![]() |
Dobre spotkanie zagrał Kirm.Naprawdę zagrał parę ciekawych piłek i się angażował.Małecki najlepiej grał dzisiaj,ale nie rozumiem co macie do Bunozy??Jesteście przyzwyczajeni do Głowy i Marcelo a Bunoza no jest słabszy od nich.Osman już w Łodzi musi grać!!Bo Kowalski to co robi przy wyskokach do piłki to jest żenada!!Przegrywa pojedynki główkowe i udaje,że coś mu się stało.Tak samo jak z Karabahem.Chciałem Riosa zobaczyć ale cóż.A Boguski to ja nie mam słów.To co zrobił jak mu podał Mały to była KOMPROMITACJA!!Przecież u mnie na nierównym boisku lepiej przyjmujemy piłkę!!DO ME!!!
|
1-10
Pawełek 9 Diaz 5 Bunoza 5 Kowalski 5 Cikosz 8 Kirm 8 Sobolewski 8 Rado 6 Małecki 9 Piotr Brożek 7 Paweł Brożek 8 Boguski 2 Żurawski 5 Wilk 4 |
Cytat:
święte słowa. Nie wiem czy to Kula wychował takiego Kowalskiego, ale jak koleś po tylu latach treningów ma problem z podstawami to ktoś go przez te lata trenował i oceniał jego przydatność. :shock: |
Mam nadzieję, że Kulawik długo trenerem pierwszej drużyny nie będzie, bo przy nim to dopiero może być dramat - złe zmiany, kiepski dobór zawodników, brak taktyki... Trener który mając do wyboru Rado i Riosa wystawia tego pierwszego, "po znajomości", już na wstępie się kompromituje i dyskwalifikuje. A trener, który daje choć minutę pograć zawodnikowi w takiej dyspozycji jak Boguski, po prostu ociera się o śmieszność. Nie wolno tak potwornie marnować doskonałych okazji jak robi to ów "pseudonapastnik". A przyjęcie piłki "made in Boguski" w 92 minucie, gdy wychodził sam na sam...Tylko on potrafi tak zdenerwować kibiców.
Bunoza ogromne błędy w kryciu strefowym - niemal każda prostopadła piłka przechodziła go, źle się ustawiał, asekurował, skracał pole, odpuszczał rywali przy niektórych centrach. To był momentami poziom okręgówki. Gdy do tego dodamy parę zagrań Kowalskiego "made in Jop" w główkowaniu, wcale nie dziwi, że Arka miała kilka świetnych okazji bramkowych. Może dziwić jedynie, że tak mało. Sobolewski - wyraźny kryzys dyspozycji, Piotr Brożek też na poziomie ostatniego spotkania z Karabachem, na szczęście rywale byli o wiele słabsi. Żurawski po wejściu jedynie snuł się po boisku. W takiej formie nie nadaje się do gry. A Rios przesiedział na ławce... Punkty uratował Pawełek, niespodziewanie zdecydowanie najlepszy zawodnik całego meczu. |
proszę, ja nie wiem co Smuda zrobił, że Boguskiego powołał.
on jest bez FORMY, powtarzam bez, nie ma czucia piłki. drugi Semir Stilic. |
Moje oceny
Mecz słaby, obrona niepewna ale 3 punkty są:) 1-10 Pawełek 8 - bohater meczu - uratował wygraną Diaz 5 - waleczny jak zawsze Bunoza 3 - niepewny, słabe krycie Kowalski 3 -niepewny, słabe krycie Cikosz 4 - kilka razy było niebezpiecznie jego stroną ale podanie do Małego świetne Kirm 6 - w pierwszej połowie najlepszy (asysta) potem przygasł Sobolewski 5 - walczył, walczył i miał kilka dobrych rajdów do przodu i podań Rado 3 - zjadła go trema, ale trzeba dac mu jescze szansę Małecki 7 - po Pawełku najlepszy Piotr Brożek 5 - kilka razy się pokazał, ale trochę za mało Paweł Brożek 5 - gdyby był bardziej skuteczny... Boguski 1 - najsłabszy - i o zgrozo w ataku, a jak bronił było równie źle! Żurawski 3 - niewidoczny (bez formy) Wilk - 4 był Ważne 3 punkty i tyle. |
Cytat:
Na plus Małecki, Kirm, Diaz i Czikos za walke i próby zrobienia czegoś sensownego, ale też słabo. Bunoza na pewno zdecydowanie lepiej od Kowalskiego, ale też bez szału. Brożki bardzo kiepsko. Ogólnie gra beznadziejna. Bardzo ciężko będzie o korzystny wynik w następnym meczu. |
Znęcacie sie na tym Bunozą jednak ja uważam ze jak on będzie miał jakiegoś normalnego partnera w obronie, bo Kowalski po tym meczu nie powinien juz byc w kadrze pierwszego zespołu, to nie będzie tak zle. W moim odczuciu z minuty na minute był coraz pewniejszy w interwencjach wygrał chyba wszystkie główki, popełnił 2 bardzo poważne błędy jednak powtórzę jak by grał z dobrym partnerem to jest szansa że coś z niego będzie. Boguski powinien pograć w ME razem z Kowalskim
|
Mały apel może trzeba zawołać p.Andrzeja Iwan i niech uczy ich strzelać bramki i wykorzystywać 100-tki Może coś to pomoże...
|
Sobolewski jako kapitan gra poniżej krytyki - to najgorszy zawodnik, który otrzymał opaskę kapitańską od ładnych paru lat...
|
Powiem to po raz n-ty, PRZYDAŁA BY SIĘ NAM CZYSTKA TAKA JAK np. Legii...
Mały of topic, Czy to prawda że na tym szacownym forum można dostać jakąś karę za przekręcenie nazwy drużyny??? Bo aż mi się nie chce wierzyć że jak napisze np. sracovia to ktoś się oburzy... :) |
Cytat:
Chyba Kazia Kmiecika typowego snajpera:) |
Cytat:
|
Co oni z tej Wisly zrobily :shock:
Szok, ze mimo takiej katastrofy szczegolnie w obronie, jakims cudem udalo sie nie stracic gola i wygrac. Bunoza z Kowalskim beda do konca sezonu zaciekle walczyc o miano najgorszego stopera ligi, chyba ze ktoregos z nich po drodze zluzuje Chavez o ile go zakontraktuja. Ale obrona to jedno, a w ofensywie wcale nie lepiej. Nie dosc ze blad na bledzie, to jeszcze skrzydla dretwe jak cholera. O ile przed przerwa Kirm sie staral, o tyle po przerwie nie bylo juz nic. Piotr Brozek, ktory w opini niektorych jest znakomitym skrzydlowym, nie mial chyba zadnej udanej akcji na skrzydle. Generalnie bardzo ciezko byc optymista przed kolejnymi spotkaniami, ale poki co sa 3 pkt i trzeba sie z tego cieszyc, jak i z postawy Pawelka, ktory uratowal punkty, bo co innego pozostaje. |
Powiedzcie mi proszę co robił trener HK przez kilka miesięcy poprzedniej rundy i przerwę letnią. Drużyna wygląda tragicznie pod względem jakiejkolwiek taktyki i schematów. Rozgrywanie stałych fragmentów - bez Marcelo tragedia. Jednym słowem gdzie nie spojrzysz zero.
|
Dla mnie Małecki to jest taki typowy bezmyślny siepacz. Człowiek ataktyczny. Nie podejrzewam go, by był w stanie spamiętać jakiekolewiek wytyczne trenera. Pustka. Ile on dobrych decyzji podejmuje na mecz ? Walczy, stara się, cały czas do przodu. Ale kariery zagranicznej to on nie zrobi. Jak przyjdą do Wisły lepsi zawodnicy to też w Wiśle jej nie zrobi. Trafił po prostu na jeden z najgorszych okresów piłkarskich.
|
Gra naprawdę beznadzieja... od poprzedniej rundy zmieniło się tylko tyle że nie ma obrony... nadal nie potrafią grac, a naszym najlepszym ofensywnym zawodnikiem jest Małecki.
Bunoza jakoś w miarę ogarniał nie jest to poziom Arka Głowackiego czy Marcelo ale trudno od niego tego oczekiwać. Młody chłopak pewnie się rozwinie być może pieniądze nie poszły całkowicie w błoto. Rafał Boguski szkoda komentować... on jest wpuszczany na te boisko jedynie zasługi bo jego forma sportowa to w tej chwili całkowite dno. Brakuje trenera z silną ręką który zaszczepiłby w zawodnikach chęc zwyciężania bo dzisiał wyglądali jakby ktos ich zmuszał do grania w piłkę. Chociaż o grze w piłkę trudno tutaj mówić, dla mnie to był jakiś kabaret. |
To był najgorszy mecz Wisły w tym sezonie. Przede wszystkim fatalnie wyglądała obrona.
Cikos to fajny chłopak. Biega od jednego pola karnego do drugiego, walczy, szarpie, wrzuca, podaje, ale przepuszcza zdecydowanie zbyt wiele dośrodkowań. Kowalski i Bunoza to gracze na poziomie pierwszoligowym i, co gorsza, po Bunozie nie widać jakiegoś większego zaangażowania w grę. Diaz powinien wrócić na defensywną pomoc. Na obronie jego atuty (kondycja, waleczność) nie są właściwie spożytkowane, a jego wady (złe ustawianie się, niedokładne podania, brak przyspieszenia) jeszcze bardziej rzucają się w oczy. Przetasowania w pomocy i ataku niczego nam nie dały. Pressingu nie ma, a te kilka schematów rozegrania, które wypracował Kasperczak, po prostu poszły się kochać gdy Kulawik wybrał inne ustawienie. Jeśli idzie o zmiany personalne to trener podjął trzy decyzje, których zupełnie nie pojmuję. Pierwsza to wystawienie Pawełka, ale o tym pisałem jeszcze przed meczem. Druga dziwna zmiana to obecność Rado w pierwszym składzie. Eksperyment ciekawy, ale raczej nie zakończony powodzeniem. Trzecie kuriozum to wejście Boguskiego. Ten zawodnik od początku sezonu prezentuje się fatalnie. Nie kiepsko, nie źle, a FA-TAL-NIE. Nie dość że zatrzymywał nasze kontry to jeszcze jego strata piłki mogła dać Arce wyrównanie. Jedyny plus tego meczu to fakt, że tak tragiczna gra mogła zmotywować Basałaja do szybszego zatrudnienia prawdziwego trenera, bo z Kulawikiem to my za wiele nie osiągniemy. |
Cytat:
Obserwowałeś go? Jeśli tak to zastanów się, co będzie, jak zagrają przeciw niemu lepsi napastnicy. Ludzie, przestańcie patrzeć na Wisłę pod kątem rywalizacji z Arką, Polonią Bytom czy Przebojem Wolbrom. Naprawdę Wasze ambicje nie sięgają wyżej? |
Cytat:
Diaz-2 Bunoza-3 Kowalski-3 Cikos-3 Kirm-4 Rado-3 Sobolewski-3 Piotr Brożek-2 Paweł Brożek-2 Małecki-3 Boguski-1 Żurawki-0 bo nie grał w ogóle Wilk - za krótko na ocenę. |
Cytat:
|
dziwne zmiany
wygrana dzięki Pawełkowi i temu że piłka spadła na głowę Małeckiemu jedyne co cieszy to posadzenie Łobo i Jirsaka niby 8 transferów a i tak widać ewidentne braki kadrowe |
Jako, że dziś względy zdrowotne nie pozwoliły zameldować się na stadionie, to na spokojnie można było obejrzeć poczynania naszych galacticos przed TV. Cóż... że mecz był beznadziejny, to już każdy przede mną napisał, zatem nie ma sensu powielać przeszło stu wpisów. Rozgrzeszać można wciąż słabym zgraniem oraz początkiem sezonu, jak i ewentualnymi błędami w przygotowaniach przed sezonem. Jednak to, co boli i irytuje, to to, że mając taki materiał ludzki nie potrafimy strzelić bramki po własnej ciekawej akcji, bo jak może być inaczej, jeśli nie potrafimy prowadzić gry, grać płynnie, przyspieszać, nie mamy schematów na rozegranie ataku. Dziś pomógł nam Witkowski swoim farfoclem oraz Kirm tym, że raczej strzelał niż wrzucał. O ból głowy przyprawiają mnie też poczynania Pawła Brożka. Nie mam pojęcia co mu się stało... Dwukrotny król strzelców tej ligi, w Wiśle od lat, naprawdę niezły zawodnik, a jak gra - każdy widzi. Ja nie wiem czy on przez dwa sezony, gdy był królem strzelców jechał na doskonałej mobilizacji oraz sytuacjach bramkowych, gdzie nawet 25% skuteczności owocowało dwiema bramkami w meczu, a teraz pokazuje nam, co tak naprawdę jest wart... Za to w dzisiejszym meczu ucieszyła mnie postawa Pawełka, który chyba podjął walkę o bramkarza nr 1. Kolejna sprawa, to nasza obrona. Mówiąc szczerze, to takowej wciąż nie mamy - niestety. Ja do końca drżałem o wynik i niewiele brakło by moje obawy się ziściły. Nie zgadzam się natomiast z krytyką Bunozy, nie wydaję mi się, że Marcelo zaliczył wiele lepszy ligowy debiut. Jeszcze jedna sprawa to zmiany, które można podsumować modnym ostatnio słowem - masakra. Na koniec trochę na luźno - mam nadzieję, że jeśli nowy trener widział ten mecz, to przy nazwisku Boguskiego dodał notatkę: "nie wpuszczać na boisko pod żadnym pozorem", z resztą przy Kowalskim podobnie. Pozytyw jest taki, że na starcie inkasujemy 3 pkt. i nie tracimy bramki. Kolejny pozytyw to to, że każdy kolejny mecz przybliża nas do gry na Reymonta.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Decyzje Kulawika naprawdę śmieszne... o ile wyjście Rado byłem wstanie zrozumieć, chciał dać szanse młodemu chłopakowi i pokazać gwiazdą że trzeba zasuwać, późniejsze wprowadzenie Boguskiego na środek pomocy określę jako komedie... musiał ratować sytuacje wprowadzając Wilka bo środek pola kompletnie nie istniał. Kulawik jakis taki kompletnie bez charyzmy... nie chcę oceniać ale według mnie nie jest to dobry trener dla naszych młodzików.
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak zawsze się śmialiście z Pawełka, a gloryfikowaliście niemal od razu Jovanica, a tu proszę: jest Mario i jest 0 z tyłu. :-P Boguski- jeb. jeb. jeb. Na trybuny następnym razem, bo musi chłopak [JUŻ!?!] odpocząć... Małecki- fajnie, że gol, ale Patrycze pamiętaj, że coś takiego to i mój dziadzio by trafił ;) Szkoda, że nie strzelił górą tej piłki co któryś tam Arkowiec wybił z bramki, noi ta sytuacja z Witkowskim. Ogólnie, to choć z głową ma jeszcze problemy (sorry, ale niestety) to jest bodaj jedyny piłkarz, który chce grać w Wiśle, widać to i się stara. Byleby tak dalej i może by tak swoich kumpli z drużyny potrząsnął... Dobrze, że są 3 pkty, ale to tylko Arka, to tylko pierwszy mecz, a i z*****i już dużo i mogą jeszcze więcej. PS. Nowe przyśpiewki nam doszły? |
Cytat:
Cytat:
|
hmm to nie wiem ostatnio czytałem na onecie i pisało że Elka w Poniedziałek gra może się pomylili
|
Jedyny pozytyw jaki zaobserwowałem w tym meczu to lekka zmiana mentalności Małeckiego ( chodzi o pretensje do kolegów ). No jeszcze na siłę to można powiedzieć że Pawełkowi konkurencja służy.
Przy takiej grze te 3 punkty kompletnie mnie nie cieszą bo nie mają żadnego znaczenia. Co jeszcze 1. Po raz kolejny zespół sprawia wrażenie kompletnie nieprzygotowanego do sezonu. 2. Kulawik to żaden trener - kompletnie nie trafił z ustawieniem ( jaka była taktyka na ten mecz ?! ), nie potrafił zmotywować piłkarzy ( co po wtopie z Azerami nie powinno być trudne ), kompletnie nie trafił ze zmianami ( zmienił zawodników złych na gorszych ). Co do jego licencji UEFA PRO - nie każdy kto dostaje prawojazdy będzie kimś więcej niż niedzielnym kierowcą. 3. Grę Kowalskiego trafnie podsumował komentator ( koleś co wraz z partnerem spuścił Piasta z ligi z największym workiem bramek stanowi o "sile" obrony Wisły ). Żal patrzeć i tyle. |
1 połowa była OK.
Niestety 2 połowa beznadziejna. Niektórzy tutaj narzekają na Rado, ale chłopak zagrał poprawnie a w dodatku dużo pokazywał się do gry, dzięki temu był cały czas ruch w pomocy i jakoś to wyglądało. Defensywa bardzo słabo. Fajnie Pawełek, Cikosz, Mały i Kirm. Beznadziejny Boguski, Paweł Brożek nie potrafi wykorzystać okazji strzeleckich, niewidoczny Żurawski. Największy z plusów to zdobycie 3 punktów. |
Tak se myśle, że skoro każdy się wypowiada po meczu to ja też się wypowiem o moich spostrzeżeniach :D !!
Podsumowanie meczu Wisła- Arka by anthony09 Co do ustawienia: Pozytywnie zaskoczyła postawa trenera Tomasza Kulawika, który chciał wstrząsnąć drużyną, dał sygnał młodym z ME, że każdy może zagrać w "11" Wisły w Ekstraklasie. Bo jak można trenować bez celu ? Nie było celu to jest cel dla chłopaków z ME i to mi się podoba! Ustawienie drużyny ciekawe ale niestety też fatalne ;/ Nie mamy podziału zawodników na danej pozycji tylko chłopaki są pchani po kątach. Zagraliśmy taktycznie fatalnie, nie miał kto prowadzić gry, nie było konstrukcji akcji ofensywnych, graliśmy do przodu jak w "B" klasie. Nie można grać 4 skrzydłowymi w pomocy, nie można grać bezużytecznym Sobolewskim w konstruowaniu gry ofensywnej (chociaż miał szansę strzelić brame), no ale cóż ... lepszych zawodników nie mamy ;/ Jednym z podstawowych powodów jest problemem to, że graliśmy na Hutniku, a nie przy Reymonta, bo każdy wie, że gra przy 20-30 tys. to nie to samo co przy 6tys na obcym boisku. Co do meczu Obejżałem dzisiaj fatalny spektakl niestety ;/ Cieszmy się, że są 3 pkt-y bo mogła być nawet porażka, bo nasi są teraz słabi psychicznie, nikt im nie pomaga zaczynając od zarządu, po Majchrowskiego ... Nie ma takiego żywiołowego podniesienia na duchu graczy, jesteśmy zbyt słabi technicznie, zbyt obawiamy się gry, boimy się atakować, boimy się porażki, więcej pewności!! Mieliśmy szczęście i tyle, bo mogła wpaść bramka gdyby nie Pawełek, który jest w dobrej formie, nie miał jakiś wahań formy, jeden tylko zły wykop Z Bunozy będzie może stoper za kilka lat ale to co on gra to przeciętność ;/ Cikos walczak ale przeciętny, nie potrafi grać piłki technicznej, jak będziemy ściągać więcej takich piłkarzy to będzie coraz więcej problemów z ofensywą, no ale Cikosa się nie czepiam, bo jest PO i zagrał przyzwoicie. Diaz też ok ale musi poprawić ustawienie w ofensywie, raz ustawił się na środku obrony co spowodowało miejsce na lewej stronie i sam na sam ale to nie błąd tylko Diaza tylko raczej Bunozy czy Kowalskiego, że musiał kryć ich część. To co gra Sobolewski jeszcze gorzej. Uwydatniły się braki techniczne Sobola, Boguskiego, z nimi w składzie to nie pogramy ciekawej piłki, nie pogramy w Europie, Kirm zagrał dobrze ale brakuje na skrzydle takiego Grosickiego (jestem jego fanem, bo to polskiCR11), bo Kirm potrafi grać na skrzydle ale na prawym skrzydle, nie wycofuje piłki chociaż na prawą nogę tak jak to robi na lewej flance, grał przyzwoicie ale szału nie ma. Rado trochę stremowany, nie było zbyt dużej chemii pomiędzy nim a piłkarzami, jest dystans pomiędzy "gwiazdami" a Rado , nie za bardzo mu pomagali w debiucie. Piotr Brożek całkowicie niewidoczny, kiks w meczu, mógł strzelić bramę ale posłał z woleja w trybuny. Małecki się stara ale nie ma za bardzo możliwości do gry na środku boiska, coś tak głupio upchany, nie ma swojego stałego miejsca, odpowiedniego dla niego w drużynie i raz wygląda lepiej, raz gorzej, dzisiaj gorzej. Paweł Brożek niewidoczny, no ale jak mawiają, lepiej jak napastnik jest niewidoczny i strzela bramki, niż jak gra piłką a nie odda strzału na bramkę, Paweł oddał strzały no ale cóż czegoś brakło, głównie szczęścia. O Boguskim się nie bd wypowiadać, bo jestem chłopakiem zachwycony: jak można tak słabo grać mając takie możliwości ? On tak fajnie się porusza po boisku, ustawia no ale cóż technika "B" klasa, jakby miał technikę to normalnie Iniesta. Jak na razie pozyskaliśmy jakiś zawodników no ale nie mamy środka pomocy i nie mamy środka obrony, bez tych pozycji ciężko będzie coś ugrać w lidze. Ten mecz był kontrastem do meczu Legia - Arsenal tam ciekawa gra techniczna na fajnym stadionie, u nas bałagan w grze, gra agresywna, walka o każdy cm boiska. |
Cytat:
Natomiast faktem jest, że nie mamy nikogo na jego miejsce i to jest tragiczne. Ale ten fakt nie czyni z niego dobrego zawodnika. Powtórzę raz jeszcze - poziom Kowalskiego. Czyli dno. Nawet jak na naszą ligę. |
Cytat:
Bulba- mam nadzieję, że zacytowane przez Ciebie słowa Basałaja to zwyczajna kurtuazja ze strony naszego prezesa. Nie zbudujemy profesjonalnego systemu szkolenia młodzieży jeżeli trenowaniem Młodej Wisły w dalszym ciągu zajmować się będzie Kulawik. |
Cytat:
|
Katastrofalna postawa Boguskiego, nie wiem co ten człowiek wyprawia. Totalny brak umiejętności. Małecki w końcu wziął się za grę, a nie za pretensje do kolegów z drużyny. Ogólnie rzecz biorąc bardzo słabo wygląda Wisła pod względem gry. 1: 0 to najmniejszy wymiar kary.
|
Cytat:
|
Kulawik po meczu powiedział że Boguski powinien dostać więcej czasu, więc wychodzi na to że mimo wszystko będzie na niego stawiać.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl