Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WioReXXX 01.05.2012 03:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1244867)
(...)

06.11.2003 Valerenga- Wisła

Wisła:
Piekutowski- Baszczyński- Głowacki- Jop - Stolarczyk- Gorawski- Strąk(Cantoro)- Szymkowiak- Piotr Brożek(Pater)- Żurawski- Frankowski (Brożek)

11 Polaków w pierwszym składzie, kolejnych 2 z ławki

16.09.2004 Wisła- Dinamo Tblisi
Wisła:
Radosław Majdan -Marcin Baszczyński- Tomasz Kłos- Arkadiusz Głowacki -Nikola Mijailović- Damian Gorawski (80’ Maciej Stolarczyk) -Mariusz Kukiełka (46’ Mauro Cantoro) -Mirosław Szymkowiak- Marek Zieńczuk (46’ Marcin Kuźba)- Tomasz Frankowski- Maciej Żurawski

10 Polaków w pierwszym składzie, kolejnych 2 z ławki

15.07.2009 Wisła - Levadia
Wisła:
Mariusz Pawełek, Wojciech Łobodzińki (46. Piotr Ćwielong), Mariusz Jop, Marcelo, Piotr Brożek - Patryk Małecki, Radosław Sobolewski, Diaz, Tomas Jirsak (73. Mauro Cantoro), Andraz Kirm - Paweł Brożek.

7 Polaków w pierwszym składzie, 1 z ławki

29.07.2010 Wisła - Karabach
Wisła:
Wisła: Milan Jovanic - Erik Cikos, Mateusz Kowalski, Gordan Bunoza, Piotr Brożek - Rafał Boguski (46-Patryk Małecki), Radosław Sobolewski, Tomas Jirsak, Dragan Paljic (67-Andraz Kirm) - Paweł Brożek (75-Wojciech Łobodziński), Maciej Żurawski.

6 Polaków w pierwszym składzie, kolejnych 2 z ławki

Składów w rewanżach nie wrzucam, bo wiadomo, że były one takie same lub bardzo podobne. Kiedy w końcu zrozumiecie, że nie rzecz w ilości, a w jakości?

mitmichael 01.05.2012 05:57

Meliksona wczoraj ogladało troche Europy ale jak zobaczyli, ze dopiero 1 gola strzelił to pewnie duzego wrazenia poza gra Na nich nie zrobił. 3mln mowil Bednarz, ze kto da to On odejdzie - na chwile obecna watpie zeby jakis klub dał tyle za Niego. A dobre zespoły chca zawodnikow, ktorzy w poprzednim sezonie dobrze grali cały czas a jak wiadomo Melikson mial problemy. Mam nadzieje, ze bedzie tak jak napisałem i zostanie przynajmniej na nastepny sezon.

Acapelo 01.05.2012 07:23

jak Melikson odejdzie za mniej niż 3 miliony to w przyszłym sezonie znowu będą straty i tak w kółko
moim zdaniem lepiej zaryzykować i zostawić go, bo za mniej to go można sprzedać zimą niech powalczy o transfer no chyba, że złapie kontuzję a tego nie przewidzisz

no chyba, że ktoś da te 3 miliony to ze względu na wiek i naszą politykę trzeba będzie sprzedać, szkoda że nie jest 8 lat młodszy:D bo to prawdziwy skarb dla takiej drużyny jak Wisła
wymienić Chaveza na kogoś, może jakiś klub zgodziłby się na wymiankę Boguskiego na jakiś młody talent, który dopiero raczkuje, żeby zwiększyć szanse na utrzymanie

po takich ruchach się poznaje dobrego menagera, a nie po tym co pieprzy Bednarz
Sobol jeszcze przyszłą rundę pociągnie jak go ominą kontuzje, więc mamy trochę czasu na roszady, ale potrzeba niestety żeby Cupiał tę kasę, którą pożyczył poświęcił dla dobra drużyny:D
jeżeli wszyscy potrzebni by zostali i przyszedłby Brożek z Głowackim to w zasadzie potrzeba by było wzmocnić tylko 2 pozycje lewy obrońca i środkowy pomocnik zapewne by nas było na to stać po dofinansowaniu przez Cupiała, a wtedy walka o mistrzostwo przy braku zmęczenia z europejskich pucharów jak najbardziej realna
no marzy się oczywiście żeby wywalić Kirma, a w jego miejsce sprowadzić choćby Pawłowskiego
dać im Kirma + pieniążki- w Lubinie Kirm by się sprawdził

Pareiko Jovanovic Głowacki Czekaj lewy obrońca Wilk Sobol Melikson Pawłowski Brożek Genkov
Bardzo silna 11 jak na przyszłą rundę
Do tego Małecki, Iliev, Garguła, Jirsak, Bunoza, Nalepa, Chrapek, przyszły Sobolewski i rezerwowy lewy obrońca w odwodzie i powinno wystarczyć.
A może Chrapek się przebije do pierwszej jedenastki- oj gdyby udało się tak posprzątać byłoby pięknie.
Samo utrzymanie takiej drużyny to z 3 miliony Euro więc chyba nas stać...

Odchodzą: Kirm, Nunez, Paljic, Jaliens, Chavez, Boguski, Lamey, Dudu
Przychodzą: Pawłowski, Głowacki, Brożek, 2 lewych obrońców, środkowy pomocnik

xanti1906 01.05.2012 07:50

Sprzedawanie Meliksona w ogóle mało nam się opłaca, bo suma summarum jeżeli jego dobra gra będzie odbijała się na wynikach, to kasa za ewentualne MP lub minimum miejsce pucharowe da więcej kasy niż te 2-3mln euro za transfer.

pawelwislak 01.05.2012 08:33

Kluczowym powinno być wypchnięcie Garguły ja już na tego pana nie mogę patrzeć, jego "waleczność" i "umiejętności" doprowadzają mnie do szału. W mojej ocenie to najmniej produktywny piłkarz jest po prostu dramatycznie słaby...

Chrisman 01.05.2012 08:43

http://www.futbolnews.pl/informacje/...e-sie-do-.html

brawo czekamy na Pietruszke

AS82 01.05.2012 09:02

Niech Bednarz sprzeda Meliksona i kupi Pazdana , to bedzie najwiekszy deal Ekstraklasy w jej dziejach...

Ogryzek 01.05.2012 09:19

Nie musiał kupować Pazdana, był do wzięcia za darmo. Mogliśmy mieć i Meliksona i Pazdana.
Skoro rezygnujemy z takich darmowych piłkarzy jak Pazdan a pieniędzy podobno nie mamy na transfery, to sam jestem ciekaw kogo Bednarz myśli sprowadzić.

Zobaczymy już wkrótce co zafunduje nam Bednarz (a właściwie Cupiał) już w czerwcu.

Ma_niek 01.05.2012 09:35

Z drugiej strony jeśli Radek przedłuży kontrakt i wróci Chrapek to będziemy mieli trzech dobrych zawodników na środek. Ale Pazdana szkoda prawdziwy Wiślak, jestem ciekaw czy z nim wogóle negocjowali.

Tasio1906 01.05.2012 09:46

panowie spokojnie nie szalejcie z tym Pazdanem, zakontraktowali by go wporządku pójdzie do Jagiellonii płakał nie będę. Jest Sobol, Czarek, a także Daniel czy Alan.

cfa 01.05.2012 09:53

Się zobaczy jak będzie około października prawdopodobnie, wtedy można będzie zrobić ściepę na taczkę dla Jacka xD

marcin19876 01.05.2012 10:11

OBRONA
ODCHODZĄ: Lamey, Diaz, Jaliens, Chavez, Bunoza
PRZYCHODZĄ: Głowacki - za darmo, Celeban- za darmo, Burliga - wraca z wypożyczenia, Lewy Obrońca - kupujemy

POMOC
ODCHODZĄ: Nunez, Paljić, Jirsak, BRUD
PRZYCHODZĄ: Lewy pomocnik- kupujemy, Środkowy ofensywny- kupujemy

ATAK
ODCHODZĄ: Boguski, Biton
PRZYCHODZĄ: Brożek - za darmo, dwóch młodych z ME

WISŁA 2012/2013

Pareiko
(........)
Jovanović Uryga Głowacki ............
(Burliga) (Czekaj) (Celeban) (............)

Iliev Melikson Wilk .............
(Małecki) (.........) (Sobolewski) ( Kirm)

Genkov Brożek
(Szewczyk) ( Kamiński)

laurence 01.05.2012 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1244959)
OBRONA
ODCHODZĄ: Lamey, Diaz, Jaliens, Chavez, Bunoza
PRZYCHODZĄ: Głowacki - za darmo, Celeban- za darmo, Burliga - wraca z wypożyczenia, Lewy Obrońca - kupujemy

POMOC
ODCHODZĄ: Nunez, Paljić, Jirsak, BRUD
PRZYCHODZĄ: Lewy pomocnik- kupujemy, Środkowy ofensywny- kupujemy

ATAK
ODCHODZĄ: Boguski, Biton
PRZYCHODZĄ: Brożek - za darmo, dwóch młodych z ME

WISŁA 2012/2013

Pareiko
(........)
Jovanović Uryga Głowacki ............
(Burliga) (Czekaj) (Celeban) (............)

Iliev Melikson Wilk .............
(Małecki) (.........) (Sobolewski) ( Kirm)

Genkov Brożek
(Szewczyk) ( Kamiński)

a cóż to za pomysł z Bunozą? Ostatnie mecze przed kontuzją grał jak profesor, zwłaszcza w PP. Czemu miałby więc odejść? Bo nie jest Polakiem?

AYALA 01.05.2012 10:19

Ciekawe czy Jirsak zostanie ? Na prawej obronie spisuje sie całkiem przyzwoicie no ale nie po to sprowadzaliśmy Jove żeby grzał ławe.

Tasio1906 01.05.2012 10:32

Tak, tak panowie pozbądźmy się 11 zawodników, którzy bądź co bądź odgrywali ważne role w drużynie i kupmy 10 nowych do pierwszego składu i na początek seria 6 meczów bez zwycięstwa bo nasz nowy zaciąg nie będzie wiedział jak ze sobą grać.

Lukasz 01.05.2012 11:04

@marcin19876

Melikson jest do sprzedania a Małecki zapewne odejdzie na mocy prawa Webstera.

Karherop 01.05.2012 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1244970)
Tak, tak panowie pozbądźmy się 11 zawodników, którzy bądź co bądź odgrywali ważne role w drużynie i kupmy 10 nowych do pierwszego składu i na początek seria 6 meczów bez zwycięstwa bo nasz nowy zaciąg nie będzie wiedział jak ze sobą grać.

nie tragizujmy . jeśli już to w pierwszym składzie zajdą max 3-4 zmiany . Przy czym powroty Brożka czy Głowackiego nie będą nosiły ryzyka przyjęcia się w drużynie - już Ci dwaj Panowie dobrze wiedzą co mają grać w Wiśle i polskiej lidze .

Wraz z Pareiką , Jovanoviciem , Wilkiem , Sobolewskim , Genkovem , Ilievem , Czekajem , Małeckim może się okazać że do pierwszego składu potrzebujemy 1-2 nowych zawodników , kolejnych 3-4 do uzupełnienia kadry+ młodzież . Nie będzie źle . Co najwyżej czeka nas rewolucja jak na początku sezonu 10/11 ale jak się to skończyło.. wszyscy wiemy ( MP , czyli jednak sukcesem )

thechris 01.05.2012 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1245005)
nie tragizujmy . jeśli już to w pierwszym składzie zajdą max 3-4 zmiany . Przy czym powroty Brożka czy Głowackiego nie będą nosiły ryzyka przyjęcia się w drużynie - już Ci dwaj Panowie dobrze wiedzą co mają grać w Wiśle i polskiej lidze .

Wraz z Pareiką , Jovanoviciem , Wilkiem , Sobolewskim , Genkovem , Ilievem , Czekajem , Małeckim może się okazać że do pierwszego składu potrzebujemy 1-2 nowych zawodników , kolejnych 3-4 do uzupełnienia kadry+ młodzież . Nie będzie źle . Co najwyżej czeka nas rewolucja jak na początku sezonu 10/11 ale jak się to skończyło.. wszyscy wiemy ( MP , czyli jednak sukcesem )

Jeśli mowa o obronie przed spadkiem to się zgadzam. Będzie szansa się obronić skutecznie choć nie będzie to łatwe.

Acapelo 01.05.2012 11:48

Melikson powinien zostać co najmniej pół roku, nie możemy sobie pozwolić na ryzyko. No chyba, że ktoś sypnie 3 to będziemy musieli sprzedać z powodów ekonomicznych i tyle.
Małecki nie przedłużył kontraktu itp, pewnie dlatego nie gra. Dopóki się te 2 sprawy nie wyjaśnią ciężko w ogóle myśleć o jakiejś drużynie bo z tym potencjałem co mamy poza nimi to nikt nawet oglądać tych świetnych, dramatycznych remisów nie będzie. Jak oni chcą stadion zapełnić to nie wiem. Ciężko to sobie wyobrazić bez lepszych piłkarzy z biegającą po boisku zgrają nieudaczników.

Mam nadzieję, że zarząd i Cupiał poblokują Bednarzowi porządnie jego ambitne plany sprowadzania drewna:D.
Tyle już było nowych naborów, że tylko głupek by zrobił kolejny.

jendrus 01.05.2012 11:52

Bunoza na 100% zostanie melikson może odejść za 3mln tak jacek mówił:P
Pazdana i celebana by sie przydało skusićjakoś.

Ej a jest dalej puchar intertoto? i ewentualne szanse grania w nim?

WiślakMyślenice 01.05.2012 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1245036)
Bunoza na 100% zostanie melikson może odejść za 3mln tak jacek mówił:P
Pazdana i celebana by sie przydało skusićjakoś.

Ej a jest dalej puchar intertoto? i ewentualne szanse grania w nim?

Tak jak Twój mózg. Niestety brak.

bravelukas 01.05.2012 12:06

^^Pazdan od nowego sezonu w Jadze :)

westersyl 01.05.2012 12:14

Cytat:

panowie spokojnie nie szalejcie z tym Pazdanem, zakontraktowali by go wporządku pójdzie do Jagiellonii płakał nie będę. Jest Sobol, Czarek, a także Daniel czy Alan.
Obiektywnie mowiać można liczyć jako defensywnych pomocników jedynie Sobola i Wilka aczkowielk dysporopocja po między nimi dwoma jest i tak bardzo duża na korzyść Sobola. O Urydze wiemy za mało natomiast Daniela nie uważam za zawodnika który w tym momencie będzie nam gwarantował walkę o najwyższe cele. Odejdzie Nunez prawdopodobnie Jirsak którego i tak nie uważam za klasycznego defensywnego pomocnika. Ciekawi mnie czy Jacek Bednarz zdaję sobie sprawę że dwójka defensywnych pomocników nie wystarczy na nadchodzący sezon ? Kontuzje, kartki itp, a wiadome że w tej lidze pozycja defensywnego pomocnika jest kluczowa bo są drużyny które nawet potrafią wystawić ich trójkę w jednym meczu. Nie widzę w tej lidze zawodnika który na te moment byłby do wzięcia za małe pieniądze w tym przypadku za darmo i mógłby być lepszy od Pazdana. Nie żeby Pazdan był dla mnie jakimś piłkarskim geniuszem czy zawodnikiem dla którego warto rozbijać skarbonkę, ciężko mi jednak sobie wyobrazić aby Bednarz mógł ściągnąć kogoś lepszego. Jest jeszcze taki wariant że Bednarz sciągnie takich kozaków do przodu że o tyły nie będziemy musieli się martwić ale to już wariant bardzo wątpliwy.

Tasio1906 01.05.2012 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1245058)
Obiektywnie mowiać można liczyć jako defensywnych pomocników jedynie Sobola i Wilka aczkowielk dysporopocja po między nimi dwoma jest i tak bardzo duża na korzyść Sobola. O Urydze wiemy za mało natomiast Daniela nie uważam za zawodnika który w tym momencie będzie nam gwarantował walkę o najwyższe cele. Odejdzie Nunez prawdopodobnie Jirsak którego i tak nie uważam za klasycznego defensywnego pomocnika. Ciekawi mnie czy Jacek Bednarz zdaję sobie sprawę że dwójka defensywnych pomocników nie wystarczy na nadchodzący sezon ? Kontuzje, kartki itp, a wiadome że w tej lidze pozycja defensywnego pomocnika jest kluczowa bo są drużyny które nawet potrafią wystawić ich trójkę w jednym meczu. Nie widzę w tej lidze zawodnika który na te moment byłby do wzięcia za małe pieniądze w tym przypadku za darmo i mógłby być lepszy od Pazdana.

w przyszłym sezonie mamy do rozegrania maks 37 meczy. I jak widać do gry w środku pola mamy Radka, Czarka, Gułę Maora czy Daniela, a także Michała Chrapka czy Alana czyli 7 graczy na 3 pozycje.

westersyl 01.05.2012 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tasio1906 (Post 1245062)
w przyszłym sezonie mamy do rozegrania maks 37 meczy. I jak widać do gry w środku pola mamy Radka, Czarka, Gułę Maora czy Daniela, a także Michała Chrapka czy Alana czyli 7 graczy na 3 pozycje.

Jeszcze raz podkreślę to co napisałem, że do gry jako defensywny pomocnik nadaje się jedynie 2 zawodników których być może będziemy mieć na przyszły sezon i zdania nie zmienię. Chyba że nie mówimy o klubie którego celem jest mistrzostwo polski.

WislaFan123 01.05.2012 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1244962)
Ciekawe czy Jirsak zostanie ? Na prawej obronie spisuje sie całkiem przyzwoicie no ale nie po to sprowadzaliśmy Jove żeby grzał ławe.

A w środku pomocy jeszcze lepiej.. dla mnie w tej rundzie jest to jeden z najlepszych zawodnikow - wczoraj ewidetnie brakowalo go w srodku. Potrafi przytrzymac pilke, uspokoic gre, rzucic DOKLADNA pilke na druga strone. Jak dla mnie zdecydowanie nalezy z nim przedluzyc kontrakt. Jak on jest, Melikson, i Iliev, a do tego nie raz Gargula to pileczka chodzi az milo patrzeć...

A dodatkowo kiedy trzeba to i zagra na innej pozycji :)

Boruc 01.05.2012 13:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1245031)
Jeśli mowa o obronie przed spadkiem to się zgadzam. Będzie szansa się obronić skutecznie choć nie będzie to łatwe.

Jesteś żałosny, jak można z takimi piłkarzami bronić się przed spadkiem? Skoro są najlepsi w zespole walczącym o Europejskie Puchary, to nagle będą tylko się bronić przed spadkiem tak? Twoje posty mnie cholernie w***wiają.

riv 01.05.2012 13:49

Pamiętajcie, że ten nieszczęsny Pazdan mógłby zostać jeszcze użyty z powodzeniem na środku obrony, bo z tego co mówi Bednarz pozbywamy się Chaveza, przychodzi Głowa i nagle znowu zostajemy z 1 porządnym, PRZEWIDYWALNYM stoperem. Na dodatek kontuzjogennym (bo taki Bunoza czy Jaliens chvj wie jak zagrają, nie gwarantują stałego, wysokiego poziomu a Czekaj, Nalepa czy Uryga to nadal jedna wielka niewiadoma).

EDIT: Z resztą Jaliensa też ponoć mamy żegnać. A Czekaja przydałoby się wypożyczyć.

Enek 01.05.2012 14:40

O kurde, myślałem, że Pazdan to pewniak.
Aż boję się myśleć co za szrot sprowadzą do Wisły.

Merkury 01.05.2012 15:10

Po tym, co zaprezentował Bednarz w lidze + ekstra jestem w 100% przekonany, że przyszły sezon to będzie jeszcze większa porażka niż obecnie. Słowa o tym, że skauci szukali zawodników do Wisły poza zasięgiem finansowym przez co ich praca poszła na marne rozbawił mnie do łez. Sam Bednarz na początku wypowiadał się, że w lidze nie ma drużyny grającej w ataku pozycyjnym przez brak jakości w grających w ekstraklasie drużynach natomiast jego konkluzja powaliła mnie w związku z tym trzeba szukać w niższych ligach i stawiać na Czekaja i Bruda.
Jakość kosztuje a szrot w stylu Ćwielonga czy Łukasiewicza może sobie łysa pała wsadzić w cztery litery bo żaden kibic normalny nie pójdzie na stadion chyba że kibol etc..

Lukasz 01.05.2012 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1245130)
...
Jakość kosztuje a szrot w stylu Ćwielonga czy Łukasiewicza może sobie łysa pała wsadzić w cztery litery bo żaden kibic normalny nie pójdzie na stadion chyba że kibol etc..

Z Bednarzem problem jest inny - on wprost odbiera nadzieje i podcina skrzydła tym którzy starają się mimo wszystko optymistycznie myśleć.

Bednarz zrobił z pracowników klubu finansowych dyletantów, ze skautów pracowników którzy, od 2-ch lat robią coś z założenia nieprzydatnego a z piłkarzy symulantów i krwiopijców z których każdy jest jedynie cyfra w budżecie i którego gotów jest sprzedać ponieważ za dużo zarabia. Do tego stawia na młodzież której w twarz mówi iż nie opłaca się zainwestować w jej szkolenie.

Czekam na jakiś pozytywny ruch z jego strony, ale im dłużej czekam tym bardziej widzę ze gość jest na niewłaściwym miejscu. Jak dla mnie to dla dobra klubu powinien dostać zakaz wypowiadania się w mediach.

Mitoman, schizofrenik, egocentryk i do tego w swoich wypowiedziach destrukcyjny. Nasz Prezes.

pan Dudi 01.05.2012 17:00

Cytat:

Czyli sugerujesz, że "kibol" przyjdzie na mecz niezależnie od tego, czy w Wiśle grał będzie Ronaldo, czy Ćwielong, a "kibic normalny" nie przyjdzie dopóki nie będzie w składzie Messiego z Rooneyem? Kogo chcesz w ten sposób obrazić? Bo wygląda na to, że siebie (w domyśle "normalnego kibica").

No, ale już nie przerywam wam, płaczki, waszego jojczenia, jednocześnie sugerując, że jest ładna pogoda i moglibyście z niej skorzystać. Z korzyścią dla wszystkich, z internetem na czele.

arti 01.05.2012 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enek (Post 1245114)
O kurde, myślałem, że Pazdan to pewniak.
Aż boję się myśleć co za szrot sprowadzą do Wisły.

Łysy durniozaur musiał dobrze przygotować się do show w canal plus więc nie było czasu na Pazdana.
Poza tym nie mamy kasy, a przyjdzie Głowa więc po co nam Pazdan...

Po prostu Wiślak 01.05.2012 20:00

Bardzo dobrze, że nie będzie Pazdana. Ten piłkarz nie prezentuje sobą żadnej jakości.

A Bednarz robi to, za co mu płacą - ściąga na siebie wszelkimi możliwymi sposobami niechęć i nienawiść kibiców. On będzie tym złym, tym, na kogo polecą gromy, a Cupiał tradycyjnym nieskazitelnym jeźdźcem na białym koniu. Podjął się roli i jak widać dobrze mu z nią. W końcu, jak wiadomo dla kasy każdy może być szmatą.

Ja nie mam dla niego żadnego szacunku za to, za bezrozumne ruchy w trakcie rundy i chamskie potraktowanie poprzedników, ale nikogo to nie obchodzi, a jego samego najmniej. Dopóki kasa na koncie będzie się zgadzać, "mecenas" przełknie wszystko. W końcu tyle sobą prezentuje, że gdyby nie kolejny kaprys Cupiała, nadal siedziałby na bezrobociu. Taki z niego specjalista.

I tak, jeśli zafunduje nam od nowego sezonu Wisłę bez Ilieva, czy Meliksona, za to z nowymi Brudami, trybuny całkiem się wyludnią. Bo żaden Brud czy nawet Brożek nie przyciągnie "zwykłych kibiców" vel pikników na stadion. Na meczach będzie tylko garstka ultrasów rajcująca się nazwiskami wychowanków i tyle. Sponsorzy też będą dalej niż bliżej. Jak wszędzie na świecie.

bridgeburner 01.05.2012 21:35

Za inna strona:
Nie mogło też zabraknąć pytań o piłkarzy którym kończą sie kontrakty. Zwłaszcza o Pareiko i Jirsaku, którzy wczoraj w kuluarach utrzymywali, że przedłużą kontrakty
Czyli nie dosyc , ze nam Bednarz zafundowal Tomka w cenie Meliksona to jeszcze postawnoil przedluzyc z nim umowe
cos czuje ze za rok ktos bedzie sprzatala po Bednarzu, oby nie z perpsektywa kolejengo sezonu bez pucharów:-/

Tominho 01.05.2012 21:37

Czytam Wasze posty i jestem trochę zaskoczony. Nie widziałem wypowiedzi łysego na temat naszych skautów, ale jeśli to prawda, to on po prostu wszystko zniszczył. Valckx chciał wprowadzić trochę Europy do tego klubu, a wiadomo, że posiadanie własnej siatki skautingowej to podstawa. Tym bardziej, jeśli nie posiada się szkolenia młodzieży na przyzwoitym poziomie... Jeśli ktoś wierzy w to, że Żuraw czy Kuźba są gwarancją sprowadzania w nasze szeregi talentów, to niestety może czuć się mocno zawiedziony za jakieś 2-3 lata, kiedy okaże się, że te talenty są na poziomie Kwieka, Strąka czy Kowalczyka... Chciałbym się mylić i nie pogniewam się, jeśli ktoś będzie mógł zacytować tego posta, aby mi udowodnić, że nie miałem racji :)

edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1245256)
Za inna strona:
Nie mogło też zabraknąć pytań o piłkarzy którym kończą sie kontrakty. Zwłaszcza o Pareiko i Jirsaku, którzy wczoraj w kuluarach utrzymywali, że przedłużą kontrakty
Czyli nie dosyc , ze nam Bednarz zafundowal Tomka w cenie Meliksona to jeszcze postawnoil przedluzyc z nim umowe
cos czuje ze za rok ktos bedzie sprzatala po Bednarzu, oby nie z perpsektywa kolejengo sezonu bez pucharów:-/

Podobno zwolennikiem pozostania Jirsaka jest Probierz, czyli treneiro, który raczej nie może mieć pewności co do swojej posady na przyszły sezon...

Bronex 01.05.2012 22:07

Po ostatnim występie Jacka Bednarza w Lidze+ Ekstra możemy się chyba bać o przyszłość Wisły coraz bardziej. Dawno temu ,jeden polski lewak (niechaj go piekło pochłonie) napisał "Niszczcie !!! Niszczcie !!! Ale tylko to co potraficie zastąpić!!". Jak słuchałem Jacka Bednarza przypomniała mi się ta dość celna konstatacja. Prawie cały program opowiadał o tym co będzie burzył i ani słowem się nie zająknął o tym co i jak chce ewentualnie zbudować.
Warto zwrócić uwagę ,że kilka razy (co wyglądało dość groteskowo) Bednarz asekurował się opisując potencjalne ruchy kadrowe , mówiąc "my zarząd", nie "ja" tylko "my". Równie irytujące jest pompowanie "wychowanków". Jakość tego materiału ludzkiego jest wręcz zatrważająca. Tymczasem odmalowuje się obraz jakichś mega-zidanów ,którzy nam z miejsca MP zapewnią tylko trzeba na nich postawić. Z czym do gości? Zwykłe chciejstwo! Na takiej strategii można się osunąć jeszcze bardziej w czarną otchłań. Ta strategia ,którą proponuje Bednarz to strategia pod tytułem " Środek tabeli to norma". Oczywiście po tak słabym sezonie wnioski są konieczne i zmiany również w kadrze. Ja się jednak obawiam ,że te zmiany będą takie ,że wywali się w cholerę piłkarzy i nagle ktoś się obudzi na parę dni przed sezonem 2012/2013 ,że nie ma kim grać nawet w lidze. Bednarz też by chętnie przehandlował co się da jeszcze z tej drużyny wartościowego ale przecież chętnych brak ("Melikson za 3 mln euro !!!" - taaa jedzie mi tu czołg i strzela????). Swoją drogą można by przyjąć taki scenariusz ,że sprowadzamy (tych co się da) wszystkich perspektywicznych młodych zawodników z ligi polskiej (z teoretycznie gorszych klubów - wiadomo , ktoś się wyróżnia ale w drużynie patałachów nie ma efektu synergii) i z nich coś lepimy. Ale do tego musimy z kolei wyłożyć solidną kasę na dobrego trenera ,który zacznie pracę u podstaw i zbuduje naprawdę solidną drużynę na lata. Można? Można. Tylko trzeba pożegnać pana Probierza i zatrudnić trenera. Jest sporo wariantów. Tylko trzeba coś wybrać. Bednarz lata z detonatorem i jak już naciśnie guzik to zostanie po nim tylko chmura kurzu i sterta gruzu.

PS. Kto jest najlepszym skautem Wisły w opinii Jacka Bednarza? "Zdzisio Kapka". Z tego co mówi Bednarz a propos "siatki skautów" (hahaha!!!) w Wiśle Kraków to jest ona do niczego nie potrzebna bo ludzie którzy ją tworzą wyszukują takich ludzi ,którzy się do niczego nie nadają ,albo takich którzy się do niczego nie nadają i kosztują w cholerę do tego.

damian4892 01.05.2012 22:36

Bednarz to nieodpowiedni na to stanowisko człowiek, co potwierdził tylko swoimi durnymi wypowiedziami. On działa albo chce działać, ale jest do tego zbyt głupi i tępy. Szkoda tylko, że SV nie będzie u nas pracował. Może nie jest cudotwórcą, ale zawodników na odpowiednim poziomie (Melikson, Iliev, Pareiko)potrafi sprowadzić. No cóż, zobaczymy kogo sprowadzi nam łysa pała Marian Paździoch.

bonawentura 01.05.2012 23:05

We wszystkim, co opowiadają ludzie, którzy w chwili obecnej zarządzają naszym klubem tkwi jeden bardzo poważny logiczny błąd. Brak ciągłości w działaniu. Myślenie jest takie - rozwalić wszystko, co za Basałaja zostało zbudowane, a powinno być takie: "Zostawić wszystko, co tylko jest warte do pozostawienia, a oszczędności zrobić takie, by jakość drużyny na nowy sezon nie była gorsza od tej niż to, co prezentujemy za Probierza pod koniec obecnego sezonu". Jak będzie, każdy może się tylko domyślać, a może być strasznie. O ile w ustach Basałaja wypowiedź pt. "każdy jest na sprzedaż" brzmi całkiem spoko i jest do przełknięcia, o tyle ta sama wypowiedź w ustach Bednarza budzi ogromny niesmak i powoduje odruch wymiotny.

thechris 01.05.2012 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Boruc (Post 1245080)
Jesteś żałosny, jak można z takimi piłkarzami bronić się przed spadkiem? Skoro są najlepsi w zespole walczącym o Europejskie Puchary, to nagle będą tylko się bronić przed spadkiem tak? Twoje posty mnie cholernie w***wiają.

Napisałeś... "Wraz z Pareiką , Jovanoviciem , Wilkiem , Sobolewskim , Genkovem , Ilievem , Czekajem , Małeckim"

Pareiko i Genkow ok. Ale Jovanović, Wilk i Czekaj to są najsłabsi piłkarze razem z Kirmem, Gargułą i Nunezem.

Iliev jest dobry na 45 minut - trochę bez sensu taki piłkarz.

Sobol - może wróci na dłużej a może nie... Wymienianie go w kontekście najlepszych piłkarzy jest niesmaczne. Równie dobrze można by wymienić Boguskiego...

Małecki - czasem mu odwala i nigdy nie wiadomo kiedy znów odmówi wystąpienia w jakimś meczu. Obecnie przegrywa miejsce w składzie z jednym z najgorszych piłkarzy w całej Ekstraklasie czyli Kirmem.

To są piłkarze może nie na spadek ale na walkę w okolicach miejsca między 9 a 11. To, że kiedyś byli dobrzy (Sobol, Iliev) nic nie znaczy w kontekście następnego sezonu. Albo to, że teraz są beznadziejni (m.in. Czekaj i Jovanović) nie znaczy, że nagle nauczą się grać w piłkę...

Filipiak też co sezon mówił o Pucharach a czasem nawet o CL. Oby nie nastały podobne czasy dla Wisły. Gadanie sobie a rzeczywistość bywa brutalna...

PS. Ja Cię nie będę obrażał. Masz prawo do swojego zdania...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl