Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Turystyka - miejsca, atrakcje, dojazd, noclegi, kuchnia, ceny, zwyczaje [ zbiorczy] (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2328)

Proud 02.08.2011 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dawidTS (Post 1133506)
Papierosy przywiez :)

I wódke. Tania a dobra.

Szczerze, ja tam nawet nie jadłem, bo nie mogłem się dogadać ani po polsku, ani po angielsku. Siostra mówi w miarę po rosyjsku i też udawali,że nie gawarit.

Piękne miasto, to fakt. Ale nieco "zapomniane" jak na mój gust.

snyrting 02.08.2011 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawszewiernyts (Post 1137598)
A wie ktoś jak ceny na Węgrzech? Ile kosztują fajki, alko i jedzenie?

Byłem rok temu więc informacje mam w miarę świeże.

Ceny podstawowych artykułów (wyliczam w to fajki ;]) są ciut niższe niż w Polsce. Wyjście do knajpy czy restauracji też nie powinno Cię zrujnować, ale mimo wszystko zalecam czujność, bo dość szybko można się w tych ich tysiącach forintów pogubić i wydać więcej niż się planowało.

Gorzej jest natomiast w stolicy Węgier. W Budapeszcie trzeba się już liczyć z dużo większymi rachunkami, turystyka jest tam nastawiona na ludzi z krajów zachodnich co niestety znajduje odzwierciedlenie w cenie.

Mimo to polecam wyjazd, bo kraj jest piękny i na pewno wart odwiedzenia.

ted 05.08.2011 15:25

Wie ktoś gdzie w Krakowie jest jakiś bar z telewizorem w ogródku by móc se obejrzeć naszą ekstraklasę ?

kms 09.08.2011 21:31

ktos pisał kiedys o gran canaria na wrzesień, prosba o pw.

Rybka1928 10.08.2011 08:30

Spartan sprawdź pw :)

labtec 10.08.2011 22:18

ktoś coś powie o Ukrainie ( część zachodnia ), tj Lwów i czy coś jeszcze warto zobaczyć ?

Wizy żadnej nie trzeba mieć ? Coś płaci się na przejsciu ?

No i jak z cenami - ale żywności, i jakiś normalnych napojów ;-) ?
Bo o vodzie i fajkach po 3 złote to wiem.

picasso 10.08.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1144545)
ktoś coś powie o Ukrainie ( część zachodnia ), tj Lwów i czy coś jeszcze warto zobaczyć ?

bardzo tanio.za dwieście dolarów jesteś panem zycia i smierci.jak jedziesz samochodem to warto wybrac sie na poludnie od lwowa.drohobycz a zwlaszcza truskawiec.kiedyś chyba najlepsze polskie uzdrowisko.do dzisiaj pozostało ladne.jak interesuje cię cos poza miastami to wybierz sie w gótry wlasnie niedaleko truskawca,borysławia.niesamowicie dzikie i piekne. cos ajk nasze bieszczady.

Arkas 11.08.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1144545)

Odnośnie wódki - koniecznie spróbuj Blackoffa Jabłkowego.
Wizy nie musisz mieć, jedynie jak trafisz pechowo to trochę postoisz na przejściu :)
Co do Lwowa, wyjdź sobie na Kopiec (nazywa się kopiec zamkowy? jakoś tak, jak będziesz miał mapę to na płn- wsch od Rynku on jest, napewno nie przeoczysz), piękny widok na całe miasto, zarówno w dzień jak i w nocy robi wrażenie. Ogólnie miasto jest takim "bratem Krakowa", nie znasz miasta a czujesz się jak u siebie.
Fajna też jest fabryka czekolady blisko rynku, można kupić ich lokalne czekoladki, ale drogo jak cholera (jedyne miejsce gdzie ceny są mocno zachodnie).
Jeśli chcesz zjeść, polecam Puzatą Chatę, dobre jedzenie, duży wybór, sam sobie nakładasz więc nie masz problemu z dogadaniem się.
Odnośnie klubów to pochodźcie sobie po nich w centrum Rynku, bardzo klimatyczne są, nie to co u nas że wszystko robione na jeden zachodni wzór. Tak na szybkości mogę Ci polecić "Dom Legend" 6 pięter robi wrażenie i koniecznie wyjdź na dach :D Polecam też masońską lożę (tylko się targuj bo nie będzie Cię stać nawet na jedno piwo) i knajpę sado - maso :].
Nazwy ulic nie podaje bo nie pamiętam, ale spytasz się przechodnia co chcesz znaleźć to jakoś Ci pokaże.

snikki_(konto-usuniete) 11.08.2011 14:07

Do żadnego innego tematu mi to nie pasowało:

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...anem,id,t.html

Biedni ludzie...

Garbaż1906 28.08.2011 21:51

Mógłby ktoś podać namiary na nocleg w Hajduszoboszlo na Węgrzech ? Ew. wszelkie wskazówki co do dojazdu samochodem i inne - mile widziane :)

pozdi91 01.09.2011 15:13

Może ktoś podrzucić link na PW na jakieś sprawdzone kwatery w Gdańsku? W necie tego pełno, ale zawsze lepiej gdy już ma się coś sprawdzonego.

fran23 20.09.2011 12:46

Szukam taniego noclegu w Londynie, oczywiście w związku z meczem Wisły z Fulham.

Piotrek87 25.09.2011 22:01

Wybieram się z moją kobieta w połowie października do Wrocławia. Czy mógłby ktoś polecić hotel tak do 100zł za osobę z wyżywieniem i wiadomo łazienką w pokoju :) Jak coś to proszę na PW, byłbym wdzięczny za poradę.

labtec 27.09.2011 17:17

Polak jadący:

Do Rosji - wiza potrzebna
Na Ukrainie - nie potrzebna
Na Białoruś - wiza potrzebna

Rosjanka do Polski - potrzebna wiza ?
Ukrainka do Polski - potrzebna wiza ale nie widzę ceny nigdzie ?
Białorusinka do Polski - potrzebna wiza ?

PelsonTSW 28.09.2011 16:56

Wybieram się z kolegami do Wrocławia na weekend. Jaki hostel polecacie?(zależy mi na cenie i w miare dobrej lokalizacji). Które kluby warto odwiedzić?

Krystian14 23.10.2011 06:38

INDONEZIA, SINGAPUR, MALEZJA, TAJLANDIA - jeśli ktoś miał okazję podróżowac po tych krajach to poproszę o priv.

bulbasek 29.10.2011 12:55

Proszę o wskazówki. Wybieramy się do Maroka zimą. Jaka pogoda jest w II połowie grudnia? Jak się ubrać? Ciepło czy letnio? Czy kobieta może nosić spodnie? Pojęcia nie mam i proszę o pomoc.

R33 11.11.2011 11:56

Wie ktoś gdzie najlepiej wynająć domek na min. 10 osób na Sylwestra? Tak w ok. do 200 km od Krakowa. Obdzwoniliśmy już dużo i wszystko pozajmowane na ten okres.

Bartosz 14.11.2011 14:26

Jak najrozsądniej dostać się z Krakowa środkami komunikacji zbiorowej do:
1) Poznania
2) Lwowa

?

picasso 14.11.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartosz (Post 1191468)
Jak najrozsądniej dostać się z Krakowa środkami komunikacji zbiorowej do:
1) Poznania
2) Lwowa

?

do poznania uruchomili polączenie lotnicze.podobno nie jest drogie.a na pewno duzo szybsze niż jakakolwiek inna forma korzystania z komunikacji zbiorowej.

LuKaS TSW 16.12.2011 19:22

http://wadowice24.pl/wasze-artykuly/3813 ciekawa przygoda

nosu 20.12.2011 22:01

Kolega prosił przekazac:

Pewna ekipa niestety wykruszyła mu się do domu i jest w stanie odstąpic domek na sylwestra w terminie 28.12 - 02.01 w Bieszczadach dla ~14 osób.

Więcej informacji na PW.

sorin320 20.12.2011 22:05

witam ;] słyszeliście coś może o słowackiej Oscadnicy. Wybieramy sie tam ekipom ale szczerze powiedziawszy w ciemno, tzn mamy domek ale nikt tam jeszcze z nas nie był. Dzieki za odp ;]

_ukoL 14.01.2012 20:08

Był ktoś na Maderze? Są bezpośrednie loty na tą wyspę czy z przesiadką, bo różne informacje znalazłem w internecie. Oczywiście z Okęcia.

eryk_cartman 14.01.2012 20:43

Mimo, że zimo aura na polu to mam pytanie co do wakacji. Planuje jechac w Sudety. Gdzie polecacie zaplanowac nocleg zeby bylo blisko do jakis atrakcji( nie interesuje mnie tylko chodzenie po górach), co warto zobaczyc? A jesli macie namairy na jakies noclegi sprawdzone to bede wdzieczny. Jedziemy w 4 osoby. Pozdrawiam:)

marian3a 14.01.2012 21:04

eloo, Wybieram sie do Belgii za ponad miesiac dni ... do Brukseli i Liege tez odwiedze hehe :D polecicie jakis hotelik ,bary puby, parki, centra handlowe i dyskoteki w stolicy ?ogolnie cos ciekawego :) (sory za brak polskich znakow)

Marcin_fan 14.01.2012 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1209772)
Był ktoś na Maderze? Są bezpośrednie loty na tą wyspę czy z przesiadką, bo różne informacje znalazłem w internecie. Oczywiście z Okęcia.

Ciotka leciała tam z wujkiem. Bodajże Pyrzowice..

KLEPARZ 28.01.2012 16:55

Wakacje planuje spędzić w Bieszczadach. Wstępnie chyba w Polańczyku, możecie polecić jakieś sprawdzone noclegi ? atrakcje ?

Krzysiek 05.02.2012 19:54

Cześć. Szukam jakiegoś fajnego noclegu w Gdańsku. Chcę się wybrać na weekend majowy. Może ktoś coś fajnego polecić? Pozdrawiam!

przem 05.02.2012 21:20

Siema,
jest opcja na tanie noclegi (ale nietestowana), w wielu miejscach w PL. Oferuje je... poczta
http://www.poczta-polska.pl/wypoczynek/wszystkie.html obadajcie sobie
marian3a
W Belgii polecam Brugię i Antwerpię. Sam nie byłem, ale wiele osób mówi też, że fajne są Gent i Dinant-zamek nad rzeką, w lecie można było sobie przepłynąć kajakiem, teraz jest trochę za zimno. W Antwerpii 'handel' masz na Meir - nie ma takiej typowej 'galerii'. Kluby w Antwerpii to np. Cafe d'Anvers, w samym środku Schipperskwartier (dzielnicy czerwonych latarni :P). Jest też Red&Blue, ale tam jest gejowsko, choć są dni, kiedy są normalne imprezy. Do tego studencki Ossenmarkt. Jest jeszcze jeden, ale cholera zapomniałem nazwy, do tego jest dość daleko od centrum. Nie wiem jaki masz środek lokomocji itd., ale jak masz jakieś pytania co do Belgii, to pisz na PW (albo jak tutaj, to chociaż daj znak na PW, bo nie śledzę tego tematu tak dokładnie).

majson 26.02.2012 22:58

pewnie to pytanie już było,ale mimo to powtórzę je . Potrzebuje jaki s namiar do fajnych tanich noclegów w Zakopanem. Jak ktoś jest coś w stanie polecić to będę wdzięczny.

elliot_ness 26.02.2012 23:49

3 km przed Zakopanem w poblizu stacji orlenu jest zajazd camping HARENDA posiada przytulne 2-3 osobowe pokoje po przystepnych cenach.

Arkas 27.02.2012 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez majson (Post 1224242)
pewnie to pytanie już było,ale mimo to powtórzę je . Potrzebuje jaki s namiar do fajnych tanich noclegów w Zakopanem. Jak ktoś jest coś w stanie polecić to będę wdzięczny.

http://www.umoniki-zakopane.pl/

Natkan 02.03.2012 22:20

Witam słyszałem że można nieźle pokombinowac i tanimi liniami loniczymi za mała kase latac. Próbował ktos tak np do Paryza? Bo chcialbym dziewczynie niespodzianke zrobic i np w weekend majowy na 3 dni cos takiego rozkminic byłby w stanie ktos cos doradzic z noclegiem?

labtec 02.03.2012 23:18

Ty nie masz biletu do Francji, ani powrotnego, a o noclegu myślisz już ?

Pierw bilet załatw, nocleg to najmniejszy problem - w akademikach ichniejszych można spać.

Marcin_fan 08.03.2012 18:15

Planuje jednodniowy wypad do Wrocławia z paczką przyjaciół. Prosze o jakieś wskazówki: czy jeździć autem po Wrocku czy może komunikacją miejską, co zobaczyć, jak zacząc zwiedzanie, gdzie można tanio zjeść,ewentualnie gdzie zaparkować auto( zeby było bezpiecznie i najlepiej za free )... itp
Wszystko rady mile widziane ;)

Marcin_fan 10.03.2012 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1228363)
Planuje jednodniowy wypad do Wrocławia z paczką przyjaciół. Prosze o jakieś wskazówki: czy jeździć autem po Wrocku czy może komunikacją miejską, co zobaczyć, jak zacząc zwiedzanie, gdzie można tanio zjeść,ewentualnie gdzie zaparkować auto( zeby było bezpiecznie i najlepiej za free )... itp
Wszystko rady mile widziane ;)

podbijam ;]

węgorz2 24.03.2012 21:57

potrzebuje cos nad BALATONEM 2 doroslych i dwoje dzieci ,moze ktos ma cos sprawdzonego jakis namiar itp... połowa lipca ok 10 dni ,bez posrednictwa biura podróży.

Natkan 10.04.2012 11:52

Nie ma ktoś jakiegos noclegu raczej taniego Wrocław weekend majowy 2 pokoje po 2 osoby? Pilne

Vegetas 11.04.2012 14:00

Ktoś jak ma ochotę zabrać się w piątek po południu z Katowic do Krakowa, lub w niedzielę w godzinach 19-20 z Krakowa do Katowic, proszę pisać na priv

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl