![]() |
Z Ilievem nalezy pracowac nad sfera motoryczna, bo takiego grajka z taka technika nie bylo tu dawno. Ponadto rozmowy i treningi aby bardziej gral dla druzyny niz dla efektu i powinnismy sie jeszcze 1-2 lata cieszyc z bardzo dobrego, ofensywnego zawodnika. Nie lubie tego okreslenia "pilkarz, ktory robi roznice", ale w tym wypadku pasuje idealnie. On jednym blyskotliwym zagraniem, podaniem czy dryblingiem, moze zmienic wynik meczu.
|
Nie rozumiem tej dyskusji, zajęliśmy 7 miejsce po beznadziejnym sezonie a startowaliśmy jako mistrz kraju. Trudno było by wymienić 5 spotkań w których nasi zawodnicy zagrali dobrze. Zawiódł cały zespół więc trudno się dziwić że w jakimś tam zestawieniu nasi zawodnicy są wybierani jako najsłabsi. Nikt nie twierdzi że Melikson, Małecki czy Iliev nie umieją grać w piłkę. Maor i Mały w poprzednim sezonie byli najlepsi na swoich pozycjach, Małecki nawet do kadry był pchany ale fakty są takie że w tym sezonie byli bardzo często bezużyteczni.
Swoją drogą jak weszło znalazło prawie 20 ofensywnych pomocników w naszej lidze to nie wiem. |
@nesta: w którym meczu Iliev zrobił różnicę dzięki któremu Wisła wygrała? No dobra... chociaż zremisowała? Ja sobie nie przypominam... Może w Lubinie? Udało mu się kopnąć raz prosto i raz wpadło. Sukces... Robić różnicę to robił ją Melikson na derbach. Iliev to robi trochę wiatru na prawej flance, przez jakieś 30-40 minut jak ma siłę a i tak najczęściej gówno z tego wynika. Równie dobrze robiłby tam wiatr Łobodziński i kto wie... może byłoby nawet lepiej. Pisałem w zimie, że Iliev to serbski Łobodziński. Minęła kolejna runda i gra Ilieva jeszcze mocniej mnie utwierdziła z słuszności tego porównania. Jego fenomen i popularność polega na tym, że od niego czy od Łobodzińskiego Wisła ma mnóstwo jeszcze gorszych piłkarzy: Kirm, Nunez, Małecki, Garguła, Wilk, Jovanović, Jaliens, Lamey, Jirsak.. itd.
Najlepszy skrzydłowy sezonu wg weszło to ... starszy od Ilieva.. Marek Zieńczuk. I trudno się z tym wyborem nie zgodzić. A właśnie. Kto upadł na głowę, żeby przedłużyć kontrakt z Jirsakiem? Jeśli łysy legionista to Vangelisa przed meczami trzeba zastąpić prawdopodobnie jego ulubioną piosenką nijakiej Honoraty http://www.youtube.com/watch?v=2aFgPVVMkSg |
Rafi : w kazdej druzynie powinno być conajmniej 2 ofensywnych pomocnikow..
Łukasz Broź ? Hmmm dałbym szanse. E: Z Ivica nad motoryką juz raczej nie popracujesz. |
Biorąc pod uwagę oczekiwania, jakie mieliśmy w stosunku do Ilieva i jego ocenę po roku czasu, to można słusznie powiedzieć, że trzeba być nim słusznie rozczarowanym. Bardzo słaba wytrzymałość, to główny zarzut pod jego adresem i to, że z jego gry mało wynika pożytecznego dla drużyny. Rok starszy Zieńczuk ostatni sezon miał dużo lepszy niż Iliev. Pieniądze wydane na Ivicę okazały się źle spożytkowane, ale to można powiedzieć o wielu ostatnich transferach.
|
No jak na razie nieźle się zapowiada. W planach ściągnięcie ligowych średniaków. Liczyłbym raczej na zawodników perspektywicznych. I niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego Wisła nie bierze Celebana??? Zawodnik wyróżniający się, ma zarabiać około 80tyś zł miesięcznie, co daje 240000e na sezon. A nasz kochany Jenerał Jaliens zarabia ok.450 tyś euro. Patologia.
|
moze dlatego ze Celeban jest słaby ?
Cały czas mam w pamięci mecz z Dundee gdzie wyglądał jak piłkarski paralityk. Jakby nie wrzutki Sebka Mili to Celeban taka gwiazda by nie był. |
Cytat:
|
Cytat:
Bunoza za duzo gry nie miał, i nigdy nie sadzilem ze jest dobry. Jaliens hmm....oczekiwalem wiecej, za chudy jest na naszą lige ale biorąc pod uwage jego gre i jego zarobki to totalne nieporozumienie. I takim tez nieporozumieniem było by dawaie grubego hajsu za Celebana (chodzi mi o jego pensje) E: Lisowski jest jeszcze słabszy niz Celeban! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Problem może być tej natury, że właśnie nie możemy sobie obecnie pozwolić na Celebana bo utopiliśmy tę kase na Bunozę. (Dzięki Zdzisiu!)
|
Ja się w pełni zgadzam z jova.
Chavez to nieliczny z naszych zawodników za którego możemy dostać cokolwiek, a musimy mieć jakieś środki by wzmocnić pomoc. Poziomem z Celebanem według mnie jest zbliżony z tym że każdy ma inne zalety. Chavez siła, Celeban, gra głową. Przyczym Osman gra głową bardzo bardzo słabo więc wolę mimo wszystko Celebana. Dla mnie Celeban+Głowacki to lepsza para stoperów niż Jaliens+Chavez. |
Jest kasa na transfery czy nie ma ? Oto jest pytanie!!!
Przede wszystkim trzeba wyjść od tego co znaczy w semantyce Kudłatego zaimek "SPORO". Przypomnijmy sławetną konferencję naszego wiceprezesa. Powiedział on tam dwie rzeczy - "dziura budżetowa jest dość SPORA" i "na transfery będziemy mieli całkiem SPORE środki". Nie ma jak to profesjonalista z kompleksową wizją rozwoju klubu. |
Na cholere nam gra głową u obrońcy skoro my wrzutek nie potrafimy robic???????????????
|
Cytat:
|
sory, ale jak mówisz Celebam to ja go kojarzę tylko dzięki zdobytym bramkom.
Jego grę w obronie dla mnie zweryfikowało Dundee |
Cytat:
Myślę, że Łysy i Zdzisiu znów muszą się nachapać, bo za kilka miesięcy ich nie będzie, a znów będą musieli przez kilka lat za coś GODNIE ŻYĆ. Jakby boss był mądrym to by wiedział, że jak Łysy i Zdzisiu mówią brać zawodnika X, to należy wtedy brać zawodnika Y lub Z. |
Cytat:
HEHE czyli mamy kilka milonów Euro na transfery;) dziura = kasa na transfery ;) Jeśli kudłaty sprowadzi jednego dobrego zawodnika to będzie cud. IMHO na transfery mamy ok 1 mln EURO a do kupienia masę graczy. |
Cytat:
|
Cytat:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Podobno widzianego kudłatego w Madrycie jak oferował Kace i Altintopowi kontrakt motywacyjny:D |
Przede wszystkim Bednarz nie mówił o dziurze budżetowej, tylko o problemach z bieżącą płynnością finansową.
Ot i cała "tajemnica". W tym roku wpłynie do klubu zarobione przez zawodników Valckxa ponad 4 mln euro z europejskich pucharów - to potężna suma, która powinna zapewnić stabilizację i środki na transfery. Niestety będzie je wydawał już nieudolny Bednarz i Kapka na polskich zawodników z zaprzyjaźnionych agencji menadżerskich. O to przecież chodziło w tym odsunięciu Valcxa. Wydanie jakiegokolwiek grosza na takiego Magierę czy Lisowskiego, których nikt inny nie chce kupić, by określeni menadżerzy mogli zarobić, jest jawnym sabotażem na interesie klubu. Niestety, nim Cupiał znów się zreflektuje, musi minąć trochę czasu i musi zostać roztrwonione gro środków na nowych Jirsaków, Matusiaków, Betów, Łobodzińskich, Hristowów, czy Cwielongów... Myślicie, że np: koszmarne przeplacenie za Jirsaka było czystym przypadkiem? :evil: |
Cytat:
Trzeba dać zarobić chłopakom... :/ |
Naprawdę Wam się Celeban marzy? W jaki sposób? Gość ma do wyboru w samej Polsce 4 kluby, które wystąpią w pucharach... W tej czwórce nie ma Wisły. Nie wiem po co miałby z drużyny MP cofać się do średniaka Ekstraklasy...
|
Cytat:
|
Zawsze jest ale trzeba przebić Legie. I to dość wyraźnie. A wątpię czy mamy na to kasę.
Bednarz: "Koko, koko wpadł mi oko, Michał Czekaj też jest spoko. Wszyscy razem zaśpiewajmy i Urydze szanse dajmy. Hej!" |
Cytat:
Nie twierdzę, że w tych przypadkach można mówić o układach z menadżerami. Po prostu bawi mnie takie wybiórcze konstruowanie teorii spiskowych. Jak szaleć, to szaleć - czemu nie założyć, że Valckx też doił Cupiała? Do tego Valckx ściągnął Diaza, a to przecież transfer Bednarza - Holender ewidentnie był częścią tego samego układu! :D |
Cytat:
Ucieszy się Bruda Wygrać im się uda Wszyscy zobaczymy kudłatego cuda Hej! |
Cytat:
Cytat:
Mnie z kolei zawsze bawi udawanie, że w polskiej piłce i środowisku piłkarskim nie ma żadnych układów, układzików, kombinacji i knowań, choć od lat wszyscy wiedzą, że toczą ją ciężkie patologie, których z jakichś dziwnych powodów za cholerę w żaden sposób nie da się nawet ograniczyć. Jak myślisz, Kapka i Rogala są w naszym klubie lub gronie doradców za zaslugi sportowe i skuteczne zarządzanie? Czy może jednak chodzi przede wszystkim o coś innego? Co te osoby włacznie z Bednarzem sobą reprezentują jako tzw. fachowcy? :rotfl: |
Cytat:
Jeden nieudany sezon, za co odpowiedzialny jest głownie Cupiał i jego ADHD zmienia Wisłę w sredniaka... A Śląsk to już chyba w Twojej opinii bedzie regularnie teraz zdobywał mistrzostwo Polski, tak jest potężną drużyną, która już na kilka kolejek przed końcem sezony zapewniła sobie tytuł. Proszę o odrobine refleksji. |
Celeban? Jemu już palma odbiła więc dajcie spokój... Niech jedzie do Turcji na ławę.
Może Mila :-]. Oddamy Gułę i Jirśaka w pakiecie :D. Zresztą wiadomo że gdzie nasi nie przejdą to i tak od nowego sezony będą się świetnie prezentować :D. Pooceniam sobie wszystkich: Bramkarze - tu nie masie co czepiać, jest przyzwoicie więc po co mieszać Paljić - jego odsunięcia od druzyny nie rozumiem, słaby ale walczak więc nie wiem o co chodzi z tym że sie nie przykłada ? out Diaz - wiadomo Bonanza - nie wiem czy doczekamy się kiedyś że przestanie się kopac po czole, zawsze jak juz kładę na nim lagę to zagra przyzwoicie. Jak gra... kontuzje - czyli out Chavez - jak dla mnie może zostać, w formie solidny przyszedł za niewielkie raczej pieniądze Czekaj - wiadomo - lepszy od Jaliensa, tylko te kontuzje... Jaliens - out Lamey - out Jovanović - zostaje, jeszcze rok dałbym mu szansę Nunez - gwiazdor, może i ma umiejętności, ale symuluje i jest wolny jak... - out Meleks - wiadomo, może zostanie, chyba że Wisła puści Go po kosztach co byłoby szczytem debilizmu Garguła, Jirśak - niech mi ktoś powie że jak pójdą do innego klubu w Polsce to nie będą w pierwszym składzie - niech idą... Małecki - za Probierza zrobił się jakiś inny na tym boisku, ale czy lepszy... Kirm - tak jak Bonanza, jak już mam Go serdecznie dość to akurat dośrodkuje ładnie - out!!! Iliev - musi zostać - NIKT tak w miejscu nie wkręca obrońców w naszej lidze, niech zostanie choćby popatrzeć :d Biton - wiadomo Genkow - w sam raz dla Brozia na ścianę - zostaje Boguski - jak skończy już szkołę to może wrócić do treningów :D Generalnie jesteśmy w czarnej d... |
Cytat:
|
Nasz skład w przyszłym sezonie może wyglądać tak: Pareiko - jakiś lewy obrońca z rękawa raczej rzemieślnik, Chavez, Czekaj (lub jakiś obrońca z recyclingu - Głowacki?), Jovanović - Iliev, Melikson (oby, oby), Wilk, Małecki - napastnik z recyclingu (Brożek?), Genkov.Czyli jako tako, bez rewolucji, która czeka bardziej naszą ławkę rezerwowych niż pierwszy skład. No chyba, że jednak będzie totalna czystka i oddamy jednego z niewielu naprawdę wartościowych graczy, których mamy, np. Meliksona, wtedy trzeba będzie sprowadzić kogoś do pierwszego składu i znając rozmach naszego klubu będzie źle (czytaj: na jego miejsce przyjdzie atrapa piłkarza za grosze).
Boje się sezonu gdzie w zespole nie będzie już choćby jednego wybijającego się gracza, a druzynę będzie opierać się na wynalzkach z niższych lig i obcokrajowcach z nikąd jak w dawnych, mrocznych czasach. Boję się, żę zmarnujemy wszystkie i tak śmiesznie małe fundusze transferowe na jakąś pseudo gwiazdę z polskiej ligi i trzeba będzie sprowadzać kelnerów oferowanych przez menadżerów by łatać dziury w składzie. Generalnie mam obawy, że naprawdę robimy nie jeden , a kilka kroków wstecz. A przecież w tym sezonie zajęliśmy 7 miejsce i strzeliliśmy 29 bramek (aż trudno w to uwierzyć!!!). Więc gdzie tu nadzieja na poprawę? |
Cytat:
Matusiak - 15 meczów w reprezentacji i 7 bramek. Wcześniej 30 goli w 78 meczach GKSu. Ostatnio ławka w dobrych klubach. Beto - 21 lat i występy w młodzieżowych repach Brazylii Łobodziński - wielokrotny reprezentant Polski i gracz aktualnego mistrza. Hristov - 1,5 roku wcześniej były wybrany najlepszym zawodnikiem ligi bułgarskiej i został królem strzelców. Rezerwowy aktualnego mistrza ich ligi. Ćwielong - 21 lat, czołowy zawodnik Ruchu Chorzów, wiele występów w młodzieżówkach. Tak wyglądały sytuacje poszczególnych zawodników, w momencie, gdy sprowadzaliśmy tych graczy. Uzasadnienie sportowe można bez większego problemu znaleźć każdemu z nich. To nie były nasze pierwsze wybory i jedyne opcje. Podobnie jak teraz, co okienko pojawiało się w mediach 50 nazwisk, z których do Wisły trafiało 5. W przypadku Jaliensa rzeczywiście można twierdzić, że samo CV uzasadnia transfer. Jednak z racji pochodzenia Valckx powinien dobrze znać tego zawodnika i wiedzieć jaki styl gry i jaką mentalność prezentuje. Ktoś, kto dobrze zna holenderską ligę, powinien być w stanie zauważyć, że Jaliens nie lubi siłowej gry. Nie dostrzec tego, to jak dla Ciebie lub mnie nie wiedzieć, że Stilić nie potrafi bronić, a Małecki ma konfliktowy charakter. Twoje rozumowanie nie przekonuje mnie. Jeśli uznajesz wymienione wyżej transfery Bednarza za budzące wątpliwości, to podobnie można postrzegać np. Jaliensa, Lameya, Sivakova i Nuneza albo każdy inny, w którym błędnie oceniono umiejętności zawodnika i/lub przepłacono. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Wszyscy wymienieni przez Ciebie zawodnicy przychodząc do Wisły byli bez formy albo zwyczajnie byli za słabi na nią. Skąd wziąłeś tyle występów Beto w kadrze Brazylii bo ja doliczyłem się sześciu (U18 i U20 - i to były występy kadry C lub D). Jeszcze pragnę zwrócić uwagę gdzie obecnie są Ci piłkarze i co osiągnęli.
Ludzie nic się w tym klubie nie zmieni jeżeli Cupiał dalej będzie właścicielem lub co moim zdaniem jest niemożliwe on się zmieni. Cupiałowi jak się powie że za zawodników na poziomie gry w LM trzeba zapłacić to on to rozumie w ten sposób, że to mu się nie zwróci i woli by sprowadzali do Wisły szrot ślepy, kulawy etc... Traktuje ten klub jak zabawkę i tyle o jakimkolwiek rozwoju możemy zapomnieć jeżeli przyjdą Ci Polacy mający przyciągnąć kibiców na stadion jak Magiera, Lisowski, Broź etc... |
Cytat:
Wciąż nie widzę czemu transfery Matusiaka, Jirsaka czy Ćwielonga budzą podejrzenia, a sprowadzenie takiego Lameya nie. |
Cytat:
Po prostu popadamy ze skrajności w skrajność. Stan jest tutaj bohaterem, Jacek dla wielu antybohaterem. Jednak jakby przeanalizować transfer po transferze i zapisać obok ile kosztował zawodnik (kontrakt + podpis + odstępne + agent i inne koszta) to wielkiej różnicy by nie było między tymi dwoma dyrektorami sportowymi. Każdy miał swoje sukcesy, ale i każdy miał swoje porażki. Jedyne co mi się podobało u Stana to to, że starał się struktury zbudować - skauting. Jednak nie rozumiem czemu teraz się od tego odchodzi! Mam nadzieję, że ktoś wreszcie zrozumie, że to nie dyrektor sportowy powinien mieć "notes", ale w miarę duża siatka skautingowa powinna istnieć i tworzyć taki "notes". |
Dla mnie transfery takich zawodników jak Magiera czy Broź, których swego czasu żegnaliśmy bez żalu bo byli za słabi świadczą o jednym Wisła zamiast iść do przodu cofa się i za moment może okazać się, że dziś ciesząc się ze spadku sąsiadki za Błoń sami wkrótce możemy znaleźć się na ich miejscu. Jeżeli Bednarz chce takimi transferami powiedzieć, że to jest skok jakościowy w polityce klubu to mnie na stadionie w przyszłym sezonie nie zobaczy podobnie zresztą jak wielu innych nie dających robić z siebie balona i dających kasę na ten cyrk i pośrednio utrzymujących takie pacynki jak Łysy, Rogala czy Kapka.
|
No bo u nas jest typowe udo!
albo sie udo albo sie nie udo to cala polityka transferowa Zdzisia i Jacusia |
Biorąc pod uwagę to, że dwa razy ograła nas bez masła drużyna, w której rozgrywającym jest Mączyński, a na lewej obronie gra Magiera, to doprawdy Wisła ma na tych pozycjach silniejszych zawodników.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl