Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

Mike+ 15.02.2011 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bielau (Post 1051379)
(...) Jeśli chodzi o szatę graficzną to chyba już tylko kwestia gustu, bo mi się bardzo podoba. Wszystko jest przejrzyste, proste,czytelne i bez jakiś bzdurnych udziwnień ;)

Dokładnie. Strona pozytywnie się wyróżnia pod względem szeroko rozumianego UI na tle polskiej konkurencji. Przeładowanie "efektami specjalnymi" niespecjalnie się sprawdza w przypadku stron informacyjnych, tutaj zachowano odpowiednią równowagę. Na częstotliwość aktualizacji i relacje LIVE również nie można narzekać. Kanał youtube też jest: http://www.wislatube.pl/ (to chyba oficjalny?).

Od razu zaznaczam, że nie pracuję w marketingu Wisły :) i widzę wiele rzeczy, które można w klubie poprawić, ale oficjalna strona wg mnie do nich nie należy.

aNouc 15.02.2011 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mike+ (Post 1051399)
Kanał youtube też jest: http://www.wislatube.pl/ (to chyba oficjalny?).

Nie, nie, to jest akurat zwykła stronka, która służy za odnośnik. W zasadzie mogłaby nie istnieć, to jest nic innego jak przekopiowywanie filmów z kanału poniżej do tej strony. Jedyny plus to taki że kibic może sobie coś tam wkleić (ale ostatnio coś nie akceptują filmów). Ale nie jest to również jakieś wielkie pole przebicia). Zresztą mniejsza z tym bo nie o tym mowa,
Kanał redakcji Wisły to http://www.youtube.com/user/WislaKrakowSA (kanał taki jaki ja mam, Ty i reszta, czyli szary i zwyczajny..)
ale oficjalny kanał tak przykładowo wygląda: http://www.youtube.com/user/ajax?blend=1&ob=4 ( Jeden Polski klub ma taki kanał, wiadomo o kogo chodzi...)

Co przynosi taki kanał? pierwsze co się wrzuca to zajebisty wygląd , szata graficzna na górze, po bokach, w różnych rozmiarach, administrator kanału może sobie ją zmieniać kiedy chce i na jaką chce. Można zrobić wstawki do odnośników typu sklep klubowy, strona oficjalna, stadionu, kupna biletów / karnetów. Przynosi też to że filmy są automatycznie promowane (inaczej rzecz ujmując trafia do szerszej publiczności).
Taki kanał również łatwiej znalezc po wpisaniu "Wisła" w wyszukiwarce. Ogółem jest wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju. Klub posiadający taki kanał z miejsca jest traktowany jako profesjonalny i godny spojrzenia na niego z bliższa.
No i zmienią nazwę z "WislaKrakowSA" na "WislaTV", od razu lepiej.
O pieniądzach nie ma mowy bo nawet jeśli to coś kosztuje to grosze, a Wisła ma jeszcze łatwiej bo jest dużą firmą i Google takim firmom załatwia kanały z miejsca .
Trzeba się bodaj skontaktować z Google Polska (mają siedzibę w Krakowie). Przez neta, telefonicznie, osobiście, jak kto woli.

pawelo84 15.02.2011 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michal(pl) (Post 1050946)
http://www.youtube.com/watch?v=6yh4Z...mbedded#at=406
hmmm, minuta 5:18 Skąd znam tego goscia....
gdyby Stan nam sprowadził takiego grajka to bylby tu bogiem, hehe marzenia

Nie da się ukryć że był to piłkarz klasy Pele czy Maradony, którego karierę niestety zniszczyły kontuzję i skłonność do tycia. Ale tego Ronaldo z drugiej połowy lat 90 każdy kibic zapamięta na pewno na zawsze. Tego poziomu to nawet Messi nie osiągnął jeszcze, mimo że też strzela bardzo dużo bramek.

dj_ibutti 16.02.2011 00:58

Wisła TV jest nazwą zastrzeżoną przez TWSD ;)

tofik 16.02.2011 10:47

Melikson jest lubiany w Izraelu, Genkow w Bułarii. Zrobić z nimi wywiady, dorzucić angielskie napisy i będzie miedzynarodowa reklama :)

Dagobert 16.02.2011 12:20

ten znow narzeka
ja widziałem kilkadzisiąt markowych klubów europejskich z reklamami z małym fb ciekawe czy u nich też jest banda malkontentów co wszytko krytykuje. ja osobiscie wole jak fb jest maly bo znam ludzi co nienawidza portali spolecznosciowych i nie chca byc nimi atakowani na stronach Wisły...
strona lecha nie jest sto lat przed nami, moim zdaniem i wielu innych jest gorsza. a jakby wprowadzić zmiany które chce wprowadzić głowny malkontent to by mi sie nie podobalo:D

Svartis 16.02.2011 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1051521)
Nie potrzebnie wchodziłem na stronie Lecha tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu że marketingowo jesteśmy sto lat za nimi.

:lol:
już nie wiem czy sie smiac czy płakać czytajac te twoje posty o FB i o tym ze ramka na stronie odstaje o jeden nanometr :lol:
stary jaki ty musisz miec niesamowity kompleks tego lecha, pochwal sie moze ty im strone projektowales i dbasz o rozwoj fejsbóka?
daj sobie na wstrzymanie bo nikt od dobrych kilku miesiecy nie ma ochoty czytac Twoich żałosnych wypocin

westersyl 16.02.2011 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Svartis (Post 1051540)
już nie wiem czy sie smiac czy płakać czytajac te twoje posty o FB i o tym ze ramka na stronie odstaje o jeden nanometr :lol:
stary jaki ty musisz miec niesamowity kompleks tego lecha, pochwal sie moze ty im strone projektowales i dbasz o rozwoj fejsbóka?
daj sobie na wstrzymanie bo nikt od dobrych kilku miesiecy nie ma ochoty czytac Twoich żałosnych wypocin

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dagobert (Post 1051537)
ten znow narzeka
ja widziałem kilkadzisiąt markowych klubów europejskich z reklamami z małym fb ciekawe czy u nich też jest banda malkontentów co wszytko krytykuje. ja osobiscie wole jak fb jest maly bo znam ludzi co nienawidza portali spolecznosciowych i nie chca byc nimi atakowani na stronach Wisły...
strona lecha nie jest sto lat przed nami, moim zdaniem i wielu innych jest gorsza. a jakby wprowadzić zmiany które chce wprowadzić głowny malkontent to by mi sie nie podobalo:D

Svartis żałosny to jesteś ty naprawę szkoda mi ciebie, rozumie że żałosne są także kluby premiership w tym również Lech który jako jedyny z naszych ekstraklasowych klubów ma marketing na europejskim poziomie. Rozumiem że również kładziesz labę na to że Lech zarabia KROCIE na takich duperelach jak pamiątki, bilety ale generalnie co cię to obchodzi.

Wszyscy co kupują koszulki to pokemony. 27 000 kibiców Wisły na FB to też pokemony. Wszyscy co oglądają filimi to też pokemony. Generalnie nasz klub jest tak zajebisty że nie potrzebuje czegoś takiego marketing a na stronie trzeba wywalić wszystko ważne byle się newsy dobrze czytało :D.... nowi kibice ? Nie potrzebni, po co ściągać pokemonów na stadion.

Zobaczył prn screen tego co wkleiłem i na podstawie tego wypocił posta co za człowiek.

Ja już nic nie zamierzam pisać na temat skoro kibicom Wisły to wszystko pasuję. No ale przecież nie musimy mieć takiego marketingu jak Lech a jak ktoś potrafi docenić to co robi inny klub to już posiada kompleks.
Powiem tylko tyle że gdyby nie to że kibice zaczęli się już burzyć że potrzebne są zmiany to oni by nic kompletnie nie zrobili. To jest mój ostatni post na ten temat. Nie zamierzam kopać się z koniem/koniami bo tym, którym to wszystko nie jest obojętne to mogę policzyć na palcach jednej ręki.
Poprzednie posty usuwam żeby nie było dalszego pier** na mój temat bo widzę że kuje to was w oczy.

mgła 16.02.2011 13:08

Ale te koszulki to REPLIKI (która u nas kosztuje 139 zł) nie meczówka! Ich meczówka to 259 zł nasza 239 zł!
Robią promocje z nadrukami czy kompletami, a my mamy zniżki na czapki.
Inna rzecz, że moża by zrobić komplet (czapka 24 zł w promocji + szal 30 zł + ta replika 139zł)= 193 zł i reklamować komplet za 180... ALE nie musimy robić wszystkiego tak jak Lech!

Mamy narazie słaby sklep ale licze , że jak otworzą nowy Wiślacki Swiat to i oferta będzie lepsza, akurat tu Legia przoduje, bo ma większy asortymet.
Konkludując nie przesadzajmy jakoś idzie to wszystko w dobrym kierunku nie od razu Kraków zbudowano. Nie trzeba tak ciągle krytykować marketingu Wisły bo ktoś ma lepiej

westersyl 16.02.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1051557)
Ale te koszulki to REPLIKI (która u nas kosztuje 139 zł) nie meczówka! Ich meczówka to 259 zł nasza 239 zł!
Robią promocje z nadrukami czy kompletami, a my mamy zniżki na czapki.
Inna rzecz, że moża by zrobić komplet (czapka 24 zł w promocji + szal 30 zł + ta replika 139zł)= 193 zł i reklamować komplet za 180... ALE nie musimy robić wszystkiego tak jak Lech!

Tak masz rację. Mój błąd. Bo chodziło mi o koszulki z nazwiskiem i pierwsze co wybrałem to tą droższą. Kwestia jednak promocji tego wszystkiego w tym jest duża różnica jednak nie zamierzam już się udzielać w tym temacie bo przecież ja nie mam racji.
Pozdrawiam.

Swoje wcześniejsze posty na temat tego co można poprawić usuwam żeby nie kuło was w oczy jak to westersyl "marudzi", bo przecież wszystko jest idealnie zorganizowane.

filemon 16.02.2011 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Svartis (Post 1051540)

Fatalnie, fatalnie svartis.
Gość dba o rozwój promocji naszego klubu na największym portalu społecznościowym, gdzie ludzie mogą sie ze sobą dzielić informacjami, a Ty z niego szydzisz.
Lepsza strona, zarówno główna, jak i ta z fb - lepszy marketing -> więcej kibiców.
Dobra robota Westersyl.

Niedawno, bo około pół miesiąca temu pisałem o opcji "Suggest to friends"(, czyli w PL wersji FB - "Zaproponuj znajomym" czy jakoś tak), gdyż zniknęła z naszej strony. Dostałem odpowiedź, iż że to błąd facebooka, jednakże ten "błąd" trwa miesiąc, a jest niezwykle dobrą metodą reklamy innym znajomym ukochanego klubu.

Można by napisać (czy zrobić jakiś splash albo inne cudo), że prosimy o zaproponowanie znajomym klubu poprzez opcję "Suggest to friends". Wystarczy że ledwie tysiąc z 27,5 tysiąca "lubiących" stronę Wisły na fejsie - zaproponuje każdy po stu znajomym -> razem wyjdzię 100 TYSIĘCY zaproszeń.

mgła 16.02.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1051558)
nie zamierzam już się udzielać w tym temacie bo przecież ja nie mam racji.
Pozdrawiam.

Swoje wcześniejsze posty na temat tego co można poprawić usuwam żeby nie kuło was w oczy jak to westersyl "marudzi", bo przecież wszystko jest idealnie zorganizowane.

To pozostaje mi Cię przeprosić, jeśli Cię uraziłam, bo ja cenię sobie twoje wpisy/uwagi i zawsze je z przyjemnością czytam (podobnie jak filmiki które tworzysz) - ja po prostu sądzę, żeby dać czas ludziom odpowiedzialym za marketing Wisły. Jakoś to zaczyna wyglądać, nawet jeśli wziąść pod uwagę aktywość/akcje na FB (informowanie o nowych zawodnikach, akcje z biletami itd) widać postęp! dajmy czas a uwagi stonowane, bez emocji zawsze można sugerować

Pozdrawiam

westersyl 16.02.2011 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mgła (Post 1051579)
To pozostaje mi Cię przeprosić, jeśli Cię uraziłam, bo ja cenię sobie twoje wpisy/uwagi i zawsze je z przyjemnością czytam (podobnie jak filmiki które tworzysz) - ja po prostu sądzę, żeby dać czas ludziom odpowiedzialym za marketing Wisły. Jakoś to zaczyna wyglądać, nawet jeśli wziąść pod uwagę aktywość/akcje na FB (informowanie o nowych zawodnikach, akcje z biletami itd) widać postęp! dajmy czas a uwagi stonowane, bez emocji zawsze można sugerować

Pozdrawiam

Akurat nie miałem tutaj na myśli Ciebie, jest tutaj grupka ludzi dla, których wszystko co napiszę, stworzy westersyl im przeszkadza czy to filmik czy to post na forum, przecież ja nikogo nie zmuszam do czytania tego, oglądania. Akurat jeśli chodzi o mnie to pisałem ostatnio praktycznie same pozytyw na temat tego co jest robione.

Dagobert 16.02.2011 14:51

ej miales juz nie pisac bo sam zauwazyles ze nie masz racji:D zdecyduj sie
a ja dalej uwazam ze Wisla jest dla kazdego rowniez dla tych co fejsbuka nie lubia

Svartis 16.02.2011 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1051544)
Svartis żałosny to jesteś ty naprawę szkoda mi ciebie, rozumie że żałosne są także kluby premiership w tym również Lech który jako jedyny z naszych ekstraklasowych klubów ma marketing na europejskim poziomie. Rozumiem że również kładziesz labę na to że Lech zarabia KROCIE na takich duperelach jak pamiątki, bilety ale generalnie co cię to obchodzi.

Wszyscy co kupują koszulki to pokemony. 27 000 kibiców Wisły na FB to też pokemony. Wszyscy co oglądają filimi to też pokemony. Generalnie nasz klub jest tak zajebisty że nie potrzebuje czegoś takiego marketing a na stronie trzeba wywalić wszystko ważne byle się newsy dobrze czytało :D.... nowi kibice ? Nie potrzebni, po co ściągać pokemonów na stadion.

Zobaczył prn screen tego co wkleiłem i na podstawie tego wypocił posta co za człowiek.
.

Ciebie stricte nie obraziłem w mojej wiadomości wiec wypraszam sobie abyś ty to czynił. Marketing w klubie Wisła Kraków jest uboższy aniżeli Lecha czy też Legii. Choć nie pod każdym względęm. Krytykujesz we wczesniejszych wiadomosciach strone Wisły do tego stopnia ze gdyby ktos jej nie widzial tylko opierał sie na Twoich opiniach pomyślałby ze jest ona założona na serwerach futbolowo a wg mnie strona Wisły np jest lepsza od Legii i Lecha, ale To moje prywatne zdanie i nie mam zamiaru obrzucac błotem i cytatami "sto lat za murzynami" stron wyzej wymienionych klubów gdyz w duzej mierze jest to kwestia gustu. Druga sprawa ze Legia ma reklame TVN, onet, ludzi ktorzy współpracuja z tymi firmami, Lech w wielkopolsce jest jedyny dlatego tez moga w inny sposob prowadzic kampanie. My w 1/16 LE nie gramy, a gdybysmy grali sadze ze taki baner jak wyzej wkleiłeś pojawiłby sie. Klub Wisła również fajnie sie promuje a jak bedzie otwarty cały stadion głęboko w to wierze, ze marketing ruszy do przodu. Opieram swoaja opinie rowniez na rozmowie z jedna z osob z klubu.

Podejrzewam że połowa tych wielkich kibiców z FB nigdy na meczu nie była nawiasem mówiąc.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl

Na podstawie Twoich wczesniejszych "wypocin" to wszystko wnioskuje juz przed miesiacem bodaj zwracalem Ci uwage ze Twoja krytyka jest przesadzona, jakbys chcial zwrócić na siebie uwage. Co wejde do tego tematu czytam nie o pracownikach klubu tylko o tym ze na stronie Wisły logo FB jest w dolnym rogu a nie w górnych, ze reklama telewizora wisi, ze tabelka jest nierówno, ze lech ma ladniejsza strone, wszystko od jednego autora. Masz kontakt do działu marketingu w Wiśle, napisz do nich.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1051590)
jest tutaj grupka ludzi dla, których wszystko co napiszę, stworzy westersyl im przeszkadza czy to filmik czy to post na forum, przecież ja nikogo nie zmuszam do czytania tego, oglądania. Akurat jeśli chodzi o mnie to pisałem ostatnio praktycznie same pozytyw na temat tego co jest robione.

a broń Panie Boże, Twoje filmy mi nie przeszkadzaja, przeciwnie, jesli tego chcesz moge Cie pochwalić bo są bardzo dobre i mysle ze to nie powód do fochów. Choć zrobisz jak uwazasz, z mojej strony Twoje filmy oceniam na ogromny +.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1051565)
Gość dba o rozwój promocji naszego klubu na największym portalu społecznościowym, gdzie ludzie mogą sie ze sobą dzielić informacjami, a Ty z niego szydzisz.
Lepsza strona, zarówno główna, jak i ta z fb - lepszy marketing -> więcej kibiców.
Dobra robota Westersyl.

Więcej kibiców? w internecie? Najlepsza promocja są sukcesy, historia klubu oraz to gdy przyprowadzisz TY kilka osob na mecz osobiscie. Nie facebook, gdzie wiekszosc dla lansu klika lubie to

zim zum 16.02.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1051565)
Dobra robota Westersyl.

Niedawno, bo około pół miesiąca temu pisałem o opcji "Suggest to friends"(, czyli w PL wersji FB - "Zaproponuj znajomym" czy jakoś tak), gdyż zniknęła z naszej strony. Dostałem odpowiedź, iż że to błąd facebooka, jednakże ten "błąd" trwa miesiąc, a jest niezwykle dobrą metodą reklamy innym znajomym ukochanego klubu.

Można by napisać (czy zrobić jakiś splash albo inne cudo), że prosimy o zaproponowanie znajomym klubu poprzez opcję "Suggest to friends". Wystarczy że ledwie tysiąc z 27,5 tysiąca "lubiących" stronę Wisły na fejsie - zaproponuje każdy po stu znajomym -> razem wyjdzię 100 TYSIĘCY zaproszeń.

I co z tego, że są kibice na Facebooku co Ci to da ? To będą tacy kibice, jak znajomi na naszej klasie, którzy w realu jak Cie widza na ulicy to Cię nie znają, a na portalu zapraszają Cię do znajomych

KOMINEK 16.02.2011 15:29

Niestety dziś liczą się też Ci wirtualni. Może nie dla nas ale dla sponsorów, którzy chcą wiedzieć do ilu osób mogą dotrzeć też drogą elektroniczną.

Druga strona Ci wirtualni moga stanowić grupę nacisku co przy tym jak nas lubią w mieście i w Polsce też jest ważne.

filemon 16.02.2011 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1051606)
I co z tego, że są kibice na Facebooku co Ci to da ? To będą tacy kibice, jak znajomi na naszej klasie, którzy w realu jak Cie widza na ulicy to Cię nie znają, a na portalu zapraszają Cię do znajomych

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Svartis (Post 1051604)
Więcej kibiców? w internecie? Najlepsza promocja są sukcesy, historia klubu oraz to gdy przyprowadzisz TY kilka osob na mecz osobiscie. Nie facebook, gdzie wiekszosc dla lansu klika lubie to

rozumiem. wobec tego np:
strony wyborcze polityków nie mają sensu, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie zagłosuje w wyborach
strony piosenkarzy i bandów nie mają sensu, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie odsłucha kawałków
strony modelek nie mają sensu, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie zobaczy ich sesji
strony marek ubrań nie mają znaczenia, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie przeglądnie katalogów z nową kolekcją
strony klubów nie mają znaczenia, bo nikt (kto 'lubi' ich strony) nie zainteresuje się klubem i jego meczami.
.
.
.
można wymieniać i wymieniać, mam nadzieję, że kiedyś się skapniecie, że Internet to obecnie najlepsza metoda promocji, a facebook to największy portal społecznościowy.

Gratuluję, jeśli myślicie, że 100% "lubiących" bedzie wchodziło na stronę Wisły nonstop, ale nie o to chodzi, bo to utopia, chodzi m.in. o to by czasem ten zwykły Kowalski, nie interesujący się sportem zobaczył chociaż nagłówek na naszej stronie "Wisła leje Legię 4:0", obejrzal film i nie mial watpliwosci przy zaproszeniu na mecz od znajomych.

Ale co tam, po kij nam strona na fejsie, po kij oficjalna, usunąć wszystko, zlikwidować, na pewno będzie lepszy marketing i promocja klubu :rotfl:

Dagobert 16.02.2011 16:14

jasne ze wszystkie aspekty marketingiu należy zrobic dobrze... ale bez jaj ze ktos twierdzi ze jestesmy 100 lat za strona Lecha i na dowod pokazuje ze na ich stronie jest wieksza ikona fb...

westersyl 16.02.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dagobert (Post 1051635)
jasne ze wszystkie aspekty marketingiu należy zrobic dobrze... ale bez jaj ze ktos twierdzi ze jestesmy 100 lat za strona Lecha i na dowod pokazuje ze na ich stronie jest wieksza ikona fb...

Jeśli pijesz to do mnie, to nigdy nie porównywałem strony Wisły z Lecha, również nie pisałem nic o ikonce FB która według mnie teraz jest wystarczająco dobra.

Owszem pisałem o całym marketingu ale ten kto był w Poznaniu ten wie o co chodzi, wszystko kręci się wokół tego klubu, tam wchodzisz do sklepu odzieżowego i możesz kupić koszulki Lecha. Oczywiście u nas tego wszystkiego nie można zrealizować.
A przykład budowania pozytywnej atmosfery wokół klubu miałem nie dawno chociażby oglądając Orange Sport gdzie naśmiewali się ze stadionu, transferów Wisły, a na czele tego wszystkiego stał pan Iwan, stary beznadziejny Jaliens, nasz nowy napastnik podobno ostanie dwa lata spędził na ławie a Melikson został wypchnięty z Izarela. Tak przedstawili tam transfery Wisły.

Dagobert 16.02.2011 16:41

a ja ogladalem w dzien dobry tvn jak sie pani oswiadczyla panu na stadionie Wisly. a o Lechu widzialem sto programow jak szef kibicow oplul kobiete albo kibice nie maja jak wyjsc ze stadionu albo ze Bakero jest cienkim trenerem albo ze bojowka rzadzi sprzedarza biletow itd itd mozemy sie przerzucam takimi argumentami.. Lech ma marketing dobry ale tez sa mankamenty, Wisla w koncu zaczela cos w temacie robic bo przez dwa lata bezkrolewia nic sie nie dzialo i idzie do przodu, robi sie coraz lepiej..
i pewnie glowny nacisk byl na razie na strone sportowa czego efekty mamy bo w koncu sa dobre transfery przed zgrupowaniami a nie jak dawniej bywalo na dzien przed koncem okienka
ulozy sie sprawy sportowe (jest tego sporo od skautow, przez szkolke itd) to dopracuja marketing
choc nawet teraz jest w czolowce klubow w Polsce choc rozumiem ze kazdy by chcial lepiej ale nie mozna wszytko przekreslac...

JrQ- 16.02.2011 16:50

Cytat:

A przykład budowania pozytywnej atmosfery wokół klubu miałem nie dawno chociażby oglądając Orange Sport gdzie naśmiewali się ze stadionu, transferów Wisły, a na czele tego wszystkiego stał pan Iwan, stary beznadziejny Jaliens, nasz nowy napastnik podobno ostanie dwa lata spędził na ławie a Melikson został wypchnięty z Izarela. Tak przedstawili tam transfery Wisły.
Powiem Ci, że oglądałem sobie ten magazyn raz jeszcze (Tobie też radzę) i nic takiego ze strony Iwana nie miało miejsca... owszem, śmiali się z transferów, ale to Andrzej Iwan akurat pochwalił zakupy np Meliksona, uczestnika MŚ Jaliensa itd. Skrytykował też stadion. A resztę, to już wasza nadinterpretacja...

westersyl 16.02.2011 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1051651)
Powiem Ci, że oglądałem sobie ten magazyn raz jeszcze (Tobie też radzę) i nic takiego ze strony Iwana nie miało miejsca... owszem, śmiali się z transferów, ale to Andrzej Iwan akurat pochwalił zakupy np Meliksona, uczestnika MŚ Jaliensa itd. Skrytykował też stadion. A resztę, to już wasza nadinterpretacja...

Za żadne skarby bym tego nie obejrzał drugi raz, a Melikosna z tego co pamiętam chciał pochwalić ale nie dali mu dojść do głosu.

Titto 16.02.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1051658)
Za żadne skarby bym tego nie obejrzał drugi raz, a Melikosna z tego co pamiętam chciał pochwalić ale nie dali mu dojść do głosu.

Iwan faktycznie nie krytykował transferów Wisły za to robili to zagorzali Legioniści Stanowski i Zarzeczny mówili, że transfery jakich dokonuje Wisła to nieporozumienie.
Ok koniec off topu z mojej strony.
W sumie można by było też Wisłę reklamować w którymś z kanałów sportowych. Bodaj na Orange Sport był pokazywany kiedyś spot reklamowy Cracovii.
O ten:
http://www.youtube.com/watch?v=J3e5n...eature=related
Poza tym zauważyliście, że w reklamie Neostrady "Serce i Rozum" oglądają mecz Wisły?
:lol::rotfl:

anthony09 17.02.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1051847)
@LukaszCracovia1 1 Liga jest wasza :D
TeQcontroller 2 godz. temu
z nowym stadionem ekstraklasa jest nasza ;)
LukaszCracovia1 4 mies. temu

Titto, widać, że kogoś zainspirowałeś do napisania postu.

Co do marketingu - widać, że coś ruszyło. Nie jest to może jeszcze wymarzony efekt, ale zawsze coś. Strona bardzo mi się podoba. Naturalnie mam na myśli aspekt techniczny. Dużo bardziej podoba mi się niż u konkurencji. Gorzej z zawartością, a konkretnie z jakimiś materiałami typu wygaszacze, tapety, info o piłkarzach - statystyki itp.

Się ruszyło ... Nie chce obrażać nasz klub, ale chciałbym przedstawić swoje stanowisko w sprawie dyr. ds. marketingu . Ja osoba ucząca się jeszcze zrobiłbym to dużo lepiej niż jakiś tam magister z papierami (czyt. dyrektor ds. marketingu). Sam nic nie robi ciekawego na razie, tylko podpisuje kontakty na zrobienie tego i tamtego ... rozumiem jakby było coś Wiślackiego ( TV, napój energy drink, reklama na jakimś bloku Wisły itp. ) a takie, słabo kreatywne działania (Szkoła nr 1906 , ulepszenie tła na Fejsie, ) to mnie nie ruszają w ogóle ...
http://www.youtube.com/watch?v=_XOr0c7fgG4
To już jest coś więcej ;]
Nie wiem, jako magister powinien mieć masę pomysłów i być na 99% pewny że wypali. Zrobienie różnego typu wydarzeń np. w Multikinie, np.
Dla wszystkich, którzy posiadają karnety i napiszą na nasz nr SMS poprawną odpowiedź wygrają wspólny seans z drużyną na film Goal III . Na pewno zwróciłoby się ze sporym zyskiem, przecież mamy podpisaną współpracę z kinem . Premium SMS jest bardzo dobrym sposobem. Automatycznie rośnie sprzedaż karnetów na przyszłość ;)

xanti1906 17.02.2011 16:32

Wysłać maila i czekać na odpowiedź.
O, i mój pomysł przy okazji :) konkurs na najlepszy pomysł dotyczący marketingu. Jak im samym nie chce się myśleć, to niech pomyślą inni, którym zależy na tym.

flamengista 21.02.2011 13:53

No, są pewne zmiany. Przy wyrabianiu nowej karty byłem zaskoczony i to pozytywnie. Profesjonalna obsługa, sprawę załatwiłem dość szybko i sympatycznie. Nowa "strefa kibica" mi się podoba.

Dziś też przy sprzedaży karnetów - krótka kolejka, mimo sporej ilości kupujących. Elegancko, jak w kinie - wizualizacja miejsc siedzących, można sobie wybrać na ekranie. Europa.

Niestety, jeden ale szalenie istotny feler. Brak możliwości płacenia kartą. To jest spory problem i trzeba go szybko rozwiązać. Nie kupujemy przecież biletów MPK, a na mecze piłkarskie. Karnet kosztuje jednak parę stówek i nie każdy musi pamiętać o gotówce. Dobrze, że w piątek coś mnie tknęło przy wyrabianiu karty i spytałem się o możliwość płacenia kartą. Gdyby nie to, dziś musiałbym się wracać do bankomatu. A wokół stadionu ich nie ma - najbliższe chyba na miasteczku, przy Unimarkecie.

QBAS 21.02.2011 14:54

W ubiegłym tygodniu wyrobiłem sobie nową kartę i zakupiłem karnet. Muszę przyznać, że wszystko działa i wygląda o niebo lepiej niż dotychczas jednak do pełnego sukcesu jeszcze trochę brakuje. Mam nadzieję, że po całkowitym otwarciu stadionu efekt będzie jeszcze lepszy.

Wszystko przebiegło szybko i sprawnie. Bardzo duży plus to obsługa obu stref przez miłe dziewczyny. Taka mała rzecz, a na pewno wpłynie pozytywnie na postrzeganie tej strefy przez kibiców, którzy w zdecydowanej większości są facetami ;)

Minus to na pewno brak możliwości płacenia kartą, o której już tutaj pisaliśmy więc nie ma co się powtarzać. Jeśli ktoś się tam wybiera i leży mu to na sercu niech będzie wyposażony w gotówkę, ale nie omieszka zapytać o płatność kartą. Im więcej klub odbierze takich komunikatów tym poważniej do sprawy podejdzie.

Myślę, że fajną sprawą była by możliwość rezerwacji miejsca na stadionie oglądając monitor sprzedawcy. Tak jak w kinie mamy podgląd całej sali i wybieramy sobie konkretne miejsce. Idealnie byłoby gdyby karnety i bilety na trybunę za bramką były rozprowadzane w porozumieniu z SKWK, ale dla reszty sektorów takie rozwiązanie mogłoby być przydatne.

flamengista 21.02.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 1053898)
Myślę, że fajną sprawą była by możliwość rezerwacji miejsca na stadionie oglądając monitor sprzedawcy. Tak jak w kinie mamy podgląd całej sali i wybieramy sobie konkretne miejsce. Idealnie byłoby gdyby karnety i bilety na trybunę za bramką były rozprowadzane w porozumieniu z SKWK, ale dla reszty sektorów takie rozwiązanie mogłoby być przydatne.

Qbas, taka możliwość już istnieje. Kupowałem karnet na E i sprzedająca mi Pani pokazała na ekranie dostępność miejsc na sektorze - dokładnie tak, jak w kinie.

Faktycznie, zapomniałem dodać. Duży plus to miłe dziewczyny, które wyrabiają karty i sprzedają karnety. Miła odmiana w porównaniu ze skwaszonymi facetami, którzy kiedyś sprzedawali karnety w "Wiślackim Świecie".

!!IRIVER!! 21.02.2011 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1053911)
Qbas, taka możliwość już istnieje. Kupowałem karnet na E i sprzedająca mi Pani pokazała na ekranie dostępność miejsc na sektorze - dokładnie tak, jak w kinie.

Faktycznie, zapomniałem dodać. Duży plus to miłe dziewczyny, które wyrabiają karty i sprzedają karnety. Miła odmiana w porównaniu ze skwaszonymi facetami, którzy kiedyś sprzedawali karnety w "Wiślackim Świecie".

Potwierdzam. :) Ja wczoraj, nie wiem dlaczego podszedłem do sprzedającego Pana, którego z wcześniejszych wizyt w WŚ nie kojarzę, zatem to też ktoś nowy. No i przyznam, że ogólnie obsługa w pełni profesjonalna. Miejsce wybierałem chyba z 2-3 minuty, bo nie mogłem się połapać w tych, które już zarezerwowane, a które wolne. :) Ostatecznie wylądowałem na jednym z górnych sektorów F. ;)

lazy 21.02.2011 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1053875)
(...)

Niestety, jeden ale szalenie istotny feler. Brak możliwości płacenia kartą. To jest spory problem i trzeba go szybko rozwiązać. Nie kupujemy przecież biletów MPK, a na mecze piłkarskie. Karnet kosztuje jednak parę stówek i nie każdy musi pamiętać o gotówce. Dobrze, że w piątek coś mnie tknęło przy wyrabianiu karty i spytałem się o możliwość płacenia kartą. Gdyby nie to, dziś musiałbym się wracać do bankomatu. A wokół stadionu ich nie ma - najbliższe chyba na miasteczku, przy Unimarkecie.

Brak możliwości płacenia kartą jest delikatnie ujmując żenujący. To przecież profesjonalny sklep a nie budka z hotdogami. Karnety kosztują po parę stówek Z reguły nie noszę takiej kasy w portfelu.
Oczywiście byłem święcie przekonany że kartą mogę zapłacić no i przy okienku musiałem wycisnąć portfel do ostatniego grosza (fuks!).

Jeszcze jedna uwaga - na pięterku przed stanowiskami do wyrabiania kart stoi ochroniarz, jak Cerber broniący cnoty niewinnych konsultantek, który sprawdza czy ma się wypełniony formularz (hmmm... jak w urzędzie...). Tymczasem na stolikach do wypełniania formularzy długopisów nie uświadczysz...

Zatem jeśli ktoś jeszcze nie miał przyjemności a się wybiera to niech ma przy sobie zestaw przetrwania: długopis i gotówkę !!!

rafalek 21.02.2011 17:05

Tutaj się nie zgodzę - jak ja wyrabiałem kartę długopisy były. Pewnie jak zwykle kilka osób pomyślało, że to jest w prezencie od klubu i dlatego teraz nie ma..sami okradamy własny klub.

Karherop 21.02.2011 17:27

I dziwić się że we wszystkich urzędach długopisy są przyczepione do stolika

dalej narzekajcie że bilety i karnety są drogie... klub ma szanowac kibica , ale odwrotnie to już nie ma takiego pojęcia

pan_premier 21.02.2011 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1053911)
Duży plus to miłe dziewczyny, które wyrabiają karty i sprzedają karnety. Miła odmiana w porównaniu ze skwaszonymi facetami, którzy kiedyś sprzedawali karnety w "Wiślackim Świecie".

:D
a panowie z Wiślackiego Świata dlaej się tam snują, tylko że teraz nikogo to juz nie wkurza, bo nic dla kibiców bezpośrednio nie robią ;)

BRTS39 21.02.2011 17:37

A jak wybieraliście miejsca, to widzieliście ilościowo ile już wykupione?

!!IRIVER!! 21.02.2011 17:44

Czerwone kropki symbolizowały miejsca wykupione i przyznam, że na F nie było takich kropek zbyt wiele. Znacznie więcej było jeszcze zarezerwowanych, czekających na poprzedniego 'właściciela' owego miejsca.

QBAS 21.02.2011 18:43

W takim razie zwracam honor. Ja brałem to samo miejsce (które na trybunie za bramką nie ma i tak znaczenia) co w ubiegłem rundzie więc dlatego nie doświadczyłem tej kosmicznej technologii ;)

A co do długopisów to miałem to szczęście, że były dostępne na stoliku. Pewnie dlatego, że byłem koło południa ;)
Ludzie przypadkiem lub z nie, przywłaszczają takie gadżety... Może jakby na każdym stoliku było pudełko, do którego odkładałoby się długopis efekt byłby lepszy? Bo teraz długopisy leżą na stoliku i są tak jakby "wizualnie niczyje", jeśli wiecie co mam na myśli :)

A pomysł z zatrudnieniem uśmiechniętych dziewczyn jest na prawdę super. Bodaj Amica ma rzecznika prasowego kobietę? Kobiety z zasady działają uspokajająco więc fajnie, że klub poszedł w tym kierunku. W końcu klient zadowolony powie o tym wielu znajomym. A wszyscy wiemy z jaką miną obsługiwani byliśmy czasami w WŚ...

Mam nadzieję, że ten trend (choć oczywiście nie w 100%) będzie kontynuowany przy otwieraniu nowego sklepu klubowego i muzeum. A co do muzeum to chciałbym, żeby przewodnikami (bo chyba w ten sposób będzie to zorganizowane) zostały osoby, które Białą Gwiazdę mają w sercu. Byłem niedawno na Arsenalu, zwiedzałem stadion i muzeum klubowe co jest połączoną wycieczką i oprowadzał nas wszystkich po tych miejscach facet chyba 60-cio letni, ale jak mówił o klubie (pewnie po raz 1 675) to mu się oczy świeciły. Widać, że żyje tym klubem i wie o nim na prawdę dużo.

P.S. Kurdę, tyle wskazówek dajemy działowi marketingowemu, że powinniśmy o jakieś zbiorowe wynagrodzenie wystąpić do klubu ;)

sandbender 22.02.2011 00:53

Co do działu marketingu to mam taką uwagę.
Nie wiem ile ludzi tam pracuje i nie wiem jacy ludzie. Podejrzewam, że niewiele. Być może mają miliard fantastycznych pomysłów, a być może jeden na miesiąc i to zrodzony w bólach. Dlatego fajnie chłopaki i dziewczyny, że podrzucacie swoje idee, ale proszę Was róbcie to bez zbytniego najeżdżania na nich.
Widać gołym okiem, że idzie ku lepszemu, może powoli, ale idzie. Zaległości w marketingu były ogromne i niestety nie da się tego poprawić z dnia na dzień. To jest proces, który zajmie trochę czasu. A zajmie bo:
- pracuje tam tyle osób ile pracuje
- doba tych ludzi ma 24 godziny, a oni muszą wrócić do domu i zająć się swoimi sprawami prywatnymi. Więc pewnie efektywnie Wiśle są w stanie poświęcić 8 -10 godzin dziennie.
- nie wszystko się da zrobić od razu i na raz. Taka organizacja strefy kibica czy tez wymiany kart to jest przedsięwzięcie, w które są zaangażowani pracownicy Wisły, podwykonawcy (np ci co robili meble, projektowali strefę itp. ) Ktoś to wszystko musiał uzgadniać, pilnować budżetu, biegać do prezesów i zdawać realcje, wybierać i zamawiać sprzęt. To jest mnóstwo niewidocznej roboty bez której by się to nie udało. Poza tym nie można tego zrobić na zasadzie skrzyknięcia się pięciu studentów. To jest poważna praca, wydaje się nie swoje pieniądze - trzeba się trzymać pewnych zasad.
- jak znam życie to ci ludzie w marketingu zajmują się pewnie jeszcze kilkoma sprawami wrzuconymi im na głowę bo "ktoś to musi zrobić"
- nawet jak mają dobre pomysły to sami z siebie nie mogą ich ot tak wcielić w życie. Musi się zgodzić ich szef (to raz) a potem Prezes. W prawdziwym życiu absolutnie wszystko kosztuje. Nawet porpawienie ikonki FB.
- itd itp.

Jak ktoś nie rozumie o czym piszę niech poczeka na koniec studiów i pójdzie do pracy. Zobaczycie wtedy co i jak.

Lysy 22.02.2011 02:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1051355)
Nowy rok, powoli nowy stadion więc i nowa jakość powinna się pojawić na oficjalnej, chodzi o zmianę szaty graficznej. Dla mnie ona jest jak robiona w paincie , czcionka bardzo prosta, jakieś kwadratowe to wszystko, inaczej ujmując sprawę żeby mnie bardziej zrozumiano jest ona taka mało "3D")
Na dziś tyle z marudzenia, jak sobie przypomnę to napiszę :)

Mi osobiście szata graficzna strony oficjalnej BARDZO się podoba! Jest ładna i co najważniejsze przejrzysta :) Za to ta nowość której wcześniej nie widziałem, a mianowicie to jakby intro z "nowościami" przez które muszę przechodzić by wejść na stronę główną... strasznie wkurzające. Zamiast zobaczyć od razu interesujący mnie dział , to muszę pińcset razy klikać!

aNouc 22.02.2011 02:27

Intro czyli jak domniemam rozchodzi Ci się o splash. Praktycznie każdy klub takie coś ma.
Pożyteczna rzecz bo najważniejsze niusy są na pierwszej stronie i nie trzeba tego szukać gdzieś w archiwum. Działa to tak że KAŻDA OSOBA zaglądająca na stronę widzi daną informację. Gdyby splashu nie było zapewne 1/4 osób nie widziałaby tej informacji bo taki ktoś nie zawsze wpadnie na to że trzeba kliknąć na "bilety" rozwinąć listę i zobaczyć info o karnetach / KK / biletach i ich cenach. Teraz sprawą numer jeden są karnety a nie nius o tym że piłkarze wrócili do Krakowa.
Mogliby co prawda bardziej rozbudować ten splash. Dodałbym ikonke do fejsbuku, sklepiku klubowego (co prawda piszę tam "Sklep Online" ale nie jest oczojebne jak powinno), "plan stadionu" (jak otworzą), "doładuj konto do telefonu" i jakieś inne bajery (jeśli marketing coś doda)
Taki splash powinien non stop wisieć i na bieżąco informował o NAJWAŻNIEJSZYCH SPRAWACH, tak żeby nikogo ów sprawa nie ominęła - od tego jest właśnie splash.

Przypominam Wam o dodaniu zakładki "Zaproś swoich znajomych do grona fanów Wisły Kraków" na fejsbuku. Internet to dziś maszynka do przyciągania nowych klientów, który stwarza niesamowitą promocję. Kiedyś były szaro białe plakaty przyczepione peniskami za 50 gr do drzewa, które i tak na drugi dzień już były zerwane.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl