![]() |
Zorientował sie już ktoś może kiedy będą wyburzać maszty oświetleniowe od strony ul. Reymana?? Z tego co zobaczyłem podczas meczu z Polonią to ta ścianka szczelinowa jest robiona tylko pod dawnym C tak jakby najpierw miała być budowana trybuna a narożniki dopiero później. A z tych wizualek wynika że narożniki są integralną częścią trybuny.
|
Scianka szczelinowa to element podziemny trybuny wiec moze po prostu pod naroznikami nie bedzie czesci podziemnej a calosc z nowa C beda tworzyly one tylko w czesci nadziemnej. Tak mi sie wydaje ale jesli sie myle to poprawcie.
Niech ktos wrzuci jakies foty jesli to mozliwe ( dla takich jak ja , ktorzy daleko od R 22 ) |
Slyszalem ze robota na stadione wrze i do pózna pracuja mogłby ktos zrobić fotki lub opisac co sie dzieje??
|
Przechodziłem dzisiaj po 12.00 koło C. Robota wre, aż miło. Wwwrrrrr tylko słychać. Robotnicy i maszyny w akcji.
|
Cytat:
Też coś mi się obiło. Podobno mamy grać przy E i D !!! |
Cytat:
|
Czy ulica pamiedzy tym placem budowy, a parkiem im. Jordana bedzie zlikwidowana w takim razie ??
Tylko cholera nie wiem jak sie nazywa.. |
ul. Henryka Reymana. Nie, nie będzie zlikwidowana
|
kamerke na widok tryb. C powinni zainstalowac jak to niegdys bywalo z E..
http://wisla.krakow.pl/kamera.php czas leci, obrazu brak. jak ktos ma foty z C niech zarzuci. |
Cytat:
Dali by normalną i porządną kamerę a nie jakieś gówienko... |
Warto wejść na stronę główną klubu na której znajdują się informacje na temat ścianki i nowe zdjęcia.
|
Tak wracając do tego co przedtem, to gdzie to wyczytaliście, że nie będziemy się przenosić z R22?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zobaczcie na to http://www.wisla.krakow.pl/galerie/2...metr_losowy=18
Czy oni mają zamiar coś z tym zrobić? Chodzi mi o ten brudny beton na trubunie D. Nowa trybuna a wygląda na 30 lat. :-/ |
Przecież to będzie zabudowane elewacją - a'la kolumnadaz lat 50:D
|
|
Cytat:
Byłoby jednak miło, gdyby w pełni trzymali się faktów. Bo nadanie chwytliwego, a nieprawdziwego, tytułu artykułowi podważa wiarygodność całości. Bo nawet nie trzeba jechać na Reymonta by się przekonać, że aktualnie prace na stadionie trwają. Wystarczy zerknąć na stronę oficjalną klubu: http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=27&id_galerii=448 |
Ze zdjęcia wynika ze demontują ten przepiękny płot od strony Reymana. Już się bałem że tego nigdy nie doczekam:)
|
Cytat:
|
Na Lechu skopiowali naszą kolumnadę http://www.budowa.maroonpoint.com/2008/s0499.jpg
|
a co z bazą treningową? ma w końcu powstać i kiedy?
|
Cytat:
|
Ile na jesień 2009 będzie miejsc na Wisełce? Ile ma mieścić trybuna C?
Mam nadzieję że będzie można tam rozgrywać mecze ligowe bo będzie to już fajnie wyglądać:) A boisko jak rozumiem ma być obniżone na wiosnę? |
ile na D/E jest rzedow krzesel?
PS: odnosnie trybuny C Cytat:
:/ kiszkowato to wyglada, po **** to to ja nie wiem. MINUS Cytat:
Cytat:
Cytat:
row? :lol: byle tylko o krokodylach nie zapomnieli. ...aaa ide spac. |
Na początku tygodnia informowano o rozpisaniu przetargu na budowę nowej trybuny C stadionu Wisły. Przetarg ogłoszono dopiero dziś, jego przedmiotem jest: "Budowa stadionu piłkarskiego Wisła Kraków - trybuna wschodnia wraz z narożnikami".
Inwestor zastępczy, jakim w imieniu miasta jest krakowski Zarząd Dróg i Transportu oczekuje na oferty do 30 września, godz. 11. Kwadrans później nastąpi otwarcie kopert z propozycjami. Jedynym kryterium konkursowym jest cena - firma, która zaproponuje najniższą cenę brutto za wykonanie trybuny otrzyma możliwość realizacji kontraktu. Faworytem jest oczywiście Budimex-Dromex, który do tej pory wybudował obie nowe trybuny za bramkami oraz pawilon medialny. Obecnie firma ta wykonuje wartą 9,4 mln zł ściankę szczelinową przy trybunie wschodniej. Na lata 2008-2009 władze miasta przewidziały na budowę trybuny wschodniej wydanie 90 mln zł. Prawdopodobnie cena będzie wyższa, różnicę miasto dopłaci do 30 marca 2010 roku. Jeśli przetarg zostanie rozstrzygnięty bezproblemowo, wówczas trybuna wschodnia zostanie wybudowana do 30 listopada 2009 roku. |
Moze jeszcze zaspany jestem, ale co oznacza, ze trybuna nie bedzie polaczona z D i E? Bedzie tam dziura jakas?!
|
^^ pewnie o brak przejścia z E i D na C i narożniki chodzi.
Chętnie bym zobaczył jakieś plany czy wizki tej planowanej do budowy C zobaczył, nie te publikowane do tej pory (bo to jest na poziomie gimnazjum, chłopaki z tego forum o wiele profesjonalniej się w to zabawili niż to pożal sie Boże biuro projektowe). Jeżeli już jest przetarg na budowę, to plany konstrukcyjne muszą być, szczególnie interesujące są trzy rzeczy: wzajemne położenie trybun górnej i dolnej, konstrukcja zadaszenia i narożniki. Przeleciałem wszystkie znane mi strony i fora, na razie nic nie znalazłem. |
Az sie wierzyc nie chce ze to prawda, 17 metrow odstepu od linii bocznej boiska to chyba jakas parodia, dodatkowo gleboki na 2 metry row ?? To moze na tych 17 metrach ustawic jeszcze zasieki z drutu kolczastego.
Za kazdym razem jak czytam nowa informacje na temat projektu naszego stadiou i jego finalnego wykonania to szlag mnie trafia. Mam propozycje :D niech SKWK zrganizuje nam spotkanie z Obtulowiczem :D, bardzo prosze, sadze ze forumowi architekci mieliby do niego kilka pytan na ktore zapewne nie znalby odpowiedzi. Ale mnie zdenerwowaly te informacje ... |
LooNatyk: z makiety wynika, że pomiędzy narożnikiem a sektorem E jest dziura. (3. zdjęcie do artykułu)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl