![]() |
A tamto widziałem, myslałem że któras stacja rozłoży rundę na czynniki pierwsze, te + - w canal+ to tak przy okazji, ale ciekawie sie Skorża wypowiedział. Nie rozumiem czemu prowadzący spytali o Ivanowskiego jak wiadomo było że to każdy ale nie on
|
chyba warszawiaczki mają jakieś kompleksy na punkcie naszego Błaszcza. Jeszcze się dobrze Futbol Cafe nie zaczęło a już zbiorowe marudzenie wszystkich płaczków w studio, że im Arturka skrzywdzili i mu tytułu Piłkarza Roku nie dali.
Myślałem, że lamentem w tamtym tygodniu jakoś załagodzili rozczarowanie, ale widać rana ciągle rozdrapana :D |
No bo mają rację. Boruc w perspektywie całego roku był bezapelacyjnie najlepszy w Polsce, Błaszcz również był mocny, ale Boruc wyjątkowo pokazał klasę.
|
Szczególnie w meczach o stawkę - jego wystepy na Euro to był popis.
|
Według kogo mają rację? Według Ciebie? OK, szanuję.
A według mnie Kuba bezapelacyjnie najlepszy. Mogę tak myśleć? |
Mozesz, ale nie masz większych argumentów przemawiających stricte ZA Kubą, a PRZECIW Arturowi.
|
Za Kubą : praktycznie w każdym meczu repry w którym grał on tworzył akcje i zagrożenie dla przeciwnika , w klubie co jest - każdy widzi.
Przeciw Borucowi - niektóre interwencje w ME owszem super, a niektóre to tylko odbicie piłki strzelonej przez przeciwnika w niego zamiast obok. Takie dnie konia to ma większość bramkarzy w naszej lidze jak z nami grają, jak nasze grajki strzelają prosto w nich. A w klubie - każdy widzi :D Mało? |
Ehh - ty myślisz po swojemu, reszta po swojemu. Kończymy off top bo zaraz ostrzezenia polecą
|
harthausen, jestem ciekawy czy tak samo bys pisal jakby Balszczykowski trafil do Legii a nie do Wisly, i to z Legii przeszedl do BVB :) smiem twierdzic ze wtedy bys tez marudzil(ze Blaszczykowski a nie Brozek) :)
|
Cytat:
edit: szczególnie Borek i Kołtoń są pro legijni (bo to o to chyba chodzi, czemu nie legionista Boruc, tylko wiślak Błaszczykowski)) |
^^ bo przedziwnym trafem dziś w studio sami warszawianie byli a płakali wszyscy :)
edytka: czytam gazety trójmiejskie i krakowskie, tam jakoś nad tym werdyktem się nie użalają, prasy z innych stron nie znam. Cytat:
Przynależność klubowa nie ma dla mnie znaczenia, dla mnie Zieliński to jeden z najlepszych polskich obrońców jakich widziałem, a Brychcy w czołówce najlepszych polskich piłkarzy wszechczasów (Reyman, Kałuża, Wilimowski, Brychcy, Cieślik, Lubański i Boniek). A obaj to legioniści. |
Bo wszyscy w tym programie sa z Warszawy i kibicuja Legii ?
|
tak .
|
TTJ z tym Kołtoniem to ja nie sadze ze jest prolegijny, on bardziej sie slini w kierunku Lecha i Wichaniarka :)
Harthausen, ok :) ja tez wasze "legendy" szanuje, ale nazywajac warszawiaczki i kompleksy tylko za to ze maja inne zdanie niz Ty. Ja tez uwazam ze Boruc powienien zgarnac nagrode :) i co tez mam kompleks Blaszczykowskiego? bez przesady :) Nie chce sie rowniez w gdybania bawic ale Boruc by dostal nagrode to akurat Wasze krakowskie media tak samo by sie zachowywaly ;) Nigdy nie bedzie tak ze kazdy bedzie popiral danego kandydata. srodowisko Legii nigdy nie poprze bylego pilkarza Wisly i vice versa ;) |
^^ ależ skąd. Masz własne zdanie tak jak każdy w tym kraju i nic mi do tego.
A pisanie "warszawiaczki" i "kompleksy" to tylko przyjęcie reguł z Waszych stronek, wszak wszystko, co od Was jest w dobrym tonie i ujmy piszącemu nie przynosi :D ( i tak jestem delikatny i włączam autocenzurę). Napineczka przed Wigilią bo nudzi mi się bez ligi okrutnie. |
Cytat:
|
Cytat:
Ostro pojechałeś, ale co do sportu, piłki w szczególności to wydaje mi się całkiem odwrotnie. Kluby właśnie po to są, by ogniskowały solidarność plemienną, która, jak widać siedzi w naszych osobowościach głęboko. Dziennikarzy pomijam, bo ci gadają tak, jak żąda ten co im płaci. Lepiej, byśmy sobie pokibicowali naszej kochanej Wisełce ,aniżeli robili czystki etniczno-religijno-majątkowe z odcinaniem głów pokonanych wrogów i noszeniem ich na pikach. A poza tym tylko Polski bym do tego worka nie wrzucał. Wystarczy sobie przypomnieć reakcję kibiców BVB po tym jak Schalke dostało wykop od naszych. Chłopy były pijane ze szczęścia, a przecież to kulturalny Zachód :D |
@eye63
Nie mowmy ze takie scysje dzieja sie tylko i wylacznie w Polsce. Bedac w Hiszpanii podczas Euro 2008 i takze po ich triumfie stoleczne gazety spuszczaly sie w niepojety sposob nad madryckimi pilkarzami(Torres Cassilas czy tez Ramos) wspominajac rowniez o tych z Katalonii ale bylo widac ze bardziej niechetnie o nich pisaly. A ogladaja telewizje z Katalonii bylo to samo tylko ze w odwrotna strone ;) Tak jest bylo i bedzie i niewazne czy Polska czy Hiszpania czy Wlochy czy tez Anglia :) dla mnie to nic dziwnego :) |
Witam.
Przeglądając "branżowe" strony, natknąłem się na artykuł o popularności oglądania spotkań naszej Ekstraklasy. Zaciekawił mnie w szczególności ranking 10, najpopularniejszych meczów ukazanych w C+: Top 10 najpopularniejszych spotkań na antenie Canal+ Sport -------------------- Spotkanie------- Godz.--- Data---------(r) AMR--- SHR %--- SHR % LECH POZNAN - ODRA WODZISLAW----19:40----31-10-2008---146 777----1,03%-------1,03% LECH POZNAN - LEGIA WARSZAWA-----16:30---05-10-2008----122 591----1,05%-------0,93% LEGIA WARSZAWA - WISLA KRAKOW---16:29---26-10-2008----122 113----0,89%------1,32% LECH POZNAN - POLONIA WARSZAWA--16:31---16-11-2008---121 048----0,84%------0,86% WISLA KRAKOW - LECH POZNAN---------16:39---14-09-2008----108 526---0,95%------1,55% GORNIK ZABRZE - WISLA KRAKOW-------14:15---05-10-2008----107 030---1,06%------1,32% WISLA KRAKOW - ODRA WODZISLAW---19:40---05-12-2008----106 993---0,72%------1,13% GORNIK ZABRZE - LEGIA WARSZAWA----16:44---31-08-2008----105 497---1,25%------1,63% RUCH CHORZOW - LEGIA WARSZAWA----19:40--21-11-2008----101 434---0,69%------0,84% ODRA WODZISLAW - WISLA KRAKOW----19:15--12-11-2008----98 895----0,65%------0,87% O dziwo rekordową publikę miał mecz Lecha z Odrą, która chyba niespodziewanie pojawiła się w tej dziesiątce aż 3-krotnie. Na uwagę zasługuje fakt, że najwiecej razy pojawiła się nasza Wisła bo aż 5, na drugim miejscu ex-aequo Lech i Legia po 4. Gornik Z 2 razy i tylko raz Polonia W i az raz Ruch . Jednak niestety widać wyraźnie, jak potężną ( w naszym rynku) machiną stał się Lech gdyż na 5 pierwszych miejsc aż 4-krotnie grał właśnie klub z Poznania.Chyba dochodzi nam kolejna potrzeba - zatrudnienie lepszych PR-owców.. .Ponieważ zdajemy sobie sprawę jak ważny jest wizerunek klubu nie tylko na target- widzów i czysty marketing,ale też ze względu na potencjalnych zawodników, których możemy zatrudnić, bo ostatnio przegrywamy pojedynki niemal o każdego, o którego walczymy z naszymi głównymi rywalami... pełne źródło: http://www.wirtualnemedia.pl/article...straklasie.htm |
Wg. mnie mecz Legia - Wisła byłby na pierwszym, zwróćmy uwagę, ze to ranking meczów w C+, a Legia - Wisła była również w TVP
|
Cytat:
poza tym idąc Twoim argumentem dolicz sobie też mecz Lech - Legia z TVP to sam go obalisz... |
Cytat:
Cytat:
Ale skoro już poruszyłeś pośrednio związany wątek, to też się wypowiem. Solidarność plemienna leży głęboko w naszej kulturze, sięga najstarszych korzeni - i zaobserwujesz ją wszędzie - czy to będzie grupka noszących komórki SE, czy ludzi zafascynowanych starymi samochodami, czy wreszcie grupka emo. Osobny temat, że kluby rzeczywiście ogniskują daleko szersze społeczności z tym, że my jako społeczność klubu Wisła Kraków, staramy się w idei klubu umieścić jakieś nadrzędne wartości. Nie przypadkiem wielbiony jest Henryk Reyman, a nie Tomasz Frankowski. Za jakie cechy, każdy z nas wie. Teraz jeśli te cechy przenieść na piłkę nożną - która jest walką, ale walką honorową (pomimo całych zjawisk korupcji, które przecież chcemy wyplewić). Walczymy o mistrzostwo, dominację w kraju - stąd zaogniają się relacje pomiędzy nami i innymi miastami np. Warszawą. Ale w tym wszystkim chyba chodzi o to, żeby robić to na kanwie uczciwości i popularyzowania własnych nadrzędnych idei, popychania wózka z napisem Wisła (czy też przykładowo Legia) na sam szczyt, a nie na siedzeniu na tym szczycie i rzucaniu innym kamyków pod nogi (vide dziennikarze sympatyzujący z jakimś klubem i deprecjonujący osiągnięcia innego). Stąd wnioskuję, że z kolei każdy dziennikarz sportowy za swój najważniejszy obowiązek, choćby był fanem Legii, Wisły, Lecha itd., ma przyjąć obiektywizm. Na razie nie ruszam tematu jak to wygląda w innych krajach, ale jestem zdania, że jednak gdzie indziej to zjawisko rzadsze niż u nas. Interesuje mnie przede wszystkim nasz kraj i uważam, że cały czas mamy toczącego nas raka i nie robimy zbyt wiele, aby się go pozbyć. |
Cytat:
|
Ze stacji sportowych największą oglądalność ma Polsat Sport,więc to też o czymś świadczy. A ligowej piłki nie ma on prawie wcale, z wyjątkiem PE,ale kto to ogląda. A oglądalność PS wypada na poziomie oszołamiających 1 procenta, więc o czym tutaj dyskutujecie:) W Polsce, Sport jest najgorszym celem inwestycyjnym. Tylko tworzy koszty,nic więcej. Gdyby spojrzeć na strukturę Polsatu Cyfrowego, to zauwazyć można ,że gdyby nie dochodowość innych kanałów,kasa z GPW mimo wszytko,to Polska Sport nie miałbny prawa bytu.
|
Cytat:
|
gdzies juz byly te stat. Legia-Wisła 2,4mln na tvp
Lech-Legia 2,0 mln ;-) a tak poza tym przy badaniu stat. z C+ trezba wziac pod uwagę miesiąc, porę rozgrywania meczu, dzień tygodnia oraz oferty innych programów, bo to że Odra jest tam 3 razy to jest co najmniej dziwne |
odnośnie tej Odry- może poprostu kibice chcieli zobaczyć wpadke faworytów.
nie wiem jak jest w Krakowie z Wisłą, ale w okolicach Warszawy w wielu centrach handlowych są takie punkty kibica, w których można kupiuć koszuklki, prasę, odziez Legii i chyba bilety. Cały czas na monitorze pokazywane są jakieś urywki meczów Legii i zdjęcia nowego stadionu. Jest coś takiego z Wisłą w Krakowi? |
Nie, bo warszawiczki są "skubane". Wyjedli Polonię, i wszędzie ta ich Legła.
A my jesteśmy "normalni". |
Ja oglądam tylko Canal + jesli chodzi o Ekstraklasę, reszta to syf i wodorosty, zero profesjonalizmu, aż szkoda że tak wiele osób nie ma dostepu do Canalu +, tam jak już coś robią, to robią to sprawnie i profesjonalnie, jak na zachodzie, a te wszystkie TVN i TVP to o kant dupy roztrzaskać. I jeszcze ci denni komentatorzy...
|
Zgadzam sie z kolega wyzej!! Canal potrafi stworzyc fantastyczna atmosfere, genialni komentatorzy, wywiady, zawsze duz zartow, porownan, statystyk, urywkow z meczy. Bardzo podoba mi sie praca Canal+. Praktycznie tylko dla nich zalozylem sobie ten dekoder
Pozdrawiam |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl