![]() |
Banasik napinaczu chyba za mocno się zjarales wieśniaku, hamuj bajere. Z jednej strony karny dla chelsea z drugiej nie było kartki czerwonej dla Abidala. Gdyby ten dwumecz był w innej kolejności to nie byłoby tego całego pieprzenia, bo sędzia okradł Barcelone w pierwszym meczu. A to że masz większy szacunek do parchow niż do Barcy to wybacz, ale zachowaj dla siebie. Bez odbioru biedactwo
|
czerwona kartka < TRZY KARNE
przy 3-0 by sobie putki nie pohulały co do Krisa - tak, mam wiekszy szacunek do parchów niż do barcelony i nie zachowam tego dla siebie. co do "wiesniaka i biedactwa" to może lepiej spakuj się na jutro do szkoły a nie wygaduj głupot "szefuńciu" |
Maksymalnie to bym dla Chelsea dał jeden rzut karny(ten za ręke Pique) nic wiecej.Czerwona kartka z kapelusza dla Abidala i się wyrównało.
|
Gdzie ty widziałeś 3 karne? Czelpsiaczki byłyby załatwione jakby w pierwszym meczu sędzia nie okradł Barcelony
|
Cytat:
Żeby nie było offtopu. Finał arcyciekawy. Pytanie jaka jest realna dyspozycja Barcelony, czy ta z dzisiaj, czy ta z soboty. Z tego co tu czytam, np. po wypowiedzi ToTylkoJa, niestety nie mogąc oglądnać pierwszego meczu, widze, że po prostu szczeście, które Chelsea miała w Barcelonie sie od niej odwróciło. Zresztą oni juz mieli wystarczająco dużo fartów. Mam nadzieję, że MU obroni tytuł, po ładnym meczu:) Myśle, że spotkaja sie 2 najlepsze obecnie druzyny na świecie. Pozdrawiam |
dwie reki oraz popychany Drogba w polu karnym ewidentnie przez bodajrze pike (nie chce mi sie sprawdzac jak sie pisze nazwisko tej putki)
W finale tylko jeden wynik - wysokie zwycięstwo ManU, bo to oni grają najlepszy futbol na swiecie i pokazują to w lidze i LM |
Cytat:
Przypomnę: niepodyktowany karny dla Barcy za faul na Henry'm. Eto w 42 min wychodzi sam na sam a sędzia gwizdze spalonego, którego nie było w tym meczu czerwo z dupy dla Abidala. Jak widać, los lubi być sprawiedliwy. Zapomniałbym też o sytuacji sprzed lat, kiedy to VV był faulowany a Terry strzelił gola dającego awans Chelsea:] pozdrawiam i mniej nerwów |
ToTylkoJa
zsumujmy błędy przyjmijmy że z tych sytuacji które opisujesz padły dwie bramki dla putek, 2-0 ale kiedy łysy norweg odgwizdałby wszystko w tym meczu to byłoby 4-1 dla Chelsea i awans |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale jezeli spekulujemy to mamy na uwadze, że NIE BYŁOBY po wszystkim.
i po raz kolejny tłumaczę - 3 karne bo: dwie ręki popychany Drogba w polu karnym |
Koledzie Banasikowi polecam spacer naokoło bloku i kubeł zimnej wod, boś się deka zagotował. A sądzę, że jak wpadnie mod to chętnie da Ci trochę czasu na ochłonięcie ...
Co do meczu to takie chwile uwielbiam. Emocje związae z awansem w ostatniej chwili sąo wiele fajniejsze niż pewne prowadzenie cały mecz ... :) No i ta radość Guardioli :) Tylko teraz mamproblem komu kibicować w finale ... Bo obie ekipy są akurat tymi, którym zawsze kibicuję za granicą ... Co będze to będzie, wygra lepszy. Ale zapowiada się święto piłki! |
Żmijko - niechaj mod wpada, jesli ja mialbym dostac za cos takiego bana to trzy czwarte forum powinno odpoczywać po każdych straconych przez Wisłę punktach.
Porównajcie styl gry ManU z wczoraj i dziś putek i macie najlepszy zespół Europy wyłoniony |
To myślisz że gdyby Barca grała w 11 pozwoliła by sobie na te niby karne(1 tylko słuszny)?? ale nie 4 czy 3 jak napisałeś, a poprzedniego meczu chyba też nie widziałeś.
|
banasik zamierzasz tak teraz plakac po forum przez pare dni ? Chcesz byc obiektywny to popatrz tez ta druga strone.
I z ciekawosci, ile masz lat ? E: Teraz rozumiem, "real madrid fan" :lol: 6-2 boli nadal :) |
styl ManU było widać, jak ostatnio grali z Barcą, która była w kryzysie. A MU ponoć miało najlepszą ekipę w dziejach ;)
Poza tym Barca dziś była osłabiona i to nieźle. Brak Henry'ego, Marqueza i Puyola. Z konieczności Toure poszedł na obronę, Iniesta zamiast rządzić w środku pola, to musiał łatać dziurę po Henrym. Chelsea takich kłopotów nie miała na SB. A mimo to i tak się murowali, gdy Barca gała w 10...i to u siebie hmmm. |
Cytat:
Cytat:
|
staram sie patrzec, patrze i widze:
przewage Chelsea przez cały mecz karne JEDEN celny strzał barcelony w dodatku był to klasyczny "wacek" mic - mam na tyle lat, żeby móc zgodnie z prawem pić alkohol na całym świecie, zadowolony z odpowiedzi? |
Putka tu putka tam...rywala trzeba szanowac. Czujesz sie lepiej wyzywajac klub?
Jak widze jestes fanem Realu i mozesz nadal przezywac lansko jakie dostal od Barcelony. Barcelona grala jak juz pisalem slabiej, sedzia byl do niczego itp itd. Ktos kto jednak pisze o trzech karnych musi odwiedzic okuliste. 100% jedenastka to byla reka Piqué i nic wiecej. Czerwona kartka tez zupelnie z kosmosu. W pierwszym meczu sedzia mylil sie w druga strone :) Tak czy siak, jak juz ktos wspomnial gdyby napastnicy u niebieskich mieli wiecej dokladnosci to by nikt o karnych nie pamietal. Licze ze w finale wygra Barcelona. Czekamy tylko na wysyp 15 letnich fanow Chelsea ktorzy kibicuja jej od 30 lat i twierdza ze ten mecz zostal sprzedany :D |
Sory za pomyłkę ale, ten koleś mnie słabi.
|
Ja nie wiem w jaki Ty mecz ogladałes,Barca prowadziła cały czas gre a Czelsi się tylko broniła i grała typowy anty futbol.
|
Barca pokazuje w tym sezonie wszystko. Gra do końca z Valencia czy Chelsea a z drugiej strony gromi rywali jak Real czy Sevillę. Abstrahując w ogóle od tego że błędy mniej więcej rozłożyły się w dwumeczu po równo (skąd wiesz banasik że zamiast Eto'o w polu karnym nie stał by Abidal który wiedziałby lepiej jak się zachować w polu karnym a nie powinien dostać czerwa?) to chelsea odpadła zasłużenie, za chamską grę w pierwszym meczu, typowa dla MAŁYCH drużyn grających na boisku lepszego o klasę przeciwnika. Aha i może wspomnij jeszcze o debilu ballacku, na którym chyba się wzorujesz.
|
mic - tak, Real Madrid fan, 2-6 bolało, ale już to przebolałem, bo zorientowałem się z taką obroną Real niczego nie osiągnie
kreseq - reka pike raz oraz to co stało się w 96 minucie (uderzył lecącą w światło bramki piłkę ręką, gdyby nie zainterweniował, to valdes musiałby sie napocić, lub prawdopodobnie wpuściłby bramkę EDIT: Kris - drużyny które grały ofensywnie na camp nou dostawały trzy sztuki na wejście. Chelsea zagrała porządnie na wyjeżdize a u siebie przycisnęła i nie wiem co masz do Ballacka, który wiedział ze w tym momencie łysol odbiera im finał LM? PotiWisla - mam nadzieje ze piszesz o 1. meczu |
Cytat:
Co to jest "klasyczny wacek" ? Gol Chelsea - spadala pilka, kopnal i wpadlo. Chyba nie uwazasz ze wlasnie tak chcial strzelic? 2 cm wyzej i nic by nie bylo Jak masz tyle lat ze mozesz pic ten alkohol wszedzie to zachowuj sie tak, bo narazie cholernie sie zalisz bo boli Cie ze to Barcelona wygrala a nie Chelsea przegrala. Czasem antyfutbol wygrywa, tym razem naszczescie tak nie bylo Poza tym, jak mozna kogos cisnac w meczu, w ktorym posiadanie pilki jest 30-70 %? Nie rozumiem. Moze wytlumacz mi, bo piszesz ze cisneli, wiec ja sie zapytam Ciebie, co im dalo to cisniecie ? Bramka Barcy strzal zycia ? Raczej normalna bramka, takie czesto padaja na stadionach. |
http://www.blaugrana.pl/zdjecia/news...b6657f8008.jpgZ nieopisanym żalem zawiadamiamy, iż po nagłej, niespodziewanej, zapoczątkowanej w ubiegłą sobotę chorobie, w dniu 06.05.2009 umarł antyfutbol.
Pogrążeni w smutku i łączący się w bólu z przyjaciółmi z Madrytu kibice klubów angielskich |
Cytat:
A ja przypomniałem sytuację sprzed roku, kiedy to mocarne MU męczyło się z Barcą w kryzysie, której nic nie wychodziło. edit: właśnie zapomniałem również o sytuacji z pierwszego meczu, kiedy to Ballack faulował wychodzącego prawie na czystą pozycję Inieste. Faul odgwizdał, tylko zapomniał wyciągnąć żółtą kartkę...a, że Ballack już miał żółć, to wiadomo co to oznacza |
http://www.youtube.com/watch?v=DsxB2hRLI58 - to dla tych, ktorzy mowia ze nie bylo reki w ostatniej minucie, ewidentny lokietek. Pilkarze Barcy grali w tym spotkaniu w siatkowke :D.
http://www.youtube.com/watch?v=Iq_PxjLcsnM - Drogba ladnie to podsumowal. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
obie bramki w moim odczuciu przypadkowe, strzały życia po prostu for_fun_ pokazał wam powtórkę po raz kolejny, dalej mówicie że powinien być tylko 1 karny? |
Nie wiem,poprostu nie wiem jak kibice Chelsea mogą mówić ,że ich zespół był lepszy. Świat się kończy. Sędzie mógł podyktować karnego bądź nie mógł. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Kibice Chelsea widzieli 2 karne,ale nie widzieli też nurkującego Anelki i czerwonej dla Abidala. Gdyby sedzia gwizdnął tą jedenastkę to takie same protesty byłyby z drugiej strony,bo...gdzie mają sobie te ręce wsadzić piłkarze jeśli trzymając je przy sobie są nastrzelani . Bo niech mi ktoś powie-jaki cel miał Anelka przy ręce Pique kiedy podniósł pilkę a wokoło był tylko on i obrońca? Tak czy inaczej-antyfutbol pokonany.
|
Skoncz pisac non stop o tych "putkach" bo wychodzisz na wielkiego frustrata.
Jakby nie byl to mecz Chelsea-Barca tylko Izolator Boguchwala - Inter Gnojnica tez bys tak plakal ? Czy tylko boli Cie wygrana Barcy ? Z mojej strony ciesze sie bardzo ze antyfutbol przegral. Poza tym karny to nie bramka |
Chodzi mi o to że prawie pobił sędziego kiedy ten nie podyktował karnego, normalnie wzór profesjonalizmu. Powinien za to czerwo dostać. Czy nasi piłkarze w Atenach zaatakowali w ten sposób tego Rileya? Stawka była taka sama! My kibice możemy się ponapinac na forum ale ballack nie miał prawa zrobić tego co zrobił. Skoro możesz pić to idź do monopolowego za róg kup sobie skrzynkę browaru i przy niej usnij bo już nawet Chelsea nie potrafiła Ci sprawić radości niszcząc "tą slabiutka skorumpowaną grająca bez stylu putke farsę" :)
|
Cytat:
|
Cytat:
NABIĆ RĘKĘ (co wykonał) i wywalczyc rzut karny po prostu!! w polu karnym obrońcy zazwyczaj trzymają rece za plecami żeby właśnie nie być "nastrzelonym" odnosnie drugiego karnego: w świetle przepisów jeżeli zawodnik zagraniem ręką powiększa swoją powierzchnię i blokuje dostęp do bramki to jest rzut karny |
Ale jaki antyfutbol i jaki piekny futbol? Chyba, ze to pierwsze w wykonaniu Barcy(1 celny strzal na bramke w calym meczu i kompletna bezsilnosc), a Chelsea tworzyla sobie sytuacje za sytuacja(szkoda, ze niewykorzystane, ale jesli pilkarze z Katalonii caly czas fauluja...).
Nie ma natomiast watpliwosci, ze Man Utd rozniesie Barcelone w finale i chyba tylko dlatego obejrze ten mecz, bo po tym co dzisiaj obejrzalem odechciewa sie ogladania meczow pilkarskich. P. S - Widze, ze niektorzy od niedawna ogladaja pilke, ale polecam obejrzenie spotkania z MS 98 Wlochy - Chile i co tam robi Baggio, i co robi sedzia...takie karne sie odgwizduje, a tutaj byly ewidentne conajmnie 2, bo w pierwszej polowie Toure ciagnal Drogbe za koszulke, az w koncu go powalil w polu karnym. Polecam porozmawiac o tych sytuacjach z ekspertem, a najlepiej zawodowym sedzia pilkarskim :). |
Aha...no to tak na marginesie gratuluje piłkarzom Chelsea umiejętności piłkarskich skoro będąc jeden na jeden z obrońcą rywala wybierają oszkuiwanie. A decyzja o rzucie karnym po nastrzelonej ręce pozostaje w gestii i interpretacji arbitra-ten podjął taka a nie inną decyzję. Nie każdy musi zabijąc piłkę nożną. Czasami warto poprstu grać,a nie liczyć na korzyści po kontrowersyjnych decyzjach. Antyfutbol plus sedzia? Nie za wiele?
|
banasik czemu nie płakałeś po meczu Real Barca, gdzie sędzia nie podyktował karnego za faul na Inieście? Od kiedy jesteś taki sprawiedliwy? I nie obchodzi mnie to, że Barca prowadziła. Karny to karny, czyż nie?
|
Cytat:
|
A kibicom Cheslea ,proponuje przewietrzyć sie, frustracja jutro bedzie mniejsza. Mecz sie skończył,rozumiem bardzo Wasze rozczarowanie-trudno. Sam wiele razy to przeżywałem,jednak warto przyjąć to z honorem. Zmierzyly się dwie silne drużyny. Jedna z nich zagra w finale.Tyle. Ten dzień tak jak po pogromie w Madrycie jest dla Kibiców Blaugrany.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl