Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

Wasiu 13.06.2010 14:09

To nie Kirm przypadkiem asystowal?

Jakby ktos tylko sluchal "doping" z trybun, a nie ogladal to by pomyslal, ze to relacja ze zbierania miodu w pasiece. Masakrycznie sie oglada.

Awe 13.06.2010 14:10

Ten spiker na stadionie ma głos jak z Mortal Kombat :D Na koniec powie pewnie Finish him! Fatality!

Dwie najsłabsze drużyny razem z Grecją jak na razie. Brakuje techniki. Kirm nawet pozytywnie. Jego problemem jest to, że zawsze chce grać finezyjnie. Przy tej swojej szansie bramkowej zamiast walnąć mocno to chciał delikatnie wkręcić i trafił wprost w bramkarza.

prober 13.06.2010 14:12

Zanim będziecie wyzywać bramkarzy od najgorszych zastanówcie się, czy specyfika nowej piłki nie miała wpływu na bramki USA i Słowenii.

LuKiTS89 13.06.2010 14:15

W końcu słychac jakiś doping Kibiców Słoweńskich jednak te trąbki to jest katastrofa w ogole nie da sie tego oglądac:/
Co do meczu do kiepski liczę na to że Niemcy i Serbowie coś pokażą bo jak na razie te mecze wszystkie są słabe:(

Mario Nh 13.06.2010 14:28

Jakby nie ta sama Słowenia z eliminacji. Wymęczyli to zwycięstwo, ciekawe czy zagrają lepiej z USA.
Ten Zawadzki to jeszcze najlepszy komentator w TVP.

I ta pasieka... tęsknie za ekstraklasa.

Ogryzek 13.06.2010 14:30

Mecz na remis. Popełnił błąd bramkarz Słowenii - niewykorzystali Algierczycy. Potem strzał Korena i błąd bramkarza Algierii. Mecz słaby ale czego się można było spodziewać po Słowenii która dobrze grała eliminacje dzięki obronie a z przodu "zawsze coś wpadło" oraz Algierii, zespołowi lepszemu technicznie ale słabemu taktycznie.

W Słowenii wg mnie Birsa i Koren (dzięki bramce) najlepsi. Kirm poprawnie.
W Algierii kilku naprawdę dobrych technicznie piłkarzy.

harthausen
Rosja miała naprawdę sporo sytuacji w meczach barażowych ze Słowenią, zawiodła ich skuteczność. Żaden kryzys.

Syn Kangura z 1984 13.06.2010 14:31

Słowenia na farcie :P

MCX 13.06.2010 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakWiDoK (Post 913227)
Bramkarze na tej imprezie to totalne dno.

Nie uogólniaj. To, co wczoraj wyprawiał w bramce Vincent Enyema w meczu z Argentyną było przykładem interwencji na najwyższym światowym poziomie. Gdyby nie on Argentyna wygrałaby swobodnie 4-0.

Poza tym bramkarz reprezentacji RPA w pierwszym meczu Mundialu również pokazał się z bardzo dobrej strony.

Mario Nh 13.06.2010 14:37

Dokładnie. Poza tym słaby występ bramkarza Meksyku (nie mający wpływu na wynik spotkania), kiks Greena i dzisiaj bramkarza Algierii.
Ciekawe czy Isailovic będzie bronił?

WISŁAZWE 13.06.2010 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 913244)
Dokładnie. Poza tym słaby występ bramkarza Meksyku (nie mający wpływu na wynik spotkania), kiks Greena i dzisiaj bramkarza Algierii.
Ciekawe czy Isailovic będzie bronił?

W dzisiejszym meczu zobaczymy na bramce Stojovica na co dzień bramkarza Wigan.

Ciekawe, kiedy doczekamy się więcej niż 2 bramki w meczu bo na razie wyniki nie są za ciekawe z perspektywy zwykłego oglądacza.
Na razie średnia kiepska 6 meczy 9 bramek, przy najmniej dla mnie.

rabi86 13.06.2010 14:40

Ufff... Ale ciężko się ten mecz oglądało. Tak jakbym oglądał naszą reprezentację.
Słowenia bez pomysłu, jakaś taka ociężała i pełno niedokładności.
Ale dobrze, że wygrali.

Zwitter 13.06.2010 14:41

Mecz faktycznie kiepski, ale jakoś mi się fajnie oglądało i kibicoawało Słowenii i Kirmowi. Udało się, ale mam nadzieje, że w następnym meczu zagrają dużo lepiej bo to może być ich pierwsze i ostatnie zwycięstwo na tym mundialu.

prober 13.06.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 913231)
Ten spiker na stadionie ma głos jak z Mortal Kombat :D Na koniec powie pewnie Finish him! Fatality!

Albo narrator ze słynnych gier FPP: Quake III Arena i Unreal:
"Killing spree!" - brutalny faul
"Unstoppable!" - drybling
"Excellent!" - świetne podanie
"Headshot!" - strzał głową
"Impressive!" - znakomita obrona bramkarza
"Rampage!" - gol
"Humiliation!" - 3:0
itd.

;)

labtec 13.06.2010 14:43

ma ktoś linka do bramki Korena z meczu Algieria - Słowenia ?

Kibic_1906 13.06.2010 14:46

Aż mi się usnęło... Tragedia , poziom jak na meczu Odra - Piast...Jak ten mecz nie będzie dobry to uwalam te średnie drużyny i oglądam potentatów :P

brylant17 13.06.2010 15:07

Mam nadzieję, że Ghana będzie grać ładą piłkę i zajdą dalej niż 1/8 w 2006 no ale, wtedy trafili na Brazylię kto wie :D z Serbią powinni sobie poradzić ale będzie ciężko.

harthausen 13.06.2010 15:19

może i piłkarze Ghany skłóceni z trenerem. Na pewno osłabieni brakiem Essiena.
Ale Serbia mieć łatwo nie będzie, bo ci Murzyni (murzyni, Afrykanie, nie wiem jak napisać by nikt się nie przyczepił) wiedzą co z piłką zrobić i co najważniejsze - chce im się.

sessegnon 13.06.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 913270)
Mam nadzieję, że Ghana będzie grać ładą piłkę i zajdą dalej niż 1/8 w 2006 no ale, wtedy trafili na Brazylię kto wie :D z Serbią powinni sobie poradzić ale będzie ciężko.

Ghana nie gra pięknie, ale skutecznie.Bardziej po europejsku.Tez im zycze, zeby zaszli jeszcze dalej niz 4 lata temu.Z Brazylia dostali 3:0, ale grali bardzo odwaznie, nie przestraszyli sie ich.Nie bronili sie przez 90 minut, ale chcieli cos zdzialac.
Chcesz ogladac piekny futbol to ogladaj mecze WKS :D Ich gra moze sie podobac, ale w przeciwienstwie do Ghany nie maja wynikow.

Za 10 dni braterski pojedynek Boatengow :P

LuKiTS89 13.06.2010 15:36

"Mają byc zniesione wuwuzele na meczach" tak mówili podczas meczu:D
Czy marzenie się spełni??

LuKiTS89 13.06.2010 16:32

Coś dziwnego sie dzieje na tym Mundialu.
Nie dosc ze są te dziwne wuwuzele to jeszcze kolejna czerwona kartka już 3 w tym turnieju:/ Co do meczu jeden z ciekawszych na Mundialu chociaż znowu bramek nie ma:/

Ogryzek 13.06.2010 16:43

Dramat Serbii!

Kibicowałem Serbom ale muszę napisać że to są idioci. Najpierw faul na środku boiska w niegroźnej sytuacji.... czerwień. Potem ręka i karny.

Idioci albo nerwowo nie wytrzymali....

Nie rozważam już czy ta czerwień powinna być.

kreseq 13.06.2010 16:45

Strach pomyslec jaka pilke wymysla na EURO 2012... jakies propozycje :D ? Ewentualnie propozycje tlumaczenia przez zawodnikow czemu ta pilka jest do niczego :D ?

PS: Wuwuzele zle wplywaja na psychike zawodnikow :D Kolejny idiotyczny faul, kolejne idiotyczne kartki ;D

Mario Nh 13.06.2010 16:54

I dobrze, że Ghana wygrała, a Serbia? Już z Polską grała piach.

A teraz porównajcie sobie grę Kirma do tego lansowanego przez media Krasicia
Manchester United :lol:

Q13SON 13.06.2010 17:01

http://i46.tinypic.com/28umo13.jpg

rabi86 13.06.2010 17:23

I mamy pierwsze zwycięstwo zespołu afrykańskiego.
Nie rozumiem trochę płaczu Trzeciaka w studiu wielce zdziwionego, że Serbowie tak słabo grali.
Nie przypominam sobie meczu Mundialowego, w którym graliby piękną piłkę, zawodników zresztą też moim zdaniem mają przeciętnych (choć grają w dobrych klubach).

Ale żółtej kartki za drugi faul bym nie dał. Coś w ogóle Ci sędziowie nie z europy sędziują strasznie delikatnie, jakiś kontakt i od razu przewinienie.

Zobaczymy co dzisiaj jeszcze Niemcy pokarzą. Tak nadawali na Słowenię, a to na razie jedyny zespół z Europy, który zdobył trzy punkty (wiem, że Algieria też do potęg nie należy).

JAR0 13.06.2010 18:04

Ja z meczu najbardziej zapamiętam garnek na głowie u jednego z kibiców i lecący z niego jakiś tajemniczy dym :shock:

sessegnon 13.06.2010 18:09

Serbowie prezentują się podobnie do Polaków.W eliminacjach grają dobrze, a na turniejach zawodzą.Ostatni ich sukces to chyba ćwierćfinał EURO 2000 od tamtej pory w niczym lepsi od naszych orłów nie są.Chociaż piłkarzy mają znanych...

WISŁAZWE 13.06.2010 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 913299)
Dramat Serbii!

Kibicowałem Serbom ale muszę napisać że to są idioci. Najpierw faul na środku boiska w niegroźnej sytuacji.... czerwień. Potem ręka i karny.

Idioci albo nerwowo nie wytrzymali....

Nie rozważam już czy ta czerwień powinna być

Wygrał ich bałkański charakter,porywczość, bezmyślność, głupota, nerwowość. Na własne życzenie stracili zawodnika, choć osobiście wydaje mi się, że grając w 10 większe zagrożenie stwarzali niż w 11, potem głupia ręka i 1-0.

Co do tej kartki, to chyba w wyniku 2 żółtych więc co tu rozważać, faul w środku zawodnik nie był zainteresowany piłką.

Jak napisałem wcześniej Ghana wyjdzie z grupy :)

prober 13.06.2010 19:07

Korea, Słowenia i Ghana to ciekawe ekipy, zwyciężając w pierwszym meczu zrobiły duży krok do awansu. Tacy np. Anglicy nawet pomimo remisu z USA są pewni wyjścia z grupy, co może się na nich zemścić, jeśli zlekceważą słabszych przeciwników.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 913320)
Zobaczymy co dzisiaj jeszcze Niemcy pokarzą.

Pokarać to ciebie powinni za niechlujną ortografię.

Pan Jotka 13.06.2010 19:40

Niemcy grają swoje. 1-0. Niestety bo Aussies to moji faworyci nr 2 do miana Czarnego Konia Mistrzostw , Zaraz po USA. Kibicuje Kangurom :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl