![]() |
Brożkowi jak się będzie chciało, jak złapie formę i ominą go kontuzje, to będzie o klasę lepszy od Piechów, Bitonów czy Ljubojów. To że sobie nie poradził w Turcji i Szkocji, to raczej wynik jego psychiki, charakteru a nie umiejętności piłkarskich.
Dla Wisły opcja z 3 - 4 doświadczonymi Polakami, 3 - 4 gwiazdami z zachodu oraz 2 - 3 młodymi Polakami w składzie wydaje się najbardziej optymalna. Pomysł z Zieńczukiem bardzo dobry, gdyż w naszej lidze nie ma piłkarza, który choć w połowie miałby tak dobrą wrzutkę z bocznej strefy boiska. Jeżeli nie będziemy mieli skrzydłowych i bocznych obrońców z dośrodkowaniem ,to nie wykorzystamy potencjału Genkova - kolesia, który gra w powietrzu na poziomie najlepszych napastników Premiership (oczywiście nigdy nie zagra w tej lidze, bo jest zbyt wolny). Dlatego w tym sezonie strzeliliśmy tak mało goli, bo po prostu w bocznych strefach boiska grali piłkarze bez dośrodkowania, a Genkov, czy Biton nie nadawali się na kontry, nie potrafili sami zrobić akcji bramkowej. A tak w ogóle to nasza liga jest żenująca, gdyż nie ma w niej ani jednego sensownego bocznego obrońcy oraz bocznego pomocnika. Same półprodukty piłkarskiei. Czy to tak dużo dla piłkarza - wypracować 2, 3 zwody i celne kopnięcie z boku boiska? Śmiech na sali. |
Cytat:
Zieńczuk to raczej plotka do tego co on takiego pokazał wrzucił kilka razy piłkę z miejsca padły z tego bramki i zrobiono z niego geniusza. Świadczy to jedynie o słabości naszej ligi że wystarczy bić dobrze stałe fragmenty gry aby wybijać się ponad przeciętność. Faktem jest, niestety to, że patrząc na nasze skrzydłowych Marek grałby w pierwszym składzie. :/ Jak to było Melikson się nie nadaje, Iliev to serbki Łobo a Wiłk to najgorszy DP w lidze. Pominąłem jakaś prowokacje ? thechris: nie mam zamiaru nawet komentować Twoich ściem. Jak ryba pływa w wodzie tak Ty pływasz w fałszu i kłamstwie. |
Cytat:
Melikson nie pasuje do Wisły. Jest o dwa poziomy wyżej od pozostałych najlepszych zawodników z pola. Nie ma z kim grać. Reszta leserów będzie go ciągnęła w dół i facet szybko się dostosuje do ich nędznego poziomu. Już go sprowadziła na ziemię. Melikson zagrał dwa dobre mecze na wiosnę. Z Zagłębiem i Cracovią. W pozostałych był tak samo beznadziejny jak reszta. Iliev to jesienią był dla mnie takim serbskim Łobodziński. Po rundzie wiosennej uważam, że jednak Łobodziński jest lepszym grajkiem i dzisiaj Wisła miałaby z niego więcej pożytku niż z gry Ilieva. Wilk - bardzo, bardzo słaby piłkarz. W obydwu meczach derbowych nie radził sobie z piłkarzami Cracovii więc trudno go jakkolwiek bronić... |
tormenthor
Jak nie często, tak teraz zgadzam się z Tobą. Nam potrzebny jest zespół zrównoważony. Ani zespół juniorów, ani zespół weteranów. Ani samych Polaków, ani samych obcokrajowców. Droga środka, żadnych skrajności:) Ja jak westersyl jestem wielkim zwolennikiem powrotu Pawła Brożka. Uważam że w formie (czyli bez kontuzji) będzie czołowym napastnikiem ligi. I nie ma znaczenia że gdzieś sobie nie poradził. Nie on jeden. Ale na razie nie ma o czym pisać. Na ten moment Paweł jest piłkarzem Trabzonu. |
Cytat:
|
Brożek odchodził półtora roku temu - płacz
Brożek przychodzi ( oby ) płacz dlaczego Wisła zawsze była magnesem dla perspektywicznych polskich ( i nie tylko) zawodników ? bo m.i. przychodząc do niej mieli się od kogo uczyć . W drużynie musi być miejsce dla 5-6 doświadczonych zawodników w okolicach 29-35 lat, młodsi muszą mieć z kogo brać przykład . Muszą mieć autorytety , nie tylko czystko piłkarskie . kogo takiego w tej chwili mamy w drużynie ? Sobolewski , Pareiko , Iliev * i dalej twierdzicie że Wisła to klub emerytów ? To nie Milan gdzie graczy po 29 roku życia jest 12 czy nie ma w drużynie miejsca dla Głowackiego , Brożka , a nawet i Zieńczuka ? pewnie że jest . Nie musza grać po 90 minut w każdym meczu . Dla młodych też się znajdzie miejsce . Bardzo możliwe zresztą że w nowym sezonie połowę naszej kadry będą stanowić zawodnicy poniżej 23 roku życia . PS. Nie liczę zawodników na wylocie z klubu jak Jaliens czy Garguła . |
Cytat:
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=609137 Tutaj też grał Paweł. |
Przypominam, ze Iliev to rocznik 79, a Zieńczuk 78 :D, bo niektorzy pisza w oderwaniu od rzeczywistosci...nie wspominajac o tym, ze Ivica ma wydolnosc na poziomie 40-latka i po 60 minutach polozylby sie na murawie. Dla obu nie widze miejsca w Wisle. Podobno zreszta mielismy sciagac mlodych pilkarzy ;)...czyzby nie bylo na to pieniedzy?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@For_FuN_ Zaraz się pojawi westersyl i Ciebie zje za tego dziada o Ilievie ;)
Zieńczuk pomimo, że też już jest jedną nogą na emeryturze zjada na śniadanie nie tylko Ilievia ale nawet Meliksona, który w tym sezonie pograł trochę w el. LM a potem bawił się w handlowanie swoją ojczyzną (Zagram dla Polski! A nie... może jednak nie, niech będzie ten Izrael...). Facet zagrał dwa dobre mecze na wiosnę. Jak dla mnie może spokojnie odejść, nie będzie mi go żal. Widać, że nie ma motywacji do gry w tak słabym zespole jak Wisła. Spiął się na derby i wygrał je w pojedynkę. Możliwości ma niesamowite ale jak jego serce nie bije nawet dla ojczyzny to tym bardziej nie będzie biło dla Wisły w każdym meczu. Melikson ma jakiś problem z głową lub miesza mu w niej menadżer ale na boisku ma również mentalność zwycięzcy i widać, że gra dobrze jak drużynie też idzie dobrze. Jak drużyna gra marnie, przegrywa... to on wie, że sam wszystkich meczów nie wygra. Jest świetnym grajkiem ale nie aż tak żeby zawsze grać za trzech. |
Zapewne znasz Meleksa osobiście, i to nie są jedynie Twoje osobiste domysły, czyż nie ? ;>
|
Cytat:
Zgadzam się z ForFun że Iliev nie ma kondycji bo to wszyscy widzmy, natomiat jest to świetny inteligenty piłkarz który mógłby być lepiej wykorzystany. Co do zarobków to nie wiem ilie zarabia, nie mam wglądu do kontraktów piłkarzy. Spłaciłby się gdyby w Nikozji potrafili zamurować bramkę na te ostatnie 5 minut bo piłkę do Wilka rzucił właśnie Iliev. Cytat:
Cytat:
|
Sprostowanie: Zieńczuk jest do wzięcia "za darmo", skończył mu się kontrakt w Ruchu. Podobnie jak Kosowski. Obaj by się przydali, do szatni i na jokerów. Obaj też mogliby w klubie zostać po zakończeniu kariery. Jednak ważne jest ściąganie co najmniej 10 lat młodszych piłkarzy. Jednak możemy sobie pozwolić na góra 6 piłkarzy >30 lat.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Poszedł więc do Szkocji, w środku sezonu, po roku grzania ławy i co, wypożyczony 29-letni Polak miał wywalić ze składu Hooper'a, który strzelił 24 gole w ubiegłym sezonie, czy 23-letniego Stokes'a, który miał 11 goli i 12 asyst? A jest jeszcze Samaras, który w reprezentacji Grecji gra na pozycji napastnika, a w Celticu jest bardzo ofensywnie ustawionym skrzydłowym. Prawda jest taka, że Paweł trafił w dobre miejsca, ale w złym czasie i na odwrót - kiedy był jego czas, z różnych powodów nie robił tego kroku naprzód. Niemniej jednak jak dla mnie jest od pod względem umiejętności takim zawodnikiem, jakim przykładowo Piech raczej nigdy nie będzie - to, co dla Piecha jest sufitem, dla Brożka jest podłogą. Mimo, że Brożek grał w kratkę, albo w ogóle w ostatnim roku, to na poziomie międzynarodowym, reprezentacyjnym nie zawodził - miał bodaj 5 bramek i asystę, czy dwie. Poza Lewandowskim jest najlepszym strzelcem kadry Smudy, o ile się nie mylę. A jeśli wierzyć mediom, to na treningach przed EURO Paweł należy do najlepszych. Moim zdaniem Brożek po powrocie z pewnością byłby w tej lidze bliższy osiągnięciom Frankowskiemu, niż Mięcielowi. Pod względem umiejętności, predyspozycji Paweł Brożek odpowiednio wykorzystany jest piłkarzem nietuzinkowym. Pamiętajmy, że w słabym sezonie dla siebie strzelił w tej lidze 10 goli i dorzucił 11 asyst. Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Więc jeżeli ktoś tu sobie na za dużo pozwala, to Ty. ----------------------------------------------------------- Po Bednarzu można spodziewać się dwóch rzeczy: kupowania "nazwisk" klasy Łobodzińskiego czy Garguły oraz testów rozmaitych ogórów (zbyt wielu by wymieniać). Wszyscy zaskoczeni którzy kibicują Wiśle dłużej niż pięć lat niech lepiej zgłoszą się do neurologa - to mogą być początki Alzheimera. Swoją drogą, jak można poważnie traktować kogoś kto powiedział publicznie, w obecności dziennikarzy, że Brud będzie naszych Gerrardem?! Dla odmiany: wszystkim piszącym o rozwoju Wisły i planach budowy drużyny również radzę niezwłocznie skontaktować się ze specjalistą. Sprawa jest poważna: amnezja lub wspomniany Alzheimer. Jak się nie sięga pamięcią trzy miesiące wstecz... Paradoksalnie Zieńczuk, Brożkowie i Głowacki to mogą być silne punkty naszego składu. Sorry, ale menedżerowie zbyt rzadko wysyłają do nas DVD gości umiejących grać w piłkę. |
Cytat:
|
hm... myślę że taki klub jak Wisła powinna grać dwoma napastnikami, jesteśmy jedną z najlepszych drużyn w lidze, mamy zazwyczaj 60-70% posiadania tylko nie stwarzamy sobie sytuacji.
Brożek doskonale uzupełniałby się z Genkovem, Bułgar potrafi wygrać pojedynek główkowy, a brożek jest szybki i potrafi wykończyć sytuację. |
Co do Ilieva to te jechanie po chlopie uwazam za przesadzone. Moze i ma sily na 60-70 minut gry, tylko wezcie pod uwage to ze jak on gra to 70-80% atakow idzie przez niego bo na drugim skrzydle zazwyczaj ganial bezproduktywny Kirm. Cala nasza sila ofensywna opierala sie praktycznie w tym sezonie na Meliksonie i Ilievie, a ze ma malo asyst to tez po czesci nie jego wina bo duzo razy bylo tak ze nie bylo nikogo w polu karnym zeby zamknac dobre dosrodkowanie czy podanie.
Jesli chodzi o Zienczuka to nie robil bym z niego boga, owszem wrzutke ma bardzo dobra, jak dla mnie drugi najlepiej dosrodkowujacy pomocnik w lidze po Kosie, ale to jest chlop ktory nie pociagnie gry, nie kiwnie goscia czy dwoch, on musi miec takich graczy ktorzy mu dograja pilke na skrzydlo a on ja wrzuci na nos, juz to zreszta przerabialismy. Takze jesli chodzi o niego to ja osobiscie jestem na nie i wole Ilieva, ktory jesli tylko bedzie mial z kim pograc to jeszcze pokaze na co go stac. |
Cytat:
W przypadku Pawła jestem na tak - wierzę, że może stworzyć z Genkovem fajnie uzupełniającą się parę i dzięki wspólpracy i jeden i drugi strzelą po kilkanaście goli albo więcej. Głowa, Paweł, Sergiej, Sobol, Iliev, Jaliens - jak się go nie uda rozwiązać - tylu wyjadaczy. Reszta zakupów to muszą być bezwarunkowo gracze max 27lat i paru młodych typu Nowak, Gajos, Misiek, Chrapek - o ile już teraz są w stanie być chociaż sensownymi zmiennikami. |
Cytat:
Nie da się ukryć, że Serb pod względem techniki prezentuje wysoki poziom. Znacznie lepiej grałby jako cofnięty napastnik, bo taka pozycja pozwala rozwinąć mu - nomen omen - skrzydła, gdzie może zagrać z klepy, strzelić z dystansu, przedryblować. W ogóle wystawianie dwóch skrzydłowych - Kirma i Ilieva to był sabotaż, bo jeden może ma wydolność, ale jest beznadziejny, a drugi jak schodzi do środka, to musi przedryblować kilku zawodników, a w dodatku szybki to on nie jest. Lepiej już było olać grę skrzydłami i zagrać 4-3-1-2, no ale mądry Polak po szkodzie. |
Rozmawiacie o Pawle, a moim zdaniem do tego transferu jeszcze daleko. Wykupimy go? Raczej nie. Będziemy czekać aż rozwiąże kontrakt. Problem w tym, że Brożek jedzie na Euro. Turcy pewnie poczekają co on tam pokaże. Jeśli wypadnie dobrze, ciężko będzie go wyciągnąć po promocyjnej cenie. Jeśli wypadnie źle, to będziemy w stanie go sprowadzić, ale wtedy wypada się jeszcze raz zastanowić, czy powinniśmy go zakontraktować. Tak czy inaczej sytuacja wydaje mi się dużo bardziej skomplikowana niż w przypadku Głowackiego.
|
Cytat:
|
Dzisiaj kolejną bramkę strzelił dla Rakowa Maciej Gajos. Kolejny raz zapewnił zwycięstwo. Od transferu Zieńczuka taki transfer były dla mnie osobiście dużo bardziej wartościowy.
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. "Myśli na boisku" jest najlepsze... czyli co? Krzyżówki rozwiązuję? W ekstraklasie tak jak w La lidze trzeba myśleć? Ja myślałem, że polskiej lidze to trzeba przede wszystkim zapierd***ć. No ale jeśli sił jest na 40 minut to pozostaje faktycznie główkowanie... przede wszystkim jak tu dotrwać do zmiany. Cytat:
Wow, świetny post. Dokładnie tak samo to widzę. Taki Iliev ma więc bardzo ograniczoną inteligencje boiskową ale i tak wypada całkiem nieźle przy Wilku, który tej inteligencji nie posiada w ogóle. |
Zawodnik widzi możliwość dobrego podania, zagrania wtedy, kiedy może i chce tam zagrać. Nie ma tak, że np. Wilk widzi Genkowa 70 metrów od siebie, wie jak zagrać, ale tego nie potrafi. Umiejętność dostrzegania, czy tzw. inteligencja na boisku jest ściśle powiązana z umiejętnościami piłkarskimi.
Jak rozwiązuje się zadanie z matematyki, to jeżeli wiesz, jak je rozwiązać, to jednocześnie umiesz. A nie, że umiesz, ale nie wiesz, albo wiesz, ale nie umiesz. |
Cytat:
(ty wiesz co tu powinno być napisane - nie muszę pisać) BTW Chyba masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, albo znowu popuściłeś i chcesz się na siłę przy.......ić do mnie. Chyba to drugie. Nie pozwalaj sobie odnosiło się do insynuacji o żółtych papierach. Więc jak napiszę że masz żółte papiery to będzie OK? I będzie to dobry argument w dyskusji? Tak uważasz? Gratuluje. I bądź łaskaw nie wtrącać się do dyskusji, bo kolegę Wattsa szanuje pomimo różnych poglądów, nawet jak się z nim posprzeczam. A tobą gardzę jako człowiekiem. Więc spad ode mnie zakompleksieńcu. |
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/p...9,artykul.html
A tak poważnie. W następnym sezonie zobaczymy cię w Trabzonie, czy w Wiśle? - Nie wiem szczerze mówiąc. Mam jeszcze rok kontraktu w Trabzonie. A jeśli chodzi o Wisłę, to odbyłem tylko jedną rozmowę, w dodatku półtora miesiąca temu. Zapytano mnie, czy bym chciał wrócić i na tym się skończyło. A chciałbyś? - Tak. To klub, któremu dużo zawdzięczam i tam się czułem najlepiej. |
chyba każdy jest za tym, aby wrócił...
|
nie każdy...
|
Cytat:
|
FraMat - a jeśli jedyny możliwy scenariusz jest taki, że będzie albo Brożek albo jakaś pokraka z Youtube? Też go wtedy nie będziesz chciał?
|
Cytat:
Ja twierdzę - Brożek. Nawet obaj. Jak sprowadzał Valcxx, to Ci piłkarze jakieś tam umiejętności mieli. I Genkow, i Biton jednak trochę goli strzelili. Więcej niż wszyscy napastnicy i pomocnicy ściągnięci przez Bednarza razem wzięci. Nie ma się co czarować. Bednarz jest ograniczony do tego co mu podeślą menedżerowie. Znajomości żadnych nie ma, skautów sam wykosił - więc albo Paweł, albo koleś z youtube. Coś nawet bredził na konferencji jaki to jest pozytywnie zaskoczony ilością ofert nadsyłanych przez menedżerów. Cytat:
Ja odebrałem pytanie o Twoje żółte papiery nie jako złośliwość, ale szczerą troskę o zdrowie forumowego kolegi. Tak więc wyluzuj trochę. Nie wszyscy chcą Cię dopaść. |
Uhuhuh
widze ze jest juz widoczna "reka" Bednarza pierwszy ogórek na testach. |
Cytat:
orientujesz się coś jeśli chodzi o tego zawodnika, widziałeś go, żeby mówić o nim per "ogórek"? proszę was, nie jedźcie po Bednarzu dla zasady.. bo jak dla mnie 20 letni chłopak, który zagra na igrzyskach, strzela dość regularnie dla swojego klubu i zaliczył debiut dla reprezentacji Hondurasu w takim wieku, to raczej nie "ogórek". |
Menadżer Quioto wydaje się być tak pewny swojego "towaru", że już widzi jak z nim podpisujemy kontrakt. Jestem żywo zainteresowany tym jak się zaprezentuje ten młokos, dlatego wstrzymałbym się z określaniem go mianem "ogórka". Mam podobne zdanie jak niektórzy na tym forum i wolałbym jednak zobaczyć w Wiśle napastnika o innych personaliach niż Pa.Brożek. Jak nie Quioto... to ktoś inny :-) Bednarz nas nie będzie nudził :-)
|
Czytam komentarze o Quioto, na forum i innych stronach, i przypomina mi się jeszcze jeden filmik piłkarza, którego sprowadziliśmy zza oceanu. Ten filmik w tym temacie komentowano tak:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.dailymotion.com/video/xbbyvx_gervasio-n%20unez_sport Celowo pousuwałem nicki i numery postów, bo nie chcę, by odebrano moją wypowiedz jako atakowanie tych użytkowników. Wielu z nich wypowiadało się ostrożniej, niż wynikałoby z tych cytatów. Pisali: "na filmikach wygląda tak i tak, ale co potrafi okaże się dopiero na boisku", a ja wybrałem tylko fragmenty "wygląda tak i tak", bo chodzi mi jedynie o pierwsze wrażenie sformułowane na podstawie filmiku. Ono, jak widać, potrafi być bardzo mylące. Niezależnie od tego co można zobaczyć na filmikach, nie warto im wierzyć. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl