![]() |
Cytat:
nikt nie nabijał się tu z klubu, który nie istnieje :-) |
najnowszy ranking
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...crank2011.html w przyszłym roku spadamy na same dno średniaków tj 28 miejsce na 53, 29 w rankingu Bośnia ma aż 4 pkt mniej |
Cytat:
I tak bym to podsumował, a cytowany post jest klasycznym przykładem wynurzeń jakiegoś egzemplarza zaślepionego nienawiścią do krajowych rywali. I dziwi mnie to, bo akurat po 21-latku (1989 to jak przypuszczam data urodzenia...) spodziewałbym się jakichkolwiek sensownych poglądów. Dyskusja powinna się toczyć wokół przyczyn katastrofalnego występu Polaków w pucharach, a nie licytowania kto bardziej się skompromitował. Widzę, że wielu "kibiców" przymyka oko na blamaż swoich ulubieńców pocieszając się, że krajowy rywal nic nie osiągnął. Żałosne. |
Przypomniała mi się pewna sytuacja. Jakiś czas(kilka lat) temu oglądałem mecz reprezentacji jednego z emiratów arabskich. Był to sparing,ale walczyli jak lwy,bo za kilka dni czekał ich kolejny sparing z Brazylia. Wszystko dostawali w tył,po nędznej grze. Ale Szejkowie byli zadowoleni,bo mieli powodu aby sądzić iż o puchar Zatoki Perskiej ich zespól wygra. Co z tego,że na tle świata są mierni,słabiutcy. Ważne,że w Pucharze Zatoki Perskiej będą walczyć o najwyższe laury. Także nic to,że w tym pucharze poziom jest tak mizerny,że nie podobny do niczego. Pisze to do tego,że my też zaczynamy podniecając się tym co u nas,a świat pomału nam uciekł. Jedyne co nam zostanie, to radowanie się walką o nic nie znaczące w Europie MP./
|
Żałośni to są ci pseudo piłkarze którzy koszą olbrzymie pieniądze a nie mogą sie przyłożyć do gry 90 minut tygodniowo to jest patologia!! To że tym ludziom się całkiem w dupach po przewracało!! Już nie będę komentował tego że mamy terminarz idealnie ustawiony najpierw k*rwa 4 mecze w pucharach o tak poszaleć troszkę i potem liga elegancko jest czas na puchary potem czas na ligę. J*bać tych wszystkich patałachów związanych z Polską piłką sk*rwysyństwo od prezesów po piłkarzy amatorów który mają czelność nazywać się profesjonalistami!!
|
Cytat:
Wiadomo, że rankingi punktowe UEFA nie obrazują doskonale siły zespołu, ale i tak są świetnym wyznacznikiem. W obecnym sezonie o pechu może mówić Ruch (który trafił na mocną Austrię, nr 12 pośród 35 rozstawionych). Poza tym przeciwnicy byli względnie przeciętni lub słabi (w tym Karabach, numer 31 na 35 nierozstawionych...) LE 1R Ruch (rozstawiony) - 13/26 2R Ruch (rozstawiony) - 36/40 2R Wisla (rozstawiony) - 20/40 3R Ruch (nierozstawiony) - 12/35 3R Jagiellonia (nierozstawiony) - 18/35 3R Wisla (rozstawiony) - 31/35 LM 2R Lech (rozstawiony) - 9/17 3R Lech (nierozstawiony) - 5/10 No i gdzie ten pech? |
Cytat:
|
Cytat:
mr_kwolf: Zdarzają sie wyjątki :> ogolnie przewaznie mielismy pecha (czyt.odpadalismy) |
Cytat:
|
Od ostatniej reformy to już nie ma co spekulować, każde odpadnięcie polskiej drużyny z el LM jest KOMPROMITACJĄ, bo prościej do LM awansować już się nie da. Nie ma już Realów, Barcelon, nie ma już ŻADNEJ wymówki.
|
Juventus,AZ Alkmaar,Getafe,AEK Ateny i Dnipro Dnipropietrowsk to są potencjalni rywale Lecha w IV rundzie el. LE.Pewnie z dwoma ostatnimi mają szansę powalczyć.
http://pl.uefa.com/uefaeuropaleague/...d=1510136.html |
Cytat:
:> |
Nie widzę Lecha w fazie grupowej LE. Zbyt trudni rywale.
|
Cytat:
No tak, udalo im sie do karnych doczolgac rok temu. |
W jakim zasięgu ? Oni strzelili 1 bramkę i przegrali 3 z 4 meczów w pucharach. O czym wy piszecie.
|
Mecz meczowi nie równy. Jak dla mnie w tych dwumeczach mają szansę tylko z zespołem z Grecji.
Juve - bez szans Getafe - również Alkmaar - nie ta półka Dnipro - są w gazie, 12 punktów w 4 meczach ligowych AEK - wczesna faza przygotowań, za 3 tyg. zaczynają ligę |
Cytat:
Anderlecht był najsłabszym z 16 rozstawionych zespołów w losowaniu eliminacji LM 2003/2004. |
Mogą sobie w brodę pluć. Ze Słowakami z Żyliny mieliby spore szanse na awans. Tak jeszcze dwa mecze i koniec.
|
Cytat:
Potencjalni rywale Lecha w przypadku przejścia Sparty to Basel, Anderlecht, Kopenhaga, Hapoel, Rosenborg. |
Lech odpadnie po nastepnych 2 meczach i nie wazne na kogo trafi. U nich nie dosc ze gra sie nie klei, to jeszcze w szatni nie jest zbyt wesolo. Najlepszy bylby mecz z Juve :)
|
Najlepsza byłaby Unirea albo Dnipro :P Chujowe wyjazdy, ale zespoły względnie mocne :D
|
Cytat:
|
Ee tam, co z tego, ze AEK dopiero przygotowuje sie do sezonu? Profesjonalni pilkarze wracajac z wakacji sa gotowi do gry(bo za to im placa kluby)...to nie jest polska liga i mentalnosc naszych ligowych kopaczy(gdzie taki Choto ma notoryczne problemy z nadwaga). Szanse na awans minimalne. Cos czuje, ze bedzie Juventus :).
|
Wisła grałaby z Porto. W losowaniu zajęłaby miejsce drużyny z Genku.
|
Może nie do końca związane z polskimi drużynami, ale tak jak myślałem, Kuba z Borussią będzie mógł się zrewanżować za Wisłe :)
|
Amica - Dnipro
Po zabawie :) |
No i w sumie jak się pozbiera Amica to z Dniepro może powalczyć wg mnie najlepsze losowanie z możliwych dla nich
|
szczęśliwe losowanie i tak dla nich ..
ale nie widzę dużych szans |
Górny Karabach - BVB 09
|
Ni jest tragicznie, blamazu raczej nie bedzie. Nie przypadkiem GKS Belchatow gral niedawno z Dnipro?
A Blaszczykowski, Lewandowski i Piszczek pokaza, jak sie gra z ogorkami(my jestesmy kelnerami :D)...cos czuje, ze w Niemczech bedzie ostre strzelanie. Szkoda, ze nie mamy pilkarzy tej klasy ;). |
Błaszczu kontra Terminator czyli Borrusia-Azerowie
Marcelo kontra Ruscy czyli PSV-Sibir |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
alez oni maja szczescie.. nie dosc ze najslabsza druzyne wylosowali to znow pierwszy mecz na wyjezdzie
dobrze ze w LE nie ma takiej kasy jak w LM PS. Blaszczu, rozpie... ten Karabach w pyl |
Cytat:
|
A mi się wydaje że BVB czeka ciężko przeprawa. Wspomnicie moje słowa :D
|
Cytat:
:lol: Weź nie żartuj. Rozniosą ich w pył. |
Tym bardziej szkoda ze nie przeszlismy dalej :/ Fajnie by bylo zobaczyc Kube na Reymonta :)
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl