Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2009/2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5997)

blanco 17.03.2010 10:28

Wątpię,żeby Kolejorz zdecydował się na taki ruch. Żurawski do niczego im się nie przyda,zero perspektyw. On jest już po prostu wypalony.

Maciuś 17.03.2010 10:30

Na rok jak znalazl, marketingowo.

7 kotów 17.03.2010 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 871350)
Żurawski nigdy nie deklarował wielkiej miłości do Wisły.
Typowy(albo raczej nietypowy) najemnik z klasą, koleś na poziomie

Koles na poziomie czy z klasa nie dyma przygodnych panienek podczas gdy w domu zona z dzieckiem siedzi.

Lechista69 17.03.2010 10:47

Kot a skad ty takie info masz o.o ?

Pablo84 17.03.2010 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 871366)
Koles na poziomie czy z klasa nie dyma przygodnych panienek podczas gdy w domu zona z dzieckiem siedzi.

Brawo, podskoczył ci licznik ludzi KMWTW, SLU itp....

Jeszcze raz brawo!!!!!

Awe 17.03.2010 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 871339)
jeśli to prawda, to mam mieszane uczucia. Miał Lecha tyle lat totalnie w dupie, a teraz chciałby wrócić do Poznania? Czyżby wraz ze zbliżającą się emeryturą zgasła jego wielokrotnie deklarowana miłość do Wisły? :>

Niebardzo kojarzę o jakich deklaracjach piszesz. Żuraw nigdy nie mówił takich rzeczy, raczej odnosił się z rezerwą do klubu i kibiców. Żeby nie było, że to jakiś zarzut, ja sobie bardziej cenię takich szczerych zawodników (jeśli zawsze dają z siebie 100%, a Żurawski taki był, nawet jak co pół roku mówił, że chce odejść), niż takich, co to po pół roku "kochają nas wszystkich i o grze w Wiśle zawsze marzyłem".

wisl@k_TS 17.03.2010 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 871359)
Wątpię,żeby Kolejorz zdecydował się na taki ruch. Żurawski do niczego im się nie przyda,zero perspektyw. On jest już po prostu wypalony.

Chyba kpisz. Pomijając aspekt marketingowy to jestem w stanie dać duże pieniądze na to, że jeśli wróciłby do polskiej ligi to robiłby różnicę i to taką, że pewnie byłby królem strzelców (o ile oczywiście przeszedłby do Amiki lub Wisły)

eye63 17.03.2010 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 871405)
Chyba kpisz. Pomijając aspekt marketingowy to jestem w stanie dać duże pieniądze na to, że jeśli wróciłby do polskiej ligi to robiłby różnicę i to taką, że pewnie byłby królem strzelców (o ile oczywiście przeszedłby do Amiki lub Wisły)

Co więcej, to Ty masz już dowód na to, że taki zabieg wypali w 100%. Pomijając wpadkę na koniec, to "wielki Lech, idziemy na majstra" zaczął budowę od powrotu niejakiego wiekowego Piotra R., który jeszcze przez kilka dobrych lat był nie do wygryzienia z ataku. Nie mówiąc o kibicach, którzy wielbili powracającego do klubu z zagranicznych wojaży zawodnika.

GemHZR 17.03.2010 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 871434)
Co więcej, to Ty masz już dowód na to, że taki zabieg wypali w 100%. Pomijając wpadkę na koniec, to "wielki Lech, idziemy na majstra" zaczął budowę od powrotu niejakiego wiekowego Piotra R., który jeszcze przez kilka dobrych lat był nie do wygryzienia z ataku. Nie mówiąc o kibicach, którzy wielbili powracającego do klubu z zagranicznych wojaży zawodnika.

Jak Reiss mógł być królem strzelców w słabym Lechu to Żurawski teraz tym bardziej. Powiedzmy sobie szczerze, że szykuje się rok - dwa kiedy Lech będzie grał najlepszą piłkę i "majstra" w końcu zdobędą. W Wiśle, a tym bardziej w Legii jest duża stagnacja, może i są dobrzy gracze, ale u nas to nic nie znaczy. U nas musi być częsta rotacja, gwiazdki muszą mieć motywację do gry, a taką mają na 1-2 rundy po przyjściu. Dopuki Legia i Wisła nie będą miały nowych drużyn ze świeżą krwią, Lech będzie mógł "odjeżdżać" coraz bardziej.

7 kotów 17.03.2010 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 871371)
Brawo, podskoczył ci licznik ludzi KMWTW, SLU itp....

Jeszcze raz brawo!!!!!

Uuuu... Zuraw skladki oplacil. :/

Hives4 17.03.2010 15:26

7 kotów, masz jakiś dowód? Jak nie to przestań oczerniać legendę Wisły.

Krissu 17.03.2010 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 871524)

Legenda Wisły to Reyman czy Gracz.

Marszałek 17.03.2010 15:40

Cytat:

Jak nie to przestań oczerniać legendę Wisły.

Legendę?Ot zwykły pracownik najemny. Przyszedł tu zarabiać a nie legendować:)

Watts 17.03.2010 16:05

Cytat:

Nie przesadzaj kolego, nie trzeba być jakimś KMWTW PDK TMK JP 100% kumatym żeby przypuszczać, co się święciło. Przez parę lat przy okazji sukcesów Maćka w prasie czytywało się o jego żonie, a tymczasem ledwo po transferze do Celticu mnie samego zatkało, bo w wywiadzie w "PN" Żurawski wspomniał o "dziewczynie Natalii".

wiertar 17.03.2010 16:15

Cytat:

nie przesadzacie czasami z tym nazywaniem zwykłych piłkarzyn Legendami?? zygac mi się chce jak słysze żę Frankowski - legenda, Żurawski - legenda... jak tak dalej pójdzie to za kilka lat bedzie Łobodziński - legenda...

Hives4 17.03.2010 16:19

Ale macie problem. Dla mnie to legenda, dla kogoś innego nie - prywatna sprawa. Koniec tematu.

P.S.
Zamieńcie sobie słowo "legenda" na "król strzelców"...

Greeg 17.03.2010 16:25

Ludzie jeśli już chcecie nadwątlić znaczenie słowa legenda, określając tak jakichkolwiek najemników to zastanówcie się czy taki Arek Głowacki grający u nas już tyle lat nie zasługuje na to miano bardziej od Żurawskiego.

Lemoniadowy Joe 17.03.2010 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 871564)
Łobodziński - legenda...

ale przecież legendy sa rożne Wojtek walczy w swojej kategorii

a co to za legendy jak dostaje sie kontrakty po 200-300 tys euro za rok :)

gigant 17.03.2010 16:41

Ale np taki Dawidowski przeszedł w Wiśle do legendy...

Lechista69 17.03.2010 16:46

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...9d31&_ticrsn=3

Oj pasiaczki xD

Fuks 17.03.2010 17:08

czy ja dobrze widze?! Mijajlovic ich tam rozdziela? wtf?! :D

flamengista 17.03.2010 18:57

Dla mnie nie ulega wątpliwości, że to dla Magica Żurawskiego powrót do Poznania jest korzystny. Ale niekoniecznie dla Amiki.

Dla Amiki jedyny sens takiego powrotu, to wymiar medialno-kibicowski. Medialny, bo wróci wielokrotny król strzelców polskiej ekstraklasy. Kibicowski, bo Żuraw będzie sankcjonował fikcję pt.: Amika to Kolejorz. W dodatku skoro nie można korzystać z ikony Reissa, to Żuraw pasuje jak ulał.

Ale pod względem sportowym... Żuraw z Larissy to był jeszcze kawał napastnika, zawodnik który mógł znacząco wzmocnić Wisłę. Żuraw po roku gry na Cyprze to po prostu dziarski emeryt. Wielkiej furory tam nie zrobił, mimo że Omonia to niezła firma - zaledwie 8 goli. A Żuraw znany jest z tego, że nadmiarem ambicji nie grzeszy.

Jak przyjdzie, będzie miał 34 lata. Rok, może 2 lata przyzwoitej gry. Ale raczej w roli zmiennika, nie zawodnika zdolnego do gry przez pełne 90 minut. Miałbym wątpliwości, czy nadawałby się obecnie do Wisły. A co dopiero do Amiki, która sra kasą.

0 22 17.03.2010 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 871772)
wielokrotny król strzelców polskiej ekstraklasy.

Dwa razy to wielokrotny? To Zagłębie Lubin jest wielokrotnym mistrzem Polski? Tak jak ŁKS i KSP? :shock:

flamengista 17.03.2010 19:29

Wielokrotny=więcej niż raz. Czepiasz się.

0 22 17.03.2010 20:04

Nie, po prostu nie lubie tworzenia legend. Wielokrotny znaczy powtórzony wiele razy. Wielokrotny mistrz to Ruch, Górnik, Wisła, Legia, może Lech. A Żurawski był królem strzelców dwa razy, a nie wielokrotnie. Proste :)

Gdyby wielokrotny=wiecej niz raz to wtedy Śląsk Wrocław byłby jednokrotnym mistrzem Polski i wielokrotnym zdobywcą PP (2 razy) co jest absurdem. Tak samo jakby np Śląsk był raz mistrzem Polski, a Zagłębie lub np Polonia Bytom wielokrotnie. Tymczasem PB była raptem o raz wiecej.

Tak, wiem ze PRowsko wielokrotny brzmi znacznie fajniej niz 'dwa razy', ale świata i historii nie zmienisz' :)

P.S. Polska wielokrotnie zajmowała 3 miejsce na swiecie w piłce nożnej? No, przeciez to brzmi jakbysmy byli na 3 z 5-10 razy.

rospun 17.03.2010 20:19

Jaracie się Maciusiem. Przypomnę - to doniesienie FAKTU.

piter116 17.03.2010 22:11

Nie wiedziałem gdzie to wrzucić. http://www.weszlo.com/news/4669 Fajna inicjatywa weszło, polecam tekst 3 :)

Kamson 17.03.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 871977)
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić. http://www.weszlo.com/news/4669 Fajna inicjatywa weszło, polecam tekst 3 :)

Koleś kibicujący Amice (nazywanej Lechem) poświęca artykuł Wiśle, próbując udowodnić, że to Wisła ma kompleks Amici. :D

Ja też zazdroszce im tych 7 mistrzostw w przeciągu ostatnich 11 lat i nie radze sobie z tym. Anty Amica!!!!

DeadOrAlive 17.03.2010 22:39

Tego kolesia popie*doliło z miłości do ojczyzny, albo nawpieprzał się za dużej ilości tabletek i teraz ma dobrze...
Boże, skąd takie kartofle na tej ziemi się biorą. Jeszcze, żeby nas bezczelnie wyzywać od ludzi, którzy mają kompleksy.
Chłopakowi jest źle z tym, że forum naszych kibiców jest prężne i stale rozwijające się, więc musi się wypłakać wszystkim w około, jacy to kibice Wisły nie są zakompleksieni i po nocach nie śpią, żeby wymyślać teksty nowych piosenek obrażający ich kochaną Amice. !

gigant 17.03.2010 22:50

Spokojnie, na naszym forum jest więcej aktywnych użytkowników (4567), niz na forum Wara Amiki wszystkich zarejestrowanych (4188). Wielkość forów mówi sama za siebie.

GemHZR 17.03.2010 22:56

Właśnie miałem to napisać, do tego sporo z tej podanej liczby postów nabijają kibice Lecha:P (no i Legii ;D )

7 kotów 17.03.2010 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 871981)
Koleś kibicujący Amice (nazywanej Lechem) poświęca artykuł Wiśle, próbując udowodnić, że to Wisła ma kompleks Amici.

Typowy kompleks krakowski.
Nawet nick ma od pewnego gubernatora.

BTW.
Te ultrablogaski sa rownie emocjonujace co czytanie pozdrowien z wakacji od wlasnej cioci.

Wojtas 18.03.2010 00:20

Cytat:

Zuraw nigdy nie byl dla mnie kims wyjatkowym a napewo nie leganda.

Sam mecz z Celtikem w ramach jego pozegnania wydal mi sie bardziej czyms co musial zrobic z przymusu a nie bo chciał.

Owszem szacunek dla Macieja za te wszytskie bramki ale jednak jakiegos wielkiego sentymentu do niego nie mam .

rospun 18.03.2010 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 871998)
(...) Jeszcze, żeby nas bezczelnie wyzywać od ludzi, którzy mają kompleksy. (...)

Więcej tekstów pana na M., i cała Polska będzie mówiła o krakowskim kompleksie Lecha...

7 kotów 18.03.2010 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rospun (Post 872049)
Więcej tekstów pana na M., i cała Polska będzie mówiła o krakowskim kompleksie Lecha...

Odnosze wrazenie, ze chcielibyscie bardzo zeby ktos mial Wasz kompleks :)

rospun 18.03.2010 00:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 872050)
Odnosze wrazenie, ze chcielibyscie bardzo zeby ktos mial Wasz kompleks :)

Jak zwykle w Twoim przypadku - błędnie. A ostatnie wydarzenia boiskowe pokazały, że nikt nie powinien mieć jakiegokolwiek kompleksu. Ani przed Wisłą, ani przed Legią, ani przed Lechem.

1q2 18.03.2010 00:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 872047)
Zuraw nigdy nie byl dla mnie kims wyjatkowym a napewo nie leganda.

Dla mnie Żuraw był bezapelacyjnie najlepszym zawodnikiem jakiego na Reymonta widziałem, a czy legendą?
Legendą to był Reyman który całe życie grał w Wiśle a do tego walczył w obu wojnach.W czasach pełnego najemnictwa ciężko mówić o legendach - chyba że ten ma nią być kto umie najlepiej kopać piłkę.

Ela 18.03.2010 08:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 871564)
nie przesadzacie czasami z tym nazywaniem zwykłych piłkarzyn Legendami?? zygac mi się chce jak słysze żę Frankowski - legenda, Żurawski - legenda... jak tak dalej pójdzie to za kilka lat bedzie Łobodziński - legenda...

Na swój sposób "legendą Wisły" został również Dawidowski :lol:

JacaTS 18.03.2010 09:07

Spokojnie z tym transferem. Przypominam, ze wiadomosc pochodzi z co najmniej srednio opiniotworczej i wiarygodnej gazety.

Rok temu, w majowke jakos, spotkalem Zurawia na imprezie w Poznaniu. Z tego tez nalezy wnioskowac, ze lada moment zagra w Amice?

DarekK_11 18.03.2010 11:09

Teoretyczne rozważania:) :

0 - remis
1 - zwycięstwo gospodarzy
2 - zwycięstwo gości
B - kluczowe spotkania

21 kolejka:
Legia Warszawa vs. Śląsk Wrocław - 0
Wisła Kraków vs. Lechia Gdańsk - 1
Lech Poznań vs. Jagiellonia Białystok -1

22 kolejka:
Lechia Gdańsk vs. Legia Warszawa - 0
Polonia Bytom vs. Wisła Kraków - 0
Odra Wodzisław vs. Lech Poznań - 1

23 kolejka:
Polonia Warszawa vs. Wisła Kraków - 2
Lech Poznań vs. Legia Warszawa - 0

24 kolejka:
Lech Poznań vs. Arka Gdynia - 1
Legia Warszawa vs. Jagiellonia Białystok - 1
Wisła Kraków vs. Śląsk Wrocław - 1

25 kolejka:
Wisła Kraków vs. Lech Poznań - 1 (pod żadnym pozorem nie można nie wygrać!)
Legia Warszawa vs. Piast Gliwice - 1

26 kolejka:
Korona Kielce vs. Legia Warszawa - 2
Piast Gliwice vs. Wisła Kraków - 2
Lech Poznań vs. Lechia Gdańsk - 1

27 kolejka:
Śląsk Wrocław vs. Lech Poznań - 2
Wisła Kraków vs. Korona Kielce - 1
Ruch Chorzów vs. Legia Warszawa - 2

28 kolejka:
Legia Warszawa vs. Wisła Kraków - 1
Lech Poznań vs. Polonia Bytom - 1

29 kolejka:
Polonia Warszawa vs. Legia Warszawa - 0
Ruch Chorzów vs. Lech Poznań - 2
Cracovia Kraków vs. Wisła Kraków - 0

30 kolejka:
Legia Warszawa vs. GKS Bełchatów - 0
Lech Poznań vs. Zagłębie Lubin - 1
Wisła Kraków vs. Odra Wodzisław - 0

Tabela:
1. Wisła - 62 punkty
2. Lech - 61 punktów
3. Legia - 58 punktów

Tak więc jak widać każdy mecz może okazać się tym najważniejszym :) W swoich rozważaniach założyłem, że Wisła i Legia zażegnają kryzys, a Lech utrzyma dyspozycję przez cały sezon. Nie uwzględniałem zbytnio Bełchatowa (choć może powinienem :P). Wiadomo - jest to subiektywna ocena ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl