Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

dadek 27.01.2011 10:54

jak by nie było i tak Peskovic jest sam sobie winien... jak każdy z Was dostanie kiedyś paragraf 52 do świadectwa pracy, trzeba się z tym liczyć że w przyszłości nie raz i nie dwa będzie to stanowiło problem dla potencjalnego pracodawcy... choćbyście przeszli i 5 wstępnych rozmów kwalifikacyjnych....życie....

tomasz_19 27.01.2011 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqallpl (Post 1041949)
http://www.youtube.com/watch?v=8puW79Cs4eg

Moreira miedzy innymi na 3:10. Mecz z 2.01.2011

powiedzmy sobie szczerze, gość nie jest w formie, gra teraz sporadycznie co po części na ten brak formy wpływa... nie wiem czy ten goalkeeper byłby na dzień dzisiejszy wzmocnieniem dla nas, bo przed chwilą przecież pozbyliśmy się bramkarza który popełniał kilka kardynalnych błędów na rundę... po co to powielać?

sytuacja z 3:10 mogła się dla Benfici skończyć źle... bramkarz wypluł przed siebie piłkę, eee to dupa nie bramkarz...

sqallpl 27.01.2011 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1041952)
powiedzmy sobie szczerze, gość nie jest w formie, gra teraz sporadycznie co po części na ten brak formy wpływa... nie wiem czy ten goalkeeper byłby na dzień dzisiejszy wzmocnieniem dla nas, bo przed chwilą przecież pozbyliśmy się bramkarza który popełniał kilka kardynalnych błędów na rundę... po co to powielać?

sytuacja z 3:10 mogła się dla Benfici skończyć źle... bramkarz wypluł przed siebie piłkę, eee to dupa nie bramkarz...

Pytanie jak by gral, jesli mialby swiadomosc tego ze jest numerem 1 i wystepowalby regualarnie.

gypsy 27.01.2011 11:08

Tak czy inaczej ja wolę widzieć w wiślackiej bramce Moreirę, chociaż nie kojarzę go za bardzo i nie mam pojęcia jak gra, niż jakiegoś Peskovicia. Ale i tak czuje, że zarząd sprawi nam jakąś niespodzianke i zakontraktuje zupełnie innego zawodnika ;) Pożyjemy, zobaczymy.

Teqcontroller 27.01.2011 11:09

Cytat:

Jak by ten transfer jakims cudem wypalil to nie widze wzmocnienia w bramce tylko uzupelnienie tyle w temacie.

Czekam na jakies info w sprawie Meliksona i Genkowa bo widze ze nastala cisza grobowa.

Marszałek 27.01.2011 11:12

Cytat:

Za takie "wyplucie" piłki u nas już byłby zjedzony. Jednak strzały strzałami,ale na filmiku nie widać jak współpracuje z obroną,jak ich ustawia, podpowiada,jak gra nogami. A to są bardzo istotne elementy, których na filmiku nie ma. Czyli ktoś go musiał obserwować,bo nie wierzę,że na samych urywkach od menago się opierają.

Z tymi informacjami prasowymi mam pewne wątpliwości,czy ich źródłem nie jest czasem to forum. Bo jakoś dziwnym trafem zawsze w gazetach przewija się nazwisko w kontekście wzmocnień Wisły,które padło tutaj na forum. Nigdy odwrotnie. Najpierw nazwisko, później jakaś gazeta to powtarza i kółko się nakręca oraz zamyka.

xanti1906 27.01.2011 11:35

Taką interwencję to i u Casillasa można znaleźć, nie przesadzajmy. Poza tym tak jak tomasz_19 napisał - gość nie gra, wchodzi raz na jakiś czas i ewidentnie nie ma rytmu meczowego. Nie oszukujmy się - nie stać nas na wyciągnięcie dobrego bramkarza, który gra cały czas.

Feniks1983 27.01.2011 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1041960)
Z tymi informacjami prasowymi mam pewne wątpliwości,czy ich źródłem nie jest czasem to forum. Bo jakoś dziwnym trafem zawsze w gazetach przewija się nazwisko w kontekście wzmocnień Wisły,które padło tutaj na forum. Nigdy odwrotnie. Najpierw nazwisko, później jakaś gazeta to powtarza i kółko się nakręca oraz zamyka.

Dokladnie, tez juz kilka razy zwracalem na to uwage ze te niby newsy z gazet sa jakos dziwnie podobne do tych wypowiedzi ktore mamy na tym forum.

Co do bramkarzy, obojetnie kogo by nie zatrudnili to ufam ze Stan sprowadzi gracza takiego jakiego oczekuja od Niego Maaskant i ktory bedzie na odpowiednim poziomie. A czy tak sie stanie faktycznie to sami mam nadzieje niedlugo sie przekonamy.

Jonasz 27.01.2011 12:22

jeżeli chodzi o Moreirę, to wyczytałem, że jest po operacjach obu kolan i to może być przyczyna dla której powypadał ze składu i nie gra. Tyle tylko, że skoro ma problemy z kolanami to jak chce u nas grać?

Bronex 27.01.2011 12:33

Tak sobie analizuję te inne okienka transferowe i to teraz i widzę parę rzeczy wysoce pozytywnych.

1) Jest kasa , przychodzą ciekawi zawodnicy.
2) Widać pomysł Stana na komponowanie zespołu.
3) Melikson , Genkov czy Jaliens to są piłkarze ,którzy zachowując odpowiednie dla naszej ligi miary , coś sobą prezentują.
4) Cupiał sporo posprzedawał ale inwestycja tych środków jest czego wcześniej nie było.
5) Ufam ,że Stan i solidnego bramkarza znajdzie za Pawełka (który , nie oszukujmy się , oszałamiający to nie był).
6) Jeszcze w drodze jest Michaił Shivakov ,który też może okazać się całkiem ciekawym uzupełnieniem.

Teqcontroller 27.01.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jonasz (Post 1041990)
jeżeli chodzi o Moreirę, to wyczytałem, że jest po operacjach obu kolan i to może być przyczyna dla której powypadał ze składu i nie gra. Tyle tylko, że skoro ma problemy z kolanami to jak chce u nas grać?

Takie pytanie kieruj do naszego zarzadu ;):lol:

Baala 27.01.2011 12:35

Haha nie mówcie że ściągamy bramkarza, który przeszedł operacje obu kolan :)

Tak na serio to czysty dziennikarski strzał. Usłyszeli Portugalia pogrzebali po pewnej stronie i strzelili. Akurat może trafimy. Jak tak to z newsem jesteśmy pierwsi, jak nie to za dzień i tak każdy zapomni.

szprotson 27.01.2011 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jonasz (Post 1041990)

gdzie to wyczytałeś ?
btw, jak jest po 2 operacjach to ma kolana silniejsze anizeli przed operacjami :)

Ale prawde mowiac CV to ma lepsze sprzedawczyk nawet.

BiałaGwiazda 27.01.2011 13:53

Na tych filmikach Moreira wygląda nieźle:
http://www.youtube.com/watch?v=heysS...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=iknAv...eature=related

Co prawda może ostatnio nie jest w formie z powodu braku gry,ale nikt przypadkowy nie występuje w Benfice.Gdyby do nas trafił byłoby dobrze,bo gośc ma doświadczenie i wiek odpowiedni dla bramkarza.Poza tym lepszego na rynku obecnie raczej nie znajdziemy.

GonzoNS 27.01.2011 13:58

Orange Sport info .... Lisowski podpisał na 3.5 roku z Koroną, na całe szczęście

aNouc 27.01.2011 14:16

Cytat:

Orzeł wylądował : )
http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281

KoPer 27.01.2011 14:26

Michaił Siwakow

matkur 27.01.2011 14:30

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ow_w_krakowie/

tomasz_19 27.01.2011 14:31

nie wiem po co nam ten piłkarz... my potrzebujemy napastników!!! :/

PANDEM0NIUM 27.01.2011 14:31

Jeśli rzeczywiście potwierdzą się informację o tym iż właśnie w Krakowie wylądował Shivakov to obawiam się ze możemy powiedzieć PAPA Meliksonowi. to by tłumaczyło przedłużające się negocjacje z Maorem.

rafalek 27.01.2011 14:34

A ja myślę, że raczej powiemy Papa Jirsakowi..

Zienczuk8 27.01.2011 14:37

Melikson moze grac jako skrzydlowy przeciez.. a Siwakow to raczej zawodnik podobny do Tomasa Jirsaka..

bonawentura 27.01.2011 14:38

Z tego co widzę na boisku, to Jirsak grał słabo, więc pewnie zostanie sprzedany. Zamiast za niego będzie grał środku pola Melikson, tylko niech go do diabła podpiszą.

PANDEM0NIUM 27.01.2011 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1042148)
A ja myślę, że raczej powiemy Papa Jirsakowi..

PAPA to powinniśmy powiedzieć Jirsakowi i Gargule. Z tej mąki chleba nic będzie.
Zostawić Wilka i Radka, pozyskać Meliksona, Sivakova i środek pola mamy zabezpieczony.

marcin19876 27.01.2011 14:38

a ja bym powiedział PAPA - Łobodzińskiemu, Branco, Kowalskiemu, Gargule, Irsakowi, GDZIE NAPASTNICY - MY WOGULE NIE MAMY ATAKU:-(:-(:-(

bonawentura 27.01.2011 14:40

Ojej - ludzie oglądacie mecz, w którym piłkarze mają jak najdłużej utrzymywać się przy piłce. To też jest ważne. Na bramki pewnie jeszcze poczekamy. Potrzeba zgrania.

FraMat 27.01.2011 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1042152)
Z tego co widzę na boisku, to Jirsak grał słabo, więc pewnie zostanie sprzedany.

A kto go kupi?
Chyba, ze pozbędziemy sie go za darmo jakiemukolwiek I-ligowcowi i będziemy dopłacac do jego pensji (co i tak będzie odciążeniem budżetu :evil: )

WiślakMyślenice 27.01.2011 14:41

-----Kirm------Genkov-------Rios-----
Melikson--Garguła/Sivakov--Małecki

Mogłoby wyjść...

PlacekTSW 27.01.2011 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1042158)
-----Kirm------Genkov-------Rios-----
Melikson--Garguła/Sivakov--Małecki

Mogłoby wyjść...

Za Gargułe Sobolewski. Jeszcze, zeby maor i genkov w końcu podpisali.

krkgiba 27.01.2011 14:42

Atak będzie zupełnie przyzwoity, jeśli podpiszemy z Genkovem - powinien grać w parze z Riosem, na ławce Żurawski i Boguski.
"Mocna" pomoc będzie skutkowała tym, że często powinny być dogrywane dobre piłki do napastników - na głowę dla Genkova, do nogi/na dojście dla Riosa.
Nie zapominajmy również, że dobry ofensywny pomocnik również potrafi strzelić niejedną bramkę w sezonie.

Bardzo ciekawi mnie nasza polityka transferowa, jeśli uda się podpisać Meliksona, Genkova i Siwakowa - zimowe okienko będzie bardzo dobre.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl