![]() |
Jeżeli ktoś maiłby pytania co do 4 LO to proszę pisać na priv...
|
Cytat:
|
w większości szkół klasy 1 i 2 chodzą na 2 zmianę po to żeby maturalne mogły codziennie na rano chodzić (w sumie nie jest to takie złe)
|
a co powiecie o 7 LO , bo chyba się tam wybiore tylko podobno próg jest wysoki zastanawiam się nad IX , i X też :P
|
jak chcesz sensowną szkołę i próg w miarę to polecam XIII i XXVIII (zaraz za matecznym w stronę grunwaldzkiego... )
|
Jak w X na popołudniu to rzeczywiście lipa =/
Myślę jeszcze o dwójce,bo zależy mi na wysokim poziomie... A o trójce mało słyszałem ale jak mówicie,że wiślacka to fajni ludzie muszą chodzić ;) |
tylko wiesz też się liczy dojazd a jak ja jestem z Bronowic to do takiej 7 czy 9 dojechać to pikuś
|
ja osobiście mogę polecić XI LO (os Teatralne) :)
|
W 3 LO jest jedna zmiana, lekcje od 7.30 do 14.35 :)
Jest to wielki plus Zimą korzystamy za free z balonu na Kalinowym, a nie kisimy sie na korytarzach jak w innych LO |
Gimnazjaliści, jak ktoś chce iść potem na jakieś studia techniczne to niech wali do technikum a nie do LO. Braki w matmie zawsze można nadrobić choćby na korkach albo samemu, a braki w rzeczach technicznych gorzej. Bo na korki z toczenia albo lutowania nie pójdziesz. I potem np. elektronikę kończą ludzie, co nie trzymali w rękach lutownicy. To taka mała porada:)
|
Cytat:
z tego co wiem to Super szkoła pod każdym względem. Dobry poziom, super ludzie, nowe sztuczne boisko do piłki no i cała Wiślacka ;) Ja ze swojej strony zapraszam do ZSŁ gdzie Wisła niezmiennie króluje ;P |
Ja polecam swoją XIII. Może i śmierdzi, jest w pierwszej klasie na drugą zmianę i mało miejsca na korytarzach, ale w gruncie rzeczy ciekawe profile, wysoki poziom jak na próg punktowy od jakiego przyjmują i lajtowi nauczyciele (chociaż oceny wahają się od 1-3 zazwyczaj :) ), szkoła ogólnie Wiślacka i wyluzowane towarzystwo :D Mam nadzieję, że zobaczę za rok jakąś fanatyczną wiarę:P
|
Cytat:
Dokladnie, najlepsze liceum. Szkoła w hucie, a i tak chodzą ludzie w Wislackich koszulkach. Wszyscy mają na rano, w zimie niektórzy chodzą pograć na balon. Niektóre klasy zamiast na 2h Wf idą na COM COM ZONE, popływać albo na siłownie. Ogolnie świetni ludzie, fajna atmosfera, polecam. |
Cytat:
ciekawe na jakim przedmiocie ten poziom jest wysoki, bo u mnie na mat-geo-inf, poziom nauczania tych dwóch pierwszych jest śmieszny, a inf, którą wszyscy zlewają jest nieproporcjonalnie wysoki względem zainteresowania studiami inf. |
chodzi mi o próg punktowy ??
|
vote-for-mikey jakoś moi znajomi nie narzekają na poziom ;P
ale nie będę się sprzeczał bo sam tego poziomu nie doświadczyłem ;) |
Cytat:
ja tez nie narzekam, mi to lotto generalnie, ale ktoś, komu zależy na wysokim poziomie może się naciąć. a punkty? do b, e generalnie dołu zaczynają się od 140, 145, w matfizie pewnie podobnie, ale nie mam pewności, do a nie ma szans nikt kto mam mniej niż 150. |
Cytat:
|
Ostatnio wpadłem na pomysł, żeby (jeśli się uda) iść na studia gastronomiczne. Jaki do czegoś takiego byłby najlepszy profil w LO?
|
jest na forum ktos z 9LO ?
|
Cytat:
Zawodówka - gastronom xD @dwn No nie przemyślałem tego xD |
zayojskiego zaprasza ; ]
po zawdowce nie masz matury czyli nie ma studiów xd |
Ja kurde nie wiem na jaki profil się wybrać =/
Oceny mam dobre z wszystkiego ale tak naprawdę z żadnego przedmiotu nie czuję się mocny... Tak myślę, żeby iść na biol-chem,zastanawiam sie tylko w jakiej szkole jest na dobrym poziomie.. |
Cytat:
|
poleca ktoś jakieś technika mniej więcej od 60 punktów, lub coś koło tej skali?:D
|
Nie no ja planuje mieć tak ze 160 ptk ;] Tyle że jak przeglądałem kierunki studiów u nas, to w Krk nie ma żadnym uniwerku gastronomi :/ przynajmniej teraz. W sumie to nie bardzo mi się widzi iść do technikum, wolę LO.
|
Cytat:
Zamoyskiego jest do dupy. nie oszukujmy się kolego :D Polecam szkołę na ulicy Juliusza Lea 235 :D zainteresowanych po więcej informacji proszę o PW :) |
Panowie i panie oczywiście. Zamierzam się dostać do 3LO na profil biol-chem. Co sądzicie, wysoki próg jest, aby się dostać i czy wysoki poziom nauczania? Bo czytam ,ze atmosfera ludzie no i Wiślacy są : )) a że mam 5 min do szkoły i słyszałem, że nie zła szkoła, więc bardzo zależy mi żeby sie tam dostac.
|
Nie polecam Bio-Chem, chyba ze jestes orlem z tych przedmiotow, idz lepiej na mat-inf, oceny moze z majcy nie beda najlepsze, ale do matury z majcy bedziesz przygotowany ja cholera :)
Ja mam same 1,2,3 z majcy, a z podstawowej mam 60%~ POlecam, i jeszcze darmowe boisko na kalinowym caly rok, a zima balon :) |
Ktoś myśli o szkole w Myślenicach :> ?
Polecam I LO im. T. Kościuszki w Myślenicach ;) wysoki poziom, miła atmosfera.. |
Moja siora chodzi na Kościuszki.
Ja chce isc na technik informatyk, ale coraz bardziej zastanawiam się nad liceum mat-inf, bo chciałbym iść na studia. Co radzicie? W liceum mnie lepiej przygotują na studia, a w technikum do zawodu. Co byście mi polecili? Liceum czy technikum? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Próg ok. 140 pkt z tego co pamietam. Wiem ze w mat-inf był 146. Polecam szkołe ;D |
Jak chcesz potem na medycyne to XV lo zaprasza! :D
Profil: Bio-Chem z elementami ratownictwa medycznego. Poziom może nie jest jak w III, ale na brak nauki ludzie nie nażekają. :PP edit: Próg chyba ze 130 był w tym roku. |
Cytat:
|
To się jeszcze będe musiał poważnie nad tym zastanowić.
Co do liceum to polecasz jakieś w ktorym dobrze uczą informatyki, nie tylko samej teorii ale również programowanie, tworzenie stron www, itd. ?? |
wracając do tematu biol-chem to jaką jeszcze radzicię szkołę bo będę miał tak plus minus 140 ptk ?
|
Cytat:
z tego co wiem od kumpli to w liceach informatyka jest na tragicznych poziomach. i jak u nas zdawalnosc matury jest cos kolo 96% w klasach informatycznych to chyba wszyscy idą na studia |
Zwróć uwagę również, że żeby być dobrym informatykiem musisz mieć świetnie opanowaną matematykę i fizykę.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl