Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   WOŚP w Krakowie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3911)

york09 06.01.2015 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1386571)
Pamiętajcie, że z każdej Waszej 1 zł, WOŚP przeznacza dla dzieci ok. 50 groszy, podczas gdy Caritas lub inne organizacje charytatywne ok. 90 groszy.

Zastanówcie się czy nie lepiej dać kasę komu innemu.

Z tym Caritasem to też bym sie ostrożnie wypowiadał.
Caritas dużo inwestuje w luksusowe nieruchomosci
Fajne inwestycje do ubogich
Super luksusowy hotel we Wrocławiu
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hotel_i...I_we_Wrocławiu
http://www.mostostal.waw.pl/uploads/...9fb7154c80.JPG
http://www.mostostal.waw.pl/uploads/...2682545da9.JPG

Ubodzy tego świata
http://blogi.newsweek.pl/Tekst/naluz...as-palace.html
Dodać trzeba że Caritas to pół miliarda rocznie!
A i przektęty na duża skalę też tam znajdziesz
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#BoxWiadTxt

użytkownikk 06.01.2015 12:11

Przeciez Domin napisal ze ze zlotowki na Caritas idzie 90 groszy na to na co powinno pojsc. Z twojego pol miliarda rocznie wg tego pojdzie 450 milionow rocznie. Z Owsiaka 52 miliony z zeszlego roku czyli 26 na dzieci reszta .... wie gdzie tak naprawde ale zostaje 26 milionow. Nie wiem co tu porownywac.

Druga strona medalu jest taka, ze kazdy moze dac swoje pieniadze na co chce. Polski motloch i tak w sumie daje kazdego roku w podatkach, zusach, skladkach i innych haracze zlodziejom wiec jeszcze jeden jakajacy sie nie zrobi im roznicy.

Kaan 06.01.2015 15:08

Cytat:

Pamiętajcie, że z każdej Waszej 1 zł, WOŚP przeznacza dla dzieci ok. 50 groszy, podczas gdy Caritas lub inne organizacje charytatywne ok. 90 groszy.

Zainteresowało mnie to. Gdzie można o tym poczytać?

york09 06.01.2015 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez użytkownikk (Post 1386577)
Z twojego pol miliarda rocznie wg tego pojdzie 450 milionow rocznie. Z Owsiaka 52 miliony z zeszlego roku czyli 26 na dzieci reszta .... wie gdzie tak naprawde ale zostaje 26 milionow. Nie wiem co tu porownywac.

Z tej reszty od Owsiaka można znaleźć sprzęt z serduszkiem w szpitalach. a z tej Caritasowej (450 mln) reszty to jedynie widuję świece do nabycia w kościołach na jakieś tam cele.
Caritas jest to katolicka organizacja, którą w Polsce kieruje Konferencja Episkopatu Polski, a ci panowie mają lepkie rączki i nie muszą się rozliczać.

cash_X 06.01.2015 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1386614)
Z tej reszty od Owsiaka można znaleźć sprzęt z serduszkiem w szpitalach. a z tej Caritasowej (450 mln) reszty to jedynie widuję świece do nabycia w kościołach na jakieś tam cele.

Owsiakowa hołota na żebrach obkleja prawie każdy sprzęt w szpitalu, tam gdzie ich tylko wpuszczą. Naklejka wcale nie oznacza, że został kupiony z wielkich żebrów. Niesiołowski nie napisał w notatce na jakie cele Caritas zbiera?

Gwiaździsty 06.01.2015 19:39

Panowie sprawa jest prosta, nie dajemy się robić w konia i nie wrzucamy do puszek dla oszusta Owsiaka i jego żonki, aby żyło im sie lepiej. W normalnym kraju siedziałby już w kiciu, za defraudacje pieniędzy zbieramych w publicznej zbiórce. Ale ten synuś rodzinki milicyjnej od lat jest prowadzony przez służby, by kanalizować radykalne nastroje młodziezy. Gdy ludzie siedzieli w więzieniach on się bawił i wygłupiał w "uwolnić słonia" itp. bzdety. Zwykły frajer robiący ludzi w bambuko. Dziwne, ze tzw. "niezależny sąd" nie wymusił naq nim ujawnienia ksiąg rozrachunkowych z WOŚP. Szkoda tylko naiwnych dzieci, które sa wykorzystywane stojąc na zimnie gdy tymczasem ten cwaniak przelewa sobie kasę na swoje zbytki.

york09 06.01.2015 19:46

Ale i tak najlepsza to Fundacja Lux Veritatis. Realizuje potrzeby o. Rydzyka.
http://s2.flog.pl/media/foto/4885992...szy-kolaz-.jpg
Ten zameczek do niedawna był ruiną, Caritas pomógł go wyremontować. Jak myślisz służy on biednym, chorym, bezdomnym? Dodam że zamieszkuje go proboszcz tejże parafii.

Gwiaździsty nie znam żadnego biednego, ani bezdomnego który powiedział by że dzięki Caritasowi stanął na nogi.
Tego chyba nie czytałeś skoro twierdzisz że warto im kasę dawać.

rafkur 06.01.2015 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1386620)
Tego chyba nie czytałeś skoro twierdzisz że warto im kasę dawać.

Akurat "tego" to nikt rozsądny nie czyta.

domin_czyzyny 06.01.2015 22:44

czy nijaki york nie wie, że linków do GÓWNO PRAWDA nie wklejamy na tym forum ? Zresztą wiarygodność tego gówna, szmatławca jest równa Trybunie Ludów z czasów PRL I, a jej redaktorzyna to zwykła menda pokroju Urbana. Jest to zwykła gadzinówka, która nadaje się do rozpalania kominków.

Zresztą Rydzyk nie jest wspierany przez wszystkich świętych II PRL, wszystkie media tego PRL II, ani autorytety tego pseudopaństwa...Rydzyk nie zbiera wszędzie, nie ma darmowego czasu w większości tv, nie wspierają go naiwne tłumy zmianipulowane przez mendy typu Lisa, Michnika (Szechtera), Wierlowieyską, Żakowskiego, Najsztuba, Paradowską, itp.

domin_czyzyny 06.01.2015 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1386595)
Zainteresowało mnie to. Gdzie można o tym poczytać?

w internecie jest tego bardzo dużo. O nieprawidłowościach pisze Matka Kurka, w zeszym roku pisała Fronda. Coraz więcej artystów też zaczyna mówić o prawdzie na temat Owsiaka i Jego rodzinki.

Wszystkie spółki, które tworzone są wokół WOŚP naprawdę zastanawiają.

WOŚP, Owsiak, media i "autorytety" to symbole tego zdegenerowanego państwa.

york09 07.01.2015 09:07

@domin_czyzyny Jak myślisz jakie urządzenie uratowało życie wyziębionego Adasia?
Powiedz to rodzicom Adasia że WOŚP jest be.
Cytat:

(...)- system opieki zdrowotnej nie pochyla się nad intensywną terapią noworodka. Robimy to my jako organizacja pozarządowa. Dowodem historia wyziębionego Adasia. Prof. Janusz Skalski przypomniał mi, gdy dzwoniłem z gratulacjami, że pierwsze płuco-serce (takie urządzenie, jakie uratowało życie Adasiowi), 23 lata temu kupiła Orkiestra. I to wyznaczyło standardy. Płuco-serce w Centrum Zdrowia Dziecka było wymieniane już pięć razy i zawsze przez nas.

Prof. Skalski powiedział mi przy okazji, że właśnie im się drugie płuco-serce zepsuło. Podjęliśmy decyzję, że przekażemy w darze szpitalowi nowe takie urządzenie. już je zamówiliśmy, będzie dostarczone za półtora miesiąca. Kupujemy je za pieniądze z zeszłego roku. Zawsze mamy rezerwę właśnie na takie zakupy. Decyduje o tym zarząd fundacji.
Dziwi mnie że kilka lat wcześniej Owsiak był polskim autorytetem.
A teraz prawicowe szczujnie ,marzące o kataklizmie, nie mogą strawić fenomenu Owsiaka.
Co się przez te kilka lat takiego wydarzyło!
Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1386638)

WOŚP, Owsiak, media i "autorytety" to symbole tego zdegenerowanego państwa.

Za czasów "kaczych rządów " też Owsiak grał i wtedy jakiego państwa to był symbol?

Krav 07.01.2015 09:25

a czy Ty głąbie nie rozumiesz, że każdemu pracującemu te złodzieje z Wiejskiej kradną po kilkaset złotych m.in. na opiekę zdrowotną i jest to ich pi.rdolony obowiązek, żeby zapewnić tą opiekę na należytym poziomie ?

Uwielbiam ten argument - jaki ten Owsiak fajny bo kase zbiera. De facto w małym promilu robi to co z marszu powinno być robione przez państwo i wynosi się go na piedestał bo działa w zastępstwie państwa. Przy okazji sporo przytulając dla siebie.

A za jak to nazywasz "kaczych" rządów jaki i "donaldowych" grał bo nikt się do tej pory nie interesował tym krętaczem. Wielgucki to zrobił jako pierwszy (albo jako pierwszy ujawnił) i obnażył jakie krętactwa Owsiak robił i robi. Nie dał się zakrzyczeć Owsiakowi i jego fanatykom, nawet proces wygrał nie wiem czy wiesz. Jak nie wiesz to poczytaj uzasadnienie i później pierdo.l swoje kocopoły. I jak Wielgucki domagał się żeby Owsiak ujawnił księgi finansowe WOŚP-u to przyniósł jakieś pudła na sale, ale nikomu nie pozwolił do nich zajrzeć, kabaret :lol:

Chcecie pomagać to pomagajcie bezpośrednio. Jaka jest teraz idea tegorocznego WOSP-u ? Ludzie starsi ? Prosze bardzo, wystarczy znaleźć w necie odpowiednią organizację która zajmuje się tym problemem i im wpłacić kasę. Na pewno należycie ją wykorzystają.

domin_czyzyny 07.01.2015 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1386649)
@domin_czyzyny Jak myślisz jakie urządzenie uratowało życie wyziębionego Adasia?
Powiedz to rodzicom Adasia że WOŚP jest be.

Dziwi mnie że kilka lat wcześniej Owsiak był polskim autorytetem.
A teraz prawicowe szczujnie ,marzące o kataklizmie, nie mogą strawić fenomenu Owsiaka.
Co się przez te kilka lat takiego wydarzyło!

Za czasów "kaczych rządów " też Owsiak grał i wtedy jakiego państwa to był symbol?

Takich spranych mózgów jest szczęśliwie coraz mniej. Owsiak jechał, bo każdy bał się poruszyć Jego temat w perspektywie finansów WOŚP oraz firm oplatających tą fundacje.

Te "kacze rządy" , mimo że nie moje ulubione, to były rządy w których władza kierowała się polskim interesem, a nie interesami korporacji miedzynarodowych, kapitału międzynarodowego i finansjery.

Kaczyński podpisał niestety Traktat Lizboński i za to nie jest z mojej bajki, ale jeszcze kilanaście lat i tą sprawę mam nadzieje uda się Polsce rozwiązać i opuścić UE, w momencie jak będziemy musieli do niej dopłacać. Wtedy Polacy się obudzą.

york09 07.01.2015 10:23

Caritas daje kasę na szczytne cele, np. pomodli wyremontować rezydencje abp. Leszka Głodzia
Nie wiem tylko czy te daniele do jego liczącego aż 3 tys. metrów kwadratowych ogródka też kupili.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1386652)
(...)ale jeszcze kilanaście lat i tą sprawę mam nadzieje uda się Polsce rozwiązać i opuścić UE, w momencie jak będziemy musieli do niej dopłacać. Wtedy Polacy się obudzą.

Chciałbym abyśmy już musieli do Unii dopłacać. Bo to będzie czas gdy będziemy tak bogaci jak Niemcy , angole itp.

sergio 07.01.2015 11:01

Zastanawiam sie po co Wy dyskutujecie z tym trolem? Przeciez nie ma to najmniejszego sensu.
Swoja drogą to jest jakas farsa że gość wkleja wszystko z gówna wyborczego i jeszcze egzystuje na tym forum

york09 07.01.2015 11:23

sergio na przekór tobie i tobiebodobnym ( i tym z Frondy też) w tym roku także wesprę Owsiaka.
Pokazując tym samym że te dwa długopisy karnowscy mózgu mi nie uszkodzili.

kerim1906 07.01.2015 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1386661)
Zastanawiam sie po co Wy dyskutujecie z tym trolem? Przeciez nie ma to najmniejszego sensu.
Swoja drogą to jest jakas farsa że gość wkleja wszystko z gówna wyborczego i jeszcze egzystuje na tym forum

To samo robi na politycznym niestety mody nie reagują

york09 07.01.2015 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1386665)
To samo robi na politycznym niestety mody nie reagują

A co jest złego w obronie WOŚP?
Nie chcesz nie dajesz kasy, ale nie krytykuj tych co dają bo to nie z twojego portfela idzie.
Co innego ochrona kaczej dupy, w tym wypadku wszyscy płacimy.

kerim1906 07.01.2015 11:56

Wklejasz linki z g...a , a owsiakowi dawaj ile chcesz ,bierz puszkę i na mróz ,ku chwale owsiakowemu imperium

emj10 07.01.2015 12:07

Yorkusiu to złego jest w obronie WOŚP i Owsiaka, że tym samym stajesz w obronie złodzieja i manipulatora, który żyje na dobrym poziomie dzięki zbiórkom publicznym co możesz przeczytać w uzasadnieniu wyroku, który zapadł na podstawie dokumentów przekazanych przez samego Owsiaka. Jeśli nie miałeś do czynienia z żadnymi NGO-sami to pewnie nie wiesz, że zdecydowana większość fundacji i stowarzyszeń działa non-profit przeznaczając pieniądze na cele statutowe i ich obsługę bez nabijania prywatnej kabzy co ma miejsce w przypadku Owsiaka.

kerim1906 07.01.2015 12:11

Cud, pierwszy raz zgadzam się z warszazwiaczkiem obawiam się ze jak zwykle u niego to koniunkturalizm

york09 07.01.2015 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1386674)
Yorkusiu to złego jest w obronie WOŚP i Owsiaka, że tym samym stajesz w obronie złodzieja i manipulatora, który żyje na dobrym poziomie

Jeszcze więcej mojej kasy idzie na "tych" darmozjadów, nie raz złodziei Sejmu. Aby żyli na dobrym poziomie

Owsiak jeszcze coś pożytecznego kupi. (i to w szpitalach widać)
Wolę Owsiakowi dać niż temu:
– Były tańce, śpiewaliśmy, a przy takich okazjach jest też moment, gdy składa się życzenia. Więc były koperty i ofiary pieniężne – tak Andrzej Jaworski, poseł PiS i niedoszły prezydent Gdańska, opowiadał o urodzinach Radia Maryja w Radiu Zet.

cash_X 07.01.2015 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1386667)
A co jest złego w obronie WOŚP?
Nie chcesz nie dajesz kasy, ale nie krytykuj tych co dają bo to nie z twojego portfela idzie.
Co innego ochrona kaczej dupy, w tym wypadku wszyscy płacimy.

Organizacja tych wielkich żebrów od strony finansowej spada na samorządy. Pan płaci, pani płaci, wszyscy płacimy. Gdyby stefan nie wysyłał w Polske takich jak Ty, to żadnemu politykowi by ochrona nie była potrzebna.

emj10 07.01.2015 13:54

Nie wiem czemu, gdy pojawia się temat Owsiaka to zaraz musi zostać podany na tacy Rydzyk jako argument ad absurdum. Dobrze wiesz, że ja Rydzyka uznaję za szkodnika KK w Polsce i nie muszę podpierać się takimi przykładami, aby prowadzić dyskusję o Owsiaku.

Sytuacja z Owsiakiem jest na tą chwilę klarowna, gdyż jego wkład w polską służbę zdrowia to ledwie promil z kilkudziesięciu miliardów złotych rocznie przeznaczanych na ten cel, a oskarżenia względem Owsiaka są na tyle poważne, że trudno przejść obok zarzutów o malwersację kilku milionów złotych rocznie.

Teraz warto tez przytoczyc swieze oskarzenia Owsiaka postawione przez Tomasza Lipinskiego (tak, tego o hymnu PO o zbijanie fortun przez zespoly i kabarety na rzekomo charytatywnej imprezie. Kilka lat temu byl już podobny temat zwiazany z Doda, czy zespolem Feel, ale wtedy nie pociagnieto tej calej historii, bo Owsiak byl tematem tabu.

Yorkus jak widzisz dla mnie nie ma problemu, ze wyciagasz przykladowo Rydzyka z szafy, gdyz dla mnie, czyli osoby nie zarazonej lemingowa, ani moherowa herezja wolne myslenie jest podstawa co pozwala mi zarowno Owsiaka, jak tez Rydzyka oskarzac o przekrety.

Sorka za brak dalszych polskich znakow, ale zmogla mnie grypa od wczoraj i już tylko ostal mi się dzialajacy tablet bez spolszczenia.

york09 07.01.2015 13:59

Na całym świecie działalność charytatywna jest po prostu dobrym biznesem, gwarantującym kierującym fundacjami i stowarzyszeniami bardzo wysokie zarobki. Wystarczy część wpływów przeznaczyć na badania czy wyposażenie dla biedaków i resztą można dysponować dowolnie, korzystając przy tym z ulg podatkowych, ogrzewając się w blasku sławy i nawiązując lukratywne kontakty i kontrakty, bynajmniej nie charytatywne.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez cash_X (Post 1386682)
Gdyby stefan nie wysyłał w Polske takich jak Ty, to żadnemu politykowi by ochrona nie była potrzebna.

Co sugerujesz..że jestem jakimś zamachowcem , terrorystą!
To w ochronie prezesa PiS pojawił się człowiek z wyrokiem karnym na koncie i po odsiadce. Nie ma pozwolenia na broń ani licencji pracownika ochrony, a dwa lata temu był ścigany listem gończym.
Dobremu człowiekowi ochrona niepotrzebna.

cash_X 07.01.2015 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez york09 (Post 1386686)
Co sugerujesz..że jestem jakimś zamachowcem , terrorystą!
To w ochronie prezesa PiS pojawił się człowiek z wyrokiem karnym na koncie i po odsiadce. Nie ma pozwolenia na broń ani licencji pracownika ochrony, a dwa lata temu był ścigany listem gończym.
Dobremu człowiekowi ochrona niepotrzebna.

Nie, sugeruje, że masz jakieś zaburzenia psychiczne. W każdym temacie widzisz prezesa. Pomijasz każdą odpowiedź, która była niewygodna dla Twoich pracodawców i atakujesz czymś kompletnie nie związanym z tematem. Każdemu człowiekowi, któremu zagrażają Tobie podobni ochrona jest potrzebna, bo nie wiadomo kiedy następnego morderce wyhodujecie. A co to człowiek po odsiadce już pracować nie może?

emj10 07.01.2015 14:16

Szkopuł w tym, że nie jest na całym świecie przyjęte, że prezesi fundacji dobroczynnych robią ogromne majątki. Nawet na przykładzie polskich fundacji przykład Owsiaka jest patologiczny, bo ani PAH, ani fundacja "Budzik", ani mniejsze fundacje nie zabierają tych milionów do siebie, a praktycznie każdy grosz przeznaczają na leczenie i pomoc.

Owsiak jest patologią, a każdy taki rak trzeba wyciąć z chorego systemu. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie.

york09 07.01.2015 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1386689)
Nawet na przykładzie polskich fundacji przykład Owsiaka jest patologiczny, bo ani PAH, ani fundacja "Budzik", ani mniejsze fundacje nie zabierają tych milionów do siebie, a praktycznie każdy grosz przeznaczają na leczenie i pomoc.

Owsiak jest patologią, a każdy taki rak trzeba wyciąć z chorego systemu. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie.

Fundacji w Polsce jest od cholery
http://panoramafirm.pl/fundacje_charytatywne
Ale nie ma bardziej prześwietlanej od Owsiakowej.
Więc nie ma porównania co robią z kasą inni np. Fundacja Polsat czy Fundacja TVN
Tak jak nie wiadomo na co idzie kasa z Fundacji Prasowej "Solidarność" której założycielem jest J. Kaczyński.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacj..._"Solidarność"

Fundacja Prasowa "Solidarności" pod lupą prokuratury
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/polska/news-...ampaign=chrome

A co z fundacją Nowe Państwo. Fundacja istnieje od kilkunastu lat. Ma duży majątek – w połowie lat 90. przejęła dwa biurowce w centrum Warszawy. Skład rady: przewodniczący Jarosław Kaczyński oraz dwaj członkowie: abp Tadeusz Gocłowski i były prezes Polskiego Radia Krzysztof Czabański.
O niej wiem tylko że zadaniem fundacji ma być „propagowanie myśli społecznej Lecha Kaczyńskiego "

emj10 07.01.2015 15:58

Naprawdę chyba pomyliłeś tematy, gdyż tak jak napisałem na początku dyskusja toczy się Owsiaka i jego fundacji, a nie Waltera, czy Kaczyńskiego.

W tej dyskusji jest sporo faktów znanych, a nowe czekają na wyjście na światło dzienne o czym ma lada moment poinformować Piotr Wielgucki. Także nic tylko brać pop corn i śledzić najświeższe nowiny ;)

ABGwislakABG 07.01.2015 19:08

Odnośnie fundacji na zachodzie po prostu robi się ratingi ile % dana organizacja przeznacza pieniędzy na cele statutowe związanych z działalnością. 54% w przypadku Owsiaka to wynik żenujący. Już nawet znienawidzona przeze mnie Dymna z "Mimo wszystko" na cele statutowe przeznacza ok. 75%.

AS82 07.01.2015 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1386718)
Odnośnie fundacji na zachodzie po prostu robi się ratingi ile % dana organizacja przeznacza pieniędzy na cele statutowe związanych z działalnością. 54% w przypadku Owsiaka to wynik żenujący. Już nawet znienawidzona przeze mnie Dymna z "Mimo wszystko" na cele statutowe przeznacza ok. 75%.

54 % to wersja Frondy

W sprawozdaniu finansowym z 2012 roku czytamy, że Orkiestra zebrała 50,6 mln zł. Na sprzęt dla kliniki Budzik wydała 2 mln, na zakup sprzętu dla oddziałów neonatologicznych i pediatrycznych 33,7 mln, na zakup sprzętu w ramach Programów Medycznych oraz Programu Edukacyjnego "Ratujemy i Uczymy Ratować" - 12,3 mln. Koszt przeprowadzenia zbiórki wyniósł 2,6 mln zł. Oznacza to, że na cele charytatywne przeznaczono 95 proc. zebranych pieniędzy.

Skonczcie już z ta propagandą dotyczaca WOŚP

ABGwislakABG 07.01.2015 19:46

Twoje natomiast to oficjalka wośp czy jeszcze coś innego? :D

I nie ma to jak podać dane sprzed 2 lat ;)

AS82 07.01.2015 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1386722)
Twoje natomiast to oficjalka wośp czy jeszcze coś innego? :D

I nie ma to jak podać dane sprzed 2 lat ;)

Sprzed 2 lat dane , bo 2 lata temu Fronda wypisywała te pomówienia , ale rozumiem ,że im wolno kłamać bo mają wyższe cele i wartości

Szpen 07.01.2015 23:05

Cytat:

mówisz o tym Caritasie, który sprzedał dom i 6 hektarów który dostał od dwóch sióstr na szczytne cele za marne 10 tysięcy złotych swojej wiceprzewodniczącej? Wielce to chwalebne.

a WOŚP jak WOŚP. Wrzucę parę złotych do puszki - moje dzieci leżały w inkubatorach zakupionych przez nich.

Pablo84 07.01.2015 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1386758)
mówisz o tym Caritasie, który sprzedał dom i 6 hektarów który dostał od dwóch sióstr na szczytne cele za marne 10 tysięcy złotych swojej wiceprzewodniczącej? Wielce to chwalebne.

a WOŚP jak WOŚP. Wrzucę parę złotych do puszki - moje dzieci leżały w inkubatorach zakupionych przez nich.

Zawsze możesz przelać jakąś darowiznę na rzecz tego konkretnie szpitala, bo Twoje dzieci nie tylko leżały w inkubatorze- przecież ktoś też musiał Twoją żonę poprowadzić przez całą ciążę poród oraz połóg.Następnie profesjonalnie zaopiekować się noworodkiem by oddać w ręce żony. :)
Aby faktycznie zrobić dobry uczynek zarejestruj się tutaj:
http://www.dkms.pl

Gwiaździsty 08.01.2015 07:46

Wczoraj w TV Republika w programie Anity Gargas był zaproszony p. Wielgucki, bloger Matka Kurka, który przed sądem wygrał sprawę wytoczona mu przez Owsiaka. Z dokumentów jakie przedstawił (zrobił to tez przed sądem) wynikało, ze ten oszust Jureczek na zakup sprzetu wydawał 1/3 pieniedzy ze zbiórki a 2/3 przelewał na najpierw swoja firme prywatną "ŻĆwierćmrówki", potem jak już dobrze ta mrówka podżarła kasy była firma "Mrówka Cała", następnie "Złoty Melon" a teraz jak się zrobiło głośno to załozyli z żoną "Jasną Sprawę". Wielgucki pokazał w dokumentach przebieg transakcji finansowych czyli dojenie kasy z WOSP przez jego (i żony) firmy. Pokazywał dokumenty, że WOŚP tak naprawdę finansowana jest przez samorządy lokalne, które płacą kasę podatników na koncert zespołów, które na nich wystepują, że koszt tej zbiórki jest nawet niższy niż wydatki na jego organizację.
A kabaretem były odpowiedzi Jureczka przed sądem, gdzie nie pamiętał kto go w swoich firmach zatrudniał :). Jednym słowem cyrk. W każdym normalnym kraju siedziałby już dawno w pierdlu.

wiesniak842 08.01.2015 07:53

Podrzuc linka jak jestes/bedziesz w stanie. Chetnie sobie obejrze.

york09 08.01.2015 08:08

A czy ten bloger "Matka Kurka" to ten sam który napisał:
Cytat:

Był też czas, gdy Wielgucki wiernie kibicował Palikotowi. W październiku 2008 r., gdy ten zarzucał prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu nadużywanie alkoholu, "Matka Kurka" notował na swoim blogu: "Powiedział dwie prawdziwe rzeczy, co do których nie mam już najmniejszych wątpliwości: prezydent jest chamem, prezydent ma problem alkoholowy, (...) jest pijakiem".

25 września 2008 r. już na Kontrowersje.net: "Nie lubię Kaczyńskich, ponieważ są chodzącym symbolem polskiego stereotypu, wszystko, co można najgorszego powiedzieć o Polakach, jest zawarte w organizmach i działaniach tych dwóch Panów. () Jednym z flagowych zawołań Kaczyńskich jest wiara ojców, ale za symbol wiary ojców wybrali Kaczyńscy katolicką mutację, katolicką patologię i antypapieża Tadeusza Rydzyka".

22 lutego 2006 roku na stronie Matka-kurka.net pisał: "Nikt o Kaczyńskich tak naprawdę nie słyszał, każdy Polak znał Kuronia, Wałęsę, Lisa, Gwiazdę, Modzelewskiego, Frasyniuka, Bujaka, ale nie Kaczyńskich, nie znał, bo się niczym szczególnym nie wyróżniali, siedzieli cichutko przyklejeni do Wałęsy, który ich później wylansował, a którego oni opluli i odsądzili od czci i wiary".
http://kontrowersje.net/tresc/paliko...zen_demokracji
Dla mnie to facet który lubi jak o nim głośno, po prostu potrzebuke rozgłosu aby zaistnieć w sieci.
Matka Kurka napisała:
Epitafium dla Kaczyńskich. ?Zabiła Was: głupota, nienawiść, patologia i małość. Spoczywajcie z dala ode mnie?. Uwaga jad!
http://kontrowersje.net/tresc/epitaf...wajcie_z_dala_
Jeśli to o tego samego człowieka chodzi, to zaczynam mu wierzyc!
Jeżeli ktoś wierzy w to co ten pan napisał o Owsiaku to musi wierzyć w to co o Kaczyńskich pisał.

AYALA 08.01.2015 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1386772)
Podrzuc linka jak jestes/bedziesz w stanie. Chetnie sobie obejrze.

https://www.youtube.com/watch?v=P1McH03QTWc

emj10 08.01.2015 11:12

Yorkuś to właśnie jest wiarygodność, że mógł opluwać Kaczyńskiego, a teraz walczy z Owsiakiem. Jakby pisał peany na temat Kaczyńskiego, później wylewał pomyje na Tuska, groził Biedroniowi, a teraz walczył z Owsiakiem to mógłbym go uznać za pisowskiego oszołoma ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl