Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   UFC, MMA, K-1 i inne (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6486)

OPTIMUS_(konto_usunięte) 08.05.2010 09:51

Już nie przesadzaj poziom nie jest zły, parę walk było naprawdę dobrych a to że ktoś nie rozumie o co chodzi w parterze i myśli że się przytulają to gratulacje

szprotson 08.05.2010 09:55

walki walkami, ale cała otoczka, niczym z pudelek.pl nie podoba mi sie to
Pudzian podobny styl do mechagodzilli

j

szczebrzeszcz 08.05.2010 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 894559)
zna ktoś namiary na piosenkę śpiewaną przed wejściem Mamed'a

http://www.youtube.com/watch?v=4asQYD92y-c
Eto Kavkaz! :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szarkoz (Post 894563)
Oceniać MMA oglądając KSW, to tak jak oceniać piłkę nożną oglądając polską ligę :P

ale oddajmy im to że się rozwijają
miejmy nadzieję że kiedyś będą wielkie gale bez Pudziana i mroczków

dla mnie jako dla laika, bardzo się podobały walki

PS. faktycznie lepsza od ringu jest klatka

kpn 08.05.2010 10:10

"Szokująca i dziwaczna" może być zdaniem amerykańskiego serwisu internetowego bleacherreport.com walka Mariusza Pudzianowskiego z byłem mistrzem federacji UFC w wadze ciężkiej Timem Sylvią. Amerykanie uważają, że Sylvia nie powinien podejmować rękawicy. "Co do diabła strzeliło mu do głowy?" - pisze Bleacher Report.

"Kilka lat temu Tim był uważany za jednego z najlepszych wojowników MMA w wadzie ciężkiej. Ale wszystko zmieniło się na gorsze po walce z Antonio Nogueirą. Sylvia wygrywał, kiedy dał sobie założyć "gilotynę" i poddał się. Przegrać z Nogueirą to nie wstyd, jednak z nikomu nieznanych powodów ta walka zmieniła Tima w koszmarnego zawodnika" - uważa "Bleacher Report".

"Być może tak stało się gdy Sylvia opuścił UFC, byc może po prostu stał się upośledzony. Później, 19 lipca 2008 roku, nadszedł dzień, który Tim może uważać za jeden z najgorszych dni w swoim życiu. Zmierzył się z wielkim Fiodorem Jemielianienką. Jego zwycięstwo było by niespodzianką, ale niespodzianką był też fakt, że przegrał w 36 sekund".

"Tim przegrał dwie kolejne walki, a potem zdecydował się walczyć z nowicjuszem w MMA, legendą boksu Rayem Mercerem. Mercer wcześniej w swoim debiucie przegrał w 72 sekundy z Kimbo Slice'em. Weteran Sylvia powinien go zniszczyć, ale tak się nie stało".

"Tim wyszedł do walki z duża nadwagą i został znokautowany pierwszym ciosem Mercera. Przegrał w 9 sekund. 9 SEKUND!!" - pisze Bleacher Report.

"Potem były mistrz pokonał zupełnie nieznanego Jasona Riley'a. Miał walczyć z kimś innym, ale jego menedżer stwierdził, że tamten rywal był zbyt silny. Teraz mówi się o walce Sylvii z Mariuszem Pudzianowskim. Dla tych którzy nie wiedzą - to pięciokrotny mistrz świata strong manów. Jeśli widzieliście jego pierwszą walkę z MMA to wiecie, że potrafi dominować na ringu".

"Ten artykuł ma na celu nie tylko poinformować o upadku Tima Sylvii. To apel do niego, by nie walczył z Pudzianowskim. Jeśli podejmie wyzwanie, Pudzian może go zabić. Nie jest już tym samym zawodnikiem co kiedyś, nie ma możliwości, by wygrał".

"Tim, nie walcz z najsilniejszym człowiekiem świata. Znajdź sobie słabszego rywala. Kiedy wrócisz do pełni formy, wtedy możesz spróbować" - apeluje serwis Bleacher Report.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 08.05.2010 10:28

Jak ktoś był w Niemczech na jakiś walkach bokserskich to wie jak wygląda otoczka spotkania - padaka, padaka i jeszcze raz padaka ( oczywiście sa wyjątki) więc naprawdę KSW bardzo fajnie się zaprezentowało , na pewno jak ktoś zobaczył te walki i otoczkę całego spotkania nie powiedział że Polska to republika bananowa więc takim show robimy promocję nie tylko Polskiego MMA ale też i samego kraju. Więc brawa za organizacje .

szprotson 08.05.2010 10:38

w nastepnej Gali, Nejman bedzie sie bił z tym kto tam go juz do tablicy wczesniej wywołał, a Pudzian z Borkiem albo kimś z ju ken dens

Jaroo1 08.05.2010 10:52

a mnie dziwi jedno. Skoro Pudzian przerzuca setki kg, skoro na klate wezmie prawie 300 kg, w martwym ciagu 400 kg to czemu nie zlapie rywala ktory dla niego powinien byc lekki jak piorko bo wazy tylko 100 kg i nie rzuci nim przez polowe ringu. Moim zdaniem najsilniejszy czlowiek swiata powinien 100 kg rzucac jak szmatami po tym ringu ale moze on jednak nie ma JUZ tyle siły co kiedys? Spojrzcie na oficjalnej stronce:
http://www.pudzian.pl/mariusz.php
Waga 142 kg. A teraz z tego co wiem to wazy od 125 do 130 kg wiec moze ta jego nadludzka siła odeszła w parze z 15 kilogramami? On sie chyba jakimis odzywkami szprycował, moze ograniczyl ich spozywanie i z utrata 15 kg masy utracil tez wiele siły. Niewatpliwie nadal jest baaardzo silny ale moze juz na ta klate tyle nie wypchnie itd No logicznie patrzac, koles na klate bierze prawie 300 kg to co dla niego za problem zlapac 100 kg i rzucic o ziemie?

MatixNH 08.05.2010 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 894587)
a mnie dziwi jedno. Skoro Pudzian przerzuca setki kg, skoro na klate wezmie prawie 300 kg, w martwym ciagu 400 kg to czemu nie zlapie rywala ktory dla niego powinien byc lekki jak piorko bo wazy tylko 100 kg i nie rzuci nim przez polowe ringu. Moim zdaniem najsilniejszy czlowiek swiata powinien 100 kg rzucac jak szmatami po tym ringu ale moze on jednak nie ma JUZ tyle siły co kiedys? Spojrzcie na oficjalnej stronce:
http://www.pudzian.pl/mariusz.php
Waga 142 kg. A teraz z tego co wiem to wazy od 125 do 130 kg wiec moze ta jego nadludzka siła odeszła w parze z 15 kilogramami? On sie chyba jakimis odzywkami szprycował, moze ograniczyl ich spozywanie i z utrata 15 kg masy utracil tez wiele siły. Niewatpliwie nadal jest baaardzo silny ale moze juz na ta klate tyle nie wypchnie itd No logicznie patrzac, koles na klate bierze prawie 300 kg to co dla niego za problem zlapac 100 kg i rzucic o ziemie?

Tyle ze to 300kg nie probuje mu przypier*olić tak jak to 100kg i to 300kg nie zaprze sie siłą mięśni i to 300kg nie rusza sie tylko jest martwą masą... Moim zdaniem na esktraklase MMA dla niego jeszcze za wcześnie... strasznie szybko pada z sił,mimo że testy wytrzymałościowe wykazały, że Pudzian ma kondycje jak sportowcy w niektórych dyscyplinach wytrzymałościowych

element 08.05.2010 11:10

Co innego rzucać workami, a co innego człowiekiem, który na dodatek wierci się, odpiera atak i uderza.

UniaTarnówZKS1928 08.05.2010 11:15

Jaroo Ty zakładasz od razu że ten Japończyk się przy nim położy. Nie widziałeś jak on się mocno kleił do Pudziana? Pudzian chciał sie oderwać ale Japoniec tak mocno klinczował że nie dał rady a za nim zeszli do parteru to ledwo żył.

Wczoraj Japońce pokazali że mają jajca. Kto z was by wyszedł do ringu z Pudzianem na pierwsze 2 minuty? Na kolejne 8 może by ktoś był na tyle twardy ale na prawdę w żadnej płaszczyźnie pudzian go nie zdominował.

bearex 08.05.2010 11:21

Wie ktoś może jak się nazywał kawałek Eminema przy którym wchodził David Olivia??

Jaroo1 08.05.2010 11:24

Tak macie racje ze co innego 100 kg ktore walczy z Toba a co innego martwe 300 kg niemniej dziwne dla mnie ze majac taka sile nie potrafi rzucic 100 kg gosciem. Wiem ze to nie jest latwe ale taka przewage siły majac to powinno byc wykonalne i zrealizowane. Nie mowie ze od razu go mial zlapac i rzucic jak lalka ale powinien wyczuc moment i sprobowac. Chocby tak jak tamten murzyn rzucil Fedorem ale moze ni taki Pudzian silny jak go maluja :P albo nie potrafi wykorzystac swoich walorow w walce.
Z tym Silvia powinien wygrac skoro ziomek sie tak stoczyl. Mam nadzieje ze bedzie walka transmitowana przez neta bo pewnie w polskiej tv to nie za bardzo.

rzep 08.05.2010 11:31

a nutka podczas wejścia tego hiszpana??

Cetnik 08.05.2010 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 894603)
Wie ktoś może jak się nazywał kawałek Eminema przy którym wchodził David Olivia??

Olivia
Eminem - Buffalo Bill.

Vitor Nobrega
Sergio Mendes - Magalenha

A co do Pudziana-teraz Silvia a potem Nastula pewnie we wrześniu.

piter19 08.05.2010 11:42

Czy przy walce Błachowicza z Orłowskim było słychać: GKS, GKS, GKS?? Bo coś takiego słyszałem a podobno obaj są z Katowic. Ktoś wie czy któryś z nich jest zaangażowany kibicowsko??

Konrad. 08.05.2010 11:48

a nuta przy wejsciu tego słowaka czy węgra, coś w stylu "one boys"?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter19 (Post 894615)
Czy przy walce Błachowicza z Orłowskim było słychać: GKS, GKS, GKS?? Bo coś takiego słyszałem a podobno obaj są z Katowic. Ktoś wie czy któryś z nich jest zaangażowany kibicowsko??

Byłem na gali, i w górze sektora było coś z 50 osób "ekipy" GKSu. Z dwa razy krzyknęli GKS, czy Torcida...

TSW Fanatyk 08.05.2010 11:58

To całe ksw ma żenująco niski poziom... jest dużo innych gal w których jest na co popatrzeć...

Pudzian moim zdaniem sobie tylko wstydu narobi w usa. Myślałem że przez te kilka miesięcy popracuje nad techniką i kondycją tu lipa. Wyglądało to na "styl festynowy".

Ktoś napisał że przy masie 120 kg nie jest łatwo mieć dobrą kondycję. ok w porządku ale pierwszą rundę powinien przetrwać spokojnie a nie tylko 2 minuty...

Po Mamedzie spodziewałem się czegoś więcej. Trudno. Powinien opuścić ksw i zostać na galach w japoni albo usa.

Cetnik 08.05.2010 11:58

Vega
Duran Duran-Wild Boys.

A co do walki Błachowicza z Orłowskim..ten pierwszy jest kibicem Ruchu Chorzów raczej.

Pajdo88 08.05.2010 13:35

Powiem więcej ..jest w ekipie PsychoFans :P

7 kotów 08.05.2010 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pajdo88 (Post 894658)
Powiem więcej ..jest w ekipie PsychoFans :P

To nie powinien sie nazywac Johann Blachovitz ?

BRTS39 08.05.2010 13:52

A oglądacie gale UFC? wg mnie dużo lepsze.

TSW Fanatyk 08.05.2010 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 894664)
A oglądacie gale UFC? wg mnie dużo lepsze.

dużo? heh nie ma porównania. Tam chłopy ważą po 265 (120 kg) i napierd***ją się przez 15 min.
oglądnąłem jeszcze raz walkę Pudziana i teraz mnie to zaczęło śmieszyć, takiego haosu dawno nie widziałem...

a i dziś wielki rewanż Machida vs Rua :) będzie się działo :D

Jachcik 08.05.2010 14:25

Ale gdzie Ty porównujesz w ogóle UFC do KSW? To jest pare klas różnicy, i chyba nikomu nie trzeba o tym mówić. Więc nie ma co pisać że "wg mnie dużo lepsze"

Dziś w nocy rozpocznie się Gala UFC 113
a tu przedstawione wyniki ważenia
http://www.fight24.pl/ufc-113-wyniki-wazenia/

Walka która wzbudzi największe emocje to walka:
Lyoto Machida vs. Mauricio Rua
Jestem zwolennikiem, stylu tego pierwszego, więc mam nadzieje że Lyoto dopisze do swojego rekordu kolejną wygraną walkę i mam nadzieję że będzie to KO.
Dla niewiedzacych rekord Machidy to 16-0. Rekord Mauricio 18-4.
Jeste to rewanż walki z października ubiegłego roku, kiedy to przez decyzje wygrał Lyoto Machida(co wywnioskować z rekordu można:P)

LAW 08.05.2010 14:55

Jakiś czas temu prowadziłem akademicką dyskusję z ojcem na temat Pudziana w MMA. Twierdził on, że jest on nie do ruszenia, że każdego będzie w stanie zadusić jak kurczaka. Okazało się, że to ja miałem rację i tacy goście pokroju Bruce'a Lee, czy Benny'ego Urqideza (moi idole z przeszłości) wypuktowaliby Pudziana jak dzieciaka. Cieszy mnie, że technika, szybkość i wytrzymałość są ważniejsze od statycznej siły.

Żeby ktoś jeszcze zniszczył Wałujewa. Może Adamek :p Dobra czas na mecz...

Pajdo88 08.05.2010 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 894663)
To nie powinien sie nazywac Johann Blachovitz ?

Nie wiem nie obchodzi mnie to w sumie jak sie kto nazywa

tofik 08.05.2010 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 894623)
To całe ksw ma żenująco niski poziom... jest dużo innych gal w których jest na co popatrzeć...

Pudzian moim zdaniem sobie tylko wstydu narobi w usa. Myślałem że przez te kilka miesięcy popracuje nad techniką i kondycją tu lipa. Wyglądało to na "styl festynowy".

Ktoś napisał że przy masie 120 kg nie jest łatwo mieć dobrą kondycję. ok w porządku ale pierwszą rundę powinien przetrwać spokojnie a nie tylko 2 minuty...

Po Mamedzie spodziewałem się czegoś więcej. Trudno. Powinien opuścić ksw i zostać na galach w japoni albo usa.

Ja napisze więcej. On jest gorszy niż Bob Sapp!. I to o klasę. Jak będzie tak leciał z cepami na Sylvię czy kogokolwiek, to wyłapie strzała i pójdzie spać. Jestem tego pewny!
A żeby nie psuć koniunktury na pudziana pewnie nie pokaże żadna polska TV walki z Sylvią. Jak się mylę to przepraszam.

John1906 08.05.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter19 (Post 894615)

Jan Błachowicz jest z Cieszyna, a nie z Katowic. I nie jest kibicem GieKSy.

Pajdo88 08.05.2010 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 895160)
Jan Błachowicz jest z Cieszyna, a nie z Katowic. I nie jest kibicem GieKSy.

Błachowicz jest w ekipie PsychoFans(Ruch) a w spodku moglo byc troche GieKSy i temu pewnie darli morde

Kolumbus 09.05.2010 09:45

na jakiej stronce można znalezc filmy z walkami z ostatniego UFC?

TSW Fanatyk 09.05.2010 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 895271)
na jakiej stronce można znalezc filmy z walkami z ostatniego UFC?

http://www.sfd.pl/UFC_113_walki_do_zassania!-t593812-s2.html

[http://www.megaupload.com/?d=X95K6FMC]
[http://www.megaupload.com/?d=RJRC6ZOW]

może ktoś zassać kto ma b. szybkie łącze i zobaczyć czy działa ?:)

tofik 09.05.2010 10:56

http://www.mma-core.com/videos/_Maur...010723&tid=100
Machida vs Shogun

TSW Fanatyk 09.05.2010 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 895312)

ja nie polecam oglądania walk w necie na jakiś stronkach :) dlaczego? a no dlatego że po długości buforującego się filmiku można określić jak zakończyła się walka, radzę ściągać całe gale :)

Maciuś 09.05.2010 15:07

A ma ktos samą walke Pudziana?

TSW Fanatyk 09.05.2010 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 895447)
A ma ktos samą walke Pudziana?

http://hotfile.com/dl/41936616/536d48f/KSW.13.Pudzianowski.vs.Kawaguchu.2010.avi.html

http://rapidshare.com/files/384927172/KSW.13.Pudzianowski.vs.Kawaguchu.2010.avi

możesz sobie wybrać :)

OPTIMUS_(konto_usunięte) 10.05.2010 23:36

Każdy tutaj ma inne zdanie ale w jednym musicie mi przyznać rację ... Panowie powiedzcie mi kur... po co oni wzieli tą rurę która w połowie gali śpiewała... fałszowała, skrzeczała aż wyłączyłem telewizor.... Albo musi komuś cos dawać albo to jakaś totalna pomyłka .

PS. Najlepsze wejście miał Kułak :D:D:D Nie ma to jak wjazd czołgiem ;)

FredzIo 19.05.2010 09:44

To będzie w końcu transmisja telewizyjna walki Pudziana?

szarkoz 19.05.2010 10:01

Tak, gala jest na Polsacie o 3 nad ranem.

simone 21.05.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 894587)
On się chyba jakimiś odżywkami szprycował, może ograniczył ich spożywanie i z utrata 15 kg masy utracił tez wiele siły.

A widziałeś kiedyś jakieś afery dopingowe w świecie Strongmenów? Coś raczej cichutko o tym... To stosunkowo młoda dyscyplina (tym bardziej w Polsce), więc mechanizmy walki z dopingiem nie są tak rozbudowane jak choćby w lekkiej atletyce. Bardzo wątpliwe (przynajmniej dla mnie) by Pudzian był całkowicie czysty, nie wiem czy możliwe jest "na sucho" dojście do takich wyników.
Tak na koniec, ciekawostka. Mariusz często jeździ po remizowo-wiejskich dyskotekach, na których jest jedną z głównych atrakcji, kilka razy był także obecny w mojej okolicy. Na jednej z imprez, po swym występie, w luźnej gadce przy piwku z kilkoma zwykłymi chłopakami, zapytany czy "koksił" zaśmiał się tylko, potem jeszcze coś wspominał, że był taki epizod w jego karierze...

Kocur 21.05.2010 17:36

Zobaczymy dzisiaj w nocy czy mu ten koks uszami nie wyjdzie :)

A swoją drogą nieważne czy koksił czy nie - trzymam kciuki za Pudziana jako Polaka :)

Arked 21.05.2010 17:41

Brał koks czy nie, Pudzianowski zaczął trenować na poważnie sztuki walki, a więc trening na masę zastąpił w dużej mierze treningiem wytrzymałościowym. Dlatego utrata masy jest czymś zupełnie normalnym, a nawet pożądanym w tym przypadku.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl