Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

tofik 09.08.2010 12:05

Nikogo nie powinniśmy zmuszać do trenowania. Jak ktoś jest leniem to niech wypieprza. Simeone nam sprowadzi na to miejsce wybieganych typów z Argentyny z techniką :) Albo Polaków, jeśli tacy istnieją, to bardzo chętnie.
Inaczej to wszystko będzie wymuszone, a prędzej czy później szatnia go zwolni.

LooNatyk 09.08.2010 12:08

zamiast robic treningi po kilka h, po prostu mozna skrocic urlopy. ostatnio o tym chyba kowalczyk pisal na weszlo. Po zakonczeniu ligi tydzien przerwy. A potem ostra jazda.

W zimie tez to mozna jakos rozwiazac, np oboz gdzies w cieplejszym miejscu. Albo pod dachem.

Nie widze powodu dla ktorego po zakonczeniu ligi, nasi mieli ok miecha wolnego..

arti 09.08.2010 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 956763)
Diego Simeone nic nie osiągnął ? Przeglad sportowy to jest jakas kpina
chłop w pierszym sezonie pracy po 23 latach zdobył mistrza z Estudiates, potem wygryzł z River Daniela Passarele, a teraz namaszczali go na nowego trenera kadry.
Preferuje szybką ofensywną piłke.
Nie moge sie doczekać kiedy go podpisza.

Osiągnął, tylko dlaczego później tak szybko żegnał się z tymi drużynami. To jest niepokojące dla mnie. A ogólnie to będzie co ma być...

Jagul 09.08.2010 12:08

Nie oceniam, która kandydatura jest dobra ale jest pewne. Potrzebujemy trenera, który nie będzie patrzył na nazwiska i dawał szanse za zasługi. Typu ja jestem Paweł Brożek i ja zawsze gram w pierwszym składzie. Albo ja jestem Maciek Żurawski i muszę przynajmniej wchodzić z ławki bo jestem legendą...
To musi być gość, który będzie oceniał po formie sportowej. Wtedy coś możemy osiągnąć...

christof20 09.08.2010 12:18

Faworytem bukmacherów jest podobno Wiktor Gonczarenko, aktualnie szkoleniowiec BATE Borysow:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/kto...wiadomosc.html

reperandt 09.08.2010 12:24

Widze że większość napalona na Simeone, niektórzy to już nawet są pewni że to on będzie trenerem, tak samo pewni jak to że Milinković będzie w Wiśle. A jak się okaże, że jednak nie Simeone, to będzie płacz i wylewanie żali, tak jak w przypadku Milinkovicia.

fcb4 09.08.2010 12:24

Nie ważne jaki nazywać się będzie przyszły trener ważne żeby zmusił naszych zawodników do ruszanua du*****.Wogole nasi piłkarze maja kłopoty z przemieszcaniem sie bo boisku ma ktos piłke a nie ma do kogo podac no kur**** kpina jakaś.Dojeżdzaja do bramki przeciwnika a potem nie wiedza co zrobic atak pozycyjny kuleje a o obronie juz nie wpsomne.

Wiem że tak się niegdy nie stanie ale nasza liga powinna rozpoczynać rozgrywki na poczatku lipca dobic do 30 kolejek a potem podzielic tabele na grupe spadkowa i mistrzowska.To dodatkowe 14 meczy !!!!!!!! dla każdego klubu no i jeszcze puchar ekstraklasy przywrocic zeby rezerwowi i rekwalescenci mieli gdzie się ogrywac.A tak pogbiegaja troszke za piłka i jeszcze narzekaja pajace zasrani :/

DeadOrAlive 09.08.2010 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 956812)
zamiast robic treningi po kilka h, po prostu mozna skrocic urlopy. ostatnio o tym chyba kowalczyk pisal na weszlo. Po zakonczeniu ligi tydzien przerwy. A potem ostra jazda.

W zimie tez to mozna jakos rozwiazac, np oboz gdzies w cieplejszym miejscu. Albo pod dachem.

Nie widze powodu dla ktorego po zakonczeniu ligi, nasi mieli ok miecha wolnego..

A ja za to widzę. Chłopcy chcą się przez ten miesiąc dowartościować i zdobywać wszystkie tytułu w Fifę na swoich konsolach :rotfl:

A tak na poważnie, dwa tygodnie to wszystko !

Gdyby przyszedł trener z ligi angielskiej uważam, że nie wpłynęłoby to pozytywnie na jakość gry naszych piłkarzy.

Gdyby przyszedł trener z Ligi Hiszpańskiej, tylko dobry trener, nie jakiś ogór, to myślę, że jakość gry byłaby zniewalająca, a i biegać tam trzeba.

Podobnie ma się z trenerami z Francji , czy też Niemiec. Natomiast włocha absolutnie nie widzę w naszym zespole.

Gwiaździsty 09.08.2010 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez christof20 (Post 956832)
Faworytem bukmacherów jest podobno Wiktor Gonczarenko, aktualnie szkoleniowiec BATE Borysow:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/kto...wiadomosc.html

Najlepszy byłby ...Maradonna :) ze względów marketingowych oczywiście. Ściągnąłby na trybuny nawet tych co się piłką nie interesują. Zamiast na boisko 3/4 stadionu patrzyłaby się na ławkę trenerską i na to co tam się dzieje. Te jego słynne przebieżki wzdłuż liniii...i radość po golach :) albo kopanie bidonów z wodą.

szprotson 09.08.2010 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 956849)
Najlepszy byłby ...Maradonna :) ze względów marketingowych oczywiście. Ściągnąłby na trybuny nawet tych co się piłką nie interesują. Zamiast na boisko 3/4 stadionu patrzyłaby się na ławkę trenerską i na to co tam się dzieje. Te jego słynne przebieżki wzdłuż liniii...i radość po golach :) albo kopanie bidonów z wodą.

tylko że Maradona jest takim trenerem jak Janusz Wójcik. Zero zdolnośći, reszta to motywacja...
Jak on mówił ze nie mógl w Argentynie, wpoić dumy z bycia Albiceleste zawodnikom, to jak coś mógłby wpoic naszym.
Mały ...wiadome co by mu powiedział :)

fcb4 09.08.2010 12:31

Wiktor Gonczarenko wątpie by on zmusił naszych piłkarzy do zaswuwania na boisku zaden z niego autorytet

junior1906tsw 09.08.2010 12:32

Czy w tym newsie wzmianka o Maradonie to są jaja redaktorów onet.pl ?? :D

AYALA 09.08.2010 12:33

Gonczarenko to byłoby coś, z podobnymi graczami co ma Wisła z Bate grał w lidze mistrzów i lidze europejskiej.
Prędzej Biłorusin zrozumie Polaka niż Argentyńczyk ale czy Bate go puści ? Teraz odpadli z Duńczykami o lige mistrzów może dadzą mu odejśc ?

DwayneWade3 09.08.2010 12:44

Przed chwilą na Polsat Futbol w programie FIFA Futbol Mundial był dość długi reportaż o Henriku Larssonie. Mówił w nim, że bardzo dobrze czuje się w Landskronie i jest nadal bardzo podekscytowany faktem, że włodarze klubu zainteresowali się nim jako trener.
Nie wiem więc co można myśleć o jego kandydaturze do Wisły. Nie wiemy też jednak, kiedy reportaż był kręcony, bo wątpię, żeby w ciągu kilku dni, czyli od czasu dymisji Kasperczaka.
Ale skoro mówi, że czuje się tam bardzo dobrze...

SpoXsteR 09.08.2010 12:45

Maradona.. i oni to tak lekka reka pisza..
tuz to byl najbardziej hardcorowy transfer w historii Polskiej pilki, ktory moze za 20 lat bylby pobity.. bez jaj.. "Diego Maradona w Wisle Krakow" pomijajac jego umiejetnosci trenerskie to jak to brzmi, caly swiat dowiedzialby sie o Wisle :lol:
i jaki Liczka, jaki Engel, jaki Gurban Gurbanow, jaki Wdowczyk... troche pojechali po bandzie, a ten Gonczarenko to jak Krivets przechodzil do Amiki mowil ze to blad, i zeby nie marnowal sie w Polskiej lidze.. wiec ciekawe czy nagle zmienilby zdanie i zaczal pracowac w PL :), raczej by na glupka wyszedl wiec to tez nierealne, ale ilez to juz bylo choragiewek..

szprotson 09.08.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 956880)
Maradona.. i oni to tak lekka reka pisza..
tuz to byl najbardziej hardcorowy transfer w historii Polskiej pilki, ktory moze za 20 lat bylby pobity.. bez jaj.. "Diego Maradona w Wisle Krakow" pomijajac jego umiejetnosci trenerskie to jak to brzmi, caly swiat dowiedzialby sie o Wisle :lol:
i jaki Liczka, jaki Engel, jaki Gurban Gurbanow, jaki Wdowczyk... troche pojechali po bandzie, a ten Gonczarenko to jak Krivets przechodzil do Amiki mowil ze to blad, i zeby nie marnowal sie w Polskiej lidze.. wiec ciekawe czy nagle zmienilby zdanie i zaczal pracowac w PL :), raczej by na glupka wyszedl wiec to tez nierealne, ale ilez to juz bylo choragiewek..

Czy można powiedzieć, ze miał rację trener Gonczarenko? Chyba tak

koyoot 09.08.2010 12:48

Wiecie jak to jest, kazdy zmieni zdanie jesli zobaczy odpowiednio wypchana sakwe:).

Czy Maradona moglby nas tutaj trenowac? Bym mogl powiedziec ze to wcale nie takie duze S-F:). Ale jednak nadal S-F:).

ostach1906aka 09.08.2010 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 956858)
Czy w tym newsie wzmianka o Maradonie to są jaja redaktorów onet.pl ?? :D

onet.pl nie żartuje :D

SpoXsteR 09.08.2010 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 956882)
Czy można powiedzieć, ze miał rację trener Gonczarenko? Chyba tak

patrzac na Krivetsa to nie.. dla niego PL to nawet za mocna liga.. a rozchodzi sie o to ze jak mowi ze tak tu zle i nie ma sensu sie tu marnowac to raczej nie przyjdzie, inaczej samemu sobie zaprzeczy i wyjdzie na czlowieka bez ambicji i jakichkolwiek zasad

najwidoczniej tak.. do mnie wlasnie taki pretekst nie przemawia.. to przez lige w jakiej gra biedny Kirm czy Krivets nie graja tego co powinni.. dla mnie slabe usprawiedliwienie

szprotson 09.08.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 956888)
patrzac na Krivetsa to nie.. dla niego PL to nawet za mocna liga.. a rozchodzi sie o to ze jak mowi ze tak tu zle i nie ma sensu sie tu marnowac to raczej nie przyjdzie, inaczej samemu sobie zaprzeczy i wyjdzie na czlowieka bez ambicji i jakichkolwiek zasad

najwidoczniej mamy inne zdanie co do umiejętności Krivetsa.
Wg. mnie liga polska po tygodniu grania tutaj miażdzy każdego
Marcelo i Robert to wyjątki ciężkiej pracy i taletnu.

tofik 09.08.2010 12:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 956890)
najwidoczniej mamy inne zdanie co do umiejętności Krivetsa.
Wg. mnie liga polska po tygodniu grania tutaj miażdzy każdego
Marcelo i Robert to wyjątki ciężkiej pracy i taletnu.

Przychylam się do tej opinii. Można mnożyć przykłady piłkarzy, którzy prezentowali się nieźle, a po jednej rundzie "przygotowań" wpasowali w polskie realia. Jest to zrozumiałe, bo nie znam piłkarza, który obijając się poprawił umiejętności. Kto z kim przestaje takim się staje.

Wisielak 09.08.2010 13:02

znalazłem artykuł w którym jest wywiad z Danem Petrescu i on tam mówi że mógłby wrócić do Krakowa http://futbolnet.pl/wiadomosci/dan-p...wisle-normalka

Dziku 09.08.2010 13:06

a ja osobiscie dalbym szanse poprowadzenia druzyny na stałe Tomkowi Kulawikowi:)

medyk 09.08.2010 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 956886)
Czy Maradona moglby nas tutaj trenowac?

trenowac to za duze slowo.. przeciez on o tym pojecia nie ma

Zbyychu 09.08.2010 13:09

już widzę minę takiego Sobola, jakby Maradona się go rzucić całował po meczu. ;]

Junior_Battle 09.08.2010 13:10

ahhhhh

Petrescu/Maradona na ławce trenerskiej przy nowym stadionie:mozg::mozg::mozg::mozg::mozg:

rozmarzyłem się........??

Above 09.08.2010 13:18

Ja się moge założyć, że będzie to Włoch albo Niemiec.

bonawentura 09.08.2010 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dziku (Post 956897)
a ja osobiscie dalbym szanse poprowadzenia druzyny na stałe Tomkowi Kulawikowi:)

Też mi się ten pomysł podoba, ale może bardziej warto byłoby, gdyby Kulawik narazie był asystentem tego trenera zagranicznego, a później po nim przejął stery w Wiśle w razie ewentualnych jego sukcesów...

Reiro 09.08.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DwayneWade3 (Post 956879)
Przed chwilą na Polsat Futbol w programie FIFA Futbol Mundial był dość długi reportaż o Henriku Larssonie. Mówił w nim, że bardzo dobrze czuje się w Landskronie i jest nadal bardzo podekscytowany faktem, że włodarze klubu zainteresowali się nim jako trener.
Nie wiem więc co można myśleć o jego kandydaturze do Wisły. Nie wiemy też jednak, kiedy reportaż był kręcony, bo wątpię, żeby w ciągu kilku dni, czyli od czasu dymisji Kasperczaka.
Ale skoro mówi, że czuje się tam bardzo dobrze...

Marcelo też się u nas bardzo dobrze czuł, a jednak przeszedł do PSV...i wszystko jasne...

Wracając do tematu to kandydatura Maradony jest śmieszna...

bonawentura 09.08.2010 13:25

Bez przesady, żeby Maradona miałby trenować Wisłę - to ja już byłbym lepszy - mogę się zaoferować jako trener. Co o tym myślicie? ;-)

Donki 09.08.2010 13:25

Panowie ale jaka kandydatura??
zawsze jest tak ze buki wystawiaj tez jakies kosmiczne mozliwosci, w tym wypadku Maradona jako trener Wisly.
zapewne kurs na to jest ze 100 do 1

np. w betsson mozna bylo obstawiac czy Tomasz Lis rzeczywiście odgryzie sobie kawałek języka jeśli Lech Kaczyński nie będzie kadydatem PIS na prezydenta RP? : Zwycięzca
Zakład dotyczy wyborów prezydenckich w 2010 roku. :)

PS: no 101 a nie 100 prawie trafilem :D

R33 09.08.2010 13:29

Nie wiem czy ktoś wrzucał, ale tu jest lista z Ladbrokers:
Wiktor Goncharenko 6.00
Diego Simeone 6.00
Henrik Larsson 7.00
Czeslaw Michniewicz 10.00
Rafal Ulatowski 10.00
Gheorghe Hagi 11.00
Rudolf Assauer 11.00
Thomasz Kulawik 12.00
Werner Liczka 13.00
Dan Petrescu 16.00

Gurban Gurbanov 21.00
Jerzy Engel 26.00
Dragomir Okuka 26.00

Dariusz Wdowczyk 51.00
Diego Armando Maradona 101.00

Te nazwiska co dałem na czarno to dla mnie jakiś śmieszny żart (choć kurs na Liczkę niepokoi).

medyk 09.08.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 956913)
Wiktor Goncharenko 6.00
Diego Simeone 6.00
Henrik Larsson 7.00
Rafal Ulatowski 10.00
Gheorghe Hagi 11.00
Rudolf Assauer 11.00
Thomasz Kulawik 12.00
Werner Liczka 13.00
Dan Petrescu 16.00

Gurban Gurbanov 21.00
Jerzy Engel 26.00
Dragomir Okuka 26.00

Dariusz Wdowczyk 51.00

Te nazwiska co dałem na czarno to dla mnie jakiś śmieszny żart (choć kurs na Liczkę niepokoi).

czy ja wiem.. Petrescu byl by bardzo dobrym wyborem

MarecqiTSW 09.08.2010 13:33

Wdowczyk :D

tyle w temacie :D

szprotson 09.08.2010 13:35

Cytat:

Wiktor Goncharenko 6.00
Diego Simeone 6.00
Henrik Larsson 7.00
Rafal Ulatowski 10.00
Gheorghe Hagi 11.00
Rudolf Assauer 11.00
Thomasz Kulawik 12.00
Werner Liczka 13.00
Dan Petrescu 16.00

Gurban Gurbanov 21.00
Jerzy Engel 26.00
Dragomir Okuka 26.00

Dariusz Wdowczyk 51.00

z tych nazwisk, to 3,4 są prawdą
A Czesław Ralph Lauren Michniewicz, to wogole trener?Tak samo jak Dariusz "sprzedane" Wdowczyk czy Jurek "jestem na tak" Engel. Przeciez jeden to komentator, drugi to recydywista a trzeci to poeta, do ch**a juz nie maja kogo wymyślić?
A może Łukasz Kruczek albo Waldemar Wspaniały?

tarantulaw2 09.08.2010 13:37

Cytat:

Wiktor Goncharenko 6.00
Diego Simeone 6.00
Henrik Larsson 7.00
Rafal Ulatowski 10.00
Gheorghe Hagi 11.00
Rudolf Assauer 11.00
Thomasz Kulawik 12.00
Werner Liczka 13.00
Dan Petrescu 16.00

Gurban Gurbanov 21.00
Jerzy Engel 26.00
Dragomir Okuka 26.00

Dariusz Wdowczyk 51.00

Ciekawe skąd im do głowy takie nazwiska powpadały... Szczególnie Ulatowski - przeciez on niedawno Cracovie przejął.

Gargamel 09.08.2010 13:52

Basałaj mógłby all in obstawić.

s1mone 09.08.2010 13:56

Tak szczerze, to zastanawiam się, czy ktoś z zarządu w ogóle spróbował chociaż zadzwonić do Dana, czy po prostu zarząd Wisły stwierdził, że to SCI-FI. Widać, że facet jest niesamowicie ambitny, Wisła to był 1szy jego klub z wyższej półki i napewno chciałby dostać szansę rehabilitacji. Kasa kasą, ale przecież on latami grał w Premiership, myślę, że nie kasa jest dla niego najważniejsza. A po jego wypowiedziach widać jak na dłoni, że czuje ogromny sentyment do naszego klubu i można by to wykorzystać:>

rw88 09.08.2010 14:07

Cytat:

Wiktor Goncharenko 6.00
Diego Simeone 6.00
Henrik Larsson 7.00
Rafal Ulatowski 10.00
Gheorghe Hagi 11.00
Rudolf Assauer 11.00
Thomasz Kulawik 12.00
Werner Liczka 13.00
Dan Petrescu 16.00

Gurban Gurbanov 21.00
Jerzy Engel 26.00
Dragomir Okuka 26.00

Dariusz Wdowczyk 51.00

Ktoś się naczytał za dużo forum Wisły...

masterlag 09.08.2010 14:08

Ja bym była za Danem.
Nawet jeśli by nasze gwiazdeczki były "zajechane" i nie osiągały pożądanych wyników to przynajmniej by dostały po czterech literach!
Noi Petrescu niegdyś powiedział przecież, że on by utrzymał passę zwycięstw na swoim boisku oraz, że nie przegrałby z Cracovią (tak mi sie cos kojarzy, nie wiem czy dobrze na 100%).

Grunt żeby był trener, który nie będzie się z nimi patyczkował- do roboty ich zagoni, wygra ważne mecze (np. derby, Legia...). Polskiego wolnego trenera nie widać takiego, choć ja mam jakąś powiedzmy słabość do Bobo Kaczmarka, ale nie wiem co tam z nim.

Skłaniam się ku opcji zagranicznej, takiej typu Dan P. :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl