![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Po prostu irytuje mnie nie tylko polityka transferowa Wisły. Denerwują mnie w tym klubie częste zmiany trenerów. Był Maaskant - pracował rok z hakiem, teraz przyszedł Probierz. Można do niego mieć różne "ale", jednak taki jest wybór - możnaby powiedzieć trener idealny pod względem ekonomicznym, na naszą kieszeń. Dlatego, jeśli ktoś tak zdecydował, to niech ten Probierz trenuje Wisłę teraz minimum 2-3 sezony i buduje zespół pod swoją taktykę, kupuje odpowiednich piłkarzy etc. Jak przyjdzie jakieś niepowodzenie, to trudno, ale nie można od razu załamywać rąk i za każdym niepowodzeniem stwierdzać, że trzeba gościa wywalić bo mu nie wyszło. Niech ktoś wreszcie raz pomyśli rozsądnie - jeśli mnie nie stać od razu zbudować zespół na Ligę Mistrzów, to trzeba to budować nie przez sezon, dwa, tylko przez kilka, by w pewnym momencie mieć pewność, że do tej "Wielkiej Europy" wejdziemy. Może w Polsce natenczas nie ma zbytnio klimatu do piłki, ale to się musi zmieniać, z racji tego, że powstają wielkie stadiony, po Euro 2012 może być boom na piłkę - ludzie wreszcie może zaczną się bardziej interesować futbolem i przychodzić na mecze. Zobaczymy. Stabilizacja w zespole i wokół niego to główna determinanta sukcesów. Niestety czeka nas bardzo ciężki sezon, ale mam nadzieję, że pomimo tego wielkiego bałaganu jaki mamy dziś po roku powiemy sobie, że mamy nareszcie jakiś szkielet zespołu, z którego już coś sensownego można tworzyć. Liczę w tej przerwie na 2-3 transfery pieniężne, które "zaplombują" nam najbardziej newralgiczne pozycje w zespole. Powinniśmy kupić lewego obrońcę, skrzydłowego i defensywnego pomocnika. Reszta może przyjść z wolnych transferów, bądź za małe pieniądze - też około 3 piłkarzy(chodzi mi łącznie o 6-7 zawodników do pierwszej jedenastki, na miarę możliwości). Resztę może stanowić młodzież, niech wychodzą w drugiej połowie i grają. Jeśli mamy już rozsądnie zarządzać pieniądzem, to nie tak, że sprowadzamy jakiś totalny szrot. I to by było tyle. |
Cytat:
SZROT TO SZROT - nieważne czy polski nieważne czy z zagranicy... gówno amerykańskie śmierdzi tak samo jak gówno polskie, kropka. |
Cytat:
Nie ma i nie było opcji transferów do klubu, kiedy Wisła nie sprzeda zawodników.Tak było, tak jest i tak będzie - tyle że na dziś, oprócz Meliksona, w zasadzie nie ma kogo sprzedać, tak więc ciekaw jestem przyszłości, bo można w zasadzie uznać , że ten system poległ i tak na prawdę jedyny sposób by utrzymać płynność finansową, to nie zmniejszenie budżetu o 10% a o 50, co za tym idzie, najpewniej koniec z odgrywaniem w lidze jakiejkolwiek roli Zobaczymy co ten upadek dotychczasowej polityki finansowej przyniesie.Przyszły sezon(jeśli nie zdarzy się cud), to będzie gwóźdź do trumny, takiej Wisły, z jaką mamy do czynienia.Mam nadzieje że ten upadek da nowe otwarcie. |
Kolego 1q2, już po samych przymiarkach "wzmocnień" zgaduję że liga będzie ciekawsza.
Nazwiska takie jak Lisowski, Magiera, Banaś, Mak itp itd dla kogoś kto ligę polską ogląda dłużej niż 1 sezon znaczą tyle samo co nazwiska "Kiełbasy, Podstawka, Króla , Chełbińskiego . Ja osobiście nie kupuję takich bajeczek. Bo jak ktoś myśli że po kilku latach kopania się po czole nagle ktoś eksploduje talentem a w 1 sezon kopacz zmieni się w piłkarza to...gratuluje poczucia im humoru. A gdzie te uśpione wulkany swoich talentów były sezon , dwa sezony wcześniej? Ano w dupie. A gdzie będą za sezon ? głęboko w dupie juz razem z WISLA. Erupcja wulkanów nie trwa wiecznie, szczęście też jest zezowate. |
Cytat:
|
Z opcja pierwokupu mam nadzieje ze tym razem nie 1,6 mil
|
"Romell będzie wypożyczony do Wisły, z zapisaną w kontrakcie możliwością pierwokupu"
I znów popełniamy ten sam bład. Zespołu sie nie buduje na zawodnikach wypożyczonych ! Ile można popełniac te same błędy? ehhhh |
Cytat:
Co do Quiotto to przynajmniej na filmiku w przeciwieństwie do Beto można stwierdzić że potrafi biegać czy coś jeszcze pozytywnego można o nm napisać raczej nie. Ciekawi mnie tylko czy Bednarz widział go kiedy kol wiek na oczy, czy zdał się na rekomendacje managera i materiały video które w Hondursiae kręcone są kamerą na poziomie tej z telefonów komórkowych. Ciekawe jeszcze czy piłkarzowi z charakteru bliżej do Chaveza czy Costlego. Jeśli go podpiszemy życzę mu naturalnie jak najlepiej ja osobiscie jednak widziałem jako tego "trzeciego" jakiegoś młodego perspektywicznego polaka. |
widziałbym Stępińskiego w Wiśle, chłopak ma ogromny potencjał... dodatkowo idealnie wpisuje się w nową koncepcję BC - kupowanie młodych perspektywicznych polaków... a co do Romella to wydaje mi się, że zawodnik młodzieżowej reprezentacji swojego kraju nie ma prawa być ogórkiem. Pożyjemy, zobaczymy.. najgorsze jest to, że nikt go tak na prawdę nie widział na żywo, bo wątpię żeby ktokolwiek z Wisły fatygował się do Hondurasu żeby go oglądać w akcji, czyli coś w stylu chybił trafił, a nuż się uda z tym Romellem. Typowa "Bednarzowa" prowizorka
|
Gość z Hondurasu z filmiku wygląda na totalne drewno - zero techniki. Żeby grać w ataku pozycyjnym i piłkę kombinacyjną trzeba zawodników technicznych, szybkich. Jeżeli Diaz do tej pory pomimo lat spędzonych w Europie ma w dalszym ciągu ogromne problemy poza wyżej wymienionymi atrybutami z taktyką to mi osobiście trudno uwierzyć w to, że ten gość się sprawdzi - sam fakt że go wypożyczamy a nie kupujemy świadczy o tym, że w klubie nie ma co do niego 100% przekonania. W kadrze musi być 4 napastników, tym bardziej w kraju gdzie zawodnicy są tak surowi technicznie, bez umiejętności gry 1 na 1 choć poprzez ustawienie w systemie gry na 2 w ataku można pewne sprawy niwelować - gra na 1 napastnika doprowadziła do zawrotnej liczby strzelonych bramek w tym sezonie 29 - można tak grać ale warunki są że ma się w składzie kreatywnych zawodników w pomocy o bardzo dobrej technice, defensywnych pomocników umiejących również rozegrać i wysokiej klasy napastnika - Wisła nie spełnia żadnego z tych warunków.
Dobry napastnik to koszt powyżej miliona euro, drugiego Lewandowskiego jakoś w Polsce nie widać nawet w niższych ligach także sprowadzamy kolejny zresztą raz na ilość nie na jakość. Dziwna sprawa z tym gościem z Hondurasu bo według mediów norweskich w weekend miał odbywać testy medyczne przed transferem do Tromso... czyli co oblał je. |
Nie zdziwię się jeśli ten hondurasek przyjedzie do nas na testy sportowe.. to idealnie wpisuje się z koncepcję JB (czyt. łysy .... ). Jednym słowem czuje że zaczyna się testowanie ufoludków z całego świata.
Tkwimy w tym samym gównie co kiedyś i tkwić będziemy przez najbliższe lata. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Obawiam się również, że nasza Ukryta Opcja Warszawska nic więcej nie zrobił w tym kierunku niż ja i Szanowny Przedmówca - czyli pozostał przy filmiku. Jak zwykle - obym się mylił, oby to była zasłona dymna, oby to była dziennikarska kaczka itp... Ku chwale Wielkiej Wisły ! |
Oby ten Honduranin nie okazał się takim klockiem jak np. Beto.
Wielka, wielka niewiadoma, lepiej brać kogoś kogo widziało się na żywo choć parę razy i wie się coś o nim. Stępińskiego oczywiście brać koniecznie! |
|
raczej: Koniec Garguly w Wisle??? znaczaca roznica.
|
Cytat:
|
Co do filmików wszyscy jesteśmy zgodni, Quito nie zachwyca, wygląda jakby chłopak nie był wielkim technikiem, ale zobaczymy.Może leci do Norwegii przez Kraków;p
|
Cytat:
Dvalashvili się dobrze na filmikach prezentował i grał też nieźle. Podobnie statystyki za nim przemawiały, a tu nic :D moze te wystepy w juniorskich rep. jedynie |
Niech lepiej pospieszą się z przedłużeniem umów z Pareiko, Jirsakiem i Sobolem bo jeszcze nam ich traktorzyści z Norwegii pod...dolą. To jakaś komedia z tym gościem z Hondurasu. Wygląda to tak jak kiedyś z Beto i Brazem, którzy zjawili się w Krakowie pierwszy okazał się niewypałem a drugi pojechał w świat i wylądował w Grecji wówczas.
Bednarz mówił, że wyciągnął wnioski z poprzedniej przygody w Wiśle - obawiam się, że wyciągnął ale te niewłaściwe. Ze strony Kapki możemy liczyć na przybyszów z Bałkanów Jovianić, Bunoza etc... a Jacuś będzie sprowadzał "wielkie" talenty z Ameryki Łacińskiej, które pozostały niezauważalne dla nikogo poza wyżej wymienionymi asami wiślackiego wywiadu. Pierwszą zmianą w Ekstraklasie powinna być zmiana nazwy na Ekstraklasa Amatorów - największych oczekiwań za darmo. Tak poważnie to ten kolejny już z odgrzewanych projektów budowy - przepraszam - pierdo.....lenia o niej zakończy się w V lidze po ogłoszeniu upadłości Wisły ku mam nadzieję wielkiej radości lizaczy pupy Cupiała. Boże Ty widzisz i nie grzmisz. |
Mielismy serial z bramkarzem, mamy z napastnikiem.
|
Mnie najbardziej ciekawi, kto jest menadżerem tego Honduranina - jeśli Peralta, lub agencja, w której ów działa, prawie wszystko będzie jasne.
Ludzie powiązani z Bednarzem, czy Kapką, znów muszą zacząć zarabiać prowizje na niechcianym nigdzie, lub wątpliwej jakości towarze. |
borys serial z bramkarzem trwa nadal jeśli plotki sie potwierdzą to Estończyk będzie numer1 a numer 2 i 3 to wielka niewiadoma. Zwłaszcza że z Wisłą negocjuje ws nowego kontraktu tylko Estończyk a 2 pozostałych powoli się żegna z Wisłą i to jeszcze w tym okienku
|
Jeśli to prawda, że Wisła kontraktuje jakiegoś ogórka z Hondurasu, to na grę w Wiśle zgłaszam się ja! Może techniki nie mam ale solidna kondycja jest. Jak ktoś coś gdzieś poda to a nuż wystawię nogę i wpadnie. No ludzie! Już lepiej jakiegoś króla strzelców rodzimej 3. ligi ściągnąć, niż jakiegoś patałacha z ligi, która ma poziom o połowe gorszy niż nasza.
|
Cytat:
Przecież kolo wyraźnie mówi w wywiadzie, że idzie do Tromsoe i że to jest jego I opcja. Mimo tego ze Kraków jest bardziej interesujący ... |
Cytat:
|
Pozniej pisali ze juz znowu nie:) -> transfery wg. mediow ostatni news.
|
A czy przypadkiem ten ostatni news przetłumaczony, nie jest ze wczoraj ? Tak przynajmniej z daty wynika. Chyba najświeższy jest ten, że jednak przylatuje do Krakowa.
|
W PS info bylo mocno rano wiec moze tez jest z wczoraj. Ja juz sie gubie:) Jest Jacek jest zabawa:)
|
Z tego co można wyczytać w internecie to inny zawodnik z Hondurasu ma trafić do Tromso niejaki Wilmer Crisanto.
Ja czekam kogo na boczną obronę sprowadzimy żebyśmy jeszcze nie musieli płakać po Lameyu czy Palijcu. |
Tez sie tego obawiam czy nasza przebudowa to nie bedzie kilku z ME + powroty z wypozyczen + Glowacki +Brozek, i pozegnania z Chavezem, Meliksonem.
|
Bednarz stwierdził, że ma sporo pieniędzy do wydania w programie Liga + ekstra co wcześniej słyszeliśmy z jego ust na sławetnej konferencji. Pamiętam również, że mówił o tym, że Wisła będzie sprowadzała zawodników na dłuższe umowy - w tym kontekście wypożyczenie Beto number 2 i Diaza po raz kolejny świadczyć mogą że ani pieniędzy ani długich umów nie ma co się spodziewać, chyba że miał tu na myśli sytuację po sprzedaży Meliksona, Genkova i Chaveza. Trudno będzie pozyskać kogoś dobrego kiedy budżet placowy ma zostać ograniczony. Brożek za samo siedzenie na trybunach w Turcji czy Szkocji kasuje sumę kilkukrotnie większą od tej która mogą mu zaproponować - zresztą Brożka sprzedano bo psuł atmosferę i nie pracował na treningach to w duecie z Małecki może skończyć się tragicznie - pyskowanie i machanie rękami wrócą.
|
Najgorzej sprawuje się u nas lewa obrona i będę o tym pisał do znudzenia, aż kogoś zakontraktują.
|
z oficjalnej:
23-letni bramkarz AC Milan, Michał Miśkiewicz, przez najbliższe dni będzie testowany przez Wisłę Kraków ciekawa sprawa przyznam:-D młody, krakowianin, mógłby się ogrywać przy Pareice |
Panie, Panowie łysy nie jest na urlopie. On działa!! Czyli testujemy bramkarza odcinek 1
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...stach_w_wisle/ |
może wyglądać na to że jednak nie dogadamy się z Pareiko?
|
Cytat:
Zobaczymy natomiast czy nie zacznie sie serial jak sie z Pareiką nie dogadaja |
Cytat:
"Sporo" jest subiektywne, w pierwotnej wersji bylo powiedziane "sporo jak na obecna sytuacje" juz troche gorzej brzmi. Zatrzymanie Diaza rozumiem. Zawodnik na wiele pozycji a ze na wypozyczenie?, mam wymienic spora liczbe pilkarzy wiec dobrze to rozlozyc na powiedzmy 2 okna i jesli wartosc wypozyczenia Diaza znaczaco < niz zakup jego odpowiednika to ok. Co do Quioto - jesli to nie poklosie wyjazdow Stana to jest to gosc z YT bo ani JB ani, nikt ze skautow sie tam nie zapuszczal. Ponowne sprowadzenie Brozkow - pomylka. Glowa - tak bo moze byc dla nas tym czym Zewlakow dla Legii - nikt nie moze zarzucic mu opierdalactwa czy machania rekami. Bednarz wypowiadal sie ze nie potrzebujemy szkolenia ni bazy treningowej - tu brak mi slow zeby skomentowac a jedyne nasowajace groza banem. Szkolenie mozna jeszcze zamortyzowac nieco aczkolwiek jak sie ma kapuche. Na szanse czekaja: Olkowski, Oleksy, Gajos, Maki, Rakowski, Makuszewski, Stepinski, Holota jeszcze nie drodzy(Poza Makuszewskim) a za kilka lat beda stanowic o sile ligi. Do tego Polacy. Ale nie my bierzemy goscia z drugiej strony swiatawidzianego na filmie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl