Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

wiertar 18.03.2010 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 871577)
Ale np taki Dawidowski przeszedł w Wiśle do legendy...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 872070)
Na swój sposób "legendą Wisły" został również Dawidowski :lol:

spokojnie, spokojnie.... bo za nie długo na forum będą znowu kłótnie, tym razem czy Dawidowski jest większą legendą od Reymana, bo od Frankowskiego już chyba na pewno jest:D

Zresztą na nowym stadionie zamiast jakiejś elewacji trzeba będzie zrobić "aleje Legend" na której Legendy pokroju Dawidowskieg, Frankowskiego, Żurawskiego, a także Tristana i Makinwy będa mieli odciski swoich dłoni( albo lepiej stóp):D

bbbnba 18.03.2010 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 872026)
Typowy kompleks krakowski.
BTW.
Te ultrablogaski sa rownie emocjonujace co czytanie pozdrowien z wakacji od wlasnej cioci.

Glupie gazety sa dla glupich ludzi, a glupie blogi o dziwo tez maja swoj target. :) Admini z weszlo znalezli dobry system na zwiekszenie klikalnosci swojej stronki. Mechanizm jest prosty, kibic klubu A splodzi mniej lub bardziej madry tekst, 10-15 sfrustrowanych kibicow klubu B wyzwie go na internetowy pojedynek, a weszlo policzy zyski. Emocje i poziom dyskusji, jak na onetowych komentarzach :rotfl: Faktycznie jest czym sie przejmowac.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant
Spokojnie, na naszym forum jest więcej aktywnych użytkowników (4567), niz na forum Wara Amiki wszystkich zarejestrowanych (4188). Wielkość forów mówi sama za siebie.

Jestescie najwspanialsi i najwieksi, a ty wybijasz sie jeszcze wyzej, jestes gigantyczny. W internecie nie macie sobie rownych!:lol:

Lemoniadowy Joe 18.03.2010 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 872191)

Jestescie najwspanialsi i najwieksi, a ty wybijasz sie jeszcze wyzej, jestes gigantyczny. W internecie nie macie sobie rownych!:lol:

chyba nie zrozumiałeś o co gigantowi chodziło, utrzymać niezły poziom poprzez wywalanie userów i posiadanie mniejszej liczby uczestników to nie jest wielki problem

sq 18.03.2010 14:12

ja nie wiem po co zaśmicany jest temat jakimiś sensacyjnymi blogami z weszlo i zastanawianiem się nad tym kto jest legendą Wisły a kto nie skoro HP jest z założenia na tematy "nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy""
mody raczej przylaczac sie do dyskusji nad legendami Wisly, IMO powinny chyba troszke porzadku tu zrobic...

bbbnba 18.03.2010 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 872195)
chyba nie zrozumiałeś o co gigantowi chodziło, utrzymać niezły poziom poprzez wywalanie userów i posiadanie mniejszej liczby uczestników to nie jest wielki problem

Jestes pewien? W takim razie co obliguje kibicow Wisly do tego, by mogli obiektywnie ocenic wartosc for kibicowskich, wraz z tym na ktorym dyskutujemy?

Pan Jotka 18.03.2010 16:19

Koszulka rzecz ważna :)
http://www.weszlo.com/news/4674 Nie wiem czy zrobią dobry biznes, ale faktem jest , że sie uśmiałem po artykule w Newsweeku.Jak widać nie tylko ja.

gigant 18.03.2010 16:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 872268)
Koszulka rzecz ważna :)
http://www.weszlo.com/news/4674 Nie wiem czy zrobią dobry biznes, ale faktem jest , że sie uśmiałem po artykule w Newsweeku.Jak widać nie tylko ja.

Nie ma się co smiać, jak tam najmniejsza wioska liczy pewnie z 700 tyś mieszkanców.

Obcemu z Amiki odpowiem krótko i raz, bo nie lubię karmić trola. Sytuacja podobna jak w powyzszym gniocie z weszlo.com W **** chińczyków, więc nawet co tysięczny, w kupie da miliony. Forum Wisły najwieksze, więc co tysięczny user, daje kilkadziesiąt postów w temacie. Nie rozumiesz, odstaw na tydzien pyry i dołącz do pompowania balona.

Marszałek 18.03.2010 17:12

Agrumentacja weszło niszcząca chłopa,który to napisał.

Wojciechowski już się wkurzył na tego młodego hiszpana. Nie wiem czy słusznie. Mam braki ale w ten weekend Polonie postaram się oglądnąć,może jeszcze jakieś powtórki i zoabacze naocznie co ten chłopec sobą prezentuje. O ile Wojciechowski pozwoli Bakero wstawić do składu Hiszpana. Natomiast dziś rano smakowitą historyjkę czytałem jak to Wojciechowski był blisko zatrudnienia Mizrachiego z Meksyku. Gość z dorobkiem,młody trener z warsztatem przegrał z Bakero:). Pewnie facet by przebolał to,że nie chcą go w Polonii,ale że kosztem Bakero, widac,że facet ma gula z tego powdu. Inaczej po co by płakał do gazety. Swoją drogą Bakero chyba po miesiącu pogoniono z Meksyku. Dochodze do wniosku,że nie inaczej będzie w Polonii,znaczy nie chodzi o czas kiedy tu skończy pracę,ale o wynik. Zawalał w każdym klubie, który prowadził. Nie może to być przypadek.

Pan Jotka 18.03.2010 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 872289)
Nie ma się co smiać, jak tam najmniejsza wioska liczy pewnie z 700 tyś mieszkanców.

Obcemu z Amiki odpowiem krótko i raz, bo nie lubię karmić trola. Sytuacja podobna jak w powyzszym gniocie z weszlo.com W **** chińczyków, więc nawet co tysięczny, w kupie da miliony. Forum Wisły najwieksze, więc co tysięczny user, daje kilkadziesiąt postów w temacie. Nie rozumiesz, odstaw na tydzien pyry i dołącz do pompowania balona.

No dokładnie. Wyobrazasz sobie kupno koszulki chłopa twojego miasta grającego 10.000 km dalej w zapyziałej lidze polskiej? W takim mieście jak Dalian musiałby być idolem zeby ktokowliuek o nim slyszał hehe. Gdyby tak dobrze szlo sprzedawanie koszulek z a samo bycie Chińczykiem to kazdy klub na świeci ekupilby sobie jednego.A tak nie jest. Artykuł w Newseeku to byla fantazja na całego.

tofik 18.03.2010 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 872329)
Agrumentacja weszło niszcząca chłopa,który to napisał.

Wojciechowski już się wkurzył na tego młodego hiszpana. Nie wiem czy słusznie. Mam braki ale w ten weekend Polonie postaram się oglądnąć,może jeszcze jakieś powtórki i zoabacze naocznie co ten chłopec sobą prezentuje. Natomiast dziś rano smakowitą historyjkę czytałem jak to Wojciechowski był blisko zatrudnienia Mizrachiego z Meksyku. Gość z dorobkiem,młody trener z warsztatem przegrał z Bakero:). Pewnie facet by przebolał to,że nie chcą go w Polonii,ale że kosztem Bakero, widac,że facet ma gula z tego powdu. Inaczej po co by płakał do gazety. Swoją drogą Bakero chyba po miesiącu pogoniono z Meksyku. Dochodze do wniosku,że nie inaczej będzie w Polonii,znaczy nie chodzi o czas kiedy tu skończy pracę,ale o wynik. Zawalał w każdym klubie, który prowadził. Nie może to być przypadek.

Podejrzewam, że kulminacyjnym momentem będzie lanie, które dostaną od Wisły.

A ten Mizrachi to Żyd jakiś ? Nie słyszałem nigdy o trenerze. Ten ? http://www.transfermarkt.co.uk/en/tr...inenblick.html

Marszałek 18.03.2010 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 872335)

A ten Mizrachi to Żyd jakiś ? Nie słyszałem nigdy o trenerze. Ten ? http://www.transfermarkt.co.uk/en/tr...inenblick.html

Nie wiem czy Żyd,ale chyba tak. Znany jest tylko w Amerykce Południowej,tylko jak mówi chciał iść do Poloni,bo bardzo interesuje go rynek Europejski,a gdzieś zaistnieć musi. Na siłach się czuł poprowadzić zespół,podobno,jak on mówi przez tydzień siedzieli w chaupie u Wojciechowskiego.Jedli,pili gaworzyli. Razem z jego menagerem,niby wszytko było dogadane a tu..Bakero:) Cięzko powiedzieć czy jest dobry czy nie,może inaczej, czy by się u nas sprawdził.Specyfika tamtych lig wiemy jaka jest,no i inna gra w ogóle. Ale tam jest poważany,solidny rzemieślnik i coś widać umie, tylko,że nie bawi go już liga meksykańska. Warsztat,dorobek jakiś ma. Natomiast Bakero jedyne co ma to nazwisko ale jako piłkarz wyrobione. Trenerem jest beznadziejnym,gdzie nie poszedł to wiemy jak to się kończyło. Nie wiem co zaważyło na tym,że zdecydował się na Bakero,Mizrachi też nie wie.

Wojtas 18.03.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 872329)
. Dochodze do wniosku,że nie inaczej będzie w Polonii,znaczy nie chodzi o czas kiedy tu skończy pracę,ale o wynik. Zawalał w każdym klubie, który prowadził. Nie może to być przypadek.

Z tym ze w wypadku Wojciechowskiego nawet trenera ktory robi wyniki nic nie broni.
Sytuacja z Bobo - kiedy ten zdobyl 10 pkt w 4 meczach a wylecial ....

A Maciek Skorza wolny....

gigant 18.03.2010 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 872417)
A Maciek Skorza wolny....

Za to Wojciechowski za szybki...

wolfy 19.03.2010 01:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 872070)
Na swój sposób "legendą Wisły" został również Dawidowski :lol:

W "Super Ekspresie" był nawet jakiś artykuł o "przekleństwie" naszego stadionu powodującym kontuzje. Duchy, egzorcysta, złe energie - wszystko się tam pojawiało:lol:

Ela 19.03.2010 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 872622)
W "Super Ekspresie" był nawet jakiś artykuł o "przekleństwie" naszego stadionu powodującym kontuzje. Duchy, egzorcysta, złe energie - wszystko się tam pojawiało:lol:

Może jeszcze raz należałoby poświęcić stadion jak to miało miejsce w 1959 r ;)

Szkoda, że nie wpadli na najprostsze wytłumaczenie, że z systemem i fachowością leczenia urazów w naszym klubie musi być coś nie tak.
Za długo to wszystko trwa a i efekty bywają często mizerne.

AYALA 19.03.2010 11:41

porażka Poloni Warszawa z Zagłebiem Lubin spowoduje prawdopodobnie zwolnienie Bakero.Jeśli Czarne Koszule spadną to Wojciechowski wycofuje sie z piłki.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Wydaje mi sie że największym błędem Wojciechowskiego (pomijam już notoryczne zmiany trenerów) było pozbycie sie Majewskiego.Ten zawodnik ciągnął gre Warszawian, jak Radek odszedł zaczeły sie słabe wyniki, nie miał kto dogrywac piłek do Ivanoskiego.Rozgrywajacy to bardzo znaczaca pozycja w drużynie, przypomne że w Wiśle od 5 lat nie można zastapic Szymka po jego odejściu

speedfashion 19.03.2010 12:55

I Polonia pewnie przegra. W tym zespole jest tak chora atmosfera, którą notabene wprowadza sam "zbawca" tej drużyny, że szkoda słów.
A odnośnie tego, że jeśli Polonia spadnie, to on się wycofa, mogę powiedzieć tylko tyle, że brak mi słów. Jak ta liga kiedykolwiek może podnieść swój poziom, jeśli brakuje odpowiedzialnych ludzi.

Pan Jotka 19.03.2010 15:42

http://www.weszlo.com/news/4679 i znowu "nieco " się Lechitom przeinaczyło.... Mimo to czas pozyskania sponsora naprawdę imponujący.

Krissu 19.03.2010 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 872722)
porażka Poloni Warszawa z Zagłebiem Lubin spowoduje prawdopodobnie zwolnienie Bakero.Jeśli Czarne Koszule spadną to Wojciechowski wycofuje sie z piłki.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Czego im serdecznie życzę. Amen!

Sprzedać klub dla dwóch lat w Ekstraklasie. :lol:

A potem się dziwią, jak się w Polsce mówi, że kibic czarnych ma porażkę na twarzy wypisaną.

Pan Jotka 19.03.2010 18:54

Ten Tschibamba jest naprawdę niezły. Właśnie zapakował gola pasom. 2.liga znowu bliżej. MOze zleci Polonia z Cracovią?
ps.Rozmarzyłem się....

Mamba 19.03.2010 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 872945)
Ten Tschibamba jest naprawdę niezły. Właśnie zapakował gola pasom.

Oprócz biegania niczego więcej sobą nie prezentuje.

0 22 19.03.2010 19:08

Na nasza lige wystarcza - chociazby Chinyama (siła). Oczywiscie za runde, dwie zniknie.

pikuś 19.03.2010 19:22

A Arka juz 2-0 z pasami.

Pan Jotka 19.03.2010 19:24

A tego nie wiem. Faktem jest, że wybiegał 2 gole. A Arka wygrywa już 2 gi mecz na wiosnę....

AS82 19.03.2010 19:34

Naród Wybrany :lol: raczej nie spadnie ,choc powinni juz grac w 2 lidze od zeszlego roku

UniaTarnówZKS1928 19.03.2010 19:55

Czemu ma nie spaść?:) Teraz może się wiele ciekawych rzeczy dziać. Grają z Ruchem I Jagiellonią która się wreszcie przełamała. Jak nie dobędą pkt to będą na dnie a później każdy mecz będzie za 6 pkt. Teraz mogli uciec a jednak dalej będą tymi z dołu.

wolfy 19.03.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 872661)
Może jeszcze raz należałoby poświęcić stadion jak to miało miejsce w 1959 r ;)

O ile pamiętam, to jakiś egzorcysta się w artykule pojawił:)

AS82 19.03.2010 20:04

Teraz ciekawy mecz Ruch - GKS Belchatów, w przypadku wygrania przez ktora z druzyn dojda Wisełke na odpowiednio 2 i 3 punkty :-/

wolfy 19.03.2010 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 872722)
Wydaje mi sie że największym błędem Wojciechowskiego (pomijam już notoryczne zmiany trenerów) było pozbycie sie Majewskiego.Ten zawodnik ciągnął gre Warszawian, jak Radek odszedł zaczeły sie słabe wyniki, nie miał kto dogrywac piłek do Ivanoskiego.Rozgrywajacy to bardzo znaczaca pozycja w drużynie, przypomne że w Wiśle od 5 lat nie można zastapic Szymka po jego odejściu

Ale Majewski od wejścia Wojciechowskiego stał się cieniem siebie z Groclinu. Wykorzystał pierwszą okazję do ucieczki z tego domu wariatów i zrobił wszystko, żeby już tam nie wrócić. Gdyby został, to podejrzewam że z czasem kompletnie przestałby grać cokolwiek sensownego.

tofik 19.03.2010 20:17

Czemu ci komentatorzy udają, że Ujek to dobry piłkarz ?

Hives4 19.03.2010 20:37

Ech, kupić Sobiecha jak kiedyś Żurawskiego...

szczebrzeszcz 19.03.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 872995)
Ech, kupić Sobiecha jak kiedyś Żurawskiego...

marzenie
...oczywiście jak na polską ligę :)
tak sprawdzam jego statystyki z poprzednich sezonów
07/08 - po ilości goli widać(chyba) król strzelców ME
08/09 - trochę gorszy, ale pierwsze występy w E-klasie i dwa gole
09/10 - już 8 goli

wydaje się ze nie jest to gracz jedno-sezonowy

Acima 19.03.2010 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 872998)

Cena: 1,5 mln euro :)

Baala 19.03.2010 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 872998)
marzenie
...oczywiście jak na polską ligę :)
tak sprawdzam jego statystyki z poprzednich sezonów
07/08 - po ilości goli widać(chyba) król strzelców ME
08/09 - trochę gorszy, ale pierwsze występy w E-klasie i dwa gole
09/10 - już 8 goli

Dodam, że w kategoriach młodzieżowych miał bodaj wiecej goli niż występów.

tofik 19.03.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 872999)
Cena: 1,5 mln euro :)

Tyle jest wart ile ktoś chce zapłacić. Nie róbmy jaj z tymi cenami.

speedfashion 19.03.2010 21:22

Kibice Ruchu zupełnie zdominowali Bełchatów, za to na boisku lekką przewagę wydają się mieć zieloni.

Marszałek 19.03.2010 21:27

Wojciechowski się wycofa,bo na co mu reklama w 2 lidze? Sprzedaż ma znakomitą, firma śmiga, a tu reklama na koszulkach drużyny,która jest ostatnia w tak miernej lidze. Nie dziwie się gościowi, ale z drugiej strony musi trochę poczekać aż zespół się ukształtuje,zacznie coś grać. Poza tym komu on sprzeda Polonię?kto to kupi?raz pewnie kupe kasy by chciał,dwa klubu bez kibiców nikt nie kupi. Poza tym jakby z głową do tego podszedł to wydaje mi się,że 3 siłę w lidze spokojnie by stworzył. Nawet kosztem gry przez sezon w 2 lidze. Ale musiałby tego chcieć,a widać nie zależy mu na tym w ogóle.

Nie wiem czemu ale jak czytam co rusz o sprzedaży Polonii przez Wojciechowskiego to zaraz wiąże to odkupieniem przez niego Legii z rąk Waltera.

piotrek chicago 19.03.2010 21:40

ewidentie oszukany Gks karnym i czerwienia minuta minela i sily wyrownane :)

AS82 19.03.2010 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 873020)
ewidentie oszukany Gks karnym i czerwienia

jak dla mnie ewidentny karny ,kopnal go od tylu wywrocil,nawet jak trafil w pilke to uniemozliwil mu dalsza walke o nia

dj_ibutti 19.03.2010 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 872987)
Czemu ci komentatorzy udają, że Ujek to dobry piłkarz ?

Bo w lidze więziennej wymiatał :lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl