potoka, którzy debatowali na temat rozgrywek III ligi łódzko-mazowieckiej.

http://pilka-nozna.przegladsportowy....721,1,292.html

spartan 11.06.2013 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1317060)
Tak jak jesteśmy w temacie dawania dupy.

Zastanawiam sie gdzie gra ten prawdziwy Lech, który wtedy spadł z ligi i zajął 16 miejsce jak pisano?

Przegladnalem tabele niższych lig w Wielkopolsce i żadnego Lecha nie znalazłem. To tak w kontekście tego jakby kibice tego LECHA Poznań chcieli zacząć od początku z swoim oryginalnym klubem.

ups :mysli: dość nierozważny argument...przecież mają Wiarę Lecha :rotfl::rotfl::rotfl:

Kocur 27.07.2013 21:31

1 Liga zaczęła grać i nagle ci co nie potrafili strzelić gola przed wakacjami nagle nauczyli się grać ...
pieprzona skorumpowana liga

Wisła Płock Miedź Legnica 2-2
Stomil Olsztyn Arka Gdynia 0-0
Chojniczanka Chojnice Kolejarz Stróże 3-1
Olimpia Grudziądz Dolcan Ząbki 0-5
Sandecja Nowy Sącz Okocimski KS Brzesko 0-2

WISŁAZWE 21.05.2014 08:23

Ostatnia prosta w I lidze. Do końca pozostało już 4 kolejki.

Tak prezentuje się tabela po 30. kolejkach.

http://i60.tinypic.com/6i8jtg.jpg

Natomiast poniżej zestaw par 31. kolejki:

http://i61.tinypic.com/2it57bs.jpg

Jakie są wasze typy do awansu i spadku, czy zespół Dolcana lub Olimpii Grudziądz w ostatecznych meczach zrobi ''wszystko'' żeby nie awansować?

emj10 21.05.2014 08:31

Wiem ze swoich zrodel, ze w tym roku byla nawet presja na awans ze strony Zabek. Finansowanie mialo byc zabezpieczone, kasa na remont stadionu już poszla, a przed wyborami taki sukces dla samorzadowcow bylby nie lada gratka.

Mimo wszystko pierwsze dwa miejsca wydaja się byc już dosyc bezpieczne.

Gwiaździsty 21.05.2014 08:37

Właściwie Dolcan i Olimpia nie muszą się specjalnie wysilać, żeby nie awansować. Tracą do drugiego w tabeli Górnika Łęczna 5 i 6 pkt. Wystarczy, że ze 2 razy zremisują i osiągną cel nie wzbudzając podejrzenia. Problem by się zaczął gdyby Górnik nagle zaczął seryjnie przegrywać. Ale na to chyba się nie zanosi, mają pieniądze. Pytanie czy zawodnicy chcą wejść bo częśc wtedy straci miejsce w składzie po ewentualnych zbrojeniach na ekstraklasę.

Kocur 21.05.2014 08:54

Szkoda że GKS Katowice po świetnej rundzie jesiennej tak dał dupy na wiosnę.

Bełchatów i Łęczna mogą być aktorami jednego sezonu za rok.

uposledzony_ale_kumaty 21.05.2014 17:53

Najbardziej awansu Dolcanu chce Legia, która by ogrywała swoich grajków nie łapiących się u nich w składzie w ekstraklasie.

63.5 Kg 21.05.2014 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uposledzony_ale_kumaty (Post 1361717)
Najbardziej awansu Dolcanu chce Legia, która by ogrywała swoich grajków nie łapiących się u nich w składzie w ekstraklasie.

Tylko czy Dolcan ma szanse na licencje??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl