![]() |
Proud sprobuj przy instalacji wybrac ta druga opcje (czyli zamiast steam to kontakt telefoniczny czy jakos tak)
|
tzn. nie sprecyzowałem...
zainstalowalem przy pomocy tego steam...i niby wszystko dobrze poszło...ikonka jest na pulpicie, ale jak w nią klikam to wtedy pojawia się komunikat o tej grafice... |
Proud:
Za www.cmrev.com Gdy wszystko były już gotowe, nadszedł czas na długo wyczekiwany start, a po moich plecach przeszły ciarki, jak zawsze przed pierwszym uruchomieniem gry. Jako że nie miałem wcześniej styczności z demem, pod niepozorną ikonką (swoją drogą najbrzydszą w historii serii), kryła się dla mnie zupełnie nieznana zawartość. Nie marnując czasu uruchomiłem aplikację, odczekałem kilka sekund, po czym zamiast błękitnego logo SI moim oczom ukazała się pierwsza przeszkoda - błąd „Aplikacja nie została właściwie zainicjowana”. Chcąc jak najszybciej się go pozbyć, wziąłem się do pracy, a kolejne instalowane dodatki: Service Packi, Windows Installer 3, Microsoft NET Framework 2.0 oraz kilka godzin grzebania w DOS-ie poskutkowało. W konsekwencji błąd zniknął, w zamian jednak napatoczył się kolejny - mianowicie, gra się nie uruchamiała. Choć sposób rozwiązania nowego problemu okazał się wręcz banalny, odkrycie go przyszło mi dopiero następnego dnia. W stanie skrajnej rezygnacji wybrałem prawym przyciskiem myszy właściwości aplikacji, po czym odznaczyłem opcję „uruchamiaj w trybie zgodności z”. Zadziałało, byłem jednak niezwykle naiwny myśląc, iż to koniec błędów. Otóż po wykonaniu uprzedniego zabiegu, natychmiast dopadł mnie ten najczęściej występujący u graczy: „Cannot run game: Failed to set up graphics system”. Trudno mi było w tym momencie nie dać ponieść się emocjom. Przecież nie po to wydałem stówę, aby całe dnie użerać się z dowodem nieudolności panów z SI. I chociaż błąd gonił błąd, nie poddawałem się. Bóg jeden wie, czy moje męczarnie nie trwałyby do dziś, gdybym przypadkiem na jednym z for nie znalazł linka, opisywanego jako „złoty środek” na tą przeszkodę. Z nieco sceptycznym nastawieniem pobrałem go - bo niby cóż mi innego pozostało? Instalacja zajęła jakieś 10 minut, po czym podjąłem „próbę rozpaczy” uruchomienia FM-a. Wreszcie... udało się! Po całej dobie użerania się z komputerem, moim oczom nareszcie ukazało się nieco zmienione, animowane logo SI. Może to Ci jakoś pomoże. Ja nie wiem co zrobić ;] |
wielkie dzięki Sevi & Luu... :)
nie pomyślałem :) problem już rozwiązany ;) pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
|
|
tez tak miałem , z tego co pamietam musisz przeniesc cracka do folderu z gra i odpalic go jako administrator.
ale głowy nie daje. |
Czesc
pogrywam w fm-a 2007 tyle ze sciagalem go z neta czyli zwykly pirat itd no i problem w tym ze postanowilem sobie kupic tzn chce kupic orginalnego fm-a po polsku a mam taka mozliwosc zakupu przez neta no i chodzi dokladnie o obrazek na pudełku ten gosc z piłką..soptkalem sie z obrazkiem fm-a 2007 gdzie gosc trzyma zwykłą pilke no i obok tego jest czerowne kólko to logo z napisem w skrocie PL czyli wersja jezykowa po polsku tutaj jest na screenie http://www.gram.pl/sk3_8QPiG,5_Footb...ager_2007.html no ale soptkalem sie tez pudełkiem fm-a 2007 gdzie ten gosc trzyma piłke ale PUME i tez pisze ze to jest wersja - pełna polska a obok nie widnieje na pudełku to logo PL tutaj kolejny screen http://www.ultima.pl/Football_Manager_2007_PL/i4216/ i problem w tym ze nie wiem ktorego fma kupic ktory jest wlasciwy czy to opakowanie gdzie trzyma pilke pume czy to jest normalnie wersja angielska tyle ze ktos wsadzil plik z językiem polskim? czy jak? moze to chodzi o licencje ze w polsce nie ma licencji na piłke pume zeby mogla widniec na opakowaniu gry fm-a? nie wiem jak mam to rozumiec?mozecie mi pomoc wytlumaczyc?znalazlem jeszcze fm-a 2007 na konsole xboxa 360 i tam tez gosc trzyma zwyklą piłke dla potwierdzenia - http://www.ultima.pl/Football_Manager_2007/i4327/ a ja potrzebuje fm-a 2007 na PC ...moje pytanie brzmi: czy wersja fm-a 2007 gdzie gośc trzyma piłke pume i niby to jest wersja pełna polska - różni sie w grze czymkolwiek od tego gdzie gośc trzyma zwykłą piłke?? a obok widnieje logo PL.... czy tylko różnią sie językiem w tych obu przypadkach gdzie jest piłka pumy no i zwykła....?Nie wiem czy ta wersja z piłką pumy jest sprowadzana z Anglii? czy jak?wytłumaczcie mi to bo kompletnie tego nie kapuje pozdro |
Najlepiej kup FM-a 2008 kosztuje tyle samo ( a nawet lepszy powiem ci ze jest) no i na pudełku sugeruje by był znaczek PL
|
moi zawodnicy sa zniecheceni brakiem harmoni w zespole
niemam pomysłu co zrobic, wy macie ? |
Fm 09 to badziew. Lepiej w 2008 ciupać dalej z ostatecznym uaktualnieniem:) Polecam.
|
Mnie wkurzaj osobiscie wysokie wymagania sprzetu co do tej gry. Gdyby to byla jakas grafika wogole...A tu wgrasz dane kilku lig i sezon się ciągnie nieubłaganie ;/ Od kolejki do kolejki mija naprawde sporo w porownaniu do poprzednich edycji.
|
Macie jakiś talent na bramce ? Potrzebuje za Pawełka (robie to z niechęcią) :((
|
Janukiewicz ze Ślaska, ale pewnie juz go ktos wykupił
Zobaczcie na moich zawodników w panathinaikosie, gram czwarty sezon http://i44.tinypic.com/k3qjpw.jpg |
was sie o coś pytać ... na stronie Fm pisze że jak grasz w gre i zainstalujesz patcha to zmiany zostaną wprowadzone bez potrzeby zaczynania od nowa... jesli to prawda to 3 tyg stracone na czekanie na ten patch...
|
Może zmienili ? Jak dotąd należało grę załadować od nowa... zresztą co nagle masz nowych zawodników w karierze ? Chyba coś nie tak... może jest wyjątek w tym patchu bo on będzie tylko poprawiał błąd europejskich... Nie wiem i sam czekam cierpliwie...
|
2009 jest grą słabą. Ja dalej męczę 2008, sezon 2020/21 ;)
|
Nie słabą a raczej... zbugowaną. Mam nadzieje, że patch wyjdzie na dniach.
|
poprawiał bedzie błędy w lidze polskiej ( te ze tylko 3 druzyny graja w pucharach), asysty bramkarzy, wiecej bramek bedzie strzelać sie, mniej kontuzji, i ten bug w taktyce;) tyle mi wiadomo :) ale czekam na tego patcha :) zagram od nowa :) i bedzie good mam nadzieje;)
|
Cytat:
wczesniej tam grałem jkimiś Leverkusenami czy Chelsea(przed Abramowiczem) mnie sie Polska znudziła i nie narzekam na te błędy co wy:-P |
Polska liga jest strasznie nudna. Poza tym meczy mnie nieustanny brak chceci przyjsca do Wisly kogos ciekawego.
Zawsze najwieksza frajde mialem zaczynajac w 5 lidze angielskiej. W ciagu 2 sezonow awansujesz 2 klasy w gore i napewno pojawi sie w koncu oferta z klubu zaplecza Premiership. W wiekszosci przypadkow te druzyny beda dysponowac niezla kasa na transfery.A jak awansujesz do Premiership??? Hoho... Choc teraz preferuje wybrac zespol z czolowki innego kraju i nim sie pobawic. Olympiakos, AS Roma, Nantes,Valencia, Betis. Nie gralem nigdy w lidze niemieckiej i holenderskiej. Wiem ze wymagania taktyczne wobec twojej druzyny naprawde sie roznia w zaleznosci od ligi. A z ta edycja 2009 poczekam az beda patche i nie bedzie wiecej takich jaj o ktorych tutaj czytam. |
jedTS Ty uważasz że nikogo ciekawego sie nie zwerbuje do gry np: do Wisełki ? Hmm niezgodze sie , no chyba ze mówisz o graczach z pierwszych jedynastek mocniejszych drużyn. Bo talencików można sporo znaleść :)
|
Pograłem w tego FM 09 i szczerze jestem bardzo ale to bardzo zawiedzony.
No nie wiem ale jakoś bardziej podchodził mi FM 08. Jak na mój gust zamiast krok w przód to dwa kroki do tyłu. No ale może innym pasuje. Amen. P.S. Do Wisły bez problemu przeszedł mi Kallon i to za mały kontrakt. Druga sprawa, że grał jak ostatnia ciota i po sezonie odszedł.:-P |
Ja mogłem pozyskać Tristana ( o ironio :) ) ale funduszy mi nie stykło. Ale i tak mam zgraną pake. Najstarszy zawodnik w pierwszej jedynastce to 26 lat :) :P
|
Jest juz łatka 9.2.0 :) 300 mB tylko ma :) więcej na stronie
http://www.cmrev.com/ |
|
no za 50 min bede miał i pogram w końcu porządnie :)
|
a ja musze isc do pracy i sobie nie pogram ;(
|
Nareszcie! Będzie potrzebny crack albo obraz płyty po zainstalowaniu łatki jeśli gra jest od wujka Torrenta?:D
Prędkość ściągania z rapida 60 kb/s :shock:... @janko; pytałem czy jeśli mam gre - nie ze sklepu - to czy będzie mi potrzebny crack po spatchowaniu gry. |
Kamson z rapidshare ściągnij a nie z torrenta
|
Trzeba będzie zaczynać od nowa czy patch będzie działać w już rozpoczętej grze??
|
Cytat:
może za wyjątkiem tego ze urlopu nie moge wziąśc. Gry samej nie skopali tylko Polską lige:P |
no to zapowiadają się fajne święta, o ile będzie crack.. bo narazie chyba nie pójdzie?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Heh FM 09 jest taki sam jak FM 08 wiec nei wiem czemu mowicie ze badziew? FM 09 ma kilka dodatkowych opcji wiec moze byc taki sam lub lepszy
|
Badziew bo wszystko przegrywasz:lol:
|
Jakby ktoś znalazł takie cudo zwane crackiem, pod 9.0.2 to prosze o priva.
Co do powyższych komentarzy; FM2009 to badziew, z taką ilością bugów nie da sie grać, mam nadzieje, że 9.0.2 je wyeliminuje i okaże sie, ze to najlepsza odsłona FMa. |
Ja mam orginalnego i poki co gram lige hiszpanska Betisem ,jestem kolo 7-9 miejsca ,bugów nie zauwazylem zadnych a napewno wiekszych(wiem ze liga PL sa klopoty ale maja to naprawic)
|
http://gry.onet.pl/1884178,,Football...wiadomosc.html
juz sie napaliłem zeby obie w to pograc przez neta, ale gdy zobaczyłem ze trzeba płacic ok 150 zł(30 funtów) za 4 miesiące gry to wale takie granie jeszcze pewnie zażyczą sobie 100 za pódełko. mam nadzieje że jakoś sie da i polacy zrobią dla Polaków specjalny serwer na którym bedzie można grac tylko na pódełku. cena to przesada.... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl