Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Peter Hyballa trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10351)

Tantal 29.03.2021 18:52

Do derbów łącznie to może dociągniemy z dobrą średnią (tylko Warta gra dobrze w tej rundzie) ale ostatnie 3 mecze będą ciężkie. Nie ma co się napalać, ważne żeby powstał zespół, z którym będziemy się bić o coś konkretnego przez najbliższe lata.

Jeśli Hyballa wypromuje i pozwoli sprzedać za rok-dwa kilku młodych gości, jak Starzyński, Plewka czy Szot i uda nam się spłacić nimi długi to już mu da miejsce w historii klubu jako tego, co wyciągnął go z szamba. Jak jeszcze do tego coś ugra w ekstraklasie/europie to będzie już rewelacja. A nawet jak się nie uda wycisnąć czegoś ekstra to raczej nie wyobrażam sobie z nim sytuacji 10 przegranych meczy z rzędu, szorowania po dnie ligi w strefie spadkowej czy wpier.olu 0:7.

krysztal 29.03.2021 19:56

Wygrajmy najpierw z podbeskidziem.Albo inaczej-zagrajmy dobry mecz z podbeskidziem...

skarabeus 29.03.2021 20:25

Gramy najlepsza pilke od wielu miesiecy, chce sie na ta druzyne patrzec w przeciwienstwie do druzyny paralityka, ktora powodowala odruch wymiotny a ekspert krysztal pisze "zagrajmy dobry mecz" jakby dobry mecz Wisly pamietali tylko Gorale :D:D:D:D no to trzeba miec tupet :D

pepe72 30.03.2021 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1563277)
Wygrajmy najpierw z podbeskidziem.Albo inaczej-zagrajmy dobry mecz z podbeskidziem...

Dokładnie.
Będziemy grać w Bielsku, a w święta ma być raczej chłodno. Więc boisko będzie takie sobie. Poza tym grające padakę PBB wyciągnęło ostatni mecz u siebie na 2:2
Raków walczy nadal o podium (OK, nie mają napastnika :> )
Craxa się zepnie bo nie dość, że derby to jeszcze walczą o spadek.
Legia gra o mistrza.

A, być może, od 25 kolejki trener może zacząć przygotowania (minus derby) do nowego sezonu.

Greg25 01.04.2021 11:17

Rzadko mam czas, zęby coś skrobnąć, ale po przeczytaniu kilku dołujących wpisów, nie mogłem się powstrzymać...

Różnica między Hyballą, a wymienianymi wcześniej trenerami jest taka, że to jest Pan Trener, a nie wf-fista, czy emerytowany piłkarz. Różnica polega też na tym, że Hyballa buduje zespół, tzn potrafi powiedzieć różnego rodzaju cieiciczom, że się po prostu nie nadają i wykopać ich bez sentymentów, to zawodnicy mają być dostosowani do taktyki, a nie taktyka pod zawodników.

W przeszłości bardzo często nasi ligowi mega wymiatacze zderzali się ze ścianą po wyjeździe do zagranicznego klubu, bo zazwyczaj nie wyrabiali kondycyjnie. Dzisiaj mamy zagranicznego trenera, który te "zachodnie realia" przynajmniej pod względem kondycyjnym przenosi na nasze podwórko. Piłkarze mają zapierdzielać i jak im się nie podoba, to wypad.

Pamiętam, jak kiedyś za Smudy bardzo modne tu było określenie, że nasi piłkarze są "zajechani", pamiętam też czasy Petrescu, jak panom piłkarzom nie za bardzo się chciało zapieprzać na treningach, a było już widać zalążki czegoś sensownego.

Jeżeli chodzi o naszą grę, to wystarczy spojrzeć, jak grają inni. Czy "galacticos l-ka" miażdży rywali w każdym meczu? Spójrzmy na lecha Poznań, który pod względem finansowym wciąga nas nosem. Niestety nasza buraczana liga tak ma, że trzeba cisnąć przez 90 minut, aby wymęczyć jakiś sensowny wynik z drużyną składającą się z 11 drwali, którzy zamiast grania w piłkę, mają do perfekcji opanowane przeszkadzanie z elementami zapasów, tu często decydują detale. Czy my naprawdę od nich odstajemy pod względem sportowym...? Niestety tak krawiec kraje, jak mu materiału staje i na hiper wyczyny taktyczno techniczne nie mamy zawodników... (pytanie, czy inne drużyny w naszej lidze mają wybitnych wirtuozów...?)

Teraz pytanie zasadnicze, czy nasi super zawodnicy z przeszłości, których sukcesami żyje dzisiaj połowa tego forum, dali by radę przy obciążeniach treningowych Hyballi... Moim skromnym zdaniem mógłby być spory problem, bo nawet Smuda odpuszczał niektórym zawodnikom chociażby grę w obronie..., jak było za Petrescu, to wiedzą chyba tylko najbardziej doświadczeni fani Białej Gwiazdy.

Apropos zajechanych, to główny poszkodowany przez Pana Trenera Smudę właśnie pobił trenera w drugiej lidze i dalej wykłóca się, że ma rację.

Nasza gra nie wygląda może rewelacyjnie, ale żeby to zmienić, potrzeba moim skromnym zdaniem kilku okienek transferowych, żeby Hyballa mógł wprowadzić do drużyny ze dwa, może trzy ogniwa, które napędzą ofensywę. Inny aspekt pracy naszego coacha, to stawianie na młodych zawodników. Nie pamiętam trenera Wisły Kraków, który robiłby to w podobny sposób. Nie potrafił tego Smuda, który z braku ławki z tego co pamiętam wypromował Burligę, Mączyńskiego, Urygę chyba jeszcze Chrapka, ale to bardziej wynikało z braku innych opcji. Inni mówili wprost (Carillo), że szkolenie młodych trzeba zacząć od początku, bo żaden z naszych juniorów się nie nadaje...

Panowie głowa do góry, będzie dobrze, nie od razu Rzym zbudowano, natomiast ja osobiście widzę w tym wszystkim jakąś myśl przewodnią i uważam, że coś z tego będzie.

rafkur 01.04.2021 14:14

Nie krótko ale zdecydowanie na temat !

Jaroo1 05.04.2021 15:56

Hyballa już do wyjebania? Czy czekamy na czarną serię jak za Stolarczyka i Skowronka? :D

Szneka 05.04.2021 16:00

po dzisiejszym meczu trener Hyballa dopiero ma zagwozdkę, Z kim i z czym do ludzi? Środek obrony dno, prawa strona dno, lewa strona dno, Yeboah cofnięty w rozwoju, JCS poziom tragiczny i nie ma za nich zastępstwa....

Cycu 05.04.2021 16:06

Szybko skończył się gegenpressing.

Brzęczek uważnie się przygląda :D

Jaroo1 05.04.2021 16:07

Ja podtrzymuję to co twierdzę od kilku miesięcy... Żaden trener nic nie poradzi, mamy ludzi, którzy mentalnie nie nadają się do gry w takim klubie, w którym się wymaga. W Wiśle Kraków wymaga się zawsze, nawet jak bronimy się przed spadkiem, to z tyłu głowy siedzi szybki powrót do walki o puchary europejskie. Oni to czują i psycha nie wyrabia.
Nigdy nie uwierzę w to, że wszyscy mają takie składy zajebiste, że u nas wiecznie szrot. Zajebisty sklad to może mieć Legia czy Lech, gdzie kluby te pachną jakims pieniądzem.

I uważam, że potwierdzeniem moich słów są te momenty przebłysku, gdzie potrafimy się obudzić i wygrywać przegrane mecze, momenty po zmianie trenera gdzie kolejno za Stolarczyka, Skowronka i Hyballi gramy przez pierwsze 10 meczów fajną piłkę, a przede wszystkim skuteczną, gdzie w tychże kolejkach jesteśmy na podium ekstraklasy.
I to pokazuje, że naszym jedynym problemem jest psychika. Nie umiejętności, ich brak i wszystko inne, a po prostu kwestia taka, że mają za słabe głowy aby wytrzymac ciąglą presję, tylko w wyjątkowych sytuacjach gdzie odcina im myślenie, gdzie się wyłączają z tego, zaczynają grać dobrze i punktować.

Dlatego naszym celem powinno być budowanie mentalności tych chlopakow i szukanie pilkarzy z psychika, ktora jest w stanie znieść grę w tak wielkim klubie.

gizmowisla 05.04.2021 16:08

moge sie mylic , ale mam od paru meczy przeczucie ze ( JESLI SIE UTRZYMAMY W LIDZE) to lipiec zaczniemy juz z nowym trenerem ....nie mi oceniac czy to dobre czy zle ...po prostu daje 70 % szans ze tak sie stanie , przeczucie czy doswiadczenie ????

doktor granat 05.04.2021 16:09

Z Rakowem zagrają na serio i ugrają punkt albo nawet trzy.

Drozd 05.04.2021 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1563340)
Hyballa już do wyjebania? Czy czekamy na czarną serię jak za Stolarczyka i Skowronka? :D

Znowu prowokujesz? Czy zwyczajnie masz coś z głową? Ja nie mam wątpliwości ...

Do wyjebania to się nadają takie prostaki jak ty, wtedy klub prędzej wyjdzie na prostą...

Szneka 05.04.2021 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1563351)
Z Rakowem zagrają na serio i ugrają punkt albo nawet trzy.

co w/g kolegi znaczy zagrają na serio? Qrwa mają płacone, między innymi przez Nas Kibiców za godne reprezentowanie barw a przechodzą obok meczu z bandą chuja.

Jaroo1 05.04.2021 16:14

Cytat:

Znowu prowokujesz? Czy zwyczajnie masz coś z głową? Ja nie mam wątpliwości ...

Do wyjebania to się nadają takie prostaki jak ty, wtedy klub prędzej wyjdzie na prostą...
Czy ty masz niemieckie korzenie?

Drozd 05.04.2021 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1563356)
Czy ty masz niemieckie korzenie?

Wystarczy, że mam oczy i potrafię z nich korzystać... Żeby nie bredzić tak jak ty...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1563355)
co w/g kolegi znaczy zagrają na serio? Qrwa mają płacone, między innymi przez Nas Kibiców za godne reprezentowanie barw a przechodzą obok meczu z bandą chuja.

Zgadza się, w normalnych warunkach połowa z nich nie powąchałaby placu przez dwa miesiące i mam nadzieję że tak właśnie będzie. Niestety jest 13 chłopa do grania i czy się stoi czy się leży 11 trzeba wybrać.

To jak straciliśmy bramki to jest sabotaż. Przy pierwszej trzech wyszło do gościa z piłką, a żaden się nawet piłką nie zainteresował, to nie jest normalne zachowanie...

Jaroo1 05.04.2021 16:25

To chyba dzisiejszy mecz oglądałeś z zamkniętymi oczami.
Chcesz udawac obiektywnego to udawaj, Hyballi nie broni już ani styl gry, ani skiteczność, punktuje gorzej niż Skowronek hehe

Fugiel 05.04.2021 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1563347)
Szybko skończył się gegenpressing.

Brzęczek uważnie się przygląda :D

:) bez przesady - widac bylo - ktos przegial z treningami - bedzie lepiej.

doktor granat 05.04.2021 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1563355)

Że zagrają na tyle na ile potrafią. Nie tak jak dziś..

Revolver 05.04.2021 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1563358)
To chyba dzisiejszy mecz oglądałeś z zamkniętymi oczami.
Chcesz udawac obiektywnego to udawaj, Hyballi nie broni już ani styl gry, ani skiteczność, punktuje gorzej niż Skowronek hehe

"hehe" łżesz.

Hyballa - 1,5 pkt/m
Skowronek - 1,34pkt/m

Jaroo1 05.04.2021 16:44

Cytat:

"hehe" łżesz.

Hyballa - 1,5 pkt/m
Skowronek - 1,34pkt/m
Chodziło o obecny etap, czyli bodajże 12 meczów Hyballa zagrał z Wislą i w tych 12 ma mniej pkt niż miał Skowronek.

Szneka 05.04.2021 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1563361)
Że zagrają na tyle na ile potrafią. Nie tak jak dziś..

tzn mają prawo sobie wybierać w którym meczu grają serio a w którym nie?
Marzy mi się wietrzenie szatni z Sadloka, Burligi, Chuki, JCS Savicia, zakontraktowanie kogoś kto sprawi, że Yeboah albo pokaże, że jest wart gry w Wiśle albo posadzi go na ławie. Kogoś na szpicę, który spowoduje , że będziemy mieli więcej alternatyw w grze z przodu. Sadlok i Burliga mają u nas za ciepłe posadki i już nic więcej nie są w stanie nam zaoferować. Wiem wiem kasa ale...... pomarzyć można

doktor granat 05.04.2021 17:08

O to chodzi co napisałeś na końcu, ale Cupiał to było dawno i już prawie nieprawda.
Chciałoby się żeby zawsze grali na 100%, ale jest jak jest.. zdążyłem się przyzwyczaić.

MaLk 05.04.2021 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1563366)
zakontraktowanie kogoś kto sprawi, że Yeboah albo pokaże, że jest wart gry w Wiśle albo posadzi go na ławie

Yeboah jest generalnie OK, tylko zachorował na tę samą chorobę, co Sadlok. Wbrew faktom, na podstawie tego, że kiedyś mu "siadł" strzał (wpadł tylko dlatego, że był rykoszet), uwierzył, że potrafi strzelać z dystansu. No, kurde, ostatnie kilka meczów pokazało jak na dłoni, że jednak nie potrafi i najczęściej ma problem, żeby piłka w ogóle doleciała z dwudziestu metrów do bramkarza (w bramkę i tak zwykle nie trafia) - jeśli będzie korzystał z tego, do czego rzeczywiście ma predyspozycje, to jeszcze będą z niego ludzie. Bo ma potencjał.

Książę Palownik 05.04.2021 17:22

Będę zaskoczony jeśli przyszły sezon zaczniemy z Hyballą na ławce. Nie broni go już kompletnie nic.

Pewnie trzeba się będzie rozglądać za kimś, kto zna tą drewniana ligę i umie ustawić zespół pod ten polski styl. Może Zieliński, Ojrzyński, Mamrot... Zobaczymy.

PAWEŁ 05.04.2021 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1563370)
Będę zaskoczony jeśli przyszły sezon zaczniemy z Hyballą na ławce. Nie broni go już kompletnie nic.

Pewnie trzeba się będzie rozglądać za kimś, kto zna tą drewniana ligę i umie ustawić zespół pod ten polski styl. Może Zieliński, Ojrzyński, Mamrot... Zobaczymy.

Tak tak najlepiej 07 lub ptaszyna :D

gizmowisla 05.04.2021 17:32

moze Sobol , moze Wujek ...kto wie , tez jakos czuje zmiane trenera , mam neutralne staniowisko co do Hybali - ale po prostu czuje kolejna zmiane ....wg mnie Hybala mama duze plusy ale zarazem duzo minusow ...moze sie obroni , moze nie , tak czy owak jesli sie utrzymamy w tym sezonie kolejny zapowiada sie tak samo - tylko za rok juz sezon bedzie naprawde ciezki

doktor granat 05.04.2021 17:38

Jaja sobie robicie że zmianą trenera i płaceniem przez rok kolejnej zwolnionym.. A gdyby ktoś głupi na to wpadł to wiadomo, że jest tylko jeden kandydat..

gizmowisla 05.04.2021 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1563374)
Jaja sobie robicie że zmianą trenera i płaceniem przez rok kolejnej zwolnionym.. A gdyby ktoś głupi na to wpadł to wiadomo, że jest tylko jeden kandydat..

czytaj ze zrozumieniem posty

Fugiel 05.04.2021 18:00

Cytat:

idźże, idźże - Hyballa pierwszy spakuje walizki, jak okaże nie, ze tutaj nic nie osiągnie - napewno stołka nie nie będzie trzymać. Choc sam nie rozumiem dlaczego np. nie wyszliśmy dwoma napastnikami, dlaczego Yeboah grał na lewym skrzydle itp - jednak jestem daleki od gadania, ze Hyballi nic nie broni.

Drozd 05.04.2021 18:03

A ja czuję że Hyballa to ktoś kto ma potencjał żeby zrobić porządek. I zarząd o tym wie. Dlatego jezeli on sam nie będzie chciał odejść to na pewno go nie zwolnią.

Zresztą pajace już po Mielcu siały ferment. Mimo przegranej do 6 miejsca mamy 5 punktów. Gdybyśmy wygrali byłoby 2. Tu jeszcze wszystko może się zdarzyć. Dzisiaj punkty były dużo bardziej potrzebne PBB. Taka smutna prawda.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1563376)
Choc sam nie rozumiem dlaczego np. nie wyszliśmy dwoma napastnikami, dlaczego Yeboah grał na lewym skrzydle itp - jednak jestem daleki od gadania, ze Hyballi nic nie broni.

A Yeboach to jest prawo czy lewonożny? Jak świat światem lewonożny zawodnik prędzej gra na lewej stronie i nie ma się co dziwić, że trener tam go chce ustawiać. Inna sprawa że Yeboach gra ostatnio taka padlinę że gdzie by nie zagrał to g... z tego będzie. Jego strzał z pięciu metrów Panu Bogu w okno z lepszej nogi kończy dyskusję.

Fugiel 05.04.2021 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1563377)
A Yeboach to jest prawo czy lewonożny? Jak świat światem lewonożny zawodnik prędzej gra na lewej stronie i nie ma się co dziwić, że trener tam go chce ustawiać. Inna sprawa że Yeboach gra ostatnio taka padlinę że gdzie by nie zagrał to g... z tego będzie. Jego strzał z pięciu metrów Panu Bogu w okno z lepszej nogi kończy dyskusję.

No niestety.

Drozd 05.04.2021 18:33

W normalnych warunkach usiadłby na ławie już dawno, ale nie ma kto grać więc może mu się uroiło że jest gwiazdą... I dlatego tak się stara...

czaro 05.04.2021 18:35

Cytat:

Miałem obawy co do Hyballi. Potem byłem ostrożny. Jak się do niego przekonałem, to gra Wisły siadła. Proponuję jednak trochę ostudzić emocje i dać trenerowi popracować. A jak chcieliśmy trenera, który zna polską ligę i umie wprowadzać młodych, to był wolny Magiera.

Mamy trenera, który myśli oraz wymaga od zawodników i siebie, dajmy mu rozwijać siebie i zespół, pracować.

PAWEŁ 05.04.2021 18:54

Szkoda strzępić ryja ale:
Sadlok out, werwy starczało u każdego trenera na miesiąc półtora a potem minimalizm i myślami już jest w ciepłych krajach.
Boguski tak samo werwy starcza na jeden góra dwa mecze a potem koszula w palmy i myślami na Hawajach.
Burliga ten jest wiecznie zagotowany może problemy z cukrzycą lub z hormonami ? Najgorsze że przyjdzie prze kot tej ligi czyli Alan.
Yeboach dużo wiatru ale cała para idzie w gwizdek taka gorsza wersja naszego poprzedniego jeźdźca bez głowy.
Medwed dobrze ze to tylko wypożyczenie.
Savic ma ewidentnie jakiś problem z głowa. Widać ze umiejętności ma ale coś go blokuje.
Para naszych środkowych obrońców level orlik

Jaroo1 05.04.2021 18:59

Cytat:

Mamy trenera, który myśli oraz wymaga od zawodników i siebie, dajmy mu rozwijać siebie i zespół, pracować.
Problem polega na tym, że na chwilę obecną wszystko wskazuje na to, że historia lubi się powtarzac i trenera Hyballę dosięga syndrom Skowronka. Już oprócz CV nie dzieli go ze Skowronkiem nic... Miał podobny start, początek meczów to nadzieja, że będzie w końcu zmiana, a od kilku kolejek już się sypie wszystko. To co pokazali dzisiaj, szczególnie w pierwszej połowie to parodia. O czym świadczyła ich postawa w 1 połowie? Można się domyslać, sabotaż? Gra na zwolnienie trenera? podłożenie się celowe? Grają u buków? Już im się odechciało grać w piłkę? Bo kilka kolejek temu pokazali, że umieją grać.

Także sytuacja o dziwo nie zmienia się od kilku lat. Jest nowy trener, jest nadzieja i jest chujnia już na etapie meczu nr kilkanaście.
Oczywiście za wcześnie jeszcze żeby osadzać trenera ale przykre jest to, że nic się nie zmieniło i idziemy tym samym schematem co za Stolarczyka i Skowronka.
I sądzę, że nie jest to winą trenera, a jedynie piłkarzy. Oni się nie nadają do tej roboty. Pokazali za początku Hyballi, Stolarczyka, a nawet Skowronka, że jak chcą to umieją, nie, nie, że prezentują poziom Ligi Mistrzów, a po prostu, ze w tej buraczanej lidze, ambicją i chęcią potrafią grać ładną piłkę, a przede wszystkim punktować. Pokazali też dzisiaj od 60 minuty, że mogli zagrać zupełnie inny mecz z Podbeskidziem.

Trener tu nic nie zdziała. Pytanie brzmi, czemu psycha im siada i czemu łapią takie doły. Jak całe życie będziemy się skupiać na wymianach trenerów to będziemy całe życie w dupie.

gizmowisla 05.04.2021 19:06

Ale na minus przemawia ze Hybala sam dokonal czystki szrotu , i sprowadzil zawodnikow pod siebie , wiem ze mamy mocno okrojony budzet , ale nie sadze ze mniejszy niz pol tej ligi , i tenze Hybala nie sprowadzil nikogo ofensywnego , wcale nie jestem za zmiana trenera ale na teraz wygkada to tak ze Hybala to fajny kotywator, ktory kaze pilkarzykom zapie....c , nie ma taryfy ulgowej dla gwiazd itp , zaskoczyl cala lige presingiem i wytrzymaloscia , tyle tylko ze po paru miesiacach kazdy trener to rozkminil i kazdy wie jak z nami grac , jedyne co mam Hybali do zarzucenia to zero taktyki ofensywnej , tylko dluga dzida na afere i slaboszczaka FBF , dlatego zespoly juz przeciw nam stosuja gre 3 obroncami , i 2 wahadlowymi i .....i jestesmy w du...

Jaroo1 05.04.2021 19:14

Myslę, że sami dorabiamy do wszystkiego ideologię... Coś takiego jak taktyka to może stosować może w tej lidze Legia, może momentami Lech na fali, taktykę to moga mieć kluby z Hiszpanii, Anglii czy Niemiec, taktykę to może miec klasowy trener... A u nas po prostu jest 10 meczów na ambicji, zapierdalają i wtedy to wychodzi. U nas taktyka nazywa się "efekt nowej miotły".
I tyle. Nie taktyka, nie cuda, tylko dobry psycholog, który im te słabe glówki wyleczy z kompleksów, lenistwa itd Bo jak chcą to umieją grać, tylko, że psycha siada i jest koniec ery Stolarczyka, Skowronka czy innego Hyballi.

PAWEŁ 05.04.2021 19:16

No to jak to ktoś powiedział : Jak w burdelu nie idzie to się wymienia panienki :D

Drozd 05.04.2021 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1563388)
Problem polega na tym, że na chwilę obecną wszystko wskazuje na to, że historia lubi się powtarzac i trenera Hyballę dosięga syndrom Skowronka. Już oprócz CV nie dzieli go ze Skowronkiem nic...

Ty to piszesz poważnie? Nie do wiary...

Wyobrażasz sobie Skowronka który dokonuje zmiany w 30 minucie? Albo mówi to co Hyballa na konferencji po meczu? Otrząśnij się chłopie. Uroiłeś sobie że jest ch..owo i nic tego nie zmieni, bo psyche zawodników jest jakie jest. Dobrze ale trener ma narzędzie, ok będzie miał narzędzia które to psyche zmienią, albo zawodników zmienią...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl