Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Karnety 09/10 - Wiosna 2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4563)

Donson 11.02.2009 20:13

Ja wznawiałem dzisiaj, ale przede mną był jakiś piknikowy dziad i kupował kilka karnetów dla swoich kompanów. Jak się okazało, jeden z nich nie miał karnetu na jesień 2008 więc nie powinien brać udziału we wznowieniach.
Jednak sprzedali dziadowi za 210 zł.

Na moich oczach.

Brak konsekwencji może prowadzić do poważnych....konsekwencji.

I nie jest to żadna ściema. Po okresie sprzedaży wznowień wiele osób może być zaskoczonych jak mało zostało.

Pozdrawiam

PS: Dziad kupował na D:)

Mario Nh 11.02.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donson (Post 672472)

Brak konsekwencji może prowadzić do poważnych....konsekwencji.

Będziemy mieli wszystko jak czarne na białym po okresie wznowień. Wtedy to zobaczymy jaką liczbę sprzedanych karnetów poda klub, porównamy sobie z liczbą sprzedanych karnetów z poprzedniej rundy i już będzie jasne ilu osobom klub sprzedał karnet w terminie, w którym robić tego nie powinien. Także niech martwią się Ci którzy w poprzedniej rundzie nie zakupili karnetów ( mimo apeli że dojdzie do takiej sytuacji ) a zamierzają to zrobić w normalnie przeznaczonym do tego terminie...
Czuję że kolejka będzie sięgać aż do budki z hot-dogami. ;)

MISTA92 11.02.2009 21:04

Chłopaki co potrzeba do wyrobienia Karty Kibica i ile sie czeka..? z góry Thx

smutny 11.02.2009 21:09

Witam. Mam takie pytanie, czy istnieje taka opcja aby zamienić karnet już kupiony z sek. E na D? Ewentualnie pytać jeszcze w WŚ.

MISTA92 11.02.2009 21:49

[quote=Devil_;672539]Czeka się do 10 dni roboczych ale teraz szybko robią.
Wbijasz do WŚ i masz tam wnioski ewentualnie masz tutaj
http://www.wisla.krakow.pl/files/kar...ca_wniosek.pdf
wypełniasz, płacisz 15 zł i masz.

A potrzebne jest zdjęcie..?:)

TSWISELKA1 11.02.2009 21:51

Cytat:

A potrzebne jest zdjęcie..?:)
Nie, nie jest potrzebne.

pirat.z.karaibow 11.02.2009 21:51

Nie, potrzebny jest podpis osoby pełnoletniej o czym nie wspomniał Devil.

Deivid 11.02.2009 21:53

Czy w przypadku osoby niepełnoletniej konieczna jest obecnesc rodzica lub opiekuna? Mozna zamiast tego napisac jakąs zgode? Jak z tym jest?

piotrek1325 11.02.2009 21:59

Kopia dowodu osobistego rodzica.

Wit.Ek. 12.02.2009 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wit.Ek. (Post 672352)
Czy 5500 karnetów to mogla byc liczba sprzedanych karnetów po zakonczeniu sprzedaży w poniedziałek?
Tak pod warunkiem, ze w ciągu 8 godzin otwarcia Wislackiego Świata sprzedano 5500 karnetów
Czy to możliwe?
Tak o ile w ciągu 8 godzin w każdą godzinę schodziło 687,5 karnetów.
Czy to możliwe?
Tak o ile w ciągu każdej minuty sprzedano 12 karnetów.
Czy to możliwe?
Jeżli przyjmiemy, że karnety przez 8 godzin były sprzedawane równolegle przez 4 osoby to
Tak o ile przez 8 godzin żadna z 4 osób nie przerwała sprzedaży karnetów choćby po to by wyjść na siusiu i w ciągu każdej minuty, nieprzerwanej 8 godzinnej pracy każda osoba sprzedawała po 3 karnety.

Myślę, ze nikt nie ma wątpliwości teraz ze sprzedano 5500 karnetów w jeden dzien.Taki wynik-3 karnety w ciągu kazdej minuty nieprzerwanej pracy to dla czteroosobowej wislackiej brygady przodowników pracy betka.

Skoro juz wiadomo co nie oznacza liczba 5500 to co w takim razie moze znaczyc?
Skoro zalozono, ze do 21 lutego karnety sa sprzedawane wylacznie wlascicielom karnetow minionej rundy to znaczy ze:
Wlasciciele karnetow wznawiajacy ich dawne miejsca na sektorze D lub E moga sie nie spieszyc bo ich miejsce czekac bedzie na nich do 21 lutego a wlasciciele karnetow minionej rundy na sektor A i B moga kupic juz teraz karnet na D lub E ale wylacznie na miejsca, ktore nie byly zajete w minionej rundzie(czekaja one przeciez na dotychczasowych ich wlascicieli).
Czy jest ryzyko, ze miejsc na trybunach D i E zabraknie dla dotychczasowych posiadaczy karnetow na A i B?
Nie to nie jest mozliwe poniewaz liczba karnetow wykupionych na miniona runde jest mniejsza niz liczba miejsc na obu trybunach na ktore sa sprzedawane karnety.
A co to w praktyce oznacza?
Ano to, ze liczba wolnych miejsc, ktore pozostana do sprzedazy 21 lutego przy zalozeniu ze wszyscy dotychczasowi wlasciciele kupia nowy karnet wynosic bedzie tyle ile liczba miejsc na obu trybunach i liczba karnetow sprzedanych na miniona runde. Jesli wiec obie trybuny maja -lacznie ponad 11000 a w zeszlym sezonie sprzedano lub rozdano 6000 karnetow to przestrzegajac zasad sprzedazy po jej zakonczeniu 21 lutego do sprzedania powinno zostac ok 5000 miejsc.
Warto przy tym zauwazyc, ze jesli komus zalezy na dobrym miejscu w sektorze E gdzie tych miejsc sie bardziej da pilnowac to albo powinien kupic je szybko teraz liczac na to, ze znajdzie takie wsrod niewykorzystywanych w zeszlym sezonie lub poczekac do wolnej sprzedazy w nadziei, ze ktos kto posiadal dobre miejsce nie wykupil go.
Jest jeszcze jedna rzecz. Jesli na sektorze E pula miejsc nie zarezerwowanych miejsc wynosi tylko 2000 a caly sektor A i B sie na to rzuci to wtedy moze sie zdarzyc, ze wszystkie mozliwe miejsca do sprzedania na E zostana wykupione juz teraz.
Moze tez sie zdarzyc, ze po zakonczeniu calej sprzedazy karnetow liczba wolnych miejsc bedzie tak mala, ze klub nie bedzie chcial sprzedawac biletow bo np dla 100 miejsc nie bedzie sie oplacalo zatrudniac pani w okienku drukowac biletow itp...

gris 12.02.2009 12:05

Jeszcze fankluby trzeba też gdzieś zmieścić.

panew 12.02.2009 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek1325 (Post 672470)
Ktoś może nie wznawiał a kupił karnet ? (ten za 210zl, nie chodzi o SKWK)

ja kupiłem karnet na E po jednorundowej przerwie za 210
sprzedają na te miejsca na które ktoś nie miał już karnetu wykupionego w zeszłej rundzie
na te które ktoś miał w zeszłej rundzie ma czas do wznowienia do 23 lutego bodajże, a po 23 te miejsca trafią do ogólnej puli

Bobic 12.02.2009 13:39

Panowie w sobote normalnie można kupić karnet tak??
ps. żeby było jasne nie chce kupic pierwszy raz. W tamtej rundzie miałem

Dzieki Devil_

Bufon144 12.02.2009 15:39

w takim tempie rozejdą sie niedłguo wszystkie karnety.. i tutaj moje pytanie czy bedą bilety dla FC jezeli rozejdą sie wszystkie karnety?

salek 12.02.2009 15:52

Zgodnie z ustaleniami z zeszłego sezonu- FC dostaną pulę biletów, jeśli nie zostaną sprzedane wszystkie karnety na D.

Ja jestem więc spokojny o to- FC będą miały z pewnością około 500 biletów na każdy mecz.
Przypominam, że na mecze z Lechem, Legią i KSC nie przysługuje członkom FC zniżka. Może więc lepiej kupić karnet i mieć to z głowy?

Martinho 12.02.2009 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez salek (Post 672797)
Zgodnie z ustaleniami z zeszłego sezonu- FC dostaną pulę biletów, jeśli nie zostaną sprzedane wszystkie karnety na D.

Ja jestem więc spokojny o to- FC będą miały z pewnością około 500 biletów na każdy mecz.
Przypominam, że na mecze z Lechem, Legią i KSC nie przysługuje członkom FC zniżka. Może więc lepiej kupić karnet i mieć to z głowy?

Ja bym nie był taki spokojny :) No chyba ze beda drukowac na miejsca stojące tak jak na mecz z Lechia gdy weszło 7 koła ludzi na D

węgorz2 12.02.2009 16:20

dajcie grosz na SKWK i kupicie bez problemu za 150 karnet ...i po kłopocie

kubamusial 13.02.2009 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 672811)
(...) No chyba ze beda drukowac na miejsca stojące tak jak na mecz z Lechia gdy weszło 7 koła ludzi na D

skąd masz takie informacje???

Martinho 13.02.2009 14:41

Nie wiem czy moge o tym pisac ale ja kupowalem od goscia dla znajomych bilety na Lechie to cena biletu wynosiła 10,00 zł i nie bylo przypisanego na nim miejsca tylko sam sektor(sprzedawal po 40 swoja droga).

Zreszta jakis gosc tu kiedys napisal na forum ze mu sprzedali mu spod lady w WŚ po tym jak bilety swie oficjalnie skonczyły.

salek 13.02.2009 15:27

Nie bardzo wierzę w to co mówisz. Zrób skan tego biletu i wklej go na forum. Nie da się wydrukować wirtualnego biletu- nie ma na to szans.

Martinho 13.02.2009 16:45

Przeciez nie mam ich :o(karnet?) Faktem jest ze D było tak zatloczone jak na Lechii tylko raz , Na poczatku wiosny w czasie meczu z Widzewem kiedy duzo osob przeskoczylo z C na D

Btw sprzedawca mial w reklamowce takich biletow ze 100 takze nie tylko ja takie nabyłem. I kołowrot obracały takze zadne podrobki. Śląsk jak gościl Wisłe to tez takie bilety były dodrukowywane.

Nie ciągnijmy tego tematu juz.

gris 13.02.2009 18:57

Jak za komuny dodruk pieniądza :O

piotrek1325 14.02.2009 20:16

chyba już nie aktualne :]
dobra to ja w poniedziałek sprawdzę osobiście czy kupię karnet za 210 zł ;p

arsfan90 14.02.2009 23:12

Tak swoją drogą to mój kumpel non stop wchodzi na biletach za 10zł które jego ziomek załatwia... Zdarzyło się nawet kilka razy że na bilecie było napisane że jest darmowy...

Bufon144 14.02.2009 23:44

za 10 zł to bilety dla FC. Więc kumpel napewno zalatwia mu bilety od FC:) pozdro

Ala1955 15.02.2009 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arsfan90 (Post 674433)
Tak swoją drogą to mój kumpel non stop wchodzi na biletach za 10zł które jego ziomek załatwia... Zdarzyło się nawet kilka razy że na bilecie było napisane że jest darmowy...

Darmowe to są bilety, które otrzymują sponsorzy (określona pula dla każdego sponsora) - często zdarza sie, że ktoś, kto dostał bilet od sponsora a nie idzie na mecz - to go sprzedaje. Na tych biletach jest nadruk: cena 0 zł. A po 10,00 zł to były bilety dla FC.

podszywacz 16.02.2009 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 672492)
Będziemy mieli wszystko jak czarne na białym po okresie wznowień. Wtedy to zobaczymy jaką liczbę sprzedanych karnetów poda klub, porównamy sobie z liczbą sprzedanych karnetów z poprzedniej rundy i już będzie jasne ilu osobom klub sprzedał karnet w terminie, w którym robić tego nie powinien. Także niech martwią się Ci którzy w poprzedniej rundzie nie zakupili karnetów ( mimo apeli że dojdzie do takiej sytuacji ) a zamierzają to zrobić w normalnie przeznaczonym do tego terminie...
Czuję że kolejka będzie sięgać aż do budki z hot-dogami. ;)

Harmonogram sprzedaży karnetów, kolego, jest tak ułożony aby maksymalnie chronić interesy "stałych klientów" czyli wznawiających, oraz nie tworzyć tłoku do kas - stąd wolna sprzedaż w późniejszym okresie. Ale skoro człowiek w kasie w WŚ siedzi i nie ma nic do roboty to dlaczego nie ma komuś sprzedać karnetu w cenie 210 zl w okresie wznowień? Przecież to interes klubu, zarezerwowanego miejsca nikomu człowiek nie sprzedaje, tylko to wolne. Będzie kasjer miał mniej roboty w okresie wolnej sprzedaży. Wydaje mi się że nie ma sensu nikogo z tego tytułu rozliczać.

Mario Nh 16.02.2009 22:08

Nikogo też nie chcę, ba nie mam do tego prawa.

Myślę że jest to tylko nie fair w stosunku do tych którzy zamierzają się wybrać po karnet w terminie wolnej sprzedaży. Wiadomo jak sytuacja może wyglądać w pierwszym dniu kolejki itp.

Jak coś to priv, chętnie podyskutuje

licoo 17.02.2009 13:37

Może ktoś wie, ile jeszcze zostało karnetów na D? I ile na E? Zastanawiam się czy wystarczy do następnego wtorku na D,bo wtedy dopiero idę kupić.

damian3k 17.02.2009 14:01

Karnetów na którąś z tych trybun napewno zostanie bo może być 7000 wznowień więc zostanie jakieś 3000 karnetów :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl