Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

robert777 27.07.2017 18:02

Jak to kto? Kasa misiu kasa

Levis88 27.07.2017 18:24

Ciekawe od kogo dostali informację o możliwości zakupu za taką kasę.

Lemoniadowy Joe 27.07.2017 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaFan123 (Post 1478040)
Teoretycznie można powiedzieć tak o każdej firmie produkcyjnej. Celem jest zachowanie ciągłości produkcji.

.

Nie o każdej np jedni maja ciągle równomierne zamówienia a tu dostajesz zamówienie na np 50 tys 100 tys 150tys krzesełek a potem stop tak na logike.

Znam firme która zatrudniała 120 - 150 ludzi na produkcji jedna strata zamówienia i zostało 15.

Moim zdanie malutka firma na ładowanie kasy w klub piłkarski.

Lemoniadowy Joe 27.07.2017 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1478050)
Człowieku zamilknij na wieki i już więcej się nie ośmieszaj.

Był sobie Franz Stegner właściciel firmy Stechert, którą założył w 1965 roku. Firma całkiem nieźle radziła sobie na rynku, rozwijała się. Ba! Zostali sobie nawet jednym z 11 partnerów niewielkiego klubiku z drugiej Bundesligi SpVgg Greuther Fürth, z bawarskiego miasteczka posiadającego ok. 115 000 mieszkańców. W sam raz na wielkość ich firmy. Niestety Franz w 2015 kopsnął sobie w kalendarz. Dobrze prosperującą firmę przejęli jego synowi (syn?). I nie poradzili sobie z jej zarządzaniem.
Nie ma najmniejszego znaczenia dlaczego. Czy dlatego, że mieli za dużo zamówień i nie dawali rady. Czy dlatego, że lubieli podcierać sobie tyłek banknotami. Ważny jest efekt - firma stanęła na skraju bankructwa.

Wtedy pojawił się pan Jörg Löser. Czlowiek - orkiestra posiadający kilkanaście firm krzaków. Zajmujący się mdz. innymi doradztwem biznesowym, handlem nieruchomościami, prowadzeniem domu starców, eksportem i importem kosmetyków do kąpieli, nauką filozofii, wspieraniem starań o członkostwo Ukrainy w UE na terenie Szwajcarii oraz walką o prawa człowieka (copyright - ktoś z forum). Dodajmy do tego, że w 2 z jego spółek prano pieniądze. Oczywiscie helmut nic o tym nie wiedział. Winny był słup z Mołdawii. Ale wracająć do meritum -pan Jorg wykupił za bezcen upadającą firmę Stechert. Od tamtej pory po ich działalności nie ma żadnego śladu w internecie. Strona nie jest aktualizowana od roku. Nigdzie nie ma żadnych informacji o domniemanym wygraniu przetargu na krzesła do Bundestagu.

I teraz najlepsze! Ten człowiek powołując się na historie i sukcesy firmy z przed 2 lat, które nawet w najmniejszym stopniu do niego nie należą - próbuje pokazać, że oferta którą złożył jest poważna.

Tu nie ma co rozmawiać z żadnymi szwabami. Tego człowieka trzeba kopnąć w dupę jak najszybciej jak się tylko da. A jego wieloletniego wspólnika, znanego z przekrętów w całej Polsce, bezczelnego cwaniaka, który nie potrafi nawet porządnie złożyć oferty to jak ktoś spotka gdziekolwiek - strzelić najnormalniej świecie po pysku. Za to, że chociaż próbował zakręcić się wokół Wisły.

PS: Chciałbym jeszcze dodać, że bardzo żal mi założyciela firmy Franza Stegnera. Żal mi, że podejrzane jegomoście przejęli firmę jego życia i wycierają sobie nią gębę.

Brawo tak to właśnie na ten moment przedstawia sie.

morganfield 27.07.2017 18:52

A moim zdaniem firma trup ma tylko uwiarygadniać niepoważnych ludzi.
Czy TF przerywając tą farsę może mieć sama z tego powodu problemy?

s1mone 27.07.2017 19:04

Ja tam w firmy trupy dupy i inne wymysły bawić się nie zamierzam. Jest czwartek, dziś miało być coś więcej wiadomo, a nie wiadomo nic. Wszystko wskazuje na to, że ten cały Bernatzki zagrał w kulki kosztem Wisły i tyle.

Szkoda, ale tak to jest jak coś zapowiada się za pięknie (kasa+zostawienie pionu sportowego). Sprawę osobiście olewam, bo czas skupić się na meczu z Górnikiem zamiast myśleć o niebieskich migdałach.

Griszka30KR 27.07.2017 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1478030)
To jest wywiad? Na 5 sekundówki lecieli ? :D

Dokładnie...Jestem gotów przypuszczać,ze takowego w ogóle nie było.....Sam bym mógł taki napisać i nic nie było w tym takiego z czego nie mógłbym sie później wybronić,ze rzeczywiście ktoś mi Go udzielił.

– Jestem pełnomocnikiem pana Joerga Loesera (właściciela Stechert Gruppe – przyp. autor), to potwierdzone notarialnie. Klub nie uznaje ponoć nawet pełnomocnictwa notarialnego, więc jakie uznaje? Mają moje dane kontaktowe. Pan też jakoś się dodzwonił – odpowiada Bernatzky.
Nic co wcześniej nie słyszeliśmy.Tylko można było to własnie tak zmienić,ze żeby wyglądało na wypowiedź ,albo usłyszeć przy pierwszym kontakcie z 2 dni temu...
– 98 procent informacji ukazujących się na ten temat (na temat ewentualnego zakupu stu procent akcji Wisły Kraków SA – przyp. autor) nie jest prawdziwych. Loeser chce, by Wisła stała się kiedyś klubem klasy międzynarodowej. Jeszcze nie został właścicielem, ale jest poważnie zainteresowany. Inwestycje są konieczne. Na razie nie wiemy, jakie – to pokaże audyt. Niepoważne byłoby podawanie jakichkolwiek cyfr. Chcemy się spotkać, lecz dopiero po analizie dokumentacji stanu faktycznego podmiotu. Wtedy będziemy wiedzieć, o czym rozmawiamy i spotkanie będzie mieć sens – dodał Bernatzky.
Że 98% to już wszyscy wiemy(przypuszczam,ze ten tekst do tego się zalicza),a tekst o Wiśle na miarę lasy europejskiej w ten czy inny sposób już zostało przedstawiane na kilku portalach,reszta wypowiedzi też i to normalna logika bez udzielania wywiadu.

20% to niby wypowiedź Beresia/Meresia a 80% to ogólniki które krążą od tygodnia w sieci.

wiertar 27.07.2017 19:10

Nie ma nigdzie telefonu do tego cwaniaczka?? Może ktoś przekręci do niego i poda się za janexa haha

szorstki 27.07.2017 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1478061)

Oczywiście, że nie. Raczej podtrzymując tą farsę sama TFK naraża się na śmieszność i być może nawet dystans potencjalnych kontrahentów. Albo co gorsza - dla TFK - zachęci następnych naciągaczy. Skoro nie widzi bzdur a ich dział prawny nie ogarnia tematu... to spróbujmy trafić frajera z Myślenic. Cupiałówna... do kuchni ! Tyle umiesz ;)

Jeszcze raz powtórzmy. Klauzula "40 milionów" mówi, że w przypadku pojawienia się oferty i jej akceptacji przez TFK to TS Wisła MUSI zbyć akcje klubu. Natomiast sama TFK MOŻE ale wcale nie musi realizować tego zapisu. Chyba K. Kawa mówił, że Cupiał bardzo nie chciał sprzedawać Wisły Chińczykom (nie mam pojęcia dlaczego), więc jeśli by przyszedł jakiś srający złotem Chinol, rzucił na stół 100 baniek to TFK może mu powiedzieć: spieprzaj dziadu. Klauzula nie wiąże TFK w ten sposób, że każdy co ma parę drobnych w kieszeni może kupić Wisłę S.A. Klauzula wiążę natomiast TS, że w przypadku pojawienia się takiej oferty i jej akceptacji przez TFK Wisła nie ma już nic do gadania.
Jednak te dywagacje nie mają już najmniejszego sensu. Ofert nie ma (to jest g... nie oferta), pieniędzy nie ma, termin minął, klauzula się zamknęła. Dzięki Bogusławie za wszystko, teraz to już naprawdę koniec.

mitmichael 27.07.2017 19:16

Niech sie to wszystko nie powiedzie, klub niech dalej zostanie w rekach TS, ktory bedzie kontynuowal rozmowe z tymi co mieli nam budzet zwiekszyc kilkakrotnie a TF raz na zawsze niech sie odwali od Wisly

brylant17 27.07.2017 19:21

Też bym tak chciał ale:

1.Trzeba czekać,że wyjdą jakieś kwiatki
2.Szwaby okażą się oszustami lub nie wiarygodni
3.Dopierdzielą nam taką karę,że się nie pozbieramy przez parę lat

czaro 27.07.2017 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morganfield (Post 1478061)
A moim zdaniem firma trup ma tylko uwiarygadniać niepoważnych ludzi.

Nie. Skoro TF uważa to za ofertę, to może ją odrzucić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1478062)
Szkoda, ale tak to jest jak coś zapowiada się za pięknie (kasa+zostawienie pionu sportowego). Sprawę osobiście olewam, bo czas skupić się na meczu z Górnikiem zamiast myśleć o niebieskich migdałach.

A na jakiej pozycji wystawi Cię Kiko? I czy zagrasz od pierwszej minuty czy jednak przewidziany jesteś jako zmiennik Wojtkowskiego?

Smyrgu 27.07.2017 19:35

swoją drogą...dziennikarstwo lezy i kwiczy...bo prawdziwe to jest "hard work" a nie .......enie na tweeterach czy facebookach...

Arkadiusz.Czerepach 27.07.2017 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1478018)
A co tu przemyśleć. Jak masz do wyboru mieć minimalną szansę na 24 miliony i z góry ją odrzucić, to zawsze wolisz wyjaśnić sprawę do końca.

czyli dalej g... rozumiesz

Arkadiusz.Czerepach 27.07.2017 19:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1478004)

a ten Karoń to kto to wogle jest , nastepna kurva bez czci i godności, widać pieknie posmarowała TF Midze i temu palantowi za uwiarygadnuanie tej patologii

brylant17 27.07.2017 19:52

Coś ty taki nerwowy okresu dostałeś czy co ?

Arkadiusz.Czerepach 27.07.2017 19:54

a Ty taki spokojny ? ważą się losy TS-u...

ArturBarlinek 27.07.2017 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1478055)
Nie do wiary jest to, że na forum są użytkownicy z kilkuletnim stażem (niektórzy z nich pewnie nawet z 'siwizną'), którzy wierzą w tą śmieszną ofertę. To aż wstyd. Natomiast chęć zamiany Ts na jakichś dziwacznych ludzi podających sie za biznesmenów dowodzi problemów z percepcją. Oby tylko piłkarze nie byli zaślepieni € i dali z siebie wszystko w Zabrzu.

I pytanie do pana redaktora Migi (zmiętego): kto pana tak wkręcił ?

No brawo, już myślałem, że zaraz wszyscy udławią się od tych pieniędzy od Niemca.
Wiele faktów nie pasuje do siebie i wygląda to na średnio wymyślony deal.

nesta 27.07.2017 20:04

Akurat M. Karoń to porządny dziennikarz. Napisał świetną biografię o Radku Kałużnym. Po co odrazu tak obrażać?

wiertar 27.07.2017 20:12

....a nesta jaki ty jesteś głupi.... To że napisał fajna biografie o Kaluznym musi oznaczać że to porządny dziennikarz?

Nigga please

MaLk 27.07.2017 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1478070)
czyli dalej g... rozumiesz

Ja czy oni? Ja "szansy" na 24 milionów złotych za friko nie mam, więc mogę sobie pozwolić na luksus uwalenia oferty z założenia.

Gdybym miał to jednak zrobić w ramach wykonywania obowiązków zawodowych, zwłaszcza jako zewnętrzna obsługa prawna i od strzała zaryzykować utratę 24 milionów złotych bez dochowania wszystkich aktów staranności, w tym dokładnego sprawdzenia wiarygodności oferty i oferenta, to sorry, ale moje ubezpieczenie mogłoby nie wystarczyć na pokrycie odszkodowania, gdyby jakimś cudem okazało się, że gość miał te 40 baniek cholera wie skąd, może i z uprawy pieczarek w Donbasie... Klientowi może zwisać pochodzenie tych pieniędzy, jeśli tylko miałyby się znaleźć i tylko sprawiać pozory legalności.

Czym bym się bronił potem przed sądem? Tym, że z internetu, paru wygrzebanych artykułów i przecieków na forum albo innym twitterze wynikało, że oferta była niepoważna, a mnie się nie chciało czekać aż upłynie nawet nie przewidziane umową klienta 60, ale 7 dni?

nesta 27.07.2017 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 1478077)
....a nesta jaki ty jesteś głupi.... To że napisał fajna biografie o Kaluznym musi oznaczać że to porządny dziennikarz?

Nigga please

Per głupi to do starego w nocy wołasz.

Haha, ale co wy znowu chcecie od Karonia? Przecież to już zaczyna zakrawać na jakaś paranoje... facet jest dziennikarzem więc w tak gorącym okresie rywalizuje o jak najlepsze newsy. Skontaktował się z tym całym Bernatzkim, spisał dwa zdania i opublikował. Przecież to nawet nie jest korzystna dla tego Niemca wypowiedź. Że też Karonia zwerbowali :D?

tommiyacht 27.07.2017 20:39

Ts z Panią Marzeną niech sie uspokoją z nerw i wyślą do TF przysłowiowe "sprawdzam". Bo TF im dalej brnie w powage tej oferty tym bardziej sra we własne okablowane gniazdo. Mereś v2 jak nic.. ci prawnicy w TF to na prawdę łebskie typy

7 kotów 27.07.2017 20:41

ten karoń to ja nie wiem na jaki .... wrzucił to swoje wypracowanie.

czaro 27.07.2017 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1478081)

Haha, ale co wy znowu chcecie od Karonia? Przecież to już zaczyna zakrawać na jakaś paranoje... facet jest dziennikarzem więc w tak gorącym okresie rywalizuje o jak najlepsze newsy. Skontaktował się z tym całym Bernatzkim, spisał dwa zdania i opublikował. Przecież to nawet nie jest korzystna dla tego Niemca wypowiedź. Że też Karonia zwerbowali :D?

Nikt zdrowo myślący tak (by) nie napisał, więc nie drwij.

Nazywasz to, co zrobił p. red. Karoń "dziennikarstwem", a efekt jego pracy "wywiadem"?

Czytaj sobie, jakie media chcesz, nic mi do tego. Ale ja np. wymagam od dziennikarzy większej rzetelności i rozeznania w temacie, wtedy wiem, że czytając ich artykuły, jestem lepiej poinformowany. Od wywiadu wymagam natomiast jakiejś myśli przewodniej. Zamysłu, który wyrażony byłby w układzie pytań i odpowiedzi układających się w wątek. To, co opublikowano na stronie tvp.pl to jest rozmówka, wymiana dwóch zdań (które note bene nie wnoszą do stanu wiedzy nic nowego, a zapowiadane były jako bomba). To się ma tak do wywiadu jak pojedynczy news z PAPu sprzed dwóch tygodni do artykułu w gazecie.

PhantomRanger 27.07.2017 20:45

Przede wszystkim ta wiadomość osiągnęła jeden cel. Kibice znowu zostali podzieleni na dwa obozy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1478081)

Im częściej czytam tą "wypowiedź", tym bardziej wygląda mi ona na zlepek tego, co tu zostało powiedziane.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1478082)
Ts z Panią Marzeną niech sie uspokoją z nerw i wyślą do TF przysłowiowe "sprawdzam". Bo TF im dalej brnie w powage tej oferty tym bardziej sra we własne okablowane gniazdo. Mereś v2 jak nic.. ci prawnicy w TF to na prawdę łebskie typy

Dziw bierze jak to w ogóle jeszcze na rynku funkcjonuje.

PAWEŁ 27.07.2017 20:48

Ja pierdyle to jeszcze są osoby na forum które wierzą ze biznesmeny się zjawia ? O matko i córko

nesta 27.07.2017 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1478084)

Nazywasz to, co zrobił p. red. Karoń "dziennikarstwem", a efekt jego pracy "wywiadem"?

Czytaj sobie, jakie media chcesz, nic mi do tego. Ale ja np. wymagam od dziennikarzy większej rzetelności i rozeznania w temacie, wtedy wiem, że czytając ich artykuły, jestem lepiej poinformowany. Od wywiadu wymagam natomiast jakiejś myśli przewodniej. Zamysłu, który wyrażony byłby w układzie pytań i odpowiedzi układających się w wątek. To, co opublikowano na stronie tvp.pl to jest rozmówka, wymiana dwóch zdań (które note bene nie wnoszą do stanu wiedzy nic nowego, a zapowiadane były jako bomba). To się ma tak do wywiadu jak pojedynczy news z PAPu sprzed dwóch tygodni do artykułu w gazecie.

To pełna zgoda, że rozmowa jest na żenującym poziomie. Skoro już do niej doprowadza powinien go wypunktować - dlaczego się jeszcze nie ujawnili, kiedy mają zamiar to zrobić, czemu sam JL nie przyjechał do Krk. Jest milion pytań, a on nie zadał żadnego. Nawet jak nie odpowie, bo zapewne nie odpowie to już coś znaczy. Chodzi o ich zadanie.
A nie takie pierdy.
A mój post dotyczył sugestii Czerepacha, a nie tego wywiadziku, który oczywistym jest, że jest denny.

Całe dziennikarstwo leży. I ta sprawa to dobitnie pokazuje.

Dariook 27.07.2017 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1478084)

Pewnie sobie to sam wymyslił by nie wyjsc na idiote, ze niby ma umowiony wywiad :D

radek2323 27.07.2017 20:58

Takich dziennikarzy mamy ogarniętych ze jak była konferencja TS to pytania jak by za kare zadawali zero przygotowania dno dna .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl