![]() |
|
Cytat:
|
Ale on negocjuje rozumiem,tylko czy kluby dogadały się co do wypożyczenia czy sprzedaży.Bo jeśli w grę wchodzi kupno to Genkov lub Melikson raczej u nas nie podpiszą. Chyba ,że Jirsaka lub Łobodzińskiego uda się sprzedać.
|
Przyjechał Siwakow, odjedzie Melikson?
|
Cytat:
|
Melikson jest zaklepany. Dobry ruch Wisły z tym Siwakowem!
|
No właśnie ten kolejny piłkarz do środka trochę mnie denerwuje. Albo nie kupimy jednak Meliksona, albo Wisła będzie musiała się pożegnać np. z Łobodzińskim czy Jirsakiem.
|
Cytat:
|
Pisałem, że jeden Genkov w napadzie wiosny nie czyni to mi wytłumaczono na forum, że po co skoro mamy jeszcze .......Małeckiego, Żurawskiego i Boguckiego :)
|
Mar85 ty weź się zastanów co ty mówisz.
Genkov jest poddawany badaniom medycznym żeby nie okazało się, że podpisujemy za wielkie pieniądze nowego Dawidowskiego. Jeżeli cena za taka pewnosc jest przegrana w sparingu z jakas anonimowa druzyna z Norwegii, to trudno, normalni przeżyja a malkontenci i tak by znalezli inny powód do narzekań. |
Cytat:
|
Mówmy szczerze - Maciek Żurawski, Rios, Boguski - to są zawodnicy którzy mogą siedzieć na ławce ale nie zasługują teraz na grę w podstawowej "11". także nie mam zadnego godnego Napastnika, nawet przyjscie Genkowa nie rozwiąze problemu bo potrzebu min 2!!!! dobrych napastników.
Chciałbym również zwrócić uwagę na fakt ze własnie Pajlic dostał prawdopodobnie poważnej kontuzji - także nie mamy również podstawowego lewego obrońcy:-/ Garguła i Irsak to tragedia, to samo Kowalski. takze jak narazie są same minusy i jeden tylko plus - środek obrony: Jaliens, Chaves, Bunoza, Nalepa. Podsumowując jak narazie jest gorzej niż było jesli chodzi o zawodników Wisły. |
Cytat:
Chłopie, zakoduj sobie, że nazwisko naszego czeskiego pomocnika piszemy J I R S A K. |
Cytat:
|
Jaliens pójdzie prawdopodobnie na lewą obronę, Chavez-Bunoza środek. Prawy obrońca by się przydał. I dobry skrzydłowy.
|
Mamy 4-3-3 to potrzebujemy 6 środkowych pomocników na jakimś poziomie , a mamy Sobola , Wilka , Gargułę ( chociaż z tym poziomem jest różnie) , Jirsak ( bez poziomu) , Boukhari czy Rios ( ci to nawet z Łobodzińskim , Boguskim mogą grać w ataku na skrzydłach) , więc przyjście Meliksona i Shivakova ma swój cel do zapełnienia mocnego środka , Genkov to wiadomo snajper jakiego w tej chwili na stanie nie posiadamy , więc dwie przednie formacje raczej będą wyglądać w ten sposób :
-Melikson,Sobolewski,Shivakov- -----Małecki,Genkov,Kirm------ |
Dla Garguły, Jirsaka, Łobo to ostanie pół roku w klubie przy obecnej dyspozycji - nie widać jakiegokolwiek progresu u nich
|
Cytat:
Zgadzam sie z Toba. Tyle ze Stan stwierdzil ze boki obrony nie beda wzmacniac poki co (Ja tez uwazam ze powinnismy, a teraz jak nie wiadomo co z Paljiciem to tym bardziej). Jesli zas chodzi o napad to Maaskant sam powiedzial ze do ofensywy nikogo juz nie potrzebuje. Ale moze jak trafia sie jakies okazje to jednak cos uda sie i w tym temacie zrobic? |
Czekam do konferencji o 16 i liczę na jakąś miłą niespodziankę poza zadeklarowana prezentacją Jaliensa :) . Może to będzie M.S może M.M może C.G a może jeszcze ktoś inny, a może nikt.
|
Cytat:
Branco Kowalski Jirsak Garguła Łobodziński Z tymi Panami pożegnać się jak najszybciej (ja wiem ze sie łatwo pisze zza komputera ale taka prawda) Pozyskać jakiś sensownych dwóch bocznych obrońców i jednego środkowego (liczę na Staszka ze uruchomi swoje kontakty) Nasza obrona w tym momencie nie funkcjonuje. Dzięki Bogu ze jest Chavez i Jaliens. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Dzisiejszy sparing pokazał też, że cholernie potrzebujemy dodatkowego napastnika obok Genkova (jeśli przyjdzie). Bo wystarczy, że coś z nim będzie nie tak, pojawią się jakieś problemy i nie ma kto strzelać bramek. Dochodzi też problem bocznego obrońcy. Kontuzja Palica i dramatyczny w kryciu Cikos fatalnie wróżą na przyszłość. |
zawsze zostaje Branco,który zagrał na +,tyle IMO ma ten sam feler co Chavez,mianowicie sekundową stopaklatke.
a na prawą ...się kogoś przekwalifikuje (Jaliens-Chavez Bunoza-Branco) |
Na szczęście po meczu okazało się, że uraz obrońcy nie jest groźny.
Z oficjalnej na temat Paljicia. |
Najwidoczniej Holendrzy widzą że mamy wielki problem z organizowaniem akcji, bo tak naprawdę na środku pomocy to mamy jedną wielką lipę (pomijając defensywnych). Z Jirsakiem już czas się pożegnać, Garguła patrząc na pensję jaką pobiera to gra słabo, więc zarówno Melikson, jak i Shivakov (czy jakkolwiek się to pisze) by się przydali. Tylko że powoli trzeba by zacząć kombinować jak się niektórych piłkarzy pozbyć, żeby odciążyć budżet płacowy. Swoją drogą ciekawe jak idzie szukanie sponsora...
Problemy się zaczną w przypadku kontuzji, bo dobrych zmienników na niektóre pozycje to my nie mamy. Jesli chodzi o obronę i bramkarza to jesli ofensywa będzie grać tak jak należy to może Jaliens z Chavezem tak pokierują defensywą że będziemy tracić mniej niż strzelać, no i zobaczymy co to za bramkarz do nas przyjdzie. W lecie priorytetem boczni obrońcy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Spokojnie panowie moze poprosili o czas na przemyslenie kontraktow , ktore zostaly im zaprponowane.Kazdy walczy o jak najlepszy kontrakt a Wisla zeby placic jak najmniej :) predzej przy pozniej wszystko sie okaze.
|
ma ktoś jakieś info co do konferencji ? tylko prezentacja ?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl