Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

Teqcontroller 14.04.2011 21:25

Marcelo zrobił karnego w meczu z Benficą i padł gol.

mitmichael 14.04.2011 21:27

Marcelo od 1 minuty w meczu rewanzowym z Benfica - najgorszy zawodnik swojej druzyny. Wlasnie przyczynil sie do rzutu karnego, po ktorym Benfica wyrownała na 2-2. Niestety to pokazuje jaka polska liga jest słaba - Marcelo byl gwiazda ekstraklasy a w Eredivisie jak i w LE gra bardzo słabiutko.

pawelwislak 14.04.2011 21:29

Marcelo to ewidentnie jeszcze nie obrońca na ten poziom w dwu meczu cały czas ogrywany nie miłosiernie...

aNouc 14.04.2011 21:35

Boss zwolnił Czerwca..

Co do Marcelo, w Eredivisie gra słabiutko ? ale jest podstawowym graczem PSV. Słabiutko bo nie strzela 8 goli na sezon nie ? :lol: dajta spokój.. z Benficą rzeczywiście mu nie wyszły mecze.

duce! 14.04.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1077555)
Boss zwolnił Czerwca..

A nie został czasem "zwolniony" z zatrzymania, aresztu itp. ?

Telus 14.04.2011 22:05

Ja myślę, że nie chodzi o zwolnienie ze stanowiska skauta, a jedynie o zwolnienie z aresztu jak zostało wyżej napisane.

Kluvi 14.04.2011 22:11

no tak zwolniono go z aresztu po złożeniu wyjaśnień, za poręczeniem majątkowym. Jutro prokurator ma więcej powiedzieć w tej sprawie.

Wojtas 14.04.2011 23:08

Z jednej strony jakby tak popatrzec ile pilkarzy,prezesów itd jest zamieszanych ,to glupotą bylo by myslec ze byli czy obecni nasi pilkarze sa w tym wypadku absolutnie czysci.

Szkoda Rysia,ale niestety stracil wiele u mnie szacunku,jakim go zawsze jako oddanego Wisle czlowieka-darzyłem.

Lysy 15.04.2011 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Silvestro (Post 1075715)
Kosa powrócił "do łask" . Tydzień temu w wyjazdowym meczu Apollonu zremisowanym z AEL 1:1 grał od 46 minuty, wczoraj w meczu z Olimpiakosem wygranym 5:1 wyszedł w podstawowym składzie.
Zobaczcie starego, dobrego Kosę :-D

http://www.youtube.com/watch?v=r2sbDYMSeKU

I pomyśleć , że jak przed sezonem, pojawiło się nazwisko KOSOWSKI - to większość jak jeden mąż pisała "stary" , "nie nadaje się" , "na co nam on" - a jak widać z perspektywy czasu Kamil nie zapomniał jak się podaje. Takich rogali na centymetry, gdzie wystarczy dołożyć nogę by padła bramka, to my długooo nie zobaczymy.

Kocur 15.04.2011 07:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1077520)
W szoku może nie jestem, ale jestem ogromnie rozczarowany.

Niestety - Rysiek musi zostać zwolniony.

Ja tam w szoku jestem. Nie może mi przejść przez głowę jak można zniszczyć całe swoje CV, na które się pracowało całe życie.

Teraz jak siądę z dzieckiem nad albumem piłkarzy Wisły z dawnych lat to co mu powiem?

"To jest Rysiek z Klanu, który ogląda pogodę w kratkę" ? Masakra.

Szkoda, bardzo szkoda.

Jozin 15.04.2011 09:02

macie swoja legende. teraz bedzie sie nazywac Ryszard Cz. Kibicuje Wisełce od zawsze ale nie zawsze zgadzam sie ze zdaniem jej kibicow.
na miano Zywej Legendy zaslugiwal i zasluguje tylko jeden czlowiek ktorego raz nieladnym transparentem przywitano na ten temat

zim zum 15.04.2011 09:21

Ale jaką legendą Wisły był Czerwiec, z całym szacunkiem ?

tomo 15.04.2011 09:33

Do miana legendy to może aspirować Kazek Moskal czy Tomek Kulawik a nie Rysiu Czerwiec.

bozar 15.04.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1077539)
Rysio juz kiedys dla nas Amike - tą z Wronek - podchodził. Chyba Gesior, czy Bajor, polecieli do gazet - widocznie za mało Wislacy proponowali i dostalismy bęcki na wielkopolskim zadupiu.

Wydaje mi się że Bajor poleciał z tym do gazet.
Pamiętam sam mecz (bardzo dziwny..) i awanturę jaką po nim wywołała Wybiórcza. Przez te lata wierzyłem że może to była jedynie prowokacja ale w świetle obecnych wydarzeń.. aż włos się na karku jeży. Niestety obawiam się że ówczesna drużyna mogła faktycznie mieć coś za paznokciami, nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. Tak kiepsko i nieporadnie grali z outsiderem ligi..

Wracając do teraźniejszości - nie widzę innej opcji jak to że Rysiu usłyszy od naszego klubu bye-bye.

MaThEuS 15.04.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bozar (Post 1077655)
Wracając do teraźniejszości - nie widzę innej opcji jak to że Rysiu usłyszy od naszego klubu bye-bye.

No to w takim razie trzeba bedzie uzupełnić siatkę scoutów

TeeS 15.04.2011 13:07

Cytat:

nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. .

Ja pamiętam i jak się kiedyś zastanawiałem nad tym, który mecz mógłby być sprzedany - to właśnie od razu myślałem o tym spotkaniu.

Moją uwagę przykuł nie aspekt tego jak grali - tylko co się działo po tym jak Frankowski strzelił gola dla nas (bodajże na 1-1). Frankowski zaczyna się cieszyć, a tu zero jakiejkolwiek reakcji ze strony innych graczy którzy byli w pobliżu - jakby wcale ich ten gol nie cieszył. Niedługo potem pada zresztą bramka na 1-2 i jest pozamiatane...

Może się kiedyś dowiemy jak było naprawdę...

pzdrw
tees

Glazik 15.04.2011 15:55

I ostawiaj tu mecze czlowieku... :P

mulda 16.04.2011 20:06

Toulouse FC 0-1 AJ Auxerre
Dariusz Dudka 90

Brawo Darek, brawo !

IncognitoTSW 17.04.2011 09:43

Cytat:

Wydaje mi się że Bajor poleciał z tym do gazet.
Pamiętam sam mecz (bardzo dziwny..) i awanturę jaką po nim wywołała Wybiórcza. Przez te lata wierzyłem że może to była jedynie prowokacja ale w świetle obecnych wydarzeń.. aż włos się na karku jeży. Niestety obawiam się że ówczesna drużyna mogła faktycznie mieć coś za paznokciami, nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. Tak kiepsko i nieporadnie grali z outsiderem ligi..

Nie jestem w 100% pewien ale bardzo możliwe, że trenerem Orlenu był wtedy Albin M. Jak ktoś może to niech potwierdzi albo zaprzeczy

Jurand 17.04.2011 10:29

Chyba jednak nie. Jesli myślę o tym samym meczu, to to było 19 maja 2001, jak już w zasadzie mieliśmy pewne mistrzostwo.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=4364
Według wikipedii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Orlen_P%C5%82ock#Trenerzy
trenerem Orlenu był wtedy niejaki Andrzej Wiśniewski

A mecz z Amicą (jeśli to o ten chodzi) był kolejkę później. Tylko nie wiem czemu mielibyśmy go kupować/sprzedawać, bo mistrzostwo było prawie pewnie, a Amica o nic nie grała już.
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=4377

IncognitoTSW 17.04.2011 10:44

Ok, faktycznie - Albin był tam wcześniej.

serek.c2 17.04.2011 11:00

Cytat:

Niestety obawiam się że ówczesna drużyna mogła faktycznie mieć coś za paznokciami, nie wiem ilu z was pamięta taki dziwny mecz ligowy u nas z Orlenem (chyba nawet w tej samej rundzie co wspomniany mecz z Amiką).. patrząc na boisko aż ciężko było uwierzyć że nasi grają u siebie na Reymonta. Tak kiepsko i nieporadnie grali z outsiderem ligi...

Pamiętam, że przed tym meczem graliśmy z Ruchem i wtopiliśmy (chyba żeby jeszcze bardziej mnie wkur... zwycięską bramkę dla Ruchu strzelił wtedy Surma). Dzień po tym meczu miałem przyjemność spotkać dwóch naszych byłych piłkarzy (wtedy jeszcze obecnych;)) wybierających się na ryby (4 rano, 8 godzin po meczu;)) i pytam się chłopaków co z tym Ruchem odwalili? Pytam też czy z Orlenem przyklepią mistrzostwo... Jak sobie teraz przypomnę przebieg meczu z Orlenem to coraz mniej zaczynają mnie dziwić dziwne uśmiechy naszych zawodników odpowiadających na moje pytanie... Mam nadzieję, że to tylko zbieg okoliczności.

felipe 17.04.2011 16:30

Błaszczykowski w końcu w pierwszym składzie Borussi (na mecz z Freiburgiem).
Warto patrzeć jak ktos ma czas. Ekipa z Dortmunda ma szansę powiększyć przewagę nad Bayerem, który kilkadziesiąt minut temu poległ w Monachium. Będą zatem mocno zmobilizowani, także może być ciekawie :)

Z kolei w meczu na szczycie ligi tureckiej zero Polaków w składzie Trabzonsporu... Na ławie Paweł i Arek, Piotr poza składem.

skeba 17.04.2011 20:05

Nie tak Paweł Brożek wyobrażał sobie swoje chwile w Turcji. Myślę, ze warto, by wrócił.
On musi grać jeżeli chce grać na Euro 2012, a u nas mógłby stworzyć niezły duet z Genkovem.

JrQ- 17.04.2011 20:18

myślę, że ciężko by mu się było odnaleźć w obecnej drużynie

PiotrG 18.04.2011 00:15

Pawełek wrócił do formy (od 0:50):
http://www.youtube.com/watch?v=A1r0o...layer_embedded

:lol:

silver03 18.04.2011 19:14

http://www.youtube.com/watch?v=ynXZu...layer_embedded

krakus76 18.04.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1079005)
Nie tak Paweł Brożek wyobrażał sobie swoje chwile w Turcji. Myślę, ze warto, by wrócił.
On musi grać jeżeli chce grać na Euro 2012, a u nas mógłby stworzyć niezły duet z Genkovem.

Chyba żartujesz teraz. Gdzie wrócić ? Do Wisły ? Jaki towar masz bo nieźle musi poniewierać ?

Zawsze można poza Brożkiem dobrać jednego z ponizszych ekstra napadziorów :)

Dorobek strzelecki polskich napastników w najwyższych ligach europejskich w bieżącym sezonie:
Paweł Brożek (Trabzonspor Trabzon - Turcja) - 0
Radosław Matusiak (Asteras Tripoli - Grecja) - 0
Grzegorz Rasiak (AEL Limassol - Cypr) - 0
Adrian Sikora (APOEL Nikozja - Cypr) - 0
Paweł Wojciechowski (Willem II Tilburg - Holandia) - 0

mitmichael 18.04.2011 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1079324)
Chyba żartujesz teraz. Gdzie wrócić ? Do Wisły ? Jaki towar masz bo nieźle musi poniewierać ?

A jak jego bramki przyczynialy sie w głownej mierze do Mistrzostwo to byles w ekstazie. Nikt tak jak on nie miał patentu na Legie - co mecz z Warszawką to bramka badz dwie. Mi akurat było szkoda Pawła - a wcale nie byłoby zle gdybysmy mieli dwoch swietnych napastnikow (Genkov+ Brozek). Dziwni sa Ci kibice w naszym kraju, oj dziwni :rotfl: Pawełka nie zaluje ale PaBrozia juz owszem - zmarnował sobie kariere chłopak.

Worcester 18.04.2011 20:12

Czy może ktoś wie jak przedstawia się stosunek spędzonych minut na boisku do zerowego dorobku bramkowego? Przyznam, że nie śledzę żadnej ligi oprócz Polish Premiership, więc stąd moje pytanie.

grzechu1991 18.04.2011 20:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1079310)

Słusznie się Maciej w....*ł, a poziom tego sędziego żałosny. Na ty to on sobie może do głównego wołać. Pieprzą o szacunku do sędziów a sami takie gówna robią.

fanfan 18.04.2011 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1079326)
A jak jego bramki przyczynialy sie w głownej mierze do Mistrzostwo to byles w ekstazie. Nikt tak jak on nie miał patentu na Legie - co mecz z Warszawką to bramka badz dwie. Mi akurat było szkoda Pawła - a wcale nie byłoby zle gdybysmy mieli dwoch swietnych napastnikow (Genkov+ Brozek). Dziwni sa Ci kibice w naszym kraju, oj dziwni :rotfl: Pawełka nie zaluje ale Pawla tak, zmarnował sobie kariere chłopak

Machania rękami Ci brakuje ? Oczywiście Paweł bardzo wiele zrobił dla Wisły i nikt mu tego nie zabierze ale czy jego powrót miałby sens i czy dobrze wpłynąłby na atmosferę w szatni ? Nie wydaje mi się , teraz nie potrzebujemy gwiazdorów którym się zdaje ,że miejsce w 11 powinni mieć pewne ale pracusiów którzy chcą ciężko pracować i osiągać sukcesy . Ja osobiście mam już dosyć tekstów : " niech obcokrajowcy się tłumaczą " i gdyby Brożkowie byli tacy ważni dla Wisły to z pewnością nie zostaliby sprzedani . Wg mnie oferta z Turcji nie była jedynym powodem sprzedaży braci , drugim prawdopodobnie był zły wpływ na atmosferę w drużynie ale mogę się mylić - to tylko takie moje przypuszczenia . Nie zrozumcie mnie źle , bardzo cenię braci i życzę im wszystkiego najlepszego w Turcji ale jestem negatywnie nastawiony co do ewentualnego powrotu któregoś z nich teraz do Wisły. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki , takie jest moje zdanie na ten temat choć i tak uważam ten powrót teraz za nierealny.

aNouc 18.04.2011 20:37

Jakby wrócili to byłby to zajebisty interes, jak z Cleberem.
Sprzedać za kokosy i przyjąc za free, pod warunkiem że Turcy chcieliby się ich pozbyć za wszelką "cenę", która wynosiłaby 0 zl, dlatego trzeba mocno wierzyć że im się nie powiedzie tam i od nowego sezonu zasilą szeregi Wisły. W zasadzie odkąd był temat ich przejścia byłem niemal pewien że tak to się skończy i od razu miałem przed oczami Clebiego.
Piotrek mógłby iść gdzieś indziej, ale Paweł zawsze się przyda.

Simao1 18.04.2011 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 1079335)
Słusznie się Maciej w....*ł, a poziom tego sędziego żałosny. Na ty to on sobie może do głównego wołać. Pieprzą o szacunku do sędziów a sami takie gówna robią.

Skorża to wyższy poziom kultury niż ta banda pseudo-trenerów i asystentów. Maciuś bez przekleństw, z szacunkiem (mimo, że go poniosło - co wcale nie jest dziwne w tym wypadku), a ktoś do niego wychodzi z tekstem "odejdź ode mnie", o bluzgach do technicznego nie wspomnę. Ręce opadają.

Od razu nasuwa mi się na myśl słownictwo i "wychowanie" Smudy. Kolejny prostak, który osiągnął JEDEN znaczący sukces (LM z Widzewem) i ma się za nie wiadomo kogo. Do Górskiego to on ma jak z Krakowa do Madrytu i z powrotem.

rychu 18.04.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1079351)
Jakby wrócili to byłby to zajebisty interes, jak z Cleberem.
Sprzedać za kokosy i przyjąc za free, pod warunkiem że Turcy chcieliby się ich pozbyć za wszelką "cenę", która wynosiłaby 0 zl, dlatego trzeba mocno wierzyć że im się nie powiedzie tam i od nowego sezonu zasilą szeregi Wisły. W zasadzie odkąd był temat ich przejścia byłem niemal pewien że tak to się skończy i od razu miałem przed oczami Clebiego.
Piotrek mógłby iść gdzieś indziej, ale Paweł zawsze się przyda.

Po co mieliby oddawać Piotrka skoro gra regularnie w pierwszym składzie?
Myślę że Paweł na pewno będzie chciał jeszcze zostać na Ligę mistrzów o ile Trabzonspor zapewni sobie do niej awans

Uran235 18.04.2011 20:59

Sądzę, że Brożki nawet za friko do Wisły już nie wrócą. Nie chodzi o jakość piłkarską, bo tę mają wysoką tylko właśnie o to nieszczęsne machanie rękami. Może to przypadek, ale po ich odejściu Kirm odżył, Małecki się utemperował, nawet Jirsak zaczyna łapać rytm, bo z Bełchatowem było znowu fajnie.

A z Brożkami może być różnie. Jeśli trener będzie ten sam, to kąpani w gorącej wodzie Turcy gotowi oddać ich za bezcen. ale jeśli zmienią szkoleniowca, to dla polaków jest szansa.

snyrting 18.04.2011 21:08

Pawłowi za niedługo zacznie się palić grunt pod nogami. Ma olbrzymi kontrakt, a Turcy od takich zawodników oczekują dobrej gry. W przeciwnym razie zaczynają się problemy z regularnymi wypłatami i naciskanie na transfer.

Niestety Brożkowi w podbiciu "zachodu" przeszkodziła słaba psychika, obawiam się, że on tam już przepadł.

mitmichael 18.04.2011 21:16

Z bracmi moze byc tak samo jak z Szymkowiakiem, ktory polecal im Turcje a sam jej nie zawojował.

KOMINEK 18.04.2011 21:34

Póki co to u nas jest dość dobry tzw. ,,Team spirit' Wygląda na to Maskantowi udało się stworzyć drużynę. Czy Paweł umiał by się w to wkomponować. Nie mówię tak nie mówię nie, ale nie jest to takie hop siup że wraca stary dobry Paweł któremu dużo zawdzięczamy i znowu zaczyna bić bramki dla Wisły.

a_r_e_n_a 18.04.2011 21:36

Cytat:

Tomasz Andrzejewski: Ciężko w Turcji się zaaklimatyzować?
- Zależy, jakie kto ma podejście. W sumie Turcja to piękny kraj, pełen kontrastów. Jak ktoś lubi poznawać nowe miejsca, to może mu się spodobać. Są miejsca, takie jak Antalya, gdzie aż chce się żyć. Ale są też takie, których człowiek nie chce oglądać. Ważne jest, żeby jak najszybciej zacząć naukę języka. Ja właściwie bez słownika się nie ruszałem, na każdym kroku starałem się poznawać nowe słówka.

Tomasz Andrzejewski: A zwyczaje religijne?
- Przez pół mieszkałem na zgrupowaniach z Turkiem, który wstawał o świcie i się modlił, to i ja musiałem wstawać o tej porze. W ogóle Turcy modlą się pięć razy dziennie. Nie raz zdarzało się, że w czasie wyjazdu zatrzymywaliśmy się przy meczecie i Turcy szli się modlić, a obcokrajowcy na nich czekali przy autokarze.

Tomasz Andrzejewski: Grając w Turcji narzekałeś na długie zgrupowania...
- Tak, to jednak zależy od trenera. Przez jakiś czas miałem takiego, który przed niedzielnym meczem robił zgrupowania już od czwartku. To pomaga się skoncentrować, ale życia rodzinnego człowiek prawie nie ma. Potem przyszedł inny szkoleniowiec i robił tylko trzydniowe zgrupowania.

Tomasz Andrzejewski: W Trabzonie miewałeś też problemy z kibicami.
- Nie wiem, jak w Konya wygląda sytuacja pod tym względem. W każdym mieście jest inaczej. Kibice Trabzonsporu mają jednak opinię najbardziej fanatycznych w Turcji. Nie raz po 3-4 przegranych meczach nie mogliśmy przez kilka godzin wyjść z szatni, dopiero policja musiała rozpraszać tłum. Kamieni rzucanych w autokar też parę pamiętam. Trzeba sobie umieć radzić z tym. Były też bardzo fajne chwile, gdy po wygranych w meczach wyjazdowych czekało na nas kilka tysięcy kibiców. Na pewno jest co wspominać.
część wywiadu z :
http://www.pilka24.com/news/szymkowi...iej-56743.html

nie pamiętam czy było. Według mnie Szymek sobie w Turcji poradził, przez moment był blisko boga, ale niestety coś się posypało i cała bajka zamieniła się w koszmar - taki american dream w drugą stronę;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl