![]() |
Cytat:
Caritas dużo inwestuje w luksusowe nieruchomosci Fajne inwestycje do ubogich Super luksusowy hotel we Wrocławiu http://pl.wikipedia.org/wiki/Hotel_i...I_we_Wrocławiu http://www.mostostal.waw.pl/uploads/...9fb7154c80.JPG http://www.mostostal.waw.pl/uploads/...2682545da9.JPG Ubodzy tego świata http://blogi.newsweek.pl/Tekst/naluz...as-palace.html Dodać trzeba że Caritas to pół miliarda rocznie! A i przektęty na duża skalę też tam znajdziesz http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt |
Przeciez Domin napisal ze ze zlotowki na Caritas idzie 90 groszy na to na co powinno pojsc. Z twojego pol miliarda rocznie wg tego pojdzie 450 milionow rocznie. Z Owsiaka 52 miliony z zeszlego roku czyli 26 na dzieci reszta .... wie gdzie tak naprawde ale zostaje 26 milionow. Nie wiem co tu porownywac.
Druga strona medalu jest taka, ze kazdy moze dac swoje pieniadze na co chce. Polski motloch i tak w sumie daje kazdego roku w podatkach, zusach, skladkach i innych haracze zlodziejom wiec jeszcze jeden jakajacy sie nie zrobi im roznicy. |
Cytat:
|
Cytat:
Caritas jest to katolicka organizacja, którą w Polsce kieruje Konferencja Episkopatu Polski, a ci panowie mają lepkie rączki i nie muszą się rozliczać. |
Cytat:
|
Panowie sprawa jest prosta, nie dajemy się robić w konia i nie wrzucamy do puszek dla oszusta Owsiaka i jego żonki, aby żyło im sie lepiej. W normalnym kraju siedziałby już w kiciu, za defraudacje pieniędzy zbieramych w publicznej zbiórce. Ale ten synuś rodzinki milicyjnej od lat jest prowadzony przez służby, by kanalizować radykalne nastroje młodziezy. Gdy ludzie siedzieli w więzieniach on się bawił i wygłupiał w "uwolnić słonia" itp. bzdety. Zwykły frajer robiący ludzi w bambuko. Dziwne, ze tzw. "niezależny sąd" nie wymusił naq nim ujawnienia ksiąg rozrachunkowych z WOŚP. Szkoda tylko naiwnych dzieci, które sa wykorzystywane stojąc na zimnie gdy tymczasem ten cwaniak przelewa sobie kasę na swoje zbytki.
|
Ale i tak najlepsza to Fundacja Lux Veritatis. Realizuje potrzeby o. Rydzyka.
http://s2.flog.pl/media/foto/4885992...szy-kolaz-.jpg Ten zameczek do niedawna był ruiną, Caritas pomógł go wyremontować. Jak myślisz służy on biednym, chorym, bezdomnym? Dodam że zamieszkuje go proboszcz tejże parafii. Gwiaździsty nie znam żadnego biednego, ani bezdomnego który powiedział by że dzięki Caritasowi stanął na nogi. Tego chyba nie czytałeś skoro twierdzisz że warto im kasę dawać. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt |
Cytat:
|
czy nijaki york nie wie, że linków do GÓWNO PRAWDA nie wklejamy na tym forum ? Zresztą wiarygodność tego gówna, szmatławca jest równa Trybunie Ludów z czasów PRL I, a jej redaktorzyna to zwykła menda pokroju Urbana. Jest to zwykła gadzinówka, która nadaje się do rozpalania kominków.
Zresztą Rydzyk nie jest wspierany przez wszystkich świętych II PRL, wszystkie media tego PRL II, ani autorytety tego pseudopaństwa...Rydzyk nie zbiera wszędzie, nie ma darmowego czasu w większości tv, nie wspierają go naiwne tłumy zmianipulowane przez mendy typu Lisa, Michnika (Szechtera), Wierlowieyską, Żakowskiego, Najsztuba, Paradowską, itp. |
Cytat:
Wszystkie spółki, które tworzone są wokół WOŚP naprawdę zastanawiają. WOŚP, Owsiak, media i "autorytety" to symbole tego zdegenerowanego państwa. |
@domin_czyzyny Jak myślisz jakie urządzenie uratowało życie wyziębionego Adasia?
Powiedz to rodzicom Adasia że WOŚP jest be. Cytat:
A teraz prawicowe szczujnie ,marzące o kataklizmie, nie mogą strawić fenomenu Owsiaka. Co się przez te kilka lat takiego wydarzyło! Cytat:
|
a czy Ty głąbie nie rozumiesz, że każdemu pracującemu te złodzieje z Wiejskiej kradną po kilkaset złotych m.in. na opiekę zdrowotną i jest to ich pi.rdolony obowiązek, żeby zapewnić tą opiekę na należytym poziomie ?
Uwielbiam ten argument - jaki ten Owsiak fajny bo kase zbiera. De facto w małym promilu robi to co z marszu powinno być robione przez państwo i wynosi się go na piedestał bo działa w zastępstwie państwa. Przy okazji sporo przytulając dla siebie. A za jak to nazywasz "kaczych" rządów jaki i "donaldowych" grał bo nikt się do tej pory nie interesował tym krętaczem. Wielgucki to zrobił jako pierwszy (albo jako pierwszy ujawnił) i obnażył jakie krętactwa Owsiak robił i robi. Nie dał się zakrzyczeć Owsiakowi i jego fanatykom, nawet proces wygrał nie wiem czy wiesz. Jak nie wiesz to poczytaj uzasadnienie i później pierdo.l swoje kocopoły. I jak Wielgucki domagał się żeby Owsiak ujawnił księgi finansowe WOŚP-u to przyniósł jakieś pudła na sale, ale nikomu nie pozwolił do nich zajrzeć, kabaret :lol: Chcecie pomagać to pomagajcie bezpośrednio. Jaka jest teraz idea tegorocznego WOSP-u ? Ludzie starsi ? Prosze bardzo, wystarczy znaleźć w necie odpowiednią organizację która zajmuje się tym problemem i im wpłacić kasę. Na pewno należycie ją wykorzystają. |
Cytat:
Te "kacze rządy" , mimo że nie moje ulubione, to były rządy w których władza kierowała się polskim interesem, a nie interesami korporacji miedzynarodowych, kapitału międzynarodowego i finansjery. Kaczyński podpisał niestety Traktat Lizboński i za to nie jest z mojej bajki, ale jeszcze kilanaście lat i tą sprawę mam nadzieje uda się Polsce rozwiązać i opuścić UE, w momencie jak będziemy musieli do niej dopłacać. Wtedy Polacy się obudzą. |
Caritas daje kasę na szczytne cele, np. pomodli wyremontować rezydencje abp. Leszka Głodzia
Nie wiem tylko czy te daniele do jego liczącego aż 3 tys. metrów kwadratowych ogródka też kupili. Cytat:
|
Zastanawiam sie po co Wy dyskutujecie z tym trolem? Przeciez nie ma to najmniejszego sensu.
Swoja drogą to jest jakas farsa że gość wkleja wszystko z gówna wyborczego i jeszcze egzystuje na tym forum |
sergio na przekór tobie i tobiebodobnym ( i tym z Frondy też) w tym roku także wesprę Owsiaka.
Pokazując tym samym że te dwa długopisy karnowscy mózgu mi nie uszkodzili. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie chcesz nie dajesz kasy, ale nie krytykuj tych co dają bo to nie z twojego portfela idzie. Co innego ochrona kaczej dupy, w tym wypadku wszyscy płacimy. |
Wklejasz linki z g...a , a owsiakowi dawaj ile chcesz ,bierz puszkę i na mróz ,ku chwale owsiakowemu imperium
|
Yorkusiu to złego jest w obronie WOŚP i Owsiaka, że tym samym stajesz w obronie złodzieja i manipulatora, który żyje na dobrym poziomie dzięki zbiórkom publicznym co możesz przeczytać w uzasadnieniu wyroku, który zapadł na podstawie dokumentów przekazanych przez samego Owsiaka. Jeśli nie miałeś do czynienia z żadnymi NGO-sami to pewnie nie wiesz, że zdecydowana większość fundacji i stowarzyszeń działa non-profit przeznaczając pieniądze na cele statutowe i ich obsługę bez nabijania prywatnej kabzy co ma miejsce w przypadku Owsiaka.
|
Cud, pierwszy raz zgadzam się z warszazwiaczkiem obawiam się ze jak zwykle u niego to koniunkturalizm
|
Cytat:
Owsiak jeszcze coś pożytecznego kupi. (i to w szpitalach widać) Wolę Owsiakowi dać niż temu: – Były tańce, śpiewaliśmy, a przy takich okazjach jest też moment, gdy składa się życzenia. Więc były koperty i ofiary pieniężne – tak Andrzej Jaworski, poseł PiS i niedoszły prezydent Gdańska, opowiadał o urodzinach Radia Maryja w Radiu Zet. |
Cytat:
|
Nie wiem czemu, gdy pojawia się temat Owsiaka to zaraz musi zostać podany na tacy Rydzyk jako argument ad absurdum. Dobrze wiesz, że ja Rydzyka uznaję za szkodnika KK w Polsce i nie muszę podpierać się takimi przykładami, aby prowadzić dyskusję o Owsiaku.
Sytuacja z Owsiakiem jest na tą chwilę klarowna, gdyż jego wkład w polską służbę zdrowia to ledwie promil z kilkudziesięciu miliardów złotych rocznie przeznaczanych na ten cel, a oskarżenia względem Owsiaka są na tyle poważne, że trudno przejść obok zarzutów o malwersację kilku milionów złotych rocznie. Teraz warto tez przytoczyc swieze oskarzenia Owsiaka postawione przez Tomasza Lipinskiego (tak, tego o hymnu PO o zbijanie fortun przez zespoly i kabarety na rzekomo charytatywnej imprezie. Kilka lat temu byl już podobny temat zwiazany z Doda, czy zespolem Feel, ale wtedy nie pociagnieto tej calej historii, bo Owsiak byl tematem tabu. Yorkus jak widzisz dla mnie nie ma problemu, ze wyciagasz przykladowo Rydzyka z szafy, gdyz dla mnie, czyli osoby nie zarazonej lemingowa, ani moherowa herezja wolne myslenie jest podstawa co pozwala mi zarowno Owsiaka, jak tez Rydzyka oskarzac o przekrety. Sorka za brak dalszych polskich znakow, ale zmogla mnie grypa od wczoraj i już tylko ostal mi się dzialajacy tablet bez spolszczenia. |
Na całym świecie działalność charytatywna jest po prostu dobrym biznesem, gwarantującym kierującym fundacjami i stowarzyszeniami bardzo wysokie zarobki. Wystarczy część wpływów przeznaczyć na badania czy wyposażenie dla biedaków i resztą można dysponować dowolnie, korzystając przy tym z ulg podatkowych, ogrzewając się w blasku sławy i nawiązując lukratywne kontakty i kontrakty, bynajmniej nie charytatywne.
Cytat:
To w ochronie prezesa PiS pojawił się człowiek z wyrokiem karnym na koncie i po odsiadce. Nie ma pozwolenia na broń ani licencji pracownika ochrony, a dwa lata temu był ścigany listem gończym. Dobremu człowiekowi ochrona niepotrzebna. |
Cytat:
|
Szkopuł w tym, że nie jest na całym świecie przyjęte, że prezesi fundacji dobroczynnych robią ogromne majątki. Nawet na przykładzie polskich fundacji przykład Owsiaka jest patologiczny, bo ani PAH, ani fundacja "Budzik", ani mniejsze fundacje nie zabierają tych milionów do siebie, a praktycznie każdy grosz przeznaczają na leczenie i pomoc.
Owsiak jest patologią, a każdy taki rak trzeba wyciąć z chorego systemu. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie. |
Cytat:
http://panoramafirm.pl/fundacje_charytatywne Ale nie ma bardziej prześwietlanej od Owsiakowej. Więc nie ma porównania co robią z kasą inni np. Fundacja Polsat czy Fundacja TVN Tak jak nie wiadomo na co idzie kasa z Fundacji Prasowej "Solidarność" której założycielem jest J. Kaczyński. http://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacj..._"Solidarność" Fundacja Prasowa "Solidarności" pod lupą prokuratury Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-...ampaign=chrome A co z fundacją Nowe Państwo. Fundacja istnieje od kilkunastu lat. Ma duży majątek – w połowie lat 90. przejęła dwa biurowce w centrum Warszawy. Skład rady: przewodniczący Jarosław Kaczyński oraz dwaj członkowie: abp Tadeusz Gocłowski i były prezes Polskiego Radia Krzysztof Czabański. O niej wiem tylko że zadaniem fundacji ma być „propagowanie myśli społecznej Lecha Kaczyńskiego " |
Naprawdę chyba pomyliłeś tematy, gdyż tak jak napisałem na początku dyskusja toczy się Owsiaka i jego fundacji, a nie Waltera, czy Kaczyńskiego.
W tej dyskusji jest sporo faktów znanych, a nowe czekają na wyjście na światło dzienne o czym ma lada moment poinformować Piotr Wielgucki. Także nic tylko brać pop corn i śledzić najświeższe nowiny ;) |
Odnośnie fundacji na zachodzie po prostu robi się ratingi ile % dana organizacja przeznacza pieniędzy na cele statutowe związanych z działalnością. 54% w przypadku Owsiaka to wynik żenujący. Już nawet znienawidzona przeze mnie Dymna z "Mimo wszystko" na cele statutowe przeznacza ok. 75%.
|
Cytat:
W sprawozdaniu finansowym z 2012 roku czytamy, że Orkiestra zebrała 50,6 mln zł. Na sprzęt dla kliniki Budzik wydała 2 mln, na zakup sprzętu dla oddziałów neonatologicznych i pediatrycznych 33,7 mln, na zakup sprzętu w ramach Programów Medycznych oraz Programu Edukacyjnego "Ratujemy i Uczymy Ratować" - 12,3 mln. Koszt przeprowadzenia zbiórki wyniósł 2,6 mln zł. Oznacza to, że na cele charytatywne przeznaczono 95 proc. zebranych pieniędzy. Skonczcie już z ta propagandą dotyczaca WOŚP |
Twoje natomiast to oficjalka wośp czy jeszcze coś innego? :D
I nie ma to jak podać dane sprzed 2 lat ;) |
Cytat:
|
Cytat:
a WOŚP jak WOŚP. Wrzucę parę złotych do puszki - moje dzieci leżały w inkubatorach zakupionych przez nich. |
Cytat:
Aby faktycznie zrobić dobry uczynek zarejestruj się tutaj: http://www.dkms.pl |
Wczoraj w TV Republika w programie Anity Gargas był zaproszony p. Wielgucki, bloger Matka Kurka, który przed sądem wygrał sprawę wytoczona mu przez Owsiaka. Z dokumentów jakie przedstawił (zrobił to tez przed sądem) wynikało, ze ten oszust Jureczek na zakup sprzetu wydawał 1/3 pieniedzy ze zbiórki a 2/3 przelewał na najpierw swoja firme prywatną "ŻĆwierćmrówki", potem jak już dobrze ta mrówka podżarła kasy była firma "Mrówka Cała", następnie "Złoty Melon" a teraz jak się zrobiło głośno to załozyli z żoną "Jasną Sprawę". Wielgucki pokazał w dokumentach przebieg transakcji finansowych czyli dojenie kasy z WOSP przez jego (i żony) firmy. Pokazywał dokumenty, że WOŚP tak naprawdę finansowana jest przez samorządy lokalne, które płacą kasę podatników na koncert zespołów, które na nich wystepują, że koszt tej zbiórki jest nawet niższy niż wydatki na jego organizację.
A kabaretem były odpowiedzi Jureczka przed sądem, gdzie nie pamiętał kto go w swoich firmach zatrudniał :). Jednym słowem cyrk. W każdym normalnym kraju siedziałby już dawno w pierdlu. |
Podrzuc linka jak jestes/bedziesz w stanie. Chetnie sobie obejrze.
|
A czy ten bloger "Matka Kurka" to ten sam który napisał:
Cytat:
Matka Kurka napisała: Epitafium dla Kaczyńskich. ?Zabiła Was: głupota, nienawiść, patologia i małość. Spoczywajcie z dala ode mnie?. Uwaga jad! http://kontrowersje.net/tresc/epitaf...wajcie_z_dala_ Jeśli to o tego samego człowieka chodzi, to zaczynam mu wierzyc! Jeżeli ktoś wierzy w to co ten pan napisał o Owsiaku to musi wierzyć w to co o Kaczyńskich pisał. |
Cytat:
|
Yorkuś to właśnie jest wiarygodność, że mógł opluwać Kaczyńskiego, a teraz walczy z Owsiakiem. Jakby pisał peany na temat Kaczyńskiego, później wylewał pomyje na Tuska, groził Biedroniowi, a teraz walczył z Owsiakiem to mógłbym go uznać za pisowskiego oszołoma ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl