![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choto kontuzjowany, nie zagra. Chinyama kontuzjowany, nie zagra. Rybus świeżo po kontuzji, nie wiadomo czy zagra. Vrdoljak kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra. Kiełbowicz kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra. Komorowski kontuzjowany, nie wiadomo czy zagra. EDIT: Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale co to za porównanie - Wisły do Legii? U nas z systematycznie osłabianej drużyny wyrwano dwa zęby trzonowe - Marcelo i Głowę. No i jeszcze na dobitkę sprzedano Diaza. Tym samym rozwalono ostatnią solidną formację. Mało tego, pozwolono by zespół prowadził skapcaniały Henio K., co musiało się skończyć katastrofą. W rezultacie na Reymonta mamy ruiny i zgliszcza, Maaskant próbuje coś sklecić ale potrzebuje czasu i realnych wzmocnień.
Legia była w podobnej sytuacji, ale ma 6 miesięcy przewagi. Katastrofa nastąpiła za Białasa, drużyna budowana przez Urbana i Trzeciaka przestała istnieć. Nie sprzedano jednak najlepszych piłkarzy, tylko przystąpiono do radykalnej ofensywy transferowej. Sprowadzono w zasadzie nową 11tkę bardzo ciekawych jak na polskie warunki zawodników. Część z nich na razie się nie sprawdza (Cabral), część błyszczy tylko incydentalnie, ale daje korzyści (Mezenga), wreszcie część to świetne wzmocnienia, filary zespołu (Vrjdolak). Mało tego, dzięki wzmocnionej konkurencji dotychczasowi kadrowicze zaczęli grać lepiej (Radović). Skorża dostał mnóstwo czasu, zaufanie i górę pieniędzy na transfery. Kogo chciał, dostał (nie łykam gadki o tym, że nie miał wpływu na wzmocnienia) i drużynę nadal wzmacniają (Janczyk, pewnie w zimie będą kolejni). Do tego nie było europejskich pucharów i zakończono konflikt z kibicami. Podsumowując: Skorża miał najbardziej komfortową sytuację w polskiej lidze, sytuację niemal bez precedensu. Podobny komfort w pracy mieli w ostatnim dziesięcioleciu jedynie Kasperczak i Smuda (w pierwszym podejściu) w Wiśle Kraków. A jeszcze wcześniej - Smuda w Widzewie i Janas w Legii. Dlatego nie mam zamiaru piać z zachwytu nad tym, że Legia wydziera fartowne zwycięstwo nad Górnikiem. Ta Legia, biorąc pod uwagę skalę inwestycji i słabość naszej ligi powinna lać wszystkich 3-4 bramkami różnicy (za wyjątkiem Amiki i Polonii, które personalnie są dość silne). A na razie to melodia przyszłości i to dość niepewna. Jak w rundzie wiosennej Legia "odpali", a następnie pokaże się z dobrej strony w europejskich pucharach, to uznam że Skorża wykonał plan minimum. Na razie jest bardzo kiepsko i kilka zwycięstw w polskiej lidze tego absolutnie nie zmieni. |
Flamengista 99% racji ;) Dodam ze stracilismy tak naprawde najwazniejszego zawodnika czyli Janka Muche.
Gramy niby lepiej ale mam jakies dziwne wrazenie ze... Gdyby te same pieniadze dostal Urban, ba - nawet tych samych grajkow co sa teraz, to by lepiej to poukladal od Macka. Nie mam przekonania do tego trenera. Gra nadal wyglada slabo... Nie ma totalnego dramatu ale jest cienizna. Rado sie odrodzil przy Skorzy, ale moze to byc sytuacja jak u Was z Zienczukiem. Pamietamy jego sezon zycia ;) Musimy sie zgodzic ze pewna era juz sie skonczyla, przynajmniej na dluzszy czas. Klubu "czolowe" popelnily serie bledow, za ktore beda placic. Liga sie splaszczyla i wyglada jak wyglada. Licze na przebudzenie Legi,Wisly i Lecha w tym okienku transferowym. Wiem ze wszyscy zapowiadaja jakies glosne transfery...zobaczymy :D Licze tez na to ze wy.......a z naszego zespolu cipki, ktore nie sa godne nawet nosic bidonow. Dodatkowo niech zostawia Mezenge. On w systemie z 2 napastnikami daje rade. Wczoraj mimo ze to byl sparing pokazal naprawde kosmiczne podania :D |
Pragniemy poinformować, iż z dniem 3 listopada za porozumieniem stron Lech Poznań rozwiązał kontrakt z Arturem Wichniarkiem – Pragniemy podziękować Arturowi za grę w barwach Lecha oraz zaangażowanie na treningach i w meczach pierwszego zespołu. Jednocześnie życzymy mu powodzenia w dalszej karierze piłkarskiej – mówi dyrektor sportowy Lecha, Marek Pogorzelczyk"
|
To samo powinni zrobić u nas po zakończeniu obecnej rundy z Żurawskim.
|
Cytat:
Teraz my jesteśmy w podobnej sytuacji. Małecki nie odejdzie, bo nie trzyma taktyki, a Brożek jak nie odszedł po 2 koronach krola strzelcow to teraz tym bardziej. Pozostaje się wzmacniać, albo pikujemy w przeciętność. |
Malecki jest do upchnięcia w jakimś polskim średniaku ligowym. Za granicą facet nie ma czego szukać. Słaby jest.
Silna Wisła to taka,gdzie facet mający problemy z taktyką i piłkarskim abecadłem siedzi na ławie a nie stanowi o jej sile. A,że jest inaczej,to nie dziwne,że mamy taką a nie inną na teraz pozycję w lidze. Legia jest o krok od nas,bo jest budowana od nowa. Zaciąg już jest. U nas póki co są uzupełnienia a nie wzmocnienia. Ciężko mi sobie wyobrazić co można zbudować wokół Bunozy czy Jovanica,tudzież Cikosa. |
Małeckiego do Turcji
Marszałek : Wokół Bunozy można zbudować taki fajny zagajnik. W Środku "ON" a obok ławeczki. Można usiąść i poczytać książkę w cieniu drzewa Bunozy. Do tego można obok ustawić Chaveza, a dokładnie położyć może być dośc solidnym progiem zwalniającym. A za nimi, sredniej jakości brzydkie drzewo Kowalskie. |
Cytat:
Manu, Komorowski, Rzeźniczak i Jędrzejczyk mają po 3 żółte kartki i są zagrożeni zawieszeniem w meczu z Wisłą, jeśli w spotkaniu z Jagą otrzymają po żółci. |
|
Cytat:
Nie zmienia to faktu, że w najgorszym wypadku do meczu z Jagą podejdziemy rezerwami, bez kilku kluczowych zawodników. Jeszcze Jędza za Komorowskiego powiedzmy, że powinien dać radę, dla mnie oni są z grubsza równoważnymi zawodnikami. Ale Wawrzyniak za Kiełbowicza i Iwański za Vrdoljaka, to tak jakby Legia podchodziła do meczu z Jagą z drewnianą protezą lewej nogi i po transplantacji serca. Jeżeli obrony nam kartki nie przetrzebią, a chorzy wrócą do zdrowych, to skład na Wisłę powinien być ok. |
Vrdoljak na jak długo kontuzja?
|
Cytat:
szprotson jeszcze niewiadomo, ale to raczej niż poważnego, do meczu z Wisłą powinien zdążyć (na Jagę może być już gotowy przy dobrych wiatrach). http://legionisci.com/news/40071_Kon...giellonie.html |
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie czytam, że Komorowski z Kiełbowiczem już wrócili do treningów normalnie, IV jest szansa, że do soboty się wyleczy, więc w sumie powinno być ok. Żewłakow nie zmaga się ostatnio z jakąś kontuzją albo czymś? Tzn. wiem, że gra, ale on coś nie gra pełnych meczów ostatnio, a i bramki po Legii przestał strzelać... |
Rzeznik na 90% zaliczy zoltko lub czerwona :D Reszta to w sumie norma. Zero jakiegokolwiek cisnienia przed meczem :D
Ciekawie bedzie w tej kolejce...Szczegolnie ciekawie zapowiadaja sie przedostatnie derby Krakowa :D |
Cytat:
|
Cytat:
a lepiej tego nie bede wywoływał bo az ciary przechodza |
Biorąc pod uwagę, że naszym najlepszym obrońcą jest pomocnik, który w pomocy pewno by nie pograł, to musimy ewidentnie stawiać na atak, i pewno dlatego gramy ...1 napastnikiem.
Więc złoty środek napewno leży w ofensywnej linii wiezy babel. E: Nie piszmy o meczu z Lechią. Lechii to dziękujemy 3 punktów i na tym zakończmy. chociaz... Nowa miotła w Śląsku = remis Nowa miotła w Lechu = porażka Nowa miotła w Pasach = musimy wygrać potem trafimy na nową miotłe w Lubinie, no i mogło być blisko nowej miotły w Legii. Jest jeszcze Polonia, niby Zieliński ziomek J.W. wiec moze i tam tez na nowa miotłe trafimy. |
Czarnowidztwo widze :D Skoro potrafiliscie strzelic te kilka bramek takiej Lechii, to nawet bez obrony Cracovia ktora ledwo co trafia w swiatlo bramki nie powinna byc problemem :) Moga sie spiac na debry, moze byc nawet efekt miotly ale bez przesady. W ostatnim meczu mieli kilka sytuacji, nic wiecej :)
|
|
Każdy tak kozaczy w wywiadach, jak jest poza tym światkiem polskiej skopanej. Ale wystarczy, że wejdzie w to bagno i tonie po uszy. A przy tym kracze jak stare wrony. Jedyny wyjątek to Jan Die Hard Tomaszewski, który przynajmniej nie zmienia frontu jak chorągiewka.
|
Marszałku, no jakaś ta obrona tam jest, na pewno ma większe możliwości niż tekturowe standy, tyczki, pachołki tudzież kamienne bloki, choć jakby tak te ostatnie ustawić z sensem wyszłoby lepiej :D
A Hajto? On by chciał, ale do tego trzeba mieć mózg :] |
Cytat:
Chce coś zrobić dla piłki i faktycznie jest taki mądry to niech stworzy klubik jak Kosecki i uczy gówniarzy piłki - tu potrzeba pracy od podstaw, a nie chłopskich filozofów. |
Temat szkoły Szymkowiaka... lepiej przemilczeć. Szybko im sie znudziło i okazało się, że to co mówią to jedno, a to co robią to drugie. "Gruszki na wierzbie"...
|
możesz rozwinąć, powiedzieć coś więcej?
|
Cacek strikes back :
""Probierz nigdy nie będzie trenerem mojej drużyny. U mnie bardzo małe szanse mają ludzie powiązani z okresem, za który Widzewowi postawiono zarzuty korupcyjne. Michał Probierz był wtedy kapitanem drużyny, a przyszywany teść kierownikiem drużyny. Jedno z tych dwóch nazwisk pojawia się w aktach sprawy korupcyjnej." - powiedział Cacek sugerując, że Probierz został zwolniony z Widzewa właśnie z powodu podejrzeń korupcyjnych. Trener, którego wiosną media wiązały z Legią, zapowiedział powództwo cywilne przeciwko Cackowi. " Oraz absolutny hit hitow :) http://stadiony.net/aktualnosci/2010...olonii_stadion Bill Gates, Carlos Slim, Warren Buffett, Mukesh Ambani, Stefan Persson – ci panowie otrzymali od kibiców Polonii Warszawa list, w którym ci proszą o wsparcie w dążeniu do nowego stadionu przy Konwiktorskiej. Jak to skomentowac? No jak... ? :D |
Cytat:
Już im JW nie wystarczy? Może niech napiszą do Owsiaka, unicefu albo ONZ. |
Cytat:
Wracając do realnego świata, dzisiejsze derby wg mnie pokażą na co stac Wisłę, czy jeszcze jesteśmy w stanie ruszyc w pogoń za Jagą i resztą czołówki czy zostajemy w środku tabeli... |
kreseq, do tej pory myślałem, że Wasza niechęć i naśmiewanie się z Polonistów pochodzą z tej samej półki co nasza do pasiastych. Wot, taka walka o prymat w Warszawie, jak to u nas :)
Teraz widzę, że oni są zdrowo jeb*ięci. |
Cytat:
|
Ja bym jednak prosił o trochę szacunku dla Tomka Hajty. Chłop był na początku bardziej drewniany od Polczaka i Bunozy razem wziętych. Dzięki ciężkiej pracy doszedł jednak niemal na sam szczyt - pewny plac w czołowym klubie Bundesligi, udane mecze przeciwko europejskim potęgom w Champions League, wywalczony awans na Mundial.
Może nie grzeszy inteligencją, ale swoje talenty wykorzystał w 120%. W dodatku ja lubię gościa, bo ma niewyparzoną gębę i zawsze mówi to, co myśli:-D |
Zaglebie 1 - 0 Widzew. Plizga pakuje bramke i ucieka ze strefy spadkowej. Spodziewalem sie wiecej po Widzewie.
Cracovia 0 - 1 Wisla - Boukhari strzela bramke w ostatniej chwili doliczonego czasu gry. Trzeba przyznac ze tym razem Maaskant mial nosa co do zmian. Cracovia w beznadziejnej sytuacji. Trzeba przyznac ze z Legia tez przegrala w ostatnich sekundach. Cos tam grali ale nadal wyglada to katastrofalnie. Wisla nie jest w formie ( delikatnie mowiac... nie bede sie pastwic ) i trzeba to za tydzien wykorzystac :D |
Widzew dostanie do zabawy Cracovię za tydzień, nie ma obawy ;) Odkuje się na nich, bo nawet my potrafiliśmy. W bólach, w piachu, ale wygraliśmy ;)
Pasowałoby, żeby Ruch powalczył z zapewne zmordowanych Lechem bez Arboledy, to przy możliwej wygranej Śląska wraca na 15 miejsce. Ach byłoby pięknie ;) |
Cytat:
Mało co się nie popłakałem ze śmiechu :rotfl: |
Oglądałem chyba wszystkie transmitowane derby Krakowa od powrotu Cracovii do ligi i tak beznadziejnych nie pamiętam.
|
Ja pamietam. Chociazby w Sosnowcu 0:1
W tych przynajmniej jakies setki byly. Trza przyznac ze ten Saracen z dresovii to niezły kiwajło. Gdy tylko pchani w gline sie zsypia do ligi nizej, trza bedzie murzyna omamic i wyciagnac. |
Cytat:
:D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl