Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

tofik 16.02.2013 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1299115)

Trzeba przeczekać do lata i jeżeli Jacek Bednarz zostanie zwolniony a Bogusław Cupiał wyrzuci kilka mln zł na nowych piłkarzy i nowego zagranicznego trenera to w następnym sezonie możemy wrócić do gry o mistrzostwo lub miejsce na podium

Zapomnij. Jak nie Bednarz i jego szrot, to Kapka sobie "dorobi na boku" a przy okazji znowu pozwiedza Bałkany.

Barti 16.02.2013 16:56

Dzisiejszy mecz z Zagłębiem Sosnowiec, można określić jednym słowem - Skandal! Zwróciliście uwagę jak oni poruszali się w pierwszej połowie bez piłki?? To nie było zwykłe chodzenie, to było "bujanie" Za coś takiego na osiedlu dostawało się w***dol. Kto ich tak zmobilizował do tego meczu?!! Oni zachowywali się jak jacyś pieprzeni galacticos którymi nie są... To jest profesjonalne podejście? Do I-szej połowy pasowała jak ulał przyśpiewka "nie jesteście gwiazdorami, przegrywacie z frajerami" Jeżeli tak to będzie wyglądać w Bełchatowie, Kulawik jeżeli ma honor poda się do dymisji.

buczo1985 16.02.2013 17:30

Nie uważam ich za profesjonalistów. Atmosfera i morale drużyny są skandaliczne. Wiedzą, że liga jest przegrana, a z drugiej strony wierzą w to, że mają pewne utrzymanie. Oj aby się nie przeliczyli, już na samym początku w meczu z GKS-em.

KrzychooR 16.02.2013 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1299137)
Nie uważam ich za profesjonalistów. Atmosfera i morale drużyny są skandaliczne. Wiedzą, że liga jest przegrana, a z drugiej strony wierzą w to, że mają pewne utrzymanie. Oj aby się nie przeliczyli, już na samym początku w meczu z GKS-em.

No przecież Kamil miał poprawić atmosferę i morale... W tym podobno miał być dobry...

mitmichael 16.02.2013 18:08

Lepiej przegrywac w sparingach i zwyciezac w lidze niz wygrywac sparingi i dostawac lojty w lidze. Narzekac bedziemy mogli po pierwszych kolejkach rundy wiosennej - takie jest moje zdanie

tommiyacht 16.02.2013 18:26

Racja, tylko że co wskazuje na to że bedziemy grać lepiej w lidze ? Pierwsze mecze właśnie bedziemy tak grać, a chce niektórym przypomnieć że najważniejsze dla nas spotkania tej rundy to właśnie pierwsze dwa. Każdy z nich to mecz o 6 pkt.

tarantulaw2 16.02.2013 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1299141)
No przecież Kamil miał poprawić atmosferę i morale... W tym podobno miał być dobry...

Jak myślisz, jak miałby Kosowski zmotywować np. odchodzącego na emeryturę Ilieva czy Jaliensa?
Poza tym, nie da się wszystkiego w miesiąc naprawić...

wolfy 16.02.2013 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1299166)
Jak myślisz, jak miałby Kosowski zmotywować np. odchodzącego na emeryturę Ilieva czy Jaliensa?
Poza tym, nie da się wszystkiego w miesiąc naprawić...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K.Kosowski
Jak pan po powrocie widzi z boiska tą Wisłę Kraków?
- W ogóle nie można porównywać tych zespołów a poprzednich lat, ani z 2007 roku ani z wcześniej. Materiał ludzki jest jaki jest, pracowaliśmy ciężko na dwóch obozach i mam nadzieję że przełoży się to już za tydzień na punkty w meczu ligowym. Wisła ma swoje problemy jak wszystkie kluby w Polsce ale trzeba mocno wziąć się w garść i być na tym boisku obecnym.
(...)

Ten mecz nie podłamie was psychicznie przed startem rozgrywek?
- Z jednej strony pewnie tak, ale ja patrzę na to z innej strony. To jest ostatni dzwonek żeby się obudzić. Oczywiście równie dobrze mogliśmy wygrać 5-0 i jechać uśpionym do Bełchatowa. Na razie nie ma co dramatyzować natomiast musimy wziąć pod uwagę ze z taką grą jak dzisiaj za tydzień może być katastrofa.
(...)

Jakie nadzieje wiążecie z tą rundą?
-Wie pan co ja myślę o najbliższym meczu, jak wygramy w Bełchatowie to będziemy się zastanawiać nad najbliższym rywalem. Czasy się zmieniły i trzeba się do tego jak najszybciej przystosować. Kadrę mamy zamkniętą, przepracowaliśmy obozy i musimy jechać za tydzień i wygrać pierwszy mecz w Bełchatowie.

Niektórzy widzą pana w roli takiego opiekuna drużyny, może nawet niańki która ma opiekować się młodszymi zawodnikami.

- W takim razie chyba słabo niańczę tych młodych zawodników bo nie wygląda to za dobrze. Podpisałem umowę z Wisłą po to by ona wygrywała, po dzisiejszym meczu trudno się doszukiwać jakichkolwiek pozytywów.

A jaka atmosfera panuje aktualnie w zespole?

- Po tych trzech tygodniach mogę stwierdzić że raczej dobra, choć nie wygrywaliśmy w sparingach to było widać że ciągniemy ten wózek wszyscy w jedną stronę. Dziś jednak zostało to wszystko to tak powiem że…. nie mogę znaleźć słowa.

Dość brutalna ocena obecnej Wisły.

piter116 16.02.2013 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1299141)

Na grilla u Kosy jeszcze za wcześnie. Z miesiąc, półtora będzie trzeba poczekać.

Wojtas 16.02.2013 23:42

Kosa podsumował wszystko jednym zdaniem czyli cos co Kulawik tak pięknie obiera w słowa byle nie powiedziec prawdy.

Gwozdziem do trumny jest chyba to pytanie w wywiadzie do Kuli gdzie 2 raz redaktor nawet mowi wprost kto ma te bramki strzelac jak oni trafaja raz na ruski rok , a Kulawik"Wierze ze odblokuja",No to czekaj sobie na ten cud odblokowania bo jakos ani w Boguskiego ani Ggenkova ani w Daniela "prawie jak Messi" Sikorskiego nie wierze.

Ktos tutaj gada byle byc na stołku tak sądze,bo tlumaczyc juz teraz porazke z jakims łamagami z Sosnowca zmęczeniem,pogoda czy czyms innym to wstyd ,to poco wogole grac jak wsyztscy zmeczeni?....

enzo 17.02.2013 02:19

Wojtas, ja też nie jestem fanem Kulawika na stołku trenerskim, ale jednak staram się faceta zrozumieć. On po prostu nie ma kim grać - to primo. Druga rzecz: doskonale wie i z pewnością od dawna też wiedział (albo mógł się przynajmniej domyślać), że żadnych poważnych transferów, zwłaszcza ze wskazaniem na napastników, do klubu nie będzie.

I teraz co on niby powinien powiedzieć?
"Idźcie gadać z Łysym, bo ja swoich piłkarzy ze strzelania bramek nie wyręczę."; albo:
"Panie redaktorze, sam pan chyba widzi, jacy tutaj są napastnicy. Z gówna bata nie ukręcę."

I tak źle, i tak niedobrze. Więc jedzie kurtuazyjnie, żeby mu się piłkarze przypadkiem nie poobrażali. Bo w takiej sytuacji pozostałoby mu powywalać (przykładowo) napastników do ME - chociaż zgaduję, że rada nadzorcza albo Bednarz pokazaliby mu w takiej sytuacji przysłowiowego "wała". A z drugiej strony przecież, Kulawik z tej ME sam przeszedł do pierwszej drużyny, zatem doskonale zna grających tam chłopaków i ich poziom piłkarski.

Dariook 17.02.2013 04:45

Widziały gały co brały.

A z resztą to oczywiste, że jeśli było by na transfery to...nie było by Kulawika.

Fugiel 17.02.2013 14:51

Kula był świetnym piłkarzem, a jakim jest trenerem to będzie wiadomo się dopiero za parę miesięcy. Trzeba poczekać. Facet miał drużynę przez cały okres przygotowawczy, trzeba dać mu czas na wykazanie się.

Sparingi są mocno niemiarodajne i tyle. Często jest tak, że jak grasz z gorszym przeciwnikiem to nie grasz na 100% i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej. Zwyczajnie dostosowujesz się umiejętnościami do swoich przeciwników w takich sparingach. Dlatego trochę nie rozumiem po co organizować sparingi z takimi drużynami.

Nie dramatyzujcie :)

_ukoL 17.02.2013 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fugiel (Post 1299278)
Sparingi są mocno niemiarodajne i tyle. Często jest tak, że jak grasz z gorszym przeciwnikiem to nie grasz na 100% i nikt nie wmówi mi, że jest inaczej. Zwyczajnie dostosowujesz się umiejętnościami do swoich przeciwników w takich sparingach. Dlatego trochę nie rozumiem po co organizować sparingi z takimi drużynami.

W teorii po to by przed samym startem ligi lub turnieju wygrać wysoko, różnicą kilku bramek i by podskoczyło morale drużyny. Wyszło jak wyszło...

tedyy 17.02.2013 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fugiel (Post 1299278)
Kula był świetnym piłkarzem, a jakim jest trenerem to będzie wiadomo się dopiero za parę miesięcy. Trzeba poczekać. Facet miał drużynę przez cały okres przygotowawczy, trzeba dać mu czas na wykazanie się.

Nie dramatyzujcie :)

popatrz na kluby z Bundesligi z kim grają sparingi przed sezonem

Fugiel 17.02.2013 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1299327)
W teorii po to by przed samym startem ligi lub turnieju wygrać wysoko, różnicą kilku bramek i by podskoczyło morale drużyny. Wyszło jak wyszło...

Ok, byc moze tylko jak grasz z ogorkami to czy wiedzac o tym, ze grasz z ogorkami podskoczy CI morale? :) Inna sprawa, ze przegrali z ogorami, wiec morale teraz powinno poleciec ... :(

Fugiel 17.02.2013 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1299331)
popatrz na kluby z Bundesligi z kim grają sparingi przed sezonem

Grajmy wiec z klubami z Bundesligi :)

tofik 20.02.2013 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1280802)
Słuszna uwaga. Przedłużanie im wczasów zwane obozem przygotowawczym to strata pieniędzy, szczególnie w sytuacji finansowej Wisły.
Po kilku latach obserwacji jak wygląda drużyna po takim okresie już więcej się nie nabiore, że oni tam jadą ćwiczyć jakieś nowe schematy, czy też szlifować gre którą później będa czarowac w meczach o punkty.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1297441)
Ile Wisła Kraków płaci za zgrupowanie? "250-400 tys. euro"

wis.la/y5y6t

Ciekawe czy jest to fakt czy tez ktoś robi krecią robotę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wp

Przygotowania to jeden wielki bullshit, w góry ich i niech biegaja, a nie kasę marnujemy.
No, ale wszystko zweryfikuje liga.

westersyl 20.02.2013 09:42

Cytat:

Wisła nie ma siły na ligę
http://sport.fakt.pl/Wedlug-najnowsz...,200768,1.html
Autor tego tekstu ma to do siebie, że lubi wstrzeliwać się swoimi tekstami w morale kibiców aby zyskać aprobatę. Naturalnie nie można wykluczyć, że napisał prawdę bo przecież najpierw na jego blogu pojawił się tekst o tym, że Probierz zwalił przygotowania (za mało trenowano) co potem uchwyciły kamery C+ kiedy to Kulawik z kimś rozmawiał.

Jeśli wtedy było za luźno to rozumiem, że niby teraz przesadzono z obciążeniami ? Dopatrywałem się już wcześniej analogi z przygotowaniami Nawałki. Być może teraz musi być gorzej aby latem było lepiej tylko nie wiadomo kto wtedy jeszcze będzie w klubie. Jak kolega tofik napisał "wszystko zweryfikuje liga"

szprotson 20.02.2013 09:53

ale Wisła tak naprawde musi być przygotowana na dwa pierwsze mecze o 12 punktów i tyle. Ma być przygotowana na już a nie ....a na koniec sezonu, gdzie nerwy mogą byc ogromne i nawet najlepsze przygotowania mogą nie dac efektów. Pojechali do Turcji na 2 tygodnie i co, Kulawik ich zajechał? Ciekawe jaki raport tym razem napisze, że brakło czasu czy wtf ?
Ja .......e narzekałem na barowego, ale bez niego to już chyba jest tylko prowizorka jesli chodzi o przygotowanie motoryczne ...

ooona 20.02.2013 12:49

Kulawik jest za słaby na ME i mało potrafi, więc nie dziwmy się, że nasi "piłkarze" nie są przygotowani do przygotowań

Lukasz 20.02.2013 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1299784)
Autor tego tekstu ma to do siebie, że lubi wstrzeliwać się swoimi tekstami w morale kibiców aby zyskać aprobatę.....

Niekoniecznie chodzi autorowi o aprobatę kosztem morale. Jest to raczej laurka dla Bahra.

Cytat:

Według gazety to efekt braku fachowca w sztabie szkoleniowym. Przez kilka lat za przygotowanie fizyczne piłkarzy Wisły odpowiadał Andrzej Bahr, którego przed rokiem zwolnił trener Michał Probierz.

ślimak 21.02.2013 21:39

Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze 0:3
wiem, wiem: 'to tylko sparingi', 'każdy mecz jest inny' i inne bzdety...

W.S 21.02.2013 21:52

Po prostu nasi dali im taki wycisk że nie mieli już siły na mecz z Górnikiem :mysli:

tarantulaw2 21.02.2013 22:44

Górnik grał na 71% możliwości, my tylko na 70%.

gypsy 22.02.2013 17:31

No i nie ma się czemu dziwić, Górnik to jest inna półka niż my, jakkolwiek by to nie brzmiało...

Lukasz 28.02.2013 09:33

Jaja.

Cytat:

Na środkowej konferencji prasowej szkoleniowiec dał jednak do zrozumienia, że nie postawi na Rafała Boguskiego, bo ten nie ma siły. - Miał przerwę w treningach. Z GKS-em wpuściłem go na boisko, ale po dobrych 15 minutach zabrakło mu sił. Trzeba mu więcej czasu, by doszedł do swojej dyspozycji
Zastanawiam się jak to jest z tymi wynikami badań wydolnościowych. Dobrze? Żle?

luke1906 28.02.2013 11:56

Profesjonalnemu sportowcowi brakło sił po 15 minutach najsłabszego meczu polskiej ligi. Gdzie tempo spotkania przypominało sparing oldbojów.

JA PIER.DOLĘ
:shock::shock::shock:

tofik 28.02.2013 12:02

Trzeba zacząć od wymiany kadry trenerskiej na wszystkich poziomach od juniorów do seniorów.
Później odstrzelić takie ....y, które nie mają siły zasuwać, a sprowadzać tylko harpaganów, którzy wytrzymają profesjonalne treningi. Inaczej inwestycje w zawodników z zagranicy nie mają sensu, rozłożymy ich fizycznie, stracą formę i wpasują się w poziom miernot.

szprotson 28.02.2013 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 1301446)
Profesjonalnemu sportowcowi brakło sił po 15 minutach najsłabszego meczu polskiej ligi. Gdzie tempo spotkania przypominało sparing oldbojów.

JA PIER.DOLĘ
:shock::shock::shock:

to raczej pokazuje jak trener ich przygotował
bo z tego co pamiętam, Nasz bohater dawał rade rozgrywać spotkania po 90 minut w tępie o wiele większym.
No ale niech będzie że to wina Rafała, ze nie biegał dodatkowo po schodach i górkach pod domem.

luke1906 28.02.2013 12:14

Co tu ma do rzeczy trener? Na 15 minut profesjonalista powinien mieć siłę niezależnie czy cały tydzień trenował, pił czy .... wie co jeszcze innego robił.

Zapomniałem o jednym - to nie są profesjonaliści.

szprotson 28.02.2013 12:43

to jak piłkarz jest przygotowany do sezonu jest wypadkową tego jak został przygotowany przez trenera. Takie jest moje zdanie.

piter116 28.02.2013 13:27

Tymczasem "Dziki" twierdzi, że jest przygotowany na 100%.

Cytat:

- Normalnie trenuję i jestem przygotowany do gry w stu procentach. W Bełchatowie nie wystąpiłem od początku, bo tak zadecydował trener - odpowiada Boguski. Uważa też, że pod koniec meczu w Bełchatowie wcale nie "przygasł": - Pod koniec graliśmy w dziesięciu i z tego powodu ciężko było coś pokazać w środku pola, bo rywal miał jednego zawodnika więcej.
Osobną kwestią, która po raz kolejny pokazuje profesjonalizm naszego klubu jest sprawa Sarkiego.
Wrzucam fragment wywiadu z Kulawikiem z 31.01.
Cytat:

Co z nigeryjskim pomocnikiem Emmanuelem Sarkim, który trenuje z wami od początku okresu przygotowawczego? Jedenaście miesięcy nie grał w piłkę...
Tomasz Kulawik: Właśnie rozmawiałem na jego temat z zarządem. Zostaje z nami przynajmniej na całą rundę. Przejdzie teraz testy medyczne, potem poleci na drugi obóz przygotowawczy. Kontrakt podpisze po powrocie.
Zatem minął dokładnie miesiąc odkąd wiadomo, że Nigeryjczyk podpisze kontrakt z Wisłą. Zamiast pomóc drużynie, siedzi w Belgii i załatwia wizę. Po co go sprowadzono skoro na najważniejsze mecze sezonu nie będzie do dyspozycji? Może lepiej będzie jak zostanie tam do czerwca, jeżeli ma blokować miejsce na ławce Urydze czy Stolarskiemu.

tarantulaw2 28.02.2013 15:00

Może jego aktualne 100% to właśnie niecałe 15 minut? :lol:

Lukasz 28.02.2013 15:28

Rafał po prostu ma inne zdanie niż trener. Tak jak 99% drużyny. Ta wypowiedz to kamyk wrzucony do stawu Kulawika - zobaczymy co Tomasz na to.

szprotson 01.03.2013 08:22

moze Kulawik mówił o kimś innym ? :O

czeski film.

Elefant 11.06.2013 18:39

Gramy z Nielbą.

Cóż to za wybór ta Nielba ?

Jak można tak fatalnie zarządzać klubem.

Akademie mają :shock:

I pełnowymiarowe boisko treningowe ze sztuczną trawą sobie sprawili.

Jak można było taki klub wybrać. Jeszcze się ta zaraza do nas przeniesie :foch:

;)

pysio 21.06.2013 10:50

Kadra Nonames

Nie wierzyłem, że w ciągu jednego okienka transferowego da się oczyścić Wisłę z wszystkich odpadków piłkarskich i emerytów. Kadra która pojechała na obóz nie powala, ale pozwoliłem sobie wystawić oceny poszczególnym zawodnikom. Skala jaką przyjąłem to 1-6

1- kto to w ogóle jest!
2 - coś tam się obiło o uszy, że to piłkarz!
3 - marny ligowiec
4 - przeciętny ligowiec
5 - solidny ligowiec
6 - gwiazda zespołu

Bramkarze:
Michał Miśkiewicz - 4
Gerard Bieszczad - 2
Jan Kocoń - 1

Obrońcy:
Gordan Bunoza - 4
Michał Czekaj - 3
Arkadiusz Głowacki - 5
Marko Jovanović - 4
Michał Nalepa - 3
Paweł Stolarski - 4
Alan Uryga - 3
Piotr Żemło - 1

Pomocnicy:
Fabian Burdenski - 2
Michał Chrapek - 4
Jakub Downar-Zapolski - 1
Łukasz Garguła - 4
Dominik Kościelniak - 1
Przemysław Lech - 1
Patryk Małecki - 5
Emmanuel Sarki- 5
Michał Szewczyk - 3
Cezary Wilk - 4

Napastnik:
Rafał Boguski - 4

Bednarz w jednym jest dobry - jak powiedział tak zrobił - oczyścił Wisłę, aż miło się patrzy!

Ajax 21.06.2013 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1319053)
Napastnik:
Rafał Boguski - 4

Chyba szanowy kolega pomylił dziś rano poranną kawę ze spirytusem.

Rafał "Jak bać się strzelać na bramkę i przestrzelić każdą setkę" Boguski ma u Ciebie 4?

Rozumiem, że na 3 zasługuję ktoś bez nóg?

wolfy 21.06.2013 12:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elefant (Post 1317246)

Co by nie mówić - na zdjęciach super wygląda.

pysio - jeżeli ktoś zasługuje na "jedynkę", to na pewno Bunderski. Pytanie z opisu zadaje sobie chyba do dzisiaj każdy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl