Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

snikki_(konto-usuniete) 18.08.2011 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1149026)
Miażdży brytyjski komentarz do bramki Małeckiego: "What a devastating finish" :D

Owszem, niesamowity komentarz, ale sekundę wcześnije - gdy Mały wpadł w pole karne to też ciekawe określenia padły. Szukam, może znajdę cały mecz po angielsku ze SkySports :)

Ivory1906 18.08.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snikki (Post 1149147)
Owszem, niesamowity komentarz, ale sekundę wcześnije - gdy Mały wpadł w pole karne to też ciekawe określenia padły. Szukam, może znajdę cały mecz po angielsku ze SkySports :)

Bylbym Baaaardzo Ci wdzieczny za to :) generalnie ja wole ogladac mecze z Brytyjskim komentarzem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1149117)
spotkanie na Cyprze może wyglądać jak ostatnie spotkanie Śląsk - Wisła , z tym że role się zamienią . Na razie wypowiedzi zarówno Maaskanta jak i zawodników wskazują na autobus w polu karnym .

Wszystko się rozstrzygnie w momencie strzelenia/stracenia pierwszej bramki . Czas na szczęście będzie grał dla nas .

Może też nie od razu , ale Cypryjczycy zaś z każdą minutą będą się bardziej odkrywać... bo po prostu będą do tego zmuszeni .

Jesli do 60-70 min bedzie 0-0 to APOEL na 100 % zaangazuje wieksze sily w atak. Nie ma co ukrywac tak jak napisales ze czas bedzie gral na nasza korzysc. Mamy szybkich pilkarzy ktorzy moga wyprowadzic szybko kontre i ukluc Cyprosow :) hmm marzenie :) Boje sie jednego...zeby nasi nie zaczeli oddychac rekawami po kilku przebieszkach i zeby to sie nie odbilo w drugiej polowie i napewno tego by nie mieli zwiazanych nog presja.

CH. 18.08.2011 14:16

gol Małego z komentarzem Angielskim
http://www.skysportshd1.com/71389-Wisla-Krakow-1-0-Apoel-Nicosia-%28Malecki%29.html

a ten tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=rh3FBiCFSyQ

Izraelski?

Cytat:

Prędzej arabski.
Coś mi własnie podchodziło pod Al-Jazeera ;)

Gmocha zagiął któryś z komentatorów gdy się okazało że jeden Cypryjczyk w drużynie.

PS: W Izraelskiej też miało być pokazywane ze względu na Bitona i Meliksona. Tak wynikało z forum Beer Shevy

snyrting 18.08.2011 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1149157)

Prędzej arabski.

JOSE 841 18.08.2011 14:18

Smuda,Gmoch,Piechniczek przeciwko Wiśle chyba tylko Boniek za Wisłą

Tominho 18.08.2011 14:23

Ja chciałbym wrócić do kwestii tych żółtych kartek w naszym zespole. Czy ktoś z forum jest w stanie dać gwarancję na to, że kartki z eliminacji nie liczą się w fazie grupowej? Liczba zagrożonych graczy w naszym zespole jest niestety dość długa...

crazykaro 18.08.2011 14:26

Gole z meczu Apoelu z Kopenhagą

http://www.youtube.com/watch?v=pIGjiCod0H4 radze wyłączyć dźwięk

sergio 18.08.2011 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1149157)
gol Małego z komentarzem Angielskim
http://www.skysportshd1.com/71389-Wi...lecki%29.html.

Ma ktos może inny link ten nie chcę mi sie włączyc?

JOSE 841 18.08.2011 14:34

CH. ani izraelski ani arabski wczoraj mecz był nadawany w Greckiej TV ze względu na to że w APOELu jest kilku chyba piłkarzy i trener z przeszłością w Iraklisie AEK Ateny i raczej to jest grecki komentarz

mitmichael 18.08.2011 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1149163)
Ja chciałbym wrócić do kwestii tych żółtych kartek w naszym zespole. Czy ktoś z forum jest w stanie dać gwarancję na to, że kartki z eliminacji nie liczą się w fazie grupowej? Liczba zagrożonych graczy w naszym zespole jest niestety dość długa...

W przypadku awansu do fazy grupowej kartki otrzymane w eliminacjach nie tracą swojej ważności

Heero 18.08.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1149167)
Ma ktos może inny link ten nie chcę mi sie włączyc?

U góry tej strony masz odnośnik Highlights - wejdź i poszukaj na liście.

Ciastek1 18.08.2011 14:39

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Jeżeli u siebie podobnie dopingują jak na wyjeździe czyli cały mecz głupie walenie w bęben to faktycznie ciężko będzie się grało przy tak irytującym dźwięku .

Heero 18.08.2011 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1149170)
W przypadku awansu do fazy grupowej kartki otrzymane w eliminacjach nie tracą swojej ważności

Najpierw link: http://www.ehow.com/list_6733143_cha...ion-rules.html

Z tego wynika, że jeśli zawodnik ma jedną żółtą kartkę po meczach eliminacyjnych, to przed rozpoczęciem fazy grupowej upomnienie jest kasowane. Natomiast jeśli gracz zagrożony np. Sobol, dostanie kartkę w Nikozji, to nie będzie mógł zagrać w pierwszym meczu fazy grupowej.

W fazie grupowej zawieszenie następuje po 3. żółtych kartkach.

snyrting 18.08.2011 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1149166)
Gole z meczu Apoelu z Kopenhagą

http://www.youtube.com/watch?v=pIGjiCod0H4 radze wyłączyć dźwięk

Nie wiem jak z karnym, ale dwie bramki z akcji gracze klubu z siedzibą na Cyprze zawdzięczają fatalnej postawie duńskich obrońców.

Dla mnie bardziej miarodajny jest mecz ze Slovanem, z którym Apoel zremisował u siebie 0:0. Przypomnę, że w tym meczu na prawej obronie zagrał Erik Cikos.

http://www.youtube.com/watch?v=1DteLGJ5MfQ

Całego spotkania nie widziałem, ale ze skrótu można wyciągnąć wniosek, że o jeżeli zagramy mądrze i skutecznie w obronie, to możemy tam uzyskać dobry rezultat.

@Tominho, @mitmichel

Pojedyncze żółte kartki, które nie doprowadziły do zawieszenia zawodnika są anulowane po wejściu do fazy grupowej LM.

źródło:
http://www.uefa.com/newsfiles/19071.pdf
art. 21 pkt.4

Tominho 18.08.2011 14:54

No to musimy liczyć na to, że żaden z graczy mających już "żółtko" (Chavez, Jaliens, Jovanović , Sobolewski, Małecki i Melikson) nie zostanie po raz kolejny upomniany. Każdy jest bardzo ważnym ogniwem w dzisiejszej Wiśle :)

LooNatyk 18.08.2011 14:56

ano nie ma co porównywac meczu który odbył się 2 lata temu do teraźniejszosći..

Kosa juz tam nie gra, a On jak wiemy umial zrobić różnicę ;)

sergio 18.08.2011 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1149183)
No to musimy liczyć na to, że żaden z graczy mających już "żółtko" (Chavez, Jaliens, Jovanović , Sobolewski, Małecki i Melikson) nie zostanie po raz kolejny upomniany. Każdy jest bardzo ważnym ogniwem w dzisiejszej Wiśle :)

Mało prawdopodobne jest że któryś z wymienionej piątki nie dostanie żółtka w rewanżu, zwłaszcza że wielce prawdopodne jest że będziemy sie ten mecz bronić

atomek21 18.08.2011 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1149188)
Mało prawdopodobne jest że któryś z wymienionej piątki nie dostanie żółtka w rewanżu, zwłaszcza że wielce prawdopodne jest że będziemy sie ten mecz bronić

no dobra, ale wtedy będziemy już w LM, czyli przekroczymy magiczny próg. trzeba postawić wszystkie siły na szalę w rewanżu z "Cypryjczykami".

Heero 18.08.2011 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 1149181)
Dla mnie bardziej miarodajny jest mecz ze Slovanem, z którym Apoel zremisował u siebie 0:0. Przypomnę, że w tym meczu na prawej obronie zagrał Erik Cikos.

http://www.youtube.com/watch?v=1DteLGJ5MfQ

Całego spotkania nie widziałem, ale ze skrótu można wyciągnąć wniosek, że o jeżeli zagramy mądrze i skutecznie w obronie, to możemy tam uzyskać dobry rezultat.

Groźne sytuacje APOEL miał po błędach w wybiciu/wyprowadzaniu piłki przez Slovan i po stałych fragmentach gry... o ile w pierwszym przypadku nasze wyprowadzanie będzie polegało na długim podaniu na Małeckiego lub Maora i kontrze bądź przytrzymaniu piłki z przodu, to na stałe fragmenty recepty nie ma...

JOSE 841 18.08.2011 15:16

Mam pytanie wiadomo ile biletów już się rozeszło na rewanż na Cyprze??

Edłardo Da Sylwia 18.08.2011 15:19

Cytat:

Do tej pory sprzedało się już dwanaście tysięcy biletów i są duże szanse na to, że mecz obejrzy komplet widzów Jego pojemność to blisko 23 tysiące miejsc.
źródło: http://www.futbolnews.pl/informacje/...le-pieklo.html

zloto 18.08.2011 15:21

Radzę zwrócić uwagę na jeden "mały" szczegół, Wisła jak dotąd strzelała bramki we wszystkich meczach(oficjalnych) od początku sezonu, więc możemy spodziewać się, że i w meczu rewanżowym chłopaki coś wpakują do siatki rywala. Podobał mi się Marko, chłopak nie zawiódł, pokazał, że trener może na niego liczyć w każdym momencie. Nasz Holender będzie miał spory ból głowy(jak Lamey się wykuruję) kogo wystawić w rewanżu na prawej obronie. W tym meczu może nie każdy to zauważył, ale mieliśmy trzy sytuacje, w których powinniśmy strzelić bramkę(w jednej Mały trafił), druga to poprzeczka Maora, a trzecia to gdy Patryk przeniósł piłkę nad poprzeczką po dośrodkowaniu z prawej strony(sytuacja trudna, ale do strzelenia) 1906 % szacunku dla całego zespołu i trenera za wczorajsze spotkanie, sen w najbliższy Wtorek może stać się jawą i ja jestem przekonany, że tak będzie!

CH. 18.08.2011 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edłardo Da Sylwia (Post 1149199)

http://www.youtube.com/watch?v=2PEkB5JOZa8

Niech oni wpierw zapełnią stadion bo od 2 tygodni mają z tym problem i APOEL obniża ceny zeby zachęcić do przyjścia.
Nie wiem po co tyle koloryzują, nie mają do czynienia z jakimiś laikami z Otwocka gdzie doping prowadzi 200 osób. Debilów z nas robią. Gdy my trzęśliśmy trybunami to oni nie wiedzieli co to piłka nożna. Sądze że większą presję na naszych zawodnikach wywiera więcej stadionów u nas niż wywrze Apoel.

kling klang 18.08.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloto (Post 1149200)
W tym meczu może nie każdy to zauważył, ale mieliśmy trzy sytuacje, w których powinniśmy strzelić bramkę(w jednej Mały trafił), druga to poprzeczka Maora, a trzecia to gdy Patryk przeniósł piłkę nad poprzeczką po dośrodkowaniu z prawej strony

Ja przede wszystkim dodałbym jeszcze sytuację, kiedy nie było nikogo, kto zamknąłby centrę z prawej strony. W takich sytuacjach powinno kończyć się to bramką.

PlacekTSW 18.08.2011 15:57

Cały czas chodzę podjarany wczorajszym zwycięstwem :). Mam nadzieje że za tydzień spełni się moje marzenie, czyli Wisełka w LM. Co do pogody na cyprze, to raczej się nie obawiam, bo piłkarze są pewnie nie straszni tego, na przykład Nunez, Chavez, Maor, Biton, Diaz, Iliev, troche Genkov, bo oni są przyzwyczajeni do upałów, bo wychowali się w krajach z wysoką temp. Obawiam się jedynie Lameya, Małego, i Pareiko, którzy nie sa przyzwyczajeni do takich temperatur.

Co do Jovanovica, to jestem pozytywnie zaskoczony jego grą.

HEDu 18.08.2011 16:17

Nunez w kazdym meczu przebiega wiele kilometrów na defensywnym pomocniku. To jest klasa gość. Co nie zmienia faktu, że ma bardzo dużo walorów ofensywnych i widziałbym go wyżej.

Mocny 18.08.2011 16:31

przeciez to nie chodzi o to czy ktos pochodzi z cieplych krajow , lecz o to w jakim klimacie spedzil ostatnie tygodnie/okres przygotowawczy

optymalnie byloby pojechac juz tam i sobie tam spokojnie trenowac do meczu , a z korona mamy dosc szeroki sklad zeby ktos mial grac

uprzedze argumenty a syndromie lecha itp , chodzi mi o odpuszczenie wylacznie tego meczu , priorytetem jest wejscie do grupy LM , pozniej juz mecze ligowe beda mialy prymat nad tymi grupowymi LM

rychu 18.08.2011 18:03

Salzburg pokazuje jak się gra w Nikozji. Prowadzi już w 2. minucie z Omonią.

TRNKRN 18.08.2011 18:27

Jeśli chodzi o doping to rzeczywiście mogło być lepiej, choć Święte Barwy brzmiały wspaniale. Co do samego meczu to jednak uważam, że mamy wszelkie szanse, żeby przejść dalej. Straszenie upałami i kibicami niespecjalnie ma sens, bo z upałami się już spotkaliśmy (Łowecz) a i duża część naszych zawodników pochodzi z ciepłych krajów, a i graliśmy na bardziej "nieprzyjaźnie nastawionych" na nas stadionach i jakoś zawodnicy nie robili w gacie. W dużej mierze to kwestia dobrej organizacji gry i żelaznej konsekwencji w obronie. Dla mnie to niesamowite, jak Maaskant z takiego materiału zrobił konsekwentnie realizującą założenia taktyczne obronę - zawodnicy dobrze się asekurowali i nie dopuszczali to wielu sytuacji. Miałem wrażenie, że grają nawet lepiej, niż obrona z czasów Marcelo z Głowackim.

Donki 18.08.2011 20:11

Dzisiejszy mecz Legii i Sląska pokazał co by sie działo gdybysmy grali ofensywnie i chcielic strzelic jak najwiecej bramke.

fialo 18.08.2011 20:12

Omonia pokonuje Salzburg u siebie 2-1. Będzie niesamowicie ciężko.

PS

Posrało was żeby komentarze z żydowskich stron wklejać ?

skeba 18.08.2011 20:21

Wiśle 2;1 starczy.

nesta 18.08.2011 20:51

Po dzisiejszych wystepach Legii i Slaska wszyscy krytycy Maaskanta powinni posypac glowe popiolem. Jestem pewny, ze Wisla majac na lawce jakas tuze polskiej mysli szkoleniowej, vide Lenczyk (z cala sympatia do niego jako czlowieka), Skorza, Probierz itp, skonczylaby podobnie jak nasi dzisiejsi pucharowicze. Ot takie radosne, polskie hura do przodu, ofensywnie, bo przeciez gramy u siebie, dla kibicow, co tam taktyka, obrona. Tak jak pilkarsko tak i szkoleniowo swiat nam uciekl o kilka dlugosci i dopiero po Maaskancie widac co to znaczy byc Trenerem. Wybral odpowiednia taktyke do potencjalu jakim dysponuje. okreslony styl gry i ma jak narazie wyniki.

Marcin_fan 18.08.2011 20:52

Dobrze powiedziane Nesta!

jova 18.08.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1149444)
Po dzisiejszych wystepach Legii i Slaska wszyscy krytycy Maaskanta powinni posypac glowe popiolem. Jestem pewny, ze Wisla majac na lawce jakas tuze polskiej mysli szkoleniowej, vide Lenczyk (z cala sympatia do niego jako czlowieka), Skorza, Probierz itp, skonczylaby podobnie jak nasi dzisiejsi pucharowicze. Ot takie radosne, polskie hura do przodu, ofensywnie, bo przeciez gramy u siebie, dla kibicow, co tam taktyka, obrona.

Masz bardzo krótką pamięć. Pamiętasz jak wyglądał pierwszy mecz z Litexem?
Z góry ostrzegam, że jeśli napiszesz mi, że dla nas otwarta, chaotyczna gra w pucharach, to była szczególna sytuacja, a dla Śląska i Legii norma, to Cię wyśmieję.

nesta 18.08.2011 21:19

Oczywiscie, ze pamietam. Tyle, ze wtedy nie zawiodla taktyka, ktora byla nakreslona tak samo jak na inne spotkania, czyli defensywnie i z kontry, a jej wykonanie przez poszczegolnych pilkarzy. Pozniej Maaskant dokonal kilku korekt przed rewanzem, zawodnicy zagrali lepiej i juz dzialalo. W niczym to nie zmienia sensu tego co napisalem.

speedfashion 18.08.2011 21:22

@ Jova

Przypomniesz mi, jakim wynikiem skończył się ten mecz? Nawet jeśli mi napiszesz, że to kwestia szczęścia, to odpowiem Ci, że to nieodłączny element piłki nożnej.

Owszem, Maaskant popełnia błędy, ale chyba nikt nie sądził, że do Polski przybędzie trener kompletny. Dodam jeszcze, że Maaskant chociaż próbuje się uczyć na swoich potknięciach.

baro1995 18.08.2011 21:22

Legia akurat grała mądrze,tyle,że Wawrzyniak i Komorowski pomylili Ariego z Manu i wyszło jak wyszło.

jova 18.08.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1149470)
Oczywiscie, ze pamietam. Tyle, ze wtedy nie zawiodla taktyka, ktora byla nakreslona tak samo jak na inne spotkania, czyli defensywnie i z kontry, a jej wykonanie przez poszczegolnych pilkarzy. Pozniej Maaskant dokonal kilku korekt przed rewanzem, zawodnicy zagrali lepiej i juz dzialalo. W niczym to nie zmienia sensu tego co napisalem.

Bzdura. Założenia były wyraźnie inne. Graliśmy szerzej, środkowi pomocnicy mniej asekurowali obronę, skrzydłowi praktycznie nie pomagali w destrukcji, itd. itp. Graliśmy z kontry, jasne, ale znacznie odważniej niż np. z APOELem.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1149473)
Przypomniesz mi, jakim wynikiem skończył się ten mecz? Nawet jeśli mi napiszesz, że to kwestia szczęścia, to odpowiem Ci, że to nieodłączny element piłki nożnej.

Nie, nie powiem, że to kwestia szczęścia. Powiem za to, że Litex to leszcze w porównaniu do Rapidu i Spartaka. To, że oni nie potrafili wykorzystać naszych błędów nie znaczy, że taktyka była dobra.

TSW_forever 18.08.2011 21:34

Tak jak pisałem w tym temacie przed Liteksem - żeby nie przeceniać tego rywala, tak powtórzę przed rewanżem z Apoelem. To my jesteśmy WIELKA WISŁA i to nas mają się bać dzikusy z południa. Całe państwo liczy tyle mieszkańców, co Kraków. Nikozja ponad 2 razy mniejsza niż gród Kraka. Zremisowali w LM z Chelsea (mecz o pietruszkę) ? Jak Wisła w 1936 r. jechała z Chelsea, to oni pasali owce i byli parobkami Angoli. Wysoka temperatura ? Chyba się komuś w głowie poje*ało, kto takie historie opowiada ... Mecz będzie późnym wieczorem (20.30 ?), kiedy temperatura (wilgotność powietrza) nie będzie stanowiłą żadnego problemu.....Grajkowie mają obowiązek dokończyć dzieła, ku chwale naszego kochanego klubu.

PS. Kominek - wstydzisz się faktów ... I Ty jesteś wiślakiem ? Żenada .....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl