Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Stroje meczowe Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3263)

wonski_eNHa 21.02.2010 22:57

zrobiłbym, ale to jest bez stylu :P

maciekTSW 21.02.2010 23:09

Yyy Nie czytałem ostanich postów dokłandnie, ale z tego co wiem to NIE MOŻEMY mieć na strojach gwiazdy zamiast herbu, gwiazda możę być obok. Nie jestem pewny, ale jakiś czas temu poruszany był ten temat. :PP

bravelukas 24.02.2010 10:28

Wie ktoś co bet-at-home?czy już definitywnie współpraca zakończona i będziemy grać bez sponsora na koszulkach?...
Takie Amiki zerwały z betClickiem i prawdopodobnie będą mieli Samsunga....a u nas działacze nie potrafią znaleźć żadnego sponsora???

kangurekm 24.02.2010 10:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 858639)
Wie ktoś co bet-at-home?czy już definitywnie współpraca zakończona i będziemy grać bez sponsora na koszulkach?...
Takie Amiki zerwały z betClickiem i prawdopodobnie będą mieli Samsunga....a u nas działacze nie potrafią znaleźć żadnego sponsora???

Będą mieli jakiś koncern odzieżowy z Niemiec - S.Oliver czy coś takiego =P Dawny sponsor Borussi Dortmund . To już jest raczej info oficjalne ;-)

bravelukas 24.02.2010 10:56

^^^no ale i to dobre, lepsze niż nasze gołe koszulki.......

masterlag 24.02.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kangurekm (Post 858645)
Będą mieli jakiś koncern odzieżowy z Niemiec - S.Oliver czy coś takiego =P Dawny sponsor Borussi Dortmund . To już jest raczej info oficjalne ;-)

S.Oliver to kojarzy mi się z butami. W Krk raz byłam i ceny "za nic" mnie powaliły. Ale nie wiem czy o to chodzi... W każdym bądź razie mam nadzieję, że nie będzie nasza koszulka tak paskudna jak zanosi się być trykot Ruchu: http://www.weszlo.com/fotonews/12668...eenShot247.jpg
Bo "banerami reklamowymi" to sobie mogą być koszulki siatkarskie...

MłodePokolenie 24.02.2010 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 858661)
S.Oliver to kojarzy mi się z butami. W Krk raz byłam i ceny "za nic" mnie powaliły. Ale nie wiem czy o to chodzi... W każdym bądź razie mam nadzieję, że nie będzie nasza koszulka tak paskudna jak zanosi się być trykot Ruchu: http://www.weszlo.com/fotonews/12668...eenShot247.jpg
Bo "banerami reklamowymi" to sobie mogą być koszulki siatkarskie...

Omg. Te koszulki Ruchu są na prawde paskudne. Pierwsze skojarzenie to "tanie koszulki turniejowe".

filoo 24.02.2010 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kangurekm (Post 858645)

Hmm To ciekawe, skąd pewność? a może ktoś spróbuje wlkeić S.Olivier na nasze obecne trykoty Umbro, a może też Adidasa?

kangurekm 24.02.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 858671)
Hmm To ciekawe, skąd pewność? a może ktoś spróbuje wlkeić S.Olivier na nasze obecne trykoty Umbro, a może też Adidasa?

Nie potrafie teraz przytoczyć w jakiej ,ale czytałem o tym parę dni temu w jakiejś wielkopolskiej gazecie ;-)
Zarzekali się , że prawda , że kontrakt juz podpisany ...

Żurawek 24.02.2010 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filoo (Post 858671)

s.Oliver przecież dotyczy koszulek Lecha...

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,title,Samsung-czy-sOliver-zastapia-BetClicka,wid,12004507,wiadomosc.html

filoo 25.02.2010 02:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żurawek (Post 858755)

Rety noprawda....eh czytanie ze zrozumieniem.... :0 Sorry

bravelukas 25.02.2010 10:32

wp.pl

Wisła zagra bez sponsora na koszulkach

Ważą się losy współpracy Wisły Kraków ze sponsorem strategicznym, firmą bet-at-home. Wiadomo, że na inaugurację ligi krakowianie zagrają bez logo bukmachera na koszulkach.

O decyzji poinformowała "Gazeta Wyborcza". Wisła zdecydowała się zagrać bez reklamy sponsora, bo boi się potężnych, wielomilionowych kar. Jak wiadomo, zgodnie z nową ustawą hazardową od 1 stycznia zakazana jest reklama internetowych zakładów bukmacherskich.

W Bełchatowie Biała Gwiazda zagra więc z logo firmy właściciela klubu Bogusława Cupiała.

Za kilka dni okaże się także, czy współpraca z bet-at-home będzie kontynuowana. W przyszłym tygodniu dojdzie do decydujących rozmów w tej sprawie. Przedstawiciele firmy bukmacherskiej twierdzą, że działają zgodnie z prawem unijnym i kary im nie straszne. Wisła się jednak obawia.

Jak na razie klubowi nie udało się dojść do porozumienia z bukmacherem. W niemal identycznej sytuacji jest Lech Poznań, który jednak musiał się rozstać z BetClickiem. Kolejorz na dniach ma jednak przedstawić nowego sponsora.

Jeśli Wisła nie porozumie się z bet-at-home, wówczas straci ok 4 mln zł. Tyle powinna dostawać za rok współpracy.

wonski_eNHa 25.02.2010 22:37

To wszystko jasne, przecież jesteśmy tak bogaci że nie potrzebujemy szukać sponsorów.

Pisaliście o sponsorze Amiki "indukcyjni" Poznań i ktoś poprosił żeby inny ktoś pokazał jak tyo by u NAS wyglądało:

http://img694.imageshack.us/img694/268/oli.png

ps. Z pierwszej ręki informacja: nijaki Lew Mesik podpisał półroczny kontrakt z Wisłą. :P

http://img715.imageshack.us/img715/1384/asq.png
Skorża o nim powiedział: "Nie jest to zbyt wysoki zawodnik i nie jest typem lisa pola karnego, ale postanowiłem dać mu szansę. Niestety nie pasuje do mojej koncepcji, ale spróbujemy go wprowadzać na końcówki spotkań."

tak na rozluźnienie :]

filoo 26.02.2010 00:56

w sumie fajnie wygląda "moje " złożenie S. Oliviera i Wisły :);)

a co do Lwa to wiele o nim słyszałem i jest mistrzem ostanich kwadransów :):):):):):)

dobre

sayek89 28.02.2010 12:00

No i mamy stare dobre logo telefoniki. Jak za tych dobrych czasów kiedy była niezła ekipa pod Wawelem. Dziwi mnie fakt że jak na mistrza polski przystało, nie możemy znaleźć porządnego sponsora takiego jak np Samsung chociażby.

crazykaro 28.02.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 861402)
No i mamy stare dobre logo telefoniki. Jak za tych dobrych czasów kiedy była niezła ekipa pod Wawelem. Dziwi mnie fakt że jak na mistrza polski przystało, nie możemy znaleźć porządnego sponsora takiego jak np Samsung chociażby.

Samsung przejął Amice i dlatego będzie u Koziołków a nie pod Wawelem. Mnie by pasowała do tych czerwonych strojów Coca-Cola:D

surdut 28.02.2010 12:20

Nawet podoba mi sie ta ,,stara" telefonika jak kiedys w Uefa co ladnie pykalismy :)
Niemniej jednak przydalby sie nowy sponsor zeby kasa byla :)

filoo 28.02.2010 14:18

Ta stara Telefonika wygląda Oldschoolowo, wszystkim się dobrze kojarzy, byłem w knajpce na meczu i każdy zaczął wspominać dobre czasy ......

hmm ze sponsorem ciężko, nie pchają się drzwiami i oknami, a po deszczu też nie rosną :) Mam nadzieję, jak to już tuu ktoś kiedyś napisał, że: nowy stadion = więcej kibiców= zainteresowanie wzrasta = kumaty sponsor

crazykaro 28.02.2010 14:50

Na te pół roku przydałby się jakiś sponsor nawet za ten 1-1,5 mln zł bo nie ma co marnwać pustego miejsca na koszulkach

wonski_eNHa 28.02.2010 15:01

Dokładnie, Tele-Fonika na koszulkach przywołuje miłe wspomnienie, ale klub tak utytułowany i 'jeszcze' medialny nie może sobie pozwalać na straty pierniędzy z tytułu braku sponsora. Nasz dział marketingu i zajmujący się 'finansami' w Wiśle okropnie kuleje. Tak jak powiedział dzisiaj Borek w studiu Cafe Futbol, polskie kluby powinny się otworzyć na media. Powinien być czas na trening i czas na wywiad dla naszych 'piłkarzy'!
W 80% to media moim zdaniem kreują wielkie kluby z którymi chętnie wiążą się inwestorzy i rzesze kibiców, którzy przychodzą na mecze i robią zakupy w klubowych sklepach. Także panie w działu 'marketing' do roboty! Samo się nie zrobi! Klub ma być wielki nie tylko na boisku ale też poza nim!

sharkey 28.02.2010 20:51

Ja mam trochę odbiegające pytanie od tematu czy wszystkie zespoły w naszej ekstraklasie mają ten sam wzór cyfr na koszulkach? Zastanawiam się czy może przypadkiem ktoś wpadł, żeby wzorować się na takich ligach jak angielska. :D

sorin320 28.02.2010 20:57

ZAJEBISTE TE KOSZULKI Z "Tele-Fonika"... Sam bym sobie takową zakupił jakby były w sprzedaży :D, ale tak jak koledzy wyżej trzeba sie otworzyc na media, ja nie mówie żeby sprzedawać swoją nazwe albo żeby zamiast gwiazdy na trybunach było logo jakiejś firmy dresów, ale trzeba jakoś to podkręcić. Zauważcie np. kibice Barcy kupują tylko, a przynajmniej w większości ubrania NaJk :D, a nie adidasa, czyli sponsora realu. Co do sponsora na koszulkach to też niewiele się to różni... tyle że u nas nie ma takiego upodabniania się całkowicie z klubem, cuż... może byłoby wtedy lepiej ze sponsorem i całym marketingiem, który u nas jest b.b.b.słabym poziomie ;/ Moim zdaniem musimy mieć dużego sponsora takiego jak Samsung czy Simens, ogólnie duże firmy rtv agd... jest to gigant w porównaniu do bukmacherów...

szczepanwislak 28.02.2010 21:09

Racja , przypominają się stare dobre czasy :) Ale nawet nie wiedziałem nic o tym , że zagramy z Tele-Fonika na koszulkach. Kiedy dokładnie zapadła ta decyzja o tym aby grać w dawnym sponsorze ?? Bo w sparingach nasi grali jeszcze bez sponsora na trykocie

wonski_eNHa 28.02.2010 21:22

To było wiadome w ok 90% po wprowadzeniu w życie ustawy 'hazardowej'. Chyba mało osób było w stanie sobie wyobrazić, że nasi działacze będą potrafili sprowadzić na R22 poważnego sponsora. Jedynym zaskoczeniem to jest to że zamiast TF Kabel na koszulkach mamy logo jak za dawnych lat.

szczepanwislak 28.02.2010 21:43

A no przecież.. nie pomyślałem , dzięki kolego za info :) TF Kabel : No właśnie to też jest dla mnie zaskoczenie , ale nie ma to tamto według mnie nic nie brakuje tym koszulkom

PAC 28.02.2010 22:09

Oglądałem skróty pozostałych meczy, na większości stadionów były reklamy bet at home. Odra na koszulkach miała reklamę firmy bukmacherskiej. Jak to w końcu jest z tym, że Wisła nie może a inni mogą?

KoPer 28.02.2010 22:30

Sponsor Odry - Fortuna - to stary Profesjonal. Z tego co wiem nie mają w ofercie pokera itp. a więc nie podlegają pod gry hazardowe.

Marcinnno 28.02.2010 22:32

Tak zastanawiając się innym tropem to widać, że Adidas wchodzi do Wisły;) Korki Adidasa mieli Boguski, Sobolewski, chyba Głowacki :), którzy wcześniej kopali w Umbro =)

sharkey 28.02.2010 22:54

Adidas szczerze wolałbym Nike jak za starych dobrych lat:P

QBAS 28.02.2010 22:55

Na Odrze był bet-at-home na bandach. Tutaj chyba jednak chodzi o to, że niektóre drużyny ryzykują, a Wisła nie chce ryzykować ewentualnej kary finansowej, która może być wysoka

Arturo 01.03.2010 08:44

Na Polonii też był bah na bandach, aż waliło po oczach. Mocno ryzykują.

Swoją drogą już KE dobiera się do tyłka Polsce, pierwszym zarzutem jest zbyt szybkie tempo prac i brak notyfikacji Komisji o planowanych zmianach. KE reprezentuje ten sam koleś, który doprowadził do zmiany antyhazardowych przepisów w Grecji. Miejmy nadzieję, że w najbliższym czasie dojdzie pzynajmniej do zawieszenia tymczasowego ustawy na czas sporu. Bo to, że ustawę w końcu trzeba będzie zmienić/uchylić jest pewne.

bravelukas 01.03.2010 16:18

W RMF podali, że Polonia Warszawa będzie miała duży kłopot, bo w związku z banerami bukmacherów na meczu rozpoczęło się postepowanie....

Adamek21 01.03.2010 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 862147)
W RMF podali, że Polonia Warszawa będzie miała duży kłopot, bo w związku z banerami bukmacherów na meczu rozpoczęło się postepowanie....

Bardzo dobrze za błędy się kara.

element 01.03.2010 17:51

Super, niech jeszcze zakażą zdobywania goli przez Polskie drużyny.
By na drugi dzień po meczu polityków z kimś tam słuchać ich .......enia na temat poziomu Polskiej piłki.

PAC 01.03.2010 18:00

Chory przepis, wszyscy mówią, że Polska piłka słaba i mało w niej kasy. Znalazły się w końcu firmy, które inwestowały sporo pieniędzy w naszą ligę to ci niby politycy wszystko zepsuli. Mam nadzieje, że niedługo Unia się do nas przypierdzieli za tą ustawę i zmienią to na korzyść klubów.

Adamek21 01.03.2010 18:05

Dokładnie no ale co my możemy my nie reklamujemy bet-at-home wiec inni też niech nie reklamują.

wojtole14 02.03.2010 15:02

Nie uważacie, że to trochę dziwne?
http://www.allegro.pl/item944307825_...hia_slask.html

Pamiętam, że w Wiślackim Świecie gdy była zmiana sponsora na koszulkach i nowy wzór, czekało się około miesiąca. Poza tym to logo jest zdecydowanie mniejsze niż na koszulkach, w których grali w Bełchatowie...

kolarz90 02.03.2010 22:47

Koszulka z logo TF jest tu http://www.tswisla.eu/k69/Koszulka-M...BRO,p1083.html
Sam się przymierzam do jej kupna zanim wejdzie adaś :)

PhantomRanger 05.03.2010 10:48

Może ktoś tam jednak z marketingu myśli. Telefonika wygląda o wiele lepiej od TFKable. Jednak gdyby do tego doszła biała gwiazda a logo SA zostało na spodenkach wtedy byłoby jeszcze lepiej.

ciacho 05.03.2010 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 864035)
Może ktoś tam jednak z marketingu myśli. Telefonika wygląda o wiele lepiej od TFKable. Jednak gdyby do tego doszła biała gwiazda a logo SA zostało na spodenkach wtedy byłoby jeszcze lepiej.

Naprawdę trzeba mózgów od marketingu ze 100-letnim doświadczeniem żeby zmienić napis TFKable na Telefonika:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl