Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pytania do moderatorów i bieżące działania! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=214)

picasso 20.12.2008 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 644965)

Jeden z punktów Regulaminu mówi coś o odpowiedzialności moderatorów przed Bogiem i własnym sumieniem, wię chyba zrozumiałe, iż nie ma podpisu osoby karającej.

ale jest coś takiego jak odwaga cywilna.widać temu komuś jej brakło.

wolfy 20.12.2008 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 644990)
ale jest coś takiego jak odwaga cywilna.widać temu komuś jej brakło.

Moderatorzy nie podpisują się pod banami(sam mechanizm ich wydawania tego nie przewiduje), bo niby czemu miałoby to służyć? Zobacz sobie podpis użytkownika 1q2 - 90% zbanowanych uważa się za ofiary złośliwości moderatora, a udowadnianie, że w chwili kiedy kogoś blokowałeś za "śmieszne przewinienie" na "nieuzasadnienie długi okres" byłeś zdrowy na ciele i umyśle to zwyczajna strata czasu.

Inni modzi i administracja mogą sprawdzić kto, kogo i za co zbanował, użytkownikom taka wiedza nie jest potrzebna. W przeciwnym razie moderatorzy musieliby (metaforycznie) "chodzić kanałami" po tym forum.

Podam Ci przykład - niedawno jeden użytkownik zrobił nam tutaj awanturę, ponieważ rzekomo niesłusznie kogoś zbanowaliśmy. Okazało się, że ofiarą było jego drugie konto.

Proponuje nie szukać spisków, bo to nikomu i niczemu nie służy.

Pozdrawiam.

1q2 20.12.2008 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 644965)
Czyżbyś chciał kolejną osobę umieścić w swym podpisie ?

Musze Cie zmartwic ale nie masz szans znalesc sie w tym szacownym gronie;)
Po prostu bylem ciekaw - swego czasu pokazywal sie powod bana i osoba ktora go nalozyla

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 645014)
Zobacz sobie podpis użytkownika 1q2

Mnie prosze do tego nie mieszac;p a podpis odnosi sie do zdarzen z przeszlosci, co do ktorych nie mialem cienia watpliwosci i chocbys sie zapieral, to gdzies tam gleboko musisz sobie zdawac sprawe ze to bylo totalne przegiecie.
Gdzie akurat co do Ciebie to nie sledze wszystkiego ale mam wrazenie ze sie juz wyszumiales i wszystko idzie w dobrym kierunku;)
No i co by nie mowic,bycie moderatorem to kiepska fucha ,bo zeby oganac to cale forum, to trzeba czasu ,cierpliwosci i czasem pomylki , takie jak z Markiem moga sie zdarzyc.

A tak w ogole to brakuje mi Omleta

picasso 20.12.2008 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 645014)
Moderatorzy nie podpisują się pod banami(sam mechanizm ich wydawania tego nie przewiduje), bo niby czemu miałoby to służyć? Zobacz sobie podpis użytkownika 1q2 - 90% zbanowanych uważa się za ofiary złośliwości moderatora, a udowadnianie, że w chwili kiedy kogoś blokowałeś za "śmieszne przewinienie" na "nieuzasadnienie długi okres" byłeś zdrowy na ciele i umyśle to zwyczajna strata czasu.

Inni modzi i administracja mogą sprawdzić kto, kogo i za co zbanował, użytkownikom taka wiedza nie jest potrzebna. W przeciwnym razie moderatorzy musieliby (metaforycznie) "chodzić kanałami" po tym forum.

Podam Ci przykład - niedawno jeden użytkownik zrobił nam tutaj awanturę, ponieważ rzekomo niesłusznie kogoś zbanowaliśmy. Okazało się, że ofiarą było jego drugie konto.

Proponuje nie szukać spisków, bo to nikomu i niczemu nie służy.

Pozdrawiam.

jest taka zasada,że jak pisze się jakiś znonim to osba go czytająca,o ile ma troche kultury i dobrego wychowania,powinna wyrzucić go do kosza i udawać że tego nie było.tak samo osoba dobrze wychowana nie powinna anonimów wysyłać.tym bardziej zasada taka powinna obowiązywać was,bo w pewnym sensie stanowicie tu "władzę".
moim zdaniem zasada powinna być taka,że jak kogos banujesz to wysyłasz mu priva,maila czy co tam jeszcze z uzasadneiniem i podpisem.natomiast nie masz obowiązku prowadzić żadnej polemiki na forum czy na privach.początkowa z pewnością taka polemika będzie podejmowana,ale jeżeli będziecie konsekwentni,to z czasem sie to skończy.

medyk 20.12.2008 19:15

nie chce byc upierdliwy bo sprawa raczej błaha ale czy dalo by sie cos zrobic z ta reklamą Skody co tak meczy od kilku dni? wyskakuje na kazdej stronie forum w ktora sie wejdzie i zaslania polowe ekranu za kazdym razem trzeba ja wylaczac :/

MackoTSW_(konto_usuniete) 20.12.2008 19:31

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...t=4265&page=36 Przydało by się usunąć parę ostatnich postów...

ja_ka_ 20.12.2008 19:42

Wyslalem do 4 moderatorow pytanie a zarazem prosbe o zmiane napisu pod nickiem. Nie pisalem tego tu zeby nie zasmiecac forum. Odpisal mi jeden, ze On nie ma takiej mozliwosci. Ci co ponoc maja taka mozliwosc milcza... Az taki wielki problem to zrobic czy chociazby odpisac?

wolfy 20.12.2008 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez picasso (Post 645039)
jest taka zasada,że jak pisze się jakiś znonim to osba go czytająca,o ile ma troche kultury i dobrego wychowania,powinna wyrzucić go do kosza i udawać że tego nie było.tak samo osoba dobrze wychowana nie powinna anonimów wysyłać.tym bardziej zasada taka powinna obowiązywać was,bo w pewnym sensie stanowicie tu "władzę".
moim zdaniem zasada powinna być taka,że jak kogos banujesz to wysyłasz mu priva,maila czy co tam jeszcze z uzasadneiniem i podpisem.natomiast nie masz obowiązku prowadzić żadnej polemiki na forum czy na privach.początkowa z pewnością taka polemika będzie podejmowana,ale jeżeli będziecie konsekwentni,to z czasem sie to skończy.

Też tak kiedyś uważałem, dlatego swoje bany podpisywałem. Jak się to skończyło, możesz sprawdzić w archiwum tematu.

Niestety, realia są takie, że niemal każdy zbanowany potrafi przedstawić litanię powodów dla których został niesłusznie ukarany, a nieliczni potrafią uczciwie przyznać się do błędu. Sam znam tylko jeden taki przypadek - kreseq.

Zresztą - patrz dyskusja wyżej. Już szykowała się zadyma, pechowo - to nie ja dałem bana, więc całość umarła śmiercią naturalną.

Poza tym - temat wraca z regularnością szwajcarskiego zegarka, bez względu na to, kto akurat moderuje. "Dlaczego bana dostał XYZ?", "Dlaczego moderator nie chce odpowiedzieć?", "Czemu wprowadza się na tym forum cenzurę?" etc.

Dla mnie EOT, bo ani sam nie zamierzam własnych błędów powtarzać, ani tym bardziej wymagać tego od innych moderatorów.

Mareq 20.12.2008 20:04

Cytat:

Jeden z punktów Regulaminu mówi coś o odpowiedzialności moderatorów przed Bogiem i własnym sumieniem, wię chyba zrozumiałe, iż nie ma podpisu osoby karającej.

Swoją drogą już kiedyś tu padło: moderator jest członkiem społeczności forumowej i tak jak każdy inny ma prawo się mylić, napisać lub zrobić coś wbrew czy to ogółu czy pojedynczego X czy Y.
Czy ja mam odnośnie trego jakiś problem :) ? Napisałem wyraźnie , że regulamin nie zobowiązuje moderatora do podpisywania się , więc nie oczekiwałem tego .
Inna sprawa czy regulamin nie jest stosowany wybiórczo (katalog kar)

Cytat:

Mareq - ban jak czas, też mija więc chyba bez ciśnień.
Głębokie , ale wydaje mi się , że napisałem o całej sprawie dosyć spokojnie , więc faktycznie ,,chyba bez ciśnień'' :) .

South 22.12.2008 15:42

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=6151 możecie tępić takich pajaców ?

ed;nie wiem nie często tam zaglądam,jeśli tak to ok :)

pan_premier 22.12.2008 15:44

a kiedy nie byli tepieni?pozatym post wisiał 4 minuty:shock:

marcin_m 22.12.2008 15:53

Prosiłbym o skasowanie, z Wisłą raczej nie ma to nic wspólnego.

http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=485
http://wislakrakow.com/forum/showpos...&postcount=487

ja_ka_ 22.12.2008 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 645058)
Wyslalem do 4 moderatorow pytanie a zarazem prosbe o zmiane napisu pod nickiem. Nie pisalem tego tu zeby nie zasmiecac forum. Odpisal mi jeden, ze On nie ma takiej mozliwosci. Ci co ponoc maja taka mozliwosc milcza... Az taki wielki problem to zrobic czy chociazby odpisac?

Podbijam Szanowni Moderatorzy

edit: pan_premier miał na myśli że nie problem odpisac na priv. Czyli w temacie nic nie drgnęło :(

pan_premier 22.12.2008 22:22

nie problem czasami jest troche privów i umyka

luke1906 23.12.2008 15:38

tak myślę co by można temat KU PRZESTRODZE zamknąć i przykleić u góry
tak na przyszłość, może ktoś przeczyta zanim da kasę następnemu oszustowi

artek_ABG 28.12.2008 13:28

uuuuuuuuuu jaka ostra pani moderatorka, banuje ludzi którzy nie lubią jagiellonii. DLaczego piotrek 1991 nawet nie dostał bana, tylko usunięto jego konto? M.O.deratorzy...

Kamil 28.12.2008 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez artek_ABG (Post 648651)
uuuuuuuuuu jaka ostra pani moderatorka, banuje ludzi którzy nie lubią jagiellonii. DLaczego piotrek 1991 nawet nie dostał bana, tylko usunięto jego konto? M.O.deratorzy...

podejrzewam ze jak piotrek bedzie chcial, to sie sam tej pani zapyta a nie bedzie sie innymi wyreczał,
i naucz sie pisac z duzej litery nazwy klubow

pan_premier 28.12.2008 16:52

głupota ludzka nie zna granic:w skrócie, niejaki Piotrek, który lada chwila zostanie ofiarą holocaustu, dostał bana na 3 dni, za głupie nabijanie. 3 dni!armagedon!

To, że jego koledzy widzą w 3 dniowym banie usunięcie konta, doszukują sie spisków związanych z Jagą, a do tego insynuują coś o milicji, nie jest nasza sprawą ani chorobą.

S. ew. 30.12.2008 16:09

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=4325

cóż to ?

Proud 30.12.2008 20:54

kurde...ostatni zaczynają denerwować mnie te podpisy pod postami...niektóre są tak wielkie, że tekstu trzeba pomiędzy nimi szukać...i do tego te jaskrawe kolory...rozumiem, można mieć fajny podpis pod postem(zdecydowana większość jest świetna) ale w "normalnych" rozmiarach...

dla przykladu wspomne np. o podpisie użytkownika PODpalacz...tak pierwszy lepszy

mic 31.12.2008 19:09

Po co to na glownej ? http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19825 ?? Jaki to ma w ogole cel ?

rav 31.12.2008 19:32

A wszystko musi mieć cel? Bo śmieszne jak cholera :)

mic 31.12.2008 19:39

Jasne ze smieszne :D tylko w sumie tak na glownej... a zreszta. Wesolego Nowego !

A karpia nie daliscie :(

rav 31.12.2008 19:43

karp przy tym to... leszcz. Najlepszego!

vote-for-mikey 31.12.2008 19:50

ja rozumiem, że chochlik działa, ale mógłby dać jakieś niestworzone transferowe historię zamiast tego, bo jednak jesteście uważani za jedną z poważniejszych stron futbolowych ;)

ja_ka_ 01.01.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 646088)
Podbijam Szanowni Moderatorzy

edit: pan_premier miał na myśli że nie problem odpisac na priv. Czyli w temacie nic nie drgnęło :(

Po raz ostatni kieruję prośbę o zmianę hasła "Senior member" na WISŁA KRAKÓW.

EDIT: Dziękuję za jasną i wyczerpującą odpowiedź.

Romy S. 01.01.2009 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 650407)
Po raz ostatni kieruję prośbę o zmianę hasła "Senior member" na WISŁA KRAKÓW.

Od jakiegoś czasu nie stosuje się na tym forum tej praktyki gdyż na ogół odbierana była odwrotnie do intencji, zarzucano adminom ( a tylko oni mają czy też mieli taką możliwość ) kolesiostwo z niektórymi forumowiczami. Spędzanie czasu na wiecznym odpisywaniu Józkowi Pałce dlaczego Marian Kiszka ma taką rangę, a ja nie mam, nie należało do zbyt ciekawych zajęć. Poza tym ranga inna od nadanej przez skrypt dostawała się forumowiczom na ogół z uwzględnieniem jakichś osiągnięć ( np. wybitnej działalności na polu cukiernictwa ) czy to w realu czy też na forumowej niwie.

wolfy 03.01.2009 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 651019)
****a! Kosmici atakują albo Cracovia :D tyle spamu jeszcze nie było.

Mam nadzieję, że to kosmici. Łatwiej się będzie dogadać...

Prezydentowa 04.01.2009 01:12

Jeszcze jeden spam...

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...8&postcount=54

http://www.wislakrakow.com/forum/sho...10&postcount=3

Bati_NS_TSW 04.01.2009 13:28

Ja proponowałbym przykleić w ABG temat :
http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=5220
Bo nie wydaje mi się, że będzie on podbijany zbyt często, a zawarte w nim są ważne informacje.
Pozdrawiam

gse 04.01.2009 16:32

Jak możecie to usuńcie post numer 980 z tematu składam komputer...z góry dzięki ps. znowu się coś rypie

7 kotów 06.01.2009 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 650184)
Po co to na glownej ? http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19825 ?? Jaki to ma w ogole cel ?

Amigo, czy Ty musisz sie zawsze do wszystkiego wokol przypierdalac ? Hm ?

mic 06.01.2009 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 652746)
Amigo, czy Ty musisz sie zawsze do wszystkiego wokol przypierdalac ? Hm ?

Kiciu, po pierwsze odgrzewasz kotlety, nie wiem, moze tak lubisz,
po drugie o ile sie nie myle, to jest temat "pytania do...." wiec sie poprostu pytalem, czemu taka rzecz znalazla sie na glownej, bo TWSD raczej nie jest znane z takich rzeczy.
po trzecie, chyba wszystko zostalo wytlumaczone,
po czwarte, czemu TY zawsze sie przypierdalasz do mnie, hm ? Zly dzien w pracy ? Zdarza sie. Zluzuj

7 kotów 06.01.2009 11:24

Nie odgrzewam, tylko zagladam tu z regularnoscia co dwa tygodnie.
Nie przypierdalam sie do Ciebie zawsze a dopiero pierwszy raz i jedyny.
Bo Tobie widze niewiele rzeczy pasuje. A to wolfy krzywy, a tamten prosty, a ten napisal brzydko a temten z bledem, ten nie wie po co temat a tamten wie ale po co pisze, a po co to, a po co tamto, a dlaczego zima a nie lato.

ciao.

mic 06.01.2009 17:05

Chyba po to ten temat mistrzuniu :D jak widze ze ktos spamuje/obraza/robi syf to zglaszam. A co do wolfego to chyba nie tylko mi nie pasuje, tylko wiekszosci forum, co doskonale widac w pewnym temacie. Wiec zluzuj bajere i zajmij sie swoimi sprawami.

orzeu 06.01.2009 17:32

Kolego od luzowania bajery, mam prosbe zebys rozroznil forum i modow od strony TWSD.
A w tym niusie co takiego strasznego? Fajny dowcip to sie znalazl na stronie :)

mic 06.01.2009 17:36

orzeu a gdzie ja pisalem ze dowcip byl zly ? Poczytajcie najpierw a potem sie przypieprzajcie do kazdego slowa. Tez mi sie to zajebiscie podobalo, co wyzej napisalem. Poprostu zdziwilo mnie to ze TSWD angazuje sie w taki sprawy. BTW, vote-for-mikey tez o tym pisal, tez bedziecie sie o to oburzac ?

Jak zamierzacie odgrzewac nastepny moj post, moze tym razem sprzed pol roku to zapraszam na priv.

wislabielany 06.01.2009 21:28

Takie pytanie, można wiedzieć czy użytkownik DejmianVII ma bana na "zawsze" czy tylko na jakiś okres czasu ?

pio 07.01.2009 23:39

w infonecie przydałoby się posprzątać komentarze ;)

ja_ka_ 08.01.2009 08:45

http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=5246

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl