![]() |
Fantastyczna gra, nie ma co. W końcu Słoweńcy to prawdziwa potęga, w ostatnich eliminacjach ME wygrali cały jeden mecz, i to z nie byle kim, bo z Luksemburgiem!
Ciekawe iloma obrońcami i defensywnymi pomocnikami zagramy z San Marino? I ciekawe czy kiedyś w końcu doczekamy się selekcjonera który będzie powoływał (i wystawiał) zawodników którzy aktualnie są w formie...? |
Cytat:
|
Cytat:
Tak, Brozio kocha Wisle ponad zycie :) Prosze Cie... Waszych wiernych zaciag skonczyl sie na Blaszczykowskim. Brozek chcial grac w reprze i zrobi wszystko by w niej grac. Pogra w Wisle, wypromuje sie moze i zniknie, pojawi sie moze w barwach bialo czerwonych. Pilkarz to wyrobnik i jak nie ma kasy odpowiedniej ( jak Blaszczykowski czy Fabianski ) to pierdzieli farmazony jak bardzo kocha klub. Pilkarz to zawod a nie milosc do klubu ( przynajmniej nie w Polsce gdzie zarobki sa zenujace ). Wiem cos o tym bo sam kopalem pilke zawodowo. |
Cytat:
oni nie grają w silnych klubach? Ale Benhakker woli piszczka który nawet nie jest typowym napastnikiem, gdy wszedł Saganowskigra jakoś zaczęła wyglądac. Niestety zawiodłem się na: Fabiańskim, Wasilewskim, Krzynówku,Murawskim,Piszczku, właściwie to całej obronie. na + jedynie Błaszczykowski i Saganwski, widac bylło że tylko oni walczyli. co do Krzynówka, już do K**** nędzy od 3 lat wykonuje rzuty wolne i rożne, przez te 3 lata tylko raz strzelił bramke Austryjakom. Ale żaden inny rzut wolny wykonywany przez niego nie przyniosł skutku. Gdy to robił szymkowiak, albo Żurawski było o wiele lepiej. Już mnie to irytuje, przeciez to ewidentnie widac że Krzynówek tego robic niepotrafi, a na pewno są w kadrze którzy umią to robic lepiej chocby nasz Brazylisjki Polak, Roger. |
Blaszczu byl super, Roger i Krzynio a fe, srodek defensywy wolny i ospaly, Wasilewski bez komentarza, napastnikow zero, Leo odejdz.
Trzeba wydac milionik euro, zatrudnic jakiegos super specjaliste i powiedziec mu: "panie, olac MŚ 2010, masz pan zrobic tak zeby w 2012 roku Polska grala ladna i skuteczna pilke". Inaczej nie da rady :/ |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Na euro 2012 będziemy mieli 2 lata do budowania zespołu, to jest znacznie więcej niż wystarczająco. Nie sądzisz chyba że trener będzie jasnowidzem i na 4 lata przed turniejem będzie powoływać tych którzy wtedy będą w formie... |
Cytat:
Cytat:
Brożkowi ta repra nie jest do niczego potrzebna, nigdy nie płakał tak jak Wichniarek i nie kończył kariery jak Jeleń. Jak mu bardzo zależało widzieliśmy na meczu z USA. Dla kariery Brożka będzie najlepiej jak będzie się trzymał zdala od Leo i jego chorej selekcji, pomysłów. |
Przykro mi to mówić, ale Leo się skończył. Nie ma pomysłu na reprezentację. Widać to od meczu z USA...
Cytat:
|
najwiêkszy pozytyw meczu to nasze dwie flagi , bo dzieki temu, jak juz szybko sprawdzi³em, na kibicach maja znowu rozkminkê i bedezie tam mozna jutro zajrzec dla poprawienia humoru
decyzji personalnych Leo nie komentuje bo 'jest blizej druzyny' :lol: |
Ten mecz potwierdzil stara prawde, ze nie potrafimy grac meczow towarzyskich. Przeciez to nie mogl byc eliminacyjny prawda ? Na takim stadionie nie rozgrywa sie meczy w 40 mln kraju bedacym czlonkiem UE, gdzie futbol jest sportem nr 1.
Druga sprawa to pora meczu - kto to wymyslil ? Moze znow angielska telewizja, a moze slowenska tv dala taka kase, ze nie wypadalo robic meczu o 20 ? Wtedy moze naszym grajkom starczyloby sil na wiecej niz 20 min co nie zmienia faktu, ze z takim przygotowaniem kondycyjnym to mozna grac z bankierami w lidze luksemburskiej, a nie na mundialu w RPA. Obecnosc Jopa na boisku w kazdym meczu to sabotaz. Niewiem co miala wniesc zmiana Bandrowskiego na Murawskiego ? Mielismy w tym meczu Fabianskiego z Blaszczykowskim i 9 spoconych koszulek. Zawiodlem sie na Kowalczyku - z kryciem na radar na obronce to on sie nie nadaje. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Z zawodników których bezczelnie pomija siwy przy powołaniach można stworzyć reprezentację grającą o klasę lepiej niż ta którą widzieliśmy w dniu dzisiejszym , do szczęścia brakowało tylko Tomasza 'international level ' Zahorskiego .i niech nikt nie mówi ,że w Polsce nie ma lepszych zawodników , co to za trener gra jednym napastnikiem z drużyną którą wyprzedzamy w rankingu FIFA o 40 miejsc?? Jedynym atutem leo była motywacja bo jeszcze rok temu potrafili wierzyć w jego bajki nasi piłkarze, teraz gdy już nie udaje mu się ich motywować wychodzi na jaw , że on dobry był ale jako psycholog kadry nie trener. Kasperczak!!
|
Cytat:
Ale on jest bez formy i jak na razie więcej czarów w jego grze niż pożytku . W ogóle mnie nie przekonuje,do tego przynosi pecha :D Powinniśmy grać dwójką napastników na szpicy . |
Leeoooo dał dupy z tym składem (tak jak i z powołaniami) i tyle. Czemu jeden napastnik? Czemu Piszczek? Czemu Bandrowski? Gdzie Wichniarek? Gdzie R. Lewandowski, który jest w formie?
Wstyd i hańba. |
Ja mysle ze jak dalej tak bedzie wygladac szkolenie mlodych i wogole sport w Polsce to na Euro 2012 mozemy byc pewni tylko dwoch rzeczy:
1.Listkiewicz bedzie prezesem PZPN 2.Jop bedzie podstawowym stoperem reprezentacji. |
Co to za gra naszych ? Co to za trener ? Co to za kibice ?
Z A - klasy. |
jak ten guru od siedmiu boleści nie wystawi od 1-ych minut spotkania z San Marino Boguskiego i Lewandowskiego , to mnie potarga :/ Ten jego 1wszy skład gra taką padake jak nigdy dotąd.To jak Ci "boscy pilkarze" poruszali się dziś na boisku to wołało o poste do nieba.Do qzwy nędzy to jest reprezentacja!!! nosicie orzełka na piersi (a to do czegos zobowiązuje), jeżeli tego nie rozumiecie to w..........ać z niej.Boże ,ale ciśnienia dostałem :D
|
Cytat:
Leo, bye bye! Heniu Kasperczak! :D |
Cytat:
|
Cytat:
|
Leoooooo Why ?
Chyba zapomniano wysłać powołania do Jelenia i Wichniarka. na + wg. mnie to Żewłakow , fabian i Błaszczykowski. reszta źle lub fatalnie . jeśli uzyskamy kwaflifikacje to będzie cud bo z ta gry to popłyniemy z Czechami , Słowakami i Irl. Północna na wyjeździe. neich dograja de eliminacje i wysłac Bembauera :D na zasłuzona emeryture. |
Cytat:
Jak na tak samo cenialby umiejetnosci graczy, ktorych by powolywal to dziekuje. Chyba by mu musial Smude kadre wybierac zeby to jakos wygladalo. |
Wichniarek-Brożek-Boguski na tych zawodnikach powinna sie opierać siła ofensywna kadry.Wichniar został wybrany najlepszym zawodnikiem Bundesligi w Sierpniu a Leo go pomija ..... dziwne.
|
Leo to jakiś ****a dziwak. Zabiera na kadrę iluś tam piłkarzy a jako zmiennika zawsze wpuszcza tego dowołanego w ostatniej chwili. Na Euro Piszczka, dzisiaj Sagana. Nie mam nic do obydwóch, ale zadziwia mnie dziwny tok myslenia Benhałera.
|
Cytat:
Trener wypalił się bez dwóch zdań, drużyna gra kiłę od meczu z Austrią i nie widać nawet najmniejszych symptomów poprawy. Jestem daleko od drużyny ale zmiana Murawski - Bandrowski przy stanie 1:1 to może i niezły pomysł ale jak się gra z Francją ale nie ze Słowenią, przecież to jest bardzo słaba drużyna. Pierwszy skład na ten mecz to został chyba wybrany drogą losowania, Piszczek jako jedyny napastnik - nie mogę znaleźć logicznego wytłumaczenia tej decyzji. Rozgrywanie meczu eliminacyjnego na "obiekcie" we Wrocławiu to jakiś żart obłąkanego (piszę "obiekt" a nie "kurnik" tylko z sympatii do wrocławian) PS Teksty typu Rybus do kadry to na dzień dzisiejszy lepiej umieszczać na bashu a nie na forum (taka tam sugestia), z czasem - czemu nie. |
Czas na analizę gry poszczególnych zawodników :P
-Fabiański : Obronił co mógł przy bramce mógł się zachować troszkę lepiej, jego wykopy nie były dziś najlepsze (raz wyrzucił piłkę poza stadion :D:D)Ocena : 5 -Wasilewski : W pierwszej połowie starał się włączać do akcji ofensywnych z Kubą ale w drugiej to już w ogóle. Spóźniony przy bramce. Ocena 4 -Żewłakow : Strzelił karnego ale ja nie widzę go jako dyrygenta naszej linii obrony według mnie powinien wrócić na bok Ocena 6 -Bosacki/Jop : Ten pierwszy hmm niewidoczny błędy w kryciu i przy wyprowadzaniu akcji Ocena 2 Drugi natomiast dostosował się do jego poziomu czyli taka sama ocena -Kowalczyk : Dla mnie przeszedł obok meczu brak akcji ofensywnych spóźniony w defensywie Ocena 2 -Błaszczykowski : Sam meczu Kuba nie wygra Ocena 8 -Lewandowski :zupełnie bez formy jego nie celne podania strasznie mnie... :evil: Ocena 3 -Murawski/Bandrowski : Jeden gorszy od drugiego w ogóle nie widoczny przez pierwszą połowę pan M pan B w drugiej ze 2 przechwyty Ocena dla obu 1+ -Roger(Perejro:D): Co on robi w kadrze skoro nie ma siły przebiec 90 minut ?? Ocena 2 -Krzynówek : Prosi go ktoś o wykonywanie stałych fragmentów ?? NIE!! Bez formy Ocena 3 -Piszczek : On nigdy nie będzie typowym killerem widać było jak ciągnie go do skrzydła Ocena 4 -Saganowski : Za krótko na boisku ale coś starał się zrobić Podsumowując kiedyś defensywni pomocnicy byli siłą naszej kadry a teraz ??LEO!! z San Marino musimy wygrać minimum 5-0 |
Cytat:
Cytat:
|
Gdyby reprezentacja składała się z 11 Błaszczykowskich,to byłoby pięknie. Liczę,że Paweł na San Marino wyzdrowieje,ale tak w pełni i pokażą z Kubą wszystko to,co w fazie grupowej PUEFA. A co do personaliów,to Leo już dawno pokazał,że on z reguły nie stawia na ludzi,którzy aktualnie są w formie,bo "mu do koncepcji gry nie pasują"(nie dotyczy każdego,ale jednak paru) Dziwna taktyka,której chyba większość nigdy nie zrozumie:/
|
Na tle cienkiej Słowenii przentowaliśmy się naprawde bardzo słabo, tylko ciut lepiej niż na tle dużo silniejszej Ukrainy. Trudno w tym meczu dostrzec jakiekolwiek pozytywy, poza rzecz jasna grą Kuby Błaszczykowskiego, który poniżej pewnego poziomu poprostu nigdy nie schodzi. Jak słaba jest nasza kadra można się przekonać, gdy w dzisiejszym meczu na boisko wszedł znakomity środkowy obrońca Mariusz Jop. Leo Benhakker chyba już stracił autorytet u piłkarzy i moim zdaniem nie warto się dalej razem męczyć.
|
Cytat:
Lewa obrona, kto to jest ten Kowalczyk? Konia z rzędu temu kto powie, że jest lepszy od Piotrka Brożka. Środek obrony, w sumie to nie mamy kim tam grać. Może gdyby powołać Głowe(gdyby nie kontuzja)/Jodłowca... Środek pomocy to dramat. Pyry Murawski i Bandrowski grali w chodzonego. SOBOL WRÓĆ! M. Lewandowski - jak mnie wkvrwiają te jego strzały z dystansu gdy można zagrać piłke. A wiecie ile bramek zdobył? 3 (słownie TRZY) w 51 meczach w reprze. Błaszczu tak jak mówiłem. Nasz numer 1. Obecnie niestety nikt do pięt mu nie dorasta. Perejro zamiast efektywnie woli efektownie. Krzynówek... stara sie, ale nie wychodzi. Zauważalny brak gry w klubie. No i Piszczek. To ma być ten wysunięty napastnik? Ja bym tam widział Lewandowskiego (nr 1 Brożek oczywiscie ale kontuzja..) albo nie powołanego Wichniarka! A w miejsce Krzynówka Jeleń. Mam nadzieje, że z San Marino Brożek będzie mógl grać, Boguski dostanie szanse i zagramy z przodu 2 napastnikami. Co za buce śpiewały dziś "Leeeeeeełooooooooooooooooo"?? |
extra dziadostwo zaprezentowane przez pana Rogera
kto to jest niejaki kowalczyk? kto mial niby strzelac gole skoro nie bylo napadziora w skladzie przez 70 minut? krzynio niestety na emeryturę... Leo nie daje chyba rady... |
Cytat:
|
Cytat:
Leo gra bez pootu i pomysłu , w lidze mamy mase takich trenerów jak Ty , a uż kilku naprawde lepszych (Maciuś :D ) wiec jak nie masz ochoty podaj sie do dysmisji a nie jeszcze nam rób uwagi i nas pouczaj..... |
Cytat:
|
Nie bylo konferencji z Benem po meczu ?
|
Cytat:
Piotrek Brożek gorszy od Kowalczyka? W środku obrony wspomniałem o Głowie i Jodłowcu. Nie nadali by sie? Jop lepszy? El. ME 2008 - pamiętasz gre Sobola? To on czyścił cały środek. Brożek to obecnie nasz najlepszy wysunięty napastnik. Też sie nie zgodzisz? Wspominałem też o Wichniarku, Jeleniu i w/w Jodłowcu a więc jak widzisz nie chce Polski złożonej z samych Wiślaków. Dziwie się np. czemu Łobodziński jest regularnie powoływany... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl