Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Eleusis 09.11.2009 19:49

Podoba mi się młody Kwapisz z Piasta. Widać że bramkarze wyszkoleni w KSZO prezentują na prawdę niezły poziom, a ten Kwapisz wydaje się mieć spory talent.

cfa 09.11.2009 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez the_blues (Post 814716)
a daj spokój z tym Glikiem, runde miał dobrą i juz go brać? tak samo było z kasprzikiem, taki buffon z niego a w lechu już grzeje ławke

sobiech potrzebuje 10 sytuacji zeby strzelić gola, oprócz wczorajszego meczu z Jagiellonią. Ale w sumie wpasował by się w nasz zespół bo Małecki potrzebuje chyba z 12

Jak trenerzy tak podchodzą do sprawy to się nie dziwie, że w polsce talentami nazywani sa 25 letni piłkarze.

tofik 09.11.2009 21:31

Kupując kogos z polskiej ligi trzeba brać naturalnie pod uwagę ewentualne wpływy z jego wytransferowania na zachód.
A jak wiadomo, Polacy nie cieszą się za dobrą opinią i wiele klubów boi się wydac większej kwoty na nich.
Wszystko to pokłosie wielu zawodników którzy byli niewypałami i zrobili innym świetną markę za granicą.

Dlatego ja osobiście jak miałbym do wyboru Sobiecha, albo Traore, to wybrałbym tego drugiego. Łatwiej jest wypromować obcokrajowca niż Polaka na obecną chwilę.

Marszałek 09.11.2009 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 814152)
Jeśli Sobiech nie trafi do Wisły to będzie nasza olbrzymia porażka. Ten chłopak ma wszystko. Szybkość, siłę, przegląd pola, potrafi się zastawiać co najważniejsze strzelać bramki. Takiego napastnika szukamy.

Wyciągnięcie jego z Ruchu Chorzów traktuje jako nasz obowiązek w zimowym okienku transferowym.

Osobiście dla mnie to jest najlepsza "9" w polskiej lidze zaraz po Lewandowskim.

Sobiech. Niech go biorą wszyscy ale nie my jeśli myślimy poważnie o budowie silnego zespołu. Technika jakaś niesamowita u tego jegomościa występuje?a może szybkość? jedno natomiast jest pewne, ma mentalność polskiego piłkarza. Więc niech kopie się gdziekolwiek ale nie u nas. Póki co to facet nic nie umie, niech pogra tak dwa sezony to pogadamy. Tak więc też bym optował za Traore jeśli już z tej ligi kogoś szukamy.

Manager89 11.11.2009 12:03

http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Gdybym był bogaty... to zrobiłbymwszystko aby go zakontraktować...

pawelwislak 11.11.2009 12:21

Co do Glika to ja nie wiem czy on nam potrzebny kowalski obok niego się ogrywa i ja nie widzę wielkiej różnicy więc jak młody nasz wróci za darmo to po co nam drugi taki jakby cleber został u nas w sztabie szkoleniowym to mógłby nam zrobić kilku stoperów. Jak dla mnie to najważniejsze na tą chwilę jest się zwiazać z Cleberem na dłużej podpisać z nim roczny kontrakt wysłać na szkolenia trenerskie do Angli i mamy wielkiego profesjonaliste w klubie. I myślę że o takich ruchach powinniśmy myśleć. A co do Traore to jestem na tak :D

Eleusis 11.11.2009 12:21

O tak, boki obrony Golański- Alvarez(jeśli udało by się go zakontraktować) to byłoby coś!

Manager89 11.11.2009 12:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eleusis (Post 815295)
O tak, boki obrony Golański- Alvarez(jeśli udało by się go zakontraktować) to byłoby coś!

ktoś z klubu powinien w styczniu wybrać sie do Bukaresztu i porozmawiać z Pawłem o zmianie klubu przez niego. Powinien doniego pojechać Skorża, Wilczek i jakiś dobry prawnik...

tomasz_19 11.11.2009 12:45

Również jestem za transferem Pawła do naszego klubu... to byłby strzał w 10, a na dodatek chłopak jest w formie.

Jestem ciekaw czy taki zawodnik, reprezentant swojego kraju byłby w zasięgu Wisły...
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html

bravelukas 11.11.2009 12:51

Prawde mowiac, ostatnio w polskiej lidze mniej jest transferow miedzy klubam jak kiedys.
Ogladajac Sarvasa z Polonii i Traore z Zaglebia mysle ze mogliby sie sprawdzic w Wisle. Nie sa to jacys swietni zawodnicy ale warto sprobowac.

Dzimi 11.11.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 815287)
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Gdybym był bogaty... to zrobiłbymwszystko aby go zakontraktować...

Golański to powinien być priorytet dla działaczy Wisły jeżeli chodzi o wzmocnienie linii obrony. Świetny piłkarz jak na nasze warunki, w dodatku za darmo !

Pytanie tylko co na taką propozycję sam Golański? Czy Wisła będzie dla niego atrakcyjna pod względem sportowym?? Nie mniej nie podjęcie z nim rozmów będzie grzechem porównywalnym do puszczenia za darmo lidera i motoru ofensywnego zespołu - Kamila Kosowskiego.

Eleusis 11.11.2009 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 815312)
Prawde mowiac, ostatnio w polskiej lidze mniej jest transferow miedzy klubam jak kiedys.
Ogladajac Sarvasa z Polonii i Traore z Zaglebia mysle ze mogliby sie sprawdzic w Wisle. Nie sa to jacys swietni zawodnicy ale warto sprobowac.

Sarvas jest bardzo dobry technicznie, tylko że bardzo nierówny. Zresztą w Polonii gra, nie ma się co dziwić. Powiem Wam, że mam takie przeczucie że ten Morretto zostanie. Tym bardziej że nie ma J. Kazimierskiego, a przy okazji jest na wolnym co jest dużym plusem.

tofik 11.11.2009 15:52

Golonka niezły, ale ciągle się sypie. No i mamy na jego pozycję Alvareza.

JacaTS 11.11.2009 19:04

Koszakow, Polonia Nowy Tomyśl, II liga kuj.-pom.-wlkp, 15 kolejka i 22 gole, o 11 wiecej niz 2 w kolejnosci. Ciekawy zawodnik.

Edit. Facet ma 36 lat, falszywy alarm ;)

IncognitoTSW 11.11.2009 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 815505)
Koszakow, Polonia Nowy Tomyśl, II liga kuj.-pom.-wlkp, 15 kolejka i 22 gole, o 11 wiecej niz 2 w kolejnosci. Ciekawy zawodnik.

Dimitrij Koszakow ;] niegdyś próbował sił w Amice i w Groclinie ( dla najmłodszych kibiców - są to nazwy Lecha Pozań i Polonii Warszawa sprzed 10 lat. Co ciekawe w tym czasie w lidze grał też prawdziwy Lech Poznań - ale spadł, oraz prawdziwa Polonia Warszawa, która zdobyła mistrzostwo)

Kluvi 11.11.2009 19:43

http://sport.wp.pl/kat,109318,title,...wiadomosc.html

sory za off-a, ale nie wiedziałem do końca gdzie to wrzucić :)

ciekawa wersja Mijajlovica :D może ją zakontraktujemy hehe ;)

Eleusis 11.11.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 815405)
Golonka niezły, ale ciągle się sypie. No i mamy na jego pozycję Alvareza.

W sumie fakt, tylko że On może grać i na prawej i na lewej obronie, w środku z ostateczności też podobnie jak w pomocy. Ogółem uniwersalny plejer.

IncognitoTSW 11.11.2009 21:54

Ja już pamiętam jak Golański z konieczności grał na lewej obronie...

emjot 11.11.2009 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 815505)

lol 10 lecia na miarę 10 lat Telefoniki w Wiśle :lol:

Smyrgu 11.11.2009 23:01

u mnie druzyne prowadzilby Paul Ince...obecnie prowadzi 3 ligowa druzyne w Anglii, trener bez sukcesow...i o to mi chodzi

JacaTS 11.11.2009 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 815625)
lol 10 lecia na miarę 10 lat Telefoniki w Wiśle :lol:

Z czego glupio piejesz? Mam Ci przypomniec skad jest Kuba czy Nowak?

IncognitoTSW 12.11.2009 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 815690)
Z czego glupio piejesz? Mam Ci przypomniec skad jest Kuba czy Nowak?

Emjot ma rację ;D nie pamiętasz tego całego Koszakowa to nie mędrkuj teraz. Nawet jak młody był to się nie nadawał

JacaTS 12.11.2009 10:31

Nie, nie pamietam. Powiem wiecej, w zyciu goscia nie widzialem i nie mam o nim zielonego pojecia. Ale statystyka stoi za facetem murem, 22 gole w 15 kolejce robia wrazenie. Poza tym zdystansuj sie troche do tego tematu, bo w swojej tworczosci niewiele bardziej sie rozni od smisznych zdjec i filmikow.

Pozdrawiam

PhantomRanger 12.11.2009 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacaTS (Post 815759)
Nie, nie pamietam. Powiem wiecej, w zyciu goscia nie widzialem i nie mam o nim zielonego pojecia. Ale statystyka stoi za facetem murem, 22 gole w 15 kolejce robia wrazenie. Poza tym zdystansuj sie troche do tego tematu, bo w swojej tworczosci niewiele bardziej sie rozni od smisznych zdjec i filmikow.

Pozdrawiam

Mam Ci przypomnieć, że Dudu był królem strzelców ligi indyjskiej z 21 bramkami na koncie? Statystykę miał niezłą, ale u nas się nie sprawdził.

MichauSzczu 12.11.2009 21:37

No ale Dudu jak grał to grał bardzo dobrze, byłem bardzo zdziwiony ze sie go pozbyli. Może to taki typ zawodnika meczowego. Na treningach słabiutko, a w meczy przynajmniej przywoicie :>

masterlag 12.11.2009 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smyrgu (Post 815647)
u mnie druzyne prowadzilby Paul Ince...obecnie prowadzi 3 ligowa druzyne w Anglii, trener bez sukcesow...i o to mi chodzi

bo na takich z [prawdziwymi] sukcesami nas nie stać? :-P

Co do Dudu to faktycznie, szkoda, że się go pozbyli... Ale cóż... Był Beto w końcu :|

pan Dudi 13.11.2009 17:21

Wracając na ziemię po temacie Golańskiego, wydaje mi się, że powinniśmy się zainteresować tym gościem:

Cytat:

Pomocnik GKS-u Bełchatów Tomasz Wróbel po zakończeniu rundy jesiennej być może wyjedzie z Polski. Z końcem roku piłkarzowi wygasa kontrakt z klubem. Dotychczas obu stronom nie udało się dojść do porozumienia.

Zawodnik nie może jednak narzekać na brak ofert. Pozyskaniem piłkarza zainteresowany jest między innymi Śląsk Wrocław. Wróbel ma również oferty z niemieckiej 2. Bundesligi i francuskiej Ligue 1.

- Oprócz GKS-u prowadzimy rozmowy z dwoma klubami z polskiej ekstraklasy. Są też propozycje z zagranicy: z II ligi niemieckiej i z francuskiej ekstraklasy - mówi na łamach Gazety Wyborczej menedżer piłkarza Bartłomiej Bolek.
I wtedy Łobo mógłby sobie spokojnie usiąść na ławie, a my mielibyśmy naprawdę porządnego skrzydłowego.

Maciuś 13.11.2009 17:29

Wrobel to poziom ligowy, z takimi zawodnikami nigdy nie wydostaniemy sie z przecietnosci.

kubryc 13.11.2009 17:32

Na ławę? I za siedzenie na ławie brałby ok. 300 000 euro? W takim wypadku wypadałoby sprzedać darmozjada

AYALA 13.11.2009 17:59

Bełchatów idzie na sprzedaż.Może ceny za tych zawodników nie będą tak wysokie teraz ? Ja bym sie zainteresował Coslym i Cetnarskim.Gol też by sie przydał bo Sobol ma już swoje lata

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl