![]() |
kur*a mam metr wody koło domu , nie spimy druga dobe a straz NIE MA sprzetu no to sa jaja!gdzie oni do kur*y nedzy te pompy z unii trzymaja?w dupie?
|
Cytat:
|
Patrząc na to wszystko co dzieje sie w rejonie stopnia na Dąbiu i okolic Płaszowa Lipska , Myśliwska to całe łatanie wyrwy w tych okolicach to porażająca skandaliczna nieudolność osób kierujących tymi działaniami że już nie wspomnę o politycznych jazdach Majchrowskiego z Kracikiem .
Całe szczęscie że te przestarzale i nasiakniete waly jeszcze wytrzymują napór wody . |
Wszystkie trzy mosty nadal nieczynne, być może dzisiaj je pootwierają
|
Hala Korony też ucierpiała i starty będą bardzo duże. Nie dość, że woda zalała salę gimnastyczną, to w trakcie akcji ratowniczej wybuchł.... pożar:
Cytat:
|
Dziś na mieście wielkie korki, ludzie tych kilku dni bez auta nie wytrzymają i efekty widać na trasach. Od Tesco na Ruczaju do Kapelanki 15 prawie pustych autobusów w korku stało.
|
Sytuacja w części Jeziorzan
http://picasaweb.google.pl/114972983...?authkey=Gv1sR |
Może mi ktoś wytłumaczyć skąd wdarła się ta woda do hali Korony? bo przecież Wisła tam chyba nie wylała?
|
A jak wyglądają aleje na odcinku od Kleparza do skrętu na Czarnowiejskiej?
Autobusem się przejedzie? |
Cytat:
|
Co do aut to się zgadzam - patrzę przez szybę w autobusie to 95% to sam kierowca - a faktycznie autobusy puste - tym lepiej - mogę sobie wygodnie siąść i stać w korku :)
|
|
Patrzę na te fotki i mam wrażenie że to zdjęcia z programu Wojtka Cejrowskiego z Amazonii ...
Uprzątnięcie tego zajmie miesiące, już nie mówiąc o totalnym rozsypaniu się prac z estakadą na Nowohuckiej, koszmar |
uffff - rejon nowohuckiej (bloki), koszykarska, lasówka - bezpieczny.
Mamy prąd, wodę i gaz. Woda od wczoraj obnizyła sie prawie o metr. dojazd do w/w osiedli tylko przez most na nowohuckiej - za okazaniem dowodu zamieszkania. myśliwska jest przejezdna ale przy lasówce jest jeszcze woda - ale autem da sie przejechac. kolezanka przesle mi zdjecia bo pływala wczoraj pontonem po zalanych błoniach płaszowskich. dzieki temu ze jest prąd to słychać tylko burkot pomp. |
orzeu kiedyś pytał czemu Rynek jest wyżej
to chyba wynika z nagromadzonego przez wieki materiału taka Jerozolima 2 tysiące lat temu była kilka metrów niżej, dlatego kopią w dół e: Lanckorona i Pochybie http://wyborcza.pl/51,106881,7903205.html?i=0 |
Jak przyjdą zapowiadane burze to należy się spodziewać gwałtownych opadów deszczów. Niby lepiej,ale jak nie zaświeci przez kilka dni słońce to w dalszym ciągu stoimy w punkcie wyjścia. Woda opada ale nie dramatycznie,wały nasączone, jak dla mnie nadal jest nie wesoło.
W Lanckoronie ziemia osuwa się z prędkością 10 cm na godzinę! Masakra,ziemia nasiąknięta,co tam się musi dziać. |
Mam pytanie odnośnie przejazdu autostradą z krakowa Pn do krakowa Pd i odwrotnie, można bez problemu tamtędy przejechać? A jak wygląda sprawa na rondzie Ofiar Katynia? Czy bardzo się korkuje?
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze nie kilka metrow, ale kiedys Krakow zalegaly tony smieci, ktorych nikt nie wywozil. Smieci sie wyrzucalo bezposrednio na ulice - podobnie jak w Neapolu dzis. Chyba Londyn jest rekordowy jesli chodzi o warstwy smieci. Mialem o tym na 2. roku. Ale to bylo w zeszlym wieku :( |
Most Wandy otwarty.
Za TVP INFO. |
Debnicki tez otwarty
http://www.mmkrakow.pl/9280/2010/5/2...?category=news |
Witam nie wie ktoś jak dziś wygląda sytuacja w krakowaskim MORDZIE jak z ul. koszykarską ????
jak myślicie kiedy dojdzie do wznowienia działalności tego ośrodka |
Cytat:
http://www.mord.krakow.pl/ |
z tej strony to na razie dużo się nie dowiem ale może ktoś był tam przechodził albo może blisko mieszka czy coś potrzebuje tych info proszęo pomoc
|
No przecież skoro jeszcze nie napisano na stronie kiedy mają plan otworzyć ośrodek to chyba oczywiste jest że sami nie wiedzą? Co ma zmienić to że ktoś tamtędy przejdzie? Myślisz ze jakaś sprzątaczka czy ktokolwiek oczyszczający teren po powodzi będzie Wiedział? ehh...ludzie. Jeden sie pyta o auta, jakby to ważne teraz było a drugi myśli że ktokolwiek jest prorokiem i wie ile czasu zajmie sprzatanie wszystkiego..dramat.
|
Stary, egzaminu mieć nie będziesz, bo na łódki tam sie nie zdaje! W porównaniu do wczoraj Wisła opadła doś sporo, aczkolwiek u mnie na Proko znowu zaczyna lać.
|
Może to trochę przyspieszy otwarcie filii MORDu na Balickiej, gdzie zresztą stoi sporo aut.
|
Jasne ... przyspieszą ... zwłaszcza że lunęło tak że ledwo za oknem coś widać
|
Cytat:
Saska podobno przejezdna, stopień Dąbie też podobno. Natomiast działki przy Nowohuckiej/Saskiej wyglądają jak zalew. I to się szybko nie zmieni bo stamtąd woda nie ma gdzie spływać. Tylko żeby ten deszcz teraz jakiegoś bajzlu nie narobił, tfu, tfu. |
dziękuje za info można tu na was polegać jak człowiek sie chce dowiedzieć co sie dzieje czy woda opada to wy już krytykujecie nie o to was proszono przeciesz tu można o wszystkim pisać
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl