![]() |
Nie o stadionie coś o hali
|
Cytat:
A co mnie to mnie interesuje kto jest wlacicielem a kto nim nie jest?? Efekt sie liczy a na razie jest taki ze 2 lata wchodzilismy 2 sciezkami na trybune i z niej ,i wyglada na to dalej tak bedzie. |
A właśnie co do D to ma ktoś jakiekolwiek aktualne zdjęcia z wewnątrz?
Bo nie zdziwiłbym się, gdyby to wyglądało tak: http://topsil.republika.pl/2006.09.2...foto%20044.jpg |
Dokładnie tak to wygląda.
|
Przypominam, że dzisiaj o 14.15 odbywa się posiedzenie Komisji Sportu RMK.
Wiadomo coś, czy będzie jakaś oficjalna delegacja kibiców, czy dopiero jutro na sesji? |
Patrząc na to zdjęcie z budowy D, przypominam sobie ile trwała budowa i jak wyglądała. Przecież trybuny D i E przy takim tempie i organizacji pracy jakie mają obecnie przy budowie C i głównej, powstałyby pewnie w kilka miesięcy i to jeszcze z jako tako podciągniętym wykończeniem wnętrz.
|
Komisja Sportu i Turystyki poparła dofinansowanie stadionu.
|
Ile osób głosujących dzisiaj będzie brało udział w decydującym głosowaniu ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego jutro pełna mobilizacja Panowie! Pokażmy się na posiedzeniu rady, bądźmy obecni tam, gdzie rozstrzygną się losy stadionu! Inaczej znów moga dziać się takie "zadziwiające rzeczy" jak wyjście radnego Stawowego na czas głosowania... Nie możemy przegrać tej sprawy! A niestety kibice mają dziś bardzo złą prasę, co może szkodzić w pomyślnym zakończeniu... |
Cytat:
Pytanie z innej beczki. W sprawach budżetowych obowiązuje zwykła większość, czy bezwzględna? Bo to dosyć zasadnicza różnica. |
Czyli raczej nie ma się co spodziewać problemów z przydzieleniem dodatkowej kasy ?
|
A ja mam pytanie ile osób bierze udział w jutrzejszym jakże ważnym dla Nas głosowani? i ile głosów
jest potrzebnych dla przegłosowania dodatkowej kasy na dokończenie budowy stadionu? |
Cytat:
|
Markus napisał:
Cytat:
Przed wyborami przykleić temat na kogo nie głosujemy i wpisywac takie nazwiska działające na szkodę Wisły a tym samymi Krakowa. Nie wystarczy tylko nie głosować, trzeba jeszcze odradzać innym ! A jutro wszyscy na Plac Wszystkich Świętych ! I jazda, jazda... |
Punkt 9 na placu :) I jedziemy!
|
Cytat:
To ten pan??? Grzegorz Stawowy http://www.bip.krakow.pl/?sub_dok_id=15031 warto go zapamietać |
Rada zaczyna się o godzinie 10.00. Sprawa naszego stadionu jest punktem nr 5.
Głosowanie? Bóg jeden raczy wiedzieć, ale pewnie późnym popołudniem lub wręcz wieczorem. |
Cytat:
|
|
No dobra będzie 30 mln dodatkowe na dokończenie juz prowadzonych prac. A co z murawą i resztą? Ponoć jeszcze 25mln brakuje?
|
Cytat:
|
W Radiu Kraków właśnie podano, że na sesji jest kilkudziesięciu kibiców Wisły :]. Wypowiedzi kilku były na antenie.
Wydaje się, że radni przegłosują tą poprawkę w budżecie. Podziękowania dla wszystkich, którzy poświęcili swój czas i poszli na sesję. |
|
Gratulacje heh
|
Cytat:
|
Swoją drogą, ale kure#$@#% nudne są te obrady... Wytrzymałem dwie godziny...
Gościu na mównicy mówi swoje, reszta czyta gazety... ****a, oni za to kasę biorą... |
Cytat:
Ważne by ktoś został przy rozpatrywaniu punktu 19, czyli tej interesującej nas zmiany w budżecie. Dobrze byłoby posłuchać dyskusji nad projektem tej uchwały i poznać stanowisko radnych i to jak głosują. Szkoda, że obrady nie są dostępne w wersji online, tak jak to jest np. w Warszawie. |
To trzeba było przyjść i posłuchać.
|
jak tam głosowanie, wie ktoś coś ?
|
Z tego co się dowiaduję, to dopiero w godzinach wieczornych (ok 19). A z rzeczy, które wiem na pewno okazuje się, że Pani Jantos jest tak otwarta na nasze argumenty jak beton z pzpr za ich najlepszych lat. :/ Co za babsko, ludzie.
|
Trwa jałowa dyskusja w Radzie Miasta, różne pytania, które nic nie wnoszą do tematu... Głosowanie ma być podobno na zakończenie obrad...
Co do pani Jantos, z dzisiejszego DP (jak ktoś wklejał, to przepraszam, nie moge teraz przegladnac tematu): Małgorzata Jantos (PO) Hala widowiskowo-sportowa: TAK To dobry pomysł. Musimy się przyjrzeć jak zostanie rozłożona spłata kredytu, na jaki okres czasu. Stadion Wisły: NIE WIEM Jestem strażnikiem pieniędzy wszystkich mieszkańców Krakowa. Hala Wisły: TAK Jeżeli marszałek wywalczył 8 mln euro, to szkoda żeby przepadły. A także: Marta Patena (PO) Hala widowiskowo-sportowa: TAK Jestem za, ale pytanie o lokalizację i finansowanie - czy akurat z kredytu. Stadion Wisły: NIE Czy całe miasto ma finansować hobby nielicznej grupy ludzi? Hala Wisły: NIE Jestem przeciwko wydawaniu pieniędzy głównie na igrzyska. Są pilniejsze potrzeby naszego miasta. |
Ach, ta pani Jantos. Jak się uprze swojego, to za żadne skarby nie zmieni zdania.:-/
|
Patena to chyba miała gwoździa w kołysce...
|
Cytat:
|
Czy całe miasto ma płacić pensje biurokratą z urzędu miasta i rady takich jak pani Patena. Sorry ale czy 6 mln ludzi, by tylu kibiców ma Wisła wg ankiety pod patronatem UEFA to jest nieliczna grupa?
|
Nie wytłumaczysz,jak ktoś się uprze i zaweźmie to tak jest....w życiu na stadionie nie była ale wie niby wszystko,czasami to na prawdę żałuję że urodziłem się w takim kraju :/
Jak na razie to nie tragedia,ale wyobraźcie sobie sytuacje w której to głos takiej cipy ma decydować o stadionie... |
Rady nie przerwano. Wyborcza przesadza
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl