Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Korbit 22.01.2011 21:36

http://transfermarkt.de/de/kew-jalie...eler_4560.html krótka charakterystyka:)

Maverjuve 22.01.2011 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martonas (Post 1039546)
No to czekamy na pierwszy komentarz że to jakis stary szrot :lol:

Bylo blisko :D Ale przypuszczam ze oprocz szrotu to jeszcze wiek wielu bedzie przeszkadzal, w koncu 32 lata to juz prawie emeryt. (No bo taki Del Piero w wieku 37 lat jeszcze gra i regularnie strzela, ale to tylko napastnik)

Mysle ze w razie podpisania kontraktu bardzo nam pomoze, chocby by ci mlodsi zawodnicy sie przy nim podszkolili.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rikut1906TSW (Post 1039547)
Starszego dziada już nie mogli sprowadzić ?

No i nawet mnie wyprzedzil. Ale powaznie. Ty tak serio czy tylko probujesz zirytowac czesc obecnych?

Uran235 22.01.2011 21:36

Okej, gdzieś w tym temacie wsiadłem na dziennikarza z futbol.pl za to, że napisał o Jaliensie- PRZEPRASZAM! W tej kwestii nieważne czy przyjdzie, ważne, że faktycznie jest coś w temacie.

Natomiast abstrahując od moich wypocin a wracając do transferów Wisły... Zaskoczyli mnie. Jak to się uda, to będzie mega transfer. To jest gość wchodzący z ławki w AZ Alkmaar.

Statystyki występów z ostatnich lat...
http://www.transfermarkt.de/de/kew-j...eler_4560.html

Przemawiają do wyobraźni.

Korbit 22.01.2011 21:37

ja wiem, że ten portal koloruje za bardzo wartość piłkarzy ale 2.5 bańki czyli musi być lepszy od Piotrka Brożka oj zbiera nam się Paka na wiosnę:P

emj10 22.01.2011 21:38

Powiem szczerze, że tak renomowanego zawodnika w Polsce jeszcze nie było. Jeśli ten transfer dojdzie do skutku to musicie całować Valckxa po stopach.

snyrting 22.01.2011 21:39

http://www.rtvnh.nl/sport/53010/Kew+...r+Wisla+Krakau

Tutaj piszą, że już podpisał dwu i pół letni kontrakt.

tomasz_19 22.01.2011 21:40

w tym sezonie zagrał już w prawie 20 meczach... co prawda nie należy do podstawowych zawodników, ale u nas i tak będzie miażdżył...

eto22 22.01.2011 21:41

No oficjalnej stronie AZ jest napisane, że jeśli przejdzie pomyślnie testy medyczne to podpisze kontrakt.

KROKU 22.01.2011 21:41

to jest grajek może nie najmłodszy ale doświadczony jak się to sprawdzi to będzie super pokieruje obroną

regan 22.01.2011 21:42

Panowie spokojnie... Jeśli jest dobry to do Wisly by nie przyszedł :-D :lol:

Kluvi 22.01.2011 21:45

dla mnie jak on podpisze to będzie dobry ruch :) takie doświadczenie na pewno przyda się młodym obrońcom z naszej drużyny

ps
czytacie te wpisy na Facebooku? Dla mnie to dramat jeszcze gorzej niż tutaj, a na dodatek jakaś laska pisze:
Cytat:

‎"Polska pierdółka" ? No pewnie, gnojmy własny naród, a chwalmy np. czarnuchów... Nie wiem ile naćpać się musiał gość od transferów, żeby najpierw sprzedać czołowego napastnika i obrońcę, potem ściągać do Krakowa żyda, a następnie obrońcę, który pogra max. 4 lata.... gratulacje po prostu...

żaal, co się dzieje u nas...

Arronax 22.01.2011 21:45

"Dziada"?? Przez 3 lata co najmniej będzie u nas grał na dobrym poziomie.

wolfy 22.01.2011 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1039540)
W najbliższym czasie w Krakowie pojawi się Kew Jaliens, holenderski środkowy obrońca. Zawodnik AZ Alkmaar będzie prowadził z Wisłą Kraków negocjacje w sprawie kontraktu.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...za_do_krakowa/

Prawie 400 meczów w Eredivisie, 50 meczów w europejskich pucharach.

Takiego gościa nam trzeba. Doświadczenie, jest 100% pewność że nie wymięknie na widok takich "firm" jak Legia czy Amika:>

Nie wiem jak gość gra, ale po ilości występów wnoszę, że w piłkę we własnym polu karnym trafia.

Edłardo Da Sylwia 22.01.2011 21:47

Melikson,Genkov, Jaliens + solidny bramkarz i okno będzie udane. Nie podniecajmy się za bardzo, bo żaden z nich jeszcze nie podpisał kontraktu... Czekam jutro na newsa, że Melikson jest już w Krakowie.

Teqcontroller 22.01.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1039559)
http://www.rtvnh.nl/sport/53010/Kew+...r+Wisla+Krakau

Tutaj piszą, że już podpisał dwu i pół letni kontrakt.

Po Polsku sie nie da lub angielsku :evil:

AZ Alkmaar defender Kew Jaliens goes immediately to the Polish Wisla Krakow, Jaliens has signed for 2.5 years for the Polish team.
Bij Wisla Krakau vormen Robert Maaskant en Stan Valckx de technische staf.
Wisla Krakow by Robert Maaskant forms and Stan Valckx the technical staff.
Jaliens wordt maandag gekeurd in de Zuid-Poolse stad.
Jaliens is approved Monday in the southern Polish city.
De 32-jarige Jaliens speelde zes seizoenen bij AZ.
The 32-year-old played six seasons with Jaliens AZ.
Daarvoor speelde hij bij Willem II en Sparta.
Before he played for Willem II and Sparta.
In totaal speelde Jaliens 382 wedstrijden in de eredivisie, waarvan 167 voor AZ.
A total of 382 games played Jaliens in the league, including 167 in AZ.
Jaliens moest het dit jaar vooral met invalbeurten doen.
Jaliens this year had to do mainly with invasion turns.
De 10-voudig international komt niet meer voor in de plannen van trainer Gertjan Verbeek.
The 10-fold international is no longer in the plans of coach Gertjan Verbeek.
Met het eerdere vertrek van Swerts is AZ nu de tweede rechtsback van de selectie kwijt.
With the earlier departure of Swerts AZ is now the right back half of the lost selection.

Bardzo ciekawy zawodnik przydałby się nam oj widzę że Stasiu pracuje pełną parą.

Baala 22.01.2011 21:49

Kew Jaliens - CV przyznam że imponujące. Powiem więcej patrząc na CV to w lidze Polskiej nie było takiego gracza jeszcze. To może być transfer ala pierwszy Cleber z tym że jeszcze lepszy.

Mimo, że w tym sezonie nie jest w pierwszej 11-stce AZ to i tak rozegrał sporo minut choćby w pucharach. Poprzednie lata regularna gra i to nawet w Lidze Mistrzów.

Oby sie udało, a wiek idealny bo my potrzebujemy DOŚWIADCZONEGO obrońce, a nie młokosa.

ŁukaszTS 22.01.2011 21:50

Stary dziad? Ale Cleber jest ok, nie? i młodziutki i tez tak samo słaby chyba tak?

aNouc 22.01.2011 21:50

Z oficjalnej strony Holendrów

Cytat:

Jestem bardzo zadowolony z tej umowy na dwa i pół roku w Wiśle Kraków - mówi Jaliens. Zwłaszcza w moim wieku jest to duża szansa na ciekawy koniec mojej kariery. Jest to wyzwanie dla mnie i mojej rodziny. [tu coś mówi o Stanie i Robercie..] . Jestem bardzo podekscytowany tematem gry w Wiśle. [coś tam coś tam..]

http://www.az.nl/index.php?id=27&new...0&folderid=222

varredo 22.01.2011 21:50

Wolałbym kogoś młodszego, ale raczej nie stać nas na kogoś grającego na podobnym poziomie, ale kilka lat młodszego. Jeśli coś z tego wyjdzie to będę bardzo zadowolony :)

tomasz_19 22.01.2011 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1039567)
Takiego gościa nam trzeba. Doświadczenie, jest 100% pewność że nie wymięknie na widok takich "firm" jak Legia czy Amika:>

Nie wiem jak gość gra, ale po ilości występów wnoszę, że w piłkę we własnym polu karnym trafia.

no właśnie o to chodzi, Kew ma w nogach rywalizację ze znacznie mocniejszymi drużynami, zaliczył także epizod w reprezentacji Holandii... gość powinien przez 3 lata spokojnie kierować naszą obroną... takich piłkarzy nam trzeba! ręce same składają się do oklasków na widok pracy Pana Valckxa w którego powiem szczerze w pewnym momencie zwątpiłem, ale wszystko wraca na właściwe tory. Wisła Pany!

Żurawek 22.01.2011 21:52

Jaliens czyli jeden z symboli AZ ostatnich lat! Zaczynają być widoczne efekty obecności pomarańczowych w Wiśle.

grzesiek632 22.01.2011 21:53

Z takimi zawodnikami jak Kew Jaliens możemy myśleć godnym zaprezentowaniu się w europejskich pucharach. Nie, nie widziałem nigdy jego gry w żadnym meczu ale żeby powiedzieć że to jest dobry piłkarz wystarczy sprawdzi jego statystyki. Przypadkowi piłkarze nigdy nie rozegrają tylu spotkań w silnej lidze w silnym zespole. Imponuje mi jego doświadczenie z gry w rozgrywkach europejskich.
Bardzo dobry ruch ze strony klubu. A i Gordan Bunoza przy okazji będzie mógł się wiele od Jaliensa nauczyć.

Naprawdę widać prace Stana Valckxa - Melikson, Genkov, Jaliens - to nie są przypadkowi piłkarze z łapanki czy układów menadżerskich. Wszyscy z tej trójki wydaje się że będą wzmocnieniami pierwszej jedenastki. Obym się nie mylił. Podoba mi się strategia sprowadzania zawodników do Wisły - jest to mieszanka młodych z doświadczonymi.

Nie często tu pisze - czytam regularnie. I rada: czasami warto poczekać zanim wyda się niepochlebną opinie na czyjś temat.

IncognitoTSW 22.01.2011 21:53

Wygląda na solidne wzmocnienie

iiYama 22.01.2011 21:53

http://www.youtube.com/watch?v=7Inav3MNOmk

To chyba nasz nowy obrońca :)

varredo 22.01.2011 21:54

Wolałbym kogoś młodszego, ale raczej nie stać nas na kogoś grającego na podobnym poziomie, ale kilka lat młodszego. Jeśli coś z tego wyjdzie to będę bardzo zadowolony :)

Uran235 22.01.2011 21:56

Jeśli to wszystko prawda... Valckx musi na negocjacje jeździć z jakimś nielegalnym stuffem z Amsterdamu...

Melikson- naciska na właścicielkę klubu żeby go sprzedała, w mediach wypowiada się jakby miał trafić do Bundesligi, a plotki o antysemityźmie krótko zbywa.
Genkov- rqazem z menadżerem pozorują chęć zostania w Dynamie, żeby tylko nikt nie przebił oferty Wisły i żeby mógł trafić pod Wawel, ponownie wypowiedzi jakby miał grać w Bundeslidze.
Jaliens- chłop z gigantycznym doświadczeniem, nadal grający w o wiele lepszym klubie w o wiele lepszej lidze prawdopodobnie za wyższ pieniądze. Reprezentant Holandii- na tyle poważny, że zagrał cały mecz na MŚ 2006.

Ci ludzie podobno sami CHCĄ znaleźć się w Wiśle. Jeżeli to dzieje się naprawdę, to trudno mi jest sobie wyobrazić co im musiał naopowiadać i naobiecywać Valckx. Przecież nas w tym roku wyeliminował Karabach, a rok wcześniej Levadia.

Karherop 22.01.2011 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1039567)

wolfy chwali transfer !

pora umierać

tak poważnie , czujecie co teraz muszą czuć kibice naszych rywali ?

teraz wiemy co to znaczy mieć Dobrego zagranicznego dyrektora sportowego

moce 22.01.2011 21:58

jeśli się uda będzie to świetny transfer pewny punk drużyny i nie wspomnę o tym że nasi młodzi stoperzy będą mogli podpatrywać i uczyć się od naprawdę solidnego zawodnika
jak myślicie to jest to nazwisko które miało przyciągnąć widownie na mecze czy może Stan ma jakiegoś asa w rękawie

MaciekJ87 22.01.2011 21:58

To są chyba jego występy w ty sezonie! Tak mało to on nie gra, a więc nie jest typowym rezerwowym grzejącym tylko ławę, a AZ to czołowy klub ligi holenderskiej
http://translate.google.com/translat...rein_1090.html

adikos1906 22.01.2011 21:59

Boże, jeszcze kilka dni temu gnoiliście osoby w Wiśle zajmujących się transferami...teraz nagle huraoptymizm. Szczerze? Dla mnie ten człowiek nie miał prawa trafić do Wisły. 10-krotny reprezentant 'pomarańczowych', ponad 400 meczów w lidze holenderskiej. Masakra. Będzie wieeeelkiem wzmocnieniem.

Forza Wisła !!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl