Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w pucharach europejskich 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5815)

gukfva 06.07.2009 19:00

Levski Sofia - potencjalny rywal Wisły w IV rundzie kwalifikacji LM - znacząco się wzmacnia. Do zespołu wróciło dwóch graczy z czasów, gdy Levski grał w Lidze Mistrzów: Elin Topuzakov i Cedric Bardon oraz reprezentant Kamerunu Joseph Desire Job.

PasiorWKS 06.07.2009 19:55

Mam złe przeczucie, że w III rundzie el. dojdzie do weryfikacji, kto jest lepszy - Vladavić czy Kirm :D
Ładnie się Levski wzmacnia. Ale Wisełka wcale nie odstaje i to cieszy ;]

waldemar 06.07.2009 19:57

moze jednak ktos pokaze Levaide http://www.sport.pl/sport/1,65025,67...__Polonia.html

KacpiTSW 06.07.2009 20:29

Mi się wydaje, że jednak pokażą mecz z Levadią... pamiętacie co było w meczu z Iraklisem? Też nikt nie chciał go transmitować, a mimo wszystko można było obejrzeć ten mecz na chociażby Polsacie Sport ;)

Karherop 06.07.2009 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 757607)
Mi się wydaje, że jednak pokażą mecz z Levadią... pamiętacie co było w meczu z Iraklisem? Też nikt nie chciał go transmitować, a mimo wszystko można było obejrzeć ten mecz na chociażby Polsacie Sport ;)

dla przypomnienia :

WIT Georgia Tbilisi 2-8 Wisła Kraków w el. LM w 2004 roku i tylko szkoda że tego nie widzieliśmy ..

Wojtas 06.07.2009 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez waldemar (Post 757585)

A potem jak sa jakies sukcesy to pierwsi raklamuja ze " sa z nami ":,"wspieraja Polski futbol" itd

Pic na wode fotomontaz

Jaroo1 06.07.2009 21:46

to jest po prostu patologia. Mi juz rece opadaja na ta cala sytuacje. :(

Dubi 06.07.2009 21:52

proponuje napisac jakis list otwarty kibiców Wisły Kraków do stacji Polsat odnosnie pokazania spotkan Wisełki w el. Ligi Mistrzów (!)

fialo 06.07.2009 21:56

Napisałem do nich z pytaniem w tej sprawie; odpisała mi pani w taki sposób, że z jej długiego, grzecznościowego listu bije takie jedno słowo - sp******aj. Mają fazę grupową i zaczynają transmisję od fazy grupowej. Z listu wynikało, że Polsat nie planuje transmisji z żadnego ze spotkań eliminacyjnych...

sqallpl 06.07.2009 22:32

Jeżeli Wisła awansowałaby do IV rundy i nikt nie pokazałby dwumeczu to by była prawdziwa masakra. Ktoś coś wspominał, że w pakiecie z grupową jest ostatnia faza ale po tym co Koledze wyżej napisała babka z Polsatu, chyba nie warto mieć złudzeń...

Można liczyć jedynie na to, że spotkania wyjazdowe zobaczymy na satelicie bądź w internecie, tak jak to było z meczem Polonii.

royalmichael 07.07.2009 00:15

Zaraz zaraz, oni [Polsat, N] w pakiecie kupili faze grupową razem z IV rudną el. LM, to nie dodatek tylko jeden pakiet ;)

waldemar 07.07.2009 09:36

WSZYSCY JEDZIEMY !!!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skwk
Wyjazd do Sosnowca - WAŻNE!
Już w przyszłą środę Wisła zmierzy się w Sosnowcu z Levadią Tallin.
Wyjazd na mecz z Levadią będzie dla nas próbą generalną przed rozpoczęciem rozgrywek Ekstraklasy. Każdy musi sobie uświadomić, że mimo iż w Sosnowcu będziemy gospodarzami każda wizyta na obiekcie Zagłębia będzie dla nas jak wyjazd.

A co się z tym wiąże? Min. wcześniejszy wyjazd na mecz, przemarsz z pociągu na stadion, oczekiwanie po meczu na wyjście ze stadionu.
Na dzień dzisiejszy wiemy, że w środę musimy być w Sosnowcu ok. godz. 18.00 czyli 2,5 h przed mecze, do Sosnowca jedzie się ok. 2 godziny.

Dokładną godzinę zbiórki na dworcu, podamy jak tylko PKP nam ją przekaże. Wszyscy zdajemy sobie sprawę, że wczesny wyjazd z Krakowa, szczególnie w środku tygodnia będzie dla wielu z nas niezwykle kłopotliwy, jednakże takie warunki zostały narzucone przez policje i na razie są nie do przejścia.
Pociąg na trasie zatrzyma się w kilku miejscowościach - dokładna lista zostanie podana kilak dni przed wyjazdem.

Po przyjeździe na miejsce czeka nas przemarsz na stadion z Dworca Głównego w Sosnowcu ( ok. 2 km) . Na stadion wchodzić będziemy przez 6 kołowrotków.
Prosimy wszystkich kibiców by nie zwlekali z zakupem biletu do ostatniej chwili, gdyż musimy jak najszybciej oszacować ile osób uda się na mecz!

Bilety od jutra ! http://wisla.krakow.pl/pl/aktualnosc...ecz_z_levadia/

dynek.pl 07.07.2009 11:49

smieszny jest ten Polsat - pokazuja jakis smieszny puchar ekstraklasy, a nie chca pokazac
polskich druzyn w pucharach
C+ wydaje majatek zeby pokazac lige, a przeciez po to sie gra w lidze zeby potem wystapic w pucharach
i dziwne, ze nagle takie mecze sa nieatrakcyjne
smieszny jest to, ze mamy chyba najwiecej kanalow sportowych na swiecie, a meczow pucharowych w najpopularniejszej dyscyplinie nie ma gdzie zobaczyc - na zachodzie to sa nawet sparingi pokazywane

For_FuN_ 07.07.2009 12:14

Jesli nie bedzie transmisji w przyszlym tygodniu, to bedzie to kompromitacja, wielka kompromitacja komercyjnych stacji tv w Polsce. Od 20 lat byly w TVP transmisje z wszystkich(!; nawet intertoto) spotkan polskich ekip w europejskich pucharach(wyjatkiem byl sezon, gdzie ITI wygralo prawa do LM i nie pokazalo meczow Wisly z Gruzinami z Wit'a). Nie wiem, jaka logika kieruje sie Polsat czy TVN, przeciez wiadomo, ze kibice w Polsce ogladaja puchary glownie dla spotkan polskich druzyn i to tez przyciagnie najwieksza widownie. TVP sie nie dziwie, bo przegrali wszystkie przetargi, a poza tym sciagalnosc abonamentu na poziomie 20% tez sie odbija na finansach publicznej.

"Podziekujmy" komercyjnym stacjom tv :)(a niektorzy sie tak prosili, zeby puchary byly w tych tv, a teraz co sie okazuje...mozemy nie obejrzec zadnego meczu z udzialem naszych druzyn...).

KacpiTSW 07.07.2009 12:26

Jeśli na prawdę nie będzie żadnej transmisji z meczu Wisły to mam nadzieję, że na jakimś KuszoTV będzie można obejrzeć nawet w tej Estońskiej telewizji...

ciacho 07.07.2009 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 757904)
Jesli nie bedzie transmisji w przyszlym tygodniu, to bedzie to kompromitacja, wielka kompromitacja komercyjnych stacji tv w Polsce. Od 20 lat byly w TVP transmisje z wszystkich(!; nawet intertoto) spotkan polskich ekip w europejskich pucharach(wyjatkiem byl sezon, gdzie ITI wygralo prawa do LM i nie pokazalo meczow Wisly z Gruzinami z Wit'a). Nie wiem, jaka logika kieruje sie Polsat czy TVN, przeciez wiadomo, ze kibice w Polsce ogladaja puchary glownie dla spotkan polskich druzyn i to tez przyciagnie najwieksza widownie. TVP sie nie dziwie, bo przegrali wszystkie przetargi, a poza tym sciagalnosc abonamentu na poziomie 20% tez sie odbija na finansach publicznej.

"Podziekujmy" komercyjnym stacjom tv :)(a niektorzy sie tak prosili, zeby puchary byly w tych tv, a teraz co sie okazuje...mozemy nie obejrzec zadnego meczu z udzialem naszych druzyn...).

I co z tego, że kompromitacja? Kibice pogadają sobie tydzień między sobą o tej kompromitacji, a kasa na koncie Polsatu czy innej N-ki będzie się zgadzać. A potem ci sami kibice usiądą przed TV we wtorek i środę i będą oglądać LM w tej skompromitowanej telewizji, a kasa będzie do niej płynąć strumieniami. Zrozumcie, że to jest biznes i zarząd takich stacji g***o obchodzi, że kibic sobie meczu nie obejrzy.

sqallpl 07.07.2009 12:35

Troche nieduolny ten biznes, skoro wola pokazac cos, co ogladnie mniejsza publika i stracic dobre pieniadze z emisji reklam. Nie wiem czy komus tam po prostu nie chce sie z tym bawic i woli zostawic tak jak jest, czy jest on na tyle glupi ze nie dostrzega tak oczywistej sprawy.

Zapomniano juz ze mecze polskich druzyn w europucharach oglada sporo osob nie zwiazanych z dana druzyna? Ciezko sprawdzic dane zwiazane z ogladalnoscia chocby z ostatniego roku w TVP?

Na Polsacie w godzinie meczu bedzie lecial jakis stary film, na Polsacie 2 powtorka Samego Zycia zas na sportowych powtorki boksu (zapewne mniejsze gale BKP z Polski) i powtorki ligi swiatowej w siatkowce.

GENIUSZ!

Stavanger 07.07.2009 12:40

Dlatego jedyne opcje żeby przeżywać mecze Wisły to albo wyjazd do Sosnowca i Tallina, albo relacja live na stronie oficjalnej.

KOALIK 07.07.2009 12:58

W przyszłą środę o 20:00 jest mecz Polska - Finlandia na Polsacie i Polsacie Sport. Jedyną szansa byłoby pokazanie meczu na TV4, bo Polsat Sport Extra nie jest ogólnodostępnym kanałem.

Rob_Zombie 07.07.2009 13:55

Ja myślę że nie ma co do Polsatu mieć pretensje, bo oni akurat nadają zdecydowanie najwięcej różnego rodzaju sportu (na otwartym kanale), czy to siatkówka, piłka ręczna, f1, boks czy teraz europejskie puchary. A że jest to prywatna stacja to nadaje to na czym może zarobić, i nie można mieć o to do nich żadnych pretensji. Wszystkiego przecież nie pokażą, za to od TVP jak najbardziej można by takich transmisji wymagać. Tyle się przecież mówi o 'misji' telewizji publicznej, a pokazanie reprezentantów najpopularniejszego w Polsce sportu na arenie europejskiej jak najbardziej za 'misję' uważam, nawet w mało atrakcyjnych terminach i z mało atrakcyjnymi rywalami. Bo skoro misją jest coroczna transmisja z "Na rynek marsz" to oczywistym dla mnie jest że i z wojaży polskich klubów w pucharach również.

Nie rozumiem natomiast zachowania tvnu który nie chce pokazać meczów swojego własnego klubu :rotfl: To jest dopiero żenada.

Jaroo1 07.07.2009 13:56

Cytat:

Dlatego jedyne opcje żeby przeżywać mecze Wisły to albo wyjazd do Sosnowca i Tallina, albo relacja live na stronie oficjalnej.
Nie wiem w jakim kontekscie to mowisz (bo z Twojego postu nie wyczowam cwaniactwa :P) ale wiele osob sie napina i krzyczy zeby do Sosnowca jechac to se onejrzymy na zywo. Tylko wezcie pod uwage to ze niektorzy maja poł Polski do przejechania zbey byc w Sosnowcu, do tego kupic bilet tez trzebaby jechac do Krk i na wahe placic... A i tak bilety dostanie tylko 3 500 tys kibicow czyli własciwie nikt... Jesli na najwazniejsze mecze Wisły przysżłoby 30 tys ludzi to pomyslcie ile osob chciałoby obejrzec taki mecz w tv. Nawet liczac ze te 30 tys chce obejrzec Wisłe w akcji to raptem 3 500 ludzi sie to uda, czyli 10% :((

pysio 07.07.2009 14:11

temat transmisji wraca co roku jak bumerang. zawsze mowa jest o tym, że transmisji nie będzie, a jak przychodzi co do czego to jakoś w TV Wisełkę obejrzeć można :D

w erze gdzie nie było internetu, albo dostęp do niego mieli nieliczni nikt tym się nawet nie przejmował i nie stresował, bo jasne i oczywiste było, że w TV mecz zobaczymy :D tak będzie i w tym roku.. mówię Wam!

i nie jest to bynajmniej "info telefoniczne" tylko moje wnioski w oparciu o dotychczasowe doświadczenia i zamieszania z transmisjami w TV :D

Jaroo1 07.07.2009 14:23

tylko ze teraz sprawa wyglada inaczej. Polsat kupił prawa do pozniejszych faz rozgrywek i rzekomo inne tv nie chca pokazac tych wczesniejszych faz bo im sie nie oplaca bo beda w ten sposob promowac Polsat. Ja mysle ze transmisje tez beda ale tych pozniejszych faz eliminacji czyli od 3 rundy eiminacji LE, gdzie juz polskie zespoły moga trafic na jakies silniejsze druzyny, a teraz Polonii z CZarnogorcami nie chca pokazywac bo sie niby nie oplaca :( Chociaz ja i napewno nie tylko ja bym sobie z checia obejrzał ten mecz :(
Wisłe z Levadia powinni pokazac chociaz ... ale juz w 2 rundzie jak trafimy na jakis APOEL czy cos to napewno wtedy pokaza, niemniej jednak w****iaja tylko ludzi bo zamiast poakzywac wszystko, promowac poslki sport, zaspokoic wymagania kibicow to sobie szmaciarze kalkuluja co im sie oplaci pokazac a co nie ;/

pysio 07.07.2009 14:26

no racja jest to denerwujące.. Korzeniowski woli promować jakieś nudne zawody lekkoatletyczne, których tak naprawdę nikt nie ogląda!

Luk4s 07.07.2009 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 757990)
Korzeniowski woli promować jakieś nudne zawody lekkoatletyczne, których tak naprawdę nikt nie ogląda!

Nie jest tak do końca. telewizja polska nie uzyskała praw do transmisji CL i na tej podstawie stwierdziła, że fazy eliminacyjnej nie ma sensu pokazywać. Jeśli sie okaże, że nasze drużyny przebrną przez eliminacje i awansują do rozgrywek grupowych to pokazywanie takich eliminacji stanie się tylko promowaniem inne stacji, a TVP nie będzie nikomu reklamy robić.

Kondipr 07.07.2009 14:56

Sądze, że to ciekawe ...

http://www.pilka.sport24.pl/news/sho...liga-mistrzow/

boro92 07.07.2009 14:59

to wszystko przez to że Polsat wygrał prawa do transmisji Ligi Mistrzów i Ligi Europejskiej gdyby TVP miało taki sam pakiet na pokazywanie meczy europejskich pucharów to jestem pewien że pokazaliby wszystkie mecze polskich drużyn od pierwszych rund według mnie w tej sytuacji te mecze od pierwszych rund powinien pokazać Polsat no ale widać że mają to gdzieś

KacpiTSW 07.07.2009 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kondipr (Post 758004)

A Filip Kurto to co?! :lol:

Przypomina mi się mecz Wisła 0-4 Grocilin, Jarosiński się trochę spalił pomiędzy słupkami... ;)

element 07.07.2009 15:05

Wyjazd do Sosnowca - pierwsze informacje

WRzŚ 07.07.2009 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 757970)
Tylko wezcie pod uwage to ze niektorzy maja poł Polski do przejechania zbey byc w Sosnowcu, do tego kupic bilet tez trzebaby jechac do Krk i na wahe placic...

faktycznie tragedia. niektórzy poł Polski robią co dwa tygodnie, a nieraz i całą (szczecin, gdynia, gdańsk, białystok). ale zamiast wziąć się za siebie, odłozyc te 100zł, to lepiej lamentowac na forum :-P

Jaroo1 07.07.2009 16:07

Cytat:

faktycznie tragedia. niektórzy poł Polski robią co dwa tygodnie, a nieraz i całą (szczecin, gdynia, gdańsk, białystok). ale zamiast wziąć się za siebie, odłozyc te 100zł, to lepiej lamentowac na forum :-P
no tak czasami łatwo mowic. Gdyby tylko chodizło o takie 100 zł to bym byl kilkanascie razy w Krk na rok. Ale 350 km w obie strony to nie jest 100 zł tylko nieco wiecej :P Do tego bez prawa jazdy i samemu bez innyc Wislakow to ciezko taka podroz zorganizowac ale co Ci bede tłumaczył skoro znasz lepiej kazdego sytuacje :P
Sorki za off top

PvD 07.07.2009 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 758051)
no tak czasami łatwo mowic. Gdyby tylko chodizło o takie 100 zł to bym byl kilkanascie razy w Krk na rok. Ale 350 km w obie strony to nie jest 100 zł tylko nieco wiecej :P Do tego bez prawa jazdy i samemu bez innyc Wislakow to ciezko taka podroz zorganizowac ale co Ci bede tłumaczył skoro znasz lepiej kazdego sytuacje :P
Sorki za off top

więc przelicz sobie teraz jego kilometry :)
WRzŚ
Cytat:

jesień:
Ostrowiec (Legia)
Barcelona
Polonia Warszawa
Piast Gliwice
Tottenham Londyn
Jagiellonia Białystok
Lechia II Gdańsk
Górnik Zabrze
Śląsk Wrocław
Legia Warszawa
Odra Wodzisław
Śląsk Wrocław
Ruch Chorzów

wiosna:

Polonia Bytom
GKS Bełchatów
Lech Poznań
Lech Poznań PP
Arka Gdynia
Piast Gliwice
ŁKS Łódź
Lechia Gdańsk

oraz
Odra - Lechia Gdańsk
Górnik Zabrze - Lechia Gdańsk
Unia - Hutnik
Dalin - Unia
i sopron - kosz.

Jaroo1 07.07.2009 16:28

Cytat:

więc przelicz sobie teraz jego kilometry :)
no tak latwo mowic. Ja mowie, kazdy ma inna sytuacje, jak ktos chce dokaldniej wiedziec czemu mi jest trudno byc na R22 (teraz w Sosnowcu) to niech pisze na pw ja wyjasnie.
On sobie jezdzi zapewne z kolegami z Krakowa, w grupce zawsze razniej i predzej sie ruszy 4 litery mi samemu ciezko to wszystko zorganizowac- to tak po krotce i wiecej sie tu nei udzielam na ten temat :P

Cytat:

trochę niewygody i każdy zapomina o wielkiej miłosci do swojego klubu i o tym co śpiewa na meczu.
No własnie to bedzie dobry sezon zeby sie przekonac ile osob z Krakowa kocha Wisłe tak jak krzyczy to na forach. Bo 80 km do Sosnowca juz jest dla wielu wielka przeszkoda, gdzie maja pod nos podstawiony pociag i wyjazd kosztuje ich 40 zł ;/

gianbuffon 07.07.2009 17:08

co wy pieprzycie za przeproszeniem? mam na mysli osoby, ktore kaza wszystkim jezdzic na mecze Wisly i krytykuja tych, ktorzy sa wkurzeni, ze nie ma meczy w telewizji.
biletow do Sosnowca jest 3500, Wisla w calej Polsce ma eeee no troche tego bedzie, powiedzmy ze 690.000 kibicow! i co wszyscy na mecz, tak?

WISŁA 1906 NH 07.07.2009 17:11

Levadia wygrywa 2:0 w lidze po 27 minutach z jakimiś ogórkami. Patrząc na statystyki to cieniasy tej ligi. Przewiduje z 4-5:0 dla Levadii.

brylant17 07.07.2009 17:58

już prowadzi 1-6

Karherop 07.07.2009 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 758132)
już prowadzi 1-6

skończylo się na 7:1 dla Levadii , może i grali z ogórkami ale wynik i skuteczność robią wrażenie .

WISŁA 1906 NH 07.07.2009 19:03

Dokładnie wynik robi wrażenie, ciekawe co o ich grze powie Janas. Ja w Sosnowcu będe zadowolony z wyniku 2 lub 3:0 dla Wisły, biorąc pod uwage że nie jesteśmy jeszcze w rytmie meczowym :P

brylant17 07.07.2009 19:19

nie ździwię się jak Wisełka rozjedzie Levadię z 5:0 :lol:

Karherop 07.07.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 758181)
nie ździwię się jak Wisełka rozjedzie Levadię z 5:0 :lol:

pewność niektórych przeraża .

Ciekawe jak długo pociągniemy z obroną Burliga , Marcelo , Czekaj , Piotr Brożek . Atak Levadii widać że jest w formie i co z tego że to tylko mistrz Estonii skoro na naszą niezgraną i do tego młoda obronę dużo nie trzeba .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl