![]() |
Oprócz bardzo dobrych transferów, które mają być, czyli Meliksona i Jaliensa, dobrego Genkowa, musi być niewypał, czyli Pesković. Wolałbym postawić na młodego Kurto niż na starego handlarza meczami, który dawno nie grał. Cupiał nie cierpi korupcji, a takiego zawodnika bierze. Dziwne.
|
KOALIK masz racje bo robi się podobnie jak wtedy gdy ściągali Juszczyka.. to już lepiej zebrać tę kasę i na Dudka postawić :D
|
Cytat:
Nie jestem wstanie zrozumieć że tyle lat pozycja bramkarza jest lekceważona w tym klubie. Także trzeba będzie podziękować Zdzichowi Kapce, że prawdopodobnie będziemy grać bez bramkarza. |
Wisła nigdy nie miała jakiś bardzo dobrych bramkarzy co najwyżej solidnych czasami...
|
Nie rozumiem czemu aż tak bardzo narzekacie.
Padło w tym temacie i s-f kilka głośnych nazwisk, np. Coupet, Hildebrand, Moreira czy Dudek, do tego doszły negocjacje z Jaliens-em i co niektórych zamarzył się pewnie Casillas na bramce. Jak na nasze możliwosci Peskovic jest bardzo dobrym kandydatem. Może niektórzy nie kojarzą go i mylą z bratem, ale Boris ma naprawdę całkiem spore umiejętności bramkarskie. Nie bez powodu został uznany najlepszym graczem ligi portugalskiej. Poza tym zostaje jeszcze Jovanic, który może w końcu pokaże na co go stać. Jeśli uda się podpisać tę czwórkę, o której wszyscy piszą to będziemy mogli uznać okienko za niezwykle udane. |
Cytat:
Jak jednak wytłumaczysz fakt, że zarówno oficjalna strona Hapoelu jak i AZ Alkmaar podały informację, że Melikson i Jaliens są naszymi zawodnikami? Co jest bardziej prawdopodbne, obie strony pośpieszyły się z tymi newsami czy to może Wisła mimo podpisania kontraktu czeka z ogloszeniem transferów do momentu uzyskania wyników badań medycznych? Sądze, że poprzedni pracodawcy wyżej wymienionych piłkarzy wiedzą jaki jest stan zdrowia ich byłych podopiecznych i założyły, że badania przejdą. Z analogiczną sytuacją mamy do czynienia w sprawie Genkova. Zważywszy na to wszystko możemy dalej udawać, że sprawa transferów nie jest do końca przesądzona, ale moim zdaniem taka postawa to zwykłe asekuranctwo. Druga sprawa Peskovic. Jeżeli dla Ciebie bramkarz, który dwa lata temu został wybrany najlepszym zawodnikiem ligi portugalskiej jest za słaby aby być rezerwowym bramkarzem Wisły, to wybacz, ale moim zdaniem masz zbyt wygórowane oczekiwania. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W zeszłym tygodniu mówił o Kurto (Kurcie? to sie w ogóle odmienia? :) ), że jest to utalentowany ale również młody i niedoświadczony bramkarz. |
Co Wy tak płaczecie?
Może Maaskant uznał, że Jovanić jest w stanie z powodzeniem grać w pierwszym składzie, ale potrzebna mu jest rywalizajca. Dla mnie Pesković to niegłupia opcja jako konkurencja dla Serba i młodego Kurto. Wiek nie ma takiego znaczenia w przypadku bramkarza. A może będzie bronił jak w Portugalii? Jak się nie sprawdzi, to odejdzie. Mało finansowo stracimy. |
Tak naprawdę wszyscy krytykują Peskovicia, bo pamiętają tylko jego grę z Ekstraklasy, a w szczególności bramkę w meczu Górnik - Wisła (Jasiu Paulista :D). Nic nie wiecie o tym jaką dyspozycje prezentował po wyjeździe z Polski. Sam nie wiem, dlatego nie oceniam go po tym co było.
Widać jacy są niektórzy z tego forum... Błędów Pawełka nikt nie wypominał tylko większość była za tym, aby dać mu nowy kontrakt, bo obronił parę strzałów w niego w poprzedniej rundzie. Z Peskoviciem jest odwrotnie... Jedyne co mnie zastanawia, to tak naprawdę to czy on przychodzi aby stać się numerem jeden, czy być rezerwowym. |
Cytat:
A jak czytam że wybrali Peskovica bo jest tani to mnie krew zalewa. Według mnie Zdzichu Kapka macza w tym palce. |
To nie ma znaczenia, czy on jest dobry, czy słaby, czy stary, czy młody, czy ogór czy marchewka. Za piłkarską korupcję dźwignia mu na ryj i od Wisły daleko!
|
Pesković nie jest emerytem , bo jak na bramkarza jest wieku dobrym , a tak w ogóle , kto napisał , że jest słaby od razu widać , że wam się w dupach poprzewracało od kilku niezłych transferów , które nie są dopięte na ostatni guzik , więc panowie trochę luzu i będzie super.O mistrza się nie przejmuje tylko o cymbałów , którzy masowo zaczną popełniać samobójstwa jak transfery nie dojdą do celu , a Wisła spadnie do 1-ligi.
|
Peskovic jest myśle szykowany na żelaznego rezerwowego,pierwszym bramkarzem będzie Jovanic.Czesto tak jest że drugi bramkarz do doświadczony zawodnik 35-37 letni.
|
NIE DLA SPRZEDAWCZYKA
jakkolwiek by się nie nazywał |
Cytat:
Własnie dwa lata temu!! a przez ostatnie pół roku nie grał! nie kupuje sie bramkarze bez ogrania... chłop bedzie musiał nadrobić zaległości a poza tym Jovanić sezon temu był najlepszym bramkarzem Serbskiej ligi chyba? |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
A o co chodzi z tą jego korupcją? Bo wszyscy o tym piszą, a ja nie bardzo wiem o co chodzi.
|
Cytat:
|
Cytat:
nie mam czasu szukać dalej .... |
No cóż - ostatnie doniesienia napawają optymizmem - zarówno Melikson, Genkow jak i Jaeliens bez względu na to czy grali regularnie czy nie na papierze wyglądają na bardzo dobre wzmocnienia- o ile oczywiście podpiszą kontrakty. Dobrze świadczy to również o Valcksie - w tym znaczeniu, że rozgląda się za naprawdę ciekawymi zawodnikami, którzy mogą stanowić wzmocnienia na już, w odniesieniu do terminu kontraktowania - jest trochę gorzej (jakiś tydzień wcześniej załatwienie tych spraw byłoby idealnym rozwiązaniem) ale z drugiej strony nie jest to klasyczna łapanka do jakiej zostaliśmy przyzwyczajeni przez ostatnie kilka lat.
Przydatność tych zawodników do zespołu będziemy mogli ocenić dopiero po ich grze wiosną br. Jeżeli faktycznie wszyscy by wypalili - to jesteśmy na dobrej drodze do odbudowy potęgi. Odbudowy bo w kolejnym oknie transferowym konieczne będzie wyjaśnienie pozycji: Cikosa, Chaveza, Riosa (wypożyczeni) oraz Żurawskiego, Sobolewskiego, Boukhariego, Branco (kończące się kontrakty). Jakby nie było to 7 zawodników szerokiej kadry pierwszego zespołu. |
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24504
Na pol roku to nie tragedia moze sie sprawdzi ? nikt tego nie wie ciekawi mnie ten 2 bramkarz.... |
półtora roku... nie pół...
|
Cytat:
Bardziej niż wiek na Peskovicu ciąży mi jego "przygoda" ze Świtem ;/ Ale dobra - jeśli pozostałe trzy transfery ze strefy medialnej dojrzeja wreszcie realnie to ścierpie i to. |
Ale Dudek to uznana marka... Sezon czy dwa wczesniej sam widziałeś co robił w finale LM.
A poza tym real stać na takie coś Nas nie koniecznie.. |
Cytat:
Dobry bramkarz jest zawsze w cenie i nawet najlepszy może popełnić błąd. Różni się tylko tym od innych, że tych błędów popełnia mniej. Patrząc na sportową kandydaturę Peskovicia i pamiętając jego występy np. w Pogoni czy Górniku - trzeba powiedzieć, że to był bardzo dobry bramkarz. W ostatnim roku siedział na ławie w nie w byle jakiej drużynie, tylko CFR Cluj - więc jeśli to ma być nasz rezerwowy bramkarz (a na testach można zobaczyć w jakiej jest formie fizycznej) - to jest to świetny transfer. Patrząc jednak na inny aspekt życia Słowaka w Polsce - mianowicie Świt Nowy Dwór i baraże ze Szczakowianką - sprzedawczykom mówimy nie. |
Cytat:
Nie pisz bzdur zatem. |
Cytat:
To jest gorzej niz myslalem ;/ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl