![]() |
ludzie, czy wy naprawde wierzycie, ze tyle kontuzji to nie wina sztabu medycznego i szkoleniowego? wyobrazacie sobie, zeby prez polowe rundy taka Barcelona nie mogl korzystac z 5-6 czolowych pilkarzy? spojrzmy prawdzie w oczy... kontuzjowani sa: Singlar, Brozek, Sobolewski, Glowacki, cos ewidentnie zepsuto przy wchodzeniu do zespolu Boguskiego, nie bede mowil, ze z Gargula tez tak jest, bo nie wiem... do tego dochodza drobne kontuzje, ktore co jakis czas lapia nasi inni zawodnicy tak jak teraz Alvarez i Pawelek... cos jest nie tak, nie wszystko mozna zwalic na pech.
|
Nie wiem jak to jest z tym ZUSem, ktory ponoc po 3 miesiacach niezdolnosci do gry, przejmuje wiekszosc zobowiazan finansowych wobec pilkarza, ale skoro tak jest, to dlaczego nasz byly prezes Heler, zalil sie swego czasu na spotkaniu z kibicami, ze wysokie zarobki m.in. Dawidowskiego blokuja nam mozliwosc kontraktowania nowych ludzi ?
Tak czy inaczej, w obecnej sytuacji najlepszym rozwiazaniem byloby calkowite zdjecie z listy plac zawodnika majacego w perspektywie co najmniej 18-sto miesieczny rozbrat z futbolem liczac od pierwszej operacji. Istnieje ponoc przepis umozliwiajacy rozwiazanie umowy z graczem niezdolnym do gry przez ponad pol roku ze wzgledow zdrowotnych, tyle ze nie wiedziec czemu jeszcze zaden polski klub z niego nie skorzystal, a dwie znane mi proby zerwania kontraktu przy zastosowaniu tegoz przepisu (nasza z Dawidowskim i Groclinu z Mynarem przed laty) zakonczyly sie odmowa ze strony PZPNu. |
Dalej większość osób twierdzi, że zakontraktowanie Guły było strzałem w 10? Ku... Najpierw kontuzja jeszcze w Bełchatowie, teraz kolejna operacja, bo sie ktoś ze swoich obowiązków nie wywiązał... Sorry, ale kolejnego "Dawida" to nam chyba nie potrzeba. Wiadomo było, że z Łukaszem tak będzie, ale niektórzy (Bednarz, Skorża) tego nie wiedzieli...
Co do tych wszystkich kontuzji itd., dziś przeczytałam wywiad w FM z panem Wielkoszyńskim. I cały czas nie wiem, dlaczego po jego rady nie sięgnie Wisła?! Przecież najpierw Bełchatów w 2007r. był rewelacją, a teraz Ruch. I on ma w tym nie mały udział. Może pan Maciek nasz kochany by wymienił kilku ludzi, zanim wyda się kolejne pieniądze na różnej jakości piłkarzy... |
Cytat:
|
Marcelo potwierdza że nie można go o.......ić nawet za 3 mln euro.
|
Cytat:
|
Wojtek_Lok dziura zalatana plus transfery, eheh wyłączmy FM'a xD :D
|
|
My to mamy jakiegos niekwestiowanego pecha w przypadku do kontuzji pilkarzy
teraz to trzeba bedzie szukac opcjii alarmowej bo wiosne oczywiscie mozna zagrac Sobol-Jirsak (ew Cantoro???) ale jednak Jirsak jakos do mnie nie przemawia. Skorza dobrze mysli o jakims wypozyczeniu kogos ale pytanie kogo sciagnac i ie mamy na to kasy. a mialo byc tak pieknie,odupukac w niemalowane ale mozlwie ze skoczy sie jak z Niedzialanem... |
Ustawić Sobola z Boguskim, i już. W ataku Brożek i Małecki. Brakuje skrzydłowego.
|
Cytat:
|
Do sądu z takimi fachowcami http://www.efakt.pl/Gargule-zaszyli-...y,59382,1.html
|
Nigdy więcej do Fassa!
Skoro tak się ma sprawa, to Garguła powinien od razu domagać się wysokiego odszkodowania od lekarza-nieudacznika, za wyraźny uszczerbek na zdrowiu. Rozumiem, że lekarz nie będzie cudotwórcą, ale zaszywanie igieł w nodze zawodnika trąci horrorem a la' Stephen King. :evil: Już trąbi o tym nie tylko fakt, pisze wirtualna, czy onet.
Dla Wisły oznacza to konieczność poszukania ofensywnego pomocnika na rundę wiosenną, bo powtórna operacja i rehabilitacja Łukasza to prawdopodobnie kolejne miesiące "w plecy". Nie nazywałbym go jednak drugim Dawidowskim. O ile tamten preferował kasyna, to Łukasz przynajmniej pokazuje chęci, że chce grać (parę krótkich występów po kontuzji). Wielka szkoda, że Fass tak spieprzył operację, zostawiając kawałek igły w nodze Garguły. Mam nadzieję, że klub już nigdy więcej nie podeśle mu żadnego gracza. Bo co by Fass zostawił w ciele takiego zawodnika po kolejnej operacji? Obcęgi? Śrubokręt? :shock: |
Parodia, to tylko w polskiej lidze moga być takie miejsca.
Szkoda, że mu komórki nie zostawił w nodze. WIelkie odszkodowanie i nie ma innej opcji. |
W Niemczech każdy lekarz musi mieć wykupione ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej. Moim zdaniem Garguła powinien domagać się odszkodowania od lekarza-partacza. Zaszycie fragmentu igły to przegięcie.
Na szczęście operacja była przeprowadzona w Niemczech, więc nie ma mowy o solidarności zawodowej. Spokojnie ekspertyzy lekarskie z Polski potwierdzą, że ew. roszczenia piłkarza nie są bezpodstawne. Niestety, dla nas to marna pociecha. |
Jak czytam o tych wszystkich śrubach w nogach, igłach zaszytych, rozciągniętych więzadłach - myślę, że Garguła już nigdy nie wróci do piłki na wielkim poziomie. Przecież te zabiegi które on przechodzi są dla emerytów, którzy maja już zniszczone kolana - Garguła teraz żeby grać musiałby treningi ograniczyć do minimum, przecież zaraz mu to kolano znowu się rozpadnie.
|
tak czy siak, sytuacja Garguły IMO przedstawia sie nastepująco:
Wariant pesymistyczny - Garguła wraca na boiska na nowy sezon 2010/2011 ale nie prezentuje tego czego oczekujemy Wariant optymistyczny - Garguła wraca na boiska na nowy sezon 2010/2011 i z kazdym meczem forma rośnie. |
Garguła to przede wszystkim bardzo sprytny, kreatywny i inteligentny zawodnik. Nie ma w Polsce drugiego takiego piłkarza, który tyle widzi na boisku i bardzo szybko podejmuje decyzje. Po powrocie na boisko kontuzja kolana nie powinna go tych cech pozbawić. Nie mylcie go z Niedzielanem, którego jedynym atutem była szybkość, a po takiej kontuzji napastnikowi na pewno trudniej wrócić do pełni formy.
Oby tylko tym razem nikt nie spierdzielił operacji, ale na razie wole nie myśleć o tym, że kolano Garguły jest już tak spartaczone, że nie pozwoli mu na dalszą grę. |
Gorsze rzeczy ludziom zaszywają po operacjach :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Takich konowałów należy ścigać i puszczać w skarpetkach. |
Nie wiem czemu nie zrobią tego w klinice u Urbana, który się na Artro zna bardzo dobrze...
A i 13.000 to chyba dla Guły/Wisły wielka kasa nie jest. |
Czytając to, to należy się cieszyć że nie zoperowano mu zdrowego kolana
ps. on z tą igłą cały czas trenował i grał? |
http://www.fontana-klinik.com/fontan...k/klinik2.html - owy doktor
Filozofia Doktora Fassa określa: "Troska o potrzeby moich pacjentów jest dla mnie nie mniej ważna aniżeli problematyka medyczna i ich leczenie". |
Cytat:
|
To oni do tej pory nie robili mu prześwietleń!? parodia!
|
Garguła to prawdziwy pechowiec - Dawidowski po prostu miał zniszczone kolana (wysiadało raz jedno, raz drugie), a temu nie dość, że spierniczyli operację, to jeszcze igłę zaszyli. Paranoja...
|
Cytat:
|
Dziś urodziny ma Sobol! Najlepszego :D
|
Wszystkiego najlepszego Sobol szybkiego powrotu do gry i wielu udannych meczy
orientuje sie jak wygląda powrót do zdrowia Sobola i Singlara?? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl