![]() |
Cytat:
|
Po całym dniu przychodze do domu z myślą że oglądnę sobię moją kochaną Wisełke.Miałem wielką nadzieje ,że nasi piłkarze będą chcieli się odegrać za tą wtopę w Bełchatowie.Właczam sopcasta i przecieram oczy ze zdumienia czy aby to ślepy jestem i czy ja widzę 0:1 ?!Tak dostajemy w dupe z jakąś Arką Gdynia.Pomyślałem że pewnie jakiegoś farfocla wbili a Wisełka ich miażdży.Po 45 minutach drugiej połowy poprostu brak mi słów.Zero jakiejkolwiek taktyki i zgrania zero dokładności zero ruchu zero dosłownie wszystkiego!
Wiem jedno z tym składem my nic nie osiągniemy, z tego zespołu nie da się nic wykrzesać bo piłkarzom brak podstawowych umiejętności.90 % zespołu w tym momencie należy zwolnić w ****ziet za taką kaszanę jaką odwalają.A z pierwszego zespołu powinien wylecieć Pawełek-Długo go broniłem, czekałem cierpliwie,że potrzeba czasu,że potrzeba mu spokoju aby był pewniejszy ale dzisiejszym mecz pokazał mi ,że nie jest to bramkarz na miarę Białej Gwiazdy bo z takimi wykopami,z taką pewnością na przedpolu i te magiczne wypady i kiwki z napastnikami.To naprawdę utwierdza mnie ,że Mariusz jest słabym bramkarzem. Piotr Brożek niby pewny punkt drużyny ale więcej ambicji nie widzę u niego tego naprawde. Głowacki i Marcelo do nich nie można mieć zarzutów chociaż dzisiejszy mecz daje dużo do myślenia. Alvarez z niego może być jeszcze jakiś pożytek. Pomoc Podobnie jak Pawełka zawsze broniłem Jirsaka.Też uważałem że potrzeba mu czasu ale dziś potwierdziło się że jest to słaby piłkarz i z niego pożytku mieć nie będziemy. Diaz-Jego nigdy nie trawiłem nawet jak bramki strzelał gdyż ten piłkarz tworzy wiecej chaosu na boisku swoimi kapkami,piętkami i innymi cudowiankami.Walczy, tego zarzucić mu nie można ale jest to piłkarz który w ofensywie psuje swoim chaosem akcje. Sobol-Jak zwykle waleczny ale najlepsze lata ma już chyab za sobą. Łobodziński-Nigdy mnie jego styl nie przykonywał i nigdy nie przekona.Uważam że jest on za mało zwrotny na skrzydłowego, brak mu odpowiedniego dryblingu, czasem wrzutka mu wyjdzie ale to zdecydowanie za mało. Na koniec uważam że drużyne powinniśmy budować na: Pa Brożku,marcelo,Głowacki(?),Alvarez(?) Kirm Boguski, może Garguła chociaż nie wiadomo jak z nim, oraz Małecki.Ale przed budową drużyny nauczyć powyższych piłkarzy takich prostych umiejętności jak przyjęcie piłki,celne podanie,celne dośrodkowanie bo patrząc na dzisiejszy mecz nikt nie umie przyjąć podać. Na koniec sprawa trenera dziekuję Skorży za mostrzostwa, sprawiły mi bardzo dużo radości ale pomału trzeba się zgodzić że ten trener więcej z tej drużyny nie wyciśnie. Naprawdę boli mnie dzisiejszy styl, dzisiejszy wynik..... |
Łobo o dziwo dzisiaj parę fajnych zagrań zaserwował
|
A teraz proszę Was o wskazanie różnicy między tym meczem a wszystkimi w poprzedniej rundzie + Levadia!! Kt widzi różnicę niech napisze, czekam na prpozycje (oczywiście nie liczymy goli jakie Wisła wepchnęła)...
|
No tragiczny to on fakt może nie był , ale jest na chwilę obecna bardzo źle... Biliśmy dziś przysłowiowo w mur.. czasem tylko atak pozycyjny wychodził , jednak nic z niego nie wynikało , wszystko przed polem karnym było przerywane.. Skorża po słabym wyniku w Bełchatowie może pożegnać się z pracą( jeżeli nie pożegna się już po tym meczu) Nie chcę się tutaj usprawiedliwiać niedawnymi kontuzjami naszych piłkarzy , to nie ma sensu. Czas na zmiany w tym klubie !! Aż ciężko teraz wytypować wynik meczu za tydz.
|
Marcelo chyba myślami w Wolfsburgu a Kirm to gra dobrze ale tylko w Reprezentacji Słowenii a w Wiśle nic nie pokazuje.
Cięzko wygrac mecz jak pół drużyny to rekonwalescenci a zmienników nie ma.Zbyt późny transfer Hristova, kupno kontuzjowanego Ba i to maja byc wzmocnienia ? |
Brawo, brawo jak oni mają mecz wygrać? Jak ? Jak Piotruś Brożek nie umie piłki przyjąć razem z Małeckim, który wszelkie rozumy pozjadał, do spółki z Łobodzińskim. Żal, po prostu jak to się oglądało.
|
aha i niech ktoś przekaże komu trzeba ze imć Pawełek się NIE NADAJE !
|
Ja Tobie Borinho życzę żebyś ochłonął. Rozumiem, też jestem wkur**ony no ale bez przesady, może się potnijcie od razu bo Wisła przegrała dwa mecze... Polityka transferowa prowadzona od kilku lat czyli sprzedawanie najlepszych piłkarzy za miliony i branie w ich miejsce piłkarzy darmowych doprowadziła do tego że Wisła co najmniej od odejścia Kosowskiego prezentuje taki poziom, i nie prezentuje go od dwoch meczów tylko od dawna, więcej niż połowa spotkań w tym sezonie byla zagrana na takim poziomie ale zawsze coś wpadało, konczyło się 2:1 i nie bylo biadolenia. W tym momencie nic nie wpadło od dwóch spotkań i zaczyna robić sie nerwowo ale niektórzy na prawdę trochę przesadzają. Powinniście zrozumieć że Wisła tym składem personalnym prezentuje taką grę, nie jest to gra najgorsza w tej lidze, nasza gra w rundzie wiosennej zeszłego roku to był nasz szczyt formy, ale szczyt formy polega właśnie na tym że nie może trwać wiecznie. Umiejętności na poziomie Europejskim prezentują tylko Głowacki i Sobolewski, ale oni już długo nie pograją... Myślę że mimo wszystko zdobędziemy mistrza w tym roku bo ta drużyna potrafi grać w piłkę, dziś było przede wszystkim za dużo niedokładności. Zmiana trenera raczej niczego nie zmieni, to nie jego wina że piłkarz nie potrafi przyjąć piłki, ucieka mu ona na aut itp. Dziś było około 7,8 takich strat. Bramka stracona też po indywidualnym błędzie. Tak odbijając od wątków czysto spotowych to żenujące że zawsze po porażce do wywiadu idzie Głowacki, rozumiem że kapitan itp. ale trzeba mieć jaja i nie lecieć tylko po zwycięstwach ale potrafić też posypać głowe popiołem i przyznać się przed kamerą że nie potrafiło się przyjąć piłki. Tyle ode mnie, jeszcze raz apeluję żeby niektórzy tutaj ochłonęli bo po dwóch nieudanych meczach przepowiadają koniec Wiśle, a jej koniec nigdy nie nastąpi bo Wisła to my!.
Cytat:
. |
Cytat:
~~ Ż E N A D A. Nie walić konia , WSZYSCY do By(ć)tom-ia |
Ale wku...nie!
To co dziś zaprezentowała Wisła to...pośmiewisko... Brak słów normalnie do tego, co się stało z tymi zawodnikami! Zero taktyki. Zero chęci, zaangażowania, pomysłu...Zero dosłownie WSZYSTKIEGO! Tylko podania na skrzydła, wrzuta(jeśli uda się dokopać w miarę celnie) i liczenie, że może ktoś strąci piłke i coś z tego wyniknie. Ani jednego prostopadłego podania na wybiegających napastników. Wyraźnie brakuję ofensywnego pomocnika. Marcelo - jeden z najlepszych(jeśli nie najlepszy) dc polskiej ligi kopanej w rundzie jesiennej(do tego jeden z lepszych jej strzelców), dziś i tydzień temu spaprał po bramce. Mało tego... Kompletnie nie potrafił odnaleźć się na boisku i ustawić, do tego podania koszmar... Sobol następny - ilośc strat nie do policzenia! Zresztą bramka rozpoczęła się od... straty Sobolewskiego. Łobo wszedł na parę minut i zdążył się dwa razy ośmieszyć nie przyjmując banalnych piłek. I taki zawodnik zarabią pieniądze, o których my możemy tylko pomarzyć. Boguski - panika i niedokładność, aż ciężko uwierzyć, że jeszcze niedawno był wyróżniającym się zawodnikiem w reprze... Coś mi się wydaje, że juz za tydzień trenerem Wisły będzie Kulawik, jako trener tymczasowy... |
Marcelo zawalił w Bełchatowie, zawalił dziś. Jak dla mnie Marcelo powinien usiąść na ławce a w jego miejsce wejść Jop.
|
Wydaje mi sie ze caly czas gramy tak jak dzisiaj gralismy tylko ze los sie od nas odwrocil i zamiast wymeczonego 1:0 mamy pechowe 0:1. Niestety chcac wygrywac trzeba jak najwiecej strzelac na bramke a nie klepac 50m od bramki przeciwnika. Ta porazka choc boli to onzacza ze chcac zdobyc MP trzeba reszte meczow wygrac i to jest jej pozytyw
|
Chyba już nie jest razem po drodze Skorży z naaszymi grajkami .To jest poprostu niemożliwe zeby wszyscy nagle zapomnieli grać oprocz Pawełka bo on jako jedyny jak robil babole tak dalej robi .Mam nadzieje ,ze jednak wszystko sie dobrze skończy i obronimy majstra tylko pytanie z kim na ławce w roli trenera
|
Jedno można powiedzieć : Jesteśmy średniakiem przez duże "Ś". Żal, bo zespół, który powinien rok w rok bić w Mistrz Kraju prezentuję pozycję grupki paru chłopa grających nie wiadomo w co i po co.
Cisną się wulgaryzmy na widok takiego podejścia do meczu. Zero szacunku dla tych ludzi... Liga ciekawsza ktoś powiedział ?, pewnie i tak będzie, lecz na tle reszty patrząc globalnie nie jest lepiej... liga nasza to i tak europejski mozambik, a tym Panom za dziś, powyższe słowo powtarzać za każdym razem : "żałość" ! ps. A na forum na pewno się ciekawej zrobi(ło) ... |
Wiślak 178 TY widzisz tylko dwa nieudane mecze ?????????
to zapraszam do gabinetu okulistycznego człowieku przestań ich i Skorżę tłumaczyć ja jak i 90% ludzi w Polsce w życiu nie zobaczy takiego Hotelu jak oni w okresie przygotowań 99 % piłkarzy Arki w życiu nie dostanie takiej rocznej wypłaty a jednak mogą wygrać. Odpowiedz sobie na pytanie czego oczekujesz ja na prawdę mogę ogladać przegrane mecze i pewnei nic bym dziś nie mówił gdybysmy przegrali 4:3 ale stwarzając pierwszą klarowna okazję bramkową w 89 min przegrywając od 30 to świadczy samo za siebie Proszę przestańmy ich bronić ......... |
wiecej ambicji!!! i bedzie dobrze!
|
Cytat:
Chrostov biedny nie wie jak się ustawić,gdzie grać,komu podać. Ładnie go Geniusz z Tallina wkomponowa l w zespół:) |
Cytat:
Co powiesz w takim razie o gościach co grają kichę w zasadzie w każdym meczu? A co dzisiejszego popisu. Dobry mecz Kirma, Pawła Brożka, i Alvareza - to niestety za mało by chociaż zremisować. |
Cytat:
A co do samego spotkania dla mnie gorsze niż poprzednie. To by było na tyle. |
Naprade trudo jest cos napisac. MASKAKRA !!!!!!!!!!!!!! TAk slabej Wisly nie pamietam ! KURDE TAKA QPA ze dramat .... rany boskie Co oni robili przez okres przyogotwawczy ??? Cos cwiczyli ? CO ?? NIech SKorza na ten temat odpowie ... Czemu nikt nie zada pytania : PAnie trenerze, nad czym pracowaliscie przez miesiac ???? NAD CZYM ? Nad strzalami, taktyka , podaniami , przymowaniem PILEK ???? LUDZIE ... ARKA sama oddawala pilke a oni i tak nie umieli tego wykorzystac ... oni chca grac w europie? z kim ? W LM z Realem, Barcelona czy Milanem ? Zal na to patrzec naprawde zal. Czego ich Skorza nauczyl na tych treningach ? Maja wyrobiony jakis styl, taktyke ? Cokolwiek ? Czy ktos cos umie ? Ludzie oni nawet pilek nie umieja przyjomwac, nie umieja podawac. Zero ambicji. Najbardziej wkurzajace jest, ze kazdy czeka az mu pilka pod noge spadnie, czy oni nie umieja biegac? Czy wogole wiedza co maja grac ? Eh ... tragedia normalnie.
|
wybiegla na boisko banda grajkow/kopaczy bez jaj ,niegodna noszenia koszulek z BIAŁA GWIAZDA
|
Cytat:
Przepraszam za brak "alt+l" i ewentualne zbitki slów, ale tymczasowo mam jakąś dziwną( czyt. po***[ tu jakiś ladny niecenzuralny przymiotnik]) klawiaturę podpiętą. |
No dobra. Oczywiste jest, że Skorża jest do wyjebania. Drużyna z nim nic sensownego nie ugra. To już nie chodzi o te mityczne puchary, w których i tak z taką polityką inwestycyjną klubu nie mamy szansy zainstnieć. Tu chodzi o to, że dzisiejszy mecz nie był wyjątkiem, takich było kilkadziesiąt, z tym że zwykle coś się udało wcisnąć. Tu chodzi też o te wszystkie kompromitacje z Legią, Amicą, Craxą. Chodzi o Levadie. O ten beznadziejny mecz z Tottenhamem u siebie. Za trzy lata konieczności oglądania tego pseudobramkarza. A że po drodze były dwa mistrzostwa? Fakt i dlatego Skorża pomimo tego całego wstydu, który nam przyniósł wciąż tu jest.
Mimo tego co dzisiaj zobaczyłem jestem pewny, że jeszcze w tej rundzie będzie o niebo lepiej. Grajki się wykurują, dojdą w części do formy, jakaś koncepcja się wreszcie pojawi. Może nawet jakimś cudem będzie mistrz. Tylko że ze Skorżą zawsze tak będzie. W tabeli zawsze będziemy w czubie albo na czele, bo tak być po prostu musi, jesteśmy za dobrzy na tę ligę. Ale jak przyjdzie coś do czego, czy będą to puchary, czy prestiżowy mecz z Amicą, czy finał Pucharu Polski z Legią - zawsze dostaniemy baty, bo po prostu ten trener tak ma, a takiego trenera tu nie chce. Dociągnąć ze Skorżą do końca rundy, kupić flaszkę i kwiaty, podziękować i papa. |
Cytat:
jakbysmy mogli komus takie zarobki dac, to bylibysmy tam gdzie cypr teraz :) |
Marcelo chyba myślami w Wolfsburgu albo w Hanoverze.Tak niefrasobliwie sie dziś zachował, bramka w Bełchatowie tez po części obciąza jego konto niestety
|
Cytat:
|
Tak to sie musiało skończyć prędzej czy później .... Wywalic go sie powinno już po Przegranych derbach . Ile można ? Levadia , Lech , Cracovia , Legia , Bełchatów , teraz Arka mało ? . Najważniejsze mecze sezonu przegrane . I żeby to jeszcze przegrane z ambicja, wolą walki to pół biedy a jak gra tych gwiazdorów wyglądała to sami wiecie.
|
Widać niestety, że forma sporej części zawodników jest jeszcze daleka od normalnego poziomu, dotyczy to w szczególności tych, którzy mieli kontuzję: Marcelo, Sobolewski, Boguski, Brożek, a to w dużej mierze wystarcza, aby gra wyglądała tak jak dzisiaj.
Do tego dochodzi ciągle jakaś taka nonszalancja w grze, tak jakby Wiślacy mieli w tyle głowy, że i tak w którymś momencie coś wpadnie, ale niestety nie wpada ... Przeciwnicy teoretycznie znacznie słabsi już nie trzęsą się przed Wisła i trząść pewnie nie będą. Widać, że znaleziono patent na skuteczne wybijanie Wiślaków z ich gry i może trener powinien wprowadzić jakieś zmiany w taktyce, bo ewidentnie przy agresywnym i wysokim pressingu, Wisła gubi się totalnie. Trochę pechowo też było, ale naprawdę nie strzelać z takich pozycji jakie mieli Diaz czy Christow to po prostu ręce opadają - komentatorzy w pewnym momencie mówili już, że Wisła może "wepchnie" piłkę do siatki, co dość dobrze obrazuje ten mecz. Ciekawi mnie czy zawodnicy i trener pokażą swój profesjonalizm i się zmobilizują, wyciągną wnioski z tych porażek, czy też w kolejnych meczach zobaczymy nerwowość i dalszą degrengoladę. No i czy w ogóle Cupiał jeszcze pozwoli Skorży na wyciąganie jakichkolwiek wniosków ... Z jednej strony nie wszystko przecież stracone, do zdobycia chyba jeszcze 33 pkt., ale z drugiej - chciałabym zobaczyć choć jedno światełko w tunelu, jeden punkt zaczepienia, ale go na razie nie widać. |
Cytat:
|
Łobo fajnie dosrodkowal piłki, to potrafi trzeba mu przyznac.
Mariusz Pawełek to nie źle potrafi cisnienie podniesc. Nie wiem jakim cudem on ciagle sie utrzymuje w naszej bramce. Poprostu dobrego konkurenta nie ma i jest pewien miejsca w skladzie, pare jest takich swietych krow w naszym skladzie. |
Aaaa, bym był zapomniał, Pan Mariusz Pawełek powinien zostawać po każdym treningu godzinę i ćwiczyć wykopy, albo niech podaje piłkę na 5 metrów ewentualnie wyrzuca ręką jak się da!
|
Cytat:
|
Pawełek powinien klepać 3 lige . żenada co on wyprawia w bramce. Jest zaraz po skorży do odstrzału.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy od dzisiejszego meczu to będzie taka nowa świecka tradycja,że dwóch największych paralityków będzie w nastepnym meczu grało w tym czymś czarnym na szyi co dzis Diaz i ten z nr 81?
|
Ja mam dość. Nie krytykowałem do tej pory trenera, ale tego co gra (albo raczej nie gra) Wisełka nie da się oglądać. Nie mówię już o wyniku ale to co widzimy nie daje żadnej nadziei na progres w najbliższej przyszłości. To co gra Diaz to jakaś żenada. Marcelo jakiś rozkojarzony? Dla mnie na plus Paweł Brożek, poza tą akcją gdzie zawahał się uderzać i odgrywał do Boguskiego. Słaby mecz Rafała. Ale najgorsze jest to, że gra Wisły totalnie chaotyczna, oparta na indywidualnych zrywach. Spokojnie mogliśmy objąć prowadzenie, gdyby tylko nasi piłkarze potrafili wykazać się celnym podaniem, tym ostatnim.
|
Cytat:
|
Cytat:
a co moze lepszy Małecki na prawym skrzydle, też za bardzo dośrodkowac nie potrafi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl