![]() |
Panie Macieju Stolarczyku, to co druzyna pokazala w meczu z Lechem, z tym Lechem, ktory sciaga pilkarzy po milion euro, notabene bez az 4 kluczowych zawodnikow (Ondrasek, Imaz, Boguski, Sadlok) zasluguje na najwyzsze uznanie. Tak samo postawa zespolu w calej tej rundzie budzi najwyzszy szacunek i podziw. Wiem doskonale, ze nie byloby tego bez Pana. Niezaleznie od tego jak potoczy sie historia, nie zapomne tego, czego wraz z calym sztabem Pan dokonal i nie zapomne tej druzyny, tej magicznej atmosfery, tej jednosci. Dla takich chwil warto zyc. Jest Pan wielki!
|
Szacunek dla pilkarzy i dla trenera Stolarczyka, przyjacielska wrecz domowa atmosfera jaka wprowadził w klubie, gdyby nie to juz dawno by nas nie bylo.
|
wszystko prawda, Maciek to nasz najlepszy trener odkąd właściwie pamiętam , chyba Łazarka
natomiast post Eberka skłonił mnie ku innej refleksji , mianowicie poziom eklasy na uja wydawać te miliony euro , mieć podobno najlepsza akademie , jak do bankruta wystarczy ze przyjdzie ktos z charyzmą i wprowadzi 'magiczna atmosfere' , i juz gramy jak rowny z rownym , w z poznaniu to wrecz ich zmiazdzylismy... |
panie Macieju
przepraszam ze w Pana nie wierzyłem, i nie tlila sie we mnie zadna nadzieja ze Pan cokolwiek stworzy. Kajam sie kajam bo jest Pan odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu. Oby jak najdluzej! |
Cytat:
|
Cytat:
Chapeau Bas Panie Macieju!! |
Przeczytałem sobie ten temat od początku... I tak mi się kołacze po głowie... że w całym natłoku wałków zrobionych w klubie... Coś się jednak Tarapacie i spółce udało :D
|
Udał się im także LLonch, Carlitos, Velez...
|
Akurat ci trzej, to w sumie tylko tak połowicznie ;D
A co do Maćka, to fakt, że do tego tematu nawet pies z kulawą nogą nie zaglądał od miesięcy jest dla niego chyba najlepszym komplementem i dowodem, że swoją pracę wykonuje wzorowo :) |
Mniej wiecej od września powtarzam, że Maciej Stolarczyk, to nam sie trafił jak 6 w totka. Od lekko liczac czasow Kasperczaka, nie mielismy takiego trenera, a i tego nie mozna porownywac, bo Kasperczak miał samograja, wiec jesli chodzi o czyste umiejętności trenerski, to moze nawet za mojego zycia takiego nie bylo.
Cały czas powtarzam - ja bym mu dał legendarny kontrakt Stawowego. 10 lat, in-blanco :D. Niech tam sobie wpisze co uwaza za stosowne byle został. On i cały sztab to chyba najwieksze gwiazdy tego klubu. |
Moim zdaniem glowny atut Stolarczyka to jego wlasny pomysl na gre, Dzieki temu niezaleznie jakich pilkarzy bedziemy posiadac, to on i tak w 2 miesiace zrobi z nich druzyne na conajmniej srodek tabeli ;)
Strach pomyslac co bedzie jak da sie mu popracowac w komfortowych warunkach np 2 lata :o |
sie słyszy tu i tam ze komfort mu sie marzy i
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli miałem wątpliwości, czy jesień była jednorazowym błyskiem wynikającym z motywacji, którą trener zaraził zespół, tak wiosna powoli zaczyna je rozwiewać. Nie wiem, czemu mu się wcześniej nie udało. Może musiał się doszkolić, a może w Wiśle stworzył zgrany sztab z Jopem i Sobolewskim, który uzupełnia się kompetencjami. Jeśli tak, to pewnie Stolarczyk lepiej sprawdzałby się w modelu angielskim: umie budować zespoły. W każdym razie, mam nadzieję, że zostanie u nas na dłużej.
|
Cytat:
|
To jest trener, ktory tak na prawde jest na poczatku swojej kariery. Wczesniej nie mial po prostu okazji / odwagi sie wykazac.
Mam nadzieje, ze bedzie naszym trenerem na lata :) |
Cytat:
Z tego co mówił choćby dzisiaj Królewski to jeśli kiedyś sprzedadzą Wiśle, to tylko komus z.pieniedzmi i aspiracjami, a tacy mogą też szukać trenerów z zagranicznej półki. PS. Uważam że już dzisiaj zarząd powinien usiąść do stołu z trenerem i przedyskutować przedłużenie kontraktu. |
Jak dotąd poza dwoma meczami (pogoń i ara) jestem pełen szacunku i uznania dla pracy Macieja. Okazuje się chyba optymalnym trenerem na ten niełatwy czas.
Czy równie dobrze będzie gdy pojawią się większe pieniądze (oby) i celem stanie się pudło albo walka o MP to się okaże. Obyśmy jak najszybciej mieli możliwość przekonać się o tym... |
Kuba Kubą, ale to Marciej Stolarczyk jest prawdziwym magikiem! Oby dalej mu się tak wiodło i oby długie lata u nas spędził! DZIĘKUJEMY!
|
Czapki z głow,chapeau bas czy co tam jeszcze,panie Stolarczyk ,rosnie z pana trener przez wielkie T.
|
Dziękuje Panie TRENERZE.
|
Stolarczyk stworzył najlepszą Wisłę jaką oglądałem od pierwszego sezonu Skorży, czyli od przeszło 10 lat.
Owszem, później mieliśmy indywidualności które porywąły trybuny (Melikson, Stillić, Wolski, Carlitos), ale takiej DRUŻYNY nigdy. Mam nadzieję, że po 30 kolejce (bo wtedy będzie sensowna przerwa) będziemy mieli wysyp komunikatów, zaczynając od tego: Maciej Stolarczyk przedłuża kontrakt z Wisłą o 2,5 roku. Mam nadzieję, że Stolarczyk będzie naszym trenerem na lata, to trzeba wziąć pod uwagę różne scenariusze, w tym chęć powrotu do Szczecina, lub przejęcie nas przez np zagraniczny koncern który zapranie mieć znane nazwisko na tym stanowisku. |
AMEN, Szanowny Panie Karheropie, AMEN !
|
na oficjalnej nie znalazłem - do Kiedy trener ma kontrakt podpisany?
|
"46-letni Stolarczyk podpisał kontrakt ważny na najbliższy sezon, w którym zawarto opcję przedłużenia o kolejny rok, co będzie uwarunkowane określonymi osiągnieciami sportowymi. "
|
Z przymrużeniem oka - jeśli awansujemy do pucharów (niezależnie od tego, czy w nich zagramy czy nie), Trener powinien dostać propozycję kontraktu przynajmniej 3-letniego (najlepiej wspartą pisemną informacją o obowiązku utrzymania przez klub poziomu sportowego) :)
Na serio - zastanawiam się, jakie to osiągnięcia sportowe mają być ? Awans do ósemki ? Bo biorąc pod uwagę, co się działo w klubie w zeszłym roku, to chyba nie awans do pucharów :) |
@BlurgH ja myślę, że jednak puchary, bo dobrze wiedzieli na co Stolara stać :P także dali mu ambitny cel i pewniaka że jak awansuje to dostanie trochę więcej % niż Sławek Peszko lubi :P
|
Ciekawe czy Peszko może (chce) przedłużyć wypożyczenie
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl