Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Składam komputer... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1493)

koyoot 25.03.2009 10:44

Mlody Wislak co ty gadasz ze o wyswietlanie grafiki odpowiada monitor? Odswiezanie ma wplyw na jakosc grafiki? Matko...

A co do tego ze procesor bedzie ograniczal grafe to przeciez moze go podkrecic do 3 ghz i juz nie ma z tym problemu.

Miba tu nie ma rozdzielczosc zadnego na to wplywu. Monitor ma ustawiona swoja rozdzielczosc maxymalna i powyzej niej juz nie wyjdziesz a to z prostego powodu - bo to jest ograniczenie sprzetowe.
Jak masz taki proc to bardzo latwo go podkrecisz do 3 GHZ.

spinnaker 25.03.2009 12:07

Dokładnie ja mam C2D 1,6 podkręcony do 2,2 do tego 4 GB ram-u i Geforce 8800 GTS 640MB i wszystkie gry bez przycięcia na najwyższych detalach chodzą w 1600x1050 więc może nawet nie będzie musiał kręcić jak będzie miał prawie 900MB na karcie.

MatMario 25.03.2009 12:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 697679)
Znawcy, dwa lata temu kupilem kompa, w srodku mam C2D 2,0 GHz, 2GB Ramu, grafikę Winfast GeForce 8600GT, na moją kartę znalazł się chętny, więc pasowałoby mi wsadzić do tego piecyka coś mocniejszego. Pytanie tylko CO? Na zabawę z komputerem mam do 1000zł, myślałem o Ramie i o karcie ot 9600, 9800?
Polecicie coś?
Tak, żeby z niego zrobić maszynkę do grania, oraz zebym nie musiał się irytować, że coś tnie, albo wygląda tak brzydko, że aż żal :)

Wez tysiac i idz do sklepu i kup konsole. :) Teraz wydasz tysiąc, za rok 500, za dwa 1000. Bez sensu. Kupuje konsole i masz wszystko w dupie.

wislak_95 25.03.2009 12:38

ja tez kupuje nowego cos takiego
core 2 quad 2,5ghz
radeon 4850hd 512mb gigabyte
gigabyte E45PT - DS3R cos takiego
4 gb ramu patriot

a mam do sprzedania
amd athlon dual core 3800+
asus M2N4- SLI
karty nie sprzedaje bo zepsuta
dysku tez nie bo zostawiam
1gb ramu kingston za 300zl to

koyoot 25.03.2009 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 698045)
Wez tysiac i idz do sklepu i kup konsole. :) Teraz wydasz tysiąc, za rok 500, za dwa 1000. Bez sensu. Kupuje konsole i masz wszystko w dupie.

Ekhem. Szczerze? Wolalbym wydac teraz 1000 zlotych niz 1600-2000 za rok lub dwa gdy wyjdzie X720... Do tego ceny gier na konsole...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_95 (Post 698047)
ja tez kupuje nowego cos takiego
core 2 quad 2,5ghz
radeon 4850hd 512mb gigabyte
gigabyte E45PT - DS3R cos takiego
4 gb ramu patriot

a mam do sprzedania
amd athlon dual core 3800+
asus M2N4- SLI
karty nie sprzedaje bo zepsuta
dysku tez nie bo zostawiam
1gb ramu kingston za 300zl to

Ogolnie to nie wiem po co ci Quad... Jak nie masz kasy na i7 to nie kupuj quada od Intela. Kup procesor dwurdzeniowy podkrec go na 3ghz(conajmniej) i masz spokoj
Cytat:

Pierwotnie napisane przez spinnaker (Post 698038)
Dokładnie ja mam C2D 1,6 podkręcony do 2,2 do tego 4 GB ram-u i Geforce 8800 GTS 640MB i wszystkie gry bez przycięcia na najwyższych detalach chodzą w 1600x1050 więc może nawet nie będzie musiał kręcić jak będzie miał prawie 900MB na karcie.

Tu nawet nie o ilosc pamieci chodzi, a o architekture karty, sterowniki oraz sam fakt ze NVidia wspolpracuje z producentami gier komputerowych. Dzieki temu karty te dzialaja szybciej niz radeona ale tylko w grach bo w pozostalych zadaniach.. coz tu juz musza uznac wyzszosc ATI:). P.S. Co tak slabo? ja mam tego samego proca i wlasnie w tym momencie hula na 2.8 GHz:).

miba 25.03.2009 17:11

Co do konsoli- przypalalem sie strasznie na PS3, ale:

Gry mam z miasteczka, do tego w takiego PESa jak ciupię to go mocno patchuję, a z grami na konsolę to ciężko i nie ma opcji, żeby mieć ot taką ligę polską, czy nawet aktualne składy, więc PS3 byłoby dla mnie jako zabawka raz na czas, stąd upadł pomysł kupienia konsoli :)

Co do pieca, to myślę poważnie o tej GeForce with CUDA GTX 260 EVGA 896MB :)
RAM pewnie też wrzucę, pytanie odnośnie procesora- kto tu się zna na podkręcaniu? Bo ja nigdy się w to nie bawiłem i nie chciałbym sprzętu spier...ić ;)

koyoot 25.03.2009 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 698218)
Co do konsoli- przypalalem sie strasznie na PS3, ale:

Gry mam z miasteczka, do tego w takiego PESa jak ciupię to go mocno patchuję, a z grami na konsolę to ciężko i nie ma opcji, żeby mieć ot taką ligę polską, czy nawet aktualne składy, więc PS3 byłoby dla mnie jako zabawka raz na czas, stąd upadł pomysł kupienia konsoli :)

Co do pieca, to myślę poważnie o tej GeForce with CUDA GTX 260 EVGA 896MB :)
RAM pewnie też wrzucę, pytanie odnośnie procesora- kto tu się zna na podkręcaniu? Bo ja nigdy się w to nie bawiłem i nie chciałbym sprzętu spier...ić ;)

Jak juz wyzej pisalem odnosnie podkrecania:). Podaj mi nazwe swojej plyty glownej najlepiej z Everesta postaram sie pomoc. Jakbys jeszcze podal wersje i nazwe Biosu to byloby rewelacyjnie:).

Mlody Wislak 25.03.2009 19:08

koyoot mi chodziło o to ,że gdyby miał monitor <22" zakup takiej karty graficznej byłby nieopłacalny bo na rozdzielczościach <1650x1050 można kupić tańszą grafe na której będzie można pograć na full detalach. O to mi chodziło z monitorem.

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3426 ten artykuł opisuje w prosty sposób jak podkręcać procka :)))
sam z niego kiedyś korzystałem gdy się tego uczyłem.

Jeżeli chodzi o post wislaka_95 to proponuje coś z AMD :) Phenom II x4 920 bądź 940. Procesor bardzo dobrze się kręci i niewiele ustępuje quadom Intela.

spinnaker 26.03.2009 00:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 698198)
Tu nawet nie o ilosc pamieci chodzi, a o architekture karty, sterowniki oraz sam fakt ze NVidia wspolpracuje z producentami gier komputerowych. Dzieki temu karty te dzialaja szybciej niz radeona ale tylko w grach bo w pozostalych zadaniach.. coz tu juz musza uznac wyzszosc ATI:). P.S. Co tak slabo? ja mam tego samego proca i wlasnie w tym momencie hula na 2.8 GHz:).

No bo stwierdziłem że co go będę żyłował zawsze to na żywotność wpływa a jak na razie najbardziej wymagające gry mi hulają na full to wystarczy :)
A co do pamięci to chodziło mi odnośnie tekstur że przy takich rozdzielczościach większa pamięć się przydaje ;)

MatMario 26.03.2009 02:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 698198)
Ekhem. Szczerze? Wolalbym wydac teraz 1000 zlotych niz 1600-2000 za rok lub dwa gdy wyjdzie X720... Do tego ceny gier na konsole...

Ja powiem tak nowa konsola wyskoczy najwczesniej w 2011. Ceny gier są wysokie, lecz allegro ratuje sytuacje, ja np za każdą grę w jaką grałem płaciłem maksymalnie 20 zł oprócz Fify która użytkuje około roku co kosztuje 70 zł z ceny zakupu. Do tego na niektórych zarabiałem. Odsprzedając drożej niż kupiłem. Lecz argument gry w PES jest jednak na dzien dzisiejszy nie do przeskoczenia no chyba że zmienisz na Fifę :)

koyoot 26.03.2009 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spinnaker (Post 698738)
No bo stwierdziłem że co go będę żyłował zawsze to na żywotność wpływa a jak na razie najbardziej wymagające gry mi hulają na full to wystarczy :)
A co do pamięci to chodziło mi odnośnie tekstur że przy takich rozdzielczościach większa pamięć się przydaje ;)

Ostatni procesor Sempron mi dwa lata chodzil podkrecony z 1,6 na 1,9 GHz i dalej chodzi u kumpla ten PDC juz ponad rok chodzi i nic mu nie jest:). 60 stopni w calkowitym obciazeniu na boxowym chlodzeniu to nie jest az tak kosmicznie duzo, a wiem jedno ze szykuje sie do pobicia rekordu i wbicia powyzej 3 ghz:).

P.S. Szykuje sie tez do zakupu takiej mniej wiecej maszynki: Intel Pentium i7 920 2,66GHz; 3x1GB RAM DDR3; GF GTX285... ciekawi mnie jak to bedzie chulac:). Jak zrobie testy odpowiednie to napisze:).

miba 26.03.2009 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 698239)
Jak juz wyzej pisalem odnosnie podkrecania:). Podaj mi nazwe swojej plyty glownej najlepiej z Everesta postaram sie pomoc. Jakbys jeszcze podal wersje i nazwe Biosu to byloby rewelacyjnie:).

Co do mojego piecyka (za CPU-Z):
Procek: Intel Core 2 Duo E6420
Pamięć: 2GB DDR2
Płyta: Abit IP35-E (Intel P32+ICH9/R); BIOS: Phoenix- AwardBIOS, ver. 6.00 PG (05/24/2007)
W Everest, w polu nazwa płyty gł jest "nieznane", ale za to ten CPU-Z miał tam wszystko :)

slaskWKSslask 27.03.2009 15:55

Witam,prosiłbym o podanie konfiguracji kompa do około 1500 PLN. Plus minus 50-100 PLN. Obecnie pracuje już 6 rok na kompie ,który powoli odmawia posłuszeństwa.Obecnie - procek 2,4 GHZ ,512 RAM DDR,RADEON 9200. Sprzęt stary, i słabo dający sobie radę z włączonym winampem i Firefoxem naraz;)
Na kompie pracuje w domu, słuzy do odtwarzania multimediów , drobnych prac biurowych, rzadko gier - jedynie FM. Oczekiwałbym szybkiej i wydajnej pracy przez parę lat bez konieczności podrasowywania. Komp powinien byc bez monitora,nie musi posiadać napędu. Pozdrawiam liczę na pomoc;)

koyoot 27.03.2009 16:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 699550)
Witam,prosiłbym o podanie konfiguracji kompa do około 1500 PLN. Plus minus 50-100 PLN. Obecnie pracuje już 6 rok na kompie ,który powoli odmawia posłuszeństwa.Obecnie - procek 2,4 GHZ ,512 RAM DDR,RADEON 9200. Sprzęt stary, i słabo dający sobie radę z włączonym winampem i Firefoxem naraz;)
Na kompie pracuje w domu, słuzy do odtwarzania multimediów , drobnych prac biurowych, rzadko gier - jedynie FM. Oczekiwałbym szybkiej i wydajnej pracy przez parę lat bez konieczności podrasowywania. Komp powinien byc bez monitora,nie musi posiadać napędu. Pozdrawiam liczę na pomoc;)

hmmm mimo ze nie jestem zwolennikiem tego typu konfiguracji forsowalbym tutaj jako ze grasz tlyko w FM`a, sprzet z duzym dyskiem iloscia ramu i w miare szybkim quadem.

http://www.komputronik.pl/Procesory/...elny,id,61195/
http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...elny,id,58972/
http://www.komputronik.pl/Karty_graf...elny,id,66569/
http://www.komputronik.pl/Dyski_twar...elny,id,66074/
http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRA...elny,id,52011/
http://www.komputronik.pl/Zasilacze_...elny,id,61243/

Jesli masz zasilacz 350W to nie kupuj zasilacza. To jest taki idealny zestaw z mocnym procesorem ale niestety tylko 2GB pamieci ram za dwa lata przyda sie dolozenie kolejnych dwoch niestety... W tanszej cenie ciezko cos uzbierac takiego zebys nie musial nic wymieniac przez najblizsze lata. Dobra plyta glowna i bardzo dobry procesor duzy dysk twardy. Jedynie jezeli bedziesz chcial w przyszlosci cos zmienic to ram(na lepsze lub wieksze) i karte graficzna ale jezeli tlyko grasz w FM`a to po co...
calosc wyszla dokladnie 1969 zl niestety bez obudowy, bez napedu ale jak mowie w tej chwili ciezko o cos lepszego w nizszej cenie niestety...

wislak_92 27.03.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 699550)

Zestaw Koyoota jak zawsze super, jakbyś się zdecydował to popatrz do sklepów: Apollo, Proline, Sirius, Bitcomputer - powinno wyjść taniej.

slaskWKSslask 27.03.2009 17:10

Dzięki Panowie,właśnie się tam rozejrzałem i skorzystam z Waszych rad. Pozdrawiam

miba 29.03.2009 13:22

Kurcze, piecyk mi sie po testach wg tej pare postow wczesniej podanej stronki o podkrecaniu strasznie grzeje- 66'C mam ZE ZDJETA OBUDOWĄ :O

PrawdziwośćDlaGry 10.04.2009 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 699571)
Zestaw Koyoota jak zawsze super, jakbyś się zdecydował to popatrz do sklepów: Apollo, Proline, Sirius, Bitcomputer - powinno wyjść taniej.

a Sirius to czasem nie upadł? Dobrze że udało mi się zwrócić komputer przed ich upadkiem. Dostałem uszkodzoną płytę główną i kartę graficzną.

mic 11.04.2009 13:31

Czy rozkrecajac laptopa w celu przeczyszczenia wylotow traci sie gwarancje ?

koyoot 12.04.2009 09:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 700608)
Kurcze, piecyk mi sie po testach wg tej pare postow wczesniej podanej stronki o podkrecaniu strasznie grzeje- 66'C mam ZE ZDJETA OBUDOWĄ :O

Ale w spoczynku czy w stresie? I jeszcze jedno. Niestety jest to typowy objaw tych wlasnie procesorow po zbyt mocnym OC. Dopiero niedawno sie dowiedzialem o tym ze te procki sie mocno grzeja po OC. Rozwiazanie to kupno Wiatraczka pokroju Scythe Mugen...

miba 12.04.2009 10:48

puscilem na programie do testowania procka przy obciazeniu prawie maksymalnym chodzil 30minut i temperatura mi doszla do 66'C...
I, zeby bylo smieszniej, w ogole nie był kręcony. :O
Pytanie teraz, czy kupno samej grafiki i ramu ma sens, bez kręcenia procesora?
Ewentualnie rozważam kupno zasilacza, bo teraz mam jakiegos noname 400W, a pasowaloby cos duzo mocniejszego wsadzic...
Ten wiatraczek to pewnie sobie trochę kosztuje, co?:)

WILU TS 12.04.2009 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 707051)
Czy rozkrecajac laptopa w celu przeczyszczenia wylotow traci sie gwarancje ?

Też jestem ciekawy,mam lapka około 9 miesięcy i przez pierwsze 3-4 w ogóle nie włączało mu się to głośniejsze chłodzenie(wiatraczek) a teraz praktycznie non stop chodzi głośno,i wnioskuję że trzeba po prostu przeczyścić wyloty :)

spinnaker 12.04.2009 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez miba (Post 707603)
puscilem na programie do testowania procka przy obciazeniu prawie maksymalnym chodzil 30minut i temperatura mi doszla do 66'C...
I, zeby bylo smieszniej, w ogole nie był kręcony. :O
Pytanie teraz, czy kupno samej grafiki i ramu ma sens, bez kręcenia procesora?
Ewentualnie rozważam kupno zasilacza, bo teraz mam jakiegos noname 400W, a pasowaloby cos duzo mocniejszego wsadzic...
Ten wiatraczek to pewnie sobie trochę kosztuje, co?:)

ok. 200 zł z wiatrakiem ale jeszcze pozostaje kwestia tego czy Ci się płyta od niego zbytnio nie wygnie bo waży 1kg ;) i jest dość wysoki... Ale chyba jeszcze nie słyszałem żeby urwał gniazdko czy coś ;)

Garbaż1906 15.04.2009 21:07

Jaki będzie najlepszy laptop dla osoby, która będzie go używała głównie do nauki, zabawy i korzystania z internetu ? i ile mniej więcej trzeba na niego przeznaczyć ? gdzie go najlepiej kupić ? z góry dziękuje.

Kyno 15.04.2009 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garbaż1906 (Post 709342)
Jaki będzie najlepszy laptop dla osoby, która będzie go używała głównie do nauki, zabawy i korzystania z internetu ? i ile mniej więcej trzeba na niego przeznaczyć ? gdzie go najlepiej kupić ? z góry dziękuje.

Ok 1600zł potrzebujesz. Karta graficzna wystarczy ta GMA :-)
Polecam sklep PrimaKomp na Bronowicach.

Kolo 21.04.2009 13:47

Witam serdecznie. Mam zamiar wymienić komputer, a że posiadany przeze mnie jest już mocno wiekowy to trzeba zakupić wszystkie komponenty. Chciałbym przeznaczyć na ten cel ok. 3.000 do 3.500 zł. Nie znam się na tym dlatego zwracam się do Was z prośbą o uświadomienie :). Jeszcze dodatkowe info na temat "używalności"

- używam często i długo
- chciałbym żeby dało się pograć w nowe gry typu GTA IV czy COD, ale żeby też nie było problemów z odpaleniem gier które wyjdą w przeciągu 2 czy 3 lat.
- chciałbym żeby można było spokojnie popracować na nim z obróbką wideo bez zamartwiania się kiedy komp się zawiesi.

Z góry dzięki zięki za jakieś info
Pozdrawiam

Kyno 21.04.2009 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolo (Post 712421)
- używam często i długo
- chciałbym żeby dało się pograć w nowe gry typu GTA IV czy COD, ale żeby też nie było problemów z odpaleniem gier które wyjdą w przeciągu 2 czy 3 lat.
- chciałbym żeby można było spokojnie popracować na nim z obróbką wideo bez zamartwiania się kiedy komp się zawiesi.

Moje podpowiedzi:
Procesor - 2x 2,00GHz
Pamięć RAM - 4GB
Karta graficzna - GeForce 9300M , obyś nie brał karty GMA.

ps. znasz się na sterownikach ?:P

Serwatkus 21.04.2009 16:29

Kolo chciał komputer a nie laptopa :O

sandbender 21.04.2009 23:37

A to ja mam pytanie o opinie na temat firmy.
Otóż zamierzam sobie kupić płytę taką co by mi starczyła na lata i do tego bardzo mocno wyposażoną.

No i doszedlem do wnosku ze firmy na ktore powinienem zwracać uwage to Gigabyte i Asus. Uznane marki, dobra opinia, niezawodność, dobre rozwiazania, zaawansowane technologie itp itd . Przynajmniej tak bylo kiedys, nie wiem jak teraz.

Moglby mi zatem ktos powiedziec/doradzic na jakie ewentualnie firmy jeszcze spoglądac?
Dla jasnosci mowimy o plycie z wbudowanym RAID 0,1,5,10, minimum 4 x SATA, support dla SLI lub Crossfire, obslugujace minimum 16 GB RAM itp.

Wilku 22.04.2009 00:04

Raczej Asus.
Wszystko zalezy od chipsetu. X48/X38 pełny cross - SLi na chipsecie nvidii.
X58 - obsługuje obydwa. (mowa o intelu)

I jak zwykle kwestia forsy.

koyoot 22.04.2009 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 712799)
Raczej Asus.
Wszystko zalezy od chipsetu. X48/X38 pełny cross - SLi na chipsecie nvidii.
X58 - obsługuje obydwa. (mowa o intelu)

I jak zwykle kwestia forsy.

A ja znowu sie nie zgodze, bo ja mam znacznie mniej(ba, zadengo do tej pory zwrotu plyty Gigabyte`a) zwrotow plyt GB niz Asus`a. Asus ostatnio nie poszedl w jakosc jak mialo miejsce do tej pory a ilosc. Niestety jedyne co dobre robi to monitory LCD moim zdaniem. I nic poza tym...

Wilku 22.04.2009 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 712802)
A ja znowu sie nie zgodze, bo ja mam znacznie mniej(ba, zadengo do tej pory zwrotu plyty Gigabyte`a) zwrotow plyt GB niz Asus`a. Asus ostatnio nie poszedl w jakosc jak mialo miejsce do tej pory a ilosc. Niestety jedyne co dobre robi to monitory LCD moim zdaniem. I nic poza tym...

Koyoot ale o jkaich modelach mowa?

P43 i niższe?

X38/48/58 to high. A tu jest lepszy Asus.

koyoot 22.04.2009 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wilku (Post 712804)
Koyoot ale o jkaich modelach mowa?

P43 i niższe?

X38/48/58 to high. A tu jest lepszy Asus.

Ja mowie o P35 i wyzszeych oraz wlasnie o X58. Tu przoduje wedlug mnie Gigabyte. Asus faktycznie to High ale... wlasnie tylko High...

sandbender 23.04.2009 06:34

Dzieki Panowie, wlasnie o cos takiego mi chodzilo.
A DFI LanParty i MSI to rozumiem jednak ze to nie ta "półka"?

Mlody Wislak 23.04.2009 08:12

DFI to płytki głównie pod konkretne OC. Jeżeli takiego nie planujesz to sobie ją już odpuść bo kase w błoto wyrzucisz :)) Jaki procek planujesz wsadzić pod tą pł. główną ??

jaitylkoja 23.04.2009 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolo (Post 712421)
Witam serdecznie. Mam zamiar wymienić komputer, a że posiadany przeze mnie jest już mocno wiekowy to trzeba zakupić wszystkie komponenty. Chciałbym przeznaczyć na ten cel ok. 3.000 do 3.500 zł. Nie znam się na tym dlatego zwracam się do Was z prośbą o uświadomienie :). Jeszcze dodatkowe info na temat "używalności"

- używam często i długo

Z góry dzięki zięki za jakieś info
Pozdrawiam

za 3000 to ja ci polecę coś lepszego niż kolega. Spokojnie możesz kupić pentium dual core E5200 (do 400 zł), najlepiej go potem podkręcić, ale to inna sprawa, 4GB RAMu i Radeona 4850/4870 1 GB.

maksinho 23.04.2009 09:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaitylkoja (Post 713541)
za 3000 to ja ci polecę coś lepszego niż kolega. Spokojnie możesz kupić pentium dual core E5200 (do 400 zł), najlepiej go potem podkręcić, ale to inna sprawa, 4GB RAMu i Radeona 4850/4870 1 GB.

W przeciwieństwie do kolegi polecę z kart 280 GTX. Karta nie zużywa tyle mocy za to jest bardziej wydajna. Radeon jest dobry, ale na duże rozdzielczości. Na jednego Radeona przydałaby się jakaś mała elektrownia żeby go utrzymać przy życiu :D

Mlody Wislak 23.04.2009 12:23

Procesor: AMD Phenom II X4 920 Quad-Core /2.8GHz, 2MB L2, 6MB L3, 125W, BOX, AM2+/
Chłodzenie: Pentagram Freezone HP-120 AlCu KARAKORUM
plyta AsRock A790GXH/128M /AMD 790GX/
Pamięć RAM: OCZ 4GB 800 Titanium CL4 Dual PC2 6400 FV KR GW
Dysk twardy: Western Digital 640GB AAKS
Karta graficzna: Gainward GeForce GTX 260 GoldenSample 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI
Nagrywarka DVD: Pioneer DVR-216D SATA (black)
Obudowa: Cooler Master Elite 330 (Black)
Zasilacz: Chieftec 500W [CFT-500A-12S] DualXeon

jeżeli cena do 3500 to możesz zmienić obudowę na Antec 300, Zasilacz na BQ 550 + Radeona 4890 :)

Kobieta_Wislak 25.04.2009 20:18

Poszukuję kogoś kto się podejmie wymiany matrycy w sony vaio (notebook). Lapek uległ wypadkowi i niestety matryca jest do wymiany. Reszta lapotopa sprawna.
Oczywiście nowej matrycy nie mam - i nie wiem gdzie mogą takową zakupić (według jednego z serwisów który mi reanimował lapka po wypadku potrzebuję: LQ164D1LD4A).
W kilku miejscach pytałam i nikt nie chce się tego podjąć... czy to rzeczywiście tak trudna operacja?

BRTS39 01.05.2009 08:27

Szukałem jakiegoś tematu i mysle że tu bedzie najlepiej.
mam drukarke HP psc 1215. Wczesniej miałem jakies inne sterowniki (jakas tam ikonka caly czas byla w pasku ). Potem mialem problem z kompem i niektore z programow sie pousuwały. teraz zainstalowałem normalnie sterowniki ze strony HP i tylko na pulpicie są dwie ikony programów. I gdy ten jeden otwieram to tam można tylko drukować obrazy a jak chce wydrukować cos w wordzie to jako drukarka jest do wyboru tylko microsoft officce imaging. a nastepnie save as i zapisuje w tym programie to, i nic z drukowaniem nie ma to wspólnego.

Prosze o pomoc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl