![]() |
Wątpię,żeby Kolejorz zdecydował się na taki ruch. Żurawski do niczego im się nie przyda,zero perspektyw. On jest już po prostu wypalony.
|
Na rok jak znalazl, marketingowo.
|
Cytat:
|
Kot a skad ty takie info masz o.o ?
|
Cytat:
Jeszcze raz brawo!!!!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
7 kotów, masz jakiś dowód? Jak nie to przestań oczerniać legendę Wisły.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale macie problem. Dla mnie to legenda, dla kogoś innego nie - prywatna sprawa. Koniec tematu.
P.S. Zamieńcie sobie słowo "legenda" na "król strzelców"... |
Ludzie jeśli już chcecie nadwątlić znaczenie słowa legenda, określając tak jakichkolwiek najemników to zastanówcie się czy taki Arek Głowacki grający u nas już tyle lat nie zasługuje na to miano bardziej od Żurawskiego.
|
Cytat:
a co to za legendy jak dostaje sie kontrakty po 200-300 tys euro za rok :) |
Ale np taki Dawidowski przeszedł w Wiśle do legendy...
|
|
czy ja dobrze widze?! Mijajlovic ich tam rozdziela? wtf?! :D
|
Dla mnie nie ulega wątpliwości, że to dla Magica Żurawskiego powrót do Poznania jest korzystny. Ale niekoniecznie dla Amiki.
Dla Amiki jedyny sens takiego powrotu, to wymiar medialno-kibicowski. Medialny, bo wróci wielokrotny król strzelców polskiej ekstraklasy. Kibicowski, bo Żuraw będzie sankcjonował fikcję pt.: Amika to Kolejorz. W dodatku skoro nie można korzystać z ikony Reissa, to Żuraw pasuje jak ulał. Ale pod względem sportowym... Żuraw z Larissy to był jeszcze kawał napastnika, zawodnik który mógł znacząco wzmocnić Wisłę. Żuraw po roku gry na Cyprze to po prostu dziarski emeryt. Wielkiej furory tam nie zrobił, mimo że Omonia to niezła firma - zaledwie 8 goli. A Żuraw znany jest z tego, że nadmiarem ambicji nie grzeszy. Jak przyjdzie, będzie miał 34 lata. Rok, może 2 lata przyzwoitej gry. Ale raczej w roli zmiennika, nie zawodnika zdolnego do gry przez pełne 90 minut. Miałbym wątpliwości, czy nadawałby się obecnie do Wisły. A co dopiero do Amiki, która sra kasą. |
Cytat:
|
Wielokrotny=więcej niż raz. Czepiasz się.
|
Nie, po prostu nie lubie tworzenia legend. Wielokrotny znaczy powtórzony wiele razy. Wielokrotny mistrz to Ruch, Górnik, Wisła, Legia, może Lech. A Żurawski był królem strzelców dwa razy, a nie wielokrotnie. Proste :)
Gdyby wielokrotny=wiecej niz raz to wtedy Śląsk Wrocław byłby jednokrotnym mistrzem Polski i wielokrotnym zdobywcą PP (2 razy) co jest absurdem. Tak samo jakby np Śląsk był raz mistrzem Polski, a Zagłębie lub np Polonia Bytom wielokrotnie. Tymczasem PB była raptem o raz wiecej. Tak, wiem ze PRowsko wielokrotny brzmi znacznie fajniej niz 'dwa razy', ale świata i historii nie zmienisz' :) P.S. Polska wielokrotnie zajmowała 3 miejsce na swiecie w piłce nożnej? No, przeciez to brzmi jakbysmy byli na 3 z 5-10 razy. |
Jaracie się Maciusiem. Przypomnę - to doniesienie FAKTU.
|
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić. http://www.weszlo.com/news/4669 Fajna inicjatywa weszło, polecam tekst 3 :)
|
Cytat:
Ja też zazdroszce im tych 7 mistrzostw w przeciągu ostatnich 11 lat i nie radze sobie z tym. Anty Amica!!!! |
Tego kolesia popie*doliło z miłości do ojczyzny, albo nawpieprzał się za dużej ilości tabletek i teraz ma dobrze...
Boże, skąd takie kartofle na tej ziemi się biorą. Jeszcze, żeby nas bezczelnie wyzywać od ludzi, którzy mają kompleksy. Chłopakowi jest źle z tym, że forum naszych kibiców jest prężne i stale rozwijające się, więc musi się wypłakać wszystkim w około, jacy to kibice Wisły nie są zakompleksieni i po nocach nie śpią, żeby wymyślać teksty nowych piosenek obrażający ich kochaną Amice. ! |
Spokojnie, na naszym forum jest więcej aktywnych użytkowników (4567), niz na forum Wara Amiki wszystkich zarejestrowanych (4188). Wielkość forów mówi sama za siebie.
|
Właśnie miałem to napisać, do tego sporo z tej podanej liczby postów nabijają kibice Lecha:P (no i Legii ;D )
|
Cytat:
Nawet nick ma od pewnego gubernatora. BTW. Te ultrablogaski sa rownie emocjonujace co czytanie pozdrowien z wakacji od wlasnej cioci. |
Cytat:
Zuraw nigdy nie byl dla mnie kims wyjatkowym a napewo nie leganda. Sam mecz z Celtikem w ramach jego pozegnania wydal mi sie bardziej czyms co musial zrobic z przymusu a nie bo chciał. Owszem szacunek dla Macieja za te wszytskie bramki ale jednak jakiegos wielkiego sentymentu do niego nie mam . |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Legendą to był Reyman który całe życie grał w Wiśle a do tego walczył w obu wojnach.W czasach pełnego najemnictwa ciężko mówić o legendach - chyba że ten ma nią być kto umie najlepiej kopać piłkę. |
Cytat:
|
Spokojnie z tym transferem. Przypominam, ze wiadomosc pochodzi z co najmniej srednio opiniotworczej i wiarygodnej gazety.
Rok temu, w majowke jakos, spotkalem Zurawia na imprezie w Poznaniu. Z tego tez nalezy wnioskowac, ze lada moment zagra w Amice? |
Teoretyczne rozważania:) :
0 - remis 1 - zwycięstwo gospodarzy 2 - zwycięstwo gości B - kluczowe spotkania 21 kolejka: Legia Warszawa vs. Śląsk Wrocław - 0 Wisła Kraków vs. Lechia Gdańsk - 1 Lech Poznań vs. Jagiellonia Białystok -1 22 kolejka: Lechia Gdańsk vs. Legia Warszawa - 0 Polonia Bytom vs. Wisła Kraków - 0 Odra Wodzisław vs. Lech Poznań - 1 23 kolejka: Polonia Warszawa vs. Wisła Kraków - 2 Lech Poznań vs. Legia Warszawa - 0 24 kolejka: Lech Poznań vs. Arka Gdynia - 1 Legia Warszawa vs. Jagiellonia Białystok - 1 Wisła Kraków vs. Śląsk Wrocław - 1 25 kolejka: Wisła Kraków vs. Lech Poznań - 1 (pod żadnym pozorem nie można nie wygrać!) Legia Warszawa vs. Piast Gliwice - 1 26 kolejka: Korona Kielce vs. Legia Warszawa - 2 Piast Gliwice vs. Wisła Kraków - 2 Lech Poznań vs. Lechia Gdańsk - 1 27 kolejka: Śląsk Wrocław vs. Lech Poznań - 2 Wisła Kraków vs. Korona Kielce - 1 Ruch Chorzów vs. Legia Warszawa - 2 28 kolejka: Legia Warszawa vs. Wisła Kraków - 1 Lech Poznań vs. Polonia Bytom - 1 29 kolejka: Polonia Warszawa vs. Legia Warszawa - 0 Ruch Chorzów vs. Lech Poznań - 2 Cracovia Kraków vs. Wisła Kraków - 0 30 kolejka: Legia Warszawa vs. GKS Bełchatów - 0 Lech Poznań vs. Zagłębie Lubin - 1 Wisła Kraków vs. Odra Wodzisław - 0 Tabela: 1. Wisła - 62 punkty 2. Lech - 61 punktów 3. Legia - 58 punktów Tak więc jak widać każdy mecz może okazać się tym najważniejszym :) W swoich rozważaniach założyłem, że Wisła i Legia zażegnają kryzys, a Lech utrzyma dyspozycję przez cały sezon. Nie uwzględniałem zbytnio Bełchatowa (choć może powinienem :P). Wiadomo - jest to subiektywna ocena ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl