![]() |
|
chyba niektórzy nie rozumieją różnicy między pewnością siebie, a zlekceważeniem.
cieszyć się trzeba, że nie musimy jechać na daleki wschód do sauny. i trzeba się odrazu zmobilizować, bez zabawy, a to dobrze dla naszych kopaczy. |
Damy radę, jeszcze miesiąc, wyluzujcie się :]
|
Cytat:
I tak ogólnie jeszcze - to nie jest tak że Skonto to jakiś wielki zespół, to nawet nie jest średniak ale my też nie błyszczymy. Można pisać że teraz jest skład, lepsze przygotowania itp i to wszystko prawda ale jak ktoś oglądał w miarę uważnie mecze z zeszłej rundy, to wie że to jest jeszcze zdecydowanie nie to co powinno być. Wystarczy że to całe Skonto jest dobrze taktycznie ułożone, wcześniej ktoś kopnie Meliksona , tak że zagramy bez niego i równie dobrze będziemy mogli walić łbem w mur jak to kilka razy ostatnimi czasy bywało. Skonto jest bezapelacyjnie do ogrania ale Wisła będzie musiała zagrać solidnie.Czy tak się stanie - za niecały miesiąc będziemy wiedzieć. |
Witam,
Zdecydowanie popieram wypowiedź Marszałka. Z kolei Skebę znam z legia.net - tam udziela się bardzo często. Ja jestem konsekwentny w tym co napisałem w mojej analizie kilka stron temu. Wydaje mi się, że należałoby powklejać tutaj wpisy z forum PO WYLOSOWANIU KARABACHU... Nawet jeszcze nie sprawdzałem, ale z pewnością były podobne. A zatem podsumowanie: Atuty Wisły: 1. rewanż u siebie (Levadia i Bah Bah było inaczej) 2. Mocniejszy skład niż wtedy 3. Lepszy trener niż wtedy Atuty Skonto: 1. Zgranie 2. Ogranie i rytm meczowy Tak jak pisał tutaj Marszałek, ja dodam - Skonto: drużyna wybiegana i ograna w pucharach (co by nie powiedzieć). To link do strony największego dziennika na Łotwie http://www.diena.lv/sports/futbols/s...wisla-13889106 |
napewno Skonto nie jest tak dobrym technicznie zespołem jak Qarabach czy inne kluby z Azerbejdżanu.Zdecydowanie lepiej uwazam jest grac z Łotyszami niż jechac za Kaukaz czy nawet na Węgry.
10 lat temu mieliśmy Szymka,Moskalewicza,Franka,Żurawia i jakoś zdecydowanie ich nie ograliśmy (2-1,1-o) |
Przejrzałem komentarze na łotewskich stronach. Pierwszy koment pod info, że Skonto wylosowało Wisłę był taki:
"tyłek..." Potem narzekali, że gorzej było tylko wylosować Rosenborg, no ale że jest szansa powalczyć, bo ostatnio Wisła grała w pucharach słabo, w lidze miała sporo porażek.... Boją się też, że na meczu w Rydze będzie więcej Wiślaków niż łotyszy. |
dobrze że trafilismy na zbliżonego kulturowo i piłkarsko przeciwnika. nie bedzie szans na takie lekceważenie jak z drużynami z odległych krain. plus bardziej prawdopodobne że bedzie transmisja z Łotwy niż z Kazachstanu czy innego Azerbejdżanu :D czekam z niecierpliwością.
|
jak to dobrze, że nie wylosowaliśmy żadnego zespołu z Estonii … ufff – a było tak blisko
|
leszekm_ podrzuć link do ich forum.
|
Cytat:
http://sportacentrs.com/futbols/eiro..._pret_krakovas Do komentarza "tyłek..." przyszło już dziesięć plusów. |
Cytat:
|
Karabch też się nas bał i jak było pamiętamy.
Skonto nie jest jakoś zabójczo mocą drużyna ale na zbyt pewną siebie Wisłę bez rytmu meczowego wystarczy. Dużo zależy od Roberta w kwestii motywacji o poziom piłkarski się nie martwię ale nasi muszą sobie powtarzać 2 nazwy Śląsk i Podbeskidzie i będzie ok. Ciekawe jaka będzie taktyka naszych wobec autobusu Skonta. |
Komentarz z 3-ema plusami
Cytat:
|
Jaka znowu najgorsza opcja z możliwych? Skonto obecnie nie jest ani jakimś potentatem w swojej lidze, ani też nie odnosił ostatnio żadnych sukcesów w pucharach.
|
Cytat:
|
Co by nie mówić, ewentualne odpadnięcie ze Skonto będzie mniejszym obciachem niż Karabach czy Levadia czy Tbilisi... Chyba czymś pomiędzy Tbilisi a Vaalerengą. Aczkolwiek można było wylosować znacznie, znacznie lepiej...
|
Mniejszym obciachem???? O CZYM TY PISZESZ????
Jak z nimi odpadniemy to będzie BLAMAŻ!!!! Chłopaki ze Skonta nie sa zadowoleni... |
http://www.youtube.com/watch?v=VyE_Xa-ttzI ku pokrzepieniu serc ;)
|
Zauważcie że złote lata Skonto skończyły się gdzieś tak w 2004 roku od tego czasu żadnego pucharu Łotwy i tylko jedno Mistrzostwo (ostatni sezon) Teraz po połowie sezonu w lidze bodajże 6ci.
Skonto to poziom dolnych rejonów 1 ligi polskiej - ale jak wiadomo - w dzisiejszym footballu każdy przegrywa z każdym. Podbeskidzie itd. |
Cytat:
|
Cytat:
Co Ty Panie Marszałek wypisujesz. Uważasz, że Melikson to nasz najlepszy filar? Na swojej pozycji tak i wyróżniający się gość mogący zrobić różnicę. Małecki to młody kiler, Genkov typowo 11, Pareiko to też gwarancja muru w bramce, nawet nasz Chavez którzy czasami lubi pojeździć na sankach (jego wślizgi) to też gwarant stabilności w obronie. Na papierze bijemy ich na głowę, nasi zawodnicy na papierze też biją ich na głowę, ale papier nie gra, tak samo jak i pieniądze. Oby tylko nam się nie przytrafiła kolejna bałtycka Levadia. |
Ludzie jak my się mamy bać Skonto Ryga to lepiej oddajmy te eliminacje bez gry... Trzeba wyjść z szacunkiem dla przeciwnika i nie zlekceważyć go ale bać się?? no bez jaj...
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Bać się nie ma czego , tu trzeba wyjść i zapierdalac ! Wątpię żeby Wisła zlekceważyła naszego przeciwinka.Rywal do przejścia jak najbardziej.
|
Cytat:
|
Najgorszy aspekt wylosowania takiej druzyny jak Skonto Ryga ,jest to ,że są w środku rozgrywek ,innych atutów Łotyszy nie widze
|
Cytat:
Jeśli chodzi o samą potyczkę z łotyszami to bez wątpienia musimy ich przejść. Oni myślą, że dopiero wracamy z urlopów, część jeszcze tam jest. Jeszcze nie wiedzą, że my już na pewnych obrotach przygotowujemy się właśnie pod kątem LM i dwumeczy ze Skonto. Zakopane już było, zaraz Holandia i później Estonia. Przemawia to za nich, że są w rytmie meczowym, grają co tydzień o stawkę. Maaskant wie co robi, to nie Skorża złotoustny człowiek który słowami chce wszystko wygrać. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl