![]() |
Cytat:
Miło, że odpowiedzialni dziennikarze dają temu porządnemu człowiekowi szansę, by wyjaśnić to nieporozumienie. Nie to, co w przypadku bandyty Małeckiego. W jego przypadku wiadomo już wszystko: rasizm i ciemnogród. Więc nie ma co wyjaśniać w mediach, trzeba wypalać zło gorącym żelazem. Rzygać się chce. Nie wiem, gdzie większa hipokryzja: u Litara czy u dziennikarza, który przeprowadzał z nim wywiad. |
Na czym polega ta hipokryzja ?
Cytat:
|
nie wiem czy było, ale...
http://komiksiarz.pl/wp-content/uplo...-w-szkole1.jpg |
U flamengisty :) Zdecydowanie:) Z reszta juz nie pierwszy raz:)
|
Cytat:
obiektywizm aż bije od ciebie po oczach. widziałeś cały ten filmik czy tylko urywki? my tu rozmawiamy jak poprawić sytuację w młynie a flemangista złości się że na Lechu robią porządek. przyszedł pajac do młyna wymalowany jak obrazek świąteczny w pedalskiej czapeczce więc poproszono go aby wyszedł. metoda może szokująca ale skuteczna... i nie pisze że może jak kiedyś przyjdę z żoną i dziećmi bo tak na pewno będzie tylko że wybiorę inny sektor z szacunku dla osób stojących w młynie! dlaczego nie skomentowałeś innej sytuacji w której ten pajac przyszedł najebany na mecz i dostał zakaz? dlaczego nie piszesz o tym że aby zapomnieć o sprawie chciał karnety na cały sezon dla siebie i rodziny? |
Cytat:
|
Wislak86-
Pedalska czapka nazywasz nakrycie głowy z godłem narodowym ? Może zastanów się co piszesz. |
tak
a jakieś kapelusze w barwach biało czerwonych są dla Ciebie może gustowne? albo cylinderki z dzwoneczkami rodem ze św. Mikołaja też? albo cała twarz wymalowana na biało-czerwono to przecież standard na młynie! powtarzam jak nie załapałeś. on wszedł do MŁYNA w "kostiumie" kibica i został wyproszony. |
Cytat:
Dżizas... :shock: Przecież ja w ogóle nie piszę o tym. Nie chcę wracać do sprawy Litara, dyskutowaliśmy o tym już dawno temu. Nie ma co odgrzewać starej sprawy. Mnie zadziwia hipokryzja dziennikarzy. Wcześniej wszystkie redakcje solidarnie dowalały "kibolom", a i dla Rzepy Litar był synonimem samego szatana. Teraz, żeby dowalić Tuskowi i PO robią totalną woltę i udostępniają swoje łamy temu facetowi. Najwyraźniej teraz Litar jest cacy. Równocześnie ci sami dziennikarze najpierw jadą po Małeckim, wymyślają niestworzone historie o rasiźmie. Potem chyłkiem się z tego wycofują, bez słowa przeprosin. A gdy chłopak ma sprawę w prokuraturze, zamiast poczuć się odpowiedzialnym (w końcu prokuratura wszczęła dochodzenie na postawie medialnych doniesień) i dać mu możliwość obrony - siedzą cicho. Wali ich to, że przez ich niefrasobliwość niewinny człowiek ma kłopoty. To się nazywa totalna hipokryzja. Z tematem kibicowania ma to mało wspólnego, ale musiałem odpowiedzieć. Po raz drugi w ciągu tygodnia przypisuje mi się dziwne intencje i poglądy. |
|
Wp.pl, które przeprowadzało wywiad jest od niedawna patronem medialnym Lecha.
W ogóle nie przypominam sobie aby owa strona robiła jakąś mega nagonkę na kibiców. Jednak Małecki jest osobą medialną i pewnych rzeczy mu nie wypada, to normalne, że jak powie o sołwo za dużo to robi się sensację. Po mnie to spływa, dla mnie liczy się jego gra. W ogóle nie wiem jak można porównywać piłkarza do kibica. Nie mam zamiaru bronić Litara ale on już dostał zakaz na dwa lata, a Patrykowi trochę zbyt często nerwy puszczają. |
Cytat:
Nazywanie "pedalskimi" rzeczy, nawet nrzydzkich i idiotycznie wyglądających, ale z godłem narodowym jest nie ok. Koszulkę Wisły z herbem, ale za to w kolorze różowym, czy z zabotami, tez nazwiesz pedalska? Po za tym nie za bardzo rozumiem co komu do tego jak ktoś jest ubrany na stadionie. Tobie każą ubierać ta czapkę Stanczyka czy kapelusz? Twój wizerunek turboultrasa cierpi bo obok siedzi manekin w stroju ze sklepu dla kibiców w kapciach? Ja bym tego stroju rodem ze snow Szaranowicza za .... nie ubrał, ale nie mam zamiaru kogoś bić bo się tak ubrał. Pzdr. |
Cytat:
Mnie naprawdę twoja garderoba nie interesuje. Ale doceniam ten coming out. |
Cytat:
To że wyborcza po nim jechała i dalej jedzie , to wiemy , ale nie przypominam sobie by Rzepa wiodła w tym prym. Owszem relacjonowała samo wydarzenie , ale nie z jakąś arbitralną wściekłością spowodowaną przekonaniami ideologicznymi , czy jak kto woli linią redakcyjną. Stąd nie rozumiem skąd zarzut hipokryzji. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Makaron" ugotuje Tuska
http://niezalezna.pl/11489-makaron-ugotuje-tuska |
Cytat:
Noż kuwa chcąc nie chcąc muszę się zgodzić z pyrą !! :P To jest profanacja jak dla mnie i dziwię się, że wielu tego nie rozumie. Jakieś buraczane małyszówki z godłem przeważnie błędnie odwzorowanym. Szanujmy się. Jak dla mnie to ta sama kategoria jak "święte obrazki" na kubkach albo Jan Paweł II na balonikach i materacach. Wyraz przekonań dla gminu. Sprzedawców akurat rozumiem. |
Cytat:
Rozumiem, że chcesz wprowadzić ogólnie narzucony model kibicowania i ubierania się na stadionach. Ciekawe, co być powiedział gdyby na przykład zabronienia tworzenia "obciachowej" muzyki hiphopowej. Jedyną dopuszczalną muzyką stałaby się muzyka poważna, ewentualnie opera. W ramach resocjalizacji we wszystkich zakładach pracy byłby obowiązek wysłuchania 7 bram Jerozolimy Pendereckiego. Niech się plebs dokształca artystycznie, bo u nas ciemnogród. Brzmi absurdalnie? Owszem, tak samo jak twoje uwagi dotyczące (kretyńskich, moim zdaniem) czapek z barwami narodowymi. Problem w tym, że o gustach nie warto dyskutować. |
To, ze sie cos komus podoba i ze jest na to popyt to jeszcze nic nie znaczy, albo moze znaczyc ze ktos jest kretynem ze to kupuje.
Jakby byl popyt na bialo-czerwone majtki z godlem Polski to tez by bylo ok, bo iles tam tysiecy osob takie majtki nosi? Jak byl "popyt" na zabijanie Zydow w 40 roku to tez bylo ok, bo kilka mln ludzi walczylo dla Niemcow? Jak 100 osob na biale powie czarne to jeszcze nie znaczy ze to jest prawda |
problem w tym że nie możesz zrozumieć jednego. to był MŁYN i jak wchodzi na niego jakiś koleś w spedalonym kapeluszu to zostaje wyproszony! czy ktoś tutaj che narzucić ubiór całemu stadionowi? oczywiście nie, ale młyn nie jest dla przebierańców i jednomeczowców małyszowych.
powtarzam jeszcze raz: i nie pisze że może jak kiedyś przyjdę z żoną i dziećmi bo tak na pewno będzie tylko że wybiorę inny sektor z szacunku dla osób stojących w młynie! tak nie wykluczam że przyjdę z dzieciakiem który będzie wymalowany na biało-czerwono ale nie pójdę z nim na młyn. |
Cytat:
|
A czy w tym calym "sporze" chodzilo o to ze koles jest zle ubrany?
Skad macie takie info? |
Cytat:
Jaroo dyskusja zeszła na ubiór a tej sytuacji jako całej nie będziemy rozgrzebywać bo to co było do napisania zostąło napisane kilka miesięcy temu. |
Cytat:
Moim zdaniem czapka jest absolutnie kretyńska i w złym guście. W życiu bym czegoś takiego nie założył, co nie znaczy że należy tego zakazywać innym. Póki nie łamią prawa, to w demokracji przecież wolno robić z siebie wieśniaków i kretynów. PS. Sprawa tamtego kibica na pewno nie jest czarno-biała, szczególnie jeśli facet przychodzi na mecz narąbany jak meserszmit. Mnie i wtedy chodziło o coś zupełnie innego. Ale naprawdę nie ma sensu do tego wracać. Cytat:
|
Cytat:
pewnie ze pojechalem z grubej rury, oczywiscie nie chodizlo o to zeby porownywac te dwie sprawy tylko o zwrocenie uwagi na to ze nie zawsze cos co jest akceptowane przez pewna czesc ludzi od razu musi byc sluszne Jako ze w Polsce kibice sa dzieki Donaldowi grzeczni i nie rozrabiaja to zaczynam sie bac co sie stanie z Polska jak nas najada miliony rozbojnikow z Europy. Ostatnio cos sie kibole z Europy rozkrecili, np: http://sport.interia.pl/euro-2012/kw...ibicow,1649375 I tu od razu przyklad dla osob, ktore twierdza ze nie ma nagonki na polskich kibicow i zdaje sie jakiejs odgornie sterowanej akcji bo inaczej tego wytlumaczyc nie potrafie: "30 osób rannych po zamieszkach KIBICÓW" Juz widze artykul jesli takie zamieszki bylyby w Polsce. "30 osob rannych po zamieszkach bandytow/chuliganow/kryminalistow/mordercow/kiboli/pseudokibicow itd" |
W ramach dzisiejszego meczu z Argentyną oglądałem jednym okiem oczywiście bez głosu... Mam nadzieję że Pan Premier dostrzeże mój protest. Pozdrawiam.
|
http://www.sport.pl/sport/1,65025,97..._w_Legie_.html
Koncern ITI sprzedaje Legię. A więc Walter już wie, że nadchodzący rok będzie tak obfitował w antykibicowską nagonkę, że poszedł po rozum do głowy. I stwierdził pewnie że nie da się pogodzić bycia jednocześnie rządową tubą i właścicielem klubu z tak wielką bazą fanatyków. Ciekawe czy sam o tym zdecydował, czy ktoś mu to zasugerował? |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl