![]() |
Jeśli wyjdziemy z Urygą w środku obrony, zamiast pary Łasicki-Colley i znów Goku w pierwszym skladzie, to nie przejdziemy gliwiczan.
|
Złotousty konfidencie,Łasicki to sobie może wyjść do toalety co najwyżej a nie na mecz z Piastem.
|
Patrząc na przygody poprzedników z tą wesołą gromadką tak sobie myślę, że dawno nikt nie dostał jakiejś debilnej czerwonej kartki tak powiedzmy do 30 minuty. Myślicie, że to już jutro czy dopiero za 2-3 mecze?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jutro gramy na papierze z najgorsza drużyna esa na wiosnę. Oznacza to mniej więcej tyle że zapewne przegramy, bo lepiej grałoby się nam z rywalem zbyt pewnym siebie (jak Widzew), niż twardo stąpającym na ziemi A szkoda,.bo finał byłby świetna historia. Coś by nam zostało z tych lat w 1 lidze. Obstawiam 3-1 dla Piasta w regulaminowym.czasie gry. |
Cytat:
Być może Rude da pograć Sapale, on lubi wcześniej zejść pod prysznic. Albo będzie unikał gry żeby sobie manicure nie popsuć, wtedy kartki nie będzie. Stawiam na Dudę. Po meczu z Chrobrym nasze asy zostały objechane za brak profesjonalizmu, honoru, wstydu. Trzeba pokazać jakie z nich walczaki. Oczywiście nie wchodząc w starcia z jakąś pierwszoligową hołotą, tak to się można nabawić kontuzji a nogi Dudy są ubezpieczone drożej niż cały Radom - na 12,50 âŹ. Byłoby zbrodnią wobec futbolu narażać tak szlachetne drewno, lepiej wjechać w kogoś od tyłu. Po czymś takim nikt nie będzie wątpił w waleczność. |
Cytat:
|
Kurcze do meczu z Chrobrym cały zespoł tak chwalony, każdy się rozwijał, każdy się starał, a nagle wiatr inaczej zawiał, jedna porażka wpadła i już nie każdy się stara, nie każdy zapieprza, Duda i Krzyżanowski ciency. Kurde pariasi spokojnie
|
Raton Jaroch Uryga Colley Szot Goku Duda Carbo Alfaro Bregu Sobczak. Łasicki nie gra przez kartki, alternatywy na inne pozycje brak. ławka: Szewczyk Eneko Miki Olejarka Żyro Omrani Krzyżanowski Kutwa i pewnie Sapała lub Basha
|
Cytat:
My daliśmy im przed meczem 1,5 miliona PLN a oni naszczali nam w pysk |
Cytat:
Jednak jeśli ktoś taki jak markus itp roztacza propagandę sukcesu od 3 miesięcy, a szczególnie po tym jak się udało wygrać 1 mecz pod rząd to się uaktywniał, to dziwne, że nagle po jednym meczu jakieś brudy zaczyna wyciągać. Jak jest dobrze to jedna wpadka zdarzyć się może. Tu jest zmiana opinii na temat "klimatu" w klubie o 180 stopni. |
Oka nie wyczułem ironii. Dalej mam wqrwa po meczu z Chrobrym.
|
Cały szkopuł tkwi w tym, że gdybyśmy wyglądali jak Chrobry a Chrobry jak my przy wyniku 3:2 dzisiaj mówilibyśmy o pechu. A tak to przeszliśmy obok meczu, bez chęci wygrania tego meczu.
Jestem wściekły na nich za to, że przejebali awans tym meczem. W barażach damy dupy bo historia pokazała, że w decydujących meczach nie potrafimy wygrać więc nie ma co się łudzić. Problem jest taki, że jest głaskanie po pyrtkach w druzynie. To już któryś rok z kolei, gdzie wmawia im się, że są najlepsi i myślą, że wygrają większość meczów na stojąco. Mam tego dość i w dupie mam dzisiejszy mecz. Niech nas Piast jebnie 4 do 0, niech dotrze do tych przepłacanych piłkarzy ze po sezonie jak skończą się kontrakty to wylądują za 5koła w 3 lidze, bo są tak chujowi że szok. Na meczu dzisiaj oczywiście będę :) |
Cytat:
Nie chce on by Wisła wygrywała, życzy jej porażek i upadku po to, by pozbyć się stąd Królewskiego. Nic innego się dla niego nie liczy. Też jestem tym spotkaniem wkurzony, ale winni takiej postawy sami się przyznali, publicznie mówiąc, że nie walczyli i odstawiali nogi. Nie było wśród nich trenera. |
Jeszcze ciekawa sytuacja robi się w przypadku awansu:
1. Mamy zakaz 2. PZPN organizuje mecz, nie siedzi nad nimi 20 złych chuliganów decyzyjnych (jak w przypadku 1 ligowych drużynek), to przekłada karę (jak kiedyś Lechowi), pozwala na udział obu grupom, ponieważ kasa z biletów idzie do nich. 3. Policja nie wyraża zgody 4. Wykupujemy 10-15k miejsc na piknikach, nie jako zorganizowana grupa 5. Policja ma problem z zabezpieczeniem w takim razie, 6. PZPN ma problem z policją 7. Najłatwiej ustawić dzisiaj mecz na korzyśc Piasta. 8. W dobie Varu ciężej o błąd. 9. Przewiduję czerwoną kartkę dla nas, tak by Piast sam wygrał mecz. |
Markus ty masz omamy jakieś? Ty mnie ciągle hejtujesz.
Tak, trener jak zawsze niewinny. Znowu mamy idealnego trenera, tylko szyny złe i wszystko złe :D A Królewski to już w ogóle. Ten c od 5 lat broni układu, poklepuje kopaczy po pleckach na pewno niczemu tu nie jest winien. Przecież JK po meczu napisał, ze Duda i Krzyżanowski to super talenty i daja radę :D To coś się wasza narracja rozjeżdża bo wg Królewskiego on jest winny i dawajcie cały hejt na niego, kopacze są spoko i zawsze walczą, wg kopaczy to kopacze się nie postarali, a wg ciebie Jaro jest super, a kopacze źli. Ustalcie jedną wersję konkretną. |
Cytat:
De facto jak robili wiele razy w przeszłości jeszcze zanim zacząłeś przypieprzać się do Hiszpana czy niegdyś Hybali. Więc nie zrobisz z tego winy Rude. Zresztą dla Ciebie żadna wersja czy prawda się nie liczy, a tylko dalsze walenie w Królewskiego, oczywiście również poprzez Rude. Żal mi Ciebie, bo jakby Wisła dziś jednak wygrała i weszła do finału, to biedaku chyba popełnisz Harakiri. Aha, jeszcze jedno: Czekam na cytat, w którym piszę, że "Jaro jest super". Kłamliwy manipulatorze. |
Cytat:
Przecież oczywiste, że jak ktoś zjebie mecz to nie napisze Jarek, że aleee mamy chujowym kopaczy. Generalnie od dłuższego czasu strasznie ciśniesz Albercikowi i Jarkowi. Ale już tak perfidnie, aż czasem myślę, że kibicujesz innej drużynie ;) |
Cytat:
Osoby takie jak JK to najgorszy syf w polskiej piłce. Jasne, że cisnę po trenerze-analityku bo to poziom Sobola, i po Królewskim bo to atencjusz rozwalający Wisłę. Za co niby mam ich chwalić? Prawdopodobnie takie osoby jak Ty, przejrzą na oczy dopiero jak Wisła będzie w Iv lidze i wtedy będziesz najgłośniej krzyczał że jebać JK. Markusik, czyli standardowo, ot tak sobie napisałeś o wywiadzie z Urygą bo się fajnie wpasowało pod tezę, że w klubie sa ogromne zmiany dzięki Rude i do kopaczy coś dociera :D Ale nie masz zadnych dowodów na to, że kiedys było inaczej. Dobrze, że Urygi nie zapytali dlaczego odstawiali w tym meczu nogi. Bo jeszcze by powiedział, ze byli zajechani, wolniejsi i dopiero byś się załamał. :D Fakty są takie, średnia 1,67 na mecz, straciliśmy xxxxxxxx pkt do Lechii, Arki, GKSu, bilans 3-1-2, gramy chaotycznie, bez ładu i składu, nic się nie poprawiło, jak wygrywamy to w męczarniach, jesteśmy ciency. Pół drużyny jest połamane, 1/3 się odbudowuje. Zimowe transfery to totalna kompromitacja. To podsumowanie tego roku, 3 mies pracy Rude i Wisły Królewskiego w 2024 roku. Tyle się trudziłeś żeby wmawiać jak to odpali i jak wypali, a jest gówno jak zawsze. Czekam na przeprosiny. Ale jeszcze dam ci czas, bo może coś się poprawi do końca sezonu, może dzisiaj będzie awans, może przez baraże awansujemy szczęśliwie, to jeszcze jakieś argumenty do udawania, że jest super, a Rude to już w ogóle cacy gość, będziesz miał. |
Cytat:
|
Cytat:
- Też wydawało mi się początkowo przy pierwszej bramce, że był spalony, bo razem z Josephem staliśmy ewidentnie wyżej, a Bartek Jaroch też zdawał się kontrolować wbiegającego Lebedyńskiego. Okazało się jednak inaczej. Wracając do pytania, to można powiedzieć sobie wprost, że Chrobry po prostu nas pobił. Był agresywniejszy, wygrywał pojedynki w defensywie, wygrywał w ofensywie. Przegrywaliśmy wszystkie drugie piłki, zbierali praktycznie wszystko. Miałem takie wrażenie, że nawet gdy my byliśmy bliżej piłki i spokojnie mogliśmy ją zgarnąć, to nagle dawaliśmy im opcje do tego, żeby nas złapali i ten bezpośredni pojedynek przegrywaliśmy. Praktycznie w każdej formacji nie podjęliśmy bezpośredniej walki, a taka gra jest bardzo często spotykana w tej lidze. Są drużyny takie jak Chrobry, które na tym bazują. Nie można mówić o atutach piłkarskich i grze w piłkę, jeśli przyjeżdżając do Głogowa nie podejmie się rękawicy i nie postawi się rywalowi przede wszystkim fizycznie, to nie ma tutaj czego szukać. Oni szli na każdą piłkę na sto procent, nam tego brakowało. Wiele razy nie wsadzaliśmy nogi do końca, a nawet jak mieliśmy bliżej do piłki, to jakby zatrzymywaliśmy się ze strachem w oczach. Nie wiem dlaczego tak to wyglądało. kawałek wywiadu z Urygą, skopiowałem stąd: https://gol24.pl/wisla-krakow-alan-u...ar/c2-18425931 Byli wolniejsi i w danym dniu słabsi fizycznie (a nie są tak boscy technicznie żeby tym zniwelować braki) no i przegrali. Dość prosta logika. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No czyli nie tak do końca zjebał piłkarzy i nie wziął winy na siebie albo inaczej nie tylko na siebie.Myślałem ,że tam była bura w stylu Trapattoniego.
|
Cytat:
Mam Ci poszukać kolejnych cytatów, bo się już całkiem gubisz i nie wiesz co opowiadać, tylko gonisz za własnym ogonkiem? Gdyby Urygę jeszcze raz zapytali, co się stało, powiedziałby że są zajechani, bo Tobie się tak ładnie manipuluje i pasuje Ci do narracji? Mógł powiedzieć, że mieli np. ostatnio ciężkie treningi, cholera, na złość Tobie zdobył się tym razem na szczerość i nie powiedział! :evil: No jak tak mógł zrobić? Tak grać na nosie hejterom i ich narracji?:evil: A jak są zajechani, pokazały wcześniejsze mecze, które rozstrzygali w końcówkach dzięki temu, że wytrzymywali fizycznie. Ale Ty będziesz manipulował, bo to całe Twoje życie. Fakty są takie, że awansowaliśmy do półfinału Pucharu Polski i mamy szansę nawet na awans do finału, w lidze nadal jesteśmy w grze o awans do ekstraklasy i wygrywamy mecze, choć niestety nie wszystkie. Mamy trenera, który widzi największe problemy zespołu związane z mentalnością niektórych zawodników i chce z nimi walczyć, który zarządza meczem z pewnością znacznie lepiej od Sobolewskiego i który potrafi rozwijać zawodników, co widzimy, gdy poważnie traktują swoje obowiązki na boisku. Oczywiście hejterzy będą widzieć tylko swój hejt. Fakty są takie, że nie robimy już drogich transferów kolejnych Fazlagiców, przychodzą zawodnicy nie bez wad, ale relatywnie tani, jest wśród nich też zawodnik młody z podobno bardzo dużym talentem i obiecującą przyszłością. Nie ma żadnych powodów pisać i o nim, że to np. jakiś strzał w kolano. Królewski może cieszyć się z jeszcze niejednego zwycięstwa Wisły, nic tego na razie nie uniemożliwia. I dlatego szlag Cię trafia. |
Piast jest obecnie jedną z najsłabszych jak nie najsłabszą drużyna ekstraklasy,nie przesadzajmy z tą skromnością.
Na wyjazdach wygrali jeden mecz w całym sezonie a wiosną nawet nie zremisowali w delegacji.Można śmiało powiedzieć że są uwikłani w walkę o utrzymanie.Tam tym trzecim spadkowiczem może jeszcze być kila drużyn. Jak zagramy na miarę własnych możliwości i nikomu nie wybije korków możemy zagrać w finale. |
Cytat:
Mamy tu jasne przyznanie że nie podjęli bezpośredniej walki, nie podjęli rękawicy, nie szli na 100% na każdą piłkę, nie wsadzali nogi do końca. Nie dlatego, że nagle ich sparaliżowało i nie mogli się ruszać. Dlatego na konferencji Rude wspomniał też o wielu indywidualnych rozmowach z zawodnikami i całą drużyną odnośnie tej sytuacji i ich mentalnego podejścia do meczu. Wiadomo, że na konferencji nie opowiedział o przebiegu każdej z tych rozmów, ale przekazał, że miały miejsce. PS. Mam nieoficjalną informację, która jeśli się potwierdzi będzie prawdziwą bombą: Rodado jest brany pod uwagę na Piasta. :-D |
Pisałem zaraz po kontuzji na SB,że Rodado to koń co pokazał poprzedni uraz.Znamienne,że nie było informacji o zabiegu tylko o rehabilitacji.
|
Pytanie techniczne. wchodzimy do finału z Jagą. przegrywamy tfu tfu finał. jaga zdobywa Mistrza Polski. czy my gramy w pucharach czy kolejna drużyna z extraklasy?
|
Cytat:
Ale niektórzy nie potrafią tego przyznać, bo to przecież Hiszpan, najemnik, a nie Polak i legenda. Wszak według niektórych tylko wychowanek może być prawdziwym wiślakiem i się tak zachowywać, do tego stopnia przykładać się do obowiązków i dawać z siebie 200% dla klubu. Brawa dla Rodado, na które zasługuje za swoją postawę. |
Cytat:
inaczej niz gdyby Jaga zajela np 3 miejsce w lidze wtedy Jaga idzie do LE z okazji zdbycia pucharu , a przyslugujace jej miejsce w LE za 3 miejsce w lidze przekazuje 4tje druzynie w lidze napisalem chyba, bo przynajmniej kilka lat temu tak bylo |
Cytat:
|
Czyli Rude nie umie przygotować kopaczy mentalnie do meczu hahaha dwa tygodnie przygotowywał i nie dali rady mentalnie, odpuszczali grę. Chyba za Sobola tak było. Też wszystko wiedział, najlepszy był, ciężko pracowali a na koniec nic nie dojeżdżało
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli Zdobywca PP jest też mistrzem to gra w CL, a w lidze europy gra finalista. Inaczej tracimy miejsce w Lidze Europy czyli rozgrywkach ważniejszych niż liga konferencji. |
Cytat:
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...polski/cml13d1 "Istotna zmiana dotknie zdobywcę Pucharu Polski. Zagra on w pierwszej rundzie eliminacji Ligi Europy, a nie w kwalifikacjach Ligi Konferencji Europy, jak dotąd. To samo będzie dotyczyć wicemistrza Polski, jeśli po Puchar Polski sięgnie mistrz kraju. To istotna informacja, bowiem porażka w którymś z eliminacyjnych dwumeczów Ligi Europy nie będzie znaczyła odpadnięcia, a przesunięcie do Ligi Konferencji Europy." |
Cytat:
|
czyli dziś i w finale trzeba wygrać i Wisełka Nasza do Europy :D:D:D:D:D
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl