Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Egzamin Gimnazjalny! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=577)

krzysiek92 21.02.2010 19:43

Jeżeli ktoś maiłby pytania co do 4 LO to proszę pisać na priv...

LeszekABG 21.02.2010 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 857634)
a co powiecie o X LO ? warto by było tam iść ? ;)

Jeśli odpowiada Ci w 2 klasie chodzenie na 12 albo 13, bo to szkoła dwu zmianowa...

krzysiek92 21.02.2010 20:47

w większości szkół klasy 1 i 2 chodzą na 2 zmianę po to żeby maturalne mogły codziennie na rano chodzić (w sumie nie jest to takie złe)

PawełABG 21.02.2010 20:50

a co powiecie o 7 LO , bo chyba się tam wybiore tylko podobno próg jest wysoki zastanawiam się nad IX , i X też :P

krzysiek92 21.02.2010 20:53

jak chcesz sensowną szkołę i próg w miarę to polecam XIII i XXVIII (zaraz za matecznym w stronę grunwaldzkiego... )

blanco 21.02.2010 20:53

Jak w X na popołudniu to rzeczywiście lipa =/
Myślę jeszcze o dwójce,bo zależy mi na wysokim poziomie...
A o trójce mało słyszałem ale jak mówicie,że wiślacka to fajni ludzie muszą chodzić ;)

PawełABG 21.02.2010 20:56

tylko wiesz też się liczy dojazd a jak ja jestem z Bronowic to do takiej 7 czy 9 dojechać to pikuś

Wiselka1906PBZ 21.02.2010 20:57

ja osobiście mogę polecić XI LO (os Teatralne) :)

StelmiOriginal 21.02.2010 21:01

W 3 LO jest jedna zmiana, lekcje od 7.30 do 14.35 :)
Jest to wielki plus

Zimą korzystamy za free z balonu na Kalinowym, a nie kisimy sie na korytarzach jak w innych LO

Awe 21.02.2010 21:03

Gimnazjaliści, jak ktoś chce iść potem na jakieś studia techniczne to niech wali do technikum a nie do LO. Braki w matmie zawsze można nadrobić choćby na korkach albo samemu, a braki w rzeczach technicznych gorzej. Bo na korki z toczenia albo lutowania nie pójdziesz. I potem np. elektronikę kończą ludzie, co nie trzymali w rękach lutownicy. To taka mała porada:)

yogul 21.02.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PawełABG (Post 857680)
a co powiecie o 7 LO , bo chyba się tam wybiore tylko podobno próg jest wysoki zastanawiam się nad IX , i X też :P

z tego co wiem to Super szkoła pod każdym względem. Dobry poziom, super ludzie, nowe sztuczne boisko do piłki no i cała Wiślacka ;)

Ja ze swojej strony zapraszam do ZSŁ gdzie Wisła niezmiennie króluje ;P

Pawlolek 21.02.2010 21:07

Ja polecam swoją XIII. Może i śmierdzi, jest w pierwszej klasie na drugą zmianę i mało miejsca na korytarzach, ale w gruncie rzeczy ciekawe profile, wysoki poziom jak na próg punktowy od jakiego przyjmują i lajtowi nauczyciele (chociaż oceny wahają się od 1-3 zazwyczaj :) ), szkoła ogólnie Wiślacka i wyluzowane towarzystwo :D Mam nadzieję, że zobaczę za rok jakąś fanatyczną wiarę:P

LanceTS 21.02.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 857637)
Tylko 3lo :)

Wislacka szkola ;P

Dokladnie, najlepsze liceum. Szkoła w hucie, a i tak chodzą ludzie w Wislackich koszulkach. Wszyscy mają na rano, w zimie niektórzy chodzą pograć na balon. Niektóre klasy zamiast na 2h Wf idą na COM COM ZONE, popływać albo na siłownie. Ogolnie świetni ludzie, fajna atmosfera, polecam.

vote-for-mikey 21.02.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 857694)
z tego co wiem to Super szkoła pod każdym względem. Dobry poziom, super ludzie, nowe sztuczne boisko do piłki no i cała Wiślacka ;)

Ja ze swojej strony zapraszam do ZSŁ gdzie Wisła niezmiennie króluje ;P

ciekawe na jakim przedmiocie ten poziom jest wysoki, bo u mnie na mat-geo-inf, poziom nauczania tych dwóch pierwszych jest śmieszny, a inf, którą wszyscy zlewają jest nieproporcjonalnie wysoki względem zainteresowania studiami inf.

PawełABG 21.02.2010 21:33

chodzi mi o próg punktowy ??

yogul 21.02.2010 21:48

vote-for-mikey jakoś moi znajomi nie narzekają na poziom ;P
ale nie będę się sprzeczał bo sam tego poziomu nie doświadczyłem ;)

vote-for-mikey 21.02.2010 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 857718)
vote-for-mikey jakoś moi znajomi nie narzekają na poziom ;P
ale nie będę się sprzeczał bo sam tego poziomu nie doświadczyłem ;)

ja tez nie narzekam, mi to lotto generalnie, ale ktoś, komu zależy na wysokim poziomie może się naciąć.

a punkty? do b, e generalnie dołu zaczynają się od 140, 145, w matfizie pewnie podobnie, ale nie mam pewności, do a nie ma szans nikt kto mam mniej niż 150.

adi23 21.02.2010 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 857712)
ciekawe na jakim przedmiocie ten poziom jest wysoki, bo u mnie na mat-geo-inf, poziom nauczania tych dwóch pierwszych jest śmieszny, a inf, którą wszyscy zlewają jest nieproporcjonalnie wysoki względem zainteresowania studiami inf.

zwłaszcza geografia:rotfl:

rafil 21.02.2010 22:12

Ostatnio wpadłem na pomysł, żeby (jeśli się uda) iść na studia gastronomiczne. Jaki do czegoś takiego byłby najlepszy profil w LO?

Coach 21.02.2010 22:13

jest na forum ktos z 9LO ?

Pawlolek 21.02.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 857728)
Ostatnio wpadłem na pomysł, żeby (jeśli się uda) iść na studia gastronomiczne. Jaki do czegoś takiego byłby najlepszy profil w LO?

Zawodówka - gastronom xD

@dwn
No nie przemyślałem tego xD

Kuba_WD 21.02.2010 22:37

zayojskiego zaprasza ; ]

po zawdowce nie masz matury czyli nie ma studiów xd

blanco 21.02.2010 23:01

Ja kurde nie wiem na jaki profil się wybrać =/
Oceny mam dobre z wszystkiego ale tak naprawdę z żadnego przedmiotu nie czuję się mocny...
Tak myślę, żeby iść na biol-chem,zastanawiam sie tylko w jakiej szkole jest na dobrym poziomie..

Kuba_WD 22.02.2010 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 857728)

Wyżej ktoś napisał o lutowaniu z gastronomią będziesz miał tak samo , bo na studiach za pewne nie będą uczyli wszystkiego od początku . Na zamoyskiego jeśli będziesz miał masz mało pkt. (około 60 pkt.) do idź do klasy D tam powinni cie spokojnie przyjąć , po tej klasie możesz mieć kelnera lub kucharza lub dietetyka , jeśli będziesz miał więcej niż 100 to powinni cie przyjąć do każdej . Można też iść najpierw do zawodówki a potem dodatkowo zrobić technikum na podbudowie ;):-P

Cinek1906 22.02.2010 08:25

poleca ktoś jakieś technika mniej więcej od 60 punktów, lub coś koło tej skali?:D

rafil 22.02.2010 20:59

Nie no ja planuje mieć tak ze 160 ptk ;] Tyle że jak przeglądałem kierunki studiów u nas, to w Krk nie ma żadnym uniwerku gastronomi :/ przynajmniej teraz. W sumie to nie bardzo mi się widzi iść do technikum, wolę LO.

dawidTS 22.02.2010 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuba_WD (Post 857738)
zayojskiego zaprasza ; ]

Zamoyskiego jest do dupy. nie oszukujmy się kolego :D

Polecam szkołę na ulicy Juliusza Lea 235 :D zainteresowanych po więcej informacji proszę o PW :)

johny96 22.02.2010 21:18

Panowie i panie oczywiście. Zamierzam się dostać do 3LO na profil biol-chem. Co sądzicie, wysoki próg jest, aby się dostać i czy wysoki poziom nauczania? Bo czytam ,ze atmosfera ludzie no i Wiślacy są : )) a że mam 5 min do szkoły i słyszałem, że nie zła szkoła, więc bardzo zależy mi żeby sie tam dostac.

StelmiOriginal 22.02.2010 21:40

Nie polecam Bio-Chem, chyba ze jestes orlem z tych przedmiotow, idz lepiej na mat-inf, oceny moze z majcy nie beda najlepsze, ale do matury z majcy bedziesz przygotowany ja cholera :)

Ja mam same 1,2,3 z majcy, a z podstawowej mam 60%~

POlecam, i jeszcze darmowe boisko na kalinowym caly rok, a zima balon :)

DeadOrAlive 22.02.2010 21:46

Ktoś myśli o szkole w Myślenicach :> ?
Polecam I LO im. T. Kościuszki w Myślenicach ;)
wysoki poziom, miła atmosfera..

bearex 22.02.2010 21:49

Moja siora chodzi na Kościuszki.
Ja chce isc na technik informatyk, ale coraz bardziej zastanawiam się nad liceum mat-inf, bo chciałbym iść na studia.

Co radzicie? W liceum mnie lepiej przygotują na studia, a w technikum do zawodu. Co byście mi polecili?
Liceum czy technikum?

johny96 22.02.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 858106)
Nie polecam Bio-Chem, chyba ze jestes orlem z tych przedmiotow, idz lepiej na mat-inf, oceny moze z majcy nie beda najlepsze, ale do matury z majcy bedziesz przygotowany ja cholera :)

Ja mam same 1,2,3 z majcy, a z podstawowej mam 60%~

POlecam, i jeszcze darmowe boisko na kalinowym caly rok, a zima balon :)

wiesz co wybieram się później na medycynę, dlatego zależy mi na biol-chem. ale duzo nauki czy ostrzy nauczyciele ?

LanceTS 22.02.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 857751)
Ja kurde nie wiem na jaki profil się wybrać =/
Oceny mam dobre z wszystkiego ale tak naprawdę z żadnego przedmiotu nie czuję się mocny...
Tak myślę, żeby iść na biol-chem,zastanawiam sie tylko w jakiej szkole jest na dobrym poziomie..

Wydaje mi sie, że 8 LO ma świetny poziom biologi. No i jeszcze 4 lata temu miała swój Wiślacki szalik (teraz nie wiem).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 858093)
Panowie i panie oczywiście. Zamierzam się dostać do 3LO na profil biol-chem. Co sądzicie, wysoki próg jest, aby się dostać i czy wysoki poziom nauczania? Bo czytam ,ze atmosfera ludzie no i Wiślacy są : )) a że mam 5 min do szkoły i słyszałem, że nie zła szkoła, więc bardzo zależy mi żeby sie tam dostac.

Próg ok. 140 pkt z tego co pamietam. Wiem ze w mat-inf był 146. Polecam szkołe ;D

maciekTSW 22.02.2010 22:03

Jak chcesz potem na medycyne to XV lo zaprasza! :D
Profil: Bio-Chem z elementami ratownictwa medycznego.
Poziom może nie jest jak w III, ale na brak nauki ludzie nie nażekają. :PP

edit: Próg chyba ze 130 był w tym roku.

DeadOrAlive 23.02.2010 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 858115)
Ja chce isc na technik informatyk, ale coraz bardziej zastanawiam się nad liceum mat-inf, bo chciałbym iść na studia.

Co radzicie? W liceum mnie lepiej przygotują na studia, a w technikum do zawodu. Co byście mi polecili?
Liceum czy technikum?

Idąc do liceum musisz liczyć się z tym, że koniecznością będzie pójście na studia, a mimo wszystko po ukończeniu technikum, masz technika danego zawodu. Jednak poleciłbym Ci liceum :)

bearex 23.02.2010 19:07

To się jeszcze będe musiał poważnie nad tym zastanowić.

Co do liceum to polecasz jakieś w ktorym dobrze uczą informatyki, nie tylko samej teorii ale również programowanie, tworzenie stron www, itd. ??

johny96 23.02.2010 20:54

wracając do tematu biol-chem to jaką jeszcze radzicię szkołę bo będę miał tak plus minus 140 ptk ?

yogul 23.02.2010 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 858115)

Liceum czy technikum?

jeżeli chcesz się zając informatyką z prawdziwego zdarzenia to polecam ZSŁ.
z tego co wiem od kumpli to w liceach informatyka jest na tragicznych poziomach.
i jak u nas zdawalnosc matury jest cos kolo 96% w klasach informatycznych to chyba wszyscy idą na studia

R33 23.02.2010 21:09

Zwróć uwagę również, że żeby być dobrym informatykiem musisz mieć świetnie opanowaną matematykę i fizykę.

LanceTS 23.02.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 858466)
jeżeli chcesz się zając informatyką z prawdziwego zdarzenia to polecam ZSŁ.
z tego co wiem od kumpli to w liceach informatyka jest na tragicznych poziomach.
i jak u nas zdawalnosc matury jest cos kolo 96% w klasach informatycznych to chyba wszyscy idą na studia

eee tam, ja jestem w pierwszej klasie, drugi semestr i juz Worda i Excela skonczylismy :P :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl