Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2023/2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10927)

leszekpw 02.04.2024 16:38

Jeśli wyjdziemy z Urygą w środku obrony, zamiast pary Łasicki-Colley i znów Goku w pierwszym skladzie, to nie przejdziemy gliwiczan.

krysztal 02.04.2024 20:08

Złotousty konfidencie,Łasicki to sobie może wyjść do toalety co najwyżej a nie na mecz z Piastem.

Cymes 02.04.2024 20:24

Patrząc na przygody poprzedników z tą wesołą gromadką tak sobie myślę, że dawno nikt nie dostał jakiejś debilnej czerwonej kartki tak powiedzmy do 30 minuty. Myślicie, że to już jutro czy dopiero za 2-3 mecze?

Patryko 02.04.2024 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cymes (Post 1619398)
Patrząc na przygody poprzedników z tą wesołą gromadką tak sobie myślę, że dawno nikt nie dostał jakiejś debilnej czerwonej kartki tak powiedzmy do 30 minuty. Myślicie, że to już jutro czy dopiero za 2-3 mecze?

Jedyny gracz zdolny do czegoś takiego na szczęście został odciążony z obowiązku świadczenia swoich usług na boisku (póki co).

Karherop 02.04.2024 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1619306)
Są dobre wyniki (plus jeszcze dobrze jakby był do tego jakiś rozwój) albo ich nie ma - tylko to się liczy.
Czy trener na konferencjach mówi jak Brzęczek, Gula czy może Ancelotti czy nie to kompletnie się nie liczy jeśli brak punktów.

I to jest clue.

Jutro gramy na papierze z najgorsza drużyna esa na wiosnę.

Oznacza to mniej więcej tyle że zapewne przegramy, bo lepiej grałoby się nam z rywalem zbyt pewnym siebie (jak Widzew), niż twardo stąpającym na ziemi

A szkoda,.bo finał byłby świetna historia. Coś by nam zostało z tych lat w 1 lidze.

Obstawiam 3-1 dla Piasta w regulaminowym.czasie gry.

wolfy 02.04.2024 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cymes (Post 1619398)

W sumie czegoś mi cały czas brakowało w ostatnich meczach. Dzięki za przypomnienie.
Być może Rude da pograć Sapale, on lubi wcześniej zejść pod prysznic. Albo będzie unikał gry żeby sobie manicure nie popsuć, wtedy kartki nie będzie.

Stawiam na Dudę. Po meczu z Chrobrym nasze asy zostały objechane za brak profesjonalizmu, honoru, wstydu. Trzeba pokazać jakie z nich walczaki. Oczywiście nie wchodząc w starcia z jakąś pierwszoligową hołotą, tak to się można nabawić kontuzji a nogi Dudy są ubezpieczone drożej niż cały Radom - na 12,50 €. Byłoby zbrodnią wobec futbolu narażać tak szlachetne drewno, lepiej wjechać w kogoś od tyłu. Po czymś takim nikt nie będzie wątpił w waleczność.

Markus 03.04.2024 06:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1619410)

Stawiam na Dudę. Po meczu z Chrobrym nasze asy zostały objechane za brak profesjonalizmu, honoru, wstydu. Trzeba pokazać jakie z nich walczaki.

Duda już pokazał, że jest do takich akcji zdolny w meczu z Podbeskidziem. :evil: Zobaczymy czy będzie powtórka z rozrywki, rzeczywiście dawno nie było czerwonej kartki w meczu, w którym trzeba zapierdalać na 100%, a nie każdy ma na to ochotę.:-D

Jaroo1 03.04.2024 07:04

Kurcze do meczu z Chrobrym cały zespoł tak chwalony, każdy się rozwijał, każdy się starał, a nagle wiatr inaczej zawiał, jedna porażka wpadła i już nie każdy się stara, nie każdy zapieprza, Duda i Krzyżanowski ciency. Kurde pariasi spokojnie

Szneka 03.04.2024 07:06

Raton Jaroch Uryga Colley Szot Goku Duda Carbo Alfaro Bregu Sobczak. Łasicki nie gra przez kartki, alternatywy na inne pozycje brak. ławka: Szewczyk Eneko Miki Olejarka Żyro Omrani Krzyżanowski Kutwa i pewnie Sapała lub Basha

Szneka 03.04.2024 07:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1619422)
Kurcze do meczu z Chrobrym cały zespoł tak chwalony, każdy się rozwijał, każdy się starał, a nagle wiatr inaczej zawiał, jedna porażka wpadła i już nie każdy się stara, nie każdy zapieprza, Duda i Krzyżanowski ciency. Kurde pariasi spokojnie

Jaroo ale w jakim stylu? Gdyby gryźli trawę i przegrali nawet 5-0 nikt nie miałby pretensji ale WSZYSCY przeszli obok meczu. Zarówny Hanc Bartlewicz Kuzdra i inni zapierdalali aż miło a nasi? popatrz pierwsze 45 min, nasza prawa strona Goku i Jaroch. Ogrywani jak małe dzidzi. Gol dla nas jeszcze bardziej naszych asów upewnił w tym, że jest super i wygramy na stojąco. Zerknij jak ruszał się cały mecz Duda. zerknij na Alfaro.
My daliśmy im przed meczem 1,5 miliona PLN a oni naszczali nam w pysk

Jaroo1 03.04.2024 07:15

Cytat:

Jaroo ale w jakim stylu? Gdyby gryźli trawę i przegrali nawet 5-0 nikt nie miałby pretensji ale WSZYSCY przeszli obok meczu. Zarówny Hanc Bartlewicz Kuzdra i inni zapierdalali aż miło a nasi? popatrz pierwsze 45 min, nasza prawa strona Goku i Jaroch. Ogrywani jak małe dzidzi. Gol dla nas jeszcze bardziej naszych asów upewnił w tym, że jest super i wygramy na stojąco. Zerknij jak ruszał się cały mecz Duda. zerknij na Alfaro.
Ale ja ironizuję. Gardzę tymi kopaczami poprzepłacanymi, bez ambicji a jeszcze bardziej analitykiem-trenerem i ich szefem Zaskrońcem.
Jednak jeśli ktoś taki jak markus itp roztacza propagandę sukcesu od 3 miesięcy, a szczególnie po tym jak się udało wygrać 1 mecz pod rząd to się uaktywniał, to dziwne, że nagle po jednym meczu jakieś brudy zaczyna wyciągać. Jak jest dobrze to jedna wpadka zdarzyć się może. Tu jest zmiana opinii na temat "klimatu" w klubie o 180 stopni.

Szneka 03.04.2024 07:18

Oka nie wyczułem ironii. Dalej mam wqrwa po meczu z Chrobrym.

Skawa Wadowice 03.04.2024 07:44

Cały szkopuł tkwi w tym, że gdybyśmy wyglądali jak Chrobry a Chrobry jak my przy wyniku 3:2 dzisiaj mówilibyśmy o pechu. A tak to przeszliśmy obok meczu, bez chęci wygrania tego meczu.

Jestem wściekły na nich za to, że przejebali awans tym meczem. W barażach damy dupy bo historia pokazała, że w decydujących meczach nie potrafimy wygrać więc nie ma co się łudzić.

Problem jest taki, że jest głaskanie po pyrtkach w druzynie. To już któryś rok z kolei, gdzie wmawia im się, że są najlepsi i myślą, że wygrają większość meczów na stojąco.
Mam tego dość i w dupie mam dzisiejszy mecz. Niech nas Piast jebnie 4 do 0, niech dotrze do tych przepłacanych piłkarzy ze po sezonie jak skończą się kontrakty to wylądują za 5koła w 3 lidze, bo są tak chujowi że szok.

Na meczu dzisiaj oczywiście będę :)

Markus 03.04.2024 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1619427)
Oka nie wyczułem ironii. Dalej mam wqrwa po meczu z Chrobrym.

To nie ironia, tylko manipulacja hejtera, który próbuje wykorzystać olanie przez piłkarzy meczu w nakręcanie nowej nagonki na trenera i dalsze walenie w Królewskiego.

Nie chce on by Wisła wygrywała, życzy jej porażek i upadku po to, by pozbyć się stąd Królewskiego. Nic innego się dla niego nie liczy.

Też jestem tym spotkaniem wkurzony, ale winni takiej postawy sami się przyznali, publicznie mówiąc, że nie walczyli i odstawiali nogi. Nie było wśród nich trenera.

Skawa Wadowice 03.04.2024 07:56

Jeszcze ciekawa sytuacja robi się w przypadku awansu:

1. Mamy zakaz
2. PZPN organizuje mecz, nie siedzi nad nimi 20 złych chuliganów decyzyjnych (jak w przypadku 1 ligowych drużynek), to przekłada karę (jak kiedyś Lechowi), pozwala na udział obu grupom, ponieważ kasa z biletów idzie do nich.
3. Policja nie wyraża zgody
4. Wykupujemy 10-15k miejsc na piknikach, nie jako zorganizowana grupa
5. Policja ma problem z zabezpieczeniem w takim razie,
6. PZPN ma problem z policją
7. Najłatwiej ustawić dzisiaj mecz na korzyśc Piasta.
8. W dobie Varu ciężej o błąd.
9. Przewiduję czerwoną kartkę dla nas, tak by Piast sam wygrał mecz.

Jaroo1 03.04.2024 07:59

Markus ty masz omamy jakieś? Ty mnie ciągle hejtujesz.

Tak, trener jak zawsze niewinny. Znowu mamy idealnego trenera, tylko szyny złe i wszystko złe :D A Królewski to już w ogóle. Ten c od 5 lat broni układu, poklepuje kopaczy po pleckach na pewno niczemu tu nie jest winien. Przecież JK po meczu napisał, ze Duda i Krzyżanowski to super talenty i daja radę :D To coś się wasza narracja rozjeżdża bo wg Królewskiego on jest winny i dawajcie cały hejt na niego, kopacze są spoko i zawsze walczą, wg kopaczy to kopacze się nie postarali, a wg ciebie Jaro jest super, a kopacze źli.
Ustalcie jedną wersję konkretną.

Markus 03.04.2024 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1619434)
Tak, trener jak zawsze niewinny. Znowu mamy idealnego trenera, tylko szyny złe i wszystko złe :D A Królewski to już w ogóle. Ten c od 5 lat broni układu, poklepuje kopaczy po pleckach na pewno niczemu tu nie jest winien. Przecież JK po meczu napisał, ze Duda i Krzyżanowski to super talenty i daja radę :D To coś się wasza narracja rozjeżdża bo wg Królewskiego on jest winny i dawajcie cały hejt na niego, kopacze są spoko i zawsze walczą, wg kopaczy to kopacze się nie postarali, a wg ciebie Jaro jest super, a kopacze źli.

Wersję konkretną, co zawiodło manipulatorze podali już bardzo dokładnie piłkarze: nie walczyliśmy w tym meczu, odstawialiśmy nogi.

De facto jak robili wiele razy w przeszłości jeszcze zanim zacząłeś przypieprzać się do Hiszpana czy niegdyś Hybali.

Więc nie zrobisz z tego winy Rude.

Zresztą dla Ciebie żadna wersja czy prawda się nie liczy, a tylko dalsze walenie w Królewskiego, oczywiście również poprzez Rude.

Żal mi Ciebie, bo jakby Wisła dziś jednak wygrała i weszła do finału, to biedaku chyba popełnisz Harakiri.

Aha, jeszcze jedno:

Czekam na cytat, w którym piszę, że "Jaro jest super".

Kłamliwy manipulatorze.

Skawa Wadowice 03.04.2024 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1619434)
Markus ty masz omamy jakieś? Ty mnie ciągle hejtujesz.

Jaroo1 jak chodzisz do pracy, i coś zjebiesz to chciałbyś żeby szef publicznie (albo na firmowym czacie - skype XD) Cie zjebal? Czy może chciałbyś usłyszeć wsparcie. A ewentualnie z boku iść na rozmowe w 4 oczy i usłyszeć, że musisz się poprawić.

Przecież oczywiste, że jak ktoś zjebie mecz to nie napisze Jarek, że aleee mamy chujowym kopaczy.
Generalnie od dłuższego czasu strasznie ciśniesz Albercikowi i Jarkowi. Ale już tak perfidnie, aż czasem myślę, że kibicujesz innej drużynie ;)

Jaroo1 03.04.2024 08:40

Cytat:

Jaroo1 jak chodzisz do pracy, i coś zjebiesz to chciałbyś żeby szef publicznie (albo na firmowym czacie - skype XD) Cie zjebal? Czy może chciałbyś usłyszeć wsparcie. A ewentualnie z boku iść na rozmowe w 4 oczy i usłyszeć, że musisz się poprawić.
Przecież własnie o to się rozchodzi markusowi, że kopacze są zaglaskiwani. A robi to sam Królewski od 5 lat. I nie mówię, że ma ich jebać publicznie ale też po słabym meczu nie trzeba publicznie chwalić, a on chwali i mówi, że zostawcie drużynę a hejt na mnie dajcie - czyli broni ich do upadłego, tak jak Sobola, który był idealnym trenerem dla niego.

Osoby takie jak JK to najgorszy syf w polskiej piłce. Jasne, że cisnę po trenerze-analityku bo to poziom Sobola, i po Królewskim bo to atencjusz rozwalający Wisłę. Za co niby mam ich chwalić?
Prawdopodobnie takie osoby jak Ty, przejrzą na oczy dopiero jak Wisła będzie w Iv lidze i wtedy będziesz najgłośniej krzyczał że jebać JK.

Markusik, czyli standardowo, ot tak sobie napisałeś o wywiadzie z Urygą bo się fajnie wpasowało pod tezę, że w klubie sa ogromne zmiany dzięki Rude i do kopaczy coś dociera :D Ale nie masz zadnych dowodów na to, że kiedys było inaczej.
Dobrze, że Urygi nie zapytali dlaczego odstawiali w tym meczu nogi. Bo jeszcze by powiedział, ze byli zajechani, wolniejsi i dopiero byś się załamał. :D

Fakty są takie, średnia 1,67 na mecz, straciliśmy xxxxxxxx pkt do Lechii, Arki, GKSu, bilans 3-1-2, gramy chaotycznie, bez ładu i składu, nic się nie poprawiło, jak wygrywamy to w męczarniach, jesteśmy ciency. Pół drużyny jest połamane, 1/3 się odbudowuje. Zimowe transfery to totalna kompromitacja. To podsumowanie tego roku, 3 mies pracy Rude i Wisły Królewskiego w 2024 roku.
Tyle się trudziłeś żeby wmawiać jak to odpali i jak wypali, a jest gówno jak zawsze. Czekam na przeprosiny. Ale jeszcze dam ci czas, bo może coś się poprawi do końca sezonu, może dzisiaj będzie awans, może przez baraże awansujemy szczęśliwie, to jeszcze jakieś argumenty do udawania, że jest super, a Rude to już w ogóle cacy gość, będziesz miał.

krysztal 03.04.2024 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1619436)
Wersję konkretną, co zawiodło manipulatorze podali już bardzo dokładnie piłkarze: nie walczyliśmy w tym meczu, odstawialiśmy nogi.

De facto jak robili wiele razy w przeszłości jeszcze zanim zacząłeś przypieprzać się do Hiszpana czy niegdyś Hybali.

Więc nie zrobisz z tego winy Rude.

Zresztą dla Ciebie żadna wersja czy prawda się nie liczy, a tylko dalsze walenie w Królewskiego, oczywiście również poprzez Rude.

Żal mi Ciebie, bo jakby Wisła dziś jednak wygrała i weszła do finału, to biedaku chyba popełnisz Harakiri.

Aha, jeszcze jedno:

Czekam na cytat, w którym piszę, że "Jaro jest super".

Kłamliwy manipulatorze.

Serio nie śledziłem pomeczowego bełkotu.Faktycznie tak powiedzieli?I klub nic z tym nie robi?Pracownicy przyznali,że mieli wyjebane na swoje obowiązki a szef ich broni publicznie?I w tym klubie ma być normalnie?No chyba że jednak ubrali to w jakieś inne słowa a to co napisałeś jest ich interpretacją.

doktor granat 03.04.2024 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1619444)
Serio nie śledziłem pomeczowego bełkotu.Faktycznie tak powiedzieli?I klub nic z tym nie robi?Pracownicy przyznali,że mieli wyjebane na swoje obowiązki a szef ich broni publicznie?I w tym klubie ma być normalnie?No chyba że jednak ubrali to w jakieś inne słowa a to co napisałeś jest ich interpretacją.

- Chrobry wyglądał od was lepiej praktycznie pod każdym względem. Jego piłkarze byli szybsi, bardziej zdecydowani. U was dochodziły prócz błędów indywidualnych również te w ustawieniu, co było szczególnie widoczne przy pierwszym golu, gdy źle zastawiliście pułapkę ofsajdową, bo linię spalonego złamał Jakub Krzyżanowski.

- Też wydawało mi się początkowo przy pierwszej bramce, że był spalony, bo razem z Josephem staliśmy ewidentnie wyżej, a Bartek Jaroch też zdawał się kontrolować wbiegającego Lebedyńskiego. Okazało się jednak inaczej. Wracając do pytania, to można powiedzieć sobie wprost, że Chrobry po prostu nas pobił. Był agresywniejszy, wygrywał pojedynki w defensywie, wygrywał w ofensywie. Przegrywaliśmy wszystkie drugie piłki, zbierali praktycznie wszystko. Miałem takie wrażenie, że nawet gdy my byliśmy bliżej piłki i spokojnie mogliśmy ją zgarnąć, to nagle dawaliśmy im opcje do tego, żeby nas złapali i ten bezpośredni pojedynek przegrywaliśmy. Praktycznie w każdej formacji nie podjęliśmy bezpośredniej walki, a taka gra jest bardzo często spotykana w tej lidze. Są drużyny takie jak Chrobry, które na tym bazują. Nie można mówić o atutach piłkarskich i grze w piłkę, jeśli przyjeżdżając do Głogowa nie podejmie się rękawicy i nie postawi się rywalowi przede wszystkim fizycznie, to nie ma tutaj czego szukać. Oni szli na każdą piłkę na sto procent, nam tego brakowało. Wiele razy nie wsadzaliśmy nogi do końca, a nawet jak mieliśmy bliżej do piłki, to jakby zatrzymywaliśmy się ze strachem w oczach. Nie wiem dlaczego tak to wyglądało.

kawałek wywiadu z Urygą, skopiowałem stąd: https://gol24.pl/wisla-krakow-alan-u...ar/c2-18425931
Byli wolniejsi i w danym dniu słabsi fizycznie (a nie są tak boscy technicznie żeby tym zniwelować braki) no i przegrali. Dość prosta logika.

krysztal 03.04.2024 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1619438)

Przecież oczywiste, że jak ktoś zjebie mecz to nie napisze Jarek, że aleee mamy chujowym kopaczy.
Generalnie od dłuższego czasu strasznie ciśniesz Albercikowi i Jarkowi. Ale już tak perfidnie, aż czasem myślę, że kibicujesz innej drużynie ;)

To oni w końcu zostali zjebani czy nie zostali zjebani publicznie?Bo raz czytam,że trener się nie .......ił-a trener to tez ich szef-i zjechał ich równo a za chwilę że zostali poklepani po pleckach przez prezesa.To akurat widziałem na własne oczy na twiterze

doktor granat 03.04.2024 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1619446)
To oni w końcu zostali zjebani czy nie zostali zjebani publicznie?Bo raz czytam,że trener się nie .......ił-a trener to tez ich szef-i zjechał ich równo a za chwilę że zostali poklepani po pleckach przez prezesa.To akurat widziałem na własne oczy na twiterze

Trener powiedział tak: https://www.wislaportal.pl/News.html..._wystarczajace

krysztal 03.04.2024 11:02

No czyli nie tak do końca zjebał piłkarzy i nie wziął winy na siebie albo inaczej nie tylko na siebie.Myślałem ,że tam była bura w stylu Trapattoniego.

Markus 03.04.2024 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1619439)

czyli standardowo, ot tak sobie napisałeś o wywiadzie z Urygą bo się fajnie wpasowało pod tezę, że w klubie sa ogromne zmiany dzięki Rude i do kopaczy coś dociera :D Ale nie masz zadnych dowodów na to, że kiedys było inaczej.
Dobrze, że Urygi nie zapytali dlaczego odstawiali w tym meczu nogi. Bo jeszcze by powiedział, ze byli zajechani, wolniejsi i dopiero byś się załamał. :D

O czym Ty teraz bełkoczesz hejterku? Nie ma dowodów, że piłkarze już wcześniej w przeszłości odpuszczali mecze i nie grali na 100%? :rotfl:Na przykład po słynnym jajeczku? Nie ma dowodów, że narzekali na trenerów i tłumaczyli się zbyt ciężkimi przygotowaniami, na przykład nie tylko za tego Niemca ale też jeszcze dużo wcześniej za Petrescu?:lol:

Mam Ci poszukać kolejnych cytatów, bo się już całkiem gubisz i nie wiesz co opowiadać, tylko gonisz za własnym ogonkiem?

Gdyby Urygę jeszcze raz zapytali, co się stało, powiedziałby że są zajechani, bo Tobie się tak ładnie manipuluje i pasuje Ci do narracji? Mógł powiedzieć, że mieli np. ostatnio ciężkie treningi, cholera, na złość Tobie zdobył się tym razem na szczerość i nie powiedział! :evil: No jak tak mógł zrobić? Tak grać na nosie hejterom i ich narracji?:evil: A jak są zajechani, pokazały wcześniejsze mecze, które rozstrzygali w końcówkach dzięki temu, że wytrzymywali fizycznie.

Ale Ty będziesz manipulował, bo to całe Twoje życie.

Fakty są takie, że awansowaliśmy do półfinału Pucharu Polski i mamy szansę nawet na awans do finału, w lidze nadal jesteśmy w grze o awans do ekstraklasy i wygrywamy mecze, choć niestety nie wszystkie. Mamy trenera, który widzi największe problemy zespołu związane z mentalnością niektórych zawodników i chce z nimi walczyć, który zarządza meczem z pewnością znacznie lepiej od Sobolewskiego i który potrafi rozwijać zawodników, co widzimy, gdy poważnie traktują swoje obowiązki na boisku. Oczywiście hejterzy będą widzieć tylko swój hejt.

Fakty są takie, że nie robimy już drogich transferów kolejnych Fazlagiców, przychodzą zawodnicy nie bez wad, ale relatywnie tani, jest wśród nich też zawodnik młody z podobno bardzo dużym talentem i obiecującą przyszłością. Nie ma żadnych powodów pisać i o nim, że to np. jakiś strzał w kolano.

Królewski może cieszyć się z jeszcze niejednego zwycięstwa Wisły, nic tego na razie nie uniemożliwia.

I dlatego szlag Cię trafia.

krysztal 03.04.2024 11:38

Piast jest obecnie jedną z najsłabszych jak nie najsłabszą drużyna ekstraklasy,nie przesadzajmy z tą skromnością.
Na wyjazdach wygrali jeden mecz w całym sezonie a wiosną nawet nie zremisowali w delegacji.Można śmiało powiedzieć że są uwikłani w walkę o utrzymanie.Tam tym trzecim spadkowiczem może jeszcze być kila drużyn.
Jak zagramy na miarę własnych możliwości i nikomu nie wybije korków możemy zagrać w finale.

Markus 03.04.2024 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1619444)

Padło to wprost w tym wywiadzie. Polecam zdania: "praktycznie w każdej formacji nie podjęliśmy bezpośredniej walki, a taka gra jest bardzo często spotykana w tej lidze. (...) jeśli przyjeżdżając do Głogowa nie podejmie się rękawicy i nie postawi się rywalowi przede wszystkim fizycznie, to nie ma tutaj czego szukać. Oni szli na każdą piłkę na sto procent, nam tego brakowało. Wiele razy nie wsadzaliśmy nogi do końca." (...)

Mamy tu jasne przyznanie że nie podjęli bezpośredniej walki, nie podjęli rękawicy, nie szli na 100% na każdą piłkę, nie wsadzali nogi do końca.

Nie dlatego, że nagle ich sparaliżowało i nie mogli się ruszać.

Dlatego na konferencji Rude wspomniał też o wielu indywidualnych rozmowach z zawodnikami i całą drużyną odnośnie tej sytuacji i ich mentalnego podejścia do meczu. Wiadomo, że na konferencji nie opowiedział o przebiegu każdej z tych rozmów, ale przekazał, że miały miejsce.

PS. Mam nieoficjalną informację, która jeśli się potwierdzi będzie prawdziwą bombą: Rodado jest brany pod uwagę na Piasta. :-D

krysztal 03.04.2024 11:55

Pisałem zaraz po kontuzji na SB,że Rodado to koń co pokazał poprzedni uraz.Znamienne,że nie było informacji o zabiegu tylko o rehabilitacji.

Szneka 03.04.2024 12:00

Pytanie techniczne. wchodzimy do finału z Jagą. przegrywamy tfu tfu finał. jaga zdobywa Mistrza Polski. czy my gramy w pucharach czy kolejna drużyna z extraklasy?

Markus 03.04.2024 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1619458)
Pisałem zaraz po kontuzji na SB,że Rodado to koń co pokazał poprzedni uraz.Znamienne,że nie było informacji o zabiegu tylko o rehabilitacji.

To prawda. Tak walecznego, pracowitego i zaangażowanego zawodnika, rzeczywiście z poświęceniem podchodzącego do swoich obowiązków, któremu aż tak zależy, nie mieliśmy w klubie od bardzo dawna.

Ale niektórzy nie potrafią tego przyznać, bo to przecież Hiszpan, najemnik, a nie Polak i legenda. Wszak według niektórych tylko wychowanek może być prawdziwym wiślakiem i się tak zachowywać, do tego stopnia przykładać się do obowiązków i dawać z siebie 200% dla klubu.

Brawa dla Rodado, na które zasługuje za swoją postawę.

Arkadiusz.Czerepach 03.04.2024 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1619460)
Pytanie techniczne. wchodzimy do finału z Jagą. przegrywamy tfu tfu finał. jaga zdobywa Mistrza Polski. czy my gramy w pucharach czy kolejna drużyna z extraklasy?

chyba my (Jaga jako mistrz idzie do LM i wakuje miejsce w LE przyslugujace zdobywcy pucharu, to miejsce idzie dla przegranego finalisty)

inaczej niz gdyby Jaga zajela np 3 miejsce w lidze

wtedy Jaga idzie do LE z okazji zdbycia pucharu , a przyslugujace jej miejsce w LE za 3 miejsce w lidze przekazuje 4tje druzynie w lidze

napisalem chyba, bo przynajmniej kilka lat temu tak bylo

Watts 03.04.2024 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1619464)
chyba my (Jaga jako mistrz idzie do LM i wakuje miejsce w LE przyslugujace zdobywcy pucharu, to miejsce idzie dla przegranego finalisty)
inaczej niz gdyby Jaga zajela np 3 miejsce w lidze
wtedy Jaga idzie do LE z okazji zdbycia pucharu , a przyslugujace jej miejsce w LE za 3 miejsce w lidze przekazuje 4tje druzynie w lidze
napisalem chyba, bo przynajmniej kilka lat temu tak bylo

finalista już nie ma żadnych przywilejów, miejsce idzie dla kolejnej drużyny w lidze

Jaroo1 03.04.2024 12:17

Czyli Rude nie umie przygotować kopaczy mentalnie do meczu hahaha dwa tygodnie przygotowywał i nie dali rady mentalnie, odpuszczali grę. Chyba za Sobola tak było. Też wszystko wiedział, najlepszy był, ciężko pracowali a na koniec nic nie dojeżdżało

Arkadiusz.Czerepach 03.04.2024 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1619465)
finalista już nie ma żadnych przywilejów, miejsce idzie dla kolejnej drużyny w lidze

czyli nie ma wyjscia tylko zwyciestwo :tsw_wisla_flaga:

Drozd 03.04.2024 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1619460)

My gramy w pucharach...

Drozd 03.04.2024 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1619465)

Chyba żartujesz. :). To w jakich rozgrywkach gra to kolejne miejsce w lidze? Bo zdobywca PP w Lidze Europy, mistrz w CL, a 2 miejsce w lidze w lidze konferencji.

Jeżeli Zdobywca PP jest też mistrzem to gra w CL, a w lidze europy gra finalista. Inaczej tracimy miejsce w Lidze Europy czyli rozgrywkach ważniejszych niż liga konferencji.

Jagul 03.04.2024 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1619469)
Chyba żartujesz. :). To w jakich rozgrywkach gra to kolejne miejsce w lidze? Bo zdobywca PP w Lidze Europy, mistrz w CL, a 2 miejsce w lidze w lidze konferencji.

Jeżeli Zdobywca PP jest też mistrzem to gra w CL, a w lidze europy gra finalista. Inaczej tracimy miejsce w Lidze Europy czyli rozgrywkach ważniejszych niż liga konferencji.

Jeśli mistrz zdobędzie puchar to wicemistrz gra w Lidze Europy, a 4 miejsce gra Lidze Konferencji.
https://przegladsportowy.onet.pl/pil...polski/cml13d1
"Istotna zmiana dotknie zdobywcę Pucharu Polski. Zagra on w pierwszej rundzie eliminacji Ligi Europy, a nie w kwalifikacjach Ligi Konferencji Europy, jak dotąd. To samo będzie dotyczyć wicemistrza Polski, jeśli po Puchar Polski sięgnie mistrz kraju. To istotna informacja, bowiem porażka w którymś z eliminacyjnych dwumeczów Ligi Europy nie będzie znaczyła odpadnięcia, a przesunięcie do Ligi Konferencji Europy."

Watts 03.04.2024 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1619469)

niestety od paru ładnych lat już tak nie jest, do el. LE trafia wicemistrz, a w el. LKE gra 4. drużyna ekstraklasy

Szneka 03.04.2024 13:50

czyli dziś i w finale trzeba wygrać i Wisełka Nasza do Europy :D:D:D:D:D

FraMat 03.04.2024 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1619454)
O czym Ty teraz bełkoczesz hejterku? Nie ma dowodów, że piłkarze już wcześniej w przeszłości odpuszczali mecze i nie grali na 100%? :rotfl:Na przykład po słynnym jajeczku? Nie ma dowodów, że narzekali na trenerów i tłumaczyli się zbyt ciężkimi przygotowaniami, na przykład nie tylko za tego Niemca ale też jeszcze dużo wcześniej za Petrescu?:lol:

Mam Ci poszukać kolejnych cytatów, bo się już całkiem gubisz i nie wiesz co opowiadać, tylko gonisz za własnym ogonkiem?

Gdyby Urygę jeszcze raz zapytali, co się stało, powiedziałby że są zajechani, bo Tobie się tak ładnie manipuluje i pasuje Ci do narracji? Mógł powiedzieć, że mieli np. ostatnio ciężkie treningi, cholera, na złość Tobie zdobył się tym razem na szczerość i nie powiedział! :evil: No jak tak mógł zrobić? Tak grać na nosie hejterom i ich narracji?:evil: A jak są zajechani, pokazały wcześniejsze mecze, które rozstrzygali w końcówkach dzięki temu, że wytrzymywali fizycznie.

Ale Ty będziesz manipulował, bo to całe Twoje życie.

Fakty są takie, że awansowaliśmy do półfinału Pucharu Polski i mamy szansę nawet na awans do finału, w lidze nadal jesteśmy w grze o awans do ekstraklasy i wygrywamy mecze, choć niestety nie wszystkie. Mamy trenera, który widzi największe problemy zespołu związane z mentalnością niektórych zawodników i chce z nimi walczyć, który zarządza meczem z pewnością znacznie lepiej od Sobolewskiego i który potrafi rozwijać zawodników, co widzimy, gdy poważnie traktują swoje obowiązki na boisku. Oczywiście hejterzy będą widzieć tylko swój hejt.

Fakty są takie, że nie robimy już drogich transferów kolejnych Fazlagiców, przychodzą zawodnicy nie bez wad, ale relatywnie tani, jest wśród nich też zawodnik młody z podobno bardzo dużym talentem i obiecującą przyszłością. Nie ma żadnych powodów pisać i o nim, że to np. jakiś strzał w kolano.

Królewski może cieszyć się z jeszcze niejednego zwycięstwa Wisły, nic tego na razie nie uniemożliwia.

I dlatego szlag Cię trafia.

Łubu dubu, łubu dubu, niech żyje nam prezes naszego klubu...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl