![]() |
Mecz Ruch-Belchatow nawet w dobrym tempie i jakos to wygladało.
mozna by powiedziec ze za szybko jak na nasz lige :D Swoja drogą-Malkowski,Wrobel,Nowak,Poepek,czy Pietrasiak -GKS ma naprawde soldnych grajkow nawet niezlsych technicznie i jak np Wrobel ;biegajacych jak male samochodziki. napewo do Ruchu gorsi nie byli,remis bylby bardziej zasluzony. |
Cytat:
|
Legia już prowadzi, niestety
|
To będzie kolejka przełamań. My wygramy bo Lechia ma 2.sklad na dzisiaj, a do tego matematycznie wychodzi nawet , ze trafimy do bramki, Legia sie przełami i puknie Śląsk, bo Tarasiewicz jest niestety trenerem kiepskim. A Lech przełami sie i przegra. Bo jeszcze tego nie zrobił tej wiosny.
|
Bialas chyba bral praktyki u Skorzy albo cos bo legia gra tak jak my za Macka...dluga dzida do przodu :D mecz sam w sobie zarabiscie nudny...bledy po obu stronach...
|
Tego sie nie da ogladac...pilkarzom brakuje poprostu umiejetnosci...ciekawe zespoly z jakich krajow ograja nas w pucharach w przyszlym sezonie? Sierpien i po naszych klubach.
|
a jak się tendencja nie zmieni, to w przyszłym sezonie mamy w Ekstraklasie trzeci klub z Małopolski - Sandecję zamiast Pogoni. Lepsza byłaby tarnowska Unia, ale na bezrybiu... :D
Toż w Łodzi (połowie), Zabrzu i Szczecinie by swoich zlinczowali, gdyby tak się skończyło. |
Śląsk miażdzy,ida kontra 5 na 4 i zamiast przyspieszyc to zwalniaja i zaczynaja grac atak pozycyjny,Tarasiewicz niech wpusci 2 giego napastnika bo Legia nic nie gra poza dluga pilka
|
DNO...przeciez jak ten mecz sie skonczy to Ci pilkarze by mogli zagrac jeszcze jeden mecz bo ten jest prowadzony w tak oszalamiojacym tempie...mam nadzieje ze jak sie przelacze na Wiselke to zobacze duzo lepsza gre.
|
Sebastian Dudek - fajny chłopak :)
Bałem się, że Mucha to wybroni |
Sral pies Legie, koniec koncem i tak wygraja, zeby to bolą jak sie oglada gre Wisly z Lechia..... :/
|
to , że pies srał Legię to oczywistość, ale koniec końców nie wygrali . Teraz tylko niech nasi choćby cokolwiek pokażą i nie będzie źle :)
Brawa dla Śląska ! |
No to Legia odpada z walki o mistrza, graja padake stulecia.
|
A my gramy padake tysiaclecia...
|
Cytat:
|
Cytat:
czyli za Adama Musiała |
Cytat:
|
W koncu wygrana. Teraz powinno byc lepiej. Szkoda, ze dopiero po strzeleniu pierwszej bramki zaczeli składe akcje układac. Najwazniejsze dzisiaj 3pkt - teraz musi byc tylko lepiej.
|
Cytat:
|
W ciągu całego meczu nie było ani jednego sensownego zagrania przez środek boiska.Nie było schematów protopadłych piłek.Duzo wymgam? Lech by nas zjadł i wyrzygał.Gralismy totalnie żenujący futbol.Wygralismy tylko dzięki indywidualnym umiejętnościom zawodników, a nie dzięki grze zespołowej.
|
Cytat:
|
Cytat:
Henryk, który został strażakiem dzisiaj przyfarcił. Zobaczymy jak dalej będzie. |
Alez bramka Micanskiego...dostal pilke na polowie boiska i minal dwoch rywali i strzelil bramke...cod miod i orzeszki :)
Cytat:
|
Cytat:
ps. Ciekawe kto po Bakero:lol: |
Po Bakero chyba tylko jakiś desperado może przyjść:) Bo komu by się chciało z Wojciechowskim współpracować? Może niech prezes sam zacznie ich trenować jak tak się zna na wszystkim:)
|
Cytat:
Cytat:
Piłkarzy Legii. Nie, Legię. No, cóż do zobaczenia w przyszłym roku. Słuchaj Jezu jak Cię błaga lud Zrób Ty z Legia Mistrz Polski zrób My czekamy 5 lat Jezu nadszedł chyba czas. :) |
|
Warto podkreslic dobra gre od paru spotkan Zaglebia Lubin.
Tydzien temu ograli Arke ,teraz Polonie. Zespol dziwny ,ale solidny dobry Traore w ataku.takiego nam trzeba. A Bakero pewnie poleci ,juz sie Wojciechowskiemu pewnie znudził |
Cytat:
Lepiej ? |
Jeszcze 'aktualną' :)
|
Cytat:
|
Daleko jeszcze do końca sezonu, ale bardzo upraszczając rywalizację o MP do wyścigu pomiędzy Wisłą a Lechem i zakładając jutrzejszą wygraną Kolejorza z Jagiellonią mamy kalendarz:
(na starcie Wisła 44, Lech 42 pkt) WISŁA W Bytom W PoloniaW D Wrocław D Lech W Gliwice D Korona W Legia W Cracovia D Odra LECH W Odra D Legia D Arka W Wisła D Lechia W Śląsk D Bytom W Ruch D Zagłębie pogrubione mecze, w których wygrana gospodarzy nie powinna być zagrożona w ciemno zakładam, że pierwsza w tabeli Wisła wygra z ostatnią w tabeli Polonią Śląsk-Bytom oraz Odra-Piast to pary drużyn grające na podobnym poziomie, więc przyjmijmy, że Lech i Wisła zdobędą na tych wyjazdach identyczną liczbę pkt zostają nam kluczowe mecze: dla Wisły: derby oraz mecz z Legią dla Lecha: Legia u siebie oraz mecz w Chorzowie oraz Wisła-Lech (mecz o mistrzostwo?) Wisła nie ma szczęścia na Łazienkowskiej. Lech powinien stracić punkty w Chorzowie. Wiem, że na 2 miesiące przed końcem ligi to trochę wróżenie z fusów, ale wygrana w derbach i remis z Lechem powinny dać Wiśle mistrzostwo. Zwycięstwo z Lechem u siebie ogromnie polepszyłoby sytuację Wisły. Wypada mieć nadzieję, że 17 kwietnia przyjdzie forma! |
Ja bym nie ryzykował wyliczanek typu, który mecz o mistrzostwo. Za tydzień wyjazd do Bytomia, gdzie niemiłosiernie męczyła się Legia i straciła punkty. Wiśle, łatwiej nie będzie... z taką gra, jak wczoraj to prawdopodobieństwo kolejnej wpadki jest ogromne...
|
Cytat:
|
Bramka Micanskiego to z pewnością bramka kolejki, ale także może spokojnie kandydować do bramki sezonu. Rzadko się widzi w polskiej lidze takie akcje.
Co do Bakero, chciałoby się powiedzieć: a nie mówiłem? O Bakero hiszpańscy dziennikarze mówili, że trener z niego żaden. Poza nazwiskiem nic nie przemawiało na jego korzyść. Wojciechowski ma za swoje, zachowuje się gorzej niż Cupiał na samym początku. Straszny raptus, do tego źle wychowany. Boguś przynajmniej unikał publicznych wypowiedzi, jak był wnerwiony. Prawda jest taka, że Bakero miał pieniądze na transfery i czas, by drużynę przygotować do rundy. Spokojnie powinien ją utrzymać, tymczasem sytuacja Disco staje się dramatyczna. Z drugiej strony nie wiem, czy zmiana trenera coś da. Tam co chwila jest nowy trener - więc zdezorientowani piłkarze nie wiedzą, kogo słuchać. Są faworytem do spadku. I dobrze, bo to klub podobny do Amiki. Kupują miejsce w lidze, zmieniając Groclin na "Czarne Koszule". Do tego, w odróżnieniu od Amiki w zasadzie mają znikomą liczbę kibiców. Dla kogo ta drużyna ma grać? Ja wolę w tej lidze drużyny z tradycjami i z kibicami: Widzew, Górnik, Gieksę, Pogoń... |
Mitsanski strzelił w tej rundzie więcej bramek niż cała Wisła razem wzięta. To już piąte jego trafienie...
|
Ciekawe kto po Bakero,i czy Wojciechowski wyłoży kasę na kogoś innego czy nie podejmie już walki o utrzymanie i Polonię poprowadzi jakiś kierownik druzyny:). W tak słabej lidze, przy takich środkach, solidny trener powinien utrzymać się spokojnie w lidze. Bakero ładne CV teraz będzie miał,znaczy jeszcze ładniejsze. Chyba poza swoim samochodem to już nic w życiu nie poprowadzi.
Szkoda mi trochę Polonii,bo Wojciechowski ma środki aby zbudować zespół będący chociaby 3 siłą w lidze. A tak wszytko wskazuje na to,że raczej nic z tego nie będzie. Tylko zawsze mnie zastanawiało jaki jest sens inwestowania w klub bez kibiców?Prędzej czy póżniej tak by się to skończyło, niechęcią Wojciechowskiego do tego klubu. |
oo matko Micanski ;o
|
Ekstraklasa jest bezlitosna. Amatorstwo i prowizorkę Polonii skarci spadkiem z ligi. I tak powinno być.
:) |
dokladnie. Ja poczatkowo chcialem zeby Polonia sie utrzymala bo gdzies wyczytalem ze Wojciechowski ma w przyszlym sezonie dac na transfery kilkadziesiat mln zlotych... ale niech spada bo taki z niego buraczek ze szkoda by bylo aby klub z takim prezesem osiagal sukcesy :D
Moi kandydaci do spadku to Polonia i Arka |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl