Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [10. Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 23 października sobota godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7667)

Żmijka 25.10.2010 12:16

http://lechia.pl/25361

Do kibiców Lechii Gdańsk i Wisły Kraków.
Cytat:

Chcielibyśmy jeszcze raz wrócić do meczu Wisła Kraków – Lechia Gdańsk, a właściwie pierwszych minut po jego zakończeniu. Chodzi o brak pozdrowień i podziękowań dla sympatyków naszej drużyny oraz zaprzyjaźnionych z nimi fanów Wisły Kraków, którzy wspierali nas od pierwszej do ostatniej minuty sobotniego meczu. W związku z tym chcielibyśmy gorąco przeprosić wszystkich kibiców obydwu Klubów.
Zachowanie nasze wynikło tylko i wyłącznie z dużego rozczarowania przebiegiem spotkania, i końcowym wynikiem rywalizacji, chęcią szybkiego udania się do szatni, by we własnym gronie przeżyć gorycz przegranej. Biorąc pod uwagę wspaniały doping dla naszej drużyny podczas meczu, jeszcze raz chcemy wyrazić ubolewanie oraz zapewnić, że takie zachowanie już nigdy nie będzie miało miejsca.
Jesteśmy dumni, że nasi kibice towarzyszą nam podczas spotkań wyjazdowych, nawet w najodleglejszych miejscowościach naszego kraju.

Z poważaniem
Piłkarze Lechii Gdańsk
Czuje się prawie wzruszona ...

serek.c2 25.10.2010 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 998662)
...

Tak się składa, że grałem na bramce stąd takie moje bardziej szczegółowe zainteresowanie tą pozycją na boisku.

Mariusz zrobił ewidentny błąd, z mojej perspektywy piłkę próbował łapać (strzał był silny, jednak prawie prosto w Mariusza). Dajmy już spokój z tą interwencją, bo mecz (kolejny raz to napiszę) w wykonaniu Mariusza był dobry.

Chciałem raczej zwrócić uwagę, by po jednym, dwóch meczach nie jarać się tutaj jakiego to herosa mamy na bramce. Już takie głosy się pojawiają, już niektórzy przedłużają kontrakt... Tak jak piszesz - Mariusz zawalił nam bardzo dużo goli (i nie tylko w poprzednich sezonach - także w tym) .

Zwracasz uwagę na mecz z Górnikiem, że ludzie przypieprzali się do Mariusza (owszem - twierdzenie, że przegraliśmy przez niego to nadużycie, jednak ma On w tej porażce swój udział kolejny raz puszczając strzał w krótki róg). Próbujesz tu pisać o jakiejś polskiej szkole trenerskiej, jakimś micie "krótkiego rogu". To kolego nie mit, tylko abecadło bramkarza. Oczywiście - każdy dobry bramkarz na świecie wpuszcza takie strzały - tyle tylko, że nie z taką częstotliwością (nie mówiąc już o sile czy precyzji tych strzałów). Poza tym zwróć uwagę jak zachował się Pawełek w meczu z Górnikiem przy tym strzale, jak On go próbował bronić?

Kończmy dyskusję o Mariuszu, każdy zostanie pewnie przy swoim zdaniu - moje jest takie, żeby z Mariuszem się już pożegnać i znaleźć kogoś dużo lepszego. Dwóch Pawełków (Jovanic po tych kilku występach sprawia wrażenie gorszej kopii Mariusza - liczę jednak, że nie zdążył jeszcze pokazać swoich umiejętności) to za dużo w jedym klubie.

ps. Rzeczywiście - po wielokrotnych powtórkach mogę Wam odpuścić babola na rzecz kolejnej bardzo złej interwencji (nie chcę być złośliwcem jak chcesz mnie tu przedstawić) ;)

daniello1987 25.10.2010 19:26

w koncu siła ofensywna pokazala ze potrafi grac w pilke.ale obrona to tragedia.jesli w zimie nie bedzie mocnych zakupów na te pozycje to bedziemy tracic gole nawet z drugoligowcami

pierdek18 25.10.2010 19:31

ja sie boje tego ze bedzie jak zawsze jeden mecz swietny a drugi fatalny czesto tak bywało...

daniello1987 25.10.2010 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pierdek18 (Post 999015)
ja sie boje tego ze bedzie jak zawsze jeden mecz swietny a drugi fatalny czesto tak bywało...

mam identyczne odczucie.mecz z Lechem bedzie niezlym testem dla naszych piłkarzy pomimo tego ze Kolejorz jest w wielkim kryzysie.

pierdek18 25.10.2010 19:42

zobaczymy jak wyjdzie ten test, jesli jutro zagramy ładny mecz i wygramy to bede spokojniejszy w niedziele

KruQ 25.10.2010 19:49

Przepraszam ze się wtrącam ale na tym meczu z emocji :D na trybunie G2 zostawiłem plecak (szkolny) czarny w szare plamki. Osobę która go znalazła proszę o napisanie na PW.

s1mone 25.10.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 999003)
(...)

Jovanić to totalne przeciwieństwo Pawełka, bardzo dobry na linii ale na przedpolu katastrofa. Facet jest niemal przyspawany do bramki. Nie wiem jaki moron wyszukał takiego bramkarza do ofensywnie i wysoko grającej drużyny za jaką chce Wisła uchodzić. On może grać i to z dużym powodzeniem w drużynach, które głęboko się bronią i grają z kontry.

O wiele bardziej do wiślackiej koncepcji gry pasuje Pawełek. A czy przedłużyć kontrakt? Wg mnie, jeśli Wisła nie kupi jakiegoś bardzo dobrego bramkarza w najbliższym czasie - oczywiście, że tak. Tym bardziej, że forma Mariusza zwyżkuje.

serek.c2 26.10.2010 00:45

Porównując Jovanica do Pawełka myślałem raczej o tendencjach naszego nowego bramkarza do popełniania gaf w stylu Mariusza (vide mecz z Koroną i jego "zabawne" próby złapania futbolówki latającej nad jego głową).

W sprawie przedłużenia kontraktu z Pawełkiem - zapewne nikogo nie kupimy i skończy się właśnie na nowej umowie dla Mariusza, Jeszcze nie raz tego pożałujemy.

Feniks1983 26.10.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 999154)
W sprawie przedłużenia kontraktu z Pawełkiem - zapewne nikogo nie kupimy i skończy się właśnie na nowej umowie dla Mariusza, Jeszcze nie raz tego pożałujemy.

Albo zakontraktuja Pilarza, ktory nie chce podpisac nowej umowy z Ruchem Chorzow i dlatego nie broni w pierwszym skladzie :-)

Co do Jovanicia to faktycznie mial "puste przeloty" w meczu z Korona. Tyle tylke ze tez trzeba napisac ze od zadnego trenera (kasperczak, Kulawik, Maaskant) nie dostal wprost przekazu ze jest numerem jeden. Kto wie jakby wtedy gral?? Bo Ja uwazam ze od momentu kiedy Maaskant powiedzial ze Pawelek jest number 1 to Mariusz wydaje sie byc mimo wszystko pewniejszy w swoich poczynaniach, chociaz jakies tam bledy nadal popelnia.

zet 26.10.2010 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 999154)
Porównując Jovanica do Pawełka myślałem raczej o tendencjach naszego nowego bramkarza do popełniania gaf w stylu Mariusza (vide mecz z Koroną i jego "zabawne" próby złapania futbolówki latającej nad jego głową).

i tak wlasnie mysle, ze podpiszemy kontrakt z pseudobramkarzem, ktorego forma zazwyzkowala na 2 mecze.....
chcialbym, jako fanatyk Wisly sie mylic, ale kiedy ogladam "farfocle" wpuszczane przez tego grajka, i gdy wszystkim znajomym serce staje na moment, gdy wymagana jest interwencja naszego bramkarza to......

mic 26.10.2010 10:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zet (Post 999234)
i tak wlasnie mysle, ze podpiszemy kontrakt z pseudobramkarzem, ktorego forma zazwyzkowala na 2 mecze.....
chcialbym, jako fanatyk Wisly sie mylic, ale kiedy ogladam "farfocle" wpuszczane przez tego grajka, i gdy wszystkim znajomym serce staje na moment, gdy wymagana jest interwencja naszego bramkarza to......

A ktorez to dwa mecze pseudo-kibicu ?

zet 26.10.2010 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 999237)
A ktorez to dwa mecze pseudo-kibicu ?

2 na wyrost WIELKI KIBICU......

mic 26.10.2010 11:20

Czekam dalej na odpowiedz.

@nizej: :lol:

brylant17 26.10.2010 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 999263)
Czekam dalej na odpowiedz.

Poprzedni sezon....

s1mone 26.10.2010 16:06

Nie no bez jaj, nie dwa mecze, tylko ten sezon ogólnie w wykonaniu Pawełka jest dobry.

Wg mnie nie było szmat, były ze dwie bramki, które przy odrobinie szczęścia mógł wyciągnąć, ale nikt mi nie powie, że to były szmaty i łatwe strzały do wybronienia - nie były.

Za to mimo wszystko Pawełek w dwóch meczach na 8 (bo dwa razy nie grał) ratuje nam DUPSKA i wybrania nam rezultat a tu głosy, że ten kontrakt z Pawełkiem to bardzo zły pomysł. Bez jaj, nikt nie każe dawać mu kontraktu na 5 lat, wystarczy na rok tudzież na 2. Piłkarz powinien być rozliczany z tego w jakiej jest formie teraz, a nie jak grał rok czy dwa lata temu.

Jakby było inaczej to nikt by nawet słowa nie wspominał, że potrzebny nam klasowy napastnik, bo jeszcze 1,5 roku temu Brożek był najlepszym napastnikiem w Polsce. Co było a nie jest nie pisze się w rejestr, jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz (tudzież, ostatnie parę meczy). I tyle, na razie Pawełek spisuje się świetnie i jakoś, przynajmniej w polskiej lidze nie widzę nikogo, kto by go tak wyraźnie przerastał umiejętnościami, że nie warto by było przedłużać kontraktu z Pawełkiem (za darmo) i trzeba go ściągać natychmiast (za kasę). Może za granicą by się coś znalazło, ale podejrzewam, że żeby mieć kogoś klasy np. Janka Muchy to już trzeba sięgnąć głębiej do portfela.

A jak każdy wie, mamy o wiele bardziej palące potrzeby teraz niż pozycja bramkarza, dziury w obronie i 1 nominalnego napastnika na poziomie i bardzo bym się zdziwił jeśli zarząd szukałby teraz na gwałt nowego bramkarza. Tym bardziej po zakontraktowaniu Jovanića na długie lata.

serek.c2 26.10.2010 16:12

Mecz z Ruchem - babol, mecz z Bełchatowem - piłka spokojnie do wyjęcia, mecz z Górnikiem - podobnie, mecz z Lechią - piłka na 4 -2 spokojnie do wyjęcia. Jak na 8 meczów i świetnie spisującego się bramkarza dużo...

szprotson 26.10.2010 16:23

łatwo jest ganić łatwo

załóżmy że Macie racje, Pawełek jest przed dnem beznadziejnym,
zachwalcie konkurenta Jovanica, co takiego zrobil
Ja z Milanem rozmawialem, bardzo sympatyczny chłopak, ale to nie jest argument by bronił.
Zresztą, bramkarz z Lubina jest trzeciem bodajże w Serbii a o Naszej gwieździe ani słowa.

Jovanic - mecz z Widzewem np. i pamiętna sytuacja ze świecą na 3 metrze, a Milan patrzy i szuka piłki w powietrzu. Grubo zjechał go Żuraw
W spotkaniach z Karabachem, też nie dawał pewności i spokoju na bramce.
No i najważniejsze. 3 trenerów, czyli osoby które chyba najlepiej z Nas wszystkich potrafią ocenić piłkarza, wystawiają Pawełka. Spisek?

s1mone 26.10.2010 16:24

Dobra widzę, że nie przegadam, co do babola - to to była piłka do wyjęcia przy odrobinie szczęścia - ale babol?:D Fakt gol dość przypadkowy, ale był to lob w samo okno i ciężko coś takiego wyjąć, jakby Mariusz obronił to mówiłoby się o świetnej interwencji lub paradzie - ale nie ważne - niech Ci będzie.

Te piłki, które uważasz za spokojnie do wyjęcia to były mocne strzały z odległości 8-12 metrów - jeśli uważasz, że to były błędy to nie mamy o czym rozmawiać. Widać zwyczajną złośliwość w twoich ocenach i nie ma najmniejszego sensu gadać z Tobą o Pawełku, bo nawet jakby miał sezon konia, jak Dolha parę lat temu i tak byś stwierdził, że grał beznadziejnie i znalazł sobie coś do czego mógłbyś się przyczepić.

W twoich wypowiedziach nie ma za grosz obiektywizmu, ja np. nie twierdzę, że Mariusz zagrał świetny mecz, jeśli tak naprawdę to piłkarze drużyny przeciwnej zamiast do siatki trafiali w niego. Piszę tak wtedy, gdy naprawdę taki zagra. A co do meczu z Górnikiem, to najpierw Pawełek wybronił świetny strzał z rzutu wolnego a potem świetnie i odważnie wyszedł przed pole karne i wybił piłkę głową ratując nas od utraty gola, a potem gdy dochodzi do sytuacji sam na sam, a on wychodzi i jest łapany 'na wykroku' słyszę, że to przez niego przegraliśmy :D

Jesteś niemożliwy.

EOT z mojej strony

serek.c2 26.10.2010 16:50

S1mone - jeśli bramka w meczu z Ruchem to nie babol, to co nim jest? Gdyby Mariusz to obronił nie byłaby to świetna interwencja tylko złapanie bardzo łatwej piłki...

Każdy trener o bramkach z Górnikiem i Bełchatowem powie, że były do wyjęcia. Nie jest to złośliwość a normalna ocena sytuacji. Gdyby choć jedną z tych piłek wyciągnął... Jeśli Pawełek zacznie grać pewnie to będę pierwszym który to przyzna. Na razie Pawełek broni lepiej niż w poprzednich sezonach, jednak nadal jest to daleko od pewnie.

Nie twierdzę kolego, że mecz z Górnikiem przegraliśmy przez Pawełka. Przyznaję, w bardzo dobrym stylu obronił rzut wolny, fajnie głową uprzedził zawodnika gospodarzy. Bramkę puścił jednak znowu taką, którą można było obronić. Rozumiem, że wg Ciebie te strzały (Górnik, Bełchatów) były nie do obrony?

s1mone 26.10.2010 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 999448)
Rozumiem, że wg Ciebie te strzały (Górnik, Bełchatów) były nie do obrony?

Nie były nie do obrony, ale też nie obciążały konta bramkarza. Były to takie bramki, które mogły wpaść ale nie musiały, soczysty strzał z bliska i decyduje fart + refleks bardziej niż kunszt bramkarski. Pawełek tego szczęścia w obu sytuacjach nie miał. Jak dla mnie dobre wykończenia (szczególnie to z GKS, tuż przy samym słupku mimo iż z ostrego kąta) i tyle.

Jeśli idzie o bramkę z Ruchem to miał szansę ją wyciągnąć, po oglądnięciu powtórki n-razy, mogę stwierdzić, że popełnił błąd (bo chwilę się zawachał) ale babola to Mariusz zrobił z Zagłębiem (strzał Caiado) czy też wtedy, gdy uratował nas słupek w meczu z Lechią.

dj_ibutti 26.10.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 999464)
Nie były nie do obrony, ale też nie obciążały konta bramkarza. Były to takie bramki, które mogły wpaść ale nie musiały, soczysty strzał z bliska i decyduje fart + refleks bardziej niż kunszt bramkarski. Pawełek tego szczęścia w obu sytuacjach nie miał. Jak dla mnie dobre wykończenia (szczególnie to z GKS, tuż przy samym słupku mimo iż z ostrego kąta) i tyle.

Jeśli idzie o bramkę z Ruchem to miał szansę ją wyciągnąć, po oglądnięciu powtórki n-razy, mogę stwierdzić, że popełnił błąd (bo chwilę się zawachał) ale babola to Mariusz zrobił z Zagłębiem (strzał Caiado) czy też wtedy, gdy uratował nas słupek w meczu z Lechią.

Ot co! Pełna zgoda, a trochę się w życiu "nabronilem" ;)

nero 27.10.2010 21:06

Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne :-)

Bramki z meczu do ściągnięcia TUTAJ

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl