![]() |
Jaki protest? Przecież my popieramy politykę RN :)
|
Cytat:
niech sie mlodsi zajma - wakacje maja moge sie jeszcze zrzucic na przescieradlo i farbki |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Singlar niepotrzebny? A za Baszcza w ostatnim meczu zagrałby na prawej obronie Junior Diaz chyba.
Zaniedługo wsadzimy go do ataku w wypadku kontuzji - tfu tfu - Brożka |
Singlar? Chyba nie oglądałeś ostatniego meczu, jak dla mnie zagrał bardzo dobrze. Gołoś? Ma kontuzje, L4 więc nie pobiera tyle kasy, a jak wróci na pewno zaostrzy konkurencję na prawym skrzydle. Niedzielan? Skoro sam go wyłączasz to po co w ogóle o nim wspominasz? Zgodzę się co do Barreto i Dawidowskiego.
|
Cytat:
|
http://wislasoccer.com/news_item_9822.htm
Z dedykacją dla RN. Po 6 meczach nasz Trener nie może wystawić 5 podstawowych zawodników......Już raz dzięki bajzlowi autorstwa Praskiego i innych specjalistów skończyliśmy na 8 miejscu. W tym wszystkim najbardziej szkoda Trenera i Nas Kibiców. Pozdrawiam |
Najbardziej szkoda Skorzy... Bo widac, ze druzyna robi postepy, gra coraz lepiej i przy kilku wartosciowych zakupach moglibysmy cieszyc sie swietnym zespolem.
|
Kolejne dodatkowe pieniądze wpłyną do kasy Wisły. Władze Wisły S.A. zgodziły się na przesunięcie rewanżowego meczu z Barceloną ze środy na wtorek. Dzięki temu transmisję będą oglądali widzowie generalnie z całej Hiszpanii a nie tylko Katalonii a do Wisły wpłynie zastrzyk gotówki jako premia za przełożenie spotkania od Sport-Five które dysponuje prawami do transmisji. Tylko co z tego jak to nie ma żadnego przełożenia na wydatki na trwałe (re)inwestycje... A propos umowy Wisly ze Sport-Five - do kiedy ona obowiązuje ?
|
Cytat:
|
mam nadzieje że z tym protestem bo nie ma transferów to tylko jakiś głupi żart albo ironia...
|
Ja popieram polityke RN :-) i bardzo się cieszę, że realizują swój plan a nie "kibice realnei oceniający rzeczywistość", zwłaszcza, ze nie znają reali panujących wewnątrz klubu.
Cokolwiek będzie., nie mamy żadnego wpływu na to, więc po co na non stopie płakać?Cupiał ma jakiś plan i skrzętnie go realizuje i tego nie zmienicie. Więc po to na non stopie użalać się nad losem, który przecież nie jest dla nas zły?Złota era Wisły trwa i pewnie trwać jeszcze trochę będzie?No tak, ale lepiej szukać dziury w całym, narzekać, ze nie wygrało się z Barceloną, nie kupiło się Nei`a, że głosniej slychać w telewizji kibiców Lecha, że wygrywamy tylko 2:0 z Polonią Warszawa i 2:1 z Gks`em. Niestety, ale co poniektórym kibicom, nie da się po prostu dogodzić- zawsze będzie jakieś "ale" |
Tak tylko, żeby zrealizować cel na ten rok, czyli powalczyć w grupie PUEFA, to niestety potrzeba 18 piłkarzy gotowych do gry z każdym. I ze 4 którzy w razie kontuzji mogą uzupełnić 18nastkę. A jak widać u nas, to krucho, już 5 wypadło z podstawowego. Jak tak dalej pójdzie, to cudem będzie 3 miejsce w lidze
|
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda mi kibiców bo mimo tego iż mamy różne poglądy na pewne kwestie to wszyscy kibicujemy Wiśle Kraków i wszyscy mamy na uwadze jej dobro. Nie ma sensu wprowadzać sztucznych podziałów między kibicami. Już raz była taka sytuacja z Frankowskim i nikomu to na dobre nie wyszło. To że ktoś popiera działania RN i widzi w nich jakiś długofalowy plan to gratuluje. Ja go kompletnie nie widze. Wiem jedno, Rada Nadzorcza ma czuwać nad finansami spółki. Ale każdy kij ma dwa końce. Jeśli się nie zainwestuje w kadre drużyny to efektem tego mogą być olbrzymie straty finansowe z tytułu nie zakwalifikowania się do fazy grupowej PUEFA. I tego trzeba mieć świadomość. Teraz gramy z Barcą ale wszyscy wiedzą że szans na awans nie mamy zadnych.Co będzie gdy Wiśle przyjdzie zagrać o fazę grupową bez 5 podstawowych zawodników, kto ich zastąpi?? W chwili obecnej nikt znający realia nie domaga się już transferów typu Nei itp. chodzi raczej o to że my nie mamy nawet ławki rezerwowych na poziomie. Skorża mówi o tym coraz bardziej otwarcie. Heban ma racje z tym planem. Przygnębiające jest to że każdy odcinek filmu z Egonem zaczyna się od tego że główny strateg wychodzi z więzienia. Pozdrawiam |
ALARM - reminiscencje pomeczowe w PE z meczu Wisły ze Śląskiem Wrocław .
Marcin Juszczyk - lat - 24 Daniel Krasnodębski - lat - 21 Michał Jania - lat - 19 Mateusz Kowalski - lat - 23 Paweł Zalewski - lat - 21 Artur Rado - lat - 23 Przemysław Szabat - lat - 24 Łukasz Burliga - lat - 21 Krzysztof Mączyński - lat - 22 Grzegorz Kmiecik - lat - 25 Kamil Jeleń - lat - 20 Maciej Batko - lat - 21 Jeśli to są juniorzy, to ja jestem niemowlakiem. A ponieważ to nie są juniorzy, to żaden z nich nie zasługuje na dalszą egzystencję w klubie piłkarskim Wisła Kraków. Tomasz Dawidowski,Andrzej Niedzielan - komentator meczu wyraził się, że szkoda zwłaszcza Wtorka, że musi grać w Wiśle 2 - ja twierdzę, że szkoda Wisły, że ci dwaj piłkarze muszą w niej grać. Trenera Skorżę chciałoby się blagać - litości nad interesem Wisły a nie nad interesem tych piłkarzy, choć odrobinę proszę. I zrobić z tymi piłkarzami to co należy, czyli im podzękować. Łobodzińskiego poinformować, że jeśli w tej rundzie nie zmieni swojej postawy boiskowej w Wiśle, to Wisła zmuszona będzie poszukać mu nowego klubu, nawet w drugiej lidze niemieckiej czy innej, gdzie mu zapłacą podobne pieniądze jak w Wiśle a Wisła chociaż zdąży odebrać zmarnowane na niego pieniądze i odblokuje jego pensję dla koniecznie lepszego następcy. Wielki plus dla dyrektora Bednarza za wyczyszczenie kadry z budżetowych darmozjadów. Po roku pracy Bednarza i Skorży, chyba już im wiadomo - who is who w kadrze Wisły i kogo jeszcze należy z niej usunąć. Jest tylko jedno ale ...... - w miejsce usuwanych piłkarzy już nigdy więcej nie powinniśmy zatrudniać im podobnych, bo wtedy praca nad przewietrzaniem kadry, traci swój sens. STOP dalszym pomyłkom transferowym w procencie identycznym jak zawsze dotąd w Wiśle. Nawet wolnych piłkarzy, jeśli taki mus, można zatrudniać, ale takich jak Cleber czy Marcelo, którzy do Wisły trafili z podstawowych składów swych poprzednich drużyn a nie z ławki rezerwowych, jak Łobodziński czy nawet z trybun, jak Andrzej Niedzielan lub Radek Matusiak. Tylko Baretto w meczu PE wykazał umiejętności oraz ambicje walki o bycie w 1 drużynie Wisły, demonstrując trenerowi, że mu na tym naprawdę zależy i że na to zasługuje, w przeciwieństwie do całej reszty dzisiaj występujących piłkarzy, świadomych jak nigdy dotąd, że Wisła potrzebuje obecnie zmienników do szerokiej 1 drużyny. Trenerze Skorża, dyrektorze Bednarz, prezesie Wilczek, Rado Nadzorcza Wisły Kraków - apeluje do was o jak najszybsze rozpoczęcie budowy bazy szkoleniowej aby w Młodej Wiśle grali piłkarze naprawdę młodzi i zdolni a także do krwi pracowici oraz ambitni i aby bezwzględnie trenowali ich fachowcy z zachodu, z całym szacunkiem do wszystkich naszych trenerów od młodzieży. To oni powinni współdecydować z dyrektorem Bednarzem i trenerem Skorżą o testowaniu i nabywaniu młodego narybku z prawdziwego zdarzenia a nie nabywać go z przyjacielskich układów polskich "promotorów" czy bogatych rodziców podsyłająych Wiśle swoich milusińskich "piłkarzy". Dzisiejszy obraz meczowej rozpaczy fizycznej, umiejętnościowej i taktycznej, w wykonaniu tych dorosłych " wiecznie młodych piłkarzy" w meczu PE ze Śląskiem Wrocław, wymaga wołania o natychmiastowy system naprawczy marnotrawionego czasu i pieniędzy pana Cupiała oraz odwrócenia jawiącej się jaskrawo, tragicznej przyszłości Wisły, która obecnie nie może skompletować pełnej 18 meczowej z prawdziwego zdarzenia. Dyrektor Bednarz powinien natychmiast uruchomić sieć skautów z prawdziwego zdarzenia, której zadaniem będzie wyławianie młodych talentów o odpowiednim podejściu do kariery piłkarskiej i całkowite przemeblowanie kadry Młodej Wisły, przy współpracy zachodnich trenerów d/s trenowania zaplecza 1 drużyny. Czy po takim meczu ( wynik bez znaczenia, gdyż wcześniej Wisła 1 pokonoła Wisłę Młodą - 11 : 0 ) Wisła jest w stanie sprzedać za parę choć groszy, 1 ( słownie jednego ) piłkarza z młodej kadry, do jakiegokolwiek klubu w Polsce czy zagranicą lub skierować go do kadry 1 drużyny Wisły, aby zarobić choćby, na zapewne marną pensję trenera Kulawika ?. Odpowiedź brzmi NIE. Nikt nie chce Kmiecika, Gołosia ani żadnego innego "młodego" Wiślaka. To jest rozpacz i tragedia. To jest przesada formy nad treścią piłkarskiego sensu. I proszę mi tu nie porównywać się z innymi klubami polskimi i ich sytuacją kadrową, bo ani mnie ani Wisły i pana Cupiała, nie powinno to obchodzić. Tak dalej być nie może. |
Cytat:
Daniel Krasnodębski - lat - 20 Michał Jania - lat - 18 Mateusz Kowalski - lat - 22 Paweł Zalewski - lat - 20 Artur Rado - lat - 22 Przemysław Szabat - lat - 23 Łukasz Burliga - lat - 20 Krzysztof Mączyński - lat - 21 Grzegorz Kmiecik - lat - 24 Kamil Jeleń - lat - 18 Maciej Batko - lat - 19 To po pierwsze. Po drugie - :rotfl: Obudziłeś się po meczu ze Śląskiem? Od ilu lat trąbimy, że nie ma bazy szkoleniowej, co ginie w natłoku "ważniejszych" informacji z transferowo-medialnego frontu? A listy otwarte to możesz sobie wysłać Wilczkowi na maila. Na pewno się przejmie. Na koniec: udzielanie rad Skorży, Bednarzowi,Wilczkowi i RN - paradne. Wbijcie sobie wreszcie do głowy, że piłkarza z ważnym kontraktem można się pozbyć z klubu tylko za obopólną zgodą! Ktoś chce przedłużyć z kontrakt z Dawidowskim, Szabatem czy Burligą? Masz jakieś info na ten temat? Jeśli nie, to daruj sobie odezwy, bo one i tak niczego nie zmienią - Ci piłkarze będą z nami do końca kontraktów, no chyba, że się frajer znajdzie, co ich od nas odkupi. |
Szanowny moderatorze wolfy
Daruj sobie mentorski ton, bo nie przystoi z urzędu, to po pierwsze, zwłaszcza gdy starasz się coś usilnie zdewaluować , grając malutkimi procentami, w tym przypadku miesiącami, w sprawie wieku piłkarzy, co jawi się jeszcze bardziej nieprzystojnie. Zaprawdę, znaczenie tej różnicy w kontekście meritum sprawy jest znikome, ba - żadne prawie ( jedynie Batkę napisałem z pamięci i pomyliłem się o rok, za co go przepraszam ). Po drugie - to ty raczej przespałeś moje ciągłe posty od wielu lat w sprawie bazy szkoleniowej, więc najlepiej zamilcz w swojej nieświadomości, aby ponownie nie posądzać cię o nieprzystojność. A na froncie informacji transferowych, dla ciebie jak widać "nieważnych", dzieje się na szczęście dużo i oby działo się jeszcze więcej i wcale nie na przekór tobie, ale w dobrze pojmowanym interesie klubu. Takie zainteresowanie tymi sprawami jest identyczne na całym świecie. Od Polonii Bytom po Real Madryt. I nikt tego nie zmieni. Po trzecie - nie pouczaj starszego co ma robić ze swoimi postami, które tobie się z listami mylą. Po czwarte - to paradne jest twoje mylenie pojęcia usunięcia piłkarza z kadry 1 zespołu, z usunięciem go z klubu. Wyobraź sobie młodzieńcze, że wielu a nawet wszyscy w klubie, trzymają się pazurami swojej pensji, ale niewielu z piłkarzy w Wiśle odstających, można jeszcze póki co klub zastępczy znależć, gdyż nie tylko ktoś tak pouczająco myślący jak ty, jest w stanie pojąć, że takiemu Dawidowi i jemu podobnym, klubu się nie znajdzie. Na koniec - wszystko w rękach i pieniądzach Cupiała a w tym i ci pazurami się Wisły trzymający. Pozdrawiam |
Mam nadzieję że u nas coś się może w tej materii również ruszy.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357..._Cracovia.html |
Cytat:
"Jedyny koszerny napój energetyczny". Albo: "Pij C..., będziesz wielki" . |
Cytat:
|
Cytat:
... a swoją drogą - kto pamięta jeszcze piwo marki Wisła? Jak to szło - napój bogów i kibiców Wisły czy jakoś tak, prehistoria... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Patrzac na ich frekwencje to interesu nie zrobią żadnego. 50 durniów będzie sie tym zachlewać liczac , że pomogą klubowi. Napój zapewne chała, coś na bazie czosnku i cebuli. Niech się bawią :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie wrzucajcie wszytkich do jednego worka mecz ze slaskiem spiepszyl jeden pan - pan zalewski a reszta grala poprawnie
|
Cytat:
|
No i brawa dla Cracovii ! W tej Kamczatce się da, a u nas jak zwykle zero takich pomysłów.
A ja już sobie wyobrażam jak starozakonni będą srać ze szczęścia, że to oni wprowadzili w Krakowie napój energetyczny sygnowany marką swojego klubu. A ilu z nich będzie snuć marzenia że dzięki temu otworzą im się drogi do finansowego "raju". Wisła jako najbardziej medialna drużyna w Polsce powinna już dawno wprowadzać takie produkty. Najlepszym tego przykładem jest Olimpic Lyon. Oni maja nawet biuro podróży czy sieć taxi (pod szyldem swojego klubu) i zarabiają dzięki temu naprawdę dobre pieniądze. Mi jest żal że Wisła nie wykorzystuje potencjału ! |
Panowie przeciez u nas nie ma się kto takimi bzdetami w klubie zajmować , z angli dzwonia firmy do TF i pytają się kto zajmuje się marketingiem bo nie mogą sie z nikim skontaktować a chcieli by dostac oferte cenową na mecz z TT
|
myślę że bardzo szybko wycofają ten napój ze sprzedaży
|
Cytat:
Marcin Juszczyk - lat - 23 - 23.01.1985 (4 mies.) Daniel Krasnodębski - lat - 20 - 28.01.1988 (4 mies.) Michał Jania - lat - 18 - 01.04.1990 (6 mies.) Mateusz Kowalski - lat - 21 - 30.09.1986 (13 mies.) Paweł Zalewski - lat - 20 - 13.08.1988 (11 mies.) Artur Rado - lat - 22 - 26.03.1986 (6 mies.) Przemysław Szabat - lat - 22 - 19.12.1985 (15 mies.) Łukasz Burliga - lat - 20 - 10.05.1988 (8 mies.) Krzysztof Mączyński - lat - 21 - 23.05.1987 (8 mies.) Grzegorz Kmiecik - lat - 24 - 17.04.1984 (7 mies.) Kamil Jeleń - lat - 18 - 08.10.1989 (13 mies.) Maciej Batko - lat - 20 - 04.02.1989 (5 mies.) W nawiasach podałem za ile miesięcy ci zawodnicy osiągną wiek podany przez Kota. Niestety, Kocie, albo mnie przekonasz, że mamy grudzień roku 2009, albo musisz się wytłumaczyć z zawyżenia wszystkim tym zawodnikom ich wieku. Abstrahuję tu od oceny ich wartości. W tym wypadku chodzi o elementarną uczciwość w przedstawianiu łatwo sprawdzalnych danych. Cytat:
|
Adasss
Sprawa jest prosta. Ja przeliczałem ich wiek rocznikami a nie miesiącami. Ponieważ zbliża się ostatnia kwarta tego roku, przyjąłem że po transferowym okienku zimowym a będzie to już 2009 rok, piłkarze ci nie otrzymają ponownie szansy wskoczenia do 1 zespołu, gdy tak bardzo właśnie teraz czekamy na objawienia w ME, w związku z brakiem zmienników w 1 zespole Skorży. Jak napisałem, będą oni wtedy różnić się miesiącami, co nie ma większego znaczenia. Jeśli już problem zasadniczy sprowadza się do dyskusji o tych miesiącach różnicy, to ja się w taką zabawę w szczegóły bez merytorycznego znaczenia nie bawię z wami dalej, gdyż to nie ma sensu, poza tym abym potwierdził słuszność twojej uwagi o nadinterpretacji ich wieku o mniej lub więcej miesięcy. Jeśli wszystkich to usatysfakcjonuje to oczywiście przepraszam za tą nadinterpretację i wobec tak prowadzonej dyskusji, uważam, że kibice uznali ją za zbędną merytorycznie. Tylko co to zmienia w sprawie zasadności problemu podstawowego, że Skorża nie ma ani jednego, zdolnego wejść do jego składu a żaden klub w Polsce, nie zapłaci Wiśle za kogokolwiek z nich, ani złotówki za ich choćby tylko wychowanie i nie chce ich nawet za darmo ?. Ja nie abstra..... tak jak ty od meritum sprawy a wiek większości z tych piłkarzy jest już na tyle przeterminowany, że trudno któregokolwiek z nich, poza może dwoma, uznawać za mlodzież. Dalsze takie robienie "sztuki dla sztuki" mija się z celem i chyba nie o to w tym interesie chodzi, już nawet nie mnie ale Wiśle i Cupiałowi. Jak na 10 lat prób TFK, wydaje się, że powinniśmy mieć trochę więcej pożytku z tej działalności klubu a przynajmniej piłkarze nie pasujący do Wisły mistrzowskiej, powinni trafiać do słabszych klubów, choćby za rekompensatę ich wychowania wyłącznie. A tu klapa w tej materii i to jaskrawa na tyle, że nie pomoże nam ani moja "miesięczna" mea culpa ani nawet ich odmłodzenie w drugą stronę. No ale fajnie choć, że ruszyła dyskusja w sprawie ich wieku, bo reszta jak widać jest wymownym milczeniem. W ich wieku, brak gry choćby na poziomie 3 ligi, jest zamknięciem przed nimi wszelkich szans na jakąkolwiek karierę ( poza wyjątkami od tej reguły, trafiającymi bezpośrednio do 1 składu Wisły). Jest dla mnie jasne, że o wiele wcześniej należy dokonywać roszad w ME i albo wypożyczać piłkarzy rokujących na przyszłość w celu dalszego rozwoju i potwierdzenia się nadziei z nimi wiązanymi albo się ich pozbywać ( najlepiej odpłatnie ) aby zdolniejśi inni młodzi, mogli się szkolić w ich miejsce itd itp. O tym jak i gdzie widzę to przyszłe szkolenie, napisałem już wcześniej. Jednocześnie ucieszyłeś mnie tym, że sprawy te, lub jak sam twierdzisz , sami owi piłkarze, są ci bliskie i dlatego oczekuję, że poza tą apologią na temat "elementarnej uczciwości w przedstawianiu danych statystycznych", staniesz także w obronie już nie tyle obecnych "młodych" Wiślaków, co tych przyszłych, aby nie podzielali losów większości tych dotychczasowych. |
Arsenal podal sklad na mecz Carling Cup
12. Carlos VELA (Age 19) 16. Aaron RAMSEY (Age 17) 17. Alex SONG (Age 21) 19. Jack WILSHERE (Age 16) 20. Johan DJOUROU (Age 21) 21. Lukasz FABIANSKI (GK) (Age 23) 24. Vito MANNONE (GK) (Age 20) 26. Nicklas BENDTNER (Age 20) 35. Francis COQUELIN (Age 17) 38. Jay EMMANUEL-THOMAS (Age 17) 40. Kieran GIBBS (Age 18) 41. Gavin HOYTE (Age 18) 42. Henri LANSBURY (Age 17) 43. Fran MERIDA (Age 18) 46. Abu OGOGO (Age 18) 47. Mark RANDALL (Age 18) 50. Jay SIMPSON (Age 19) 56. Emmanuel FRIMPONG (Age 16) Wiem nie ma co porównywać ale jak to przeczytalem to nie moglem sie powstrzymac. Młodzież prawie jak u nas:) |
Cytat:
A teraz po ludzku - trochę przesadzasz, skreślając wszystkich zawodników po jednym meczu, w dodatku nie biorąc pod uwagę, że kilku z nich weszło w momencie, gdy już nie było z kim grać w ataku(m.in. Kamil Jeleń, którego postarzyłeś o ponad rok:rotfl: ). Co nie zmienia faktu, że generalnie masz rację - szkolenie młodzieży u nas leży i kwiczy, a zaniedbania datowane są na okres wejścia Cupiała do Wisły(wcześniej z kasą różnie bywało, więc trudno było mówić o inwestycjach). P.S. Jestem co prawda moderatorem, ale pozwalam Ci się zwracać do mnie per "wolfy", ewentualnie, jeżeli bardzo chcesz: "szanowny panie moderatorze wolfy":rotfl: Taka drobna dygresja:> |
Cytat:
A co do tematu, to pomijajac fakt ze kot zupelnie niepotrzebnie naciagnal lata do swojej tezy ,to meritum niestety jest prawdziwe. Mozna chuchac ,dmuchac, zaklinac rzeczywistosc czy tez łudzić sie ale to golym okiem widac ze ta cala ekipe tak na prawde trza by powysylac tam gdzie ich miejsce czyli do podkrakowskich wiosek i rozgrywek typu A czy B klasa. To jest przepasc o ktorej mi sie nawet nie snilo , a ktora poznalem dopiero niedawno - bo od niedawna transmitowane sa mecze PE a tak na prawde to sie dzieje od dawien dawna. Ja nie jestem w stanie sobie wyobrazic po kiego grzyba nam te wszystkie sekcje ,jak pozytku z tego nie ma kompletnie zadnego ,to sa tylko zupelnie niepotrzebne koszty , tzw sztuka dla sztuki z tego co wiem nakazana do tego przez pzpn. Przy takim szkoleniu ,czyli zadnym na prawde lepiej by rozwiazac to w cholere i brac chlopakow z osiedli ktorzy z radoscia 'odbebnili' by przymus jakim jest posiadanie druzyn mlodziezowych. |
Szanowni Koledzy ,
Nie kłóćmy się o parę miesięcy. Wszystko co można określić jako rezerwy, MESA czy inny diabeł w klubie Wisła Kraków SSA to prowizorka ,sztuka dla sztuki i nic więcej. Stan ten trwa od kilku dobrych lat. Nikogo w zasadzie nie obchodzi ,że jedyną szansą dla takiego klubu jak Wisła na zdobywanie funduszy powinno być szkolenie i sprzedawanie. Sami widzimy jak trudno kupić nam solidnego piłkarza. Solidnego piłkarza nie jesteśmy wstanie wyszkolić. Ludzie pokroju Kulawika czy Kmiecika ,którzy na co dzień pracują z młodymi (?) zawodnikami powinni być rozliczani z efektów. Tymczasem zdobycie tego MP młodej ekstraklasy zupełnie nie przełożyło się na pierwszą drużynę i chyba się już nie przełoży. Pojawia się jak mantra problem bazy szkoleniowej. Oczywiście jest to zasadny argument. Tylko odpowiedzmy sobie na pytanie w interesie kogo leży najbardziej powstanie i funkcjonowanie takiej bazy. Rządu ? samorządu? PZPN-u? oczywiście ,że nie. O tym powinien myśleć Cupiał. Scenariusz powinien być prosty. Baza, trenerzy-fachowcy (może i nawet z zagranicy) a nie niewydarzeni trenerzy-byli piłkarze Wisły ,którzy nie mając roboty są upychani gdzie popadnie i swoją nieudolnością szkodzą tylko pracodawcy. Moim zdaniem jeżeli mamy być konsekwentni to poza trenerem I zespołu również stale należy monitorować i rozliczać z EFEKTYWNOŚCI sztab rezerw. Na cholerę przez 10 lat nam rezerwy jak w pierwszym składzie na poziomie grał przez ten czas jeden Pater Grzegorz wychowanek. Poza tym należy chyba się poważnie zastanowić czy ludzie którzy odpowiadają za młodych zawodników właściwie mentalnie nad nimi pracują i czy są w stanie być dla nich takim autorytetem i przekaźnikiem wiedzy aby nie było sytuacji jak obecnie ,że ponad 80 procent piłkarzy przewijających się przez rezerwy kończy w II albo III lidze i to jest maks. Brakuje też ludzi, którzy potrafiliby właściwie ocenić predyspozycje młodych piłkarzy. Tyle się teraz pisze o świetnej grze Jakuba Błaszczykowskiego w BVB. I pomyśleć ,że gdyby nie jego wujek to pewnie jakiś trenerzyna by się tak na nim poznał ,że hej. Do tej pory by pewnie grał w okręgówce. Kurde ciekaw jestem gdyby tak przywieź do polski na 2 lata tak z 10 skautów z Anglii albo Włoch. Takich "Błaszczykowskich" to by wagonami pewnie wywozili do obróbki u siebie i by mieli ubaw po pachy jakie to "fachury" pracują na polskim ugorze. |
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl